Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Wpływ wybranych parametrów suszenia na jakość kiełbas suchych
Jolanta Sienkiewicz
Adam Olszewski
Justyna Pieciul
nr katalogowy: 61709
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Ekonomiczne i bezpieczne wędzenie surowej kiełbasy
nr katalogowy: 93162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 147900
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-6
Pobielane kiełbasy
Henryk Piekut
nr katalogowy: 75646
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Wpływ składu chemicznego i dodatków funkcjonalnych na charakterystykę reologiczną produktów mięsnych
Michał Olkiewicz
nr katalogowy: 25967
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Spis treści
nr katalogowy: 60775
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Kiełbasy niepeklowane Polski i świata
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 116038
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Stabilność przechowalnicza kiełbasy parzonej, peklowanej bez użycia azotanów
Anna Bagnowska
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
nr katalogowy: 60575
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Zwiększenie odporności tłuszczów na wytapianie z produktów mięsnych
Dariusz Papież
Małgorzata Albin
nr katalogowy: 50784
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Prywatna pochwała domowej kiełbasy
Marzena Rutkowska
nr katalogowy: 42097
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Co piszą inni - ze świata
nr katalogowy: 9665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Pakowanie salami
nr katalogowy: 71042
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
PRODUKTY MIESIĄCA NA GRILLA
nr katalogowy: 98647
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Informacje
nr katalogowy: 33857
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Włośnica ciągle groźna
Lech Rak
nr katalogowy: 29833
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 99382
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Salmonella pokonana
nr katalogowy: 18504
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
50 lat temu pisasliśmy
nr katalogowy: 31769
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Co piszą inni
nr katalogowy: 1613
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Grzyby - producenci i przetwórcy
nr katalogowy: 22422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Wygrać z Salmonellą
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11886
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Nie boją się Unii
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 179
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Oo... zamiast ee..
J. Knyziak
nr katalogowy: 15856
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 109652
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Jakość kiełbas salami na rynku krakowskim
Tadeusz Kołczak
Marek Martyński
nr katalogowy: 38216
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Ze starej wędzarni...
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 55986
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Z firmą INWESTEL o mięsie surowym
nr katalogowy: 67055
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część I. Skóry świeże - fizyczne metody konserwacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13876
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 104158
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Od polskiego rolnika do Twojego koszyka
Bogdan Nowak
nr katalogowy: 68048
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część II. Chemiczne metody konserwacji skór - środki konserwujące i sposoby ich aplikacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13947
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Dlaczego jakość przechodzi
nr katalogowy: 51766
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja
nr katalogowy: 90917
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 33027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 31127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 29261
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Czysta woda pitna
nr katalogowy: 36970
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Co robić?
nr katalogowy: 112951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 31708
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Uszczelnienia zaworów
nr katalogowy: 29087
OPAKOWANIE 2012-4
Hubergroup wdraża NewV pack MGA
nr katalogowy: 67121
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
System HiPACS do jednoczesnego wiercenia i pogłębiania otworów w łącznikach lotniczych
nr katalogowy: 133002
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Nowe trendy w wyprawie skór w jarbur – chem
nr katalogowy: 150024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Jedz, co chcesz
nr katalogowy: 32370
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Obuwie męskie
TERESA IBEK
nr katalogowy: 35481
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
System HiPACS do jednoczesnego wiercenia i pogłębiania otworów w łącznikach lotniczych
nr katalogowy: 133002
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-5
Ekskluzywne skóry po raz trzeci w Dubaju
nr katalogowy: 106058
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Próby unieszkodliwienia kwasów fenoksyoctowych w środowisku wodno-ściekowym
IWONA SKOCZKO
JÓZEFA WIATER
nr katalogowy: 35043
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRZYŻANOWSCY polscy pionierzy dań gotowych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 65239
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Tworzenie nazw dla produktów mięsnych
nr katalogowy: 123393
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Trendy w nazewnictwie kiełbas
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 119683
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 120494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Mazurski dzień kartoflaka
Daria Majda
nr katalogowy: 86999
AURA 2009-3
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 42022
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jak nazwać produkt mięsny
nr katalogowy: 122544
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Sprzedaż wędlin stałowagowych od stycznia do maja 2024 roku
PIOTR GAWIN
nr katalogowy: 149624
CHŁODNICTWO 2012-3
Wpływ metody peklowania na stabilność przechowalniczą przetworów mięsnych
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
nr katalogowy: 66790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Wędliny na wielkanocny stół kupić czy zrobić samemu?
Joanna Żochowska-Kujawska
nr katalogowy: 90142
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-12
Nieprosta historia fabryki Doeringów
nr katalogowy: 88638
AURA 2012-2
Hugo Conwentz pionier idei ochrony przyrody
Jerzy WYSOKIŃSKI
nr katalogowy: 65644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Sterylne tanki magazynowe soków - jak dokładnie odmierzać ich napełnienie?
nr katalogowy: 113413
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
20 lutego - tłusty czwartek
nr katalogowy: 124336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
8 lutego – tłusty czwartek
nr katalogowy: 146826
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Sprzedaż wędlin paczkowanych w sklepach małoformatowych
Elżbieta Szarejko
nr katalogowy: 147302
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Europejskie specjały - tradycyjne szynki i kiełbasy
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 60579
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Produkty wędliniarskie w dziejach świata (część II)
nr katalogowy: 76755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Od nosa po koniec ogona
nr katalogowy: 58075
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
Ile szynki w szynce?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 49300
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Mistrzowskie wyroby Tadeusza Wieczorkowskiego
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 46324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Kwas chlebowy – i do picia, i do pieczenia
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 150107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
XI Święto Chleba na Placu Wolnica w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 85524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Rozwiązanie, które wszystkim smakuje
nr katalogowy: 93120
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami
Piotr Gawin
nr katalogowy: 147897
OPAKOWANIE 2018-1
Sprawdzone rozwiązania Trepko do pakowania
nr katalogowy: 111848
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Ekstrakty przypraw naturalnych w płynie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 45678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 41830
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Kamera wizyjna do wykrywania wad w bibułce tissue
nr katalogowy: 46486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Produkcja skrobi kukurydzianej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 55355
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Pod próżnią
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 129525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Pod próżnią
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 129525
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Cabernet, Merlot i Pinot Noir
winny maniak
nr katalogowy: 114017
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Śmiertelna kąpiel
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 50944
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Wakacje 2023 minęły
nr katalogowy: 145467
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Flotacyjne oczyszczanie wstępne ścieków z przetwórstwa mięsnego w mobilnym zestawie badawczym
Sławomir Żak
nr katalogowy: 146566
10.15199/62.2023.12.14
ścieki z zakładu przetwórstwa mięsnego
wstępne oczyszczanie ścieków
nadtlenek wapnia
flotacja
mobilny zestaw badawczy
meat processing plant wastewater
wastewater pre-treatment
calcium peroxide
flotation
mobile test setup
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Co dalej z nazwami zamienników mięsa?
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147899
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 72600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Kontrole żywności prawa i obowiązki przedsiębiorców
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 74717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Na ratunek gastronomii
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 128557
DOZÓR TECHNICZNY 2021-4
Kamery z ochroną przeciwwybuchową – odpowiedź na wyzwania branży przemysłowej
nr katalogowy: 133052
CHŁODNICTWO 2021-1
Rozwiązanie do dezynfekcji – roboty mobilne wyposażone w lampy UV
nr katalogowy: 130462
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Flotacyjne oczyszczanie wstępne ścieków z przetwórstwa mięsnego w mobilnym zestawie badawczym
Sławomir Żak
nr katalogowy: 146566
10.15199/62.2023.12.14
ścieki z zakładu przetwórstwa mięsnego
wstępne oczyszczanie ścieków
nadtlenek wapnia
flotacja
mobilny zestaw badawczy
meat processing plant wastewater
wastewater pre-treatment
calcium peroxide
flotation
mobile test setup
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
KRONIKA
nr katalogowy: 73870
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje (tabela)
nr katalogowy: 45680
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Technologia sous vide
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 65462
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-7
Oddzielenia przeciwpożarowe - bezpieczne i użyteczne
Tomasz Danielewicz
nr katalogowy: 78040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Na ratunek gastronomii
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 128557
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
OPAKOWANIE 2021-11
Motioncutter: cięta propozycja od Konica Minolta
nr katalogowy: 134615
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Spis treści rocznika
nr katalogowy: 64464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
W słońcu i w deszczu
nr katalogowy: 67388
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 89299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Procesy przygotowania powierzchni o lepszej jakości, większej wydajności i niższych kosztach
Doris Schulz
nr katalogowy: 144009
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Zabezpieczenia antykorozyjne profili aluminiowych stosowanych w budownictwie
Marek Gawron
nr katalogowy: 109436
10.15199/33.2017.09.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Wędliny dojrzewające w słońcu Podlasia
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 87963
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
Tam, gdzie sól "wysadziła"
nr katalogowy: 67163
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-3
Etykietowanie zaworów
nr katalogowy: 60237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Nie wszystkie chwyty są dozwolone
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58701
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Krótka historia HACCP
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 55883
AURA 2016-4
Ekologicznie w Ontario
Kaya Maria Wójcik
nr katalogowy: 97567
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 144566
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-7
Efekt motyla, czyli jak niepozorne spotkanie zaprowadziło mnie na pustynię
Michał WIKTORZAK
nr katalogowy: 149369
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Rybka, która nie zna morza
nr katalogowy: 79807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Wykorzystanie pomiaru aktywności oddechowej do wyznaczania zawartości łatwo biodegradowalnej materii organicznej w odpadach
Karolina Sobieraj
Sylwia Stegenta
Andrzej Białowiec
nr katalogowy: 108895
10.15199/62.2017.8.23
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-11
Dostosowanie silników spalinowych do redukcji zużycia paliwa i emisji CO2
nr katalogowy: 123508
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Południowa Afryka – certyfikowane wina biodynamiczne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137874
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Słowniczek zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 148258
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147893
OPAKOWANIE 2024-8
System MES w firmie – monitorowanie i kontrola produkcji
nr katalogowy: 150220
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zakupy kiełbas - gdzie, jakie, za ile
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 148317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
AURA 2023-5
Nieprzestrzeganie przepisów powinno być surowo karane
Maciej Karczyński
nr katalogowy: 143131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Detekcja metali w surowcach i przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 60576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Groźne bakterie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Problem ignorowany
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 74945
OPAKOWANIE 2015-11
Trzy w jednym, czyli Forum Technologii Pakowania
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 94914
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Interaktywne fasady przeszklone w architekturze współczesnej (w kontekście zrównoważonego rozwoju)
Małgorzata Rogińska-Niesłuchowska
nr katalogowy: 91426
10.15199/33.2015.05.16
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
AURA 2024-8
Czy turystyka może być zrównoważona?
Gloria PALLARES
nr katalogowy: 149929
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Perspektywy stosowania pokryć ochronnych do mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 117245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Wpływ rosyjskiego embarga na polski handel rolno-spożywczy
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 92513
10.15199/65.2015.7.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
MIĘSO, SUROWE WYROBY MIĘSNE, PRODUKTY MIĘSNE – prawidłowa klasyfikacja
Joanna Bogucka
Karol Socha
nr katalogowy: 142888
mięso
surowe wyroby mięsne
produkty mięsne
MOM
prawo żywnościowe
meat
meat preparations
meat products
MSM
food law
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-6
Trwałość konstrukcji murowych w świetle Eurokodu 6
Paweł Szymański
nr katalogowy: 69138
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Technologie utrwalania mięsa świeżego
nr katalogowy: 61713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Nowe techniki pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Marek Cierach
Agnieszka Bilicka
nr katalogowy: 53795
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Pokonać drona
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 140112
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Historia maszynki do siekania mięsa
Marek Skowron
nr katalogowy: 112891
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Nie tylko sajgonki
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 69668
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Tradycyjne produkty mięsne Azji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 63177
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-10
Korozja elementów instalacji odsiarczania spalin
GRZEGORZ MOSKAL
ADAM HERNAS
nr katalogowy: 116466
10.15199/40.2018.10.2
korozja
wymienniki ciepła
stal 904L
instalacje odsiarczania spalin
fuel gas desulfurization installations
crevice corrosion
904L steel
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ parametrów procesu wytwarzania tripolifosforanu sodu na jego gęstość nasypową
MARCIN BANACH
ZBIGNIEW WZOREK
KATARZYNA GORAZDA
nr katalogowy: 51324
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH