Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
AURA 2023-3
Antybiotyki – nieoceniona pomoc natury
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142207
10.15199/2.2023.3.1
antybioza
antybiotyki
grzyby
nadużywanie
oporność
antibiosis
antibiotics
fungi
overuse
resistance
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-2
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108057
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Złoty inżynier 2007
nr katalogowy: 30496
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
DDGS - duży potencjał wzrostu wykorzystania jako karmy w hodowli zwierząt wodnych ("Aquaculture")
nr katalogowy: 89838
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Zmiany w bhp przy obsłudze zwierząt gospodarskich i innych przepisów
nr katalogowy: 109744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Pasze alternatywne Możliwości uwzględnienia zasad zrównoważonego rozwoju w hodowli świń
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 96596
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Etyka w branży mięsnej
nr katalogowy: 82083
AURA 2005-4
O GNOJOWICY RAZ JESZCZE
Edward Krzywy
nr katalogowy: 8400
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Kronika
nr katalogowy: 53057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Uczulenie na jedzenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 41507
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Światowa Organizacja Zdrowia Zwierząt o bezpieczeństwie żywności
Henryk Lis
nr katalogowy: 42101
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Pozostałości antybiotyków w tkankach zwierzęcych na terenie monitorowanym przez ZHW w Olsztynie
Agnieszka Bała
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 116037
AURA 2013-5
Teraźniejszość i przyszłość badań naukowych w hodowli i biologii zwierząt
Czesław KLOCEK
Józef BIENIEK
nr katalogowy: 76525
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Euro Lider Rynku dla Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Krystyna Zielińska
nr katalogowy: 45705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Biosynteza antybiotyków przez immobilizowane żywe komórki drobnoustrojów
LIDIA PAŚŚ-DZIĘGIELEWSKA
ALINA MARCINIAK-RUSEK
MARIA MALINOWSKA
ANDRZEJ DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 107146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Projekt ustawy Prawo o organizmach genetycznie modyfikowanych
nr katalogowy: 25150
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-20
TWÓRCZA HODOWLA
Edward Arseniuk
nr katalogowy: 29721
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Strop nie wytrzymał ciężaru pracownika
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 38571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Dodatki do pieczywa o działaniu prozdrowotnym
nr katalogowy: 28959
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 128452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 128452
AURA 2006-1
OPORNOŚĆ BAKTERII NA ANTYBIOTYKI (3)
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 16051
AURA 2015-4
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków (2) Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 90320
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
AURA 2017-1
Zoologia w Rzeczypospolitej Obojga Narodów do XVIII wieku
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 103504
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-8
Naturalna skóra jako surowiec w procesie prania odzieży skórzanej. Cz. I
MIROSŁAW BRYCH
nr katalogowy: 86382
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-7
Wełna alpaki - nowy surowiec włókienniczy w Polsce1
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 108372
10.15199/60.2017.07.1
wełna owcza
wełna alpaki
struktura zewnętrzna
struktura wewnętrzna
opłacalność hodowli
sheep wool
alpaca wool
outer structure
inner structure
profitability of breeding
AURA 2014-7
Pisaliśmy o tym... 1980
nr katalogowy: 85244
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Ocena jakościowa komórek rozrodczych zwierząt hodowlanych z wykorzystaniem mikrocytometru typu lab-chip
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
RAFAŁ WALCZAK
JAN A. DZIUBAN
BARTOSZ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
SYLWESTER BARGIEL
nr katalogowy: 52273
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Oporność szczepów Escherichia coli
Krzysztof Barbusiński
Teresa Nalewajek
nr katalogowy: 63666
AURA 2013-12
Biotechnologia zwierząt
Małgorzata SZCZĘSNA
nr katalogowy: 80799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gronkowce koagulazo-ujemne w żywności czy to powód do zmartwień?
Izabela Helak
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Kamila Bojko
nr katalogowy: 88426
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-6
Interleder Epilowana nutria jak norka
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 106843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Emisja metanu z intensywnej hodowli trzody chlewnej
Bożena Nowakowicz-Dębek
Łukasz Wlazło
Beata Stasińska
Marek Kułażyński
Mateusz Ossowski
Paweł Krzaczek
Hanna Bis-Wencel
nr katalogowy: 110754
10.15199/62.2017.11.26
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 113626
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
AURA 2019-3
Paragraf i środowisko Polowanie cudzoziemców w Polsce
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 119050
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-5
W Płońsku Konferencja o alpakach
nr katalogowy: 84571
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
75 lat „GOSPODARKI MIĘSNEJ"
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Bezpieczeństwo żywności dla Sawickiego?
nr katalogowy: 54456
AURA 2013-5
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
Józef BIENIEK
Czesław KLOCEK
nr katalogowy: 76524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
AURA 2018-11
Czy lepsze są skóry zwierząt futerkowych, czy sztuczne "ekologiczne"
Janusz Jerzy KUŹNIEWICZ
nr katalogowy: 117034
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Wpływ sposobu regulacji natężenia przepływu wody w Recyrkulacyjnych Systemach Akwakulturowych (RAS) na straty energii
Łukasz Józefowicz
Anna Janicka
Maciej Zawiślak
Agnieszka Sobianowska-Turek
nr katalogowy: 145155
10.15199/17.2023.9.4
recyrkulujący system akwakulturowy (RAS)
straty energii
zawór kulowy
zawór gilotynowy
recirculating aquaculture system (RAS)
energy loss
ball valve
guillotine valve
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Fakty i mity o Genetycznie Modyfikowanych Organizmach
nr katalogowy: 50884
AURA 2009-1
Pszczoły
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 40597
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 135918
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 135918
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wieprzowina PQS mie,so z certyfikatem
nr katalogowy: 105805
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-7
O alpakach w Łaniętach
B.K.
nr katalogowy: 78162
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
70 lat postępu genetycznego i technicznego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93201
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Alpaki - atrakcja i nowość w hodowli oraz przetwórstwie wełny w Polsce i świecie
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 123918
alpaka
rasy alpak
wełna alpaki
właściwości wełny
wyroby z wełny alpak
alpaca
breed of alpaca
wool of alpaca
wool properties
alpaca wool products
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dania - światowy lider w produkcji mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Marta Marciniak
nr katalogowy: 49796
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
15 punktów doskonałości
nr katalogowy: 49315
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
CIEKAWOSTKI
nr katalogowy: 117814
AURA 2013-2
List otwarty do Premiera rządu RP w sprawie ustawy o nasiennictwie wprowadzającej GMO do Polski
Jan Szyszko
nr katalogowy: 74285
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Wypadki w rolnictwie.Część 2
Leszek Pysznik
nr katalogowy: 58998
AURA 2014-12
50-lecie pracy naukowej profesora Janusza Jerzego Kuźniewicza
nr katalogowy: 88234
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Mięso w mięsie
nr katalogowy: 78862
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Perspektywy organizacji rynku mięsa jagnięcego w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 110534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Nowe zastosowanie acylazy penicylinowej do wytwarzania antybiotyków Beta-laktamowych
PIOTR BOROWICZ
nr katalogowy: 107142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Biodacyna - polska amikacyna
HALINA BOJARSKA-DAHLIG
TADEUSZ GŁĄBSKI
nr katalogowy: 107143
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Modelowanie rozprzestrzeniania się amoniaku w powietrzu atmosferycznym wokół fermy drobiu
Łukasz Wlazło
Bożena Nowakowicz-Dębek
Marek Kułażyński
Wioletta Wnuk
Mateusz Ossowski
nr katalogowy: 113532
10.15199/62.2018.4.28
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Prośrodowiskowe metody wentylacji obiektów inwentarskich
ADAM CHMIELOWSKI
PRZEMYSŁAW MAREK
ANDRZEJ RAKOWSKI
JOANNA SOBCZAK
nr katalogowy: 65085
AURA 2021-7-8
Chronić – by zabić…
Joanna PYŁKA-ŚMIEŁOWSKA
nr katalogowy: 132776
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
AURA 2011-7
Toksyny bakteryjne
Maria J. CHMIEL
Agnieszka CIENIUCH
nr katalogowy: 61080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Gastronomiczne eskapady
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 124235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Zmiany, zmiany
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 101288
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanie
nr katalogowy: 95374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Antybiotyki antracyklinowe
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 28378
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ dodatku nanosrebra na kształtowanie się parametrów fizykochemicznych środowiska w obiekcie inwentarskim
Piotr Nowakowski
Katarzyna Czyż
Zbigniew Dobrzański
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
nr katalogowy: 59902
AURA 2015-6
Strzelanie do psów i kotów w obwodzie łowieckim
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 91637
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zintegrowana technologia oczyszczania ciekłych odpadów z hodowli trzody chlewnej
ADAM PAWEŁCZYKA
DIMITRI MURAVIEV
nr katalogowy: 28735
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Działalność naukowa Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin Oddział w Bydgoszczy w 2007 roku
Mirosław Nowakowski
Jadwiga Szymczak-Nowak
nr katalogowy: 37406
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Ekologiczny chów świń
Mariusz Soszka
nr katalogowy: 83131
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Agrochemikalia w polskim rolnictwie w latach 1945-2010
Adriana Merta-Staszczak
Anna Zwyrzykowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 103984
10.15199/62.2017.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Ocena toksyczności przekompostowanych sorbentów glinokrzemianowych stosowanych do filtracji powietrza
Maciej Durkalec
Sebastian Opaliński
Zofia Spiak
Mariusz Korczyński
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 59854
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 150467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Od redakcji
nr katalogowy: 59829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 57034
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 75371
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
AURA 2023-12
Kupując karpie chronisz ptaki
Damian CZECHOWSKI
Jacek BETLEJA
Mateusz LEDWOŃ
nr katalogowy: 146428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Porównanie właściwości katalizatorów tlenkowych w reakcji utleniania amoniaku
MAŁGORZATA I. SZYNKOWSKA
ELŻBIETA MAĆKIEWICZ
ANETA WĘGLIŃSKA
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 51377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-22
ZŁOTY INŻYNIER 2010 - kandydaci
nr katalogowy: 55300
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
GAZETA CUKROWNICZA 2006-6
Informacja o działalności naukowej Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Bydgoszczy
M. Nowakowski
nr katalogowy: 16610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-1
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107793
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Archeologia na tropie kultury pracy – kultury neolityczne
Roman Adler
nr katalogowy: 136112
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Uprawy roślin odmian modyfikowanych genetycznie i stosowanie w żywieniu ludzi i jako pasze dla zwierząt, drogą do poprawy jakości życia czy zagrożeniem dla zdrowia i środowiska? Część I.
Tadeusz Piotr Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 64144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Budowa biogazowni a bliskość hodowli
nr katalogowy: 53490
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Baranina - wartość odżywcza i zastosowanie
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 89084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-24
65 lat Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowego Instytutu Badawczego
Edward Arseniuk
nr katalogowy: 102256
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Rynek zbożowo-młynarski Argentyny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 111940
GAZETA CUKROWNICZA 2007-4
Zakres badań naukowych Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin Oddział w Bydgoszczy w 2006 roku
Mirosław Nowakowski
Jadwiga Szymczak-Nowak
nr katalogowy: 25396
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Preparation of nanostructured silver by chemical reduction. Otrzymywanie srebra nanostrukturalnego metodą redukcji chemicznej
Marcin Banach
Jolanta Pulit
leszek Tymczyna
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
nr katalogowy: 77325
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Animal Identification and Performance Analysis Based on RFID- IoT Smart Farming Applications
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 136062
10.15199/48.2022.02.02
RFID
WiFi
ZigBee
RFID
IoT
WiFi
WSN
ZigBee-Pro
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-18
ZŁOTY INŻYNIER 2016 kandydaci
nr katalogowy: 100315
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Oczyszczalnia przyszłości
nr katalogowy: 135006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Mięso in vitro – dylematy producentów oraz konsumentów
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 130987
10.15199/65.2021.3.3
mięso hodowlane
mięso in vitro
postrzeganie przez konsumentów
problemy
cultured meat
in vitro meat
consumer perception
problems
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 149449
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Characteristics of the products obtained by processing a biomass digestate from the agricultural biogas plant Właściwości produktów otrzymanych w wyniku przetwarzania odpadu pofermentacyjnego z biogazowi rolniczej
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Marta Marszałek
nr katalogowy: 101498
10.15199/62.2016.10.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Mięso w diecie ewolucyjnej człowieka
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 126896
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Wypadki w rolnictwie Część 1
Leszek Pysznik
nr katalogowy: 58138
AURA 2013-10
Zwierzęta w polskich zoo na kartach pocztowych
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 79510
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Potential application of polyhydroxyalkanoates as coatings of the packaging materials Możliwości wykorzystania polihydroksyalkanolanów jako powłoki materiałów opakowaniowych
Patrycja Sumińska
Michał Jarosz
Magdalena Ordon
Filip Jędra
Marcin Soból
nr katalogowy: 100784
10.15199/62.2016.9.29
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Genialne rozwiązania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83430
GOSPODARKA WODNA 2020-5
Rozmowa z dr. Benim Lewim, izraelskim naukowcem z Volcani Center1)
nr katalogowy: 126355
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ nawozów na bazie struwitu na plon i cechy struktury pszenicy jarej
Mieczysław Borowik
Marzena Mikos-Szymańska
Marta Wyzińska
Anna Zdunek
Sebastian Schab
Alicja Sułek
nr katalogowy: 112771
10.15199/62.2018.3.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Oczyszczalnia przyszłości
nr katalogowy: 135006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Jakość i innowacje systemy recyrkulacyjne w akwakulturze
Piotr F. Borowski
Wojciech Zalewski
nr katalogowy: 83237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Sita cząsteczkowe w agrochemii i ochronie środowiska
Karolina Bączkowska
Dominika Marek
Jolanta R. Grzechowiak
nr katalogowy: 59842
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Niebezpieczne zwierzęta
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 65035
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 52483
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Czy widzieliście, kto zamierza być na nowych Targach VICT AM/FIAAP/GRAPAS w Kolonii?
nr katalogowy: 56220
AURA 2015-11
Uwarunkowania hodowli siewek drzew leśnych metodami in vitro
Katarzyna NAWROT-CHORABIK
nr katalogowy: 94973
10.15199/2.2015.11.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Nowe przepisy bioasekuracji w gospodarstwach
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 94533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Ocena czystości biodacyny metodą HPLC
GRAŻYNA TRONCZYŃSKA-LUBOWICZ
MARIA HORODECKA
nr katalogowy: 107144
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Produkcja wysokojakościowej karmy dla zwierząt domowych zadowoli nawet najbardziej wymagającego klienta
nr katalogowy: 122804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Ochratoksyna A w żywności
Małgorzata Ziarno
Magdalena Ujazdowska
nr katalogowy: 45698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zagospodarowanie odpadów z hodowli pieczarek metodą fermentacji metanowej
Jan Cebula
Sławomir Jarząbek
nr katalogowy: 70407
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Miniaturowy system analityczny do hodowli komórkowych
Elżbieta JĘDRYCH
Karina ZIÓŁKOWSKA
Michał CHUDY
Zbigniew BRZÓZKA
nr katalogowy: 55132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wpływ pola elektromagnetycznego na przeżywalność, wrażliwość na antybiotyki, i przepuszczalność błony Candida Albicans
Dariusz Sztafrowski
Jakub Muraszko
Adam Jasiura
Aneta K. Urbanek
Anna Krasowska
nr katalogowy: 140857
10.15199/48.2022.12.58
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
flukonazol
amfoterycyna B
Candida albicans
electromagnetic field
fluconazole
amphotericin B
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wpływ pola elektromagnetycznego na przeżywalność, wrażliwość na antybiotyki, i przepuszczalność błony Candida Albicans
Dariusz Sztafrowski
Jakub Muraszko
Adam Jasiura
Aneta K. Urbanek
Anna Krasowska
nr katalogowy: 140857
10.15199/48.2022.12.58
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
flukonazol
amfoterycyna B
Candida albicans
electromagnetic field
fluconazole
amphotericin B
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Złoty Medal
nr katalogowy: 1574
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Posadzki przemysłowe w budownictwie rolniczym
K. Maciejewski
nr katalogowy: 17360
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 9543
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Realizacja koncepcji zrównoważonego rozwoju w produkcji agrochemikaliów. Metody, narzędzia i techniki zarządzania
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 97880
10.15199/62.2016.4.2
GOSPODARKA WODNA 2021-8
Kształcenie kadr dla gospodarki wodnej na Wydziale Budownictwa i Inżynierii Środowiska Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
DOROTA LIBRONT
nr katalogowy: 132899
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Tendencje rozwojowe światowego przemysłu chemii gospodarczej
ALOJZY KŁOPOTEK
BEATA BARBARA KŁOPOTEK
nr katalogowy: 106985
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Cudze chwalicie, swego nie znacie - wysoka wartość świń z hodowli krajowej
Magdalena Szyndler-Nędza
nr katalogowy: 44254
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH