Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of initial heat treatment on the structure and creep resistance of austenitic Fe-Ni alloy
Kazimierz j. Ducki
Marek Hetmańczyk
nr katalogowy: 52660
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW - 6060 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Wojciech CIEPIELA
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 89144
10.15199/24.2015.1.22
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of TiAl based alloy microstructure after cyclic heat treatment
AGNIESZKA KOŚCIELNA
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 37822
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW-6063 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Jan W. PILARCZYK
nr katalogowy: 99169
10.15199/24.2016.5.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Influence of heat treatment on the phase composition of Al-Si coat on X2CrTi12 high chromium steel
ANNA WRÓBEL
BARBARA KUCHARSKA
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 40526
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
The influence of heat treatment on toughness of extruded profiles from EN AW-6082 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Grzegorz STRADOMSKI
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Arkadiusz SZAREK
nr katalogowy: 103559
10.15199/24.2017.1.18
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanism of TiAl intermetallic alloys grain refinement in cyclic heat treatment
AGNIESZKA KOŚCIELNA
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 27538
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Thermal treatment of mixtures of feathers with the meat-bone meal Termiczne przekształcanie mieszanin pierza z mączką mięsno-kostną
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Anita Staroń
Marcin Banach
nr katalogowy: 91334
10.15199/62.2015.5.32
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Effect of heat treatment on quality and properties of solid bonded 6061 aluminum alloy
Łukasz Wzorek
Mateusz Wędrychowicz*
Tomasz Skrzekut
Piotr Noga
Marcel Wiewióra
Jakub Wiewióra
Wojciech Sajdak
Maria Richert
nr katalogowy: 104143
10.15199/28.2017.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Influence of post weld heat treatment on the microstructure of friction stir welded 7xxx aluminum alloys
nr katalogowy: 79714
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-5
Infl uence of carburising and heat treatment operation on selective corrosion of chromium cast steels
MARCIN KONDRACKI
ANDRZEJ STUDNICKI
JAN SZAJNAR
nr katalogowy: 84422
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Selection of heat treatment and aluminizing sequence for Rene 77 superalloy
MAREK PORĘBA
JAN SIENIAWSKI
nr katalogowy: 52748
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Influence of solution heat treatment parameters on the quantity and morphology of M23C6 carbides in MAR M509 cobalt superalloy
PIOTR SKUPIEŃ
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 37828
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Heat treatment-microstructure relationship in the low-alloyed CMnAlSi steel
GAJDA-KUCHARSKA BLANKA
LIS ANDRZEJ
GOLAŃSKI GRZEGORZ
nr katalogowy: 27448
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of forming and heat treatment parameters on chosen properties of Ni-Al based PM products
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
STEFAN SZCZEPANIK
nr katalogowy: 27532
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-9
Numeryczna analiza procesu obróbki cieplnej wielkogabarytowych odkuwek dla przemysłu energetycznego
Henryk ADRIAN
Józef KOWALSKI
Robert MAR-TYNOWSKI
Damian KOWALSKI
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
nr katalogowy: 71185
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Influence of laser parameters on microstructure and microhardness of boronickelized layer
ALEKSANDRA PERTEK
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 79730
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Application of isothermal heat treatment for perlite rail-steel
Karol Dopierała
Janusz Ćwiek
Krzysztof Labisz
Jarosław Konieczny
nr katalogowy: 105198
10.15199/28.2017.2.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-6
Infl uence of heat treatment of ZnAl40Cu3 zinc alloy on its corrosion resistance
RAFAŁ MICHALIK
HENRYK WOŹNICA
AGNIESZKA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 77090
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Gradient boride layers formed by diffusion processes and by laser modification of diffusion layers
Michał Kulka
Aleksandra Pertek
nr katalogowy: 51425
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Effect of laser heat treatment parameters on the microstructure and hardness of gas-nitrided layers
Michał Kulka
Dominika Panfil
Jerzy Michalski
Piotr Wach
nr katalogowy: 103159
10.15199/28.2016.6.9
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ obróbki cieplnej na korozyjne zachowanie się stali specjalnych i stopu niklu
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 55646
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Elektrochemiczne badania korozji stopu tytanu po obróbce cieplnej w próżni
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 60948
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
BILANS CIEPLNY PROCESU PRZEROBU ŻUŻLI POOŁOWIOWYCH W PIECU TSL
EWA KOLCZYK
ZDZISŁAW MICZKOWSKI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 99100
10.15199/67.2016.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Industrial scale liquid quenchant fluidized bed technology (lQF) for the manufacture of steel tire cord
Thomas W. Tyl
nr katalogowy: 40962
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Fluidized Bed Atmospheric Diffusion Treatment (F-A/D-T) – scopes and limitations
Józef Jasiński
Leopold Jeziorski
Jarosław Jasiński
nr katalogowy: 52684
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Optimalization of tempering parameters for 15313 steel grade
Milan MOJŽIŠ
Lucia DOMOVCOVÁ
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 92933
10.15199/24.2015.9.7
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-4
STATYSTYCZNA ANALIZA WPŁYWU OBRÓBKI CIEPLNEJ NA ZMIANĘ GRUBOŚCI I CHROPOWATOŚCI POWŁOKI Al-Si NA STALOWYCH TAŚMACH
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 58934
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
MECHANICAL PROPERTIES OF TI6AL7NB ALLOY QUENCHED FROM THE SINGLE PHASE β RANGE
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 90110
10.15199/67.2015.3.3
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-1
Combined method for surface hardening of P6M5 steel by deposition of N + Ti and N + Cr diffusion coatings and selective laser post-treatment of substrate
Mykhaylo Pashechko
Myroslav Kindrachuk
Viktor Khyzhnyak
Oleksandr Tisov
Volodymyr Zagrebelniy
Alina Yurchuk
nr katalogowy: 118942
10.15199/28.2019.1.2
steel P6M5
nitrotitanizing
nitrochromizing
selective laser treatment
friction
wear resistance
stal P6M5
azototytanowanie
azotochromowanie
obróbka laserowa
tarcie
odporność na zużycie.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
Analiza wpływu parametrów dwustopniowej obróbki cieplnej na własności mechaniczne walcówki ze stali z efektem TRIP
Sylwia Wiewiórowska
Zbigniew Muskalski
Przemysław Michoń
nr katalogowy: 66514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Wpływ obróbki cieplnej na właściwości wytrzymałościowe elementów wytworzonych przyrostowo z polilaktydu przeznaczonego do obróbki cieplnej
KAMILA ŁUKA
MARIUSZ DĘBSKI
JANUSZ KLUCZYŃSKI
BOGDAN KOZIK
nr katalogowy: 115408
10.15199/148.2018.7-8.4
polilak t yd
obróbka cieplna
w łaściwości wytrzymałościowe
polylactide
thermal treatment
strength properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Ocena szybkości korozji wybranych gatunków niskowęglowych stali z borem w różnych stanach obróbki cieplnej
BEATA ŁĘTKOWSKA
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
WŁODZIMIERZ DUDZIŃSKI
nr katalogowy: 67558
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Heat treatment influence on corrosion resistance of Fe28Al intermetallic phase
JANUSZ CEBULSKI
STANISŁAW LALIK
RAFAŁ MICHALIK
nr katalogowy: 27579
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
The influence of aging process parameters on selected mechanical properties of profiles from EN AW-6106 aluminium alloy
Piotr ROMAŃSKI
Jan W. PILARCZYK
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 103558
10.15199/24.2017.1.17
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Analiza mikrostruktury, twardości i ciągliwości stopu Ti-6Al-7Nb chłodzonego z zakresu dwufazowego alfa + beta
Robert Dąbrowski
Krzysztof Wieczerzak
nr katalogowy: 94661
10.15199/28.2015.5.24
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Laser heat treatment of gas-nitrided layer produced on 42CrMo4 steel
Michał Kulka
Jerzy Michalski
Dominika Panfil
Piotr Wach
nr katalogowy: 94658
10.15199/28.2015.5.21
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Staliwo GX12CrMoVNbN9 - 1 - mikrostruktura i właściwości
nr katalogowy: 62528
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Microstructure and hardness of aged Ti-10V-2Fe-3Al near-beta titanium alloy
Anna Baran-Sadleja
Janusz Krawczyk
Maciej Motyka
Łukasz Frocisz
nr katalogowy: 108930
10.15199/28.2017.4.1
titanium alloys
heat treatment
microstructure
stopy tytanu
obróbka cieplna
mikrostruktura
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Eliminated plating with copper in process of hardening of gear wheels carburized traditionally
ANDRZEJ MALASIŃSKI
ZBIGNIEW GAWROŃSKI
nr katalogowy: 27562
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Określenie parametrów dwustopniowej obróbki cieplnej zapewniających uzyskanie w strukturze końcowej niskowęglowej stali maksymalnej ilości austenitu szczątkowego decydującego o efekcie TriP
Sylwia Wiewiórowska
nr katalogowy: 40964
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Influence of thermomechanical processing conditions on microstructure and hot plasticity of Ti-6Al-4V alloy
MACIEJ MOTYKA
WALDEMAR ZIAJA
KRZYSZTOF KUBIAK
JAN SIENIAWSKI
nr katalogowy: 47793
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of heat treatment on structure and mechanical properties of Ni3Al (Zr, B) intermetallic alloy
PAWEŁ JÓŻWIK
ZBIGNIEW BOJAR
DARIUSZ ZASADA
nr katalogowy: 27452
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Effect of annealing on the structure and properties of Ni46.4Mn28.5Ga25.1 single crystal
RafaŁ Wróblewski
Krzysztof Sielicki
Marcin Leonowicz
nr katalogowy: 52665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Określenie parametrów dwustopniowej obróbki cieplnej stali o zawartości węgla 0,4% zapewniającej uzyskanie efektu TRIP
monIKa KuCHarsKa
sYLWIa WIeWIóroWsKa
zBIGnIeW musKaLsKI
PIoTr BarTosIŃsKI
nr katalogowy: 73823
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-5
The effect of cyclic deformation on the level of residual stress in the magnesium alloy Az91
BARBARA KUCHARSKA
ANNA WRóBEL
JACEK MICHALCZYK
nr katalogowy: 44283
CHŁODNICTWO 2012-5
Schładzanie próbek mięsa za pomocą mikrostrumieni
PIOTR A. BARANOWSKI
JAN PIWNIK
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 68028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Określenie optymalnych parametrów obróbki cieplnej w celu uzyskania walcówki typu TRIP ze stali o zawartości węgla 0,4% przeznaczonej do procesu ciągnienia
Monika KUCHARSKA
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
Piotr BARTOSIŃSKI
nr katalogowy: 74103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Energy parameters of induction heat generator with branched heat exchanger for production of environmentally friendly coolant
Andrii Bereziuk
Oleksiy Karlov
Roman Kryshchuk
Ihor Garasymchuk
Pavlo Potapskyi
Mykola Vusatyi
nr katalogowy: 132421
10.15199/48.2021.07.09
inductor
energy parameters
drying of raw materials.
nagrzewanie indukcyjne
wzbudnik cylindryczny
parametry energetyczne
suszenie surowców
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-5
Wstępna ocena wpływu parametrów obróbki cieplnej cynkowej powłoki zanurzeniowej na jej właściwości
Elżbieta SZATKOWSKA
Dariusz JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 113682
10.15199/40.2018.5.2
cynkowa powłoka zanurzeniowa
odporność korozyjna
obróbka cieplna
hot-dip zinc coating
corrosion resistance
heat treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ANALIZA CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA profil i ilość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w grillowanych produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 137698
produkty mięsne
proces grillowania
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
źródła i środki zaradcze
meat products
grilling process
polycyclic aromatic hydrocarbons
sources and remediation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ANALIZA CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA profil i ilość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w grillowanych produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 137698
produkty mięsne
proces grillowania
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
źródła i środki zaradcze
meat products
grilling process
polycyclic aromatic hydrocarbons
sources and remediation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Wpływ obróbki cieplnej na odporność korozyjną elektrolitycznych powłok Ni-W
BOŻENA ŁOSIEWICZ
MAGDALENA POPCZYK
nr katalogowy: 66329
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
BADANIA WŁASNOŚCI MECHANICZNO-ELEKTRYCZNYCH BLACH Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX UZYSKIWANYCH Z WSADU ODLEWANEGO W UKŁADZIE CIĄGŁYM
ANDRZEJ MAMALA
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
TADEUSZ KNYCH
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
GRZEGORZ KIESIEWICZ
ARTUR KAWECKI
nr katalogowy: 78175
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 137002
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 137002
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 137002
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Znaczenie preparatów dymu wędzarniczego
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 121375
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-11
Możliwości i efekty zastosowania pompy ciepła w oczyszczalni ścieków komunalnych - studium przypadku
KAZIMIERZ WOJTAS
nr katalogowy: 116887
10.15199/9.2018.11.7
oczyszczalnia ścieków komunalnych
sekwencyjny reaktor biologiczny SBR
pompa ciepła
wskaźnik efektywności pompy ciepła COP
sezonowy wskaźnik efektywności SPF
Municipal Wastewater Treatment Plant
Sequential Biological Reactor SBR
energy efficiency factor COP
seasonal efficiency of heat pump system SPF
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
The use of electrotechnical equipment for food production wastewater treatment
Natalia ZAIETS
Volodymyr SHTEPA
Ihor KONDRATENKO
Andrii ZHYLTSOV
Andrii ROHOVIK
nr katalogowy: 133246
10.15199/48.2021.09.22
emergencies
electrophlotocoagulation
electrodialysis
environmental safety
oczyszczanie ścieków
elektrodializa
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Influence of heat treatment on the corrosion resistance of Ti-6Al-4V alloy in artificial saliva
Jagoda Ryba
Halina Krawiec
Magdalena Kawalec
Edward Tyrała
nr katalogowy: 115915
10.15199/40.2018.9.2
stopy tytanu
korozja
obróbka cieplna
titanium alloys
corrosion
heat treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Metody oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Martyna Kwiecińska
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczy
nr katalogowy: 108782
10.15199/65.2017.8.4
przemysł mięsny
przemysł spożywczy
oczyszczanie ścieków
mechaniczna
chemiczna
biologiczna technologia oczyszczania ścieków
meat industry
food industry
waste water treatment
mechanical
chemical and biological methods waste water treatment
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Magnetic properties of Fe60Co5Zr10Mo5B20 bulk amorphous and partially crystallized soft magnetic alloy
MARCIN NABIAŁEK
MICHAŁ SZOTA
MARCIN DOSPIAL
JAROSŁAW JĘDRYKA
nr katalogowy: 52667
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
OBRÓBKA CIEPLNA WYCISKANYCH STOPÓW AlMg
JUSTYNA GRZYB
DARIUSZ LEŚNIAK
WOJCIECH LIBURA
nr katalogowy: 95724
10.15 199/67.2015.12.25
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-9
WPŁYW ODKSZTAŁCENIA NA ZIMNO ORAZ OBRÓBKI CIEPLNEJ NA WŁASNOŚCI MECHANICZNE ORAZ ELEKTRYCZNE TAŚM Z ALUMINIUM SERII 1XXX ORAZ 8XXX ODLEWANYCH W SPOSÓB CIĄGŁY
ANDRZEJ MAMALA
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
nr katalogowy: 70825
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
OCENA WPŁYWU WYBRANYCH DODATKÓW STOPOWYCH NA EWOLUCJĘ WŁASNOŚCI MECHANICZNYCH ALUMINIUM PODCZAS OBRÓBKI CIEPLNEJ
ANDRZEJ MAMALA
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
nr katalogowy: 80983
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Modelling and validation of transient heat transfer processes in human skin undergoing local cooling
Ziemowit OSTROWSKI
Piotr BULIŃSKI
Wojciech ADAMCZYK
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 91058
10.15199/48.2015.05.20
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Strata strumienia ciepła przez zewnętrzne powierzchnie pieca obrotowego
Janusz Bujak
Sebastian Majkowski
Magdalena Nakielska
Ryszard Okoński
nr katalogowy: 113888
10.15199/33.2018.05.06
piec obrotowy
termiczne przekształcanie odpadów medycznych
straty ciepła.
rotary kiln
thermal treatment of medical waste
heat loss.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Laser-modified boride layer formed on 100CrMnSi6-4 steel
NATALIA MAKUCH
MICHAŁ KULKA
nr katalogowy: 73488
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Gas nitrided layers on precipitation hardened stainless steel
Paweł Kochmański
Jolanta Baranowska
nr katalogowy: 52676
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Preparation and properties of Ni-free austenitic stainless steel with nanostructure
MACIEJ TULINSKI
KAROLINA JURCZYK
MIECZYSLAW JURCZYK
nr katalogowy: 27465
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Własności mechaniczne niskowęglowej manganowej stali po obróbce cieplnej z zakresu (α+γ)
jaDWiga Lis
PaWeŁ WieCzoreK
anDrzej K. Lis
nr katalogowy: 62527
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Wpływ obróbki cieplnej na właściwości mechaniczne, powierzchnię i strukturę taśm stalowych przeznaczonych na piły taśmowe
Andrzej ADAMIEC
Janusz STĘPIEŃ
Jarosław GAZDOWICZ
Krzysztof RADWAŃSKI
Jerzy WIEDERMANN
nr katalogowy: 83113
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Development of the inteligent tools for designing of the nitriding processes
JERZY RATAJSKI
TOMASZ SUSZKO
JERZY DOBRODZIEJ
nr katalogowy: 27572
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
TRIP steel topography examined by AFM (Atomic Force Microscopy)
MAGDA DRYJA
ANDRZEJ LIS
PAWEŁ WIECZOREK
nr katalogowy: 84281
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Application of profilometry method for quantitative description of fracture of AZ91 alloy
STANISŁAW ROSKOSZ
JANUSZ ADAMIEC
nr katalogowy: 27460
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Atmospheric Pressure Plasma Jet for Sterilization of Heat Sensitive Surfaces
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 71406
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
WŁASNOŚCI MECHANICZNE RUR Z MIESZANEK PROSZKOWYCH STOPU 6061 Z TWARDYMI CZĄSTKAMI SiC LUB Al2O3 WYTWORZONYCH PODCZAS WYCISKANIA NA GORĄCO PRZEZ MATRYCE MOSTKOWO-KOMOROWE
JÓZEF ZASADZIŃSKI
ARKADIUSZ KUTA
TOMASZ LATOS
KRZYSZTOF ZABOROWSKI
nr katalogowy: 95716
10.15 199/67.2015.12.17
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Wpływ parametrów obróbki cieplnej na właściwości stali AISI 9310
Zbigniew GRONOSTAJSKI
Karol JAŚKIEWICZ
Adam NIECHAJOWICZ
nr katalogowy: 109119
Obróbka cieplna
AISI 9310
własności wytrzyma łościowe
heat treating
AISI 9310
mechanical strength properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-2
BADANIA NAD TECHNOLOGIĄ KSZTAŁTOWANIA WŁASNOŚCI ODLEWNICZEGO STOPU ALUMINIUM AlSi5Mg0,3
JUSTYNA WIECHEĆ
PIOTR ULIASZ
TADEUSZ KNYCH
MARZENA PIWOWARSKA-ULIASZ
JANUSZ PAŚKO
nr katalogowy: 84103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Numerical model of magnetic fluid hyperthermia
Bartosz SAWICKI
Arkadiusz MIASKOWSKI
nr katalogowy: 77938
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Modeling of the surface induction hardening process
Jerzy BARGLIK
Tadeusz WIECZOREK
Albert SMALCERZ
nr katalogowy: 82675
10.12915/pe.2014.02.01
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Analiza przewodzenia ciepła w wiązce prętów stalowych z uwzględnieniem powstawania zgorzeliny
Agnieszka BENDUCH
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 84255
CHŁODNICTWO 2013-6
Ocena szybkości schładzania mięsa wieprzowego za pomocą mikrostrumieni
ARTUR RUSOWICZ
EDWARD POŚPIECH
PIOTR A. BARANOWSKI
JAN PIWNIK
nr katalogowy: 77424
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynkowe dnia gotowe z mięsem – analiza składu, wartości odżywczej i ceny
Mirosław Słowiński
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 151611
dania gotowe
wartość odżywcza
zawartość mięsa
ready made meals
nutritional value
content of meat
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Ocena właściwości magnetycznych żeliwa sferoidalnego ausferrytycznego podczas wymrażania
Dawid Myszka
Maciej Kowalczyk
nr katalogowy: 95617
10.15199/28.2015.6.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-1
Segregation effect and XPS valence band studies in hydrogen storage nanocomposities
Katarzyna SMARDZ
Lesław SMARDZ
Marek Nowak
Mieczysław Jurczyk
nr katalogowy: 49854
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Wpływ materiału wyjściowego na strukturę i właściwości mechaniczne kutych matrycowo elementów złącz napowietrznych linii energetycznych ze stopu Al serii 6XXX
Bartłomiej PŁONKA
Marzena LECH-GREGA
Piotr KORCZAK
Krzysztof REMSAK
nr katalogowy: 74109
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Characteristics of MCMgAl9Zn1 and MCMgAl6Zn1 magnesium alloys structure
LESZEK A. DOBRZAŃSKI
TOMASZ TAŃSKI
LUBOMIR CÍŽEK
nr katalogowy: 27498
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Obliczanie własności mechanicznych stali konstrukcyjnych po hartowaniu i odpuszczaniu
Henryk ADRIAN
Anna ADRIAN
Joanna AUGUSTYN-PIENIĄŻEK
Edyta GŁOWACZ
nr katalogowy: 67876
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Identyfikacja mechanizmów transportu ciepła w obszarze stalowego wsadu porowatego w postaci wiązek elementów długich
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 76918
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Resistance properties of heat-resisting steel-based PVD coatings
MARIOLA SPALIK
BARBARA KUCHARSKA
EDYTA KULEJ
JOLANTA WILK
nr katalogowy: 84305
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Wpływ obróbki cieplnej na odporność korozyjną stopu ZnAl22Cu3 w 3% NaCl
RAFAŁ MICHALIK
HENRYK WOŹNICA
nr katalogowy: 73041
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Badania mikrostruktury i własności plastycznych spoiwa Ag45Cu27Zn25Sn3
BEATA Cwolek
LUDWIK Ciura
WITOLD Malec
BARBARA JUSZCZYK
ŁUKASZ J. Wierzbicki
nr katalogowy: 53507
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Experience with the production of electricity from biogas at sewage treatment plant in the Czech Republic
Miroslava GOŇO
Miroslav KYNCL
Radomír GOŇO
Iwona KŁOSOK-BAZAN
nr katalogowy: 80832
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Monolithic Model of Induction Heating of Thin Conductive Plate with Respecting Thermoelasticity
Ivo DOLEŽEL
Petr KROPIK
Bohuš ULRYCH
nr katalogowy: 64279
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Infant care bed natural convection heat transfer coefficient - measurements and estimation
Ziemowit OSTROWSKI
Marek ROJCZYK
Joanna ŁASZCZYK
Ireneusz SZCZYGIEŁ
Jan KACZMARCZYK
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 84466
10.12915/pe.2014.05.028
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-4
Ocena wpływu niskotemperaturowej obróbki cieplnej na wybrane właściwości cynkowej powłoki zanurzeniowej
ELŻBIETA SZATKOWSKA
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 125859
10.15199/40.2020.4.1
cynkowa powłoka zanurzeniowa
odporność korozyjna
mikrotwardość Vickersa
obróbka cieplna
hot-dip zinc coating
corrosion resistance
micro-Vickers hardness
heat treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Studies on real opportunities for energy recovery in the wastewater treatment Badania rzeczywistych możliwości odzysku energii w procesie oczyszczania ścieków
Stanisław M. Rybicki
Justyna Górka
nr katalogowy: 93586
10.15199/62.2015.9.24
CHŁODNICTWO 2016-5
Obróbka powietrza z maszyn wulkanizacyjnych z wykorzystaniem modułów mikrostrumieniowych
Artur Rusowicz
nr katalogowy: 98557
10.15199/8.2016.5.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Klasyfikacja i charakterystyka wsadów porowatych spotykanych w praktyce przemysłowej obróbki cieplnej
rafał WYCzółKoWsKI
nr katalogowy: 73817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Treatment of Tumors Located in the Human Thigh using RF Hyperthermia
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 64299
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Needle type GMR sensor in biomedical applications
Adam KURNICKI
nr katalogowy: 75325
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-12
Corrosion and wear behavior of nitrocarburized layer on 42CrMo4 alloy steel formed in the new type of fluidized bed thermo-chemical treatment
Aleksander Ciski
Michał Wojucki
nr katalogowy: 95386
10.15199/40.2015.12.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Struktura i właściwości mechaniczne odkuwek matrycowych ze zmodyfikowanego stopu EN AW-6101 po różnych procesach obróbki cieplnej i cieplno-mechanicznej
Bartłomiej PŁONKA
Marzena LECH-GREGA
Piotr KORCZAK
Krzysztof REMSAK
nr katalogowy: 74108
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-5
The infl uence of cutting steel S355JR on the nature and corrosion resistance of the zinc coating
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
DARIUSZ JĘDRZEJCZYK
DARIUSZ SOŁEK
ILONA SZŁAPA
LEONARD CEDRO
MACIEJ HAJDUGA
nr katalogowy: 76440
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-8
Analiza warunków termicznych w procesie kucia na gorąco odkuwki wydłużonej z występem
Artur BAREŁKOWSKI
Karol JAŚKIEWICZ
Maciej ZWIERZCHOWSKI
Zbigniew GRONOSTAJSKI
nr katalogowy: 115729
10.15199/24.2018.8.8
kucie matrycowe
pomiar temperatury
obróbka cieplna
die forging
measurement of temperature
heat treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-12
Analiza technologii przelotowego nagrzewania walcówki do zakresu temperatur dwuetapowej obróbki cieplnej typu TRIP
Sylwia WIEWIÓROWSKA
Zbigniew MUSKALSKI
Paweł WIECZOREK
nr katalogowy: 123935
10.15199/24.2019.12.4
stal TRIP
austenit szczątkowy
obróbka cieplna
TRIP steel
retained austenite
heat treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-10
Wpływ usytuowania wsadu na precyzyjność pomiarów termowizyjnych
DOROTA MUSIAŁ
nr katalogowy: 47319
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-7
Ocena przygotowania powierzchni śrub gat. 23MnB4 na jakość powłoki cynkowej
Maciej HAJDUGA
Sylwia WĘGRZYNKIEWICZ
Joanna WAŚ-SOLIPIWO
Agata KNAPIK
nr katalogowy: 107491
10.15199/40.2017.7.4
cynkowanie ogniowe
powłoka cynkowa
stal gat. 23MnB4
odporność korozyjna
hot-dip zinc galvanizing
zinc coating
23MnB4 steel
corrosion resistance
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-5
AUTOMATYZACJA PROCESU OBRÓBKI TERMICZNEJ STRUKTUR PRZYSPIESZAJĄCYCH DO AKCELERATORÓW LINIOWYCH
Agnieszka Misiarz
Michał Andrasiak
Mariusz Śmierzyński
Mikołaj Andrasiak
Marcin Piskorski
nr katalogowy: 126526
10.15199/13.2020.5.1
akceleratory liniowe elektronów
struktura przyspieszająca
automatyzacja procesu
obróbka termiczna
próżnia
linear electron accelerator
accelerating structure
process automatization
heat treatment
vacuum
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Single-chamber HPGQ vacuum furnace with quenching efficiency comparable to oil
Maciej Korecki
Józef Olejnik
Zbigniew Szczerba
Michał Bazel
nr katalogowy: 57130
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
Optymalizacja składu chemicznego stali szybkotnących z wykorzystaniem metod sztucznej inteligencji
Wojciech Sitek
nr katalogowy: 66518
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Obróbka cieplno-mechaniczna stopu EN AW-6101 przeznaczonego na odkuwki matrycowe złącz napowietrznych linii energetycznych
JULIUSZ SENDERSKI
BARTŁOMIEJ PŁONKA
PIOTR KORCZAK
JACEK KUT
KRZYSZTOF REMSAK
nr katalogowy: 57975
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-5
Thermal micro- and macrostresses in the surface layer of cast steel accessories for carburizing furnaces
Artur Bajwoluk
Paweł Gutowski
nr katalogowy: 116743
10.15199/28.2018.5.3
austenitic alloys
thermal stresses
structural stresses
carburized layer.
stopy austenityczne
naprężenia cieplne
naprężenia strukturalne
warstwa nawęglona.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
Właściwości półwyrobów wykonanych ze stopów aluminium o strukturze nanometrycznej
JACEK borowsKi
DAniEl AnDrzEJEwsKi
JustynA wEnDlAnD
hAnnA wiŚniEwsKA-wEinErt
nr katalogowy: 62613
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructure, microhardness and heat resistance of boronized layers modified by chromium
ANETA BARTKOWSKA
ALEKSANDRA PERTEK
nr katalogowy: 79705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Metody oczyszczania ścieków pochodzących z przemysłu mięsnego
Kinga Szymanowska
Dobrochna Ginter Kramarczyk
Izabela Kruszelnicka
nr katalogowy: 113403
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH