Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
ISM Światowe Targi Słodyczy (cz. II)
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 76277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Żywieniowe i technologiczne uwarunkowania zmniejszania zawartości laktozy w mleku i produktach mlecznych
Magdalena Świątek
Włodzimierz Bednarski
Mariusz Śliwiński
nr katalogowy: 116670
10.15199/65.2018.10.4
laktoza
hipolaktazja
nietolerancja
hydroliza laktozy
lactose
hypolactasia
intolerance
lactose hydrolysis
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 102541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Mocne kości dzięki diecie
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 65463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-8
Badania syntezy w mikroemulsji powierzchniowo aktywnych estrów laktozy
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 14377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-3
Katalityczne utlenianie laktozy na układach Pd-Bi-SiO2
Stanisław Karski
nr katalogowy: 20485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Pomiar stopnia hydrolizy laktozy w mleku za pomocą krioskopu
S. Zmarlicki
K. Kycia
nr katalogowy: 14906
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Napoje funkcjonalne - listopad 2009 r.
nr katalogowy: 48984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Specjalna oferta dla każdego klienta
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 120488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Wykorzystanie chromatografii preparatywnej do wyodrębniania galaktozylowych pochodnych hydroksykwasów
Aleksandra Wojciechowska
Robert Klewicki
Michał Sójka
Elżbieta Klewicka
nr katalogowy: 124855
10.15199/62.2020.2.20
AURA 2013-9
Produkty zbożowe podstawą piramidy zdrowego żywienia
Dorota LITWINEK
Halina GAMBUŚ
nr katalogowy: 79188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich. Nietolerancja laktozy i galaktozy
M. Ziarno
nr katalogowy: 20837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Otrzymywanie i właściwości zespolonego zwiqzku lakłobionianu wapniowego z chlorkiem wapniowym
BOGUSŁAW WOJCIECH KRÓL
nr katalogowy: 108129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Nowości lodziarskie 2012
nr katalogowy: 66231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Kefir pod lupą
Katarzyna Turek
Monika Wszołek
Jacek Domagała
nr katalogowy: 118824
10.15199/65.2019.2.8
kefir
ziarna kefirowe
mikroorganizmy
drożdże
kefir
kefir grains
microorganisms
yeast
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Krajalnica Weber 904 - najwyższa wydajność i wielofunkcyjność w plastrowaniu mięsa
nr katalogowy: 67061
OPAKOWANIE 2020-10
Mięso mielone bez tacki dzięki maszynom ULMA
nr katalogowy: 128467
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Czy poddawać się trendom?
Jan Kowalski
nr katalogowy: 96432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Wpływ kationu związanego z anionem kwasu laktobionowego na otrzymywanie krystalicznego zespolonego związku laktobionianu wapniowego z chlorkiem wapniowym
BOGUSŁAW WOJCIECH KRÓL
nr katalogowy: 107130
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Piekarzu, zarabiaj na kawie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 115188
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Światowy rynek słodzików a napoje "Better for You"
Michał Linowski
nr katalogowy: 37622
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Wykorzystanie serwatki do otrzymywania napojów warzywnych
Michał Olkowski
Antoni Pluta
nr katalogowy: 49508
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
IBIS. Coraz więcej nowości
nr katalogowy: 12670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Pełną parą
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18464
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Gorsety na życzenie
J. Galęba
nr katalogowy: 13792
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 97948
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
AURA 2014-1
Przydatność serwatki do otrzymywania napojów owocowych
Krzysztof SIEMIANOWSKI
nr katalogowy: 81789
ELEKTROINSTALATOR 2024-2
SZYBKA I BEZPIECZNA INSTALACJA
nr katalogowy: 147520
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Żywieniowa charakterystyka węglowodanów łatwo przyswajalnych zawartych w wyrobach cukierniczych
Jadwiga Biernat
Monika Bronkowska
nr katalogowy: 50856
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Rynek mleka i przetworów
Marlena Piekut
nr katalogowy: 65904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
NOWE PRODUKTY
nr katalogowy: 116677
OPAKOWANIE 2022-9
Etykiety antykradzieżowe: większe bezpieczeństwo sklepowego asortymentu
nr katalogowy: 139572
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Optymalny termin przydatności do spożycia soków NFC
nr katalogowy: 93101
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Kremy w cukiernictwie
nr katalogowy: 143455
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-16-17
Elektronika po kablach
Henryk Piekut
nr katalogowy: 78690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Czy będziemy kształcić alternatywnie: fachowiec albo "nieuczek"?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 73962
OPAKOWANIE 2020-5
Pierwsze monomateriałowe opakowania z Pouch5
nr katalogowy: 126474
CHŁODNICTWO 2019-1
Trane wprowadza kompaktowe systemy ogrzewania i chłodzenia o zerowej emisji dwutlenku węgla
nr katalogowy: 118908
ELEKTROINSTALATOR 2018-7
NOWE PRODUKTY
nr katalogowy: 117161
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-12
Kontrola ekologicznej żywności
Urszula GIERAŁTOWSKA
Sylwia CHUDY
nr katalogowy: 31720
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Certyfikacja i akredytacja w Unii Europejskiej
Izabela Skalska
nr katalogowy: 30488
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Certyfikacja i akredytacja w Unii Europejskiej
Izabela Skalska
nr katalogowy: 30487
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
System kompleksowej ochrony przeciwpożarowej i przeciwwodnej dachu
Grzegorz Gładkiewicz
nr katalogowy: 36384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Ekspedycja pieczywa bez zbędnej biurokracji
nr katalogowy: 25206
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Jak przedłużyć trwałość uwzględniając aktualne potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 133501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Najciekawsze wydarzenia i produkty spożywcze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 39232
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-8-9
Platforma URANUS jako alternatywa dla techniki radia programowalnego
Adrian KLIKS
Hanna BOGUCKA
nr katalogowy: 37583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Jak powinien wyglądać sklep, by przyciągał klientów?
nr katalogowy: 35911
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Bezpieczne i proste połączenie śrubowe
nr katalogowy: 82310
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Produkty smarne a poprawa rentowności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 86352
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Alternatywne rozwiązania Kronesa dla technologii aseptyki
Volker Stammel
nr katalogowy: 53814
OPAKOWANIE 2023-2
Dobre, bo polskie – powstanie marki Dolina Dobra
nr katalogowy: 142054
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-2
Diamentowe produkty firmy Rubi
nr katalogowy: 114408
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
MOOG lepszy niż oryginał! Udoskonalone elementy zawieszenia
nr katalogowy: 139796
ELEKTROINSTALATOR 2024-6
PRODUKTY
nr katalogowy: 149265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Najciekawsze nowe produkty i przeboje 2006 r. w kategorii aromatów i dodatków
Adam Bogacz
nr katalogowy: 30045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 35506
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Detekcja kości i analiza zawartości tłuszczu
nr katalogowy: 88578
OPAKOWANIE 2024-10
System regeneracyjny redefiniuje wydajność maszyn
nr katalogowy: 151256
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-13
Pamięć komputerowa
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 68702
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 104158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Kremy w cukiernictwie
nr katalogowy: 143455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Róbmy lody najlepiej jak się da
nr katalogowy: 148925
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w Polsce w latach 1990-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 72174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 78101
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Samodział
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 128661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Barwna czekolada
nr katalogowy: 151740
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Opakowania do mleka i jego przetworów
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 58958
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-11
Szybko reagujemy na potrzeby rynku
Ewelina Kowałko
nr katalogowy: 123467
OPAKOWANIE 2018-2
Coca-Cola i McDonald's chcą świata bez odpadów
nr katalogowy: 112378
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Indonezja - rozwój przemysłu młynarskiego związany ze wzrostem popytu na produkty pszenno-mączne
nr katalogowy: 114134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 81125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 80050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Rośnie apetyt "na snacka"
nr katalogowy: 103069
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Samodział
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 128661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
42 ISM - Kolonia 2012 (cz. 2)
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 67486
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Regionalne i tradycyjne produkty zbożowe w Polsce
Marlena Piekut
nr katalogowy: 86404
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Korozja opakowań metalowych do żywności
Tomasz Gąsior
nr katalogowy: 60652
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA automatyki przemysłowej w przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 119829
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Innowacyjne oprawy oświetleniowe LED LEDVANCE
nr katalogowy: 111737
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
Ekomotoryzacja
nr katalogowy: 70365
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
Agnieszka Patrzykąt
nr katalogowy: 80095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Odsiewacz płaski dla bezpieczeństwa produktów końcowych MPAS Seginus firmy Bühler: napęd bezpośredni zamiast pasów, poliuretan zamiast drewna
Ralph Wagner
nr katalogowy: 93985
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
MOOG lepszy niż oryginał! Udoskonalone elementy zawieszenia
nr katalogowy: 139796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Nowości lodziarskie 2016
nr katalogowy: 96698
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81136
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-25-26
Autonomiczny fotel dla autonomicznych
nr katalogowy: 117468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Czysty, niezawodny i wszechstronny...
nr katalogowy: 51253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Gdy rolnik nie chce podać swych danych
nr katalogowy: 86262
OPAKOWANIE 2012-5
Orientalny szyk chińskiego opakowania
ZBIGNIEW ROGALSKI
nr katalogowy: 67895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Zdrowe wsparcie
nr katalogowy: 77106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Od pola do stołu
nr katalogowy: 137468
OPAKOWANIE 2022-9
Etykiety antykradzieżowe: większe bezpieczeństwo sklepowego asortymentu
nr katalogowy: 139572
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
PRODUKTY
nr katalogowy: 145961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Przedsiębiorco sprawdź, czy nie musisz mieć wpisu w Rejestrze BDO
Monika FLISEK
Leszek FLISEK
nr katalogowy: 125653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Wyjaśnienie zastosowania testu jednoczynnikowej analizy wariancji (One-Way ANOVA) w branży e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150296
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 140051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Nowości lodziarskie 2013
nr katalogowy: 74656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
OPAKOWANIE 2021-8
Diet-Food i cyfrowy druk opakowań z OKI Pro9542EC
nr katalogowy: 133071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
ELEKTROINSTALATOR 2018-2
NOWE PRODUKTY
nr katalogowy: 112775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
OPAKOWANIE 2017-9
Urządzenia wiążące MOSCA dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 109690
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Warto kupować produkty ze znakiem jakości
nr katalogowy: 80675
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
UPEMI - To, co najlepsze na Twoim talerzu!
nr katalogowy: 77871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Gwarantujemy dobry kontakt... z żywnością
MACIEJ DOLIWA
nr katalogowy: 123103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Pascha albo paska
nr katalogowy: 125816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Personalizacja sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 100584
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Małopolska gościnność
nr katalogowy: 98905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Ciekawe smaki, wielorakie możliwości
nr katalogowy: 137389
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Trend „NoLo”
nr katalogowy: 142332
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Z Prasy Zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 142882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Znakowanie żywności nieopakowanej
nr katalogowy: 110279
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-4
Skórzane perspektywy Innowacyjna garbarnia
Włodzimierz Janas
nr katalogowy: 113232
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Leraclen® ATR i Lerabilt® 268 – niskotemperaturowe, alkaliczne produkty do odtłuszczania przed cynkowaniem ogniowym i galwanicznym
Tomasz Świerczyński
nr katalogowy: 139913
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Monolityczna metoda planowania montażu dotyczącego wielowariantowego sprzętu elektrycznego i elektronicznego
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 108562
10.15199/48.2017.08.49
harmonogramowanie montażu
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe
szeregowanie operacji
assembly scheduling
integer programming
multi-option products
scheduling.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
Monolityczna metoda planowania montażu dotyczącego wielowariantowego sprzętu elektrycznego i elektronicznego
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 107484
10.15199/48.2017.07.31
harmonogramowanie montażu
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe
szeregowanie operacji
assembly scheduling
integer programming
multi-option products
scheduling.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Rośnie popyt na wyroby bezglutenowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108429
OPAKOWANIE 2018-5
Rola opakowania w mleczarstwie
nr katalogowy: 113723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Kawa może smakować inaczej
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 112500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zmiany w spożyciu przetworów zbożowych
Stan isław Urban
nr katalogowy: 49660
OPAKOWANIE 2009-7
Tworzywo barierowe do produkcji opakowań dżemu
nr katalogowy: 45859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Integrujemy środowisko producentów owoców i warzyw oraz przetwórców.
nr katalogowy: 43991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 41830
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Dobry wybór
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Techniczne rozwiązania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 65294
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Średniowieczne przysmaki Słowian
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 55340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Innowacyjność daje przewagę piekarni
nr katalogowy: 124731
CHŁODNICTWO 2019-3
Poradnik wykonawcy. Jak izolować kanały HVAC za pomocą mat z wełny kamiennej?
nr katalogowy: 121273
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Zbyt na dwoinę
nr katalogowy: 121777
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Francuski ALL4PACK ma się odbyć w listopadzie br.
nr katalogowy: 127739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Analiza gramatury papierów higienicznych różnych producentów i korzyści wynikające z jej ujednolicenia
Eduardo De Almeida
nr katalogowy: 141593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Kolejne spotkanie w ramach projektu COST Action
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148941
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Przegląd ofert firm przyprawowych i zakładów mięsnych - wszystko dla naszych dzieci
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 68840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Excellence - pouczający przykład budowania firmy i zdobywania rynku Cz. I. Droga od private label do produktów premium
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 86173
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Obrońcy roślin
Henryk Piekut
nr katalogowy: 72803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Warunki eksportu warzyw i owoców do Chińskiej Republiki Ludowej
Agnieszka Sahajdak
nr katalogowy: 93642
CHŁODNICTWO 2022-4
Lodówka i jej budowa
nr katalogowy: 139334
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Słowniczek zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 148258
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
XLVIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 111835
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Jaka czeka przyszłość ekologiczne mięso i wędliny?
nr katalogowy: 80779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soczysty i kolorowy sposób na zdrowie
Debbie Spillane
Jan Cissowski
nr katalogowy: 44681
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Korozja i pasywacja warstw azotkowych na żelazie
IWONA FLIS-KABULSKA
JANUSZ FLIS
JERZY MICHALSKI
TADEUSZ ZAKROCZYMSKI
nr katalogowy: 42855
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-12
Problem zaufania w usługach
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 48742
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68856
OPAKOWANIE 2012-5
Benzofenon w lakierach UV
ALEXANDER FABER
nr katalogowy: 67912
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Środki natłuszczające do skór bez akcyzy!
nr katalogowy: 123902
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
Nowoczesne, komfortowe produkty FILTER SERVICE Sp. z o.o.
ADAM JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 120423
OPAKOWANIE 2020-5
Bezpieczeństwo dostaw w epoce koronawirusa
nr katalogowy: 126472
ELEKTROINSTALATOR 2021-4
PRODUKTY
nr katalogowy: 131458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Liczy się pomysł!
nr katalogowy: 137868
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH