Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ OLEJKÓW ETERYCZNYCH WOBEC PLEŚNI ASPERGILLUS NIGER
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70889
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ANTIFUNGAL PROPERTIES OF ESSENTIAL OILS AGAINST WOOD STAIN AND MOLDS
Yu Wang
Jeffrey J. Morrell
Jianmin Chang
Bolin Zhang
Joe Karchesy
nr katalogowy: 70891
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ ANTYDROBNOUSTROJOWA OLEJKÓW ETERYCZNYCH ZAWIERAJĄCYCH LINALOL
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Effect of electromagnetic field interaction on photon emission of infusions of selected plants
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
nr katalogowy: 148989
10.15199/48.2024.06.28
photon emission
essential oils
eucalyptus
electric field
emisja fotonowa
olejki eteryczne
eukaliptus
pole elektryczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
The effect of electromagnetic field stimulation on the electromagnetic spectrum structure of essenstial oil
Anna Miernik
Paweł Kiełbasa
Tomasz Dróżdż
Andrzej Wadowski
Paweł Pysz
nr katalogowy: 143757
10.15199/48.2023.06.26
electromagnetic field
essential oils
electromagnetic spectrum
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
widmo elektromagnetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
The effect of electromagnetic field stimulation on the electromagnetic spectrum structure of essenstial oil
Anna Miernik
Paweł Kiełbasa
Tomasz Dróżdż
Andrzej Wadowski
Paweł Pysz
nr katalogowy: 143757
10.15199/48.2023.06.26
electromagnetic field
essential oils
electromagnetic spectrum
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
widmo elektromagnetyczne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Mechanical properties of composite material modified with essential oil
Aleksandra Szram
Jerzy Sokołowski
Joanna Nowak
Monika Domarecka
Monika Łukomska-Szymańska
nr katalogowy: 105202
10.15199/28.2017.2.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Effect of electromagnetic stimulation of the active substance of selected plants on their antiseptic potential
Paweł KIEŁBASA
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 137358
10.15199/48.2022.05.28
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
substancja biologiczna
właściwości antyseptyczne
electromagnetic field
essential oils
biological substance
antiseptic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Effect of electromagnetic stimulation of the active substance of selected plants on their antiseptic potential
Paweł KIEŁBASA
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 137358
10.15199/48.2022.05.28
pole elektromagnetyczne
olejki eteryczne
substancja biologiczna
właściwości antyseptyczne
electromagnetic field
essential oils
biological substance
antiseptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Zdrowe sadzonki chmielu szansą na lepszą jakość surowca
Urszula Skomra
nr katalogowy: 50133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Effect of a constant electric field on the electromagnetic spectrum structure of eucalyptus oil
Anna MIERNIK
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ
nr katalogowy: 147143
10.15199/48.2024.01.63
electric field
essential oils
eucalyptus oil
electromagnetic spectrum
pole elektryczne
olejki eteryczne
olejek eukaliptusowy
widmo elektromagnetyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Badania procesu przyśpieszonej ekstrakcji rozpuszczalnikiem olejków eterycznych z goździków (Syzygium aromaticum)
Marcin Cichy
nr katalogowy: 147407
10.15199/62.2024.2.9
ekstrakcja
przyśpieszona ekstrakcja rozpuszczalnikiem
olejki eteryczne
olejek goździkowy
spektroskopia FTIR/ATR
extraction
accelerated solvent extraction
essential oils
clove oil
FTIR/ATR
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
AURA 2017-7-8
Zastosowanie olejków eterycznych w foliach biopolimerowych
Monika JACKOWSKA
Elżbieta PISULEWSKA
Ewelina JAMRÓZ
nr katalogowy: 108376
10.15199/2.2017.7-8.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Chromatograficzna analiza lotnych związków aromatycznych 11 kultywarów pigwowca pośredniego (Chaenomeles superba)
MACIEJ ADAMSKI
ALICJA Z. KUCHARSKA
ANNA SOKÓŁ-ŁĘTOWSKA
ANTONI SZUMNY
KATARZYNA WIŃSKA
MARZENA JANCZAK
nr katalogowy: 51322
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Use of essential oils and their components in the treatment of American foulbrood and chalkbrood in bees Zastosowanie olejków eterycznych i ich komponentów w terapii zgnilca złośliwego i grzybicy wapiennej u pszczół
Alicja Michalczyk
Anna Cieniecka-Rosłonkiewicz
Jerzy Kazimierczak
nr katalogowy: 103098
10.15199/62.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Zanieczyszczenia chemiczne w olejach rzepakowych z polskiego rynku
Małgorzata Wroniak
Karol Łysiak
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 141292
10.15199/65.2022.12.4
zanieczyszczenia chemiczne
oleje rzepakowe
oleje tłoczone na zimno
oleje rafinowane
chemical contaminants
rapeseed oils
cold-pressed oils
refined oils
AURA 2024-1
Czym należy kierować się przy wyborze oleju roślinnego?
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 146857
10.15199/2.2024.1.2
oleje roślinne
kwasy tłuszczowe
kwasy tłuszczowe nasycone (SFA)
kwasy tłuszczowe jednonienasycone (MUFA)
kwasy tłuszczowe nienasycone (PUFA)
niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)
rodzina kwasów ω-6
rodzina kwasów ω-3
stosunek ω-6/ω-3.
vegetable oils
fatty acids
saturated fatty acids (SFA)
monounsaturated fatty acids (MUFA)
unsaturated fatty acids (PUFA)
essential fatty acids (EFAs)
ω-6 acid family
ω-3 acid family
ω- ratio 6/ω-3.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Oddziaływanie bakterii na folie oksy-degradowalne zawierające olejki eteryczne oraz nanocząstki srebra i miedzi
Edyta Gibas
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 112295
10.15199/62.2018.2.21
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Międzynarodowe spotkanie branży tłuszczowo-olejarskiej w Monachium
nr katalogowy: 29758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Proces żelowania olejów silnikowych w czasie eksploatacji pojazdów zasilanych olejem napędowym
MONIKA ZIÓŁKOWSKA
nr katalogowy: 42357
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
People I met
PIER LUIGI BONORA
nr katalogowy: 103461
10.15199/40.2017.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Oleje bazowe wysokiej jakości z procesów GTL/F-T i CTL/F-T Base oils of the best quality from GTL/F-T and CTL/F-T processes
ANNA BARTYZEL
nr katalogowy: 45386
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWE folii stosowanych do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 144570
opakowanie
mięso
folia
substancje przeciwdrobnoustrojowe
olejki eteryczne
chitozan
bezpieczeństwo
packaging
meat
film
antimicrobial substances
essential oils
chitosan
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Spotkanie międzynarodowej branży tłuszczowo-olejarskiej w Monachium
nr katalogowy: 29840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Charakterystyka olejów tłoczonych na zimno z wybranych nasion ziół i pestek owoców
Patrycja Goździk
Małgorzata Wroniak
Anna Florowska
nr katalogowy: 129751
10.15199/65.2020.12.4
oleje tłoczone na zimno
nasiona
zioła
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
cold-pressed oils
seeds
herbs
fatty acid composition
tocopherols
sterols
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Badania porównawcze podatności modyfikowanych olejów roślinnych na biodegradację
Hanna Studnik
Jolanta Iłowska
Justyna Chrobak
Michał Szmatoła
Iwona Szwach
Rafał Grabowski
Jolanta Drabik
nr katalogowy: 117901
10.15199/62.2018.12.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Skład chemiczny olejków eterycznych z barszczu Mantegazziego (Heracleum mantegazzianum
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Wanda Mączka
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Study on vegetable oils as bases of technical oils Badania olejów roślinnych jako składników bazowych olejów przemysłowych
Elżbieta Rogoś
nr katalogowy: 96180
10.15199/62.2016.1.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Clustering of some Liquidambar orientalis samples according to essential oil compositions
Oğ
UZ AKPOLAT
ERHAN KAPLANER
MEHMET EMIN DURU
nr katalogowy: 116695
10.15199/13.2018.10.7
clustering methods
essential oil
hierarchical cluster analysis
Liquidambar orientalis
metody grupowania
olejek eteryczny
hierarchiczna analiza skupień
Liquidambar orientalis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Oleje mineralne w opakowaniach do żywności
Katarzyna Samsonowska
Alicja Kaszuba
Monika Kaczmarczyk
nr katalogowy: 115040
10.15199/65.2018.7.5
oleje mineralne
opakowania z papieru i tektury
limity migracji specyficznej
mineral oils
paper and cardboard packaging
limit of specific migration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Wpływ dodatku bezwodnika maleinowego na zmianę właściwości olejów uzyskanych w procesie utleniania oleju rzepakowego
JOLANTA IŁOWSKA
MARIAN KOZUPA
JAN GNIADY
MARIA KLĘCZAR
JOLANTA DRABIK
nr katalogowy: 54880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Wpływ sposobu pozyskiwania olejków eterycznych z wybranych roślin baldaszkowatych (Apiaceae) na ich skład chemiczny
Justyna Kwaśny
Otmar Vogt
Elwira Lasoń
nr katalogowy: 72466
AURA 2018-10
Biopaliwa
Agata PRUSEK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 116427
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Nowe procesy rafineryjne w badaniach Instytutu Nafty i Gazu. Informacja techniczna
ŁUKASZ JĘCZMIONEK
JAN LUBOWICZ
nr katalogowy: 45384
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Content and composition of polar fractions in refined vegetable oils available on the Polish market Zawartość i skład frakcji polarnych w rafinowanych olejach roślinnych dostępnych na polskim rynku
Magda Aniołowska
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 83687
10.12916/przemchem.2014.492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7108
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14758
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Badanie wpływu dodatku pozostałości próżniowej pochodzącej z przerobu olejów przepracowanych na właściwości asfaltu 20/30
Tomasz Płowucha
nr katalogowy: 142820
10.15199/62.2023.4.10
pozostałość próżniowa
asfalt 20/30
penetracja
temperatura mięknienia
vacuum residue
20/30 road bitumen
asphalt
penetration
softening point
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Otrzymywanie ekstraktów olejowych z nasion owoców jagodowych z wykorzystaniem CO2 w warunkach nadkrytycznych
EDWARD RÓJ
AGNIESZKA DOBRZYŃSKA-INGER
DOROTA KOSTRZEWA
KRZYSZTOF KOŁODZIEJCZYK
MICHAŁ SÓJKA
BOGUSŁAW KRÓL
ARTUR MISZCZAK
JAROSŁAW MARKOWSKI
nr katalogowy: 48415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Porównanie jakości oraz analiza bezpieczeństwa rynkowych olejów rzepakowych tłoczonych na zimno oraz rafinowanych
Karol Łysiak
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 144665
10.15199/65.2023.8.6
oleje rzepakowe
tłoczenie na zimno
rafinacja
jakość
bezpieczeństwo
porównanie
rapeseed oils
cold pressing
refining
quality
safety
comparison
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The Influence of Infrasonic Impacts on the Crude Oil Viscosity Reduction
Yelena V. BLINAYEVA
Waldemar WOJCIK
Kanagat K. TOLUBAYEVA
Saule S. SMAILOVA
nr katalogowy: 119945
10.15199/48.2019.05.24
crude oil
low frequency sound
kinematic viscosity
ropa naftowa
dźwięk o niskiej częstotliwości
lepkość kinematyczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Badanie wpływu dodatku pozostałości próżniowej pochodzącej z przerobu olejów przepracowanych na właściwości asfaltu 20/30
Tomasz Płowucha
nr katalogowy: 142820
10.15199/62.2023.4.10
pozostałość próżniowa
asfalt 20/30
penetracja
temperatura mięknienia
vacuum residue
20/30 road bitumen
asphalt
penetration
softening point
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Study on the possibility of using the vegetable paraffin oil as a potential substitute of mineral paraffin oil (paraffinum liquidum) in cosmetic formulations. Badania możliwości zastosowania frakcji parafinowej pochodzenia roślinnego jako potencjalnego substytutu oleju parafinowego mineralnego (paraffinum liquidum) w formulacjach kosmetycznych
Jan Wójcik
Julia Hawranke
nr katalogowy: 77806
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Essential Recommendations of Electromagnetic Compatibility for Office Buildings
Karol ANISEROWICZ
nr katalogowy: 70731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Modification of rheological properties of vegetable oils Modyfikacja reologicznych właściwości olejów roślinnych
Zbigniew Kobus
Jacek Mazur
Rafał Nadulski
Tomasz Guz
Leszek Rydzak
Kazimierz Zawiślak
nr katalogowy: 94445
10.15199/62.2015.10.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Measurements of natural oils electrical properties
Iraida KOLCUNOVÁ
nr katalogowy: 30823
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
The effect of aging of transformer oil on the magnitude and temperature dependence of its Kerr constant
Włodzimierz KUCHARCZYK
Rafał LEDZION
Piotr GÓRSKI
nr katalogowy: 88151
10.12915/pe.2014.12.08
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
PD pulse burst characteristics in differently aged transformer oils under AC conditions
JUNHAO LI
YANMING LI
GUOLI WANG
Martin D. JUDD
nr katalogowy: 60093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Epoxidation of spent vegetable oils with peracetic acid. Epoksydacja zużytych olejów roślinnych kwasem nadoctowym
Eugeniusz Milchert
Marlena Kłos
nr katalogowy: 76859
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-4
Analiza współczynnika przejmowania ciepła wybranych olejów hartowniczych
Henryk ADRIAN
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
Jerzy FRANEK
Marcin OSIKA
Przemysław MARYNOWSKI
nr katalogowy: 76411
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Voltammetric identification and determination of synthetic antioxidants in vegetable oils Woltamperometryczna identyfikacja i oznaczanie antyutleniaczy syntetycznych w olejach roślinnych
Sławomir Michałkiewicz
Magdalena Jakubczyk
nr katalogowy: 96179
10.15199/62.2016.1.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wydzielanie wyższych kwasów tłuszczowych z ubocznego produktu rafinacji olejów roślinnych (soapstock)
Marek M. Ostafin
Ewelina Lenik
Karol Bulski
Paweł Kiełbasa
Tom asz Dróżdż
Karolina Trzyniec
Adam Tarniowy
nr katalogowy: 112756
10.15199/62.2018.3.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wykorzystanie polisacharydów jako materiałów powłokowych w procesach mikrokapsułkowania
Ewelina Drozińska
Aleksandra Kanclerz
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 119833
10.15199/65.2019.4.5
mikrokapsułkowanie
polisacharydy
błonnik pokarmowy
materiał powłokowy
microencapsulation
polysaccharides
dietary fiber
coating material
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Oleje odpadowe jako źródło zagrożeń środowiskowych i zdrowotnych
Jarosław Chmielewski
Alicja Walosik
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 121957
10.15199/62.2019.8.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane właściwości chemiczne oleju z nasion maku tłoczonego na zimno
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Dariusz Andrejko
Agnieszka Sagan
Beata Zdybel
Zbigniew Kobus
nr katalogowy: 124471
10.15199/62.2020.1.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wykorzystanie pozostałości z procesu hydrokrakingu w produkcji olejów przemysłowych
WIESŁAWA SPECJAŁ
WIESŁAW SZEJA
JANINA SKAŹNIK
EWA LESISZ
nr katalogowy: 28656
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Badania elektryzacji strumieniowej olejów transformatorowych
Józef KĘDZIA
Dariusz ZMARZŁY
Paweł AKSAMIT
nr katalogowy: 55830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Porównanie napięcia inicjacji i przebicia w estrach i olejach mineralnych w układzie izolowanych elektrod przy napięciu udarowym
Konrad Strzelecki
nr katalogowy: 139700
10.15199/48.2022.10.26
napięcie inicjacji
napięcie przebicia
estry
izolowane elektrody.
initiation voltage
breakdown voltage
esters
insulated electrodes.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Porównanie napięcia inicjacji i przebicia w estrach i olejach mineralnych w układzie izolowanych elektrod przy napięciu udarowym
Konrad Strzelecki
nr katalogowy: 139700
10.15199/48.2022.10.26
napięcie inicjacji
napięcie przebicia
estry
izolowane elektrody.
initiation voltage
breakdown voltage
esters
insulated electrodes.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Porównanie napięcia inicjacji i przebicia w estrach i olejach mineralnych w układzie izolowanych elektrod przy napięciu udarowym
Konrad Strzelecki
nr katalogowy: 139700
10.15199/48.2022.10.26
napięcie inicjacji
napięcie przebicia
estry
izolowane elektrody.
initiation voltage
breakdown voltage
esters
insulated electrodes.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
The Influence of Bio-Quench 700EU Conditions on Hardness of Carburized Components
MAŁGORZATA PRZYŁĘCKA
WOJCIECH GĘSTWA
nr katalogowy: 27570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Wpływ karnozolu oraz kwasów karnozolowego i rozmarynowego na właściwości chemiczne wybranych olejów tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 110064
10.15199/62.2017.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Proekologiczne bazy olejowe wysokospecjalistycznych środków smarowych
Jolanta Drabik
Rafał Kozdrach
Marek Wolszczak
Małgorzata Wrona
nr katalogowy: 116161
10.15199/62.2018.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Skłonność olejów silnikowych do tworzenia żelu w niskich temperaturach
Monika Ziółkowska
Krzysztof Biernat
nr katalogowy: 114211
10.15199/62.2018.6.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Zmiany w składzie żywic i olejków chmielowych w odmianach chmielu i ich produktach w ostatnich latach i wynikające z nich konsekwencje
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 40136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Effectivness of demulsifiers in hydraulic oils Efektywność działania demulgatorów w olejach hydraulicznych
Anna Zajezierska
nr katalogowy: 81318
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Operating properties of lubricants containing some biocomponents obtained by biochemical methods. Właściwości eksploatacyjne kompozycji smarowych zawierających dodatki otrzymane metodami biochemicznymi
Elżbieta Siwiec
Ewa Pawelec
nr katalogowy: 80475
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Zawartość metali w olejach silnikowych z ciągników rolniczych
Wojciech Gołębiowski
Grzegorz Zając
Artur Wolak
nr katalogowy: 113852
10.15199/62.2018.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
OPAKOWANIE 2009-1
Opakowania typu CRP - czy możemy uzyskać lepsze wyniki badań?
Wiktoryna Kolado
nr katalogowy: 41186
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Morfologiczna filtrowanie i segmentacja obrazów
Fernand MEYER
nr katalogowy: 11663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Nowa metoda testowania połączeń ultrakompresyjnych
W. Łukasik
R. Jezior
nr katalogowy: 1138
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Analiza niepewności pomiaru natężenia kawitacji akustycznej w mineralnym oleju izolacyjnym
Marek SZMECHTA
Tomasz BOCZAR
Dariusz ZMARZŁY
Paweł AKSAMIT
nr katalogowy: 76822
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Wykorzystanie wieloczynnikowej analizy wariancji w badaniach elektryzacji strumieniowej olei izolacyjnych
Stefan WOLNY
Józef KĘDZIA
nr katalogowy: 53230
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Characteristics of multi-phase systems in studying used oils for regeneration Charakterystyka układów wielofazowych w badaniach olejów odpadowych do regeneracji
Wojciech Krasodomski
Michał Krasodomski
Magdalena Żółty
nr katalogowy: 104641
10.15199/62.2017.3.6
OPAKOWANIE 2015-10
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94395
10.15199/42.2015.10.4
OPAKOWANIE 2015-8
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94317
10.15199/42.2015.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Industrial uses of vegetable oils Przemysłowe zastosowania olejów roślinnych
Marlena Kłos
Eugeniusz Milchert
Kornelia Malarczyk
nr katalogowy: 98949
10.15199/62.2016.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wpływ warunków modyfikacji olejów roślinnych na ich właściwości jako środków smarnych
Rafał Grabowski
Jolanta Iłowska
Justyna Chrobak
Michał Szmatoła
Iwona Szwach
Hanna Studnik
Beata Orlińska
Jolanta Drabik
nr katalogowy: 117900
10.15199/62.2018.12.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Olej lniankowy jako nowe źródło surowca do wytwarzania biodiesla
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
MAREK WARZAŁA
HANNA NOSAL
nr katalogowy: 51363
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Wpływ oksydacyjnej modyfikacji syntetycznych estrów oleju rzepakowego na ich wybrane właściwości użytkowe
Janusz Nowicki
Jan Mosio-Mosiewski
Andrzej Robaszkiewicz
nr katalogowy: 60225
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Zmiany jakościowe i fizykochemiczne olejów roślinnych ogrzewanych mikrofalowo
Bronisław Buczek
Lidia Ostasz
nr katalogowy: 60224
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Analiza rynku pozyskania olejów przepracowanych z ciągników rolniczych w aspekcie ochrony środowiska przyrodniczego
Sławomir Juściński
nr katalogowy: 111651
10.15199/62.2018.1.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Badanie ciekłych składników palnych stosowanych w materiałach wybuchowych opartych na azotanie amonu
Andrzej Biessikirski
Mariusz Wądrzyk
Rafał Janus
Jolanta Biegańska
Grzegorz Jodłowski
Łukasz Kuterasiński
nr katalogowy: 112770
10.15199/62.2018.3.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
nr katalogowy: 34816
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Influence of coating of metallic surface on static electrification phenomena of transformer oils
Abderrahmane BEROUAL
Janusz FLESZYŃSKI
Wojciech ROTTENBERG
nr katalogowy: 45579
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Biodiesel, a ochrona środowiska
MARLENA OWCZUK
nr katalogowy: 42351
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Kinetics of flotation of fine grained coal from Staříč mine by using pyrolysis oils Kinetyka flotacji drobnouziarnionego węgla kamiennego z kopalni Staříč za pomocą olejów popirolitycznych
Vladimír Č
ablík
Josip Išek
Sylwester Żelazny
Mária Kušnierová
Lucie Č
ablíková
Silvia Dolinská
Barbara Tora
Elżbieta Vogt
nr katalogowy: 105259
10.15199/62.2017.4.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Fractionation of berry seed oils by countercurrant extraction with supercritical carbon dioxide Frakcjonowanie olejów z nasion roślin jagodowych metodą ekstrakcji przeciwprądowej nadkrytycznym ditlenkiem węgla
Izabela Nakonieczna
Radosław Bonikowskib
Edward Rój
Rafał Jańczak
Kazimierz Kozłowski
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 83685
10.12916/przemchem.2014.485
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Synthesis of free fatty acids from plant oils rich in trienoic acids. Synteza wolnych kwasów tłuszczowych z olejów roślinnych bogatych w kwasy trienowe
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Hanna Gwardiaka
Dawid Kucharski
Bożena Patkowska-Sokoła
Joana Tylus
Robert Bodkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 78586
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Studies on relative thermal effect of hydroconversion of mixtures of vegetable oils with petroleum-derived hydrocarbon fractions Badanie względnego termicznego efektu procesu hydrokonwersji mieszanin olejów roślinnych z frakcjami węglowodorowymi pochodzenia naftowego
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 92504
10.15199/62.2015.7.25
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wpływ wybranych parametrów ziaren na jakość wytłoczonego oleju
Katarzyna Szczurko
Marta Kołodziej
Ryszard Konieczny
Wojciech Golimowski
nr katalogowy: 118327
10.15199/62.2019.1.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
DSP controlled generator of spatial magnetic field for magnetotherapy
Michał GWÓŹDŹ
Ryszard PORADA
nr katalogowy: 30322
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przegląd najważniejszych szkodników buraków cukrowych i ich zwalczanie
Danuta Wrzesińska
nr katalogowy: 29351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Doświadczenia eksploatacyjne ze stosowania oleju syntetycznego i mineralnego w spalinowych agregatach kogeneracyjnych
Adam Kalwar
Franciszek Kurdziel
Krzysztof Pytel
Stanisław Gumuła
Grzegorz Kubica
nr katalogowy: 133320
10.15199/62.2021.9.13
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Scheil-Schwartz-Saltykov method in the matrix depiction
EDYTA GŁOWACZ
ANDRZEJ CZARSKI
nr katalogowy: 37840
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Luminance maps measurement of LightGuides
Zdislav ZWAK
Miroslav KROPAC
Jan MARTOCH
nr katalogowy: 37101
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Równowaga sorpcji w procesach usuwania jonów metali ciężkich ze środowiska wodnego.Weryfikacja statystyczna modeli matematycznych
MARCIN CHUTKOWSKI
ROMAN PETRUS
JOLANTA WARCHOŁ
PIOTR KOSZELNIK
nr katalogowy: 35005
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Safety hazards and product losses in processes for manufacturing ammonium nitrate melts. Part II. Effect of impurities Zagrożenie bezpieczeństwa i straty produkcyjne w procesach wytwarzania stopu azotanu(V) amonu. Część II. Wpływ zanieczyszczeń
Andrzej Biskupski
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Andrzej Kołaczkowski
Józef J. Sas
nr katalogowy: 85696
10.12916/przemchem.2014.1189
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Chemiczne właściwości oleju z nasion jabłek tłoczonego na zimno
Marta Krajewska
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Małgorzata Szczepanik
Izabela Kuna-Broniowska
nr katalogowy: 120226
10.15199/62.2019.5.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Optimization of short-circuit power in industrial substations
Olgierd MAŁYSZKO
Paweł SZWED
Michał ZEŃCZAK
nr katalogowy: 31266
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Plastyfikatory do poli(chlorku winylu) na bazie surowców odnawialnych
Patryk Dziendzioł
Sylwia Waśkiewicz
Katarzyna Jaszcz
Joanna Czogała
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140037
10.15199/62.2022.10.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Analysis of electromagnetic processes in power system elements on the basis of unique-flux methodology
Vsevolod HORYACHKO
Mariya HOWYKOWYCZ
nr katalogowy: 30367
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-5
Characteristic of electroless catalytical copper deposited on ceramic substrates
KATARZYNA KONOPKA
JAROSŁAW MIZERA
JERZY BIELIŃSKI
nr katalogowy: 29872
OPAKOWANIE 2007-I
The Importance of UV Reflecter Geometry for Curing Inks and Coatings
nr katalogowy: 25082
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Changes in microstructure and properties of two-phase titanium alloys under the continuous heating and fast cooling conditions
MARIA SOZAŃSKA
WOJCIECH SZKLINIARZ
AGNIESZKA KOŚCIELNA
nr katalogowy: 27461
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Low friction MoS2(Ti, W) coatings deposited by magnetron sputtering
Wojciech Paw lak
Bogdan Wendler
Piotr Nolbrzak
Marcin Makówka
Katarzyna Włodarczyk
Adam Rylski
nr katalogowy: 52701
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Glaceau vitaminwater już w Polsce
Adam Bogacz
nr katalogowy: 81730
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
An Analysis of Positive Switching Impulse Voltage and negative streamer growth in point-sphere gap towards Valve Hall
Vinoth Kumar K
Kowsalya M
In-Ho Ra
Samanvita N
Amarjeet Singh
Venkatesh Kumar P
nr katalogowy: 148620
10.15199/48.2024.05.35
Insulation design
sphere-plane gap
discharge characteristics
streamer-leader transition
Projekt izolacji
szczelina kula-płaszczyzna
charakterystyka wyładowania
przejście streamer-lider
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Modelowanie i ocena właściwości środków smarowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Jolanta Drabika
*
Magdalena Trzosa
Rafał Kozdracha
Małgorzata Wronaa
Marek Wolszczaka
Grzegorz Duszyńskib
Mariusz Piątkowskic
nr katalogowy: 117915
10.15199/62.2018.12.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Badanie właściwości użytkowych ekologicznych smarów wytworzonych na olejowych bazach roślinnych
Jolanta Drabika
Magdalena Trzos
Ewa Pawelec
Małgorzata Wrona
Rafał Kozdrach
Grzegorz Duszyński
Mariusz Piątkowski
nr katalogowy: 117914
10.15199/62.2018.12.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badania kompatybilności wybranych gatunków ropy naftowej metodą turbidymetryczną
Przemysław Jarosiński
Aneta Lorek
Oliwia Liberek
nr katalogowy: 124464
10.15199/62.2020.1.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Badania porównawcze w zakresie metod oznaczania stabilności termooksydacyjnej olejów bazowych
Michał Krasodomski
Wojciech Krasodomski
Agnieszka Skibińska
Magdalena Żółty
nr katalogowy: 119566
10.15199/62.2019.4.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Wpływ jakości surowca na właściwości odżywcze wybranych olejów jadalnych
Marta Kołodziej
Katarzyna Szczurko
Wojciech Golimowski
Ryszard Konieczny
nr katalogowy: 119077
10.15199/62.2019.3.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Kompatybilność elektromagnetyczna w pomiarach energii elektrycznej
Michał JAGUSIAK
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA Paweł KIEŁBASA Stanisław LIS
Paulina WRONA Krzysztof NĘCKA
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 96020
10.15199/48.2016.01.34
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Zastosowanie cyfrowej analizy widma w pomiarach zaburzeń elektromagnetycznych
Janusz OCIEPKA
Piotr RUSZEL
nr katalogowy: 50468
OPAKOWANIE 2010-2
Znaczenie działań marketingowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Modele badań gospodarki energetycznej
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 43950
OPAKOWANIE 2009-12
Modernizacja opakowań i kierunki poprawy ich jakości
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 48330
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Multi-Objective Optimization in Magnetic Induction Tomography Exciter Design
Marcin ZIOLKOWSKI
Stanislaw GRATKOWSKI
nr katalogowy: 52099
OPAKOWANIE 2010-11
Opakowania kosmetyków jako narzędzie komunikacji rynkowej
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 55419
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Comparison of Electric and Radiometric Methods for Liquid Dielectric Diagnostic
Michal KRBAL
Jaroslav STEPANEK
Ludek PELIKAN
Jaroslava ORSAGOVA
Iraida KOLCUNOVA
nr katalogowy: 120448
10.15199/48.2019.06.04
Liquid Dielectric
Mineral Oil
Silicone Liquid
Spectroradiometer
Spectrum
UV-vis
Spectroscopy
D-lamp
właściwości dielektryczne płynów
metoda fotometryczna
metoda radiometryczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Phase noise in dual channel simultaneous sampling voltmeter measurement methods
Adam JÓŚKO
Jerzy OLĘDZKI
nr katalogowy: 49747
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 74619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Modified Dunn's cluster validity index based on graph theory
Nejc ILC
nr katalogowy: 65951
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH