Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
ABC informatyki w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 27057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
BioFach
nr katalogowy: 34897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 55091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 90959
CHŁODNICTWO 2004-4
Charakterystyka czynnika chłodniczego R419A (Forane ® FX 90) zamiennika HCFC 22
Adam Ruciński
nr katalogowy: 703
OPAKOWANIE 2014-10
Nowoczesne opakowanie to sztuka zespolona z techniką
nr katalogowy: 87387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Pomiar zawartości węgla błyszczącego w materiałach stosowanych jako zamienniki pyłu węglowego w masach formierskich
A. Witowski
nr katalogowy: 16363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Zamienniki LED klasycznych żarówek
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 72099
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Zamienniki LED klasycznych żarówek (2)
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 89380
10.15199/48.2015.02.45
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Informatyka w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 37327
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Tętnienie światła wytwarzanego przez lampy LED - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 106216
10.15199/48.2017.06.16
oświetlenie
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
lampy LED
tętnienie światła.
lighting
light sources
LED lamps
incandescent lamps
halogen lamps
ripple of luminous flux.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Nowości techniki
nr katalogowy: 32126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
AURA 2024-10
Co zamiast mięsa i nabiału?
nr katalogowy: 150962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Synteza i badanie właściwości nowych laków disazowych
WOJCIECH CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 43293
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
OPAKOWANIE 2021-4
Innowacyjna technologia wspomaga kontrolę jakości systemu MAP
nr katalogowy: 131384
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Wyłączniki linkowe – bezpieczeństwo taśmociągów
nr katalogowy: 149691
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka struktury i właściwości stopu Fe-28Al-5Cr
IWONA BEDNARCZYK
EWELINA BERNSTOCK-KOPACZYŃSKA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 35988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Ishida AirScan - innowacyjna technologia, która wspomaga kontrolę jakości systemu MAP (Modified Atmosphere Packing)
nr katalogowy: 106099
AUTO MOTO SERWIS 2023-1
Recykling i regeneracja baterii samochodów elektrycznych i hybrydowych cz. 2
Piotr Kowalski
nr katalogowy: 141715
OPAKOWANIE 2024-9
Nowoczesne opakowania – ochrona żywności i ekologia w jednym
nr katalogowy: 150696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Od deski do deski
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78852
OPAKOWANIE 2019-5
Plastik i kauczuk: małżeństwo doskonałe?
nr katalogowy: 120407
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Oprawy oświetleniowe LED
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 101251
10.15199/48.2016.10.64
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Lampy LED nowej technologii - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 111079
10.15199/48.2017.12.68
Lampy LED
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
oświetlenie.
LED lamps
light sources
incandescent lamps
halogen lamps
lighting.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Lampy LED nowej technologii - zamienniki żarówek tradycyjnych i halogenowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 111078
10.15199/48.2017.12.68
Lampy LED
źródła światła
żarówki
żarówki halogenowe
oświetlenie.
LED lamps
light sources
incandescent lamps
halogen lamps
lighting.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
BIM Kemi TISSUE Technologia produkcji i przetwarzania
nr katalogowy: 112962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
ŹRÓDŁA ŚWIATŁA LED – PRZEGLĄD ROZWIĄZAŃ
nr katalogowy: 147039
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Tuby LED zamienniki świetlówek liniowych
Andrzej Wiśniewski
nr katalogowy: 145258
10.15199/48.2023.09.36
świetlówki liniowe T8 i T5
tuby LED
świetlówkowe oprawy oświetleniowe
technologia LED
RoHS
linear fluorescent lamps T8 and T5
LED tubes
luminaires for linear fluorescent lamps
LED technology
RoHS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
BIM Kemi TISSUE Technologia produkcji i przetwarzania
nr katalogowy: 109595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
CHŁODNICTWO 2009-12
Wpływ rodzaju czynnika wysokociśnieniowego - substytutu R22 – na wymianę ciepła podczas skraplania w konwencjonalnych kanałach rurowych
TADEUSZ BOHDAL
HENRYK CHARUN
MARIAN CZAPP
nr katalogowy: 48661
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Zastosowania poli(metakrylanu metylu) w medycynie
HANNA CHABERSKA
nr katalogowy: 47853
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Badania kluczowych charakterystyk mechanicznych stopów z układu FeAl
MAGDALENA JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 46231
OPAKOWANIE 2020-6
Ekologiczne opakowania receptą na przyszłość
nr katalogowy: 126817
OPAKOWANIE 2020-6
Ekologiczne opakowania receptą na przyszłość
nr katalogowy: 126817
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Wpływ napięcia zasilania na właściwości wybranych źródeł światła
Krzysztof Górecki
Witold J. Stepowicz
nr katalogowy: 79976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Tętnienie światła wytwarzanego przez tuby LED - zamienniki świetlówek liniowych
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 92116
10.15199/48.2015.07.18
OPAKOWANIE 2013-1
Zgrzewanie, owijanie, pakowanie próżniowe
nr katalogowy: 73761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
W dobie kryzysu stawiamy na jakość, a nie na zamienniki i agresywne reklamy
nr katalogowy: 50724
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Warunki wycofywania żarówek z eksploatacji i ich racjonalnej wymiany na energooszczędne źródła światła w pomieszczeniach domowych
Wojciech ŻAGAN
nr katalogowy: 44735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Made in England, Wales and Scotland
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 133296
OPAKOWANIE 2021-9
Opakowania przestrzenne z papieru antidotum na dyrektywę „plastikową”
nr katalogowy: 133438
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-6
Bezpieczeństwo chemiczne w laboratorium Zasady postępowania - cd.
Paweł Szczepański
nr katalogowy: 91712
OPAKOWANIE 2015-3
Packaging Innovations po raz 7. w Warszawie
nr katalogowy: 90325
AUTO MOTO SERWIS 2023-1
Recykling i regeneracja baterii samochodów elektrycznych i hybrydowych cz. 2
Piotr Kowalski
nr katalogowy: 141715
CHŁODNICTWO 2013-5
Kompaktowe chillery amoniakalne
Piotr Piasecki
nr katalogowy: 76705
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnoąci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120743
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
OPAKOWANIE 2024-4
Opakowania z XPP do dań na wynos
nr katalogowy: 148295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Opakowania do mleka i jego przetworów
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 58958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
AURA 2024-7
Bycie EKO
Justyna Aleksandrzak
nr katalogowy: 149585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
OPAKOWANIE 2021-2
Europejska premiera ekologicznej łyżki z tektury
nr katalogowy: 130639
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ czynników środowiskowych, dietetycznych oraz indywidualnych na zawartość wapnia i magnezu we włosach ludzkich
Agnieszka Zielińska
Katarzyna Chojnacka
Izabela Michalak
nr katalogowy: 59933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
ABC informatyki w piekarni i cukierni Obsługa i rozliczanie produkcji w zakładzie piekarsko-cukierniczym
Maciej Latawiec
nr katalogowy: 88771
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Konsumpcja wołowiny w Polsce w okresie transformacji systemowej
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 73017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Tradycyjne wyroby mięsne wysokiej jakości
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 66707
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Higiena pracowników w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 131406
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Badania mikrostruktury i własności plastycznych spoiwa Ag45Cu27Zn25Sn3
BEATA Cwolek
LUDWIK Ciura
WITOLD Malec
BARBARA JUSZCZYK
ŁUKASZ J. Wierzbicki
nr katalogowy: 53507
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Sytuacja na krajowym rynku produkcji pasz
nr katalogowy: 59405
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część trzecia – jeśli nie cukier to co? Znane i mniej znane zamienniki stosowane w cukiernictwie
nr katalogowy: 131990
CHŁODNICTWO 2012-1-2
XII Spotkanie Krajowej Sieci Serwisowej "Serwis Polska" Chłodnictwo - Klimatyzacja - Gastronomia
nr katalogowy: 66001
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Analiza porównawcza zamiany opraw sodowych na oprawy LED w oświetleniu drogowym
Wiesława Pabjańczyk
Zbigniew Gabryjelski
Przemysław Markiewicz
Roman Sikora
nr katalogowy: 64943
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Ocena wybranych parametrów lamp LED do oświetlenia wnętrz
Małgorzata GÓRCZEWSKA
nr katalogowy: 66565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
CHŁODNICTWO 2013-6
Rewolucje w czynnikach chłodniczych
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 77416
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-6
Testowanie zdalnie sterowanych reklozerów i sekcjonalizerów SN
Cord Mempel
nr katalogowy: 76997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Made in England, Wales and Scotland
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 133296
AURA 2010-9
Jedz ryby nie tylko od święta (5)
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53990
GOSPODARKA WODNA 2023-9
Analiza potencjalnych przyczyn powstawania obciążeń zmęczeniowych w rurociągach ciśnieniowych
MATEUSZ NERKOWSKI
APOLONIUSZ KODURA
nr katalogowy: 144863
10.15199/22.2023.9.3
rury
naprężenia
obciążenia zmęczeniowe
tworzywa sztuczne
pipes
strain
fatigue load
plastics
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 86621
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Lampy LED - ocena podstawowych parametrów
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 67786
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Ciecze obróbkowe na bazie oksyetylatów frakcji glicerynowej z instalacji biodiesla
Elżbieta Rogoś
Bronisław Naraniecki
Andrzej Urbański
Marek Lukosek
nr katalogowy: 63062
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Kształtowanie struktury kompozytowych powłok Al-AlN na stali martenzytycznej metodą Arc-PVD
Bogusław mendala
lucjan swadźba
marek hetmańczyk
nr katalogowy: 62481
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie ryzykiem w pracach rozwojowych - zagrożenia a może szanse
Włodzimierz Kosiński
Joanna Wójcik
Joanna Jasińska
nr katalogowy: 75844
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Badania porównawcze zamienników tradycyjnych żarówek
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 55549
ELEKTROINSTALATOR 2019-5
Sterowanie oświetleniem ledowym
Andrzej Dubrawski
nr katalogowy: 121075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Ocena właściwości kompleksujących chelatów nawozowych
MAGDALENA BOROWIEC
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 51328
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Właściwości elektryczne polimerowych ogniw paliwowych na bazie modyfikowanych elektrolitów
Marek MALINOWSKI
Agnieszka IWAN
Grzegorz PAŚCIAK
nr katalogowy: 86917
10.12915/pe.2014.09.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Wybrane aspekty impulsowego i stałoprądowego sterowania diodami LED
Lech GRODZKI
nr katalogowy: 66563
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Wysokotemperaturowe charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
nr katalogowy: 78615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Rozkład pola temperaturowego opraw z diodami LED
nr katalogowy: 59131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 54146
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Monitorowanie i weryfikowanie jakości surowców i produktów
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 125178
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Wpływ dodatku litu na charakterystyki plastyczności stopów magnezu
Dariusz KUC
Eugeniusz HADASIK
Tomasz MIKUSZEWSKI
Ivo SCHINDLER
nr katalogowy: 92854
10.15199/24.2015.8.6
ELEKTROINSTALATOR 2021-3
NISKOSTRATNE ZAMIENNIKI PRZEWODÓW TRADYCYJNYCH W NAPOWIETRZNYCH SIECIACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
nr katalogowy: 130865
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Aging of biodegradable thermoplastic starch film under UV-irradiation Starzenie biodegradowalnej folii ze skrobi termoplastycznej pod wpływem promieniowania UV
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Mariusz Szymanek
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 105267
10.15199/62.2017.4.32
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Jak wybrać energooszczędny zamiennik tradycyjnej żarówki?
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 64240
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Bezpieczeństwo fotobiologiczne wybranych źródeł światła stosowanych do celów oświetleniowych
Agnieszka WOLSKA
Agata LATAŁA
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 68815
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 126558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Use of the methanol-activated carbon sorption set in a refrigeration unit Wykorzystanie zespołu sorpcyjnego metanol-węgiel aktywny w adsorpcyjnym urządzeniu chłodniczym
Andrzej Grzebielec
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 91684
10.15199/62.2015.6.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-2
Produkcja wodoru w morskich farmach wiatrowych
nr katalogowy: 147556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Chemiczne i enzymatyczne metody estryfikacji kwasu mlekowego
Urszula Dorosz
Ewa Pankalla
Danuta Gillner
nr katalogowy: 128494
10.15199/62.2020.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Chemiczne i enzymatyczne metody estryfikacji kwasu mlekowego
Urszula Dorosz
Ewa Pankalla
Danuta Gillner
nr katalogowy: 128494
10.15199/62.2020.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Wytwarzanie antykorozyjnych pigmentów fosforanowych w instalacji pilotażowej
Bogumił Kic
Katarzyna Przywecka
Barbara Grzmil
Krzysztof Kowalczyk
Adam Burkiewicz
Robert Pleskacz
nr katalogowy: 118609
10.15199/62.2019.2.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Bezodpadowa energetyka węglowa celem do osiągnięcia gospodarki o obiegu zamkniętym i Europejskiego Zielonego Ładu
Dagmara Masłowska
Tomasz Szczygielski
nr katalogowy: 129487
10.15199/33.2020.12.04
uboczne produkty spalania
minerały antropogeniczne
bezodpadowa energetyka węglowa
gospodarka obiegu zamkniętego
zrównoważony rozwój.
coal combustion by-products
anthropogenic minerals
zero waste coal power
circular economy
sustainable development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Ocena procesu utwardzania bezformaldehydowej żywicy melaminowej z wykorzystaniem analizy termicznej i spektroskopii w podczerwieni
Justyna Chrobak
Ewa Sabura
Jolanta Iłowska
Anna Chrobok
nr katalogowy: 150570
10.15199/62.2024.9.14
żywice aminowe bezformaldehydowe
utwardzanie
TGA
DSC
IR
formaldehyde-free amine resins
curing
TGA
DSC
IR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-9
Właściwości fibrobetonu określane w badaniach normowych – test wytrzymałości na ściskanie oraz test trzypunktowego zginania
Łukasz Drobiec
Julia Blazy
nr katalogowy: 145117
10.15199/33.2023.09.02
fibrobeton
włókna polimerowe
wytrzymałość na ściskanie
wytrzymałość równoważna
wytrzymałość resztkowa
fiber reinforced concrete (FRC)
polymer fibres
compressive strength
residual strength
equivalent strength
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Właściwości zapraw cementowych z dodatkiem rozdrobnionego GFRP z recyklingu łopat turbin wiatrowych
Jacek Korentz
Filip Szmatuła
nr katalogowy: 146111
10.15199/33.2023.11.07
kompozyty
recykling
zaprawy cementowe
wytrzymałość
composites
recycling
cement mortars
strength
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Analiza efektywności systemów oświetlania roślin na przykładzie uprawy bazylii
Mateusz FELDZENSZTAJN
Adam MAZIKOWSKI
Tomasz CEGIELSKI
nr katalogowy: 122751
10.15199/48.2019.10.48
fotobiologia
LED
sprzęt oświetleniowy
oświetlenie roślin
photobiology
LED
lighting equipment
horticulture
plants illumination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
A simple LED lamp with a stable luminous flux supplied from 230V AC and free from inrush current
Jacek CHĘCIŃSKI
Zdzisław FILUS
nr katalogowy: 130172
10.15199/48.2021.02.08
SSL
LED lamp
inrush current
stability of the luminous flux
SSL
lampa LED
udar prądu
stabilność strumienia świetlnego
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
CHŁODNICTWO 2019-1
Badanie charakterystyk cieplno-przepływowych skraplania chłodniczych mieszanin zeotropowych w minikanałach
Tadeusz Bohdal
Katarzyna Widomska
nr katalogowy: 118914
10.15199/8.2019.1.5
mieszaniny zeotropowe
minikanały
charakterystyki cieplno-przepływowe
zeotropic mixtures
minichannels
thermal and flow charcteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH