Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Biopaliwa z tłuszczów odpadowych
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
IRENEUSZ MORAWSKI
MAREK WARZAŁA
nr katalogowy: 25640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Racjonalizacja przerobu tłuszczów technicznych i ich wykorzystanie jako bazy surowcowej
DOMINIK NOWAK
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 43353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek tłuszczów - spożycie i prognozy popytu
E. Rosiak
nr katalogowy: 7101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Modyfikacje tłuszczów przeestryfikowanie i inne metody
MAŁGORZATA KOWALSKA
ANNA ŻBIKOWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
BOLESŁAW KOWALSKI
nr katalogowy: 38796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Raport WHO na temat globalnej eliminacji tłuszczów trans
nr katalogowy: 144337
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Dwugłos w sprawie tłuszczów
nr katalogowy: 56930
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
Wykorzystanie niklu z odpadowego katalizatora procesu utwardzania tłuszczów
Włodyka J.
nr katalogowy: 7304
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Zastosowanie biotechnologii w przemyśle tłuszczowym
EWA MARCZAK
BOŻENNA BARANOWSKA
nr katalogowy: 107274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Zastosowanie środków powierzchniowo czynnych do usuwania tłuszczów i olejów z powierzchni metalowych
EWA ŁĘKAWSKA
EWA ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 43128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Problemy bezpieczeństwa tłuszczów w Polsce
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 34577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Badania nad kalcynacją i redukcją katalizatorów niklowo-glinowych do utwardzania tłuszczów.
ANNA JEDYNAK
EWA KOŁAKOWSKA
JAN SENTEK
nr katalogowy: 43666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ warunków procesów kalcynacji i redukcji na aktywność katalizatorów niklowych do uwodorniania tłuszczów
EWA KOŁAKOWSKA
JAN SENTEK
TOMASZ HOFFMANN
ALFRED POLAŃSKI
nr katalogowy: 42936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Analiza rynku olejów i tłuszczów jako surowców dla przemysłu oleochemicznego
Joanna Guziałowska-Tic
Wiesław Hreczuch
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 68519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Zdrowotne aspekty produktów "AKO"
Adam Melkowski
nr katalogowy: 32767
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Pomiary rzeczywistych rzędnych parcia samozagęszczalnej mieszanki betonowej na deskowanie
Józef Jasiczak
Michał Rutkowski
nr katalogowy: 99292
10.15199/33.2016.06.36
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-6
Koncepcja ZSM "Polycotton" - rewolucja w obróbce końcowej mieszanek poliestrowo-bawełnianych
NICOLAI WICKERT
ANDREAS SCHÖNFELD
nr katalogowy: 36215
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ wybranych nanododatków na cechy reologiczne samozagęszczającej się mieszanki betonowej
Paweł Niewiadomski
Andrzej Ćwirzeń
Jerzy Hoła
nr katalogowy: 105667
10.15199/33.2017.05.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Hanna Szczepańska (1930 - 1989)
nr katalogowy: 106944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-11
Wpływ domieszek przeciwpieniących i stabilizujących na właściwości mechaniczne samozagęszczalnych zapraw
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 56042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
nr katalogowy: 71057
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Urządzenie do badania kinetyki procesów związanych z pochłanianiem lub wydzielaniem gazu
ALFRED POLAŃSK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
nr katalogowy: 106962
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Akroleina na patelni
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. I)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 69610
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
W poszukiwaniu właściwej mieszanki przemiałowej
nr katalogowy: 20033
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Suche mieszanki gipsowe w budownictwie
Jacek Urban
nr katalogowy: 10702
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Mieszanki fosforanowe firmy BK Giulini
nr katalogowy: 9568
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-10
RE-CON ZERO innowacyjny produkt do odzyskiwania niewykorzystanej mieszanki betonowej
Krzysztof Pogan
nr katalogowy: 80212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 124447
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Przewiewność mieszanki rudnej spiekanej na ruszcie
SABELA W.
BUZEK J.
nr katalogowy: 16936
OPAKOWANIE 2009-7
Papiery tłuszczoszczelne
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 45841
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Krzemian cynkowy - efektywny napełniacz kauczuków
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
nr katalogowy: 108289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Oscyloskop w warsztacie (cz. 10) – sonda lambda
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Czy naprawdę wiem, co wybieram
Marta Stus
nr katalogowy: 50237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-10
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 55030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Która frytura Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4238
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Bez tłuszczu ani rusz
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 51054
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. II)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70293
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7108
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Sprawa w prokuraturze!
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 13956
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Pompy do betonu
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 83513
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Nowe osiągnięcia w dziedzinie domieszek do betonu
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 31074
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-12
Wykonywanie tynków maszynowych z gotowych mieszanek mineralnych
Tomasz Kania
nr katalogowy: 39895
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-11
Linia technologiczna do produkcji rur betonowych WIPRO
ANDRZEJ BARSZCZ
ROBERT DOROCIAK
RYSZARD NADOWSKI
nr katalogowy: 102209
10.15199/148.2016.11.3
CHŁODNICTWO 2010-3
Wpływ chłodniczego przechowywania na frakcję lipidową wybranych tłuszczów do smarowania dostępnych na rynku krajowym
MAŁGORZATA JASIŃSKA
KRYSTIAN WĄSIK
nr katalogowy: 50600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów
nr katalogowy: 7242
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Zastosowanie złóż włóknistych do dezodoryzacji gazów przemysłowych
M. Wierzbińska
A. Włochowicz
nr katalogowy: 13948
OPAKOWANIE 2005-4
Produkty dla kotów z serii "Balanced Meals...
L. F.
nr katalogowy: 11163
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
ASODUR SG2-sposób na trudne podłoże
Barbara Ksit
nr katalogowy: 10466
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Wyznaczanie zawartości wiskozy w mieszankach z bawełną - międzylaboratoryjne badania porównawcze
KRYSTYNA MADER
WIESŁAWA LOTA
ZDZISŁAWA MROZIŃSKA
MARCIN KUDZIN
nr katalogowy: 37376
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
AarhusKarlshamn - nowy koncern o ťwiatowym zasiŕgu
nr katalogowy: 19006
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Powstanie i znaczenie izomerów trans kwasów tłuszczowych
Anna Zbikowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 12820
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-1
Wpływ zawartości granulatu pozyskanego z mieszanki betonowej na wybrane właściwości betonu
MACIEJ GRUSZCZYŃSKI
MAŁGORZATA LENART
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 111624
10.15199/40.2018.1.2
kruszywo z recyklingu
niewykorzystana mieszanka betonowa
właściwości betonu
wytrzymałość na ściskanie
konsystencja
recycled aggregate
unused fresh concrete
concrete properties
compressive strength
consistence
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Z czego składają się lody (c.d.) - Środki smakowo-zapachowe
nr katalogowy: 31395
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów
M. Tynek
Z. Hazuka
nr katalogowy: 7243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Konsumenci na rynku tłuszczów roślinnych i masła
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7113
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-4
Fosfor w ściekach zakładów mięsnych -zanieczyszczenia które można skutecznie usunąć
Piotr Konieczny
nr katalogowy: 1314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ wybranych depresatorów na temperaturę zablokowania zimnego filtra dla estrów metylowych z procesów transestryfikacji odpadowych tłuszczów roślinnych i zwierzęcych
Damian Marcinkowski
Beata Rukowicz
Wojciech Golimowski
Mirosław Czechlowski
Paweł Krzaczek*
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 109328
10.15199/62.2017.9.22
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Frytura pod kontrolą (IV) Czynniki wpływające na stabilność tłuszczów smażalniczych
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4333
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-1
ANALIZA PROCESU KUCIA MATRYCOWEGO MATERIAŁÓW WIELOSKŁADNIKOWYCH OTRZYMANYCH Z PROSZKU NIKLU I ALUMINIUM
STEFAN SZCZEPANIK
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
GABRIEL BARTON
nr katalogowy: 32558
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Ocena konwertera katalitycznego przez system OBDII/EOBD (cz.3)
Stefan Myszkowski
nr katalogowy: 135695
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Sięgajmy po nabiał
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 63446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-2
Otrzymywanie gazowych mieszanek wzorcowych metodą manometryczną z zastosowaniem równania Benedicta-Webba-Rubina
WACŁAW MUNIAK
ZYGFRYD WITKIEWICZ
EUGENIUSZ WORYNA
ELŻBIETA RUSIŃSKA
ADAM TWARDOWSKI
BOŻENA GOCA
nr katalogowy: 107584
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-4
PRZYGOTOWANIE MIESZANKI SPIEKALNICZEJ Z ZASTOSOWANIEM INTENSYWNEGO MIESZALNIKA PRZECIWBIEŻNEGO
JERZY KOROL
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 67318
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-7
Wpływ udziału rud hematytowych i magnetytowych w mieszance spiekalniczej, zasadowości mieszanki i zużycia koksiku na ilość tworzonego spieku zwrotnego
JAN MRÓZ
RYSZARD SKOWRONEK
PRZEMYSŁAW FRANCIK
nr katalogowy: 36779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Mieszalnik jako pasteryzator lodów
Piotr Przybysz
Czesław Kuncewicz
Jacek Stelmach
Michał Głogowski
nr katalogowy: 126287
10.15199/62.2020.5.19
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Ocena konwertera katalitycznego przez system OBDII/EOBD (cz.3)
Stefan Myszkowski
nr katalogowy: 135695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Przechowywanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 53669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Wpływ temperatury na napowietrzenie i urabialność SCC modyfikowanego domieszkami
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 68105
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Prognozowanie rzeczywistego zużycia mieszanki betonowej do wykonania ścian szczelinowych metodą uogólnionych modeli addytywnych GAM
Magdalena Rogalska
nr katalogowy: 99294
10.15199/33.2016.06.38
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Oscyloskop w warsztacie (cz. 10) – sonda lambda
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135541
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Środki wiążące umożliwiają zrównoważone rozwiązania w dziedzinie powłok barierowych
nr katalogowy: 109591
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Betony samozagęszczalne
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 47335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Nowości w ofercie Martin Braun
nr katalogowy: 55254
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Kompatybilność między domieszką napowietrzającą i upłynniającą uprzednio napowietrzonych mieszanek betonowych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
Janusz Szwabowski
nr katalogowy: 88054
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
Wybrane właściwości betonów nowej generacji z dodatkiem popiołu lotnego wapiennego
Tomasz Ponikiewski
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 71737
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Kierunki rozwoju prefabrykacji betonowej w Polsce
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 63806
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-6
Mrozoodporność a charakterystyka napowietrzenia wysokowartościowych betonów samozagęszczalnych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 52317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Jakość wyrobów czekoladowych nie najlepsza
nr katalogowy: 37348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Slow Food - Obrona prawa do smaku
nr katalogowy: 30218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-2
Rekomendowane przez technologów... środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 24384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
DeliAir TM tłuszcze do nadzień silnie napowietrzanych
nr katalogowy: 23344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Nowe obszary zastosowań reaktorów typu airlift
BOŻENNA KAWALEC-PIETRENKO
nr katalogowy: 28838
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Sonda K-Nassera jako narzędzie kontroli mieszanek samozagęszczalnych
Karol Chilmon
Paweł Kamiński
Piotr Woyciechowski
nr katalogowy: 101575
10.15199/33.2016.10.11
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Tłuszcze specjalnego przeznaczenia w technologii czekolady - tłuszcz kakaowy i jego alternatywy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 32781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Master Martini-Unigra' - producent dobrego smaku
nr katalogowy: 31688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Nowe biopaliwo estrowe Gliperol
JACEK KIJEŃSKI
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 25405
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-2
Synteza mydeł bazowych z estrów metylowych kwasów tłuszczowych
WILHELM JAN TIC
nr katalogowy: 42712
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Leraclen® ATR i Lerabilt® 268 – niskotemperaturowe, alkaliczne produkty do odtłuszczania przed cynkowaniem ogniowym i galwanicznym
Tomasz Świerczyński
nr katalogowy: 139913
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Wpływ włókien stalowych na właściwości mieszanek betonowych do wykonywania posadzek
Adrian Chajec
nr katalogowy: 120787
10.15199/33.2019.06.10
posadzki betonowe
włókna stalowe
konsystencja mieszanki betonowej
concrete floors
steel fibers
consistency of a concrete mix.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Zabezpieczenie i poprawa estetyki powierzchni elementów betonowych
Dominik Bonarek
nr katalogowy: 134572
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Zarysowania konstrukcji mostowych a skurcz betonu
Krzysztof Germaniuk
Tomasz Gajda
Artur Sakowski
Tomasz Wierzbicki
Przemysław Kamiński1
nr katalogowy: 109964
10.15199/33.2017.10.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Analysis of compressibility and compactibility of lignite and biomass mixture powder Analiza podatności na zagęszczanie i brykietowanie mieszanki węgla brunatnego oraz biomasy
Andrzej Janewicz
Bogdan Kosturkiewicz
nr katalogowy: 100372
10.15199/62.2016.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-7
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
JOANNA JABŁOŃSKA
MARIUSZ MACIEJEWSKI
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 43624
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Spotkanie międzynarodowej branży tłuszczowo-olejarskiej w Monachium
nr katalogowy: 29840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Międzynarodowe spotkanie branży tłuszczowo-olejarskiej w Monachium
nr katalogowy: 29758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Praktyczne rozwiązania z zakresu mycia i dezynfekcji w przemyśle rybnym
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 25857
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowa linia solanek
nr katalogowy: 89670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Baltpiek 2009
nr katalogowy: 44531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Pritchitts – irlandzka firma z tradycjami
nr katalogowy: 48355
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-11
Ciągłe wykończenie taśm elastycznych z mieszanki poliamid/elastan
Antje Mehlhorn
Sigrid Möbius
Andreas Schönfeld
nr katalogowy: 48256
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Doskonała poprawa trwałości wybarwień artykułów z mieszanki mikrowłókien poliestrowych z elastanem
GUNTHER GEBHARDT
ANDREAS SCHÖNFELD
KLAUS WOLF
FALKO RICHTER
nr katalogowy: 46990
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effect of aging on group composition of bituminous binders Wpływ starzenia na skład grupowy lepiszczy asfaltowych
Blandyna Osowiecka
Janusz Zieliński
Krzysztof Błażejowski
Marta Wójcik-Wiśniewska
nr katalogowy: 105225
10.15199/62.2017.4.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Czynniki wpływające na kształtowanie się wskaźnika równowagi spieku zwrotnego
RYSZARD SKOWRONEK
JAN MRÓZ
PRZEMYSŁAW FRANCIK
nr katalogowy: 51707
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
WEBAC 4270 T - środek do gruntowania trudnych podłoży w niskiej temperaturze
nr katalogowy: 38154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Bezodpadowa technologia produkcji mydeł gospodarczych z estrów metylowych kwasów tłuszczowych
WILHELM J. TIC
nr katalogowy: 24483
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 63149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Ocena właściwości mieszanki mineralno-asfaltowej typu BBTM z kruszywem ze złoża polodowcowego
Marta Wasilewska
Agnieszka Topczewska
nr katalogowy: 90766
10.15199/33.2015.04.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Chleby Biosielskie. Sielskie smaki chleba bio
nr katalogowy: 18997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Charakterystyka mieszanek mącznych zastępujących mąkę pszenną
nr katalogowy: 6434
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Deskowania selektywnie przepuszczalne (CPF)
M. Pająk
nr katalogowy: 2617
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-21
Krowa z chipem
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Lody soft cz.I
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 12848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Kompozycja doskonała
nr katalogowy: 11951
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Gips tynkarski BAUMIT
Remigiusz Zabolski
nr katalogowy: 10704
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-11
Usuwanie zdyspergowanych tłuszczów i skrobi ze ścieków komunalnych metodą biologiczną na złożu zraszanym
Michał Świsłowski
Łukasz Kopeć
nr katalogowy: 31119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Rynek masła w Polsce i Niemczech
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 25472
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-6
Uwodornienie oleju rzepakowego i sojowego na katalizatorach miedziowych nowej generacji Cz. I. Kinetyka reakcji
EWA SZUKALSKA
ALFRED POLAŃSKI
nr katalogowy: 28574
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Otrzymywanie tripolifosforanu sodu o podwyższonym ciężarze nasypowym metodą chemiczną
MARCIN BANACH
ZBIGNIEW WZOREK
KATARZYNA GORAZDA
nr katalogowy: 43842
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
Uwagi praktyczne dotyczące projektowania mieszanek betonowych
S. Leśniak
nr katalogowy: 17430
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Co piszą inni - ze świata
nr katalogowy: 9665
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
VIII Sympozjum Naukowo-Techniczne Reologia w technologii betonu
T. Pużak
nr katalogowy: 17440
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Tynki, gładzie, kleje oraz wylewki gipsowe firmy Kreisel
nr katalogowy: 10712
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Współczesne procesy przerobu surowców naturalnych w lekkiej syntezie organicznej
MARIA BEŁDOWICZ
BOŻENNA BARANOWSKA
BARBARA CHMIELARZ
BARBARA KĄKOL
LIDIA LEWICKA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
EWA MARCZAK
ALEKSANDRA SZCZUCINSKA
ANNA SZULC
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 43274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Zmiany na rynku mleka
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 33809
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Bakterie rozkładają tłuszcze
nr katalogowy: 77041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Maszyny do upraw warzyw
Jan Dudek
Józef Babik
nr katalogowy: 22193
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ dodatku polialkoholu winylu na wybrane właściwości drukowe papierów powlekanych
Anna Stanisławska
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 20365
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Konsumenci żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7181
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-7
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
Woch M.
nr katalogowy: 15046
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Poszukiwanie barwników reaktywnych do jednokąpielowego, jednoetapowego barwienia mieszanek poliester-celuloza
K. Blus
nr katalogowy: 13705
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-2
WPŁYW SPOSOBU PRASOWANIA NA WŁASNOŚCI I STRUKTURĘ SPIEKÓW Fe-Cu I Fe-Cu-C
SYLWIA KOBIELA
MACIEJ SUŁOWSKI
nr katalogowy: 41758
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
WYBRANE WŁASNOŚCI MATERIAŁÓW Z PROSZKU STOPOWEGO Al-Si-Fe-Cu-Mg-Zr I JEGO MIESZANKI Z PROSZKIEM ALUMINIUM, OTRZYMANYCH W PROCESACH ZAGĘSZCZANIA I KUCIA NA GORĄCO
STEFAN SZCZEPANIK
MAREK WOJTASZEK
JERZY KRAWIARZ
JERZY FRYDRYCH
nr katalogowy: 48059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Lody soft (cz. III)
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 19312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Przykładowe koszty elementów i konstrukcji z betonu
H. Rusiński
nr katalogowy: 2530
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Wpływ domieszek polimerowych na właściwości nieautoklawizowanych betonów komórkowych typu FPC
Stefan Kubica
nr katalogowy: 10771
OPAKOWANIE 2020-3
Nowy asortyment papierów Munken Kraft
nr katalogowy: 125551
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Master Martini. Panettone
nr katalogowy: 19191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Słupy elektroenergetyczne z wirowanych żerdzi sprężonych
J. Kubiak
A. Łodo
J. Michałek
nr katalogowy: 2598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Homogenizatory tłokowe - innowacyjność, technologia i oszczędność
Jakub Stobiecki
nr katalogowy: 111189
OPAKOWANIE 2012-9
Złoty Medal MTP dla folii cPET TRINIFLEX
nr katalogowy: 71138
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 53654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Tłuszcze nasycone - amerykańskie badania epidemiologiczne
nr katalogowy: 100995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Mrozoodporność betonów o dużej ciekłości napowietrzonych za pomocą mikrosfer polimerowych
Agnieszka Molendowska
Jerzy Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 63298
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wilgotność i twardość ziarna ważnym wyróżnikiem mieszanki przemiałowej
Roman Jurga
nr katalogowy: 77656
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-6
Wytrzymałość na ściskanie ziemi ubijanej niestabilizowanej do wznoszenia ścian monolitycznych
Piotr Leon Narloch
Piotr Woyciechowski
Łukasz Bieliński
Rafał Kostro
Adam Kruszyński
nr katalogowy: 92215
10.15199/33.2015.06.41
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-9
Wpływ reaktywności alkalicznej kruszyw na trwałość i bezpieczeństwo konstrukcji betonowych
Magdalena Sosnowska
zabela Kasprzyk
Adam Podhorecki
nr katalogowy: 86803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Bezpieczeństwo wyrobów gumowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 87965
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Wpływ temperatury na skuteczność polimerowych domieszek do betonu
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 68094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Ocena funkcjonowania polskiego rynku zbożowego, młynarskiego i paszowego w regulacjach UE-25
Bogdan JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 20137
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Homogenizatory tłokowe - innowacyjność, technologia i oszczędność w branży mleczarskiej
nr katalogowy: 110161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Nowości lodziarskie 2014
nr katalogowy: 82620
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Możliwości poprawy wartości odżywczej produktów piekarskich i ciastkarskich
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 87290
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Ocena odporności na pękanie podbudów drogowych z mieszanek mineralno-cementowo-emulsyjnych (MCE)
Cezary Szydłowski
Bohdan Dołżycki
nr katalogowy: 109955
10.15199/33.2017.10.28
odporność na pękanie
mieszanka mineralno- -cementowo-emulsyjna
podbudowa drogowa.
fracture toughness
mineral-cement-emulsion mixtures
road subbase.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Przepisy Mirosława Pelczara z Mistrzostw Świata Młodych Cukierników
nr katalogowy: 5133
OPAKOWANIE 2016-4
Pierwsza w Europie butelka z mieszanki biopolimerowej
nr katalogowy: 98061
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH