Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 59107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Tetley-Tata Tea walczy o prymat
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 56398
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 119748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12653
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2010 r.
nr katalogowy: 51977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 12818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Coffee&tea, tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Coffee&tea, Tea&coffee Gorącego czaju łyk
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Coffee&tea, Tea&coffee Kawowa rewolucja Nie tylko bawarka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19304
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Wpływ trójetyloaminy (TEA) na wybrane właściwości fizykomechaniczne matrycy cementowej
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 88057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A Defect Tea Leaf Identification Using Image Processing
B. Karunamoorthy
D. Somasundereswari
nr katalogowy: 79600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Tea&coffee
nr katalogowy: 12598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Tea&coffee. Yerba mate - herbata jezuitów
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Tea & coff ee. Herbata - afrykańskie bogactwo
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Tea&coff ee. Herbata niecodzienna
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Coff ee & tea. Amerykańska kawa śniadaniowa
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Coffee&tea. Darboven Idee Grant w Polsce
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22132
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Coff ee&tea. Espresso bez kofeiny
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18972
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Coff ee&tea. Kubki, czarki, fi liżanki
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Coffee&tea. Prosto z młynka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Coffee&tea. Frappe przez okrągły rok
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Coffee&tea. Cafe America
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 23017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tea&coffee. Herbata z gałązką mięty
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19072
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena jakości zielonej herbaty poprzez identyfikację chemicznych "odcisków palców"
Feng Ding
Shu Cheng
Qiongying Liang
Yuanyuan She
Taiming Zhang
Deshun Hou
Yizeng Lianga
Shihui Si
nr katalogowy: 116174
10.15199/62.2018.9.43
OPAKOWANIE 2008-10
Nagroda w Ogólnopolskim Konkursie Opakowań PakStar 2008
nr katalogowy: 38591
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Niepodległość w filiżance herbaty
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34911
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Z działalności FIG-u
Mariusz Karabin
nr katalogowy: 131942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Z działalności FIG-u
Mariusz Karabin
nr katalogowy: 131942
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
TEA & COFEE - Wietnamski herbaciany boom
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
COFFEE & TEA - Plantacje w cieniu drzew
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23350
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-2
Termodynamiczne ujęcie procesu starzenia się papieru.Część II. Badania zależności odporności na przedarcie papieru od parametrów jego sztucznego termicznego starzenia.
HENRYK GONERA
JÓZEF DĄBROWSKI
nr katalogowy: 33399
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Integrated microsensor array for the recognition of tea and herbal products
PATRYCJA CIOSEK
WOJCIECH WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 35619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ sposobu ekstrakcji liści herbaty na ogólną zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 125789
10.15199/62.2020.4.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Efekt laserowy w powietrzu pod ciśnieniem atmosferycznym
Jerzy POMIANOWSKI
nr katalogowy: 55836
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Zastosowanie olejku z drzewa herbacianego jako substancji przeciwdrobnoustrojowej w plazmowej modyfikacji folii poliamidowo-polietylenowej
Zenobia Rżanek-Borocha
Urszula Zagrajek
Danuta Czajkowska
nr katalogowy: 70926
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie analizy mineralnej włosów w identyfikacji biodostępności pierwiastków dla człowieka
Paulina Wołowiec
Agnieszka Saeid
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68218
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 3)
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 67231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Kalejdoskop ze świata napojów IV-V 2012
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 68887
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 103492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Nowości lodziarskie 2014
nr katalogowy: 82620
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Usuwanie ditlenku węgla z wodnych roztworów amin poprzez desorpcję na hydrofobowych membranach
Zenon Ziobrowski
Roman Krupiczka
Adam Rotkegel
nr katalogowy: 69491
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Właściwości plastizoli polichlorku winylu zawierających środki powierzchniowo czynne
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 106673
AURA 2014-2
Olejek z drzewa herbacianego
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 82239
SZKŁO I CERAMIKA 2013-2
Hydrotermalna synteza nano tlenku cynku z zastosowaniem wybranych substancji strącających
Tomasz Strachowski
nr katalogowy: 76250
OPAKOWANIE 2020-8
PepsiCo działa z impetem
nr katalogowy: 127788
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Napoje na lato
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127628
woda
pragnienie
napoje gazowane
napoje niegazowane
mrożona herbata i kawa
piwa bezalkoholowe
kwas chlebowy
kwas buraczany
water
thirst
carbonated drinks
non-carbonated drinks
iced tea and coffee
non-alcoholic beers
kvass
beetroot acid
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Nowości lodziarskie 2015
nr katalogowy: 89610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zagospodarowanie materiałów odpadowych z przemysłu spożywczego jako paliw do zasilania stałotlenkowych ogniw paliwowych
Bartosz Adamczyk
Magdalena Dudek
Andrzej Raźniak
nr katalogowy: 141012
10.15199/62.2022.12.11
ogniwa paliwowe
stały elektrolit tlenkowy
paliwo węglowe
biokarbonizat
fuel cells
solid oxide electrolyte
carbon fuel
biochar
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zagospodarowanie materiałów odpadowych z przemysłu spożywczego jako paliw do zasilania stałotlenkowych ogniw paliwowych
Bartosz Adamczyk
Magdalena Dudek
Andrzej Raźniak
nr katalogowy: 141012
10.15199/62.2022.12.11
ogniwa paliwowe
stały elektrolit tlenkowy
paliwo węglowe
biokarbonizat
fuel cells
solid oxide electrolyte
carbon fuel
biochar
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Aldehyd hydroksypiwalowy i jego pochodne
KAZIMIERZ TERELAK
MARIA MAJCHRZAK
MICHAŁ PERS
nr katalogowy: 107812
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-5
Badania sorpcji Fe(III) na jonitach karboksylowych w obecności niektórych amin alifatycznych
ANDRZEJ ŻYCHIEWICZ
WIESŁAW APOSTOLUK
nr katalogowy: 107638
OPAKOWANIE 2012-8
Opakowanie a styl życia
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 70252
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Utlenianie związków złowonnych
Krzysztof Giza
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
Anita Staroń
nr katalogowy: 68148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 52491
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-12
Wpływ rodanku sodu i trójetyloaminy na wybrane cechy fizykomechaniczne zapraw cementowych
Krzysztof Zieliński
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 103267
10.15199/33.2016.12.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Kombucza - fermentowany napar herbaciany
Ewa Jabłońska-Ryś
Waldemar Gustaw
Marta Zalewska-Korona
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
Monika Michalak-Majewska
nr katalogowy: 90188
10.15199/64.2015.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Pressure drop in packed columns used for CO2 absorption in aqueous solution of monoethanoloamine Wyznaczanie oporu hydraulicznego kolumn wypełnionych do absorpcji CO2 w wodnym roztworze monoetanoloaminy
Aleksander Krótki
Dariusz Śpiewak
Marcin Stec
Lucyna Więcław-Solny
Andrzej Wilk
nr katalogowy: 86103
10.12916/przemchem.2014.1362
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Effect of electromagnetic stimulation of the active substance of selected plants on their antiseptic potential
Paweł KIEŁBASA
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 137358
10.15199/48.2022.05.28
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
substancja biologiczna
właściwości antyseptyczne
electromagnetic field
essential oils
biological substance
antiseptic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Effect of electromagnetic stimulation of the active substance of selected plants on their antiseptic potential
Paweł KIEŁBASA
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 137358
10.15199/48.2022.05.28
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
substancja biologiczna
właściwości antyseptyczne
electromagnetic field
essential oils
biological substance
antiseptic properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-9
Przyjazne środowisku, skuteczne środki wspomagające rozwłóknianie odpowiedzią na nowe regulacje prawne
Vladimir Grigoriev
Tea Hannuksela
nr katalogowy: 122530
AURA 2017-7-8
Rezerwat torfowiskowy "Broduszurki"
Paweł Wolański
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 108377
10.15199/2.2017.7-8.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Określenie możliwości wykorzystania łuski gryczanej w przemyśle spożywczym
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 146438
10.15199/65.2023.12.5
gryka
kasza
łuska
produkty uboczne
żywność
buckwheat
groats
husk
waste products
food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Overview of an Improved and Speedy Features Detection Method for Digital Imagery
Touka HAFSIA
Khaled NOURI
Asma BELHAJ
Hatem TLIIJANI
nr katalogowy: 146731
10.15199/48.2023.12.32
image processing
object recognition
features
POIs
edges
features detector
PSNR
MSE
SC
przetwarzanie obrazu
rozpoznawanie obiektów
cechy
punkty POI
krawędzie
detektor cech
PSNR
MSE
SC
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Badanie antymikrobiologicznych właściwości folii otrzymanych w próbach przemysłowych
Małgorzata Mizielińska
Magdalena Ordona
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 107066
10.15199/62.2017.6.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Suplementy diety wspomagające odchudzanie
Magdalena Maszewska
Anna Florowska
Justyna Pękul
nr katalogowy: 119830
10.15199/65.2019.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH