Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zwycięski brąz
nr katalogowy: 125918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Search for The Best Route on A GPS-Based Autonomous Electric Vehicle Using The A-Star Algorithm
Bhakti Yudho SUPRAPTO
Suci DWIJAYANTI
Muhammad Naufal Ghiffari ISKANDAR
Rendyansyah
Diah Rahmah DINI
Patrick Kusuma WIJAYA
nr katalogowy: 149778
10.15199/48.2024.08.57
A-Star algorithm
Best route
Route search
Unstructured road
Algorytm A-Star
najlepsza trasa
wyszukiwanie trasy
droga nieustrukturyzowana
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Szefowie dla Szefów CHEF CULINARY CUP
nr katalogowy: 98403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Dziedzictwo kulinarne górali Czadeckich na terenie województwa lubuskiego
Dorota Garnek
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139607
10.15199/65.2022.9.7
dziedzictwo kulinarne
ziemie odzyskane
województwo lubuskie
górale Czadeccy
Czadca
bukowina
culinary heritage
reclaimed territories
Lubuskie Voivodeship
Czadecki highlanders
Czadca
bukovina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Kadra Narodowa na IKA 2024
Jarek Uściński
nr katalogowy: 146337
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
NICKEL, LEAD AND ZINC: KEY CONTRIBUTORS TO CIRCULAR ECONOMY
Jianbin Meng
nr katalogowy: 126016
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Spotkanie z Culinary Team of Poland
nr katalogowy: 129533
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-6
PCS 7 Route Control
Szymon Paprocki
nr katalogowy: 23209
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Smart Route Management for Bin Truck
Noor Shahida M.k
Siti Rosmaniza Ab Rashid
M. Fikri Shamsuddin
A. Fithri A. Samad
nr katalogowy: 142335
10.15199/48.2023.03.39
Navigation Apps
Routes optimization
Solid waste collection.
Aplikacje nawigacyjne
Optymalizacja tras
Zbiórka odpadów stałych.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Smart Route Management for Bin Truck
Noor Shahida M.k
Siti Rosmaniza Ab Rashid
M. Fikri Shamsuddin
A. Fithri A. Samad
nr katalogowy: 142335
10.15199/48.2023.03.39
Navigation Apps
Routes optimization
Solid waste collection.
Aplikacje nawigacyjne
Optymalizacja tras
Zbiórka odpadów stałych.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Global multicriteria optimization in weather routing
JOANNA SZŁAPCZYŃSKA
nr katalogowy: 47714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Benserazyd - lek wspomagający w terapii choroby Parkinsona. Synteza związku o wysokiej czystości
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 20446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Ocena poziomu pola elektromagnetycznego w pobliżu szlaku kolejowego
Artur DŁUŻNIEWSKI
Łukasz JOHN
Mieczysław LASKOWSKI
nr katalogowy: 85367
10.12915/pe.2014.07.034
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Porównanie symulacji komputerowych instalacji oświetlenia ewakuacyjnego
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 100531
10.15199/48.2016.09.43
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
A Hybrid Approach for Enhancing Grid Restoration
Minaxi
Sanju Saini
Garima Tiwari
nr katalogowy: 150352
10.15199/48.2024.09.13
Hybrid Algorithms
Grid Restoration
Black-Start Recovery
Resilience Strategy
Algorytmy hybrydowe
przywracanie sieci
odzyskiwanie po czarnym starcie
strategia odporności
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Olimpijskie zmagania kucharzy
nr katalogowy: 124220
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Planowanie drogi dla małych robotów oraz unikanie przeszkód przez nie w rzeczywistym terenie
Robert GĄSOWSKI
nr katalogowy: 3730
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Oświetlenie ewakuacyjne - analiza porównawcza projektów i wyników pomiarów
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 106214
10.15199/48.2017.06.14
oświetlenie ewakuacyjne
oprawy oświetlenia ewakuacyjnego
PN-EN 1838: 2013.
escape route lighting
escape lighting luminaire
PN-EN 1838: 2013.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Route planning for multiple unmanned aerial vehicles
Antônio Lucas Sousa Aguiar
Vandilberto Pereira Pinto
Lígia Maria Carvalho Sousa
José Lucas Da Silva Pinheiro
José Cleilton do Nascimento Sousa
nr katalogowy: 150382
10.15199/48.2024.09.43
Multiple Traveling Salesmen
UAVs
Route planning
Ant colony
Integer Linear Programming
Circumvent Obstacles
Wielu podróżujących sprzedawców
UAV
planowanie trasy
kolonia mrówek
programowanie liniowe
omijanie przeszkód
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Polski brąz, czyli kulinarne szaleństwa w Luksemburgu
Artur Łabuz
nr katalogowy: 56342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Kulinarne zmagania pod Łysą Górą
nr katalogowy: 119012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Podwójne srebro dla Polaków!
nr katalogowy: 141811
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nowe trendy w produkcji poliamidów
STANISŁAW CIBOROWSKI
MAŁGORZATA JAMRÓZ
nr katalogowy: 28745
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Electronic protection for asynchronous motors in a silo type storage facility
NADEZHDA EVSTATIEVA
nr katalogowy: 51391
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Trzy srebrne medale
nr katalogowy: 125359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 125372
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Zautomatyzowane urządzenie do pomiaru oświetlenia ewakuacyjnego
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 115233
10.15199/48.2018.08.30
platforma mobilna
natężenie oświetlenia
luksomierz
oświetlenie ewakuacyjne.
mobile platform
illuminance
light meter
escape route lighting.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Simulated catalytic properties of CeO2 and RuO2 nanostructured dioxides under air-CH4 gas flow
NOWAKOWSKI PAWEL
VILLAIN SYLVIE
GAVARRI JEAN-RAYMOND
KOPIA AGNIESZKA
KUSINSKI JAN
nr katalogowy: 27482
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Szlaki kulinarne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 41511
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-5
Centralne Muzeum Włókiennictwa w Łodzi nowym punktem kotwicznym Europejskiego Szlaku Dziedzictwa Przemysłowego
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 145563
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Identyfikacja, weryfikacja i minimalizacja problemów formalnoprawnych i środowiskowych przy lokalizacji infrastruktury sieciowej
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 104295
10.15199/48.2017.03.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
A new approach to cross-bonding in medium voltage cable lines
Jacek Klucznik
nr katalogowy: 141809
10.15199/48.2023.02.10
cross-bonding
underground cables
power distribution system
power losses.
cross-bonding
linie kablowe
sieć dystrybucyjna
straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
A new approach to cross-bonding in medium voltage cable lines
Jacek Klucznik
nr katalogowy: 141809
10.15199/48.2023.02.10
cross-bonding
underground cables
power distribution system
power losses.
cross-bonding
linie kablowe
sieć dystrybucyjna
straty mocy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Nasi na Łotwie
nr katalogowy: 48034
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-5
Oznaczenie działek ewidencyjnych stanowiących drogi, z uwzględnieniem kategorii dróg publicznych i ich numeru
KAMILA MODELSKA
nr katalogowy: 84205
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Energooszczędne przejazdy pojazdów tramwajowych z silnikami indukcyjnymi przy zakłóceniach płynności ruchu i złożonym profilu trasy
Stanisław RAWICKI
nr katalogowy: 69244
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optymalizacja procesu wiercenia otworów w elektronicznych płytach drukowanych przy użyciu algorytmu roju cząstek
Adam SŁOWIK
Marek POPŁAWSKI
nr katalogowy: 99963
10.15199/48.2016.08.03
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
GOSPODARKA WODNA 2020-5
Szlak żeglugowy Pisy i Narwi - stan aktualny i koncepcje rewitalizacji
BŁAŻEJ SMOLIŃSKI
PIOTR KUŹNIAR
nr katalogowy: 126359
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
SODMRP: Stable On-Demand Multicast Routing Protocol
Shahram JAMALI
Hekmat MOHAMMADZADEH
nr katalogowy: 66654
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Training a Neural Network for a New Node Element Design
Vladislav SKORPIL
Roman PRECECHTEL
nr katalogowy: 74856
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Cena olimpijskiego srebra
Jarosław Uściński
nr katalogowy: 125361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Application of the ACO algorithm for UAV path planning
Stanisław KONATOWSKI
Piotr PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 121194
10.15199/48.2019.07.24
path planning
UAV
ACO algorithm.
planowanie trasy
BSP
algorytm mrówkowy.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROBLEMS OF DESTABILISATION OF THE CEREAL MARKET IN POLAND RELATED TO THE WAR SITUATION IN UKRAINE
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 146681
10.15199/180.2023.4.2
cereal market
production profitability
cereal imports
cereal grain
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROBLEMS OF DESTABILISATION OF THE CEREAL MARKET IN POLAND RELATED TO THE WAR SITUATION IN UKRAINE
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 146681
10.15199/180.2023.4.2
cereal market
production profitability
cereal imports
cereal grain
rynek zbóż
opłacalność produkcji
import zbóż
ziarno zbóż
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A Routing Protocol using Game Theory in Wireless Ad Hoc Networks
Jung-Shyr Wu
Ruu-Sheng Huey
nr katalogowy: 74359
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Incheon Airport Maglev Line
Doh-Young PARK
Jacek F. GIERAS
nr katalogowy: 120445
10.15199/48.2019.06.01
maglev line
Incheon Airport
linear motors
power consumption
operating costs.
kolej magnetyczna
port lotniczy Incheon
silniki liniowe
pobór mocy
koszty operacyjne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Performance Analysis of Proactive Routing Protocol Based on Different Network Load in Mobile Ad-hoc Network (MANET)
Che Zalina Zulkifli
Roswan Ismail
Satria Abadi
Abu Bakar Ibrahim
Wasana Boonsong
nr katalogowy: 144424
:10.15199/48.2023.08.17
DSDV
MANET
OLSR
Routing Protocols
protokoł routingu
MANET
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-4
Jubileuszowe targi w Bolonii
Danuta Kostrzewska-Matynia
nr katalogowy: 146638
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Kanały śródlądowe w zaopatrzeniu Paryża
Bronisława Średniawa
nr katalogowy: 133349
Kanały śródlądowe
dział wodny
transport towarów
Inland waterways
watershed canal
transport of goods
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Kanały śródlądowe w zaopatrzeniu Paryża
Bronisława Średniawa
nr katalogowy: 133349
Kanały śródlądowe
dział wodny
transport towarów
Inland waterways
watershed canal
transport of goods
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Kanały śródlądowe w zaopatrzeniu Paryża
Bronisława Średniawa
nr katalogowy: 133349
Kanały śródlądowe
dział wodny
transport towarów
Inland waterways
watershed canal
transport of goods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Analiza podaży i zastosowań siarczanu(VI) żelaza(II)
Jacek Sas
Waldemar Dąbrowski
Beata Michalkiewicz
nr katalogowy: 140461
10.15199/62.2022.11.10
siarczan(VI) żelaza(II)
siarczanowa metoda produkcji bieli tytanowej
reduktor chromu(VI)
iron(II) sulphate
sulphate process route of producing titanium white
reducer of chromium(VI)
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
-
nr katalogowy:
GOSPODARKA WODNA 2022-1
Uwarunkowania realizacji planowanej drogi wodnej na Kanale Śląskim i Górnej Wiśle
DAMIAN ABSALON
ANTONI BOJARSKI
ELŻBIETA NACHLIK
MAGDALENA MATYSIK
ANDRZEJ SIUDY
MACIEJ WĄSOWSKI
nr katalogowy: 135667
10.15199/22.2022.1.1
drogi wodne
Górna Wisła
Kanał Śląski
gospodarka wodna
hydrotechnika
uwarunkowania przestrzenne
waterways
Upper Vistula
Silesian Canal
water management
hydraulic engineering
spatial and natural conditions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Charging infrastructure and testing of the electric vehicle energy battery decline
Anna ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 117975
10.15199/48.2019.01.38
electric vehicle
charging
charging infrastructure.
samochód elektryczny
ładowanie
infrastruktura ładowania.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-3
OCENA WYBRANYCH MECHANIZMÓW POPRAWY EFEKTYWNOŚCI PROTOKOŁU BGP
Dominik Gołębiowski
Jarosław Krygier
nr katalogowy: 130924
10.15199/13.2021.3.4
BGP
iBGP
protokoły routingu
BGP
iBGP
routing protocols
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Alzacja - bajkowa kraina wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 78306
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sałatkowy raj
nr katalogowy: 54789
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-10-11
Pierwszy krok na drodze w kierunku europejskiej wspólnej polityki rolnej (3)
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 91276
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA WODNA 2018-11
Projekt INCONE60 narzędziem rozwoju gospodarczego wybrzeża południowego Bałtyku
MARCIN KALINOWSKI
RAFAŁ KOBA
nr katalogowy: 117160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie emisji spalin z silników pojazdów ciężarowych zasilanych olejem napędowym (ON) oraz gazem ziemnym (LNG) w warunkach rzeczywistej eksploatacji
Branislav Šarkan
Andrzej Kuranc
Marie Sejkorova
Jacek Caban
Michal Loman
nr katalogowy: 135812
10.15199/62.2022.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie emisji spalin z silników pojazdów ciężarowych zasilanych olejem napędowym (ON) oraz gazem ziemnym (LNG) w warunkach rzeczywistej eksploatacji
Branislav Šarkan
Andrzej Kuranc
Marie Sejkorova
Jacek Caban
Michal Loman
nr katalogowy: 135812
10.15199/62.2022.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Porównanie emisji spalin z silników pojazdów ciężarowych zasilanych olejem napędowym (ON) oraz gazem ziemnym (LNG) w warunkach rzeczywistej eksploatacji
Branislav Šarkan
Andrzej Kuranc
Marie Sejkorova
Jacek Caban
Michal Loman
nr katalogowy: 135812
10.15199/62.2022.1.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-2-3
Optymalizacja trasy żeglugi na potrzeby e-nawigacji w systemie netBaltic
Wojciech TYCHOLIZ
Jaromir JAKACKI
Mirosław DARECKI
nr katalogowy: 112652
10.15199/59.2018.2-3.7
netBaltic
ruting pogodowy
optymalizacja trasy
e-nawigacja
netBaltic
weather routing
route optimisation
e-navigation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spełnione oczekiwania
nr katalogowy: 120184
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Korozyjna charakterystyka nanokrystalicznego materiału RE9(Fe,M)77B14 w środowisku fosforanowym
GRAŻYNA PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 55639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
I dla ciała, i dla ducha
nr katalogowy: 92456
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Difficulties in TETRA operation with moving block in Kazakhstan
Waldemar WÓJCIK
Maxat B. ORUNBEKOV
Aynur Zh. TOYGOZHINOVA
Ainagul M. SEITBEKOVA
nr katalogowy: 127821
10.15199/48.2020.09.27
SIRDP-?
TETRA
base station
radio modem module
comm refuses
laboratory testing
SIRDP-?
TETRA
stacja bazowa
moduł modemu radiowego
odmowy połączenia
badania laboratoryjne
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Struktury optyki zintegrowanej do zastosowań w sensorach biochemicznych
Paweł KARASIŃSKI
nr katalogowy: 84461
10.12915/pe.2014.05.023
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Stanowisko laboratoryjne do pomiaru wybranych parametrów psychofizycznych kierowców
Marcin JUKIEWICZ
Bartosz ORSZULAK
nr katalogowy: 95308
10.15199/48.2015.12.72
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
A jak ADR
Karolina Kołdys
nr katalogowy: 96543
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-6
Czy bezpłomieniowe spalanie w tlenie obniża koszty CCS?
nr katalogowy: 91836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Sieć bezprzewodowa do zastosowań w automatyce budynkowej
Leszek WYDŹGOWSKI
nr katalogowy: 93277
10.15199/48.2015.09.53
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Zasady eksploatacji systemów oświetlenia awaryjnego
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 92118
10.15199/48.2015.07.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Non-standard solutions for supports of high voltage overhead lines in the aspect of landscape protection and electromagnetic field impact
Marek JAWORSKI
nr katalogowy: 136555
10.15199/48.2022.03.05
linie napowietrzne
konstrukcje wsporcze
pole elektromagnetyczne
oddziaływanie pola
krajobraz
overhead power lines
supports
electromagnetic fields
exposure
landscape
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Non-standard solutions for supports of high voltage overhead lines in the aspect of landscape protection and electromagnetic field impact
Marek JAWORSKI
nr katalogowy: 136555
10.15199/48.2022.03.05
linie napowietrzne
konstrukcje wsporcze
pole elektromagnetyczne
oddziaływanie pola
krajobraz
overhead power lines
supports
electromagnetic fields
exposure
landscape
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Non-standard solutions for supports of high voltage overhead lines in the aspect of landscape protection and electromagnetic field impact
Marek JAWORSKI
nr katalogowy: 136555
10.15199/48.2022.03.05
linie napowietrzne
konstrukcje wsporcze
pole elektromagnetyczne
oddziaływanie pola
krajobraz
overhead power lines
supports
electromagnetic fields
exposure
landscape
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
NOWA METODA SYNTEZY ORTOWANADANU BIZMUTU JAKO POTENCJALNEGO MATERIAŁU DO ZASTOSOWAŃ OPTOELEKTRONICZNYCH
PRZEMYSŁAW KWOLEK
TOMASZ TOKARSKI
nr katalogowy: 73385
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Otrzymywanie nanomateriałów węglowych z CO2 jako alternatywny sposób jego przetwarzania Novel methods for CO2 remediation: production of carbon nanomaterials
Magdalena Kurcz
nr katalogowy: 70916
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Theoretical consideration for oxygen enrichment from air using high-TC superconducting membrane
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 69277
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Superconducting properties of YBCO coated conductors produced by inkjet printing
Katarzyna L. JUDA
Mariusz WOŹNIAK
Mariusz MOSIADZ
Simon C. HOPKINS
Bartłomiej A. GŁOWACKI
Tadeusz JANOWSKI
nr katalogowy: 69227
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Ideal traffic system creator
Janusz Pochmara
Aleksandra Świetlicka
Mateusz Majchrzycki
Krzysztof Kolanowski
Alicja Szulta
Piotr Szablata
Jakub Pałasiewicz
nr katalogowy: 67036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Trust Region Method for Equilibrium Network Design Problem
Aihua LUO
Chongchao HUANG
Zhengshun RUAN
Xizhen HU
Hua CHEN
nr katalogowy: 75285
AURA 2010-8
Wpływ turystyki na zmianę środowiska naturalnego gór Korony Ziemi - Kilimandżaro
Michał APOLLO
nr katalogowy: 53462
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Energooszczędność a redukcja kosztów samochodowego transportu chłodniczego
Sergiy Filin
Ludmiła Filina-Dawidowicz
Monika Procak
nr katalogowy: 96540
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Dwie drogi projektowania iluminacji obiektó
Rafał KRUPIŃSKI
nr katalogowy: 91031
10.15199/48.2015.04.40
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZACHOWANIE STOPU ALUMINIUM AA1050 W PROCESIE ECAP I REKRYSTALIZACJI Z UWZGLĘDNIENIEM ZMIAN TEKSTUROWYCH
JAGODA POPLEWSKA
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 81013
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ALKALINE LEACHING OF ANTIMONY FROM NATURAL STIBNITE
EMÍLIA SMINČÁKOVÁ
nr katalogowy: 83123
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-1
Systemy komunikacyjne na potrzeby zarządzania ogólnym ruchem lotniczym w polskiej przestrzeni powietrznej Część I - stan obecny
Bartłomiej Kocot
nr katalogowy: 73845
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Ontology Theroy Based Process Planning and Supporting System under E-manufacturing
Zhou HONGGEN
Jing XUWEN
Pan BAOJUN
Zhang XIAOJUN
nr katalogowy: 65415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Investigation on Chaotic Characteristic of PD Magnitude Series during Propagation of Electrical tree in XLPE Power Cables
Ruijin LIAO
Ke WANG
Ling LIU
Tianchun ZHOU
Quan ZHOU
nr katalogowy: 67865
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Distributed system for noise levels monitoring
Przemysław NOWAK
Michał WOJTERA
Piotr MAZUR
Jan
MURLEWSKI
Piotr PIETRZAK
nr katalogowy: 62354
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Friction Stir Processing as a fabricating route of dispersion strengthened aluminum alloys
MATEUSZ KOPYŚCIAŃSKI
MAREK S. WĘGLOWSKI
ADAM PIETRAS
ALEKSANDRA WĘGLOWSKA
CARTER HAMILTON
STANISŁAW DYMEK
nr katalogowy: 79719
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
BADANIA WŁASNOŚCI MECHANICZNO-ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX UZYSKIWANYCH Z WSADU ODLEWANEGO W UKŁADZIE CIĄGŁYM
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
TADEUSZ KNYCH
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
GRZEGORZ KIESIEWICZ
ARTUR KAWECKI
nr katalogowy: 78175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Analysis and Design of Ground Speed and Position Detection System Based on Crossed Inductive Looped-cable
Xianglei SONG
Fengshan DOU
Chunhui DAI
nr katalogowy: 75290
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Method for Reduction Indefinite Routing Loops Probability in the Mixed Telephone Network of Electric Power Utility
Mladen MILEUSNIĆ
Aleksandar LEBL
Dragan MITIĆ
Žarko MARKOV
nr katalogowy: 75070
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Simulation of the Data Transmission from the Aerobatic Plane
Petr CHLUMSKY
Zbynek KOCUR
Vladimir MACHULA
nr katalogowy: 74858
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Spectrum analysis of the usefulness of light sources forbuilding sun simulators
Konrad DOMKE
Joanna RATAJCZAK
nr katalogowy: 55174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Synteza pochodnej genisteiny i jej wpływ na aktywność komórek raka żołądka
Yanhui Zhao
Xingang Wang
Yong Fan
nr katalogowy: 118319
10.15199/62.2019.1.3
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Influence of processing parameters on the microstructure, mechanical properties and corrosion behaviour in Ringer's solution of Co-Mo coatings electrodeposited on pure Co
MICHAŁ LATKIEWICZ
HALINA KRAWIEC
VINCENT VIGNAL
nr katalogowy: 98252
10.15199/40.2016.5.9
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-7
Performance of ASON/GMPLS architecture in condition of wavelength conversion and without wavelength conversion
Sylwester Kaczmarek
Magdalena Młynarczuk
Krzysztof Szałajda
nr katalogowy: 99672
10.15199/59.2016.7.1
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-4
WPŁYW DODATKU TiO2 NA WŁASNOŚCI I MIKROSTRUKTURĘ SPIEKÓW NA OSNOWIE SREBRA
MARCIN MADEJ
BEATA LESZCZYŃSKA-MADEJ
nr katalogowy: 90836
10.15199/67.2015.4.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Experimental investigations of the pure copper produced by equal channel angular pressing
Mirosław GREGER
Zbigniew MUSKALSKI
Sylwia WIEWIÓROWSKA
nr katalogowy: 89127
10.15199/24.2015.1.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 128875
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Real-time pathfinding algorithms in practical application
Janusz Pochmara
Wojciech Grygiel
nr katalogowy: 81419
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Host Based Autonomous Scheme for Seamless Vertical Handover
Riaz HUSSAIN
Shahzad A. MALIK
Raja A. RIAZ
Saeed AHMED
Ghufran SHAFIQ
Adeel IQBAL
Shafayat ABRAR and Shahid A. KHAN
nr katalogowy: 70746
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Position-based Wireless Sensor Network Routing Protocol for Strip Area
Gangzhu Qiao
Jianchao Zeng
nr katalogowy: 70708
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Preparation and corrosion properties of Ti-45S5 Bioglass nanocomposites with electrochemically modified surface
jAROSŁAW jakubowicz
kAROLINA jurczyk
gRZEGORZ adamek
mIECZYSŁAW jurczyk
nr katalogowy: 62448
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
THE FIRST POLISH CABLEWAY KUŹNICE - KASPROWY WIERCH
Bronisław HYNOWSKI
nr katalogowy: 126065
10.15199/180.2020.1.5
cableway
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatra Moutains
kolej linowa
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatry
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Pressure effect on hydrogen absorption by Nd-Fe-B magnets during HD and HDDR
Mateusz Szymański
Bartosz Michalski
Marcin Leonowicz
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 101856
10.15199/28.2016.5.9
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Ocena wykorzystania bezzałogowych statków powietrznych w pracach scaleniowych
Jarosław Taszakowski
Arkadiusz Doroż
Piotr Bożek
Marzena Mulica
nr katalogowy: 139873
10.15199/50.2022.10.1
UAV
scalenie gruntów
ewidencja gruntów i budynków
unmanned aerial vehicles
land consolidation
land and building register
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Ocena wykorzystania bezzałogowych statków powietrznych w pracach scaleniowych
Jarosław Taszakowski
Arkadiusz Doroż
Piotr Bożek
Marzena Mulica
nr katalogowy: 139873
10.15199/50.2022.10.1
UAV
scalenie gruntów
ewidencja gruntów i budynków
unmanned aerial vehicles
land consolidation
land and building register
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Strategie syntez tafluprostu
Małgorzata Krupa
Michał Chodyński
Anna Ostaszewska
Piotr Cmoch
Iwona Dams
nr katalogowy: 107069
10.15199/62.2017.6.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
STAN ŚRODOWISKA ELEKTROMAGNETYCZNEGO W POBLIŻU SZLAKU KOLEJOWEGO W ŚWIETLE OBOWIĄZUJĄCYCH STANDARDÓW
Kachel Leszek
nr katalogowy: 115987
odbierak prądu
odbiór radiowy
pojazdy trakcyjne
zaburzenie radioelektryczne.
troley
radio reception
traction vehicle
radioelectric interference.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Opracowanie technologii wytwarzania eplerenonu o czystości farmaceutycznej
Iwona Dams
Małgorzata Krupa
Anita Pietraszek
Anna Ostaszewska
Piotr Cmoch
Mic hał Chodyński
nr katalogowy: 108334
10.15199/62.2017.7.29
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Problems of designing electric vehicle charging stations
Marta BĄTKIEWICZ-PANTUŁA
nr katalogowy: 149020
10.15199/48.2024.06.58
electrical installations
electric vehicle charging stations
installation safety
instalacje elektryczne
stacje ładowania pojazdów elektrycznych
bezpieczeństwo instalacji
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Koncepcja układu zasilania i sterowania prototypowego trójkołowego pojazdu elektrycznego
Tomasz SIKORA
Kacper SZYMANEK
Bartłomiej MIELCZAREK
Marek LIS
nr katalogowy: 124711
10.15199/48.2020.02.38
Pojazd elektryczny
napęd elektryczny
maszyny elektryczne
Electric vehicle
electric drive
electric machines
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Realizacja drogi betonowej DW 423 zgodnie z nowymi OST GDDKiA
Maciej Batog
Mariusz Saferna
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 119793
10.15199/33.2019.04.07
beton
cement
drogi betonowe
specyfikacje.
concrete
cement
concrete roads
specification
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
THE FIRST POLISH CABLEWAY KUŹNICE - KASPROWY WIERCH
Bronisław HYNOWSKI
nr katalogowy: 126065
10.15199/180.2020.1.5
cableway
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatra Moutains
kolej linowa
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatry
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH