Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
Produkcja owczarska w Polsce i wybranych krajach Unii Europejskiej
Zdzisław CZAPLICKI
nr katalogowy: 119264
produkcyjność owiec
mięso owcze
produkcja jagnięciny w UE
spożycie mięsa owczego w UE.
productivity of sheep’
s
meat of sheep’
s
lamb’
s productivity in EU
consumption of sheep’
s meat in EU.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Kwestia przekazywania konsumentom informacji na temat żywności na opakowaniach jednostkowych
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 115376
10.15199/48.2018.8.4
opakowanie jednostkowe
konsument
znakowanie żywności
system RASFF
system AAC & EU FFN
urzędowa kontrola żywności
individual packaging
consumer
food labelling
RASFF system
AAC & EU FFN system
food control
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Economic impact of renewable electricity generation on the Baltic region's electricity market
Imre DROVTAR
Mart LANDSBERG
Jako KILTER
Argo ROSIN
nr katalogowy: 69308
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
MIĘSO, SUROWE WYROBY MIĘSNE, PRODUKTY MIĘSNE – prawidłowa klasyfikacja
Joanna Bogucka
Karol Socha
nr katalogowy: 142888
mięso
surowe wyroby mięsne
produkty mięsne
MOM
prawo żywnościowe
meat
meat preparations
meat products
MSM
food law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Handel rolno-spożywczy Polski z Wlk. Brytanią w pierwszym roku po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 137840
10.15199/65.2022.5.1
brexit
handel rolno- spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Handel rolno-spożywczy Polski z Wlk. Brytanią w pierwszym roku po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 137840
10.15199/65.2022.5.1
brexit
handel rolno- spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Analysis of EU ETS reforms from Poland's power sector perspective
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Anna WRONKA
nr katalogowy: 104335
10.15199/48.2017.03.49
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Wentylacja i klimatyzacja w zakładach przetwórstwa mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-S
nr katalogowy: 118693
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
OPAKOWANIE 2017-12
BADANIA I ROZWÓJ: Znakowanie produktów żywnościowych w świetle Rozporządzenia 1169/2011 w krajach Unii Europejskiej
Iwona Michalska-Pożoga
Olga Straszak
nr katalogowy: 111368
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-9
Konferencje, warsztaty, jubileusz Instytut Przemysłu Skórzanego zaprasza do Łodzi
nr katalogowy: 101035
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Walory surowca mięsnego pozyskiwanego od jeleniowatych
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 122549
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
OPAKOWANIE 2008-I
West Coast Packaging
Carlos da Silva Campos
nr katalogowy: 34040
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Protection from electromagnetic fields
nr katalogowy: 98821
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 122547
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Badania laboratoryjne w kontroli jakości mięsa i jego przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 117810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Mikroflora środowiskowa mięsa
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 117246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Współczesne rozwiązania i trendy w pakowaniu mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 131861
10.15199/65.2021.5.7
opakowania
mięso i przetwory mięsne
opakowania aktywne i inteligentne
packaging
meat and meat products
active and intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Co dalej z handlem rolno-spożywczym Polski z Wielką Brytanią po brexicie?
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 124483
10.15199/65.2020.1.1
brexit
handel rolno-spożywczy
Polska
Wielka Brytania
Brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
OPAKOWANIE 2009-I
Internet System Ensuring Modern Packaging in Horticultural Industry
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Andrzej Hejduk
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
Monika Kassmann
nr katalogowy: 42513
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Zależność punktu krioskopowego mięsa wołowego od pH: komunikat
nr katalogowy: 77751
SZKŁO I CERAMIKA 2012-1
O pewnym paradoksie w dwu i trójparametrowym rozkładzie Weibulla
Wacław Marek Rećko
nr katalogowy: 65857
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ANALIZA CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA profil i ilość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w grillowanych produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 137698
produkty mięsne
proces grillowania
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
źródła i środki zaradcze
meat products
grilling process
polycyclic aromatic hydrocarbons
sources and remediation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ANALIZA CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA profil i ilość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w grillowanych produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 137698
produkty mięsne
proces grillowania
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
źródła i środki zaradcze
meat products
grilling process
polycyclic aromatic hydrocarbons
sources and remediation
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 92048
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Młyn co papierem stoi
Krzysztof Jankowski
nr katalogowy: 105309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH