Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Badania i ocena skór naturalnych wyprawy chromowo-roślinnej i roślinnej pod kątem ich wykorzystania do produkcji obuwia
Izabela Wierzbicka
Joanna Alvarez
Magdalena Panek
nr katalogowy: 79965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-4
Wpływ procesu czyszczenia na właściwości użytkowe skór owczych futerkowych
Małgorzata Przybyłek
nr katalogowy: 76038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
CHŁODNICTWO 2010-10
Substancje przeciwdrobnoustrojowe stosowane w opakowaniach do chłodzonych produktów spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54607
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Rozwój metod pomiarowych błędów przędzy
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
MAŁGORZATA JAROS
nr katalogowy: 96268
10.15199/60.2016.01.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ czasu naświetlania lampą LED na właściwości mechaniczne wypełnień stomatologicznych
Jolanta Świderska
Waldemar Świderski
Adrian K. Antosik
nr katalogowy: 114936
10.15199/62.2018.7.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Structure and properties of wires made of tungsten and its alloys
MIROSLAV GREGER
ZBIGNIEW MUSKALSKI
MARTIN Ĉ
ERNÝ
nr katalogowy: 57946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
CO PISZĄ INNI?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 141220
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of Magnetic Properties of Grain-Oriented Electrical Steel Sheet Using 2D Single Sheet Tester
Yuki MORI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
Norio TAKAHASHI
nr katalogowy: 62389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of Metamaterial Structure Influence on Selective Properties of Microwave Waveguide Sensor
Katarína ISTENÍKOVÁ
Dagmar FAKTOROVÁ
nr katalogowy: 69327
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Examination of Magnetic Properties of Several Magnetic Materials at High Temperature
Masayuki MORISHITA
Norio TAKAHASHI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
nr katalogowy: 62404
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Tribological properties of sliding materials containing glassy carbon
MYALSKI JERZY
ŚLEZIONA JÓZEF
nr katalogowy: 27586
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
The transport properties of sputter-deposited Ge-Sb-V thin films
GRAŻYNA BEENSH-MARCHWICKA
EUGENIUSZ PROCIÓW
TADEUSZ BERLICKI
nr katalogowy: 32112
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Influence of coiling conditions on IF steel properties
MICHAL KVAČKAJ
MIRKO KRÁĽ
TIBOR KVAČKAJ
JANA BIDULSKA
JANA BIDULSKA
LENKA NÉMETHOVA
nr katalogowy: 46240
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Phase constitution and magnetic properties of nanocrystalline barium ferrite powders produced by mechanical alloying
ARTUR WITKOWSKI
WALDEMAR KASZUWARA
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27490
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Magnetic and rheological properties of materials used in magnetorheological devices
EWA SÓWKA
KAMIL BABSKI
MARCIN LEONOWICZ
JERZY BAJKOWSKI
ROBERT ZALEWSKI
nr katalogowy: 27487
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanical properties and fracture topography of 18-9 austenitic steel at low temperatures
KIERA - BELEĆ KAMIL
LIS ANDRZEJ
GAJDA - KUCHARSKA BLANKA
nr katalogowy: 27453
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the macro- and microstructure of AZ91D alloy after thermal treatment on its mechanical properties
JANUSZ ADAMIEC
STANISŁAW ROSKOSZ
TADEUSZ GANCARCZYK
nr katalogowy: 27441
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Magnetic properties of powder magnetic core under the stress
Kojiro HORI
Jin ChUN-FENG
Yoshiyuki ISHIHARA
Toshiyuki TODAKA
Kohei YOSHIKAWA
nr katalogowy: 25133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Evaluation of mechanical properties of soft magnetic materials for axial flux permanent magnet synchronous machines
Zdravko PRAUNSEIS
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 74817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Czujnik właściwości ekranujących nadprzewodników wysokotemperaturowych
Michał MOSIĄDZ
nr katalogowy: 3914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Porous silicon - obtainig, properties and applications
FLOREA CRACIUNOIU
MIHAELA MIU
nr katalogowy: 61937
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Examinations of thermomechanical properties and structure of polyethylene with cardboard fibre and colourant composites after electrochemical ageing
Adam Gnatowski
Mateusz Chyra
nr katalogowy: 99370
10.15199/28.2016.3.5
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Właściwości elektromagnetyczne materiałów złożonych i metamateriałów
Ari SIHYOLA
nr katalogowy: 11707
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Influence of silver on the glass forming ability and mechanical properties in Cu-Zr-Ti-Ag bulk metallic glasses
Jerzy Latuch
Piotr Błyskun
Tadeusz Kulik
nr katalogowy: 73486
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Properties of polymer composites reinforced with carbon nanotubes
Patrycja ZYGOŃ
Monika GWOŹDZIK
Jerzy PESZKE
Zygmunt NITKIEWICZ
Cezary KOLAN
nr katalogowy: 76914
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wpływ promieniowania UV-VIS na właściwości optyczne i mechaniczne folii PLA/PHB
Rafał Malinowski
Magdalena Stepczyńska
Volodymyr Krasinskyi
Lauren Szymańska
nr katalogowy: 141003
10.15199/62.2022.12.2
folie PLA/PHB
promieniowanie UV-VIS
właściwości optyczne
właściwości mechaniczne
PLA/PHB films
UV-VIS radiation
optical properties
mechanical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Taking stator cores properties into account when induction motors vibration parameters are calculated
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Igor KOLOTYLO
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 81578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research on Effects of Deicing Salt on Adhesion properties between Asphalt Mortar and Aggregate
Ping LI
Guangwen FU
Dong YANG
Guoling HU
Jianlong ZHENG
nr katalogowy: 65420
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Multifunctional coatings for solar cells application
Karolina Sieradzka
Michał Mazur
Danuta Kaczmarek
Jarosław Domaradzki
Damian Wojcieszak
nr katalogowy: 68605
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości technologiczne mieszanek formierskich na bazie węglika krzemu stosowanych do produkcji ceramicznych form odlewniczych
Marcin Małek
Paweł Wiśniewski
Jarosław Mizera
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 95647
10.15199/28.2015.6.44
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. II. Prognozowanie i badania właściwości termomechanicznych tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95642
10.15199/28.2015.6.39
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Effect of selected parameters of the melt-spinning process on the thickness and magnetic properties of Nd-Fe-Al ribbons
Waldemar Kaszuwara
Bartosz Michalski
Jerzy Latuch
Janusz Rębiś
nr katalogowy: 52671
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
BADANIA RELAKSACJI NAPRĘŻEŃ KOMPOZYTÓW Cu-CNT's
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
KINGA KORZEŃ
nr katalogowy: 87796
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Wpływ parametrów procesu technologicznego i masy liniowej tasiemki PP na wybrane jej właściwości
MONIKA MARGOL
DARIUSZ KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 85179
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
POMIARY I MODELOWANIE WŁAŚCIWOŚCI FERROMAGNETYCZNYCH FARB DRUKARSKICH STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZEŃ DOKUMENTÓW
Anna Łodzińska
Adam Jakubas
nr katalogowy: 142499
10.15199/13.2023.3.2
farba ferromagnetyczna
sitodruk
fałszerstwo
właściwości magnetyczne
model eliptyczny
ferromagnetic ink
screen printing
counterfeiting
magnetic properties
elliptical model
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
POMIARY I MODELOWANIE WŁAŚCIWOŚCI FERROMAGNETYCZNYCH FARB DRUKARSKICH STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZEŃ DOKUMENTÓW
Anna Łodzińska
Adam Jakubas
nr katalogowy: 142499
10.15199/13.2023.3.2
farba ferromagnetyczna
sitodruk
fałszerstwo
właściwości magnetyczne
model eliptyczny
ferromagnetic ink
screen printing
counterfeiting
magnetic properties
elliptical model
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-3
POMIARY I MODELOWANIE WŁAŚCIWOŚCI FERROMAGNETYCZNYCH FARB DRUKARSKICH STOSOWANYCH DO ZABEZPIECZEŃ DOKUMENTÓW
Anna Łodzińska
Adam Jakubas
nr katalogowy: 142499
10.15199/13.2023.3.2
farba ferromagnetyczna
sitodruk
fałszerstwo
właściwości magnetyczne
model eliptyczny
ferromagnetic ink
screen printing
counterfeiting
magnetic properties
elliptical model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Deposition and optical properties investigations of WO3 thin films for electrochromic device applications
Janusz Rybak
Konstanty Marszalek
nr katalogowy: 139319
10.15199/48.2022.09.59
electrochromism
tungsten oxide thin films
magnetron sputtering
optical properties
elektrochromizm
warstwy tleneku wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Deposition and optical properties investigations of WO3 thin films for electrochromic device applications
Janusz Rybak
Konstanty Marszalek
nr katalogowy: 139319
10.15199/48.2022.09.59
electrochromism
tungsten oxide thin films
magnetron sputtering
optical properties
elektrochromizm
warstwy tleneku wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Deposition and optical properties investigations of WO3 thin films for electrochromic device applications
Janusz Rybak
Konstanty Marszalek
nr katalogowy: 139319
10.15199/48.2022.09.59
electrochromism
tungsten oxide thin films
magnetron sputtering
optical properties
elektrochromizm
warstwy tleneku wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Microstructure and mechanical properties of ultra-high strength steel Weldox 1300
Marek Stanisław WĘGLOWSKI
Władysław OSUCH
Grzegorz MICHTA
nr katalogowy: 78036
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-1
Impact of strain rate on Cu mechanical properties
ANDREA KOVáčOVá
TIBOR KVAčKAJ
IMRICH POKORNý
JAN DUTKIEWICZ
LiDIA LiTyńSKA-Dobrzyńska
TIBOR DONIč
nr katalogowy: 57713
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Modelling of the structure and mechanical properties of 32CDV13 steel under glow-discharge nitriding for the industrial technology application
Katarzyna Piwowar
Janusz Trojanowski
Anna Drobek
Tomasz Malinowski
Grzegorz Mońka
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 104144
10.15199/28.2017.1.7
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
The influence of aging process parameters on selected mechanical properties of profiles from EN AW-6106 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Jan W. PILARCZYK
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 103558
10.15199/24.2017.1.17
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Influence of variable casting wall thickness and shell mold material and its thermal properties on secondary dendrite arm spacing in IN 713C superalloy castings
Agnieszka Szczotok
nr katalogowy: 101849
10.15199/28.2016.5.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Przekształtniki energoelektroniczne dla technologii atmosferycznej plazmy nietermicznej (AP-NTP).
Marcin HOŁUB
Stanisław KALISIAK
nr katalogowy: 49762
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Mechanical properties of molybdenum alloys wires
Miroslav Greger
Zbigniew Muskalski
Radim Kocich
nr katalogowy: 40933
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Charakterystyka wybranych właściwości barierowych dzianin po aplikacji specjalnych środków chemicznych w procesie wykończenia
Romualda Koźmińska
Jolanta Janicka
Anna Pinar
nr katalogowy: 105304
10.15199/60.2017.04.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Laser modification of electrical properties of conductive layers made on teflon substrates
Ewa KORZENIEWSKA
Maria WALCZAK
Ryszard PAWLAK
nr katalogowy: 88173
10.12915/pe.2014.12.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
A novel approach to measurement of permeability of magnetic fluids
Daniel MAYER
Petr POLCAR
nr katalogowy: 69329
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Komfort użytkowania wyrobów odzieżowych z dzianin o właściwościach trudnopalnych i antyelektrostatycznych
JOLANTA JANICKA
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
IZABELA JASIŃSKA
ELŻBIETA MIELICKA
VIOLETA JARZYNA
nr katalogowy: 92702
10.15199/60.2015.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wodne grunty antykorozyjne pigmentowane cynkiem. Wpływ rodzaju pigmentów cynkowych na właściwości powłok
Małgorzata Zubielewicza
Ewa Langera
Agnieszka Królikowska
Leszek Komorowski
Sławomir Piłat
nr katalogowy: 141004
10.15199/62.2022.12.3
pigmenty cynkowe
wodne grunty wysokocynkowe
właściwości antykorozyjne
zinc pigments
water-based zinc-rich primers
anticorrosive properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Badanie elektryzacji węglowodorów domieszkowanych fullerenami
Paweł AKSAMIT
Dariusz ZMARZŁY
nr katalogowy: 38625
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Paper Physics and Paper Physics Committee – an introduction
nr katalogowy: 116250
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-2
Investigation of the reflective properties of layered antiferromagnetic-dielectric structures
Anton ARKHIPOV
Vladimir GNATUSHENKO
nr katalogowy: 82513
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Influence of technology rotary forging and drawing on structure and properties of tungsten wires
Miroslav GREGER
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 74093
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-1
The properties and microstructure of austenitic stainless steels reinforced with Al2O3 particles
Iwona Sulima
nr katalogowy: 68015
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
AC Magnetic Properties of Electrical Steel Sheet under DC-biased Magnetization
Shunji YANASE
Masashi UCHIYAMA
Suguru ISHIKAWA
Yasuo OKAZAKI
nr katalogowy: 62390
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Mathematical simulation of deformation behaviour in Equal Channel Angular Rolling process
MICHAL KVAčKAJ
TIBOR KVAČKAJ
ANDREA KOVÁČOVÁ
RÓB ERT KOČIŠKO
JÚLIUS BACSÓ
JAN DUTKIEWICZ
nr katalogowy: 60849
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Structure and low temperature electrical properties of LaCoO3 perovskite thin film produced by PLD technique
ŁUKASZ CIENIEK
JAN KUSIŃSKI
nr katalogowy: 79706
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Thermodynamics of Cu-Sn-X (X=Bi, Nb, Sb, Zn) liquid alloys
Jolanta Romanowska
nr katalogowy: 52779
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The degradation of mechanical properties of Al-Si5-Cu2-Mg and Al-Cu4-Ni2-Mg alloys after soaking at high temperature
Małgorzata Wierzb ińska
Jan Sieniawski
Grażyna Mrówka-Nowotnik
nr katalogowy: 52741
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
XRD investigations of electrodeposited Ni and Ni/Al2O3 coatings
ANNA GÓRAL
EWA BEŁTOWSKA-Lehman
nr katalogowy: 52698
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Wpływ udziału masowego segmentów na właściwości termiczne termoplastycznych elastomerów eterowo-estrowych
Elżbieta Piesowicz
Izabela Irska
Zbigniew Rosłaniec
nr katalogowy: 95645
10.15199/28.2015.6.42
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Effects of mechanical alloying conditions on the properties of Mg-based nanomaterials
Kamil Kowalski
Tomasz Kachlicki
Mieczysław Jurczyk
nr katalogowy: 94642
10.15199/28.2015.5.5
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Influence of processing parameters on the microstructure, mechanical properties and corrosion behaviour in Ringer's solution of Co-Mo coatings electrodeposited on pure Co
MICHAŁ LATKIEWICZ
HALINA KRAWIEC
VINCENT VIGNAL
nr katalogowy: 98252
10.15199/40.2016.5.9
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 142182
CHŁODNICTWO 2014-5
Przegląd technik analitycznych ON-LINE w kształtowaniu jakości chłodzonego mięsa i produktów mięsnych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Drożdżal
nr katalogowy: 84402
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Use of electronic nose for quality assessment of agricultural ethanol distillates Wykorzystanie elektronicznego nosa do oceny jakości etanolowych destylatów rolniczych
Tomasz Dymerski
Jacek Gębicki
Jacek Namieśnik
nr katalogowy: 85021
10.12916/przemchem.2014.998
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-2
Nośnik tekstylny do formowania warstw z nanowłókien celulozowych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 89714
10.15199/60.2015.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
The influence of primary structure and strain conditions on the mechanical properties of smooth-rolled bars
GrzeGorz sTradomski
nr katalogowy: 59391
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
The Influence of the Sinusoidal Conductive Interferences on Metrological Properties of the Voltage Transformers under the Change of their Operation Condition
Michał KACZMAREK
nr katalogowy: 50423
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Modelling of microstructure and deformation behaviour of two-phase titanium alloy
WALDEMAR ZIAJA
MACIEJ OSSOWSKI
MACIEJ MOTYKA
nr katalogowy: 47822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Plastyfikatory polimerowe o właściwościach powierzchniowo czynnych jako składniki biodegradowalnych materiałów polimerowych
Paulina Szczepaniak
nr katalogowy: 141542
10.15199/62.2023.1.11
biodegradowalne materiały polimerowe
plastyfikatory polimerowe
właściwości powierzchniowo czynne
biodegradable polymeric materials
polymeric plasticizers
surface-active properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Plastyfikatory polimerowe o właściwościach powierzchniowo czynnych jako składniki biodegradowalnych materiałów polimerowych
Paulina Szczepaniak
nr katalogowy: 141542
10.15199/62.2023.1.11
biodegradowalne materiały polimerowe
plastyfikatory polimerowe
właściwości powierzchniowo czynne
biodegradable polymeric materials
polymeric plasticizers
surface-active properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Analiza właściwości rdzeni magnetycznych pracujących przy niesinusoidalnych (harmonicznych) przebiegach wymuszeń
Mariusz Najgebauer
Damian Gzieł
nr katalogowy: 141868
10.15199/48.2023.02.46
kompozyty magnetyczne
pętla histerezy
harmoniczne
energoelektronika
magnetic composites
hysteresis loop
harmonics
power electronics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Analiza właściwości rdzeni magnetycznych pracujących przy niesinusoidalnych (harmonicznych) przebiegach wymuszeń
Mariusz Najgebauer
Damian Gzieł
nr katalogowy: 141868
10.15199/48.2023.02.46
kompozyty magnetyczne
pętla histerezy
harmoniczne
energoelektronika
magnetic composites
hysteresis loop
harmonics
power electronics
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-6
Laser treatment of heterogeneous surfaces formed by electro-spark deposition
Norbert Radek
Jacek Pietraszek
Agnieszka Szczotok
nr katalogowy: 111387
10.15199/28.2017.6.5
laser treatment
electro-spark deposition
heterogeneous surfaces
properties.
obróbka laserowa
obróbka elektroiskrowa
powierzchnie niejednorodne
właściwości
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-5
Influence of surface-modified nanoclay on the flexural strength of unsaturated polyester resin
DOMINIK STĘPKA
nr katalogowy: 145591
10.15199/28.2023.5.1
polyester resin
mechanical properties
filler
surface modification
particle size
material science
composite material
nanoclay
montmorillonite
żywice poliestrowe
właściwości mechaniczne
wypełniacze
modyfikacja powierzchni
rozmiar cząstek
nauka o materiałach
materiały kompozytowe
nanoglinka
montmorylonit
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanical and physicochemical characteristics of selected materials for dental fillings
JOANNA MYSTKOWSKA
JAN R. DĄBROWSKI
nr katalogowy: 27480
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-5
The influence of the structure direction on diamond-like carbon coatings tribological properties
Monika Madej
Dariusz Ozimina
Andrzej Krzyszkowski
Jacek Świderski
Krystian Milewski
nr katalogowy: 110246
10.15199/28.2017.5.6
diamond-like carbon
surface topography
tribological properties.
powłoki diamentopodobne
topografia powierzchni
właściwości tribologiczne
OPAKOWANIE 2017-7
Właściwości przeciwutleniające i optyczne folii BOPP i PET modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińska
nr katalogowy: 107524
10.15199/42.2017.7.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Problemy pomiaru właściwości magnetycznych gotowych wykrojów blach elektrotechnicznych metodą nieniszczącą
Jerzy BAJOREK
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
Krzysztof PODLEJSKI
nr katalogowy: 67741
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Właściwości mechaniczne i mikrostruktura odkuwek matrycowych ze stopów magnezu
Damian MIGAS
Dariusz KUC
Krzysztof DROZDOWSKI
nr katalogowy: 100123
10.15199/24.2016.9.10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Mechanical properties of composite material modified with essential oil
Aleksandra Szram
Jerzy Sokołowski
Joanna Nowak
Monika Domarecka
Monika Łukomska-Szymańska
nr katalogowy: 105202
10.15199/28.2017.2.8
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
The impact of manufacturing inaccuracies on the filtration properties of Thue-Morse aperiodic superlattice systems
SEBASTIAN GARUS
KONRAD GRUSZKA
JUSTYNA GARUS
KATARZYNA BŁOCH
MARCIN NABIAŁEK
MARCIN DOŚPIAŁ
MICHAŁ SZOTA
nr katalogowy: 84284
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Phase transformation and mechanical properties of Ni-Co-Mn-In ferromagnetic shape memory alloys containing γ-phase particles
KATARZYNA RECLIK
KRYSTIAN PRUSIK
DANUTA STRÓŻ
TOMASZ GORYCZKA
nr katalogowy: 79734
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructure and magnetic properties of Cu-Co alloys after high pressure torsion
ANNA KORNEVA
OLGA KOGTENKOVA
SVETLANA PROTASOVA
BORIS STRAUMAL
ANDREJ MAZILKIN
LILIA KURMANAEVA
PAWEŁ ZIĘBA
nr katalogowy: 79720
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure and mechanical properties of friction stir welded Sc-modified Al-Zn-Mg-Cu alloy
Mateusz Kopyściański
Stanisław Dymek
Carter Hamilton
Marek Blicha rski
nr katalogowy: 52744
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Structural and physical properties of chromium layers obtained by pulse plating techniques
Naroa Imaz
EVA GARCÍA-LECINA
José Antonio Díez
Miren OSTRA
MarIa SARRET
nr katalogowy: 52686
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure and magnetic properties of the Cu-1% Co single crystal
Joanna Czub
BEATA DUBIEL
WALDEMAR Tokarz
ALEKSANDRA Czyrska-Filemonowicz
nr katalogowy: 52672
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Effect of heat treatment on quality and properties of solid bonded 6061 aluminum alloy
Łukasz Wzorek
Mateusz Wędrychowicz*
Tomasz Skrzekut
Piotr Noga
Marcel Wiewióra
Jakub Wiewióra
Wojciech Sajdak
Maria Richert
nr katalogowy: 104143
10.15199/28.2017.1.6
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-11
Investigation of silicon nitride and DLC thin films hardness deposited with RF PECVD method
Magdalena Dominik
Mateusz Śmietana
Krystian Król
nr katalogowy: 95195
10.15199/13.2015.11.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH