Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Pozostałości antybiotyków w tkankach zwierzęcych na terenie monitorowanym przez ZHW w Olsztynie
Agnieszka Bała
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 116037
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Rozwój hodowli alpak w Polsce jako nowy kierunek aktywizacji gospodarczej środowisk wiejskich
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 79963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Antybiotyki antracyklinowe
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 28378
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
Polskie owczarstwo w 2020 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 135265
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
Polskie owczarstwo w 2020 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 135265
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
THE JUBILEE OF THE XXV INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF INSITUTE OF TECHNOLOGY ADN LIFE SCIENCES
nr katalogowy: 124388
AURA 2015-8
Zanieczyszczenia wód pochodzenia rolniczego w Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich
Jakub Wójcik
Agnieszka Bednarek
nr katalogowy: 93136
10.15199/2.2015.8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
THE JUBILEE OF THE XXV INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF INSITUTE OF TECHNOLOGY ADN LIFE SCIENCES
nr katalogowy: 124388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wpływ pola elektromagnetycznego na przeżywalność, wrażliwość na antybiotyki, i przepuszczalność błony Candida Albicans
Dariusz Sztafrowski
Jakub Muraszko
Adam Jasiura
Aneta K. Urbanek
Anna Krasowska
nr katalogowy: 140857
10.15199/48.2022.12.58
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
flukonazol
amfoterycyna B
Candida albicans
electromagnetic field
fluconazole
amphotericin B
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wpływ pola elektromagnetycznego na przeżywalność, wrażliwość na antybiotyki, i przepuszczalność błony Candida Albicans
Dariusz Sztafrowski
Jakub Muraszko
Adam Jasiura
Aneta K. Urbanek
Anna Krasowska
nr katalogowy: 140857
10.15199/48.2022.12.58
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
flukonazol
amfoterycyna B
Candida albicans
electromagnetic field
fluconazole
amphotericin B
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-7
Wełna alpaki - nowy surowiec włókienniczy w Polsce1
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 108372
10.15199/60.2017.07.1
wełna owcza
wełna alpaki
struktura zewnętrzna
struktura wewnętrzna
opłacalność hodowli
sheep wool
alpaca wool
outer structure
inner structure
profitability of breeding
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Aromatic heptaene antibiotics as an alternative for synthetic triazole fungicides in plant protection Antybiotyki z grupy aromatycznych heptaenów jako alternatywa dla syntetycznych fungicydów z grupy triazoli stosowanych w ochronie roślin
Łukasz Sobiech
Paweł Szczeblewski
Tomasz Kosiada
Zuzanna Sawinska
Grzegorz Skrzypczak
Edward Borowski
nr katalogowy: 98489
10.15199/62.2016.5.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
15 punktów doskonałości
nr katalogowy: 49315
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
ESTIMATION OF THE LEVEL OF GREENHOUSE GAS EMISSIONS IN ANIMAL PRODUCTION
Kamila MAZUR
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 126062
10.15199/180.2020.1.2
GHG emission
animal production
measurement
calculations
structure
emisja GHG
produkcja zwierzęca
pomiar
obliczenia
struktura
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Angielski dla behapowców - Lekcja 40
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 75834
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Polskie owczarstwo w 2018 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 123906
10.15199/60.2019.12.2
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheeps
state of sheeps breeding
quantity and breed state of sheeps
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Opłacalność chowu trzody chlewnej w Polsce w obliczu wielu zagrożeń
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125032
10.15199/65.2020.2.3
trzoda chlewna
opłacalność
chów
ceny
ASF
pigs
profitability
breeding
prices
ASF
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-3
Polskie owczarstwo w 2017 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 119175
10.15199/60.2019.03.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
jakość wełny
sheeps
state of sheeps breeding
quantity and breeds of sheeps
quality of wool
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Aparat diagnostyczny dla lecznictwa weterynaryjnego
J. Kania
B. Ślusarek
nr katalogowy: 1205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
PROBLEMS OF ANIMAL PRODUCTION INTENSIFICATION WITH REGARD TO ENVIRONMENT PROTECTION, EU STANDARDS AND ALTERNATIVE ENERGY PRODUCTION, INCLUDING BIOGAS
nr katalogowy: 134410
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Research of pressure losses and justification of forms of sideevaporative heat exchangers channels in livestock pr
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
nr katalogowy: 144192
10.15199/48.2023.07.46
microclimate
livestock premises
ventilation
heat exchanger
parameters
research
dependencies
mikroklimat
wymienniki ciepła
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Alpaki - atrakcja i nowość w hodowli oraz przetwórstwie wełny w Polsce i świecie
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 123918
alpaka
rasy alpak
wełna alpaki
właściwości wełny
wyroby z wełny alpak
alpaca
breed of alpaca
wool of alpaca
wool properties
alpaca wool products
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Jak chronić dzikie zwierzęta i pociągi przed kolizjami na torach
Marek Stolarski
Dorota Bartoszek-Majewska
nr katalogowy: 140703
linie kolejowe
dzikie zwierzęta
zapobieganie kolizjom pociągów ze zwierzętami
akustyczne urządzenia ochrony zwierząt
UOZ-1
railway lines
wildlife
preventing animal-train collisions
acoustic animal protection devices
UOZ-1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Jak chronić dzikie zwierzęta i pociągi przed kolizjami na torach
Marek Stolarski
Dorota Bartoszek-Majewska
nr katalogowy: 140703
linie kolejowe
dzikie zwierzęta
zapobieganie kolizjom pociągów ze zwierzętami
akustyczne urządzenia ochrony zwierząt
UOZ-1
railway lines
wildlife
preventing animal-train collisions
acoustic animal protection devices
UOZ-1
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
SLURRY TREATMENT USING ACIDIFICATION TECHNOLOGY TO REDUCE AMMONIA EMMISION
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 132387
10.15199/180.2021.2.3
new technology
slurry acidification technology
ammonia emission
environment protection
nowe technologie
zakwaszenie gnojowicy
emisja amoniaku
ochrona środowiska
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Czy w Polsce nastąpi odbudowa i rozwój owczarstwa?
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 112598
10.15199/60.2018.03.1
owce
stan pogłowia owiec
program doskonalenia hodowli
opłacalność hodowli owiec
polska wełna
sheep
state of sheep breeding
breeding improvement program
profitability of sheep breeding
Polish wool
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Polskie owczarstwo w 2019 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 129235
10.15199/60.2020.10-11.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Polskie owczarstwo w 2019 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 129235
10.15199/60.2020.10-11.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Improvement of the electric drive of the feeder using vector PWM control
Oleksandr VOZNYAK
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Vitalii YAROPUD
Ihor TVERDOKHLIB
Mykhailo KARPIICHUK
Kateryna KOVALOVA
Alla SOLOMON
nr katalogowy: 150350
10.15199/48.2024.09.11
feeder
electric drive
asynchronous motor
microcontroller
vector control
podajnik
napęd elektryczny
silnik asynchroniczny
mikrokontroler
sterowanie wektorowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Evaluation of some physical and chemical indicators of water from the carp-breeding ponds. Ocena wybranych wskaźników fizykochemicznych wód pochodzących z hodowli stawowej karpia
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Kata rzyna Budzińska
Krzysztof Berleć
Anita Jurek
Małgorzata Drzewianowska
Marta Czepnik
nr katalogowy: 77824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
The use of Biogas in Cogeneration Modular Devices
JOANNA KAZIMIEROWICZ
nr katalogowy: 90380
10.15199/9.2015.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Ograniczenie uciążliwości zapachowej w zakładach utylizacji odpadów zwierzęcych
JANUSZ OZONEK
KRZYSZTOF JAHOŁKOWSKI
JACEK CZERWIŃSKI
nr katalogowy: 49068
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał biowęgla z biomasy odpadowej – studium przypadku województwa wielkopolskiego
Agnieszka Chwałek
Anna Rolewicz-Kalińska
nr katalogowy: 142876
10.15199/17.2023.4.4
biowęgiel
piroliza
biomasa
odpady
województwo wielkopolskie
biochar
pyrolysis
biomass
waste
Wielkopolskie Voivodship
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał biowęgla z biomasy odpadowej – studium przypadku województwa wielkopolskiego
Agnieszka Chwałek
Anna Rolewicz-Kalińska
nr katalogowy: 142876
10.15199/17.2023.4.4
biowęgiel
piroliza
biomasa
odpady
województwo wielkopolskie
biochar
pyrolysis
biomass
waste
Wielkopolskie Voivodship
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-5
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 128966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
CHŁODNICTWO 2019-4
Pozyskanie energii odnawialnej w produkcji zwierzęcej oraz odzysk ciepła
Wacław Romaniuk
Kinga Borek
nr katalogowy: 122516
10.15199/8.2019.4.3
odzysk ciepła
mleko
panele fotowoltaiczne
fermentacja metanowa
nawóz naturalny
biogaz
heat recovery
milk
photovoltaic panels
methane fermentation
natural fertilizer
biogas
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Physical and mechanical tests of clay plasters
Piotr Konca
Jacek Szer
nr katalogowy: 149105
10.15199/33.2024.06.04
clay
physical properties
plaster
glina
właściwości fizyczne
tynk
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
CONSTRUCTIONAL AND TECHNICAL INFRASTRUCTURE OF BIOGAS PRODUCTION
Kinga BOREK
Wacław ROMANIUK
nr katalogowy: 135285
10.15199/180.2021.4.3
substrates
methane fermentation
biogas
solar collector
biogas desulphurization device
tank for biogas storager
substraty
fermentacja metanowa
biogaz
kolektor słoneczny
urządzenie do odsiarczania biogazu
zbiornik do magazynowania biogazu
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
AURA 2018-3
Emisje amoniaku w rolnictwie zagrożeniem dla środowiska
Jerzy BIEŃKOWSKI
Janusz JANKOWIAK
Małgorzata Holka
nr katalogowy: 112536
10.15199/2.2018.3.1
emisja amoniaku
rolnictwo
produkcja zwierzęca
jakość powietrza.
ammonia emission
agriculture
animal production
air quality
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-8
Dzikie zwierzęta przyczyną wyłączeń zasilania
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 144492
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Polskie owczarstwo w 2022 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 148262
10.15199/60.2024.2.3
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Biofiltration of sulfur compounds produced in the process for disposing animal waste. Biofiltracja związków siarki powstających w procesie utylizacji odpadów pochodzenia zwierzęcego
AnnA Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Marcin Banach
Bożena Nowakowicz-Dębek
Łukasz Krzosek
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 77342
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-7
Influence of Burning Candle on Room Ventilation
PETER KAPALO
MARIUSZ ADAMSKI
OREST VOZNYAK
nr katalogowy: 121234
10.15199/9.2019.7.5
burning
candle flame
microclimate
ventilation
spalanie
płomień świecy
mikroklimat
wentylacja
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-7
Roboty antykorozyjne prowadzone na obiektach inżynierskich zasiedlonych przez ptaki
Wojciech Ostrzołek
nr katalogowy: 107492
10.15199/40.2017.7.5
ptaki
ochrona środowiska
roboty antykorozyjne
birds
environmental protection
anti-corrosion works
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Study of the properties of Al2O3-Ag nanopowders produced by thermal decomposition-reduction method and colloidal nanosilver impregnation
AGNIESZKA JASTRZ ĘBSKA
ANDRZE J OLSZYNA
ANTONI KUNICKI
nr katalogowy: 52725
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-5
Odzież ochronna przeznaczona do prac leśnych w świetle aktów prawnych obowiązujących przy pozyskaniu drewna
ANETA GRECKA
DOROTA MIELCAREK
ROBERT DROBINA
nr katalogowy: 91527
10.15199/60.2015.5.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
THE 30TH ANNIVERSARY INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 150939
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
THE 30TH ANNIVERSARY INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 150939
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Mathematic Simulating of Levofloxacin Release from Chitosan Nano/Microparticles
Jing GUAN
Peng CHENG
Shujie HUANG
Zhizhong LI
Jimin WU
Ping GAO
Xiaohui WANG
Hua ZHANG
nr katalogowy: 69357
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Materiały biodegradowalne wykorzystywane do produkcji opakowań kompostowalnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 37611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Physicochemical and biological methods of deodorization. Theoretical and practical aspects Fizykochemiczne i biologiczne metody dezodoryzacji. Aspekty teoretyczne i praktyczne
Magdalena Oleksy
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Matusiak
Sebastian Borowski
Mariusz Korczyński
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 95914
10.15199/62.2015.12.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effectiveness of humic-aluminosilicate preparation in limitation of mercury accumulation in laying hens Efektywność preparatu huminowo-glinokrzemianowego w ograniczaniu kumulacji rtęci u drobiu nieśnego
Ryszard Barej
Zbigniew Dobrzański
Lucyna Polak-Juszczak
Roman Kołacz
nr katalogowy: 95027
10.15199/62.2015.11.29
AURA 2022-12
Rekultywacja terenów pokopalnianych na przykładzie Hiszpanii: fauna i flora (2)
Sebastian Bury
nr katalogowy: 140892
10.15199/2.2022.12.4
AURA 2022-12
Rekultywacja terenów pokopalnianych na przykładzie Hiszpanii: fauna i flora (2)
Sebastian Bury
nr katalogowy: 140892
10.15199/2.2022.12.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Experimental study of protection and control applied to Permanent Magnetic DC Motor
Nadir BOUCHETATA
Mohamed BOURAHLA
Abdelmadjid MENAD
nr katalogowy: 63941
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Właściwości odpadów zwierzęcych w aspekcie ich energetycznego wykorzystania
MAŁGORZATA WZOREK
LEON TRONIEWSKI
nr katalogowy: 30274
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-1
Możliwość wykorzystania metanolu i jego pochodnych jako paliw silnikowych
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
JACEK KLIMIEC
IWONA MARCJASZ-SIEMIĄTKOWSKA
nr katalogowy: 28156
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of halloysite and vermiculite for deodorization of poultry fertilizer. Zastosowanie haloizytu i wermikulitu do dezodoryzacji nawozu drobiowego
Mariusz Korczyński
Jan Jankowski
Dorota Wikowska
Sebastian Opaliński
Marek Szołtysika
Roman Kołacz
nr katalogowy: 77345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Efektywność biofiltracji powietrza w zakładzie utylizującym odpady pochodzenia zwierzęcego po trzyletnim cyklu pracy biofiltra
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Magdalena Dobrowolska
Leszek Tymczyna
Bożena Nowakowicz-Dębek
Agata Drabik
nr katalogowy: 124841
10.15199/62.2020.2.6
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Maszyny i urządzenia do podziału oraz rozdrabniania twardych elementów tusz zwierzęcych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149961
maszyny do podziału i rozdrabniania twardych części tusz zwierzęcych
uwarunkowania techniczne i technologiczne
machines for dividing and grinding hard parts of animal carcasses
technical and technological conditions
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
THE 29TH INTERNATIONAL SCIENCE CONFERENCE THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 146686
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Zastosowanie naturalnych sorbentów w żywieniu świń jako metoda zmniejszania zanieczyszczeń z pomieszczeń hodowlanych
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Hanna Bis-Wencel
Paweł Krzaczek
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137681
10.15199/62.2022.5.1
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of sintering temperature on morphology of dense bioceramics based on hydroxyapatite derived from porcine bones
Anna Maria Janus
ROMAN MAJOR
MAREK FARYNA
nr katalogowy: 52790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Nowe regulacje prawne dotyczące obecności sporyszu i alkaloidów sporyszu w ziarnie zbóż i przetworach zbożowych
Jadwiga Rothkaehl
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Sterowanie rozpływem mocy w sieciach elektroenergetycznych z wykorzystaniem algorytmu ewolucyjnego z warunkowym operatorem mutacji
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 66480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niebezpieczne dioksyny
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 51976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Review on Research Trends in using Cuckoo Search Algorithm: Applications and Open Research Challenges
Kalsoom Safdar
Khairul Najmy Abdul Rani
Hasliza A. Rahim
Siti Julia Rosli
Mohd Aminudin Jamlos
nr katalogowy: 143193
10.15199/48.2023.05.04
Cuckoo Search Algorithm
Swarm Intelligence Algorithms
Metaheuristics
Optimization Problems
Local Trap Problems
algorytm cuckoo
optymalizacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Review on Research Trends in using Cuckoo Search Algorithm: Applications and Open Research Challenges
Kalsoom Safdar
Khairul Najmy Abdul Rani
Hasliza A. Rahim
Siti Julia Rosli
Mohd Aminudin Jamlos
nr katalogowy: 143193
10.15199/48.2023.05.04
Cuckoo Search Algorithm
Swarm Intelligence Algorithms
Metaheuristics
Optimization Problems
Local Trap Problems
algorytm cuckoo
optymalizacja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
ESTIMATION OF THE LEVEL OF GREENHOUSE GAS EMISSIONS IN ANIMAL PRODUCTION
Kamila MAZUR
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 126062
10.15199/180.2020.1.2
GHG emission
animal production
measurement
calculations
structure
emisja GHG
produkcja zwierzęca
pomiar
obliczenia
struktura
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Metoda utylizacji odchodów hodowlanych i odpadów poubojowych w intensywnym chowie gęsi na nawozy mineralno-organiczne
Małgorzata Mironiuk
Henryk Górecki
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Radosław Wilka
Piotr Rusekc
Urszula Sienkiewicz-Cholewad
nr katalogowy: 68182
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Environmental degradation of Ti alloys in artificial saliva and a role of fluorides
ANDRZEJ ZIELIŃSKI
BEATA ŚWIECZKO-ŻUREK
AGNIESZKA OSSOWSKA
nr katalogowy: 84311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. IV. Wpływ dodatku siarki na zawartość mikroelementów w roślinach**)
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68201
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-12
Biomasa jako źródło energii odnawialnej w odniesieniu do dokumentów nor matywnych
AGNIESZKA GUTOWSKA
EWA KOPANIA
KRYSTYNA SZADOWIAK
PATRYCJA MIROS-KUDRA
MAGDALENA SZALCZYŃSKA
nr katalogowy: 103138
10.15199/54.2016.12.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Measuring of the relative milk mass fraction in water-milk solution
Volodymyr KUCHERUK
Evgen PALAMARCHUK
Pavel KULAKOV
Natalia STOROZHUK
Waldemar WÓJCIK
Maral ZHASSANDYKYZY
nr katalogowy: 104306
10.15199/48.2017.03.20
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Evaluation of the Energy Efficiency of the Process of Vibratory Mixing of Multicomponent Bulk Raw Material of Food Industries
Igor PALAMARCHUK
Marija ZHEPLINSKA
Volodymyr VASYLIV
Maxim GUDZENKO
Nadia ZUBAR
Oksana MARTYNIV
nr katalogowy: 148982
10.15199/48.2024.06.21
kinematic vibration excitation
mixing
energy characteristics
kinematyczne wzbudzenie drgań
mieszanie
charakterystyki energetyczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Electrochemical deposition of tin-zinc alloys from citrate solutions
HONORATA KAZIMIERCZAK
ALDONA JAŁOWIEC
PIOTR OZGA
REMIGIUSZ KOWALIK
nr katalogowy: 79716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH