Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Sposób na tuszki Technologia mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18609
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 66658
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Sektor drobiarski liderem polskiej gospodarki żywnościowej
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90140
10.15199/65.2015.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wydarzenia Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 53805
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Konsumpcja mięsa w Polsce w 2011 roku i jej uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 71046
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Konsumpcja artykułów mięsnych w 2010 roku i jej uwarunkowania
Kryst yna Świet lik
nr katalogowy: 64459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2010 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 54647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2014 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 87486
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2013 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 80012
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnosci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90195
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Konsumpcja wołowiny w Polsce w okresie transformacji systemowej
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 73017
AURA 2017-6
Zrównoważona konsumpcja
Anna MICHNIEWSKA
nr katalogowy: 106273
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 102854
OPAKOWANIE 2016-10
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 101467
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2013 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 85733
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2017 roku
nr katalogowy: 115080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
"Biomasa leśna Produkcja - Dystrybucja - Konsumpcja"
Ł. Maszota
nr katalogowy: 71789
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Produkcja mięsa - twarda polityka weterynaryjna
łęk
nr katalogowy: 9598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Kongres Światowy Dzień Mięsa
nr katalogowy: 151924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Zmiany w produkcji mięsa jagnięcego w UE
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 106583
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2011 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 63180
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2011 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 69411
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2017 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 110173
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego - Walne Zebranie Członków UPPCH
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 96529
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 49795
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Niech jagnięcina zagości na polskich stołach - namawia Roman Niżnikowski, przewodniczący komisji zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Owczego, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 64452
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Przemysłowa produkcja mięsa drobiowego w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 31197
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2010 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 61130
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Klasyfikacja tusz wołowych motorem postępu w produkcji mięsa w Danii
Jarosław Rogalski
Andrzej Borys
Stefan Kien
nr katalogowy: 9509
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Wyzwania i bariery produkcji mięsa w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 50743
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2009 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 50786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Przetwórstwo mięsa i mleka w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 7055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2016 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 107972
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynek mięsa w Unii Europejskiej: powrót do stabilności
nr katalogowy: 151603
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Kształtowanie się cen skupu i zbytu jagnięciny w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16674
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Produkcja mięsa z tusz loch
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 26943
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2009 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 53055
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2012 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 77754
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2015 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 99848
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2014 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 92612
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 16788
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2019 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 123400
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
Więcej bawełny
nr katalogowy: 23801
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego
Robert Mroczek
nr katalogowy: 112852
10.15199/65.2018.3.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2015 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 94530
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2021 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 134364
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2018 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 116753
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2020 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 129219
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
ZIELIŃSCY z Kwidzynia
nr katalogowy: 36092
AURA 2019-3
Produkcja i spożycie mięsa a zrównoważony rozwój
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119041
10.15199/2.2019.3.2
produkcja mięsa
emisja gazów cieplarnianych
zrównoważony rozwój
meat production
greenhouse gas emissions
sustainable development
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 46583
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Tydzień 3R zachęca do podjęcia działań. Potrzebujemy odpowiedzialnego biznesu i konsumpcji w trybie pilnym
nr katalogowy: 136458
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
MIĘSO, SUROWE WYROBY MIĘSNE, PRODUKTY MIĘSNE – prawidłowa klasyfikacja
Joanna Bogucka
Karol Socha
nr katalogowy: 142888
mięso
surowe wyroby mięsne
produkty mięsne
MOM
prawo żywnościowe
meat
meat preparations
meat products
MSM
food law
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 60121
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-18
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 121910
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Musimy być wizjonerami - podkreśla Witold Choiński, prezes zarządu Związku "Polskie Mięso", w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk i Małgorzatą Witek
nr katalogowy: 68039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Informacje o zbiorach pszenicy i żyta w 2011 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – na podstawie informacji przekazanych w prezentacjach wygłoszonych w trakcie posiedzenia Zarządu EFMA w Astanie
nr katalogowy: 63577
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Tydzień 3R zachęca do podjęcia działań. Potrzebujemy odpowiedzialnego biznesu i konsumpcji w trybie pilnym
nr katalogowy: 136458
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1733
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Magazynowanie i transport mięsa mrożonego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 46581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Wyniki finansowe branży mięsnej w i kwartale 2024 roku
Grzegorz Rykaczewski
nr katalogowy: 150469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Zaplecze surowcowe polskiego przetwórstwa mięsa wieprzowego
Magdalena Kozera-Kowalska
nr katalogowy: 125594
10.15199/65.2020.3.2
przetwórstwo wieprzowiny
produkcja trzody chlewnej
import
konkurencja
pig meat processing
pig production
import
competition
OPAKOWANIE 2021-1
Lepsze właściwości barierowe w opakowaniach do żywności
nr katalogowy: 130156
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-5
Główne wyzwania stojące przed polskim przemysłem papierniczym
MACIEJ KUNDA
nr katalogowy: 98759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Wartość odżywcza i dietetyczna mięsa drobiowego
Paulina Duma -Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 104731
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Tradycyjne wyroby mięsne z "Soplicowa"
nr katalogowy: 29131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Liderzy przetwórstwa produktów zwierzęcych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 42532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Światowy rynek wieprzowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 73460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 89617
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Mięsne innowacje
nr katalogowy: 78778
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 71988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Polski rynek piwa i chmielu pod lupą UOKiK
nr katalogowy: 151220
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
Produkcja surowców paszowych i pasz przemysłowych na świecie
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 32568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 109574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 96599
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I połowie 2016 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 102460
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-10
Przemysł papierniczy w Polsce w I półroczu 2012 roku
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 72024
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Rozwój rynku mięsnego w Polsce w 2018 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 119689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Światowa konsumpcja włókien
nr katalogowy: 13634
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Drób z Certyfikatem QAFP, a dynamiczny rozwój polskiego drobiarstwa
Czesław Brzozowski
nr katalogowy: 93165
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Prać u siebie czy na zewnątrz?
nr katalogowy: 111828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
OPAKOWANIE 2021-8
Papier i tektura: Cepi o sytuacji na europejskim rynku
nr katalogowy: 133065
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Producenci ABK na rzecz zrównoważonego budownictwa
Piotr Dauksza
Joanna Nowaczyk
nr katalogowy: 151574
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Jakość w odkostnianiu - mięso MOM
Fabian Magda
nr katalogowy: 51699
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 70116
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Polski drób jest bezkonkurencyjny
nr katalogowy: 109277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Rynek wieprzowiny: świat, Unia Europejska, Polska Apetyt na wieprzowinę
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 91208
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w 2014 roku1
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 92046
OPAKOWANIE 2019-10
Polska europejskim hubem produkcji opakowań
nr katalogowy: 122973
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wybrane systemy opakowań do mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 100638
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ocena przydatności kulinarnej mięsa strusia podlaskiego
ADAM OLSZEWSKI
nr katalogowy: 98645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Obyczajowość spożywania mięsa w dawnej Polsce
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 123990
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Assessment of an application of ashes produced by incineration of poultry industry waste as a rich phosphorus source.Ocena możliwości zastosowania popiołów po spopieleniu odpadów przemysłu drobiarskiego jako bogatego źródła fosforu
Paweł Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 77368
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-1
Rozwój energetyki w Patagonii
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 73647
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-10
Przemysł papier niczy w Polsce w I półroczu 2013 roku
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 80186
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 98721
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Konsumpcja obuwia w Ameryce Łacińskiej wzrośnie o ponad 4% w ciągu najbliższych pięciu lat
nr katalogowy: 149215
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-6
Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki
nr katalogowy: 151842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Polska gospodarka mięsna stan i problemy
Roman Urban
nr katalogowy: 66709
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Eksport polskiego mięsa – wyzwania i bariery rozwoju
nr katalogowy: 148166
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
WIPASZ i wiesz co jesz!
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 78762
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Mięso z produkcji ekologicznej
Ewa Rembiałkowska
Maciej Badowski
nr katalogowy: 53482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2010 r.
nr katalogowy: 56233
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Wartość odżywcza szynki surowo dojrzewającej i jej znaczenie w prawidłowej diecie
nr katalogowy: 64458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Produkcja biogazu z organicznych odpadów przemysłu mięsnego
Tomasz Florowski
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 48039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Konsumpcja żywności na ścieżce wzrostu
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 87956
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
Produkcja owczarska w Polsce i wybranych krajach Unii Europejskiej
Zdzisław CZAPLICKI
nr katalogowy: 119264
produkcyjność owiec
mięso owcze
produkcja jagnięciny w UE
spożycie mięsa owczego w UE.
productivity of sheep’
s
meat of sheep’
s
lamb’
s productivity in EU
consumption of sheep’
s meat in EU.
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Prognozy dotyczące rynku mięsa czerwonego i drobiu
nr katalogowy: 151148
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 66135
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH