Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Głos eksperta w dyskusji o Constarze
nr katalogowy: 14832
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Słodko-gorzkie oblicza cukru
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 12002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Współczesne procesy przerobu surowców naturalnych w lekkiej syntezie organicznej
MARIA BEŁDOWICZ
BOŻENNA BARANOWSKA
BARBARA CHMIELARZ
BARBARA KĄKOL
LIDIA LEWICKA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
EWA MARCZAK
ALEKSANDRA SZCZUCINSKA
ANNA SZULC
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 43274
CHŁODNICTWO 2005-4
Analiza teoretyczna termodynamicznych uwarunkowań krystalizacji lodu w produktach o dużej zawartości wody
Krzysztof Banasiak
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 8644
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Zastosowanie katalizy enzymatycznej do otrzymywania biopaliwa do silników wysokoprężnych
Krzysztof Różycki
Jacek Kijeński
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Andrzej W. Lipkowski
nr katalogowy: 23112
OPAKOWANIE 2008-12
Substancje przeciwdrobnoustrojowe w opakowaniach
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 40413
AURA 2008-7
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 36318
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Nowe biopaliwo estrowe Gliperol
JACEK KIJEŃSKI
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 25405
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
The second generation fuel from raw waste glycerin fraction Paliwo drugiej generacji z odpadowej, surowej frakcji glicerynowej
Jan Gąsiorek
nr katalogowy: 89493
10.15199/62.2015.2.6
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Zagadnienia ogólne i techniczno - ekonomiczne
nr katalogowy: 34324
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polifenole w żywności Właściwości przeciwutleniające
MARTA MITEK
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 29765
AURA 2012-2
Ekologiczne znaczenie glebowej substancji organicznej
Zbigniew MAZUR
nr katalogowy: 65636
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-1
Urządzenie pomiarowe do określania zawartości biokomponentów w paliwie do napędu silników wysokoprężnych
Jacek GOŁĘBIOWSKI
Tomasz PROHUŃ
nr katalogowy: 23415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Analiza białek i aminokwasów w środkach spożywczych i suplementach diety
Marta Dudkiewicz
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 89574
10.15199/65.2015.2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-1
Możliwość wykorzystania metanolu i jego pochodnych jako paliw silnikowych
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
JACEK KLIMIEC
IWONA MARCJASZ-SIEMIĄTKOWSKA
nr katalogowy: 28156
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wpływ ekstraktów roślinnych z dzikiej róży i hibiskusa na rozpuszczalność pooperacyjnych kamieni nerkowych
Ewa Brychcy
Andrzej Jarmoluk
Krzysztof Kaliński
Krzysztof Marycz
Przemysław Skibiński
Anna Zimoch
Roman Gancarz
nr katalogowy: 68139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 117197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Urządzenie do badania kinetyki procesów związanych z pochłanianiem lub wydzielaniem gazu
ALFRED POLAŃSK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
nr katalogowy: 106962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Chloropropanole - znaczenie duże czy małe dla jakości zdrowotnej wyrobów przemysłu zbożowo-młynarskiego i piekarskiego?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 38783
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badania adsorpcji białek na powierzchni biomasy w procesie enzymatycznej hydrolizy słomy kukurydzianej do fermentowalnych cukrów prostych
Katarzyna Dąbkowska
Paweł Sobieszuk
Maciej Pilarek
nr katalogowy: 110745
10.15199/62.2017.11.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Zastosowanie technologii ICP-MS w badaniach żywności
nr katalogowy: 59560
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Z prsay zagranicznej
nr katalogowy: 42364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Dowody wewnętrzne a obowiązek zawierania umów na zakup produktów rolnych
nr katalogowy: 109775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Ryszard Steller
nr katalogowy: 47195
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Dodawanie płynnych składników do pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 99953
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Conversion of waste vegetable oils by Zeofining to fuel bio-components Przetwarzanie odpadowych olejów roślinnych w procesie Zeofining na biokomponenty paliwowe
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 100388
10.15199/62.2016.8.25
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-12
Zastosowanie procesów membranowych do oczyszczania wody. Część 1: Ciśnieniowe procesy membranowe
Małgorzata Kabsch-Korbutowicz
Jacek A. Wiśniewski
nr katalogowy: 81222
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Comparison on contents of selected trace elements in various plant extracts by inductively coupled plasma optical emission spectrometry Zastosowanie techniki optycznej emisyjnej spektrometrii z plazmą indukcyjnie sprzężoną do porównywania zawartości wybranych pierwiastków śladowych w różnych ekstraktach roślinnych
Alicja Skiba
Jarosław Ostrowski
Urszula Ryszko
Bożena Górecka
nr katalogowy: 84183
10.12916/przemchem.2014.716
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Co dalej z nazwami zamienników mięsa?
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147899
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 93333
AURA 2017-3
Urządzenia i systemy energetyki odnawialnej. Wydanie IX
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 104477
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Barwniki organiczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności - refleksje po konferencji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. II . Odpowiednie łączenie produktów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65581
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Koncepcja klasyfikacji pestycydów pod względem ich szkodliwego działania na organizmy wodne
STANISŁAW ŁAKOTA
nr katalogowy: 107626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Biogazownie rolnicze w kontekście uciążliwości zapachowej
Marta Wiśniewska
nr katalogowy: 134003
10.15199/17.2021.10.6
biomasa
emisja odorantów
uciążliwość zapachowa
biomass
odour emission
odour nuisance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Biotransformacja związków steroidowych
TERESA USZYCKA-HORAWA
nr katalogowy: 107990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 111769
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Chemiczno-termiczna metoda wstępnej izolacji bioaktywnych protein białka jaja
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
Łukasz Bobak
nr katalogowy: 67004
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Tłuszcze to nie dopust boży!
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 81266
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Biogazownie - sukcesy i porażki
Magdalena Szwarc
Adam Kupczyk
Mariusz Zubrzycki
MichaŁ Sikora
Jędrzej Trajer
nr katalogowy: 91482
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Potrawy na ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 124222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Na chłodno. Chłodnictwo w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98392
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 79275
OPAKOWANIE 2014-4
Biodegradowalne materiały opakowaniowe z kwasu polimlekowego (PLA)
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 83639
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ wybranych depresatorów na temperaturę zablokowania zimnego filtra dla estrów metylowych z procesów transestryfikacji odpadowych tłuszczów roślinnych i zwierzęcych
Damian Marcinkowski
Beata Rukowicz
Wojciech Golimowski
Mirosław Czechlowski
Paweł Krzaczek*
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 109328
10.15199/62.2017.9.22
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Seminarium "Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
nr katalogowy: 60738
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Kinetics of the synthesis of octyl palmitates. Kinetyka syntezy palmitynianów oktylowych
Maria Kulawska
Jerzy Skrzypek
nr katalogowy: 78576
AURA 2017-1
Glebowa materia organiczna - skarb niedoceniony
Krystyna CIARKOWSKA
nr katalogowy: 103495
10.15199/2.2017.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Methane fermentation as method for utilisation of the glycerol fraction from biodiesel production Fermentacja metanowa jako sposób zagospodarowania frakcji glicerynowej, będącej produktem ubocznym produkcji biopaliwa z olejów roślinnych
Mariusz Sulewski
Włodzimierz Urbaniak
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Ewa Peter
nr katalogowy: 95888
10.15199/62.2015.12.10
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 11. Roślinne koncentraty i teksturaty białkowe
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 80315
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Enzymatyczna modyfikacja białek serwatkowych
J. Leman
nr katalogowy: 23156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Chloropropanole i chloroestry w produktach spożywczych
Arkadiusz Szterk
Marek Roszko
Bożena Waszkiewicz-Robak
Rita Kromołowska
Jakub Mikiciuk
Małgorzata Czerwonka
nr katalogowy: 58953
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-11
150 lat historii olejów i smarów
nr katalogowy: 110608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Stan rozwoju sektora OZE w Polsce
Wojciech Dziemianowicz
Katarzyna Kotarska
Bogusław Czupryński
nr katalogowy: 56541
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 24751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Jubileuszowa, 50. edycja Międzynarodowych Targów Słodyczy i Przekąsek ISM 2020
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 127419
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Z półki księgarskiej - Ewa Banachowicz STRUKTURA I PARAMETRY FIZYCZNE BIOPOLIMERÓW
Danuta Ciechańska
nr katalogowy: 89486
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-7-8
Analiza możliwości zastosowania powietrznej pompy ciepła w budynku użyteczności publicznej z konwencjonalnym źródłem ciepła. Część 3
JAROSŁAW KACZOR
BARTŁOMIEJ POLNIAK
nr katalogowy: 149947
10.15199/9.2024.7-8.2
instalacja fotowoltaiczna
pompa ciepła
współpraca
koszty inwestycyjne
koszty eksploatacyjne
photovoltaic installation
heat pump
cooperation
investment costs
operating costs
AURA 2021-2
Jak rozpocząć budowę biogazowni rolniczej – dobór elementów
Kinga BOREK
Kamil ROMAN
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 130600
10.15199/2.2021.2.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Wracajmy do korzeni
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 59490
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Termostabilność białek mięsa wieprzowego mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Marcin Dziomdziora
nr katalogowy: 16150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Szybki rozwój przetwórstwa produktów zwierzęcych
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 33808
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
AURA 2022-3
Ekologiczne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
nr katalogowy: 136700
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Kongres GAM w Brukseli
nr katalogowy: 14099
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Białka decydujące o stabilności piany piwa
E. Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 20663
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Narodowy Kongres Żywieniowy "Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób - postępy 2015" Po pierwsze zapobiegać
nr katalogowy: 97696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część I. Charakterystyka odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 84269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-11
Rys historyczny rozwoju SITPChem w latach 1927 - 1987
BOGDAN KURANT
nr katalogowy: 107998
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Ozonowanie olejów roślinnych
Kinga Skalska
Stanisław Ledakowicz
Jan Perkowski
Henryk Fidos
Barbara Sencio
nr katalogowy: 20362
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Przepisy stymulujące rozwój dachów zielonych w Polsce
Katarzyna Wolańska
nr katalogowy: 143797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
AURA 2010-11
Uroda czerpana z ziemi
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 55316
AURA 2015-6
Alternatywne źródła energii na znaczkach pocztowych
Andrzej Żarczyński
nr katalogowy: 91640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Stosowanie biokomponentów HVO w świetle dyrektyw UE oraz przepisów krajowych
Łukasz Jęczmionek
Delfina Rogowska
nr katalogowy: 81301
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
OPAKOWANIE 2012-12
Papier, tektura i karton - co to takiego?
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 73633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zdolność preparatów dipeptydów histydynowych do wiązania żelaza w układach modelowych
Remigiusz Zapolski
Ewa Biazik
Anna Pudło
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
nr katalogowy: 68221
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy kazeiny do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej
Marek Szołtysik
Joanna Niedbalska
Anna Dąbrowska
Robert Kupczyński
Aleksandra Zambrowicz
Marta Pokora
Konrad Babij
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 68203
AURA 2013-8
Biomasa surowcem paliwowym
Tadeusz JULISZEWSKI
nr katalogowy: 80031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
AURA 2016-7-8
Substancje pochodzenia naturalnego jako substytut fenolu
Aleksandra Banaszak
Radosław Mirski
nr katalogowy: 99826
10.15199/2.2016.7-8.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Gospodarka wodorowa z amerykańskiego punktu widzenia
nr katalogowy: 146543
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Environmental safety assessment of waste products-based detergents used for lubricants. Ocena bezpieczeństwa dla środowiska preparatów myjących do smarów na bazie surowców odpadowych
Iwona Szwach
Renata Kulesza
Ewa Sabura
nr katalogowy: 79852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Układ białkowy pszenicy – chemia i technologia. Kreatywne działania
Mieczysław Jank iewicz
nr katalogowy: 48388
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-1
Ocena potencjału energetycznego frakcji organicznej odpadów komunalnych poddanej procesowi fermentacji metanowej
Robert Sidełko
Krzysztof Seweryn
nr katalogowy: 73711
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
O pryszczycy i bioterroryźmie
Henryk Lis
nr katalogowy: 1608
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Fizykochemiczne właściwości serwatki uzyskiwanej podczas produkcji serów z udziałem białek serwatkowych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Bożena Nowakowicz-Dębek
Anna Litwińczuk
nr katalogowy: 121300
10.15199/62.2019.7.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych Cz. II. Oddziaływania adhezyjne w materiałach roślinnych - wstępne wyniki badań
IRENEUSZ OPALIŃSKI
MARCIN CHUTKOWSKI
MATEUSZ STASIAK
nr katalogowy: 33005
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Koniec zakazu stosowania mączek zwierzęcych i co dalej?
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 68047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Enzymy w mleczarstwie aspekty technologiczne i prawne
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 61888
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Możliwości wzrostu produkcji i poprawy jakości wołowiny
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 22714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Ograniczenie uciążliwości zapachowej w zakładach utylizacji odpadów zwierzęcych
JANUSZ OZONEK
KRZYSZTOF JAHOŁKOWSKI
JACEK CZERWIŃSKI
nr katalogowy: 49068
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Lipidy w powlekaniu żywności
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83597
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Produkty wędliniarskie w dziejach świata (część I)
nr katalogowy: 76023
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 14244
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-5
Stan badań w dziedzinie ciężkiej syntezy organicznej w Polsce - baza materiałowa, kadry, organizacja
JÓZEF OBŁÓJ
nr katalogowy: 107862
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości enzymatycznego "poprawiania" jakości użytkowej mąki pszennej
nr katalogowy: 86410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Prawie wszystko o enzymatycznym "poprawianiu" jakości wypiekowej mąki pszennej
nr katalogowy: 64155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Właściwości smarne oksyetylatów frakcji glicerynowej z instalacji biodiesla
BRONISŁAW NARANIECKI
MAREK LUKOSEK
ELŻBIETA ROGOŚ
JACEK KOSNO
nr katalogowy: 54881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Prawie wszystko o enzymatycznym poprawianiu jakości mąki pszennej
nr katalogowy: 92246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Jak wyżywić ludność świata do 2050 roku?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 99227
10.15199/65.2016.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Ocena zdolności biosyntezy tłuszczu przez wybrane drożdże
Karol Komorowski
Stanisław Błażejaka
nr katalogowy: 62571
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Zastosowanie chemicznej i enzymatycznej obróbki wstępnej biomasy lignocelulozowej w celu poprawy wydajności procesu fermentacji metanowej. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 103489
10.15199/64.2017.1.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Kinetic study on hydroconversion of triglicerides. Badania kinetyki reakcji hydrokonwersji triglicerydów
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 79878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Microwave-assisted transesterification of sunflower oil Transestryfikacja enzymatyczna oleju słonecznikowego z wykorzystaniem promieniowania mikrofalowego
Beata Narowska
Marek Kułażyński
Marcin Łukaszewicz
nr katalogowy: 93033
10.15199/62.2015.8.36
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Rozwój koncepcji ochrony środowiska w przemyśle papierniczym
Kazimierz Przybysz
Piotr Przybysz
nr katalogowy: 55387
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-9
Normalizacja w ewolucji systemów
JERZY ŁUNARSKI
nr katalogowy: 101062
10.15199/148.2016.9.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek tłuszczów - spożycie i prognozy popytu
E. Rosiak
nr katalogowy: 7101
AURA 2005-11
TAJEMNICE ZDROWIA PTASIA GRYPA, WŚCIEKŁE KROWY I NIE TYLKO
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8566
AURA 2024-10
Rynek żywności
Gaweł ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 150961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-5
Porównanie własności dielektrycznych tkanek młodych i dojrzałych zwierząt w polu elektromagnetycznym mikrofalowym
Roman KUBACKI
Jaromir SOBIECH
Krzysztof WARDAK
nr katalogowy: 18371
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość farszów i wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 84411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Use of enzymatic hydrolysis of whey proteins for the preparation of peptides with an antioxidant activity Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej DOI: dx.
Konrad Babij
Anna Dąbrowska
Marek Szołtysik
Marta Pokora
Aleksandra Zambrowicz
Robert Kupczyński
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 86097
10.12916/przemchem.2014.1333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Removal of Mospilan 20SP pesticide from its aqueous solutions by coagulation and adsorption Usuwanie pestycydu Mospilan 20SP z roztworów wodnych przez koagulację i adsorpcję
Jadwiga Kaleta
Dorota Papciak
Alicja Puszkarewicz
nr katalogowy: 91675
10.15199/62.2015.6.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
A direct catalytic reduction of palmitic acid to cetyl alcohol Bezpośrednia katalityczna redukcja kwasu palmitynowego do alkoholu cetylowego
Małgorzata I. Szynkowska
Aleksandra Jakubowska
Ewa Leśniewska
Jacek Góralski
nr katalogowy: 86113
10.12916/przemchem.2014.1414
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Witamina D rola i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87253
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Utylizacja kości, pierza i popiołu drzewnego na nawozy mineralne
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Helena Górecka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 20346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Hydroliza oleju rzepakowego w wodzie w stanie podkrytycznym
HANNA PIŃKOWSKA
PAWEŁ WOLAK
ESTHER OLIVEROS
nr katalogowy: 54895
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Reactive extraction of 1,3-propanediol from the fermentation broth Wydzielanie 1,3-propanodiolu z brzeczki fermentacyjnej metodą ekstrakcji reaktywnej
Krzysztof Alejski
Ireneusz Miesiąc
Beata Rukowicz
Mikołaj Szóstak
nr katalogowy: 105747
10.15199/62.2017.5.35
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
Zastosowanie czer ni amidowej oraz ninhydr yny do wykr ywania białek w fotografiach na podłożu papierowym
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 85855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Nieuczciwości w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 102835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lecytyna - zastosowanie w piekarstwie i cukiernictwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-3
System pomiarowy do wyznaczania zawartości estrów metylowych oleju rzepakowego w oleju napędowym
Jacek GOŁĘBIOWSKI
Tomasz PROHUŃ
nr katalogowy: 18417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Universal low-capacity granulators for plant materials
Roman Hejft
nr katalogowy: 115524
10.15199/62.2018.8.24
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Profesor Zbigniew Duda (1929-2021)
nr katalogowy: 131399
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Współuwodornianie oleju z lnianki siewnej do biokomponentów II generacji
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 63704
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
70 lat Konwencji Genewskiej o zwalczaniu zaraźliwych chorób zwierzęcych
Henryk Lis
nr katalogowy: 16733
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Modyfikacja chemiczna olejów roślinnych w aspekcie ich wykorzystania w produkcji paliw silnikowych i środków smarowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 28507
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Polimery z olejów roślinnych
RYSZARD KOZŁOWSKI
KRZYSZTOF BUJNOWICZ
nr katalogowy: 40014
AURA 2007-4
Spalanie pozostałości roślinnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 25562
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 102268
10.15199/65.2016.11.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Rynek olejów roślinnych
EWA ROSIAK
nr katalogowy: 35999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Próby wykorzystania odpadów z różnych działów gospodarki do produkcji nawozów mineralnych
Andrzej Biskupski
Przemysław Malinowski
Mieczysław Borowik
Andrzej Ochał
nr katalogowy: 20212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Ciśnieniowa dezynsekcja surowców roślinnych przy użyciu gazowego ditlenku węgla.Pierwsza w Polsce instalacja przemysłowa
ZDZISŁAW WÓJCIK
SYLWESTER MORDECKI
ZOFIA MORDECKA
nr katalogowy: 38420
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Z żałobnej karty
nr katalogowy: 89578
AURA 2018-7
Świadomość społeczna o organizmach genetycznie modyfikowanych (GMO)
Justyna Anna NOWAKOWSKA
nr katalogowy: 114793
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 35192
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Biopaliwa z tłuszczów odpadowych
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
IRENEUSZ MORAWSKI
MAREK WARZAŁA
nr katalogowy: 25640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. II. Techniki immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 23601
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Pozostałości antybiotyków w tkankach zwierzęcych na terenie monitorowanym przez ZHW w Olsztynie
Agnieszka Bała
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 116037
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Maszyny i urządzenia do podziału oraz rozdrabniania twardych elementów tusz zwierzęcych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149961
maszyny do podziału i rozdrabniania twardych części tusz zwierzęcych
uwarunkowania techniczne i technologiczne
machines for dividing and grinding hard parts of animal carcasses
technical and technological conditions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zastosowanie naturalnych przeciwutleniaczy do poprawy stabilności oksydacyjnej produktów emulsyjnych wytwarzanych w przemyśle kosmetycznym
Paulina Malinowska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 62283
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polska - Unia -Świat
nr katalogowy: 29767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Konkurencyjność polskich produktów pochodzenia zwierzęcego
IWONA SZCZEPANIAK
MONIKA SZCZEGÓLSKA
nr katalogowy: 24737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-2
Synteza mydeł bazowych z estrów metylowych kwasów tłuszczowych
WILHELM JAN TIC
nr katalogowy: 42712
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Use of biotechnological processes for the production of hyaluronic acid Wykorzystanie procesów biotechnologicznych do wytwarzania kwasu hialuronowego
Monika Dymarska
Weronika Juros
Tomasz Janeczko
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 97905
10.15199/62.2016.4.20
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Droga do jakości
JAN BAGIŃSKI
IWONA GŁAŻEWSKA
nr katalogowy: 19388
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH