Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AUTO MOTO SERWIS 2024-3
Infolinie to przeszłość. Digital Intake pozwala zdalnie zgłosić awarię na drodze
nr katalogowy: 149095
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Analysis of pressure ratio in the intake in dependence on high-voltage behaviours
Milan ŠEBÖK
Miroslav GUTTEN
Daniel KORENČIAK
Mikołaj BARTŁOMIEJCZYK
nr katalogowy: 74416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Zastosowanie metod szybkiego prototypowania w projektowaniu elementów wykonawczych bolidu klasy Formuła Student
GRZEGORZ BUDZIK
ŁUKASZ PRZESZŁOWSKI
FILIP KAMIŃSKI
DOMINIK ZBOROWSKI
MATEUSZ KRYSA
nr katalogowy: 115407
10.15199/148.2018.7-8.3
szybkie prototypowanie
metoda przyrostowa FFF (Fused Filament Fabrication)
dolot silnika
Formuła Student
rapid prototyping
FFF (Fused Filament Fabrication)
engine intake
Formula Student
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Wpływ procesów przetwórczych na właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Janusz Czapski
nr katalogowy: 31540
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The impact of biomass from phytoremediation of mercury on composting processes - containing wastewaters Wpływ biomasy po fitoremediacji wód zanieczyszczonych rtęcią na procesy kompostowania
Magdalena Sitarska
Teodora Traczewska
Viktoriya Filyarovs kaya
Beata Hanus-Lorenz
Anna Hołtra
Dorota Zamorska-Wojdyła
nr katalogowy: 86099
10.12916/przemchem.2014.1343
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-2
Zadania geodezyjnych urządzeń rolnych w zagospodarowaniu terenów strefy ochronnej zbiornika wodnego Dobczyce
Henryk Bryś
nr katalogowy: 136138
10.15199/50.2022.2.1
Dobczyce
zbiornik wodny
strefa ochronna
geodezyjne urządzenia rolne
zagospodarowanie strefy.
Dobczyce
water reservoir
protection zone
agricultural geodetic devices
development of the zone.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-2
Zadania geodezyjnych urządzeń rolnych w zagospodarowaniu terenów strefy ochronnej zbiornika wodnego Dobczyce
Henryk Bryś
nr katalogowy: 136138
10.15199/50.2022.2.1
Dobczyce
zbiornik wodny
strefa ochronna
geodezyjne urządzenia rolne
zagospodarowanie strefy.
Dobczyce
water reservoir
protection zone
agricultural geodetic devices
development of the zone.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-6
Badania jednorurowych systemów wentylacyjnych pod kątem oceny mieszania się strumieni powietrza w czerpni i wyrzutni
ŁUKASZ AMANOWICZ
KATARZYNA RATAJCZAK
EDWARD SZCZECHOWIAK
nr katalogowy: 120678
10.15199/9.2019.6.4
wentylacja
jednorurowe urządzenia wentylacyjne
badania czerpnio-wyrzutni
jakość powietrza w budynkach
decentralized ventilation
reversible fans
intake and exhaust test
indoor air quality
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-6
Badania jednorurowych systemów wentylacyjnych pod kątem oceny mieszania się strumieni powietrza w czerpni i wyrzutni
ŁUKASZ AMANOWICZ
KATARZYNA RATAJCZAK
EDWARD SZCZECHOWIAK
nr katalogowy: 120678
10.15199/9.2019.6.4
wentylacja
jednorurowe urządzenia wentylacyjne
badania czerpnio-wyrzutni
jakość powietrza w budynkach
decentralized ventilation
reversible fans
intake and exhaust test
indoor air quality
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Eksperyment nad zastosowaniem chalcedonitu w usuwaniu żelaza i manganu z wód podziemnych ujmowanych na ujęciu "Kurpiowska" w Ostrołęce
MARIAN GRANOPS
TOMASZ WNĘT
nr katalogowy: 123387
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-6
Warunki hydrogeologiczne ujęcia infiltracyjnego i ich wpływ na efekty usuwania związków organicznych w procesie infiltracji
Fasilate Uwimpaye
Aleksandra Makała
Natalia Kolwicz
Zbysław Dymaczewski
Joanna Jeż-Walkowiak
nr katalogowy: 149145
10.15199/17.2024.6.1
Ujęcie infiltracyjne
parametry hydrogeologiczne
związki organiczne
Infiltration intake
hydrogeological parameters
organic matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. I. Przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Jan Kłobukowski
Joanna Ciborska
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 108786
10.15199/65.2017.8.7
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
digestion
absorption
fat
food products
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-11
Badania laboratoryjne nad rozkładem prędkości wokół głowicy szczelinowej stosowanej do ujmowania wody
Michał Zielina
Agata Pawłowska-Salach
Magdalena Herman
nr katalogowy: 110776
10.15199/17.2017.11.9
zaopatrzenie w wodę
ujęcia zatopione
rozkład prędkości wlotowych
pomiar Dopplerowski
water supply
submerged intakes
approach velocities distribution
Doppler measurement
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
PORTABLE DAM AS A WAREHOUSE FOR RETENTION AND USE OF RAINWATER
Karolina Kolasińska
nr katalogowy: 139970
10.15199/180.2022.3.4
water breaking threshold
rain water
little retention
rainwater management
próg wodoszczelny
woda opadowa
mała retencja
zagospodarowanie wód opadowych
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
PORTABLE DAM AS A WAREHOUSE FOR RETENTION AND USE OF RAINWATER
Karolina Kolasińska
nr katalogowy: 139970
10.15199/180.2022.3.4
water breaking threshold
rain water
little retention
rainwater management
próg wodoszczelny
woda opadowa
mała retencja
zagospodarowanie wód opadowych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Kinetic studies on water sorption on some chemically cured acrylic resin Kinetyczne badania sorpcji wody w chemicznie utwardzanych żywicach akrylanowych
Mariusz Pryliński
Michał Kochanowski
Karolina Karońska
Agata Prylińska-Czyżewska
Bogumiła A. Frączakc
Paweł Piotrowski
nr katalogowy: 85688
10.12916/przemchem.2014.1155
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-11
Metodyka badania efektywności czerpni powietrza pod kątem zatrzymywania wody
MAREK BOROWSKI
JOANNA HALIBART
MICHAŁ KARCH
IZABELA TEKIELAK-SKAŁKA
nr katalogowy: 129182
10.15199/9.2020.11.5
czerpnia powietrza
przenikanie wody
symulacja deszczu
metodyka pomiarów
stanowisko pomiarowe
external weather louvres
water penetration
rain simulation
measurement methodology
test apparatus
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Reputacja znaków E
nr katalogowy: 65900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Jakość wody w instalacjach wewnętrznych w odniesieniu do procesów kształtujących tę jakość na przykładzie wybranego Systemu Zaopatrzenia w Wodę
Agnieszka Szuster-Janiaczyk
Jędrzej Bylka
Tomasz Schiller
Marta Skrzypczak
nr katalogowy: 112230
10.15199/17.2018.2.2
Jakość wody
instalacje wewnętrzne
zarządzanie jakością wody
water quality
plumbing
tap water
water quality management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ czynników środowiskowych, dietetycznych oraz indywidualnych na zawartość wapnia i magnezu we włosach ludzkich
Agnieszka Zielińska
Katarzyna Chojnacka
Izabela Michalak
nr katalogowy: 59933
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Regulacje prawne i szybkie metody oznaczania mikotoksyn
nr katalogowy: 58920
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Wykorzystanie wody wodociągowej do zwiększenia wydajności dolnego źródła pompy ciepła
Jarosław Dąbrowski
Justyna Zabawa
nr katalogowy: 66953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nikiel w środkach spożywczych
Monika Mania
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
Małgorzata Rebeniak
nr katalogowy: 100999
10.15199/65.2016.8.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Computational Simulation Analysis for Dynamics of Multibody System Coupled with Flexible Deformation of Valve Train
Lixing SUN
Gequn SHU
nr katalogowy: 70703
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Methodology for EIT image reconstruction of brain tissue
Ksenia OSTANINA
nr katalogowy: 59967
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Wykorzystanie gromadzonej przez państwową służbę hydrogeologiczną informacji o wodach podziemnych na potrzeby opracowania dokumentów strategicznych, planistycznych i innych w gospodarce wodnej
KRZYSZTOF JÓŹWIAK
ELŻBIETA PRZYTUŁA
DOROTA WĘGLARZ
nr katalogowy: 137587
10.15199/22.2022.5.4
wody podziemne
państwowa służba hydrogeologiczna (PSh)
baza danych
GIS
udostępnianie informacji hydrogeologicznej
groundwater
Polish hydrogeological Survey (PhS)
database
GIS
provision of hydrogeological information
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Wykorzystanie gromadzonej przez państwową służbę hydrogeologiczną informacji o wodach podziemnych na potrzeby opracowania dokumentów strategicznych, planistycznych i innych w gospodarce wodnej
KRZYSZTOF JÓŹWIAK
ELŻBIETA PRZYTUŁA
DOROTA WĘGLARZ
nr katalogowy: 137587
10.15199/22.2022.5.4
wody podziemne
państwowa służba hydrogeologiczna (PSh)
baza danych
GIS
udostępnianie informacji hydrogeologicznej
groundwater
Polish hydrogeological Survey (PhS)
database
GIS
provision of hydrogeological information
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of ethanol addition to motor gasoline on spark ignition engine life and deposit formation during its operation Wpływ dodatku etanolu do benzyn silnikowych na trwałość silnika o zapłonie iskrowym oraz na proces tworzenia osadów w trakcie jego pracy
Janusz Jakóbiec
Mariusz Wądrzyk
Aleksander Mazanek
nr katalogowy: 86111
10.12916/przemchem.2014.1401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
GOSPODARKA WODNA 2018-12
Badania doświadczalne nad modernizacją stacji uzdatniania wody OPWiK w Ostrołęce
MARIAN GRANOPS
TOMASZ WNĘT
nr katalogowy: 117825
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-8
Pobory chwilowe a pobory w dłuższych okresach w centralnych instalacjach ciepłej wody budynków mieszkalnych wielorodzinnych
Jerzy Nejranowski
Władysław Szaflik
nr katalogowy: 122010
10.15199/17.2019.8.5
pobory ciepłej wody
nierównomierności poboru ciepłej wody
pobory chwilowe ciepłej wody
hot water intakes
jumpiness of hot water consumption
hot water temporary intakes
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Działania retencyjne Wód Polskich na obszarze Pojezierza Wielkopolsko-Kujawskiego
BOGUMIŁ NOWAK
JAROSŁAW WŁADCZYK
nr katalogowy: 136250
10.15199/22.2022.2.2
retencja wodna
odbudowa zasobów wodnych
urządzenia hydrotechniczne
piętrzenie wód
Program Kształtowania Zasobów Wodnych
water retention
water resources restoration
hydraulic engineering facilities
water damming
Water Resources Shaping Programme
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Działania retencyjne Wód Polskich na obszarze Pojezierza Wielkopolsko-Kujawskiego
BOGUMIŁ NOWAK
JAROSŁAW WŁADCZYK
nr katalogowy: 136250
10.15199/22.2022.2.2
retencja wodna
odbudowa zasobów wodnych
urządzenia hydrotechniczne
piętrzenie wód
Program Kształtowania Zasobów Wodnych
water retention
water resources restoration
hydraulic engineering facilities
water damming
Water Resources Shaping Programme
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Wzrost efektywności systemu hydrodynamicznego warstwa wodonośna - studnia głębinowa - instalacja do pompowania wody
Anatoli Hurynovich
Aliaksei Tryputska
nr katalogowy: 112824
10.15199/17.2018.3.6
ujęcie wód podziemnych
warstwa wodonośna
studnia głębinowa
pompa głębinowa
straty hydrauliczne
głębinowy agregat pompowy
regeneracja studni
underground water intake
aquifer
borehole
submersible pump
hydraulic losses
deep driven pump
well regeneration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Badania wstępne nad ograniczaniem akumulacji metali ciężkich w organizmach pszczół miodnych poprzez zastosowanie ekstraktów ze szczawiu kędzierzawego w diecie pszczół
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Antoni Szumny
Yekaterina Zonova
nr katalogowy: 110071
10.15199/62.2017.10.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Electrical modelling of an electrical submersible pump system three-phase power cable used in power line communication
Diego FONSÊ
CA
Andres SALAZAR
Tomaz GONÇALVES
Elmer VILLARREAL
nr katalogowy: 122707
10.15199/48.2019.10.04
electrical submersible pump
three-phase power cable
artificial lift
impedance analysis.
pompa zaniurzenmiowa
kabel zasilahjący
przesyłanie danych.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
AURA 2019-3
Produkcja i spożycie mięsa a zrównoważony rozwój
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119041
10.15199/2.2019.3.2
produkcja mięsa
emisja gazów cieplarnianych
zrównoważony rozwój
meat production
greenhouse gas emissions
sustainable development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Glin w żywności - czy powinniśmy się obawiać?
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118823
10.15199/65.2019.2.7
glin
źródła narażenia
toksyczność
pobranie z dietą
RASFF
aluminium
sources of exposure
toxicity
dietary intake
RASFF
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Inteligentny System Zarządzania Siecią Wodociągową w Żywcu
Wojciech Kasino
Paweł Suchorab
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 134000
10.15199/17.2021.10.3
system zarządzania
sieć wodociągowa
GIS
model hydrauliczny
management system
water supply network
GIS
hydraulic model
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wołki i ich zwalczanie
nr katalogowy: 124785
wołki
Sitophilus sp.
przechowywane zboże
straty
dobra praktyka higieniczna
fumigacja
insektycydy kontaktowe
grain weevils
Sitophilus sp.
stored grain
economic losses
good storage hygiene
fumigation
contact insecticides
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Wzrost efektywności systemu hydrodynamicznego warstwa wodonośna - studnia głębinowa - instalacja do pompowania wody
Anatoli Hurynovich
Aliaksei Tryputska
nr katalogowy: 112824
10.15199/17.2018.3.6
ujęcie wód podziemnych
warstwa wodonośna
studnia głębinowa
pompa głębinowa
straty hydrauliczne
głębinowy agregat pompowy
regeneracja studni
underground water intake
aquifer
borehole
submersible pump
hydraulic losses
deep driven pump
well regeneration
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Modern materials used for environmental barrier coatings – a review
MAGDALENA MOKRZYCKA
JAKUB JOPEK
ANITA SŁYŚ
MAREK GÓRAL
KAMIL OCHAŁ
nr katalogowy: 142751
10.15199/40.2023.4.2
environmental barrier coatings
high temperature corrosion
oxidation
turbine blades
środowiskowe bariery cieplne
EBC
korozja wysokotemperaturowa
utlenianie
łopatki turbin
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Modern materials used for environmental barrier coatings – a review
MAGDALENA MOKRZYCKA
JAKUB JOPEK
ANITA SŁYŚ
MAREK GÓRAL
KAMIL OCHAŁ
nr katalogowy: 142751
10.15199/40.2023.4.2
environmental barrier coatings
high temperature corrosion
oxidation
turbine blades
środowiskowe bariery cieplne
EBC
korozja wysokotemperaturowa
utlenianie
łopatki turbin
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Modern materials used for environmental barrier coatings – a review
MAGDALENA MOKRZYCKA
JAKUB JOPEK
ANITA SŁYŚ
MAREK GÓRAL
KAMIL OCHAŁ
nr katalogowy: 142751
10.15199/40.2023.4.2
environmental barrier coatings
high temperature corrosion
oxidation
turbine blades
środowiskowe bariery cieplne
EBC
korozja wysokotemperaturowa
utlenianie
łopatki turbin
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-1
Modyfikacja układu zasilania i układu zapłonowego silnika benzynowego w celu zasilania etanolem
MICHAŁ HEBZDA
nr katalogowy: 111782
10.15199/148.2018.1.3
etanol
alkohol etylowy
temperatura
modyfikacja układu zasilania
modyfikacja układu zapłonowego
Shell Eco Marathon
wtrysk
ethanol
ethyl alcohol
temperature
modification of power supply system
modification of the ignition system
Shell Eco Marathon
injection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
GOSPODARKA WODNA 2018-7
Wpływ zbiornika Nielisz na wyrównywanie przepływów niskich Wieprza
Krzysztof Raczyński
nr katalogowy: 114820
Nielisz
zbiornik retencyjny
niżówka
przepływy niskie
Lubelszczyzna
wyrównanie przepływu
Nielisz
retention reservoir
streamflow drought
low flows
Lubelszczyzna region
flow alignment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-5
Temperaturowa sprawność odzyskiwania ciepła centrali wentylacyjnej z wymiennikiem obrotowym
PIOTR MICHALAK
STANISŁAW GRYGIERCZYK
nr katalogowy: 113774
0.15199/9.2018.5.4
wentylacja
wymiennik obrotowy
odzyskiwanie ciepła
budynek niskoenergetyczny
ventilation
rotary heat exchanger
heat recovery
low-energy building
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
GOSPODARKA WODNA 2019-5
Analiza stężeń wybranych anionów w wodach ujmowanych do celów wodociągowych na terenie gminy Hajnówka
EWA RAUBA
RAFAŁ MIŁASZEWSKI
nr katalogowy: 120258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
GROUND-SOURCE AND AIR-SOURCE HEAT PUMPS AS THE HEAT SOURCE FOR A SINGLE-FAMILY FREE-STANDING HOUSE
Malwina PILARSKA
nr katalogowy: 134408
10.15199/180.2021.3.4
ground-source pump
air-source pump
Carnot cycle
Linde cycle
heat source
working liquid
bivalent system
ventilator
pompa gruntowa
powietrzna
obieg Carnota
obieg Lindego
źródło ciepła
płyn roboczy
układ biwalentny
wentylat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-5
Structure and properties of composite layers of nitrided layers with surface zone of manganese phosphate type produced on 32CDV13 steel
Krzysztof Kulikowski
Adam Zych
Janusz Trojanowski
Jacek Rudnicki
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 110245
10.15199/28.2017.5.5
32CDV13 (1.8522) steel
composite layers
hybrid technologies
glow discharge nitriding
chemical phosphating
manganese phosphate
wear resistance.
stal 32CDV13 (1.8522)
warstwy kompozytowe
technologie hybrydowe
azotowanie jarzeniowe
fosforanowanie chemiczne
fosforany manganu.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-12
Ocena efektywności zatrzymywania wody w wybranych konstrukcjach żaluzji czerpni powietrza
MAREK BOROWSKI
JOANNA HAL IBART
JAROSŁAW WICHE MICHAŁ KARCH
IZABELA TEKIELA K-SKAŁKA
nr katalogowy: 123850
10.15199/9.2019.12.5
czerpnia powietrza
przenikanie wody
efektywność zatrzymania wody
elementy zakańczające instalacje
symulacja deszczu
external weather louvres
water penetration
water rejection effectiveness
duct ends in ventilation systems
simulated rain
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-2
Zawartość stężeń wybranych metali ciężkich w osadach dennych Jeziora Nowogardzkiego oraz możliwości ich zagospodarowania
Kamil Szydłowski
Joanna Podlasińska
nr katalogowy: 118763
10.15199/17.2019.2.7
metale ciężkie
osady denne
zagospodarowanie osadów
heavy metals
bottom sediments
sediments management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Towaroznawcza ocena wpływu opakowania na jakość ciastek kruchych w aspekcie pomiaru zawartości wody
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 116062
10.15199/48.2018.9.20
opakowanie
zawartość wody
ciastka kruche
pomiar masy
jakość produktu
packaging
water content
shortbread cookies
mass measurement
product quality
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-2
Wear resistance of composites with Mg-Zn-RE-Zr alloy matrix and open-celled carbon foam
Marcin Godzierz
Anita Olszówka-Myalska
Patryk Wrześniowski
nr katalogowy: 119820
10.15199/28.2019.2.3
carbon open-celled foam
magnesium matrix composite
tribological properties
wear
automotive industry.
otwartokomórkowe piany węglowe
kompozyty z osnową magnezową
właściwości tribologiczne
tarcie
przemysł motoryzacyjny
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Effect of coagulation conditions on size and morphology of phytoplanktonic organism aggregates
Ewelina Kapuścińska
nr katalogowy: 146495
10.15199/17.2023.12.6
coagulation
particle morphology
fractal geometry
image analysis
koagulacja/flokulacja
morfologia cząstek
geometria fraktalna
analiza obrazu
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Effect of coagulation conditions on size and morphology of phytoplanktonic organism aggregates
Ewelina Kapuścińska
nr katalogowy: 146495
10.15199/17.2023.12.6
coagulation
particle morphology
fractal geometry
image analysis
koagulacja/flokulacja
morfologia cząstek
geometria fraktalna
analiza obrazu
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-3
Wpływ rozbioru wody na parametry fizykochemiczne
Jacek Doskocz
Piotr Kardasz
Joanna Wysocka
nr katalogowy: 119166
10.15199/17.2019.3.7
stabilność wody
rozbiór wody
system wodociągowy
woda wodociągowa
water stability
water consumption
water supply system
tap water
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH