Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Machine Learning to Diagnose Breast Cancer
Ghassan Ahmad Ismaeel
nr katalogowy: 141348
10.15199/48.2023.01.02
Breast cancer disease
machine learning
classification
SVM
KNN.
Rak piersi
uczenie maszynowe
klasyfikacja
SVM
KNN..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Machine Learning to Diagnose Breast Cancer
Ghassan Ahmad Ismaeel
nr katalogowy: 141348
10.15199/48.2023.01.02
Breast cancer disease
machine learning
classification
SVM
KNN.
Rak piersi
uczenie maszynowe
klasyfikacja
SVM
KNN..
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Pierś politechniczna
Irena Fober
nr katalogowy: 118003
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-9
Modyfikacja włókninowych wkładek higienicznych stosowanych w biustonoszach przeznaczonych na okres laktacji
Monika Bogusławska-Bączek
nr katalogowy: 62746
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Lustro
Irena Fober
nr katalogowy: 70586
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Efekt Angeliny
nr katalogowy: 92739
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 105494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Numerical analysis of high frequency electromagnetic field distribution and specific absorption rate in realistic breast models
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 73157
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Modelling of Temperature Distribution in Anatomically Correct Female Breast Cancer
Arkadiusz Miaskowski
Piotr Gas
nr katalogowy: 141864
10.15199/48.2023.02.42
hyperthermia
irregular breast cancer
magnetic fluid
Pennes equation
temperature-dependent perfusion
FEM.
hipertermia
nieregularny guz piersi
ciecz magnetyczna
równanie Pennesa
modele perfuzji
MES.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Modelling of Temperature Distribution in Anatomically Correct Female Breast Cancer
Arkadiusz Miaskowski
Piotr Gas
nr katalogowy: 141864
10.15199/48.2023.02.42
hyperthermia
irregular breast cancer
magnetic fluid
Pennes equation
temperature-dependent perfusion
FEM.
hipertermia
nieregularny guz piersi
ciecz magnetyczna
równanie Pennesa
modele perfuzji
MES.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Grey Wolf Optimization Based Breast Cancer Detection using 1D Convolution LSTM Classifier
P.Esther Jebarani
N.Umadevi
nr katalogowy: 141347
10.15199/48.2023.01.01
Breast Cancer Detection
Classification
Grey Wolf Optimization
Optimal Feature Selection
One Dimensional Convolution Long Short Term Memory
Accuracy maximization
rak piersi
algorytm szarego wilka
diagnostyka
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Grey Wolf Optimization Based Breast Cancer Detection using 1D Convolution LSTM Classifier
P.Esther Jebarani
N.Umadevi
nr katalogowy: 141347
10.15199/48.2023.01.01
Breast Cancer Detection
Classification
Grey Wolf Optimization
Optimal Feature Selection
One Dimensional Convolution Long Short Term Memory
Accuracy maximization
rak piersi
algorytm szarego wilka
diagnostyka
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Grey Wolf Optimization Based Breast Cancer Detection using 1D Convolution LSTM Classifier
P.Esther Jebarani
N.Umadevi
nr katalogowy: 141347
10.15199/48.2023.01.01
Breast Cancer Detection
Classification
Grey Wolf Optimization
Optimal Feature Selection
One Dimensional Convolution Long Short Term Memory
Accuracy maximization
rak piersi
algorytm szarego wilka
diagnostyka
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Temperatura raka
Irena Fober
nr katalogowy: 105484
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-6
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 66821
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-22
Mistrzostwo w aptece
Irena Fober
nr katalogowy: 5584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Sojowe preparaty białkowe - otrzymywanie i zastosowanie
E. Dłużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 14806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Przepisy Ambasadorów
nr katalogowy: 134024
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Produkty miesiąca
nr katalogowy: 93935
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Sztuczne serce w polskiej piersi
nr katalogowy: 116609
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Badania wybranych właściwości włókninowych wkładek higienicznych stosowanych w biustonoszach przeznaczonych na okres laktacji
Monika Bogusławska -Bączek
nr katalogowy: 61870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Electrical Impedance Tomography in medical research
Konrad NITA
Marcin MATACZ
Stefan F. FILIPOWICZ
nr katalogowy: 74457
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Ekspert też człowiek
nr katalogowy: 39430
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Pięćdziesiąt lat SIMATIC
Heinz Eisenbeiss
nr katalogowy: 36037
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Wszystko na swoim miejscu?
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 24574
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Multiple Support Vector-based approach to Breast tumor recognition
Hong JIANG
Xi CHEN
Bailin LIU
nr katalogowy: 67842
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Occupational EMF exposure and risk of breast cancer
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Józef KORBICZ
nr katalogowy: 103215
10.15199/48.2017.01.43
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Nie tylko na Święto Dziękczynienia
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31174
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Bielizna wychodzi z ukrycia
Magda Druri
nr katalogowy: 130733
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Bielizna wychodzi z ukrycia
Magda Druri
nr katalogowy: 130733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Bielizna wychodzi z ukrycia
Magda Druri
nr katalogowy: 130733
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
A review of homogenous ensemble methods on the classification of breast cancer data
Nur Farahaina Idris
Mohd Arfian Ismail
nr katalogowy: 147101
10.15199/48.2024.01.21
ensemble
bagging
boosting
breast cancer
zespół
pakowanie
wzmacnianie
rak piersi
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-12
W gnieździe etosu geodezyjnego zagościł etos patriotyczny Spotkanie w Muzeum Geodezji i Kartografii WPG dla uczczenia 90. rocznicy odzyskania niepodległości
nr katalogowy: 39735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Rarytasy z domowego ptactwa
Marta Stelmasińska
nr katalogowy: 59498
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Mikrosonda sprawdzi raka
nr katalogowy: 112940
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Słodki oddech
nr katalogowy: 73928
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Szacowanie temperatury tkanek nowotworowych piersi podczas wykonywania zabiegu ablacji
Przemysław SOBKIEWICZ
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 123730
10.15199/48.2019.12.48
biologiczne równanie przewodnictwa cieplnego
ablacja
rozkład temperatury
promieniowanie niejonizujące.
bioheat equation
internal ablation
temperature distribution
nonionizing radiation.
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Wykorzystanie techniki magnetycznego rezonansu jądrowego do badań przebiegu reakcji i jej produktów w syntezie Eksemestanu
Marek Kubiszewski
Marcin Cybulski
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 66437
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
UPEM- Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79530
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79239
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Aplikacja algorytmu współogniskującego do detekcji raka gruczołu piersiowego
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej BOCHNIAK
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 48806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-2
Wpływ odzieży chirurgicznej na obciążenie termiczne chirurgów. Cz. III
Magdalena Zwolińska
Anna Bogdan
Tomasz Mikulski
Iwona Sudoł-Szopińska
nr katalogowy: 50090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Bankiety godne Nobla
Teresa Wojciechowska
nr katalogowy: 40672
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Cytotoksyczność wybranych kwasów fenolowych pochodzenia naturalnego oraz ich soli w stosunku do komórek raka piersi
Ewa Ambrożewicz
Renata Świsłocka
Monika Kalinowska
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 118594
10.15199/62.2019.2.12
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
technika na co dzień
nr katalogowy: 117696
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-4
JODŁOWE NADLEŚNICTWO
Henryk Piekut
nr katalogowy: 57653
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Czy zawsze DNA drobiowe w produkcie wieprzowym oznacza zafałszowanie produktu?
Paweł Borek
nr katalogowy: 132239
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Wydzielanie, właściwości i aktywność przeciwnowotworowa polisacharydów ze strzykwy
Lixiong Zhanga
Lang Xiaob
Junli Liu
nr katalogowy: 118585
10.15199/62.2019.2.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-2-3
Para za zdrowie?
Irena Fober
nr katalogowy: 89466
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Oświetlenie skuteczne biologicznie na stanowiskach pracy zmianowej
Agnieszka WOLSKA
nr katalogowy: 111991
10.15199/48.2018.02.36
praca zmianowa
rytm okołodobowy
fotodetekcja wzrokowa
bodziec cyrkadialny
shift work
circadian rhythm
visual photodetection
circadian stimulus
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Odzież robocza (i ochronna) w przepisach prawa pracy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 77294
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Broń w buraku
nr katalogowy: 56808
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
Zdrowy krok
Irena Fober
nr katalogowy: 116375
AURA 2012-11
W legendzie, w sztuce, w życiu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 72201
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 67165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Łabędzie piersi - czyli słów kilka o efektach reformy edukacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 62028
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Rozkład pola elektromagnetycznego wysokiej częstotliwości w gruczole piersiowym
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 56632
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 103372
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Inny rodzaj smogu
Elżbieta Tomaszewska
nr katalogowy: 131128
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Modelling the tumor temperature distribution in anatomically correct female breast phantom
Piotr GAS
Arkadiusz MIASKOWSKI
Dariusz DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 124708
10.15199/48.2020.02.35
hyperthermia
breast cancer
magnetic fluid
Pennes equation
temperature-dependent perfusion
power deposition
FEM.
hipertermia
rak piersi
ciecz magnetyczna
równanie Pennesa
modele perfuzji
osadzanie energii
MES.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Analysis of exhaust gases in the thermal utilization process of waste feathers Analiza gazów spalinowych w procesie termicznej utylizacji odpadowego pierza
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Anita Staroń
nr katalogowy: 83697
10.12916/przemchem.2014.536
OPAKOWANIE 2013-1
Bisfenol A - naukowe podstawy zakazu stosowania w butelkach do karmienia niemowląt
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 73771
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Classification of Medical Data Derived from Diagnostic Devices Using Ensembles of Classifiers
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 95272
10.15199/48.2015.12.36
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Optymalizacja produkcji soków NFC z uwzględnieniem wartości odżywczych
Jan Oszmiański
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 100343
10.15199/64.2016.7-8.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Niekonwencjonalne metody eliminacji Listeria monocytogenes
Michał Majewski
Przemysław Racewicz
Leszek Dziubdziela
Aleksandra Kamila Kierbić
Julita Maria Kmiecik
Magdalena Herudzińska
nr katalogowy: 99847
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
SMUTEK WSTRZĄŚNIĘTY
Irena Fober
nr katalogowy: 90949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antiproliferative properties of lipoamino acids Właściwości antyproliferacyjne lipoaminokwasów
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej W. Lipkowski
Hanna Gwardiak
Robert Bodkowski
Katarzyna Czyża
Joanna Wietrzykd
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
nr katalogowy: 85693
10.12916/przemchem.2014.1178
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-7-8
Genetyczny strach
nr katalogowy: 75861
OPAKOWANIE 2019-3
Bisfenol A w opakowaniach żywności
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 119338
10.15199/42.2019.3.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Heterocykliczne aminy aromatyczne w produktach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 96671
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Boundary Element Method approach to forward problem solution in Diffusion Optical Tomography
Magdalena STASIAK-BIENIECKA
Przemyslaw BEROWSKI
nr katalogowy: 58548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The application of magnetic fluid hyperthermia to breast cancer treatment
Arkadiusz MIASKOWSKI
Bartosz SAWICKI
Andrzej KRAWCZYK
Sotoshi YAMADA
nr katalogowy: 56630
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-12
Kucie broni białej ze stali damasceńskiej Forging of white weapon with damascene steel
KRZYSZTOF CELADYN
JAN SIŃCZAK
SYLWIA BEDNAREK
ANETA ŁUKASZEK-SOŁEK
nr katalogowy: 56471
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Parabens in sewage sludges in selected wastewater treatment plants in Poland Parabeny w osadach ściekowych w wybranych oczyszczalniach ścieków w Polsce
Marta Kijeńska
Lidia Tokarz
Andrzej Barański
Barbara Gworek
nr katalogowy: 97250
10.15199/62.2016.3.23
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Detekcja jąder komórkowych w obrazach biomedycznych z uwzględnieniem kodowania barw
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Małgorzata MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 117353
10.15199/48.2018.12.56
analiza kolorów
detekcja obiektów
ekstrakcja cech
parametry morfometryczne. s.
image color analysis
object detection
feature extraction
morphometric parameter
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Chemiczne właściwości oleju tłoczonego na zimno z nasion sezamu
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
Marta Krajewska
Agnieszka Sagan
Agnieszka Starek
Agata Blicharz-Kania
Dariusz Andrejko
Beata Zdybel
Dariusz Góral
nr katalogowy: 113872
10.15199/62.2018.5.27
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-1
Analiza i eksploracja danych metodami syntezy logicznej
Tadeusz ŁUBA
Dariusz WĄSICKI
nr katalogowy: 124481
10.15199/59.2020.1.1
eksploracja danych
redukcja atrybutów
sekwencyjne pokrywanie
funkcja i macierz rozróżnialności
indukcja reguł
pokrycie kolumnowe
transformacja CNF na DNF
postać normalna.
data mining
attributes reduction
sequential covering
discernibility function
discernibility matrix
rule induction
column covering
CNF (Conjunctive Normal Form) on to DNF (Disjunctive Normal Form) transformation
Normal Form
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Bezpieczeństwo przebywania i prowadzenia upraw polowych pod napowietrznymi liniami elektroenergetycznymi
Marek JAWORSKI
nr katalogowy: 123217
10.15199/48.2019.11.05
pole elektromagnetyczne
linie napowietrzne
narażenie
electromagnetic fields
overhead power lines
exposure
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Nowatorska i wydajna synteza SV119
Xueyan Bai
Xiaoyang Li
Zhiping Wu
nr katalogowy: 118336
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Electromagnetic field as an environmental factor affecting MCF-7 cell line in vitro
Anna KOZIOROWSKA
Katarzyna KOZIOŁ
Ewelina HAJDUGA
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 119923
10.15199/48.2019.05.02
electromagnetic field
proliferation
viability
biochemical profile
MCF-7 cells
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
profil biochemiczny
komórki linii MCF-7
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH