Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 1
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 100327
10.15199/64.2016.7-8.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Wszystkie smaki bigosu
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 103073
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zdrowie z głową... kapusty
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4332
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Na Mazury po kartacze
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 64521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
CHŁODNICTWO 2004-7
Intensywność oddychania, zawartość witaminy C i barwników chlorofilowych w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
Lucjan Krala
Maria Witkowska
nr katalogowy: 739
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Złoty inżynier 2022
nr katalogowy: 139642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Złoty inżynier 2022
nr katalogowy: 139642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Złoty inżynier 2022
nr katalogowy: 139642
CHŁODNICTWO 2009-12
Tematyczny wykaz artykułów opublikowanych w 2009 roku
nr katalogowy: 48672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
POLAGRA edycja 2021
nr katalogowy: 134026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
AURA 2006-3
MAŁA RETENCJA WODNA I JEJ ZNACZENIE
Artur Radecki-Pawlik
Anna Kapusta
nr katalogowy: 16013
CHŁODNICTWO 2007-11
Regulacja wydajności sprężarek klimatyzacji samochodowej
TADEUSZ KAPUSTA
PIOTR GAJDA
nr katalogowy: 31504
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Święto Golonki 2008
nr katalogowy: 38225
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Podziemne zgazowanie węgla
Krzysztof Stańczyk
Krzysztof Kapusta
nr katalogowy: 35198
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Modelowanie maszyny indukcyjnej z nieliniowym obwodem magnetycznym w programie SPICE
Piotr DROZDOWSKI
Paweł KAPUSTA
nr katalogowy: 30308
CHŁODNICTWO 2010-12
Tematyczny wykaz artykułów opublikowanych w roku 2010 na łamach "Chłodnictwa"
nr katalogowy: 56448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-4
Ocena zasadności wytwarzania substytutu gazu ziemnego (SNG) z węgla kamiennego w Polsce
KRZYSZTOF STAŃCZYK
KRZYSZTOF KAPUSTA
EUGENIUSZ JĘDRYSIK
nr katalogowy: 34562
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-2
Jubileusz Oddziału Lubelskiego SEP
nr katalogowy: 103911
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-1
Bezpieczeństwo w linii do produkcji kabli
Józef Kapusta
nr katalogowy: 66192
AURA 2010-5
Inicjatory i promotory chorobotwórcze
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 51906
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Efektywna obsługa klienta jako czynnik sukcesu firm branży mięsnej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63866
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-11
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 123457
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Spis treści rocznika 2009 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 48684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Małopolska gościnność
nr katalogowy: 98905
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Jak pomóc sobie przy uporczywych wzdęciach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Smakowite Karpaty na widelcu
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140156
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Baza surowcowa drobiarstwa mięsnego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Uwarunkowania i ograniczenia rozwoju procesu podziemnego zgazowania węgla w Polsce
KRZYSZTOF KAPUSTA
KRZYSZTOF STAŃCZYK
nr katalogowy: 43837
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Instalacja chłodnicza spełniająca wymogi europejskie
nr katalogowy: 41429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Przemysł paszowy i determinanty jego rozwoju - część 1
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Stanowisko do ciągłego pomiaru rezystancji nitek elektroprzewodzących
Krzysztof GNIOTEK
Jadwiga KUCHARSKA-KOT
Jacek LEŚNIKOWSKI
Henryk KAPUSTA
nr katalogowy: 41227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Rola wełny mineralnej i osadu ściekowego w kształtowaniu zawartości azotu w rekultywowanym utworze bezglebowym
Stanisław Baran
Anna Wójcikowska-Kapusta
Grażyna Żukowska
Marta Bika
Czesław Szewczuk
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 68534
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
CHŁODNICTWO 2009-6
Wyznaczanie charakterystyk wymiany ciepła i oporów przepływu jednofazowego w rurze poziomej przy zastosowaniu łączonych metod intensyfikacji wymiany ciepła Część II. Wyniki pomiarów
MARIA PLOCEK
TADEUSZ KAPUSTA
WŁADYSŁAW KASIECZKA
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 45009
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
CHŁODNICTWO 2009-5
Wyznaczanie charakterystyk wymiany ciepła i oporów przepływu jednofazowego w rurze poziomej przy zastosowaniu łączonych metod intensyfikacji wymiany ciepła Część I. Metody badań
MARIA PLOCEK
TADEUSZ KAPUSTA
WŁADYSŁAW KASIECZKA
ANDRZEJ ZAWADZKI
nr katalogowy: 44582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Przemysł paszowy i determinanty jego rozwoju - część 2
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 43811
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Cukrownictwo polskie w Unii Europejskiej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 41269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Jak pomóc sobie przy uporczywych wzdęciach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131199
CHŁODNICTWO 2010-3
Porównanie kryteriów oceny parametrów roboczych wzmocnionej łączonej wymiany ciepła w rurach z mikro-ożebrowaniem wewnętrznym i wkładkami różnego typu
Andrzej ZAWADZKI
Maria PLOCEK
Tadeusz KAPUSTA
WŁADYSŁAW KASIECZKA
nr katalogowy: 50593
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Fruitlogistica 2015 - nowoczesne maszyny do owoców i przetworów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90893
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Charakterystyki wymiany ciepła i spadku ciśnienia przy jednofazowym przepływie w mikro-ożebrowanych rurach z wkładką ze zwiniętego drutu
ANDRZEJ ZAWADZKI
TADEUSZ KAPUSTA
MARIA PLOCEK
WŁADYSŁAW KASIECZKA
nr katalogowy: 50023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-18
Medal za sztukę i K-drona
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 100305
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-7
Technika ultradźwiękowa w mokrych procesach włókienniczych
ZDZISŁAW CZAPLICKI
HENRYK KAPUSTA
nr katalogowy: 85748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Kiszk (tarhana) - nie tylko turecka specjalność
Michael Abdalla
nr katalogowy: 64147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ osadu ściekowego i wełny mineralnej na retencję wodną i zawartość metali ciężkich w glebie lekkiej
Marta Bik-Małodzińska
Grażyna Żukowska
Stanisław Baran
Anna Wójcikowska-Kapusta
Magdalena Myszura
Sylwia Wesołowska
Tomasz Borowiec
nr katalogowy: 112767
10.15199/62.2018.3.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Właściwości gleb na zrekultywowanym składowisku popiołów
Magdalena Myszura
Grażyna Żukowska
Anna Wójcikowska-Kapusta
nr katalogowy: 123979
10.15199/62.2019.12.29
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Hortensje i karczochy
nr katalogowy: 73893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
„Kas nedirba, tas nevalgo”
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 128012
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
CHŁODNICTWO 2013-4
Badanie oporów cieplnych radiatorów do chłodzenia mikroprocesorów
Artur Rusowicz
Bartłomiej Kapusta
nr katalogowy: 76114
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Distributed multi-node, multi-GPU, heterogeneous system for 3D image reconstruction in Electrical Capacitance Tomography – network performance and application analysis
Paweł KAPUSTA
Michał MAJCHROWICZ
Dominik SANKOWSKI
Lidia JACKOWSKA-STRUMIŁŁO
Robert BANASIAK
nr katalogowy: 74888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
150 lat Szkoły Rolniczej w C zernichowie
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 51692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zboża w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 58924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Roczny (tematyczny) spis treści 2016 r.
nr katalogowy: 102733
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Samowystarczalność zbożowa Polski na początku XXI w.
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 101312
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Modelowanie numeryczne złoża warzyw w chłodniach metodą bezpośrednią z uwzględnieniem przewodzenia ciepła wewnątrz warzyw
Aneta Bohojło-Wiśniewska
Adam Łapiński
nr katalogowy: 93067
10.15199/8.2015.7-8.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 8 i 9 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 127907
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
„Kas nedirba, tas nevalgo”
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 128012
CHŁODNICTWO 2013-12
Tematyczny wykaz artykułów opublikowanych w miesięczniku "Chłodnictwo" w roku 2013
nr katalogowy: 81217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Zawartość węgla organicznego i skład frakcyjny substancji organicznej w gruncie rekultywowanym osadem ściekowym
Grażyna Żukowska
Stanisław Baran
Anna Wójcikowska-Kapusta
nr katalogowy: 68536
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Wpływ osadu ściekowego na zawartość cynku i ołowiu w rekultywowanych gruntach
Anna Wójcikowska-Kapusta
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Dorota Sugier
Magdalena Sompor
nr katalogowy: 68535
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
CHŁODNICTWO 2010-11
Analiza funkcjonowania wymiennika ciepła wykorzystującego rury intensyfikujące wymianę ciepła w warunkach osadzania się zanieczyszczeń
Andrzej ZAWADZKI
MARIA PLOCEK
TADEUSZ KAPUSTA
WŁADYSŁAW KASIECZKA
nr katalogowy: 55854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wzrost znaczenia kukurydzy w produkcji zbóż Miejsce zbóż w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 98702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 8 i 9 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 127907
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Impact of composts produced on the basis of sewage sludge on the zinc and cadmium contents in the soil reclaimed Wpływ kompostów wytworzonych na bazie osadu ściekowego na zawartość cynku i kadmu w rekultywowanej glebie
Anna Wójcikowska-Kapusta
Grażyna Żukowska
Stanisław Baran
Leonid Kopiy
Sylwia Wesołowska
Marta Bik-Małodzińska
Łukasz Dobrowolski
Magdalena Myszura
nr katalogowy: 103999
10.15199/62.2017.2.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Badania biodegradacji odpadów wiertniczych zanieczyszczonych substancjami ropopochodnymi
Teresa Steliga
Piotr Jakubowicz
Piotr Kapusta
Dorota Kluk
nr katalogowy: 116799
10.15199/62.2018.10.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polska kuchnia regionalna – kuchnia śląska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145173
kuchnia regionalna
kuchnia śląska
charakterystyka
regional Polish cuisine
Silesian cuisine
characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Granulowane nawozy organiczno-mineralne z podłoży popieczarkowych. Cz. II.** Wpływ nawozów na plon roślin testowych i zawartość w nich magnezu
Ewa Kuśmireka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 116171
10.15199/62.2018.9.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Zmiany zawartości substancji organicznej i azotu mineralnego w glebie rekultywowanej osadem ściekowym i wełną mineralną
Marta Bik-Małodzińska
Magdalena Myszura
Grażyna Żukowska
Anna Wójcikowska-Kapusta
Sylwia Wesołowska
nr katalogowy: 130037
10.15199/62.2021.1.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Zmiany zawartości substancji organicznej i azotu mineralnego w glebie rekultywowanej osadem ściekowym i wełną mineralną
Marta Bik-Małodzińska
Magdalena Myszura
Grażyna Żukowska
Anna Wójcikowska-Kapusta
Sylwia Wesołowska
nr katalogowy: 130037
10.15199/62.2021.1.13
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wpływ dodatku wapna poflotacyjnego i osadu ściekowego na zawartość siarki w profilach rekultywowanych gleb
Anna Wójcikowska-Kapusta
Grażyna Żukowska
Magdalena Myszura
nr katalogowy: 123980
10.15199/62.2019.12.30
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH