Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Mięso drobiowe odkostnione mechanicznie
Dorota Pietrzak
Mirosław Słowiński
Jan Mroczek
nr katalogowy: 61893
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Właściwości i wykorzystanie mięsa mechanicznie odkostnionego - wybrane zagadnienia
Halina Makała
nr katalogowy: 67048
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Jakość w odkostnianiu - mięso MOM
Fabian Magda
nr katalogowy: 51699
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zawartość fosforu (dodanego) w aspekcie stosowania mięsa odkostnionego mechanicznie jako surowca w przemyśle mięsnym
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 83236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 67063
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Czy można zastąpić MDOM preparatem błonnika?
Joanna Miazek
Maciej Zaleski
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 85157
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Problemy w identyfikacji mięsa oddzielonego mechanicznie
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 111265
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa bizona
Iwona Chwastows a-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Rafał Winarski
nr katalogowy: 117813
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Szkła aktywowane mechanicznie do immobilizacji substancji szkodliwych
Małgorzata Ciecińska
Paweł Stoch
nr katalogowy: 56256
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRONIKA
nr katalogowy: 65240
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
CHŁODNICTWO 2008-4
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34647
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Inżynieria powierzchni
nr katalogowy: 133756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Produkcja galantyn i charakterystyka żelatyn
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55979
OPAKOWANIE 2013-3
Nowoczesne systemy pakowania mięsa wołowego
JOANNA ŁOPACKA
ANDRZEJ PÓŁTORAK
nr katalogowy: 75712
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Inżynieria powierzchni
nr katalogowy: 133756
CHŁODNICTWO 2005-8
Krioprotekcja nierozdrobnionego mięsa wieprzowego
Marcin Dziomdziora
Lucjan Krala
nr katalogowy: 8685
CHŁODNICTWO 2008-3
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Wykorzystanie mięsa końskiego w Polsce i na świecie
Halina Makała
nr katalogowy: 31196
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Światłowodowe czujniki
nr katalogowy: 51183
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ dymu wędzarniczego na kształtowanie barwy przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 104681
10.15199/65.2017.3.5
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
DOZÓR TECHNICZNY 2017-1
Wyboczenie siłowników hydraulicznych wielostopniowych synchronizowanych mechanicznie
Mirosław Szymanski
nr katalogowy: 103884
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Przemysłowa produkcja mięsa drobiowego w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 31197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-1
Charakterystyka fizykochemicznych właściwości naturalnych krzemianów warstwowych stosowanych w syntezie materiałów nanokompozytowych
Marian Zaborski
Anna Kaźmierczak
nr katalogowy: 20523
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Zmiany w produkcji mięsa jagnięcego w UE
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 106583
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-6
Parametry mocy elektrycznej
Grzegorz KOSOBUDZKI
Zdzisław NAWROCKI
Józef NOWAK
nr katalogowy: 27040
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Aktualne problemy dotyczące znakowania produktów mięsnych
Piotr Szymański
nr katalogowy: 63861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Informacje biznesowe WYDARZENIA
nr katalogowy: 95684
OPAKOWANIE 2015-12
Pakowanie próżniowe jako metoda przedłużenia trwałości mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
JOANNA ŁOPACKA
URSZULA RAFALSKA
ANNA SAKOWSKA
nr katalogowy: 95537
10.15199/42.2015.12.1
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Właściwości mięsa strusiego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16684
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-7
Charakterystyka wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych
KAZIMIERZ PRZYBYSZ
nr katalogowy: 28059
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-9
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 71582
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-1
Charakterystyka połączenia metal-ceramika w kompozytach na osnowie Cu wzmacnianych włóknami SiC modyfikowanymi metodą implantacji jonowej
HUBERT MATYSIAK
MARCIN PISAREK
MICHAŁ MIŚKIEWICZ
PIOTR KĘDZIERZAWSKI
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
MARIA JANIK-CZACHOR
nr katalogowy: 23897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Z półki księgarskiej
Krzysztof Pielichowski
nr katalogowy: 24194
CHŁODNICTWO 2014-2
Poprawa efektywności chłodzenia mięsa wieprzowego
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
PIOTR A. BARANOWSKI
nr katalogowy: 82599
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-6
Magistrala CAN - struktura, właściwości i zastosowania. Część I. Charakterystyka magistrali CAN
J.F. Kołodziejski
W. Kalita
K. Kmuda
nr katalogowy: 1067
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 56895
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 127697
chitozan
składniki dodane do żywności
innowacje
trwałość przechowalnicza
jakość
chitosan
food ingredients
innovations
shelf life
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 110531
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 50676
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Innowacyjne rozwiązania w masowaniu
Marek Szeląg
nr katalogowy: 90203
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 59085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-4
Charakterystyka odpadowego wapna pokarbidowego w aspekcie jego gospodarczego wykorzystania
Małgorzata Jaroń-Kocot
Jerzy Sablik
nr katalogowy: 14283
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 95695
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Charakterystyka korozyjna stopów miedzi stosowanych na śruby okrętowe po obróbce laserowej w warunkach kriogenicznych
BEATA MAJKOWSKA
WALDEMAR SERBIŃSKI
IGOR SKALSKI
nr katalogowy: 17047
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Wybrane właściwości warstw powierzchniowych otrzymywanych elektroiskrowo
D. Ozimina
N. Radek
J. Senatorski
nr katalogowy: 10184
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Poświadczanie autentyczności mięsa i produktów mięsnych
nr katalogowy: 59066
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 63504
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-4
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 84563
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-2
Charakterystyka twardości i właściwości wytrzymałościowych UHMWPE po napromieniowaniu wiązką elektronów
MARZENA PODREZ-RADZISZEWSKA
DARIUSZ BĄKOWSKI
MACIEJ LACHOWICZ
nr katalogowy: 17225
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Charakterystyka mikrostruktury i odporności na utlenianie pokryć aluminidkowych o różnej zawartości krzemu uzyskane na stopie TiAlCrNb metodą zawiesinową
GRZEGORZ MOSKAL
LUCJAN SWADŹBA
nr katalogowy: 21689
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Ku śmigłowcom samodzielnym
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 116604
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Analiza balistyczna homogenicznych stałych paliw rakietowych obciążonych termicznie i mechanicznie. Badania wstępne
Tomasz Wolszakiewicz
Tomasz Gawora
Robert Zalewski
nr katalogowy: 70941
CHŁODNICTWO 2011-7
Wpływ wieku koni na zmiany właściwości hydratacyjnych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 61208
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 80008
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 49486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
AURA 2012-2
Wiedza na wagę soli
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 65648
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
CHŁODNICTWO 2012-5
Schładzanie próbek mięsa za pomocą mikrostrumieni
PIOTR A. BARANOWSKI
JAN PIWNIK
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 68028
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wpływ wybranych czynników żywieniowych na jakość mięsa wołowego
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 68838
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Drukowanie offsetowe
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 134056
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Utrwalanie mięsa i przetworów mięsnych poprzez zastosowanie technologii wysokich ciśnień – możliwości, jakość, bezpieczeństwo
Halina Makała
nr katalogowy: 119838
10.15199/65.2019.4.7
wysokie ciśnienie
mięso i przetwory mięsne
bezpieczeństwo żywnościowe
high pressure
meat and meat products
food safety
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-7
Wpływ wydajności pompy cyrkulacyjnej na charakterystykę sprawności kolektora słonecznego typu heat pipe
PAWEŁ OBSTAWSKI
nr katalogowy: 92326
10.15199/9.2015.7.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-4
Synteza i charakterystyka polietylenu o szczególnie dużym ciężarze cząsteczkowym
KRYSTYNA CZAJA
MARZENA BIAŁEK
nr katalogowy: 43588
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Właściwości mechaniczne i morfologia kompozytów termoelastoplastów z montmorylonitem modyfikowanym polimerem rozpuszczalnym w wodzie
Cezary Dębek
Maria Rajkiewicz
nr katalogowy: 70078
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Wpływ nanokrystalicznej struktury na właściwości cienkich warstw TiO2
Michał Mazur
nr katalogowy: 77839
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SYNTEZA I CHARAKTERYSTYKA WŁAŚCIWOŚCI KRZEMIONKI MODYFIKOWANEJ IMMOBILIZOWANYM NANOSREBREM
Magdalena Wenda
Maria Zielecka
Regina Jeziórska
Elżbieta Bujnowska
Blanka Kępska
nr katalogowy: 70895
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Charakterystyka półproduktów do grillowania. Czas wrzucić coś na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91738
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Urządzenia do obróbki mechanicznej wykorzystywane w zakładach mięsnych
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 80010
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 66071
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Variability of fatty acid composition of meat exposed to low-temperature argon plasma. Zmienność profilu kwasów tłuszczowych izolowanych z mięsa eksponowanego na działanie zimnej plazmy argonowej
Natalia Ulbin-Figlewicz
Dominika Kulig
Ewa Brychcy
Anna Zimoch
Andrzej Jarmoluk
nr katalogowy: 77341
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-5
KRÓTKIE DONIESIENIA / SHORT COMMUNICATIONS
nr katalogowy: 91123
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Charakterystyka systemu pomiarowego z akwizycją i przetwarzaniem sygnałów w układzie zasilania obiektu przemysłowego
Wiesław BROCIEK
Grzegorz BRODZIŃSKI
Tomasz WINEK
nr katalogowy: 34971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Charakterystyka właściwości cieplnych warstw ochronnych metodą 3-omega
RAFAŁ ZYBAŁA
KRZYSZTOF T. WOJCIECHOWSKI
WITOLD KUCZA
RYSZARD GAJERSKI
ELŻBIETA GODLEWSKA
RYSZARD MANIA
nr katalogowy: 46890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 47661
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka połączeń magnezu i stopu AZ91 z komponentami węglowymi
ANITA OLSZÓWKA-MYALSKA
JERZY MYALSKI
ROMAN PRZELIORZ
AGNIESZKA BOTOR-PROBIERZ
nr katalogowy: 35990
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-5
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 84581
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka struktury i właściwości stopu Fe-28Al-5Cr
IWONA BEDNARCZYK
EWELINA BERNSTOCK-KOPACZYŃSKA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 35988
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 67930
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
MONROCK - ICOBIT - termo- i hydroizolacja dachów płaskich
M. Snopek
nr katalogowy: 2563
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
OPAKOWANIE 2005-1
KAMANN K 15-F - Uniwersalna maszyna sitodrukowa do nadruku cylindrycznych, owalnych i płaskich artykułów
nr katalogowy: 11067
OPAKOWANIE 2005-1
KAMANN K 15-F - Uniwersalna maszyna sitodrukowa do nadruku cylindrycznych, owalnych i płaskich artykułów
nr katalogowy: 11067
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Otrzymywanie i charakterystyka właściwości ceramiki Y2/3CuTa4O12 jako dielektryka kondensatorów z zaporową warstwą wewnętrzną
DOROTA SZWAGIERCZAK
JAN KULAWIK
nr katalogowy: 39648
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-11
Optymalizacja składu złoża katalitycznego przeznaczonego do procesu głębokiego utleniania toluenu i metanolu
BOGUSŁAW NOWICKI
JACEK HETPER
nr katalogowy: 43551
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-2
Prasowanie impulsowe - równoczesne prasowanie i suszenie wstęgi papieru
Mariusz Reczulski
Włodzimierz Kawka
nr katalogowy: 4548
AUTO MOTO SERWIS 2021-2
Chłodnice cieczy i powietrza
Grzegorz Wyrzykowski
nr katalogowy: 134540
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 51292
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Charakterystyka chemisorpcyjna i katalityczna układów ruten/węgiel przeznaczonych do syntezy amoniaku
ZBIGNIEW KOWALCZYK
WIOLETTA RARÓG-PILECKA
DARIUSZ SZMIGIEL
JERZY ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 28888
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-2-3
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 132334
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Porównanie właściwości metrologicznych przekładników prądowych o różnym sposobie składania rdzeni
Wiesław JAŁMUŻNY
Danuta ADAMCZEWSKA
Iwonna BOROWSKA-BANAŚ
nr katalogowy: 72095
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-4
Charakterystyka i kontrola właściwości technologicznych mieszanek ceramicznych do wytworzenia form odlewniczych do odlewania precyzyjnego części turbin lotniczych metodą Bridgmana
HUBERT MATYSIAK
JULIA FERENC
ZENON LIPIŃSKI
KRZYSZTOF GRABARZ
JAKUB MICHALSKI
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 45974
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 59661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Podział i charakterystyka hydrokoloidów stosowanych w żywności bezglutenowej
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 73297
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-1
Charakterystyka kompozytów SiO2 z elastomerem przeznaczonych do pracy pod obciążeniem ściskającym
KATARZYNA KONOPKA
ANNA BOCZKOWSKA
KAMIL BABSKI
ŁUKASZ WASILEWSKI
nr katalogowy: 23901
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Właściwości dynamiczne baterii kolektorów słonecznych
Andrzej CHOCHOWSKI
Paweł OBSTAWSKI
Dariusz CZEKALSKI
nr katalogowy: 53019
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Charakterystyka powłoki kompozytowej warstwa węglowa/HAp wytwarzanej na potrzeby medycyny
Jakub Gawroński
Bożena Pietrzyk
nr katalogowy: 48723
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Wpływ metody wychładzania tusz wieprzowych na właściwości mięsa
Artur Rybarczyk
nr katalogowy: 89619
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. II)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70293
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 66794
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 61867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Porównanie efektywności nawozowej saletry amonowej granulowanej metodą mechaniczną i wieżową oraz mocznika w warunkach suszy i optymalnej wilgotności gleby
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Bartosz Moszowski
Andrzej Biskupski
Tomasz Krawczyński
Konrad Żak
nr katalogowy: 117234
10.15199/62.2018.11.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Nowoczesne metody klasyfikacji tusz przeżuwaczy
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 134013
tusze wołowe i owcze
metody oceny i klasyfikacji
urządzenia pomiarowe
beef and sheep carcasses
evaluation and classification methods
measure devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-3
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
Marta Brzozowska-Lipko
nr katalogowy: 90253
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 65529
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Charakterystyka mikrostruktury i właściwości nanokompozytowych powłok nc-TiC/a-C na stali VANADIS 23 i na stopie Ti-6Al-4V
TOMASZ MOSKALEWICZ
MARCIN KOT
KATARZYNA WŁO DARCZYK
BOGDAN WENDLER
ALEKSAN DRACZYRSKA-FILEMONOWICZ
nr katalogowy: 57149
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-5
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 51953
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 60638
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 58012
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 57635
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Kiełbasy niepeklowane Polski i świata
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 116038
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wybrane właściwości powłok Cu-Al2O3 do zastosowań w układach wydechowych i napędowych
Sylwia Pawlak
Jan Bonarski
Anna Rakowska
Jerzy Morgiel
Łukasz Major
Bogusław Major
nr katalogowy: 64699
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 64839
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-8
Rozważania nad mechanizmem wzmacniania papieru
Friedrich Linhart
nr katalogowy: 12474
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH