Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Linie komórkowe i ich zastosowanie w toksykologii
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 109239
linie komórkowe
toksykologia in vitro
modele toksykologiczne
cell lines
in vitro toxicology
toxicological modelling
AURA 2015-11
Uwarunkowania hodowli siewek drzew leśnych metodami in vitro
Katarzyna NAWROT-CHORABIK
nr katalogowy: 94973
10.15199/2.2015.11.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Neuronowa hodowla in vitro na matrycach mikroelektrod (MEAS) jako biosensor do detekcji toksyn i neurotoksyn
TOMASZ SOBAŃSKI
HELENA HOGBERG
MAURICE WHELAN
ANNA PRICE
nr katalogowy: 35601
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zastosowania wybranych metali w przyrządach do monitorowania kultur in vitro
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 136076
10.15199/48.2022.02.16
aplikacje biomedyczne
materiały przewodzące
bioimpedancja
biokompatybilność
biomedical applications
conductive materials
bioimpedance
biocompatibility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zastosowania wybranych metali w przyrządach do monitorowania kultur in vitro
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 136076
10.15199/48.2022.02.16
aplikacje biomedyczne
materiały przewodzące
bioimpedancja
biokompatybilność
biomedical applications
conductive materials
bioimpedance
biocompatibility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zastosowania wybranych metali w przyrządach do monitorowania kultur in vitro
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 136076
10.15199/48.2022.02.16
aplikacje biomedyczne
materiały przewodzące
bioimpedancja
biokompatybilność
biomedical applications
conductive materials
bioimpedance
biocompatibility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Analiza możliwości zastosowania półprzewodnikowych źródeł światła w laboratoriach kultur tkankowych - ‘in vitro’
Andrzej PUTERNICKI
Edmund LISAK
Piotr TOMCZUK
nr katalogowy: 79581
SZKŁO I CERAMIKA 2010-1
Badania właściwości fizykochemicznych i biologicznych in vitro bioszkieł ze srebrem wytworzonych metodą zol-żel
LIDIA CIOŁEK
JOANNA KARAŚ
ANDRZEJ OLSZYNA
EWA ZACZYŃSKA
ANNA CZARNY
BOGUSŁAWA ŻYWICKA
nr katalogowy: 50622
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Study on bioavailability of zinc ions and other microelements from new biological fertilizer components under in vitro conditions Badanie przyswajalności jonów cynku i innych mikroelementów z biologicznych komponentów w badaniach in vitro
Łukasz Tuhy
Mateusz Samoraj
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 85689
10.12916/przemchem.2014.1157
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Instalacja do oceny stopnia uwalniania jonów metali ze stopów w warunkach in vitro
Paulina Wołowiec
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Badanie wpływu stałego pola magnetycznego na apoptozę komórek białaczki ludzkiej HL-60
Dariusz SZTAFROWSKI
Kazimierz KULICZKOWSKI
Bożena JAŹWIEC
Magdalena DEC
Jacek GUMIELA
nr katalogowy: 102627
10.15199/48.2016.12.43
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Przykłady zastosowania dedykowanych układów scalonych oraz matryc mikroelektrod wytworzonych w technologii MEMS do rejestracji elektrycznej aktywności tkanki mózgowej
Mirosław ŻOŁĄDŹ
nr katalogowy: 93280
10.15199/48.2015.09.56
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Biological effects of the EMF influence on animal cells and tissues in in vitro cultures - a summary of own research
Anna KOZIOROWSKA
nr katalogowy: 117343
10.15199/48.2018.12.46
electromagnetic field
proliferation
viability
cell cultures
tissue cultures
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
hodowle komórkowe
hodowle tkankowe
AURA 2013-4
Badania biotechnologiczne dla potrzeb leśnictwa
Katarzyna NAWROT-CHORABIK
nr katalogowy: 75674
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Badania topograficzne i mikrostrukturalne powierzchni szkliwa ludzkich zębów
T. Matthews-Brzozowska
M. Mikulewicz
J. Szymkowski
nr katalogowy: 1091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Medyczny odczynnik analityczny
A. Bądkowski
nr katalogowy: 15776
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
In vitro investigation on calcium sulfate gypsum/hydroxyapatite composites
WIOLETTA FLORKIEWICZ
DAGMARA SŁOTA
AGNIESZKA MAKARA
BOŻENA TYLISZCZAK
nr katalogowy: 134838
10.15199/28.2021.4-5.3
hydroxyapatite
calcium sulfate gypsum
composite
biomineralization
hydroksyapatyt
gips
kompozyt
biomineralizacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Wpływ zmiennego pola magnetycznego na proliferację komórek limfocytarnych in vitro
Adam ROMAN
Tomasz ZYSS
Irena NALEPA
nr katalogowy: 11827
SZKŁO I CERAMIKA 2007-3
Warto ich poznać
Teresa Siekierska
nr katalogowy: 27241
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Nowa koncepcja oceny narażenia pacjentów leczonych ortodontycznie na toksyczne metale
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
Maciej Janeczek
Agnieszka Zielińska
Paulina Wołowiec
Henryk Górecki
nr katalogowy: 59893
SZKŁO I CERAMIKA 2006-5
Ocena trwałości chemicznej bioceramiki fosforanowo-wapniowej. Badania in vitro
A. Rapacz-Kmita
A. Łytek
Z. Paszkiewicz
A. Ślósarczyk
nr katalogowy: 22491
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Ograniczanie wzrostu Colletotrichum lupini przy użyciu wybranych substancji czynnych fungicydów w warunkach in vitro
Joanna Horoszkiewicz-Janka
Agnieszka Perek
Marek Korbas
Ewa Jajor
Jakub Danielewicz
Łukasz Sobiech
nr katalogowy: 107075
10.15199/62.2017.6.29
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ANTIFUNGAL PROPERTIES OF ESSENTIAL OILS AGAINST WOOD STAIN AND MOLDS
Yu Wang
Jeffrey J. Morrell
Jianmin Chang
Bolin Zhang
Joe Karchesy
nr katalogowy: 70891
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
BIOMÉRIEUX rozszerza swoją ofertę
nr katalogowy: 38226
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Możliwości wykorzystania orzechów włoskich (Juglans regia L.) jako paszy niekonwencjonalnej
Beata Marchand
nr katalogowy: 97775
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Badania wpływu biegunów "N" oraz "S" stałego pola magnetycznego na apoptozę komórek białaczki ludzkiej HL-60
Dariusz SZTAFROWSKI
Bożena JAŹWIEC
Jacek GUMIELA
Kazimierz KULICZKOWSKI
nr katalogowy: 117337
10.15199/48.2018.12.40
Stałe pole magnetyczne (SMF)
bieguny magnetyczne N i S
in vitro
komórki białaczki ludzkiej HL-60
apoptoza
constant SMF magnetic field
in vitro
HL-60 cell
apoptosis
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Environmental Scanning Electron Microscopy and image analysis techniques in biocompatibility investigations of hydroxyapatite of pig origin
ANNA MARIA JANUS
LESZEK WOJNAR
JADWIGA BRZEZIŃSKA-MIECZNIK
nr katalogowy: 37847
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Immunomodulatory Effects of 900 MHz Magnetic Field Applied on Human Blood T Lymphocytes in vitro
Wanda STANKIEWICZ
Zbigniew SAMOCHOCKI
Jarosław KIELISZEK
Jaromir SOBIECH
Andrzej BARTOSIŃSKI
Paweł BODERA
Andrzej KRAWCZYK
Marek P. DĄBROWSKI
nr katalogowy: 64314
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Analiza mechanizmu smarowania stawów człowieka w badaniach in vitro oraz in vivo
Anna M. RYNIEWICZ
Andrzej RYNIEWICZ
nr katalogowy: 84471
10.12915/pe.2014.05.033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of sintering temperature on morphology of dense bioceramics based on hydroxyapatite derived from porcine bones
Anna Maria Janus
ROMAN MAJOR
MAREK FARYNA
nr katalogowy: 52790
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Biodegradowalne rusztowania kostne
nr katalogowy: 42323
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Automated optimal design of wells for electromagnetic cell stimulation
Paolo DI BARBA
Lorenzo FASSINA
Giovanni MAGENES
Maria Evelina MOGNASCHI
nr katalogowy: 119922
10.15199/48.2019.05.01
cell stimulation
force distribution
shape synthesis
multi-objective optimization.
stymulacja komórek
rozkład sił
synteza kształtu
optymalizacja wielokryterialna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Evaluation of how low frequency magnetic field 50 Hz affect living cells
Dariusz SZTAFROWSKI
Zbigniew WRÓBLEWSKI
Marcin ŁUKASZEWICZ
nr katalogowy: 57862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Ocena szczelności koron protetycznych w zależności od technologii ich wykonania
Wojciech RYNIEWICZ
Anna M. RYNIEWICZ
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 91050
10.15199/48.2015.05.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Modele doświadczalne w warunkach in vitro i in vivo wykorzystywane w badaniach na temat oddziaływania pola elektromagnetycznego na ludzkie tkanki - podsumowanie badań własnych prowadzonych w latach 2001-2014
Maciej ŁOPUCKI
Agnieszka GRAFKA
Piotr BIJAK
nr katalogowy: 96010
10.15199/48.2016.01.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Serratia sp. in the PLA and PCL-supporting biodegradation preparations Serratia sp. jako składnik preparatów wspomagających biodegradację PLA i PCL
Katarzyna Janczak
Zuzanna Znajewska
Olga Narbutt
Aneta Raszkowska-Kaczor
Grażyna Dąbrowska
nr katalogowy: 98493
10.15199/62.2016.5.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Jagoda kamczacka - "eliksir życia"
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
Małgorzata Jaszyk
nr katalogowy: 119735
10.15199/64.2019.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Półstałe formy leku. Metody badania dostępności farmaceutycznej
Edyta Pesta-Dynda
Anna Zielińska
Joanna Zagrodzka
Aleksandra Dworzyńska
nr katalogowy: 66453
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Wasza klika i nasz kolektyw
nr katalogowy: 70595
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ dodatku adiuwantów na skuteczność fungicydów w ograniczaniu wzrostu patogenów w warunkach in vitro
Ewa Jajor
Ilona Świerczyńska
Agnieszka Perek
Joanna Horoszkiewicz-Janka
Łukasz Sobiech
Jakub Danielewicz
Marek Korbas
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 114937
10.15199/62.2018.7.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Wpływ kwasu askorbinowego na generację wolnych rodników podczas ekspozycji na promieniowanie elektromagnetyczne eksponowane przez monitory LCD
Gabriela HENRYKOWSKA
Małgorzata LEWICKA1
Maria DZIEDZICZAK-BUCZYŃSKA
Krzysztof PACHOLSKI
Artur SZCZĘSNY
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 84486
10.12915/pe.2014.05.048
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Smart Device Assisted Method for Rod Length and Rod Radius Measurement in Percutaneous Pedicle Screw Surgery
Andreas ALK
Tobias MARTIN
John BASSEY-NEEF
Jens BERGER
Josef KOZAK
nr katalogowy: 96998
10.15199/48.2016.03.07
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Wpływ odległości od urządzeń emitujących promieniowanie elektromagnetyczne na metabolizm tlenowy wybranych elementów morfotycznych krwi
Gabriela HENRYKOWSKA
Małgorzata LEWICKA
Artur SZCZĘSNY
Maria DZIEDZICZAK-BUCZYŃSKA
Krzysztof PACHOLSKI2
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 84727
10.12915/pe.2014.06.036
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Lab-on-a-chip for developmental competence assessment of bovine oocytes
RAFAŁ WALCZAK
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
JAN DZIUBAN
BARTŁOMIEJ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
ANNA CHEŁMOŃSKA-SOYTA
nr katalogowy: 55996
AURA 2010-11
RECENZJE
nr katalogowy: 55321
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effectiveness of selected fungicides as function of physical properties of their solution Skuteczność wybranych fungicydów w zależności od właściwości fizycznych roztworu
Marek Korbas
Ewa Jajor
Jakub Danielewicz
Łukasz Sobiech
Agnieszka Perek
Joanna Horoszkiewicz-Janka
nr katalogowy: 99657
10.15199/62.2016.7.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Effect of static magnetic field and Busulfan on HL-60 cell apoptosis
Dariusz SZTAFROWSKI
Kazimierz KULICZKOWSKI
Bożena JAŹWIEC
Jacek GUMIELA
nr katalogowy: 111559
10.15199/48.2018.01.28
static magnetic field - SMF
in vitro
HL-60 cell
apoptosis
Busulfan
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-20-21
O czymże dumać
nr katalogowy: 71520
SZKŁO I CERAMIKA 2010-5
Badania działania bakteriobójczego in vitro w funkcji czasu bioszkieł z układu SiO2 – Al2O3 dotowanych srebrem
LIDIA CIOŁEK
JOANNA KARAŚ
ANDRZEJ OLSZYNA
EWA ZACZYŃSKA
ANNA CZARNY
BOGUSŁAWA ŻYWICKA
nr katalogowy: 54947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
The impact of electromagnetic fields with frequency of 50 Hz on metabolic activity of cells in vitro
Anna KOZIOROWSKA
Przemysław SOŁEK
Lena MAJCHROWICZ
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 103211
10.15199/48.2017.01.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antifungal activity of Trichoderma harzianum strains resistance to iprodione Aktywność przeciwgrzybowa szczepów Trichoderma harzianum odpornych na iprodion
Elżbieta Gębarowska
Antoni Szumny
Mirosław Anioł
Anna Gliszczyńska
Stanisław J. Pietr
nr katalogowy: 85690
10.12916/przemchem.2014.1161
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Study on effectiveness of chemical and biological preparations used for disinfection against pathogenic fungi Badanie skuteczności preparatów chemicznych i biologicznych wykorzystywanych do celów dezynfekcyjnych przeciwko patogenicznym grzybom
Barbara Breza-Boruta
Zbigniew Paluszak
Beata Szala
nr katalogowy: 94457
10.15199/62.2015.10.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Aromatic heptaene antibiotics as an alternative for synthetic triazole fungicides in plant protection Antybiotyki z grupy aromatycznych heptaenów jako alternatywa dla syntetycznych fungicydów z grupy triazoli stosowanych w ochronie roślin
Łukasz Sobiech
Paweł Szczeblewski
Tomasz Kosiada
Zuzanna Sawinska
Grzegorz Skrzypczak
Edward Borowski
nr katalogowy: 98489
10.15199/62.2016.5.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Nickel comb capacitors for real-time monitoring of cancer cell cultures
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 127825
10.15199/48.2020.09.31
Bioimpedance
Biomedical devices
Nickel
Thin film.
Bioimpedancja
Urządzenie biomedyczne
Nikiel
Cienkie warstwy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Modelowanie koron i ocena dokładności odwzorowania kształtu filarów protetycznych
Wojciech RYNIEWICZ
Anna M. RYNIEWICZ
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 84472
10.12915/pe.2014.05.034
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Spiekanie tytanu i hydroksyapatytu metodą iskrowego spiekania plazmowego
Dariusz GARBIEC
Filip HEYDUK
nr katalogowy: 70201
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Wpływ obróbki powierzchniowej stentów wieńcowych na ich odporność korozyjną
GINTER NAWRAT
TADEUSZ BOŁD
WOJCIECH SIMKA
JOANNA WAŚ
MACIEJ GONET
ANDRZEJ GARDEŁA
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
nr katalogowy: 67572
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Ocena wpływu promieniowania elektromagnetycznego monitorów ekranowych LCD na krwinki płytkowe człowieka
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Maria DZIEDZICZAK BUCZYŃSKA
Krzysztof PACHOLSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 76829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Przygotowanie ekstraktów polisacharydowych pyłku chryzantemy i ich wpływ na komórki in vitro raka jelita grubego
Zhongping Fang
Rui Luo
Ming Jiang
Guangfu Jiang
Maosong Fu
Shangwu Chen
Xianghong Lai
nr katalogowy: 116812
10.15199/62.2018.10.20
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Polskie mięso w dobrej formie
nr katalogowy: 152034
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
An electromagnetic field with a frequency of 50 Hz and a magnetic induction of 2.5 mT affects spermatogonia mouse cells (GC-1spg line)
Anna KOZIOROWSKA
Katarzyna KOZIOŁ
Sebastian GNIADY
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 114176
10.15199/48.2018.06.25
electromagnetic field
proliferation
viability
biochemical profile
GC-1 spg cells
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
profil biochemiczny
komórki linii GC-1 spg
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Kondensatory grzebieniowe z miedzi do monitorowania funkcji życiowych komórek hodowlanych
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Dawid ZARZECZNY
Maciej SZYPULSKI
nr katalogowy: 115814
10.15199/48.2018.09.15
kondensator grzebieniowy
miedź
ECIS
pomiar impedancji komórek
MEMS
Comb capacitor
Copper
ECIS
Cell impedance measurement
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Nanostrukturalne powłoki na bazie tytanu do kontaktu z krwią; diagnostyka strukturalna, adhezja komórek w warunkach hydrodynamicznych
ROMAN MAJOR
FRANZ BRUCKERT
JÜRGEN M. LACKNER
ROMAN KUSTOSZ
PIOTR LACKI
BOGUSŁAW MAJOR
nr katalogowy: 47801
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Dyrektywy medyczne
Agnieszka Wiktorowska-Jezierska
nr katalogowy: 79111
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Czas na kobiety
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 63637
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Polskie mięso, europejski rynek - wyzwania, możliwości, bariery
nr katalogowy: 36776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
CHŁODNICTWO 2006-8
Antyoksydacyjna aktywność otrąb zbożowych w środowisku tkanki mięśniowej śledzi bałtyckich w czasie zamrażalniczego przechowywania
LUDMIŁA STODOLNIK
MAGDALENA WITCZAK
KATARZYNA ADAMOWICZ
nr katalogowy: 16081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 67063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Formulacja jako czynnik modyfikujący działanie tebukonazolu
Zuzanna Sawinska
Marcin Urbaniak
Tomasz Kosiada
Robert Idziak
Zenon Woźnica
nr katalogowy: 115528
10.15199/62.2018.8.28
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 23162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Polskie Mięso na POLAGRZE 2004
nr katalogowy: 1727
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 62715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Konferencja Związku Polskie mięso
nr katalogowy: 1639
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Prozdrowotne właściwości mikroorganizmów probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 58956
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Walne Zebranie Związku "Polskie Mięso"
nr katalogowy: 16736
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Walne Zebranie Związku 'Polskie Mięso'
łęk
nr katalogowy: 9584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Rozmawiamy z Markiem Sadkowskim Przewodniczącym Rady Związku 'Polskie Mięso'
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 9643
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Kronika
nr katalogowy: 50790
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Jakość jest trendy!
nr katalogowy: 73871
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Dzięki technologi firmy ISHIDA, świeże mięso nie traci swych walorów smakowych
nr katalogowy: 78753
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NOWA EDYCJA KAMPANII „POLSKIE MIĘSO – POLSKA SMAKUJE”
nr katalogowy: 147002
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2006
nr katalogowy: 16766
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Nowe przepisy bioasekuracji w gospodarstwach
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 94533
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Piknik z Kuroniami
nr katalogowy: 138205
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
Wiadomości
nr katalogowy: 138455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
AURA 2009-1
Mięso egzotyczne
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 40594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
AURA 2008-12
Mięso może dodać Ci skrzydeł
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39853
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Promocja polskiego mięsa wśród ambasadorów
nr katalogowy: 106587
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34315
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34314
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
POLAGRA 2008
nr katalogowy: 36777
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Problemy eksportowe branży mięsnej
nr katalogowy: 84409
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Czy istnieje szansa na integrację branży mięsnej?
nr katalogowy: 77429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Czas na karpia
Robert Trzaska
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 124225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Technologie utrwalania mięsa świeżego
nr katalogowy: 61713
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Ocena praktyk wyboru firm składujących mięso
nr katalogowy: 33854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 31138
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
AURA 2009-4
Jedz i bądź szczęśliwy!
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 44060
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH