Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Rynek wieprzowiny w Polsce
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 40312
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Co piszą inni - ze świata
nr katalogowy: 9574
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Rola substancji dodatkowych w przemyśle mięsnym. Część II
Jan Pyrcz
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 9661
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Ozon w przemyśle mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 36084
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
rola substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie mięsnym Część l
Jan Pyrcz
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 9645
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
XXXV Konkurs "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" WIOSNA 2011
nr katalogowy: 60584
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Możliwości zastosowania transglutaminazy w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 1586
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Preparaty dymu wędzarniczego w przemyśle mięsnym
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 16716
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Kronika
nr katalogowy: 44882
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Wybrane zagrożenia w przemyśle rolno-spożywczym
Józef Ślęzak
nr katalogowy: 8182
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Zastosowanie płynów dezynfekcyjnych z dodatkami nanosrebra w przemyśle mięsnym w celu ograniczenia odorów
ZYGMUNT KOWALSKI
MARCIN BANACH
EDYTA POWAŁKA
nr katalogowy: 49055
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
XXX Jubileuszowe Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 40721
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Techniki mycia stosowane w przemyśle mięsnym
Joanna Piepiórka
Jarosław Diakun
Mariusz S. Kubiak
Mariusz Sencio
nr katalogowy: 42879
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Odorymetria w przemyśle mięsnym
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 1738
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Standardy bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 9536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Konkurs - Wiosna 2006
nr katalogowy: 20775
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
XXII KONKURS - JESIEŃ 2004
nr katalogowy: 1683
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Konkurs Wędlin Wiosna 2004
nr katalogowy: 1674
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Maszyny i urządzenia nowej generacji
Stefan Kien
nr katalogowy: 9592
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Konkurs Produkty najwyższej jakości
m.w
nr katalogowy: 9493
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Higiena uboju
Michał Kundicz
nr katalogowy: 16721
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Konkurs Produkty najwyższej jakości
m.w
nr katalogowy: 9493
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1591
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Krajowy Kongres Nauki o Mięsie i Technologii i XXXI Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 44877
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Konkurs produktów mięsnych WIOSNA 2005
łęk
nr katalogowy: 9577
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Produktywne utrzymanie ruchu maszyn i urządzeń w przemyśle mięsnym
Paweł Kramarz
nr katalogowy: 9556
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
XXII Dni Przemysłu Mięsnego
M.SZ.
D.C.
nr katalogowy: 14759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
XXII Dni Przemysłu Mięsnego
M.SZ.
D.C.
nr katalogowy: 14759
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Dodatki stosowane w przemyśle mięsnym w świetle ustawodawstwa
Dariusz nowak
nr katalogowy: 1709
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
TwinTec™ Napełnianie i zamykanie - dwa w jednym
nr katalogowy: 1707
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Komory chłodnicze i mroźnicze w dystrybucji wyrobów mięsnych
Mariusz Kijko
nr katalogowy: 16142
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Komputerowa analiza obrazu (KAO) w przemyśle mięsnym Możliwości wykorzystania
Tomasz Żmijewski
Janusz Franciszek Pomianowski
nr katalogowy: 104679
10.15199/65.2017.3.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Postęp w technologii mięsa Nauka - praktyce
nr katalogowy: 1673
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
PRODUKTY SOJOWE FIRMY CARGILL JAKO FUNKCJONALNE l EKONOMICZNE DODATKI W PRODUKCJI WYROBÓW MIĘSNYCH
nr katalogowy: 1584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Zastosowanie gazów w przemyśle mięsnym
A. Żółty
nr katalogowy: 14787
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Przemiany strukturalne w przemyśle mięsnym w Polsce
Łukasz Cukierki
nr katalogowy: 16712
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Konkurs Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym
Marianna Szymańska
Piotr Moch
Jakub Kern-Jędrychowski
nr katalogowy: 9594
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Problemy w oczyszczaniu ścieków z przemysłu mięsnego
Kinga Szymanowska
Dobrochna Ginter Kramarczyk
Izabela Kruszelnicka
nr katalogowy: 115078
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
XXXIV Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 56897
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-18
ZŁOTY INŻYNIER 2008 - Kandydaci
nr katalogowy: 37728
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-18
ZŁOTY INŻYNIER 2008 - Kandydaci
nr katalogowy: 37727
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Stabilizacja farszów w produkcji wędlin
Dariusz Cieszyński
Marcin Szmajter
nr katalogowy: 26944
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Innowacyjność się opłaca – rozmawiamy z dr inż. Pawłem Pietraszkiem, dyrektorem ds. technologii w PP-EKO Sp. z o.o.
nr katalogowy: 50832
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 102854
OPAKOWANIE 2016-10
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 101467
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Właściwości i funkcje opakowań w przemyśle mięsnym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 33106
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
OSTATNIE POŻEGNANIE Henryk Wichłacz (15.07.1934-28.05.2016)
nr katalogowy: 102454
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Laminaty - lepsza ochrona produktu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 39129
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
O jakości zarządzania, czyli o inwestycjach, które przeszły do historii
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 30655
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 39092
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 37281
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Postęp techniczny maszyn i urządzeń do podziału oraz rozdrabniania surowca mięsnego
Jerzy Denaburski
Iwona Chwastowska
Grzegorz Gudan
nr katalogowy: 30654
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Nadziewarki – charakterystyka, nowości
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 134363
nadziewarki
farsz
napełnianie
dozowanie
stuffers
stuffing
filling
metering
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 38218
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Optymalizacja łańcucha tworzenia wartości w procesie uboju i rozbioru
nr katalogowy: 66667
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wiadomości
nr katalogowy: 114570
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
XXXV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 60585
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
XXXII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 49216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oczyszczanie ścieków w zakładach mleczarskich
Paweł Reder
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
nr katalogowy: 116671
10.151.99/65.2018.10.5
przemysł mleczarski
ścieki mleczarskie
metody lub technologie oczyszczania
dairy industry
dairy sewage
cleaning methods or technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Opakowania w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 105282
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Technika na co dzień
nr katalogowy: 95569
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Zastosowanie robotów w przemyśle mięsnym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 78751
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Metody oczyszczania ścieków pochodzących z przemysłu mięsnego
Kinga Szymanowska
Dobrochna Ginter Kramarczyk
Izabela Kruszelnicka
nr katalogowy: 113403
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Nadziewanie farszów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 90910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Charakterystyka i metody oczyszczania ścieków w przemyśle piekarskim i cukierniczym
Agata Marzec
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 121103
10.15199/65.2019.6.7
ścieki
BZT5
ChZT
piekarstwo
cukiernictwo
wastewater
BOD5
COD
bakery
confectionery
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Marynowanie surowców mięsnych
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska -Kapituła
Iwona Zadroga
Ryszard Żywica
Adam Więk
Joanna K. Banach
nr katalogowy: 109013
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
"Nie ma procesów bez IT"
nr katalogowy: 73869
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
MECHANIZACJA, AUTOMATYZACJA i robotyka procesów produkcyjnych w przemyśle mięsnym
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146362
mechanizacja i automatyzacja procesów
robotyzacja w przemyśle mięsnym
mechanization and automation of processes
robotization in the meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w 2017 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 114579
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-11
Woda, ścieki i odpady w niemieckim przemyśle celulozowo-papierniczym
nr katalogowy: 48249
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRONIKA
nr katalogowy: 65240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
ROZWIĄZANIA DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
nr katalogowy: 63163
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Dezynfekcja UV w przemyśle mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 96668
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Metodyka pomiaru temperatury a wpływ na wynik
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115079
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Urządzenia do automatycznego pakowania, ważenia i konfekcjonowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 46312
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Posadzki w przemyśle mięsnym
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111829
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Czy można zastąpić MDOM preparatem błonnika?
Joanna Miazek
Maciej Zaleski
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 85157
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
XLVII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 106588
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Wewnętrzny transport w zakładach mięsnych
Władysław Migdał
nr katalogowy: 49790
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Możliwości zastosowania komputerowej analizy obrazu w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
Marek Cierach
nr katalogowy: 40720
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-8
Badania nad oczyszczaniem metodami fizykochemicznymi ścieków z produkcji etylofenyloditiokarbaminianu cynku
nr katalogowy: 106870
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przyprawy ziołowe - subtelność smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42882
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Przyprawy warzywne - naturalne bogactwo smaku i aromatu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 42100
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
XLIII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 92054
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
XLVIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 111835
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Sól - konserwant, czy przyprawa...
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40722
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Zarządzanie produktem mięsnym - szansa dla przetwórstwa
Karol Krajewski
nr katalogowy: 85731
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
XLIV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 96236
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Planowanie produkcji w zintegrowanym systemie zarządzania procesami
nr katalogowy: 56898
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Dni Przemysłu Mięsnego WIOSNA 2019
nr katalogowy: 120756
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Dni Przemysłu Mięsnego WIOSNA 2019
nr katalogowy: 120755
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
XLIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 114582
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-5
Oczyszczanie ścieków przemysłowych zawierających formaldehyd z wykorzystaniem procesu Fentona
Paweł Kowalik
Jeremi Naumczyk
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
nr katalogowy: 105545
10.15199/17.2017.5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Unieszkodliwianie ścieków z produkcji trotylu w warunkach przemysłowych
Paweł Maksimowski
Andrzej Nastała
nr katalogowy: 130841
10.15199/62.2021.3.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Unieszkodliwianie ścieków z produkcji trotylu w warunkach przemysłowych
Paweł Maksimowski
Andrzej Nastała
nr katalogowy: 130841
10.15199/62.2021.3.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Unieszkodliwianie ścieków z produkcji trotylu w warunkach przemysłowych
Paweł Maksimowski
Andrzej Nastała
nr katalogowy: 130841
10.15199/62.2021.3.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Unieszkodliwianie ścieków z produkcji trotylu w warunkach przemysłowych
Paweł Maksimowski
Andrzej Nastała
nr katalogowy: 130841
10.15199/62.2021.3.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Unieszkodliwianie ścieków z produkcji trotylu w warunkach przemysłowych
Paweł Maksimowski
Andrzej Nastała
nr katalogowy: 130841
10.15199/62.2021.3.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
XXXIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Piotr Szymański
nr katalogowy: 77440
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
System informatyczny wspomaga zarządzanie przedsiębiorstwem
nr katalogowy: 61131
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
XLII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 89086
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
OPAKOWANIE 2010-11
Trendy na rynku opakowań do żywności.Opakowania aktywne i inteligentne
Halina Makała
nr katalogowy: 55421
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Warunki i wymogi techniczno-technologiczne skutecznego kutrowania
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 117247
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Mycie i dezynfekcja opakowań wielokrotnego użytku
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 71079
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Przykłady instalacji odnowy wody ze ścieków miejskich
Monika Solecka
Józef Stanisław Szopa
nr katalogowy: 35117
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
Kilka słów o oczyszczaniu ścieków galwanicznych
Bogusław Gulbiński
nr katalogowy: 130813
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
XXXVII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 68849
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Rozwiązania konstrukcyjne wilków masarskich
Marek Szeląg
nr katalogowy: 93153
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Wpływ przemysłu spożywczego na środowisko w Polsce
Armand Kasztelan
nr katalogowy: 72608
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Szybka analiza IRS w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 61708
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym
Iwona Węderska
nr katalogowy: 91535
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Mobilna energia chłodnicza od Aggreko - zastosowania
nr katalogowy: 106010
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Planowanie, sterowanie i optymalizacja kosztów produkcji wspierana nowoczesnym IT
nr katalogowy: 75377
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Powłoki ochronne w zbiornikach na ścieki
A. Banaś
nr katalogowy: 21815
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Formowanie półprzetworów i przetworów mięsnych
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 57877
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo żywności a środki smarne w przemyśle mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 65233
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-6
Zasady projektowania przydomowych oczyszczalni ścieków
ZBIGNIEW HEIDRICH
nr katalogowy: 1335
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
CHŁODNICTWO 2014-5
Przegląd technik analitycznych ON-LINE w kształtowaniu jakości chłodzonego mięsa i produktów mięsnych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Drożdżal
nr katalogowy: 84402
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Ponowne testowanie urządzeń klasyfikacyjnych tusz wieprzowych w Polsce
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
EUGENIA GRZEŚKOWIAK
KRZYSZTOF POWAŁOWSKI
BEATA LISIAK
ŁUKASZ SAMARDAKIEWICZ
nr katalogowy: 148726
tusze wieprzowe
urządzenia klasyfikacyjne
ocena mięsności
pigs carcass
classification devices
meatiness assessment
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-2
Dla ochrony środowiska
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 50083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Próby oczyszczania ścieków pochodzących z odsalania ropy naftowej
WIESŁAW KOŹLAK
JANUSZ PYSIAK
nr katalogowy: 107011
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Badania oczyszczania ścieków o małym stężeniu substancji organicznych
WITOLD OLSZEWSKI
PAWEŁ PIETRASZEK
nr katalogowy: 108155
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Fundacja na Rzecz Rozwoju i Postępu w Polskim Przemyśle Mięsnym" kończy swoją działalność
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 69414
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Technologia identyfikacji radiowej (RFID) w przemyśle mięsnym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 97943
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 81268
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego po I półroczu 2012 roku1)
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 72542
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Prokura jako sposób zarządzania w przedsiębiorstwie mięsnym
Przemysław Gogojewicz
nr katalogowy: 82525
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Drodzy Czytelnicy!
REDAKCJA
nr katalogowy: 70130
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Studies on potential use of sludge from an industrial laundry Badanie możliwości zagospodarowania osadów ściekowych z pralni przemysłowej
Sławomira Bering
Anna Iżewska
Jacek Mazur
Krzysztof Tarnowski
nr katalogowy: 100368
10.15199/62.2016.8.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Praca pomp kanalizacji ciśnieniowej w warunkach lewarowych
Tomasz Sionkowski
Ryszard ślizowski
nr katalogowy: 38108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Neutralizacja ścieków za pomocą dwutlenku węgla
ERYK REMIEZOWICZ
nr katalogowy: 25475
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Biogazownia utylizacyjna w Zakładzie Mięsnym KIER
Marek Barys
nr katalogowy: 90204
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Charakterystyka mikrobiologiczna ścieków komunalnych i zagrożenia związane z obecnością w nich mikroorganizmów patogennych
Marcin Kaźmierczuk
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 58835
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Innowacje produktowe na rynku mięsnym - aspekty definicji
Karol Krajewski
nr katalogowy: 84416
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Usuwanie azotu ze ścieków w procesie denitryfikacji defosfatacyjnej
Aleksandra Cyganecka
Jolanta Podedworna
Monika Żubrowska-Sudoł
nr katalogowy: 40300
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Oczyszczone ścieki źródłem kwasów humusowych w wodach powierzchniowych
JANUSZ PEMPKOWIAK
HANNA OBARSKA-PEMPKOWIAK
MAGDALENA GAJEWSKA
DAWID RUTA
nr katalogowy: 35033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego
AG
nr katalogowy: 14902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Dobór układów mieszających w technologii oczyszczania ścieków
Pavel Ditla
František Riegera
Radek Šulca
Czesław Kuncewiczb
nr katalogowy: 62256
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Odpady organiczne do dalszego wykorzystania w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 126894
przemysł mięsny
utlenianie lipidów
odpady organiczne
flawonoidy
meat industry
lipid oxidation
organic waste
flavonoids
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Co piszą inni
nr katalogowy: 16763
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Chłodnictwo w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 104153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zawartość fosforu (dodanego) w aspekcie stosowania mięsa odkostnionego mechanicznie jako surowca w przemyśle mięsnym
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 83236
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Efektywność, jakość i optymalizacja procesów w dobie Industry 4.0
nr katalogowy: 87488
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
XXXVIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 73868
OPAKOWANIE 2014-8
Taropak 2014: innowacyjne technologie i materiały od firmy Pakmar
MAREK ROSŁON
nr katalogowy: 86136
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Zastosowanie dodatków funkcjonalnych w restrukturyzacji mięsa wołowego
Marek Cierach
Katarzyna Bieck
nr katalogowy: 55978
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Degradacja żelbetowej komory syfonowej kolektora na ścieki po wielu latach eksploatacji
Maciej Yan Minch
Andrzej Kmita
nr katalogowy: 93687
10.15199/33.2015.09.27
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Główne zadania systemu próżniowego usuwania odpadów
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 115076
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
9 cięć kosztowych dla większego zysku
nr katalogowy: 114577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Nowe Prawo Wodne - jak mniej stracić na zmianach Wody opadowe i roztopowe
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 112844
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Co pisza inni - ze świata
nr katalogowy: 9595
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Pomysł na sukces
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4196
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Perspektywy zastosowania olejków eterycznych w przetwórstwie mięsnym
Zygmunt Kazimierczuk
Mariola Kozłowska
nr katalogowy: 16748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Znaczenie dystrybucji na rynku mięsa i jego przetworów
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14784
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Nowocześnie i skutecznie - pianowa technika mycia
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 107969
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Możliwości wykorzystania aktywnych materiałów i wyrobów w przemyśle fermentacyjnym i owocowo-warzywnym
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
nr katalogowy: 86176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2015 r.
nr katalogowy: 95683
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Nowe wymagania Unii Europejskiej w zakresie stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsnym
Piotr Szymański
nr katalogowy: 21568
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Gospodarcze skutki integracji z UE w sektorze mięsnym w Polsce
Roman Urban
nr katalogowy: 1680
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
65 lat czasopisma "Gospodarka Mięsna"
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 82093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Polski przemysł mleczarski, mięsny i drobiarski w Unii
Roman Urban
nr katalogowy: 58458
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I połowie 2014 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 87950
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Zabezpieczenia zbiorników w oczyszczalniach ścieków
Anna Sokalska
nr katalogowy: 50538
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w I półroczu 2017 roku1
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 110535
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH