Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Self inductance of long conductor of rectangular cross section
Zygmunt PIATEK
Bernard BARON
Tomasz SZCZEGIELNIAK
Dariusz KUSIAK
Artur PASIERBEK
nr katalogowy: 69824
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
An immune based model for dynamic intrusion detection
Xiaojie LIU
nr katalogowy: 66632
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-1
Evaluation of the self-repairability of epoxy-cement composite
PAWEŁ ŁUKOWSKI
GRZEGORZ ADAMCZEWSKI
nr katalogowy: 74124
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Bonding of self-adhesive cements to dentin with self-etching adhesive systems Połączenie cementów samoadhezyjnych z zębiną za pomocą samotrawiących systemów wiążących
Grzegorz Sokołowski
Małgorzata I. Szynkowska
Dorota Sokołowska
Barbara Łapińska
Monika Domarecka
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 86574
10.12916/przemchem.2014.1607
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Doświadczenia z automatyczną izolacją zwarć w sieciach SN przy zastosowaniu systemu restytucyjnego Self Healing Grid
Bogdan Grabarczyk
nr katalogowy: 115777
10.15199/74.2018.9.10
obniżanie współczynników SAIDI/SAIFI
system restytucyjny SN
lowering SAIDI/SAIFI coefficients
Feeder Automation
Self Healing Grid
FDIR
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Dynamiczny model symulacyjny jednofazowego samowzbudnego generatora indukcyjnego
Aleksander LEICHT
Krzysztof MAKOWSKI
nr katalogowy: 67811
OPAKOWANIE 2012-9
Pudełko "Self-Advert-Box", klient pod kontrolą?
nr katalogowy: 71143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Basics of Process Control: the On-Off Control System
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Agnieszka Anna Pilarska
nr katalogowy: 94955
10.15199/65.2015.11.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Investigation of the Influence of electrical parameters on dynamic property of Self-integrating Rogowski coil
Liu Rong
Li ji-sheng
Fan yang-yu
Tian wei-jian
nr katalogowy: 76313
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Taśmy samoprzylepne do zastosowań w przemyśle papierniczym – konstrukcja, rodzaje i zastosowania
Henryk Rogoziński
Katarzyna Dudek
nr katalogowy: 135909
10.15199/54.2022.1.2
taśmy samoprzylepne
adhezja
kohezja
kleistość
akrylan
kleje rozpuszczalnikowe
kleje dyspersyjne
self-adhesive tapes
adhesion
cohesion
tack
acrylic
solvent-based adhesive
water-based adhesive
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Taśmy samoprzylepne do zastosowań w przemyśle papierniczym – konstrukcja, rodzaje i zastosowania
Henryk Rogoziński
Katarzyna Dudek
nr katalogowy: 135909
10.15199/54.2022.1.2
taśmy samoprzylepne
adhezja
kohezja
kleistość
akrylan
kleje rozpuszczalnikowe
kleje dyspersyjne
self-adhesive tapes
adhesion
cohesion
tack
acrylic
solvent-based adhesive
water-based adhesive
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Preparation and evaluation of polymer microcapsules with self-healing for use in a polyurethane matrix. Preliminary studies
Agnieszka Adamus-Włodarczyka
Emilia Irzmańska
Anna Strąkowska
Sylwia Makowska
nr katalogowy: 148279
10.15199/62.2024.4.2
polythiourethane
self-healing
microcapsule
polyurethane coating
microcracks
politiouretany
samonaprawa
mikrokapsułka
poliuretanowe pokrycie
mikropęknięcia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Preparation and evaluation of polymer microcapsules with self-healing for use in a polyurethane matrix. Preliminary studies
Agnieszka Adamus-Włodarczyka
Emilia Irzmańska
Anna Strąkowska
Sylwia Makowska
nr katalogowy: 148279
10.15199/62.2024.4.2
polythiourethane
self-healing
microcapsule
polyurethane coating
microcracks
politiouretany
samonaprawa
mikrokapsułka
poliuretanowe pokrycie
mikropęknięcia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Uwarunkowania i tendencje krajowego popytu na żywność w latach 2017-2018
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119408
10.15199/65.2019.3.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Non-linear Analytical Extended Poincare's Model of Phase Saturated Self Excited Series Connected Synchronous Generators
Seyed Mohammad
SHARIATMADAR
Jalal NAZARZADEH
Mehrdad ABEDI
nr katalogowy: 66638
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A Dynamic Self-healing Key Management Scheme For Wireless Sensor Networks Based on EBS
Jianting NING
Xinchun YIN
nr katalogowy: 75273
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Reliability state of connections in a microprocessor network with binary hypercube structure
Artur ARCIUCH
nr katalogowy: 55516
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Innowacyjny system restytucyjny Self Healing Grid - szansa dla polskiej energetyki
Piotr Dąbrowski
Bogdan Grabarczyk
nr katalogowy: 109203
10.15199/74.2017.9.11
obniżanie współczynników SAIDI/SAIFI
wskaźniki zwarć dla sieci SN
reducing of the SAIDI/SAIFI coefficients
fault passage indicotors for MV networsk
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Structural and Mössbauer spectroscopy studies of metallic powders Fe-Al and Fe-Al-X (X = Ni, Cu, Cr) obtained by the self-decomposition method
ANETA HANC
JANUSZ E. FRĄCKOWIAK
FRANCISZEK BINCZYK
nr katalogowy: 27451
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Wpływ samonagrzewania w dławiku na charakterystyki przetwornicy typu boost
Kalina DETKA
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 86903
10.12915/pe.2014.09.06
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Decomposition of hydrogen peroxide during catalytic epoxidation of propylene
Wang Lina
Shen Cheng
Duan Yingfeng
Du Wei
Zhang Yagang
Li Wenying
nr katalogowy: 145735
10.15199/62.2023.10.4
propylene
epoxidation
hydrogen peroxide
self-decomposition
reaction rate
activation energ
propylen
epoksydacja
nadtlenek wodoru
samorozkład
szybkość reakcji
energia aktywacji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
System stabilizacji napięcia i częstotliwości samowzbudnego generatora indukcyjnego
Andrzej KASPROWICZ
nr katalogowy: 102656
10.15199/48.2016.12.72
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Coraz doskonalszy
nr katalogowy: 22950
OPAKOWANIE 2010-I
Activities of Polish Chamber of Packaging
Wacław Wasiak
nr katalogowy: 50914
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
A comparative study of self-adopting fault tolerant protocols in
Paweł DYMORA
Mirosław MAZUREK
nr katalogowy: 81899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Network anomaly detection based on the statistical self-similarity factor for HTTP protocol
Mirosław MAZUREK
Paweł DYMORA
nr katalogowy: 81889
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Displacement Self-sensing of Bearingless Switched Reluctance Motors Based on LS-SVM
Zhiying Zhu
Yukun Sun
Yonghong Huang
Xiaofu Ji
nr katalogowy: 73117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Rotating Speed Identification and Simulation Research of Synchronous Motor based on MRAS
Zhaohui REN
Chaofeng LI
Chunyu ZHAO
nr katalogowy: 70706
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Voltage Control of Isolated Self-Excited Induction Generator through Series Compensation
Jesús FRAILE-ARDANUY
Jesús FRAILE-MORA
Pedro A. GARCIA-GUTIERREZ
nr katalogowy: 65356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Improving performance of a single-phase self-excited induction generator by modification of an excitation winding
Krzysztof MAKOWSKI
Aleksander LEICHT
nr katalogowy: 111567
10.15199/48.2018.01.37
induction generator
single-phase
field-circuit modelling
performance characteristics
excitation winding
generator indukcyjny
jednofazowy
modelowanie polowo-obwodowe
charakterystyki pracy
uzwojenie wzbudzenia
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-9
Zjawisko samorozwarstwiania się w technologii powłok organicznych
Helena Kuczyńska
Ewa Langer
Sylwia Waśkiewicz
nr katalogowy: 109256
10.15199/40.2017.9.1
powłoki lakierowe
samorozwarstwianie
rozdział fazowy
rozdział pigmentów
coatings
self-stratification
phase separation
pigment distribution
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Simple Anti Capacitor Open-circuit Self-oscillation in a CMOS Schmitt trigger-invertor Oscillator circuit for a Fail-safe Relay Drive
Chuthong Summatta
Sansak Deeon
nr katalogowy: 118968
10.15199/48.2019.03.23
CMOS inverter
Self-oscillation
Open-fault
Fail-safe
przekształtnik CMOS
samooscylacje
przerzutnik Schmitta
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-1
Preparation of double-sided self-adhesive tape Si-PSA
ADRIAN KRZYSZTOF ANTOSIK
NATANIEL ADRIAN ANTOSIK
nr katalogowy: 130851
10.15199/28.2021.1.3
double-side self-adhesives tape
silicone pressure-sensitive adhesives
Si-PSA tape
adhesion
cohesion
dwustronnie klejąca taśma
silikonowe kleje samoprzylepne
taśmy Si-PSA adhezja
kohezja
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Teresa Szczepkowicz-Duda
nr katalogowy: 8055
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
A comparison of the neural gas and self organizing map methods for next day load curve forecasting
Grzegorz DUDEK
nr katalogowy: 42067
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Fractional delayor application in self-tuning sub-sample delay estimator
EWA HERMANOWICZ
MIROSŁAW ROJEWSKI
nr katalogowy: 41981
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Analysis Research of Control Method Model on Automobile Brake Test Rig
Chenghui YANG
Enen REN
Jianwu DANG
nr katalogowy: 69365
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Inductance of a long two-rectangular busbar single-phase line
Zygmunt PIĄTEK
Bernard BARON
Tomasz SZCZEGIELNIAK
Dariusz KUSIAK
Artur PASIERBEK
nr katalogowy: 77599
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Laser boriding of 100CrMnSi6-4 steel using CaF2 self-lubricating addition
Adam Piasecki
Mateusz Kotkowiak
Michał Kulka
Piotr Dziarski
nr katalogowy: 95625
10.15199/28.2015.6.22
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Decomposition of hydrogen peroxide during catalytic epoxidation of propylene
Wang Lina
Shen Cheng
Duan Yingfeng
Du Wei
Zhang Yagang
Li Wenying
nr katalogowy: 145735
10.15199/62.2023.10.4
propylene
epoxidation
hydrogen peroxide
self-decomposition
reaction rate
activation energ
propylen
epoksydacja
nadtlenek wodoru
samorozkład
szybkość reakcji
energia aktywacji
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
SYNTHETIC BIOLOGY IN PERSPECTIVE
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 124389
10.15199/180.2019.4.1
bioeconomy
bioengineering
biotechnology
xenobiology
biotransformations
biological constructs and devices
genetically modified organisms
bioekonomia
bioinżynieria
biotechnologia
ksenobiologia
biotransformacje
konstrukty biologiczne
organizmy genetycznie modyfikowane
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Dobrowolne systemy jakości - znaczący trend w prawie żywnościowym
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 114111
10.15199/48.2018.6.2
jakość
systemy jakości
żywność
prawo żywnościowe
samoregulacja
quality
quality systems
food
food law
self-regulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Speed-Sensorless Control of Induction Motor Drive using MRAS-Neural Self-Tuning IP Obsrever
Soufyane CHEKROUN
Mokhtar ZERIKAT
Nedjadi BENHARIR
nr katalogowy: 117301
10.15199/48.2018.12.04
Induction Motor
Sensorless
Model Reference Adaptive System (MRAS)
Neural Self-Tuning IP Observer.
sterowanie bezczujnikowe napędem indukcyjnym
system adaptacyjny MRAS
sieć neuronowa.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ bentonitu na właściwości samoprzylepne silikonowych klejów samoprzylepnych
ADRIAN K. ANTOSIK
KAROLINA MOZELEWSKA
nr katalogowy: 141182
10.15199/28.2022.5.1
bentonit
samoprzylepna taśma
silikonowe kleje samoprzylepne
taśmy Si-PSA
adhezja
bentonite
self-adhesives tape
silicone pressure-sensitive adhesives
Si-PSA tape
adhesion
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ bentonitu na właściwości samoprzylepne silikonowych klejów samoprzylepnych
ADRIAN K. ANTOSIK
KAROLINA MOZELEWSKA
nr katalogowy: 141182
10.15199/28.2022.5.1
bentonit
samoprzylepna taśma
silikonowe kleje samoprzylepne
taśmy Si-PSA
adhezja
bentonite
self-adhesives tape
silicone pressure-sensitive adhesives
Si-PSA tape
adhesion
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ bentonitu na właściwości samoprzylepne silikonowych klejów samoprzylepnych
ADRIAN K. ANTOSIK
KAROLINA MOZELEWSKA
nr katalogowy: 141182
10.15199/28.2022.5.1
bentonit
samoprzylepna taśma
silikonowe kleje samoprzylepne
taśmy Si-PSA
adhezja
bentonite
self-adhesives tape
silicone pressure-sensitive adhesives
Si-PSA tape
adhesion
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Energy Harvesting system with battery-supercapacitor hybrid storage for highly maintenance-free remote sensing stations
Krzysztof SZYBIŃSKI
nr katalogowy: 150396
10.15199/48.2024.09.57
energy harvesting
supercapacitors
renewable energy
hybrid energy storage system
pozyskiwanie energii
superkondensatory
stacje zdalnego odczytu
hybrydowe systemy magazynowania energii
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-5
Schneider Electric Energy Poland na Targach Elektrotechnika 2015
Ewa Pawłowska
nr katalogowy: 91145
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-8
Specjalistyczne taśmy samoprzylepne do montażu izolacji technicznych - rodzaje, właściwości i zastosowania
HENRYK ROGOZIŃSKI
KAROLINA MOZELEWSKA
nr katalogowy: 108980
10.15199/9.2017.8.9
taśmy samoprzylepne
akrylan
kauczuk syntetyczny
adhezja
kohezja
szybka przylepność
self-adhesive tapes
acrylic
synthetic rubber
adhesion
cohesion
tack
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Sterowanie samowzbudnym generatorem indukcyjnym w warunkach niesymetrii i nieliniowości obciążenia
Andrzej KASPROWICZ
nr katalogowy: 73218
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Analiza związku fluktuacji natężenia prądu z wybranymi parametrami pracy gazowego zespołu prądotwórczego
nr katalogowy: 67802
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Badania laboratoryjne samowzbudnego generatora indukcyjnego
Paweł DYBOWSKI
Wacław ORLEWSKI
nr katalogowy: 67801
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Samowzbudny generator indukcyjny z rozszerzonym zakresem stabilizacji częstotliwości
Andrzej KASPROWICZ
nr katalogowy: 56663
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Silniki elektryczne o ruchu złożonym z zastosowaniem samohamownej przekładni gwintowej
Grzegorz KAMIŃSKI
Paweł GÓRALSKI
Michał BURSA
Michał DOMAŃSKI
nr katalogowy: 103795
10.15199/48.2017.02.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Projekt dwukołowego samobalansującego pojazdu
Maciej CIĘŻKOWSKI
Arkadiusz MYSTKOWSKI
nr katalogowy: 89369
10.15199/48.2015.02.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Tłumienie drgań belki wspornikowej z wbudowanym inteligentnym siłownikiem piezoceramicznym
L. Starek
P. Solek
A. Star
nr katalogowy: 1161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Measurements and calculation of self inductance of testing coils used in physical transformer model construction and its frequency analysis
Włodzimierz KAŁAT
Tadeusz DASZCZYŃSKI
nr katalogowy: 112469
10.15199/48.2018.03.25
indukcyjność własna
cewka spiralna
model transformatora
self-inductance
spiral coil
transformer model
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Wpływ bentonitu na właściwości samoprzylepne silikonowych klejów samoprzylepnych
ADRIAN K. ANTOSIK
KAROLINA MOZELEWSKA
nr katalogowy: 141182
10.15199/28.2022.5.1
bentonit
samoprzylepna taśma
silikonowe kleje samoprzylepne
taśmy Si-PSA
adhezja
bentonite
self-adhesives tape
silicone pressure-sensitive adhesives
Si-PSA tape
adhesion
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Immobilizacja kwasów aryloboronowych na powierzchni elektrod złotych
Paweł ĆWIK
Martyna JAŃCZYK
Urszula E. WAWRZYNIAK
Wojciech WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 71348
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Samokalibrujący przetwornik C/A z przełączanymi prądami
Krzysztof WAWRYN
Robert SUSZYŃSKI
nr katalogowy: 63374
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Zastosowanie samoorganizującej się sieci neuronowej do interpretacji pomierzonych stężeń gazów rozpuszczonych w oleju transformatorowym
Tomasz PIOTROWSKI
nr katalogowy: 76814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Performance characteristics evaluation of a single-phase selfexcited induction generator by a field-circuit model
Krzysztof MAKOWSKI
Aleksander LEICHT
nr katalogowy: 91594
10.15199/48.2015.06.10
OPAKOWANIE 2013-9
Opakowanie chroni przed przeterminowanymi lekami
nr katalogowy: 79696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wpływ postaci modelu termicznego na dokładność obliczania charakterystyk statycznych modułu IGBT
Krzysztof Górecki
Paweł Górecki
nr katalogowy: 139295
10.15199/48.2022.09.35
moduł IGBT
model termiczny
samonagrzewanie
wzajemne sprzężenia termiczne
analiza elektrotermiczna
SPICE.
IGBT module
thermal model
self-heating
mutual thermal couplings
electrothermal analysis
SPICE
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Wpływ postaci modelu termicznego na dokładność obliczania charakterystyk statycznych modułu IGBT
Krzysztof Górecki
Paweł Górecki
nr katalogowy: 139295
10.15199/48.2022.09.35
moduł IGBT
model termiczny
samonagrzewanie
wzajemne sprzężenia termiczne
analiza elektrotermiczna
SPICE.
IGBT module
thermal model
self-heating
mutual thermal couplings
electrothermal analysis
SPICE
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
SYNTHETIC BIOLOGY IN PERSPECTIVE
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 124389
10.15199/180.2019.4.1
bioeconomy
bioengineering
biotechnology
xenobiology
biotransformations
biological constructs and devices
genetically modified organisms
bioekonomia
bioinżynieria
biotechnologia
ksenobiologia
biotransformacje
konstrukty biologiczne
organizmy genetycznie modyfikowane
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Mechatroniczne aspekty konstruowania mikromaszyny z biernymi wypustkami poruszającej się wewnątrz rury
M. Dovica
M. Gorzas
P. Katuch
J. Kovac
Ś. Ondócko
nr katalogowy: 1116
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
AD systems for processing of low frequency signals based on self calibrate ADC and DAC with weight redundancy
Oleksyi D. AZAROV
Leonid V. KRUPELNITSKYI
Paweł KOMADA
Tomasz ŁAWICKI
Nursanat ASKAROVA
Azhar SAGYMBEKOVA
nr katalogowy: 105440
10.15199/48.2017.05.26
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
A Concept of a Self-Powering Heat Meter
Piotr DZIURDZIA
Witold MACHOWSKI
Jacek STĘPIEŃ
Jacek KOŁODZIEJ
Ryszard GOLAŃSKI
nr katalogowy: 81542
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Manufacturing powder bearings modified with solid lubricant nanoparticles for high temperature applications
HANNA WIŚ niewska-WEINERT
VOL F Leshchynsky
MI KHAIL IGNATIEV
TOMASZ RYBAK
nr katalogowy: 52727
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Thermal stability of SiC MOS transistors
WITOLD J. STEPOWICZ
nr katalogowy: 58376
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
A method of self-testing of an analog circuit terminated by an ADC in electronic embedded systems controlled by microcontrollers
Zbigniew CZAJA
nr katalogowy: 101947
10.15199/48.2016.11.05
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Preparation and preliminary study of the properties of electrophoretically depositied nc-TiO2 coatings on 316L steel
Piotr Ledwig
Beata Dubiel
nr katalogowy: 103154
10.15199/28.2016.6.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Wpływ dodatku biomasy do pyłu węgla kamiennego na jego zdolność do samonagrzewania i samozapalania
Marzena Półka
nr katalogowy: 116153
10.15199/62.2018.9.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
Dynamic synchronization of vibration exciters of the three-mass vibration mill
Olena SOLONA
Ihor KUPCHUK
nr katalogowy: 125253
10.15199/48.2020.03.35
vibration exciter
imbalance
synchronization
milling chamber.
wibracja
młyn wibrtacyjny
synchronizacja
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Study of applying chalcedonite for silicone pressure-sensitive adhesives
ADRIAN K. ANTOSIK
EDYTA KUCHARSKA
ROBERT PEŁECH
MARCIN BARTKOWIAK
nr katalogowy: 150874
10.15199/28.2024.4.1
chalcedonite
vitamin B1
modification
surface properties
silicone pressure-sensitive adhesives
chalcedonit
witamina B1
modyfikacje
właściwości powierzchniowe
silikonowe kleje samoprzylepne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
POLAGRA-FOOD 2004
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Structural tensegrity in materials science
ELŻBIETA JEZIERSKA
nr katalogowy: 27502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
LTCC wireless module
LESZEK GOLONKA
ZBIGNIEW IANELLI
HENRYK ROGUSZCZAK
JANUSZ SZTAJER
PIOTR WOJTAS
PRZEMYSŁAW WISZNIOWSKI
DARIUSZ BABECKI
nr katalogowy: 58378
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Thermal insulation products – the propensity to undergo continuous smouldering
Katarzyna Kaczorek-Chrobak
Andrzej Kolbrecki
Monika Kuźnia
nr katalogowy: 141166
10.15199/33.2022.12.01
smouldering behaviour
thermal insulation materials
fire properties
fire safety of buildings.
proces tlenia
materiały termoizolacyjne
właściwości ogniowe
bezpieczeństwo pożarowe budynków.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Thermal insulation products – the propensity to undergo continuous smouldering
Katarzyna Kaczorek-Chrobak
Andrzej Kolbrecki
Monika Kuźnia
nr katalogowy: 141166
10.15199/33.2022.12.01
smouldering behaviour
thermal insulation materials
fire properties
fire safety of buildings.
proces tlenia
materiały termoizolacyjne
właściwości ogniowe
bezpieczeństwo pożarowe budynków.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Thermal insulation products – the propensity to undergo continuous smouldering
Katarzyna Kaczorek-Chrobak
Andrzej Kolbrecki
Monika Kuźnia
nr katalogowy: 141166
10.15199/33.2022.12.01
smouldering behaviour
thermal insulation materials
fire properties
fire safety of buildings.
proces tlenia
materiały termoizolacyjne
właściwości ogniowe
bezpieczeństwo pożarowe budynków.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Polagra-food 2005 - najważniejsze informacje
nr katalogowy: 12767
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Ocalić od zapomnienia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 58736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14934
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Food Tech Expo
nr katalogowy: 141081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Polagra Food 2004
nr katalogowy: 5114
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
POLAGRA-FOOD 2004
nr katalogowy: 1696
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH