Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wybrane aspekty analiz wielokryterialnych w ocenie rozwiązań konstrukcyjno-materiałowych obiektów budowlanych
Elżbieta Szafranko
nr katalogowy: 99302
10.15199/33.2016.06.46
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Kukurydza część 1. Właściwości fizyczne
HenryK GąSioroWSKi
nr katalogowy: 24129
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Ocena trwałości i niezawodności elementów żelbetowych za pomocą metod nieniszczących
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 10776
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Odpływ ścienny Scada - 3 zalety i wiele korzyści
nr katalogowy: 95460
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-13
Pamięć komputerowa
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 68702
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Jakość odwodnienia poznaje się po połączeniach
Ireneusz Siczek
nr katalogowy: 26985
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Zarządzanie ryzykiem w planowaniu badań w locie statku powietrznego
Włodzimierz Kosiński
Joanna Wójcik
Joanna Jasińska
nr katalogowy: 63635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wyniki oceny alweograficznej ziarna pszenicy i mąki pszennej uzyskiwane w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 44895
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Idealna ściana
Jan Szczygielski
nr katalogowy: 92955
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-1
Nowa generacja sterowników swobodnie programowalnych SIMATIC S7-1500
nr katalogowy: 74800
OPAKOWANIE 2009-3
Nowe opakowania kosmetyków
nr katalogowy: 42261
OPAKOWANIE 2019-12
Jakość postrzegana i wizerunek dostępnych na polskim rynku marek środków do zmywania w zmywarkach automatycznych
Andrzej Pawluk
nr katalogowy: 124297
10.15199/42.2019.12.2
OPAKOWANIE 2016-5
TWISPAN - modne rozwiązanie do pakowania słodyczy i karmelków
nr katalogowy: 98745
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Warstwy nanoprętów CuO do zastosowań elektronicznych i sensorowych
ELżBIETA CZERWOSZ
RYSZARD DIDUSZKO
MIROSŁAW KOZŁOWSKI
SŁAWOMIR KRAWCZYK
IZABELA STĘPIŃSKA
HALINA WRONKA
nr katalogowy: 117836
10.15199/13.2018.12.1
nanopręty CuO
termiczne utlenianie
PVD
detektory gazowe
CuO nanowires
thermal oxidation
PVD
gas detectors
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Wpływ prędkości skrawania na cechy funkcjonalne powierzchni Inconelu 625 po obróbce szlifowaniem
Adrian Kopytowski
nr katalogowy: 151485
10.15199/62.2024.11.26
szlifowanie
Inconel 625
chropowatość
morfologia powierzchni
grinding
Inconel 625
roughness
surface morphology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Na zapleczu w przedszkolu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 89395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-5
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 50524
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1
Charakterystyka gresów
Bogdan Ptaszek
nr katalogowy: 42406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 85870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Równanie konstrukcji – przykład
Krzysztof Chodnikiewicz
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 130311
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-10
Proviera
nr katalogowy: 116833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. II)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70293
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Napoje funkcjonalne - szansa dla producentów i konsumentów. Cz. 1
A. Bogacz
nr katalogowy: 22414
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Analiza nośności na zginanie belki swobodnie podpartej zbrojonej prętami FRP
Kinga Brózda
Jacek Selejdak
nr katalogowy: 105658
10.15199/33.2017.05.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Physical elementaries of laser radiation sources overall dimensions miniaturization
Ivan S. MANAK
Waldemar WOJCIK
Viktor V. ZUKOWSKI
Maxim S. LEANENIA
nr katalogowy: 53426
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Projekt zestawu do adaptacyjnej redukcji zakłóceń w głosowym systemie identyfikacji osób
Jakub KAŹMIERCZAK
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 79552
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 5. Napoje funkcjonalne inaczej... bo z gazem
Adam Bogacz
nr katalogowy: 25449
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Analiza modelowa ograniczeń przesyłowych w Krajowym Systemie Elektroenergetycznym
Maksymilian PRZYGRODZKI
Rafał GWÓŹDŹ
nr katalogowy: 104300
10.15199/48.2017.03.13
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Wspomnienie: śp. dr Hanna Jatymowicz (1929 – 2022)
nr katalogowy: 138923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmyślne zmywanie(II) Mycie naczyń - organizacja zmywalni naczyń stołowych
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18635
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Produkcja zgodna z trendami ułatwia sukces
nr katalogowy: 106100
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Odpowiedzialność projektanta z tytułu rękojmi za wady fizyczne projektu budowlanego
Magdalena Rytwińska-Rasz
nr katalogowy: 77493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Napoje funkcjonalne i dodatki - kwiecień 2008 r.
nr katalogowy: 35356
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Szkło nieliniowe dla fotoniki Część 1. Nieliniowość elektryczna szkła
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 33195
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Nowości
nr katalogowy: 82571
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Thermoplastic composites made of polypropylene and ethylene/octene elastomer. Kompozyty termoplastyczne z polipropylenu i kauczuku etylenowo-oktenowego
Maria Rajkiewicz
Marcin Ślączka
Jakub Czakaj
nr katalogowy: 74897
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Wpływ wytłaczania papierów higienicznych na ich właściwości fizyczne
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
nr katalogowy: 95830
10.15199/54.2015.12.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wapień w składzie kompozytów cementowych
Maciej Batog
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 141203
10.15199/33.2022.12.32
wapień
cement
właściwości.
limestone
cement
properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wapień w składzie kompozytów cementowych
Maciej Batog
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 141203
10.15199/33.2022.12.32
wapień
cement
właściwości.
limestone
cement
properties.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych Część 1: Wartości współczynnika fałszywego odrzucenia dla różnych technologii biometrycznych
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 55014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82265
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
SIMATIC Safety Integrated
nr katalogowy: 54965
OPAKOWANIE 2014-12
Najważniejsze dodatki funkcjonalne do opakowań z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 88451
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część I. Skóry świeże - fizyczne metody konserwacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Za, a nawet przeciw...
Bogdan Mamaj
nr katalogowy: 58706
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Realizacja wirtualnego analizatora widma z algorytmem interpolowanej DFT w środowisku Matlab
Przemysław GRZĄŚLEWICZ
Anna DOMAŃSKA
nr katalogowy: 87731
10.12915/pe.2014.11.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Lasery półprzewodnikowe
Włodzimierz NAKWASKI
Robert P. SARZAŁA
nr katalogowy: 93262
10.15199/48.2015.09.38
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wapień w składzie kompozytów cementowych
Maciej Batog
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 141203
10.15199/33.2022.12.32
wapień
cement
właściwości.
limestone
cement
properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Wapień w składzie kompozytów cementowych
Maciej Batog
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 141203
10.15199/33.2022.12.32
wapień
cement
właściwości.
limestone
cement
properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Badania ugięć belek żelbetowych wzmacnianych taśmami węglowymi CFRP
Ewelina Kusa
Mieczysław Kamiński
nr katalogowy: 75583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Wędzonki tradycyjne niskowydajne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 102858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
I Kongres "Funkcjonalne wody i napoje z uwzględnieniem funkcjonalnych napojów mlecznych w Polsce i na świecie"
nr katalogowy: 82266
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Łukoodporność rozdzielnic średniego napięcia - przyczyny powstania wewnętrznego łuku, badania typu, sposoby zapobiegania
Stanisław Wapniarski
Julian Wosik
Bogdan Miedziński
nr katalogowy: 137629
10.15199/74.2022.5.7
rozdzielnica
system szybkiego wyłączenia zwarć łukowych
przedział średniego napięcia
próby typu
switchgear
fast quenching of arc faults
medium voltage compartment
type test
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Łukoodporność rozdzielnic średniego napięcia - przyczyny powstania wewnętrznego łuku, badania typu, sposoby zapobiegania
Stanisław Wapniarski
Julian Wosik
Bogdan Miedziński
nr katalogowy: 137629
10.15199/74.2022.5.7
rozdzielnica
system szybkiego wyłączenia zwarć łukowych
przedział średniego napięcia
próby typu
switchgear
fast quenching of arc faults
medium voltage compartment
type test
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-2-3
Strzeszczenia Artykułów
nr katalogowy: 5722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
OPAKOWANIE 2023-8
Kwitnie popyt na powłoki funkcjonalne i barierowe
nr katalogowy: 144629
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-10
Innowacyjne urządzenia w sektorze tekstylnym - Moisture Management Tester i Drying Rate Tester 201
PAMELA MIŚKIEWICZ
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 122789
10.15199/60.2019.10.2
komfort użytkowania
urządzenia pomiarowe
materiały odzieżowe
comfort of use
measuring devices
garment materials
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 60857
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Analiza możliwości zastosowania metod szybkiego prototypowania (RP) do wytwarzania drobnomodułowych kół zębatych
JACEK PACANA
nr katalogowy: 115410
10.15199/148.2018.7-8.6
zębata przekładnia falowa
koło podatne
tworzywa polimerowe
MEM
SLS
SLA
pomiary współrzędnościowe
harmonic drive
flexspline
polymer materials
MEM
SLS
SLA
coordinate measurements
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Ekspercka ocena wyglądu zaplatanych połączeń końców przędz. Cz. I
Robert Drobina
Stanisław Lewandowski
nr katalogowy: 52607
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowa linia solanek
nr katalogowy: 89670
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Kompaktowa łazienka
Ewa Paradowska
nr katalogowy: 15420
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Kompaktowa łazienka
Ewa Paradowska
nr katalogowy: 15420
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Wpływ warunków suszenia na właściwości fizyczne katalizatorów Ni/Si02
TADEUSZ PARYJCZAK
IRENEUSZ KOCEMBA
STANISŁAW KARSKI
nr katalogowy: 107180
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
JM TRONIK
Adam Gawłowski
nr katalogowy: 7655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Napoje funkcjonalne. Wody magnezowo-wapniowe
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 6810
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-12
Koncepcja renowacji kanału z oszacowaniem wpływu wybranej techniki rehabilitacji na warunki przepływu ścieków
Anna Kolonko
Andrzej Kotowski
nr katalogowy: 32092
CHŁODNICTWO 2008-4
Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mortadeli w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
ANNA FELISIAK
KRZYSZTOF KRYŻA
nr katalogowy: 34649
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-3
Automatyka i zabezpieczenia - Komitet Studiów B5
Piotr Kacejko
nr katalogowy: 75032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Powłoki ochronne w technologii i przechowalnictwie mięsa
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 80679
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
Bezpieczeństwo użytkowania instalacji elektrycznych
Andrzej Boczkowsku
nr katalogowy: 21091
CHŁODNICTWO 2005-8
Krioprotekcja nierozdrobnionego mięsa wieprzowego
Marcin Dziomdziora
Lucjan Krala
nr katalogowy: 8685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Methods for synthesis of fatty-acid esters of starch Metody syntezy estrów skrobi i kwasów tłuszczowych
Anna Stępień
Teresa Witczak
Mariusz Witczak
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 95020
10.15199/62.2015.11.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Zagrożenia psychofizyczne w zakładzie mięsnym
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 86629
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ modyfikacji sadzy silanami i aminą na właściwości fizyczne wulkanizatów NBR
Krzysztof Potocki
Marian Zaborski
nr katalogowy: 70094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Nowa Siedziba Sacmi Polska
nr katalogowy: 22547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Napoje funkcjonalne - potencjał do wykorzystania
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 20597
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Specyfika fundamentowania wieżowców
A. Z. Pawłowski
I. Cała
nr katalogowy: 2386
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Dobór okna dachowego i usytuowanie go w dachu
nr katalogowy: 17405
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Badanie rozpoznawania twarzy przez człowieka z wykorzystaniem systemu śledzenia fiksacji wzroku Cyber-Oko
ŁUKASZ KULASEK
BARTOSZ KUNKA
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 57437
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Nanokrystaliczne warstwy uzyskiwane z wykorzystaniem ablacji laserowej
B. Major
nr katalogowy: 10057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Napoje funkcjonalne IV 2014
nr katalogowy: 84848
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-1
I Międzynarodowa Konferencja "Materiały Funkcjonalne i Inżynierskie FEM - 2019"
Adam Rylski
nr katalogowy: 125991
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania do luksusowych kosmetyków
L. F.
nr katalogowy: 18049
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-2
Profile komunikacyjne w sieci PROFIBUS
Dariusz Germanek
nr katalogowy: 2223
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-3
Studzienka Tegra 600 i jej nastawne kielichy - rozwiązanie na miarę XXI wieku
nr katalogowy: 16546
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
PRODUKTY SOJOWE FIRMY CARGILL JAKO FUNKCJONALNE l EKONOMICZNE DODATKI W PRODUKCJI WYROBÓW MIĘSNYCH
nr katalogowy: 1584
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-2
Włókna polimerowe jako alternatywa włókien stalowych stosowanych w betonie
Marzena Kurpińska
Aleksandra Mariak
nr katalogowy: 96793
10.15199/33.2016.02.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-3
Ocena przydatności modyfikatora Paraloid К 120N do przetwórstwa PCW o dużym ciężarze cząsteczkowym
ANDRZEJ MATŁOK
KAZIMIERZ KWAŚNY
nr katalogowy: 107824
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-3
Prezentacja nowych technologii SCIP - NINE oraz ich wykorzystanie dla potrzeb kierowania stacjami radiolokacyjnymi
Henryk Dróżdż
Edward Sędek
nr katalogowy: 104806
10.15199/13.2017.3.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Analiza opisu funkcjonalnego oraz strukturalnego złożonego wyrobu odzieżowego
Katarzyna Marciniak
Marian Rybicki
nr katalogowy: 48884
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-2
Rozwiązania funkcjonalne radiowych czujników wysokości stosowanych w zapalnikach zbliżeniowych
Maciej Podciechowski
Dariusz Rodzik
Stanisław Żygadło
nr katalogowy: 96812
10.15199/13.2016.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Zastosowanie produktów interkalacji minerałów ilastych
TADEUSZ SŁONKA
nr katalogowy: 107089
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-10
Zawilgocenie kruszywa lekkiego a parametry cieplne i wytrzymałościowe wybranych kompozytów betonowych
Halina Garbalińska
Jarosław Strzałkowski
nr katalogowy: 80209
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
Nowa generacja chemikaliów papierniczych osadzonych na włóknach. Zmikronizowana celuloza jako nośnik i środek pomocniczy
A. Ozersky
S. Galic
nr katalogowy: 22077
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Suprex® Food funkcjonalne komponenty
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 14058
OPAKOWANIE 2005-8-1
Inteligentne opakowania- nie głupszy papier
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 11257
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-6
Czujniki bezdotykowe
Tadeusz Zioło
nr katalogowy: 10358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Sofit - estetyczne i funkcjonalne sufity podwieszone Rockwool
Mariusz Mazurek
nr katalogowy: 10451
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-2
Chemikalia funkcjonalne
Z. Raczyńska
nr katalogowy: 4547
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
BIM Kemi - Technologie chemiczne do papierów opakowaniowych - BIM Packaging Solutions
nr katalogowy: 105860
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-5
Wybrane metody ochrony danych w systemie RSMAD
Sławomir Gajewski
Małgorzata Gajewska
Marcin Sokół
nr katalogowy: 59547
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Lepkość hydroksypropylometylocelulozy a właściwości cementowych zapraw klejowych
MAŁGORZATA NIZIURSKA
KRZYSZTOF NOSAL
nr katalogowy: 60302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-1
CES 2022 ShowStoppers – SŁUCHAWKI DLA DZIECI
nr katalogowy: 135935
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - nowości
nr katalogowy: 22415
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Mosty funkcjonalne i... piękne
Marek Bielski
nr katalogowy: 92339
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Zanieczyszczenia fizyczne- ŚWIATŁO I ENERGIA
nr katalogowy: 100894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X 2013 Napoje funkcjonalne X
Adam Bogacz
nr katalogowy: 81132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-11
Ocena oddziaływania długości łączonych odcinków nitek na właściwości fizyczne połączeń bezwęzłowych
Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 56087
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Doskonałe do każdej profesjonalnej kuchni
nr katalogowy: 66295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wyroby czekoladowe w grupie żywności funkcjonalnej
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12865
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Uniwersalne bloki funkcjonalne z wejściami rozszerzającymi funkcjonalność do sterowania napędami technologicznymi
Zbigniew MIKOŚ
Marcin JACHIMSKI
Grzegorz WRÓBEL
nr katalogowy: 88870
10.15199/48.2015.01.05
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
nr katalogowy: 56859
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-3
Nowy, ekologiczny czynnik chłodniczy R32 w klimatyzacji
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 104400
10.15199/9.2017.3.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-3
Nowy, ekologiczny czynnik chłodniczy R32 w klimatyzacji
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 104400
10.15199/9.2017.3.5
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Zasady pracy pneumatycznych urządzeń zaplatających
Robert Drobina
Stanisław Lewandowski
nr katalogowy: 53783
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-6
Wpływ wymiarowości cząstek na właściwości elektryczne materiałów i ich zastosowanie
Kornelia Kadac
Jacek Nowaczyk
nr katalogowy: 91814
10.15199/13.2015.6.7
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Badania odbiorcze transformatorów
nr katalogowy: 124961
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Badania odbiorcze transformatorów
nr katalogowy: 124960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Wykładziny Gamrat - światowe oblicze
nr katalogowy: 38168
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Bezpieczeństwo pożarowe - część X. Funkcjonalne projektowanie budynków z uwagi na bezpieczeństwo pożarowe
M. Kosiorek
G. Sztarbała
nr katalogowy: 17415
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-11
Badanie podstawowych cech technicznych kompozytów cementowych impregnowanych spolimeryzowaną siarką
Mariusz Książek
nr katalogowy: 102112
10.15199/40.2016.11.5
ODZIEŻ 2005-4
Elektroniczna rękawówka słupkowa transportem taśmowym oraz inteligentnym panelem IP - 200 C
nr katalogowy: 11023
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Zadania integracji systemów w budynkach inteligentnych
Andrzej JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 36549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Od kropelki oleosomu do żywności funkcjonalnej nowej generacji
Beata Piłat
nr katalogowy: 105773
10.15199/65.2017.4.6
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Nowoczesne rozwiązania w transporcie zrębków
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 127734
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Nowa ulga termomodernizacyjna
nr katalogowy: 118705
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Ocena kulistości granul nawozów mineralnych metodą cyfrowej analizy obrazu
Norbert Leszczyński
Adam Węgrzyn
Sławomir Kocira
Agnieszka Szparaga
Janusz Zarajczyk
nr katalogowy: 113529
10.15199/62.2018.4.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Górskie marzenia, górskie życie, górska przygoda...
Agnieszka WIELICZKO
nr katalogowy: 145390
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Górskie marzenia, górskie życie, górska przygoda...
Agnieszka WIELICZKO
nr katalogowy: 145390
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Górskie marzenia, górskie życie, górska przygoda...
Agnieszka WIELICZKO
nr katalogowy: 145390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Absolut - współczesny fenomen on-line
nr katalogowy: 57403
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-2
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 15217
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-3
Bezpieczeństwo funkcjonalne w zastosowaniach
Ireneusz Rogala
nr katalogowy: 24508
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Toaleta damska bardzo glamour
Aneta Siwczuk
nr katalogowy: 72731
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
"Zielone" papiery do produkcji wytrzymałych opakowań
nr katalogowy: 80424
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Analiza porównawcza metod wyznaczania transformacji linearyzujących nieliniowe równania stanu układu
Andrzej ZAWADZKI
nr katalogowy: 83814
10.12915/pe.2014.04.07
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Funkcjonalne gradientowe i wielowarstwowe struktury nanometrowej grubości, osadzone metodą laserowej ablacji
WALDEMAR MRÓZ
nr katalogowy: 40465
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Wzornictwo posadzek W OBIEKTACH HANDLOWYCH
Urszula Wincel
nr katalogowy: 35521
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Źródła zagrożeń zawodowych w robotach budowlanych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 64816
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-2
Obiekty wielkopowierzchniowe
Anna Jędrzejewska
nr katalogowy: 60558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-10
Rola chemii w kształtowaniu się nowoczesnych społeczeństw
EDWARD GRZYWA
nr katalogowy: 42660
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Napoje energetyzujące i ich składniki funkcjonalne
MONIKA HOFFMANN
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 38038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 37388
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-1
Dom dla dwojga
nr katalogowy: 125514
OPAKOWANIE 2023-9
Kraftlux – nowa linia ekologicznych toreb premium
nr katalogowy: 145038
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH