Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Przeciwdrobnoustrojowe działanie techniki wysokich ciśnień
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 72540
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Toksyny w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 70137
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Bakterie Salmonella i Escherichia coli w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68844
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Przyprawy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 80007
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Mikrobiologia uboju
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 79230
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Aspekty mikrobiologiczne pakowania w zmodyfikowanej atmosferze
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 76752
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Naturalne dodatki i ich działanie przeciwdrobnoustrojowe
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 89081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ABC wykorzystania biotechnologii w produkcji dodatków do żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 148664
10.15199/65.2024.5.5
biotechnologia
mikroorganizmy
pleśnie
bakterie
kwasy organiczne
aminokwasy
witaminy
barwniki spożywcze
biotechnology
microorganisms
molds
bacteria
organic acids
amino acids
vitamins
food dyes
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Ocena czystości mikrobiologicznej powierzchni produkcyjnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 104727
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Badania laboratoryjne w kontroli jakości mięsa i jego przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 117810
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Perspektywy stosowania pokryć ochronnych do mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 117245
CHŁODNICTWO 2018-5
Metody analizy żywności - klasyka i nowoczesność
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 116990
10.15199/8.2018.5.2
analiza żywności
HPLC
GC-MS
DSC
miareczkowanie
food analysis
HPLC
GC-MS
DSC
titration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Chitozan, naturalny biopolimer przedłużający trwałość produktów
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 113837
10.15199/65.2018.5.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Biofilmy bakteryjne - charakterystyka i znaczenie w produkcji żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 107970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Enzymy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 76644
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości kształtowania barwy produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 123019
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Osłonki wędliniarskie - składnik produktu czy opakowanie?
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 102457
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Dodatki do żywności a prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 101639
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 127697
chitozan
składniki dodane do żywności
innowacje
trwałość przechowalnicza
jakość
chitosan
food ingredients
innovations
shelf life
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWE folii stosowanych do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 144570
opakowanie
mięso
folia
substancje przeciwdrobnoustrojowe
olejki eteryczne
chitozan
bezpieczeństwo
packaging
meat
film
antimicrobial substances
essential oils
chitosan
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Postęp w metodach wędzenia
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Jan Cegiełka
nr katalogowy: 110530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne żywności w opinii konsumentów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Katarzyna Nowacka
nr katalogowy: 63168
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WYBRANE ZAGADNIENIA OCHRONY ZNAKU TOWAROWEGO W POLSCE
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowińsk
nr katalogowy: 145527
prawo ochronne
własność przemysłowa
znak towarowy
protection rights
industrial property
trademark
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
OCHRONA OZNACZEŃ GEOGRAFICZNYCH krajowych produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144571
ochrona prawna
oznaczenia geograficzne
produkty mięsne
geographical indications
meat products
legal protection
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Wybrane aspekty związane z zastosowaniem nanocząstek w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 149963
nanocząstki
nanotechnologia
opakowania aktywne
produkty spożywcze
mięso
nanoparticles
nanotechnology
active packaging
food products
meat
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Czynniki wpływające na jakość mikrobiologiczną tradycyjnych wyrobów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Iwona Wolska
nr katalogowy: 102861
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 127262
środki myjące
surfaktanty
mycie
dezynfekcja
przetrwalniki
cleaning agents
surfactants
washing
disinfection
spores
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Przyprawy – naturalne składniki żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 130594
10.15199/65.2021.2.4
przyprawy
oregano
szałwia
rozmaryn
olejki eteryczne
utrwalanie żywności
spices
oregano
sage
rosemary
essential oils
preservation of food
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Bakterie fermentacji mlekowej – tradycyjne i nowe kierunki wykorzystania w przetwórstwie mięsa
Elżbieta HAĆ-SZYMAŃCZUK
Edyta LIPIŃSKA
Aneta CEGIEŁKA
Kamil PIWOWAREK
nr katalogowy: 148325
bakterie fermentacji mlekowej
mięsne produkty fermentowane
bakteriocyny
biokonserwowanie
lactic acid bacteria
fermented meat products
bacteriocins
biopreservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH