Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Biopierwiastki w żywności
H. Śmigielska. G. Lewandowicz
J. Gawęcki
nr katalogowy: 14866
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-5
Zastosowanie analizatora SCA w sterowaniu i monitorowaniu procesu koagulacji
WOJCIECH ŁASZCZ
ROBERT STARUSZKIEWICZ
PAWEŁ MATUSIAK
nr katalogowy: 9268
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wzbogacanie mąki w witaminy i substancje mineralne na świecie i w Polsce
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 57889
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Soki naturalnie mętne o najwyższej jakości
nr katalogowy: 29433
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Projekt SoLaPack - zapobieganie migracji substancji szkodliwych z opakowań pochodzenia celulozowego
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 82764
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-6
Separatory wielostrumieniowe pur - klb do oczyszczania ścieków opadowych
Witold Olszewski
nr katalogowy: 52210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
GOSPODARKA WODNA 2017-1
Ogólny węgiel organiczny w wodach rzek dorzecza Wisły i Niemna
ANDRZEJ GÓRNIAK
nr katalogowy: 103448
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Miody pitne sycone, a może lepiej niesycone?
Janusz Luty
nr katalogowy: 46205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Applicability of organic-mineral drilling waste as a component of construction resin composites Możliwości zastosowania organiczno-mineralnych odpadów wiertniczych jako składnika budowlanych kompozytów żywicznych
Grzegorz Malata
Aleksandra Jamrozik
Andrzej Gonet
Rafał Wiśniowski
nr katalogowy: 100379
10.15199/62.2016.8.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Characteristics of adsorbents used to remove petroleum contaminants from soil and wastewater Charakterystyka adsorbentów stosowanych do usuwania zanieczyszczeń ropopochodnych z gleby i ścieków
Wilhelm J. Tic
Piotr M. Pijarowski
nr katalogowy: 90060
10.15199/62.2015.3.7
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Technologia autokaustyzacji węglanu sodu za pomocą metaboranu sodu
Małgorzata Michniewicz
Michał Janiga
nr katalogowy: 51939
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Analiza elementarna osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni ścieków woj. pomorskiego
Arkadiusz Ostojski
nr katalogowy: 45662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Pierwsza dama obiadu(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Oleje mineralne w opakowaniach do żywności
Katarzyna Samsonowska
Alicja Kaszuba
Monika Kaczmarczyk
nr katalogowy: 115040
10.15199/65.2018.7.5
oleje mineralne
opakowania z papieru i tektury
limity migracji specyficznej
mineral oils
paper and cardboard packaging
limit of specific migration
AURA 2011-12
Magiczna moc jemioły
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 64170
OPAKOWANIE 2011-9
Farby dla bezpiecznych opakowań
Anna Naruszko
nr katalogowy: 62636
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
Kilka słów o oczyszczaniu ścieków galwanicznych
Bogusław Gulbiński
nr katalogowy: 130813
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-11
Odwadnianie pofermentu z biogazowni rolniczych
Dariusz Wiśniewski
Andrzej Białowiec
nr katalogowy: 88133
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-7
Biologiczne oczyszczanie odcieków składowiskowych
Anna Raszka
Malwina Tytła
nr katalogowy: 68994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ogólna charakterystyka oraz właściwości prozdrowotne gryki
Danuta Dojczew
Katarzyna Kowalczyk
nr katalogowy: 60162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Mineralne zaprawy tynkarskie
nr katalogowy: 109972
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Szczególne właściwości wyróżniające wody naturalne - mineralne i źródlane
T. Latour
nr katalogowy: 20577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Use of carbon materials and silica gel for removal and preconcentration of noble metal ions. Zastosowanie materiałów węglowych i żeli krzemionkowych w procesie wydzielania i wzbogacania jonów metali szlachetnych
Anna Wołowicz
nr katalogowy: 75918
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Fasada na lata - cienkowarstwowe tynki mineralne i farby elewacyjne Grupy Atlas
P. Idzikowski
nr katalogowy: 17612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Z zielonych, górskich hal
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70510
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Pierwsza dama obiadu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Farby elewacyjne dostępne na polskim rynku
nr katalogowy: 79379
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Właściwości wypełniaczy mineralnych z instalacji odpylania wytwórni mieszanek mineralno-asfaltowych
Wojciech Grabowski
Jarosław Wilanowicz
nr katalogowy: 32056
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Ekologiczny MISTRZ TECHNIKI
nr katalogowy: 96751
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Zapotrzebowanie polskiego rolnictwa na nawozy mineralne do roku 2010
MARIUSZ FOTYMA
ROMAN CZUBA
STANISŁAW GOSEK
STANISŁAW KRASOWICZ
nr katalogowy: 42607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
OPAKOWANIE 2014-12
Badania zawartości olejów mineralnych w celulozowych materiałach opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MONIKA KACZMARCZYK
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ANNA WÓJCIK
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 88456
OPAKOWANIE 2009-6
Kompozytowa folia poliolefinowa, zawierająca surowce mineralne - aktywna biologicznie
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 45075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Właściwości sorpcyjne proszków gaśniczych modyfikowanych chemicznie
Dorota Szułczyńska
Justyna Gniazdowska
Jacek Małek
nr katalogowy: 129145
10.15199/62.2020.11.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Właściwości sorpcyjne proszków gaśniczych modyfikowanych chemicznie
Dorota Szułczyńska
Justyna Gniazdowska
Jacek Małek
nr katalogowy: 129145
10.15199/62.2020.11.18
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Odporność na glony tynków cienkowarstwowych do stosowania na zewnątrz obiektów
Jadwiga Miklaszewska
Anna Wiejak
nr katalogowy: 71099
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Uzdrowisko Duszniki - Zdrój. Leczenie akupresurą
nr katalogowy: 8827
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-21
Nowe syntezy w akcji
nr katalogowy: 87097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
AURA 2005-8
WODY MINERALNE POLSKICH KARPAT WSCHODNICH
Józef Chowaniec
nr katalogowy: 8486
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Ocena możliwości wykorzystania odpadów mineralnych do rewitalizacji składowiska odpadów flotacyjnych z przemysłu miedziowego
Zofia Spiak
Krzysztof Gediga
nr katalogowy: 68198
AURA 2013-9
Ocena zanieczyszczenia powietrza Magurskiego PN z zastosowaniem porostu Hypogymnia physodes
Joanna TADEUSZ
nr katalogowy: 79185
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 56232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Ocena właściwości użytkowych grubowarstwowych powłok hydroizolacyjnych z wyrobów asfaltowych modyfikowanych polimerami
Barbara Francke
nr katalogowy: 120272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-1
Konferencja online Click-Watch-Talk 3.0 dla branży materiałów kompozytowych
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 136545
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Poddasze z płyt gipsowo-włóknowych fermacell
nr katalogowy: 17473
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Mineralne powłoki hydroizolacyjne w systemie Aida Kiesol
J. Gasewicz
nr katalogowy: 2431
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Dodatki mineralne - niezastąpione składniki współczesnego cementu i betonu
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 49600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Nowa norma na kruszywa do betonów
W. Frankiewicz
nr katalogowy: 2523
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wody mineralne i lecznicze w uzdrowiskach Podkarpacia
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 21527
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Czy przepisy o wodach mineralnych muszą być tak skomplikowane
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 6811
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Zmiany masy i wytrzymałości zaolejonych betonów drogowych
B. Ksit
nr katalogowy: 2823
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Substancje i preparaty chemiczne wykorzystywane do inaktywacji fosforu w ekosystemach jeziornych
Małgorzata Gałczyńska
Marta Buśko
nr katalogowy: 111660
10.15199/62.2018.1.19
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
AURA 2005-6
WODY PITNE GEOGENICZNIE ZANIECZYSZCZONE (2)
Bronisław Janiec
nr katalogowy: 8451
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Wpływ materiałów wykończeniowych na warunki akustyczne w pomieszczeniu
Marcelina Olechowska
Artur Nowoświat
Paweł Krause
nr katalogowy: 117762
10.15199/33.2018.12.01
czas pogłosu
współczynnik pochłaniania dźwięku
wyroby i ustroje dźwiękochłonne
Odeon.
reverberation time
sound absorption coefficient
sound-absorbing products and systems
Odeon.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-6
Tiotellurki i tellurki srebra oraz miedzi ze złoża Hovin (Telemark, Norwegia)
Krzyżak R.
nr katalogowy: 7319
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Technology of production of phyto-mineral formulations new generation Technologia wytwarzania nowej generacji preparatów fito-mineralnych
Fabiola Bubel
Sebastian Opaliński
Adam Grzelak
Anna Stochmal
nr katalogowy: 86578
10.12916/przemchem.2014.1628
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Alkaloidy pirolizydynowe ryzyko występowania w miodach
Małgorzata Materska
Renata Czeczko
Monika Karaś
nr katalogowy: 78241
AURA 2010-11
Uroda czerpana z ziemi
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 55316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
Farby w ochronie budowli
nr katalogowy: 2843
AURA 2004-11
STARE ZROBY A OCHRONA TERENÓW DOLNEGO ŚLĄSKA
Jerzy Chwastek
Janusz Stawiarski
nr katalogowy: 633
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Czym są wody mineralne w świetle polskich przepisów
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 14846
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Estetyka i ochrona prefabrykowanych elementów betonowych
Wojciech Laska
nr katalogowy: 128573
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Ekrany akustyczne wypełnione szkłem mineralnym
BEATA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 70063
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
ACNielsen. Napoje bezalkoholowe - soki, nektary, napoje niegazowane i woda mineralna
A. Gosiewska
nr katalogowy: 20645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Jakie stawki VAT na napoje bezalkoholowe i wody mineralne
T. Pokrywka
nr katalogowy: 6741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Utylizacja kości, pierza i popiołu drzewnego na nawozy mineralne
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Helena Górecka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 20346
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
Rozwój wyrobów dyspersyjnych stosowanych w systemach ETICS
Dawid Dębski
Mariusz Garecki
nr katalogowy: 103615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Charakterystyka przemysłu nawozowego w Polsce
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 72451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wykorzystanie wód i zagrożenie dolin rzecznych a możliwości rozwoju uzdrowisk w dorzeczu górnej Wisły
JÓZEF FISZER
STEFAN SARNA
nr katalogowy: 21513
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe
Renata Tomczak-Wandzel
Krystyna Mędrzycka
Ewa Matyskiewicz
nr katalogowy: 1636
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Chemia budowlana. Zaprawy budowlane
JACEK MICHALAK
nr katalogowy: 28346
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-2
Złote SPA Turcianske Teplice
Elżbieta Chrapek
nr katalogowy: 99131
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Preparaty zawierające tytan, krzem, bor, cynk i molibden w uprawie łubinu białego i grochu siewnego
Hanna Sulewska
Karolina Ratajczak
Alicja Niewiadomska
Wiesław Koziara
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114948
10.15199/62.2018.7.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Recovery of oils from domestic plant materials by extraction with supercritical carbon dioxide Wydzielanie olejów z krajowych surowców roślinnych przez ekstrakcję nadkrytycznym ditlenkiem węgla
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Karolina Grzęda
Rafał Kowalski
nr katalogowy: 83684
10.12916/przemchem.2014.480
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Sorpcja wybranych barwników bezpośrednich i reaktywnych przez włókna roślinne
Zdzisława Malinowska-Graboś
Andrzej Gawłowski
nr katalogowy: 58678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Comparative assessing the biodegradability of lubricants in the environment Porównawcza ocena podatności na biodegradację środków smarnych w środowisku
Iwona Szwach
Karolina Kozupa
Piotr Woszczyński
Izabela Semeniuk
nr katalogowy: 102421
10.15199/62.2016.11.41
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Changes in surface roughness of the polylactide film over time after modifying by corona discharge method Zmiany chropowatości powierzchni folii polilaktydowej zachodzące w czasie po zmodyfikowaniu jej metodą wyładowań koronowych
Magdalena Stepczyńska
Marian Żenkiewicz
Adam Tracz
nr katalogowy: 88960
10.15199/62.2015.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43118
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Problem olejów mineralnych w wyrobach z makulatury
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 146286
papier
tektura
oleje mineralne MOSH
MOAH
POSH
MOH
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Preferencje studentów dotyczące spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych
Janusz Rak
Krzysztof Boryczko
nr katalogowy: 75172
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Problem olejów mineralnych w wyrobach z makulatury
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 146286
papier
tektura
oleje mineralne MOSH
MOAH
POSH
MOH
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Energochłonność i emisyjność przemysłu nawozowego
Arkadiusz Piwowar
Maria Dzikuć
nr katalogowy: 125779
10.15199/62.2020.4.9
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Izolacje mineralne w obiektach gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Szczepański
Andrzej Kolonko
Leszek Wysocki
nr katalogowy: 24877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Wpływ nawozów i nawożenia na środowisko
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 28456
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Measurements of natural oils electrical properties
Iraida KOLCUNOVÁ
nr katalogowy: 30823
OPAKOWANIE 2007-9
Opakowania do napojów
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 29738
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-3
Uzdrowiska Małopolski
nr katalogowy: 24668
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Zasady stosowania farb krzemianowych w renowacji zabytków
Jacek Olesiak
nr katalogowy: 24212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Kukurydza.Część 5. Składniki mineralne
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 34487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-1
Propozycja zestawienia zagadnień dotyczących danych przestrzennych
MARIAN PĘKALSKI
nr katalogowy: 32391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Woda w żywieniu i w handlu
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 36227
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Nieroślinne surowce włókniste
STEFAN JAKUCEWICZ
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 129816
10.15199/54.2020.12.1
surowce włókniste
włókna nieroślinne
wełna
skóra
jedwab naturalny
azbest
szkło mineralne
włókna sztuczne
włókna syntetyczne
włókna metalowe
fibrous raw materials
non-plant fibers
wool
leather
natural silk
asbestos
mineral glass
artificial fibers
synthetic fibers
metallic fibers
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Nieroślinne surowce włókniste
STEFAN JAKUCEWICZ
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 129816
10.15199/54.2020.12.1
surowce włókniste
włókna nieroślinne
wełna
skóra
jedwab naturalny
azbest
szkło mineralne
włókna sztuczne
włókna syntetyczne
włókna metalowe
fibrous raw materials
non-plant fibers
wool
leather
natural silk
asbestos
mineral glass
artificial fibers
synthetic fibers
metallic fibers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Badania przydatności produktów prażenia odpadów wiertniczych do zastosowań w materiałach wiążących
Aleksandra Jamrozik
Grzegorz Malata
Andrzej Gonet
nr katalogowy: 120232
10.15199/62.2019.5.18
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Ocena jakości skratek i zawiesiny mineralnej z oczyszczalni ścieków w aspekcie ich unieszkodliwiania
Sylwia Fudala-Książek
Adam Boguski
nr katalogowy: 35116
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-4
Elewacyjne materiały wykończeniowe na bazie potasowego szkła wodnego - porównanie materiałów krzemianowych i polikrzemianowych
Tomasz Puzyniak
nr katalogowy: 34668
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Wykwity na powłokach farb fasadowych i wypacanie składników na powierzchnię
nr katalogowy: 23701
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Wzbogacanie żywności - wartości deklarowane a rzeczywiste
DOROTA JANTARSKA
BARBARA RATKOVSKA
HANNA KUNACHOWICZ
nr katalogowy: 23595
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zastosowanie odwróconej chromatografii gazowej do badania procesu utleniania olejów podstawowych
ADAM VOELKEL
JACEK FALL
nr katalogowy: 28658
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Zanieczyszczenia chemiczne wód studziennych z lubelskich cmentarzy
Jarosław Kowalczyk
Łukasz Wlazło
Leszek Tymczyna
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 129569
10.15199/62.2020.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Zanieczyszczenia chemiczne wód studziennych z lubelskich cmentarzy
Jarosław Kowalczyk
Łukasz Wlazło
Leszek Tymczyna
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 129569
10.15199/62.2020.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Wpływ domieszek mineralnych i charakterystyki granulometrycznej naturalnych wypełniaczy węglanowych na właściwości reologiczne i optyczne wodnych układów lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 24484
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH