Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-10
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
Woch M.
nr katalogowy: 22468
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-5
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 59573
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 14312
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-10
Światowy rynek metali nieżelaznych
Butra J.
nr katalogowy: 22471
GAZETA CUKROWNICZA 2008-9
Prof. A. S. Mujumdar doktor honoris causa PŁ Życiorys - Curriculum Vitae
nr katalogowy: 38353
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-1
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 130080
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic field and forces in a magnetic separator gap
Katarzyna CIOSK
nr katalogowy: 73142
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-12
Światowy rynek metali nieżelaznych - WYDARZENIA GOSPODARCZE, INFORMACJE GIEŁDOWE, WYNIKI FINANSOWE, CENY METALI
nr katalogowy: 32251
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-12
A review on the steel industry - Nigeria case study
Victoria Odokwo EFFIONG
Janusz SZPYTKO
nr katalogowy: 123934
10.15199/24.2019.12.3
steel industry
Nigeria
solid minerals
sustainable development goals
recycling
przemysł stalowy
Nigeria
stałe minerały
cele zrównoważonego rozwoju
recykling
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-5
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 44575
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
NOWE WYDAWNICTWA Czasopisma związane z tematyką korozji
nr katalogowy: 103464
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-6
WYDARZENIA
nr katalogowy: 114423
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-7
XII Międzynarodowa Konferencja "Advances in Coatings Technology - ACT'1" Nowe wyzwania w technologii powłok ochronnych. Część I. Surowce
Anna Pająk
nr katalogowy: 107494
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Sorption of acid and reactive dyes from aqueous solutions on minerals. Sorpcja barwników kwasowych i reaktywnych z roztworów wodnych na minerałach
Magdalena Greluk
nr katalogowy: 76855
OPAKOWANIE 2009-6
Ocena wybranych właściwości barierowych folii opakowaniowych z udziałem minerałów
Andrzej Korzeniowski
Natalia Czaja-Jagielska
nr katalogowy: 45076
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 48083
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-10
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 47399
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-7
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 69585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Superconducting magnet of free helium type used for the filtration in environmental processing
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 52126
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-4
Kompozyty w motoryzacji, turbinach wiatrowych i elementach infrastruktury
nr katalogowy: 97952
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Wpływ dwutlenku węgla ze spalania kopalin energetycznych na ocieplanie klimatu
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 131249
10.15199/74.2021.4.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Otrzymywanie nanomateriałów przez magnezotermiczną redukcję minerałów
Andrzej Huczko
Michał Bystrzejewski
Agnieszka Dąbrowska
Michał Cyrański
Łukasz Dobrzycki
Santosh K. Tiwari
Maciej Fronczak
Manoj Pandey
Rabisharan Bogati
Bhim Kafle
Deepak Prasad Subedi
nr katalogowy: 130836
10.15199/62.2021.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Otrzymywanie nanomateriałów przez magnezotermiczną redukcję minerałów
Andrzej Huczko
Michał Bystrzejewski
Agnieszka Dąbrowska
Michał Cyrański
Łukasz Dobrzycki
Santosh K. Tiwari
Maciej Fronczak
Manoj Pandey
Rabisharan Bogati
Bhim Kafle
Deepak Prasad Subedi
nr katalogowy: 130836
10.15199/62.2021.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Otrzymywanie nanomateriałów przez magnezotermiczną redukcję minerałów
Andrzej Huczko
Michał Bystrzejewski
Agnieszka Dąbrowska
Michał Cyrański
Łukasz Dobrzycki
Santosh K. Tiwari
Maciej Fronczak
Manoj Pandey
Rabisharan Bogati
Bhim Kafle
Deepak Prasad Subedi
nr katalogowy: 130836
10.15199/62.2021.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Efektywny model jakości logistyki i poprawy ochrony środowiska w cementowni
Dušan Malindžák
Andrzej Pacana
Hana Pačaiová
nr katalogowy: 109337
10.15199/62.2017.9.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Właściwości sorbentów kompozytowych stosowanych do obniżania zawartości siarki w żeliwach
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
nr katalogowy: 133317
10.15199/62.2021.9.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Właściwości sorbentów kompozytowych stosowanych do obniżania zawartości siarki w żeliwach
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
nr katalogowy: 133317
10.15199/62.2021.9.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Właściwości sorbentów kompozytowych stosowanych do obniżania zawartości siarki w żeliwach
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
nr katalogowy: 133317
10.15199/62.2021.9.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Safety hazard and quality of nitro-chalk fertilizers in relation to the product composition and the granulation method. Zagrożenie bezpieczeństwa oraz jakość nawozów saletrzanych w zależności od składu produktu i metody granulacji
ANDRZEJ BISKUPSKI
CEZARY MOŻEŃSKI
PRZEMYSŁAW MALINOWSKI
RYSZARD MIDUCH
LESZEK GROCHOWSKI
nr katalogowy: 81282
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Wpływ dwutlenku węgla ze spalania kopalin energetycznych na ocieplanie klimatu
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 131249
10.15199/74.2021.4.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Właściwości sorbentów kompozytowych stosowanych do obniżania zawartości siarki w żeliwach
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
nr katalogowy: 133317
10.15199/62.2021.9.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Analiza procesu ekstrakcji cząstek w magnetycznym separatorze wysokogradientowym
Antoni CIEŚLA
Mikołaj SKOWRON
nr katalogowy: 125675
10.15199/48.2020.04.20
osadzanie cząstek
siła magnetyczna
równowaga sił
matryca ferromagnetyczna
separacja wysokogradientowa
particles buildup
magnetic force
force equilibrium
ferromagnetic matrices
high gradient magnetic separation (HGMS).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Bezodpadowa energetyka węglowa celem do osiągnięcia gospodarki o obiegu zamkniętym i Europejskiego Zielonego Ładu
Dagmara Masłowska
Tomasz Szczygielski
nr katalogowy: 129487
10.15199/33.2020.12.04
uboczne produkty spalania
minerały antropogeniczne
bezodpadowa energetyka węglowa
gospodarka obiegu zamkniętego
zrównoważony rozwój.
coal combustion by-products
anthropogenic minerals
zero waste coal power
circular economy
sustainable development
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
W kierunku Gospodarki Obiegu Zamkniętego – Odzysk wody ze ścieków galwanicznych
Anna Kowalik-Klimczak
Monika Makowska
Monika Łożyńska
nr katalogowy: 134338
gospodarka obiegu zamkniętego
oczyszczanie ścieków
odzysk wody
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
W kierunku Gospodarki Obiegu Zamkniętego – Odzysk wody ze ścieków galwanicznych
Anna Kowalik-Klimczak
Monika Makowska
Monika Łożyńska
nr katalogowy: 134338
gospodarka obiegu zamkniętego
oczyszczanie ścieków
odzysk wody
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
W kierunku Gospodarki Obiegu Zamkniętego – Odzysk wody ze ścieków galwanicznych
Anna Kowalik-Klimczak
Monika Makowska
Monika Łożyńska
nr katalogowy: 134338
gospodarka obiegu zamkniętego
oczyszczanie ścieków
odzysk wody
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Analysis of material separation process performed in wet drum magnetic separators
Alicja IDZIASZEK-GONZALEZ
Stefan WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 77980
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-1
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 103570
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-9
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 100737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
AURA 2023-4
Dlaczego marnujemy węgiel?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142632
10.15199/2.2023.4.1
węgiel
maszyna parowa
źródła energii
zmiany klimatu
przemysł chemiczny
coal
steam engine
energy sources
climate change
chemical industry
AURA 2023-4
Dlaczego marnujemy węgiel?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 142632
10.15199/2.2023.4.1
węgiel
maszyna parowa
źródła energii
zmiany klimatu
przemysł chemiczny
coal
steam engine
energy sources
climate change
chemical industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-9
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 109270
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-6
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 77451
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
ZINC AND COBALT EXTRACTION FROM REFUSE AFTER SPHALERITE MINERAL LEACHING
SILVIE BROŽOVA
PAVLINA PUSTĚJOVSKÁ
SIMONA JURSOVÁ
SOŇA VYSTAVĚLOVÁ
nr katalogowy: 75238
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-12
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 102818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-8
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 115421
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Influence of microstructure on the properties of siliceous electrical porcelain
Przemysław RANACHOWSKI
Feliks REJMUND
Zbigniew RANACHOWSKI
Andrzej PAWEŁEK
Andrzej PIĄTKOWSKI
Stanislav KUDELA
nr katalogowy: 87444
10.12915/pe.2014.10.28
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Field distribution in separator's working space for various winding configuration
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 60801
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-3
Aktualności
nr katalogowy: 75216
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Vulcascot ma już 100 lat!
nr katalogowy: 57197
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-11
Wiadomości Technologiczne
nr katalogowy: 102221
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-7
BIULETYN INSTYTUT METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 92512
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Kierunki rozwoju w dziedzinie technologii organicznych powłok ochronnych
Anna Pająk
nr katalogowy: 89295
AURA 2021-10
Wykorzystanie grzybów leczniczych w medycynie
Małgorzata OSMENDA
nr katalogowy: 133678
grzyby lecznicze
metabolity
leki
medycyna
metoda HCLP
medicinal fungi
metabolites
medicines
medicine
HCLP method
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-12
Extraction of tin by carbon monoxide
Donatille NKUNZI
Janusz SZPYTKO
nr katalogowy: 123933
10.15199/24.2019.12.2
cassiterite
carbon monoxide
smelting process
tin
kasiteryt
tlenek węgla
proces wytapiania
cyna
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz. II)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104696
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 51089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Safety hazard and quality of nitro-chalk fertilizers in relation to the product composition and the granulation method. Zagrożenie bezpieczeństwa oraz jakość nawozów saletrzanych w zależności od składu produktu i metody granulacji
ANDRZEJ BISKUPSKI
CEZARY MOŻEŃSKI
PRZEMYSŁAW MALINOWSKI
RYSZARD MIDUCH
LESZEK GROCHOWSKI
nr katalogowy: 81282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-6
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 85093
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
Światowy rynek metali nieżelaznyc h
nr katalogowy: 71773
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-9
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 70831
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 64032
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-6
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 68566
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-4
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 67320
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-3
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 66511
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 75244
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 52518
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Katalizatory manganowe i ich aktywność w rozkładzie nadtlenku wodoru i utlenianiu fenolu
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 51790
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-4
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 58941
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-3
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 58235
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-11
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 55384
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
Zadanie rządowe jako instrument formalnoprawny w procedurze uzyskiwania koncesji na wydobywanie węgla brunatnego (cz.I)
Zbigniew KASZTELEWICZ
Miranda PTAK
Mateusz SIKORA
nr katalogowy: 104382
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Elektryzacja ziaren węgla metodą tryboelektryczną
Antoni CIEŚLA
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 103203
10.15199/48.2017.01.31
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Sorbenty smektytowe przeznaczone do usuwania H2S z atmosfer korozyjnych
Artur Jaroń
Adam Kuc
Zbigniew Wzorek
Zbigniew Żurek
nr katalogowy: 98250
10.15199/40.2016.5.7
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-5
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 98539
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Use of X-ray spectrometry to assess the content of some elements in biofuel additives Zastosowanie metody spektrometrii rentgenowskiej w ocenie zawartości wybranych pierwiastków w dodatkach uszlachetniających biopaliwa stałe
Leszek Ziemiański
Anna Duda
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski*
Agnieszka Wieczorek
Aleksander Kopydłowski
nr katalogowy: 93595
10.15199/62.2015.9.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Optimization of polyethylene waste utilization methods from disposable packaging Optymalizacja metod zagospodarowania odpadów polietylenu z jednorazowych opakowań
Monika Czop
Krzysztof Pikoń
Magdalena Bogacka
nr katalogowy: 93571
10.15199/62.2015.9.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Adsorption of waste gases on zeolite minerals Adsorpcja zanieczyszczeń gazowych na minerałach zeolitowych
Ireneusz Pliś
Waldemar Prokop
Roman Petrus
Jolanta Warchoł
nr katalogowy: 89498
10.15199/62.2015.2.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Resistance of geopolymers to chemical aggression. Literature study
Barbara Słomka-Słupik
Paulina Wiśniewska
nr katalogowy: 141092
10.15199/40.2022.12.2
geopolymer
destruction
resistance
research
geopolimer
destrukcja
odporność
badania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Resistance of geopolymers to chemical aggression. Literature study
Barbara Słomka-Słupik
Paulina Wiśniewska
nr katalogowy: 141092
10.15199/40.2022.12.2
geopolymer
destruction
resistance
research
geopolimer
destrukcja
odporność
badania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Resistance of geopolymers to chemical aggression. Literature study
Barbara Słomka-Słupik
Paulina Wiśniewska
nr katalogowy: 141092
10.15199/40.2022.12.2
geopolymer
destruction
resistance
research
geopolimer
destrukcja
odporność
badania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Resistance of geopolymers to chemical aggression. Literature study
Barbara Słomka-Słupik
Paulina Wiśniewska
nr katalogowy: 141092
10.15199/40.2022.12.2
geopolymer
destruction
resistance
research
geopolimer
destrukcja
odporność
badania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Technologie wytwarzania nawozów o powolnym/ kontrolowanym uwalnianiu składników
Agnieszka Malecka
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 138111
10.15199/62.2022.6.2
nawóz o spowolnionym i kontrolowanym uwalnianiu
nawóz długo działający
wypełniacze mineralne
materiały powłokowe
metody enkapsulacji
otoczkowanie nawozów
minerały ilaste
slow and controlled-release fertilizer
long-acting fertilizer
mineral fillers
coating materials
encapsulation methods
fertilizer encapsulation
clay minerals
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 148542
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
FEM simulation of superplastic forming of a spherical cap made of Ti-6Al-4V
PIOTR LACKI
JANINA ADAMUS
MACIEJ MOTYKA
nr katalogowy: 52778
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-2
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze zagospodarowania odpadów (7) Lekcja 122
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 124815
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-7
PORÓWNANIE SELEKTYWNOŚCI WZBOGACANIA w ołów W UKŁADZIE TECHNOLOGICZNYM FLOTACJI RUDY MIEDZI W ZWR LUBIN Ołów
Magdalena Duchnowska
Alicja Bakalarz
Przemysław B. Kowalczuk
Antoni Muszer
Jan Drzymała
Andrzej Łuszczkiewicz
nr katalogowy: 99664
10.15199/67.2016.7.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wpływ nawożenia popiołem z biomasy na skład chemiczny ziarna jęczmienia jarego
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Krzysztof Kuglarz
nr katalogowy: 137013
jęczmień
odmiany
gips i popiół
składniki mineralne
skład chemiczny
barley
cultivars
gypsum and ash
minerals
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
"Jej wysokość" mąka kasztanowa
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 122803
mąka kasztanowa
żywność
zdrowie
produkt
odżywianie.
chestnut flour
food
health
product
nutrition.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
AURA 2024-8
Orzech włoski – królewskie drzewo
Janusz R. MROCZEK
Eryka PIĘTA
nr katalogowy: 149941
10.15199/2.2024.8.2
orzech włoski
właściwości odżywcze i prozdrowotne
wykorzystanie w kosmetyce
walnut
nutritional and health-promoting properties
use in cosmetics
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-6
Niektóre tendencje rozwoju ściernych narzędzi diamentowych do obróbki minerałów
PAWEŁ RAJCZYK
nr katalogowy: 114599
10.15199/148.2018.6.3
syntetyczne ziarna diamentowe
modyfikacja
tarcza szlifierska
synthetic diamond grains
modification
grinding disc
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie składu mineralnego wybranych gatunków pszenicy
Leszek Rachoń
Aneta Bobryk-Mamczarz
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
nr katalogowy: 123952
10.15199/62.2019.12.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Magnezyt jako źródło magnezu dla roślin
Adam Pierzga
Piotr Biskupski
Józef Hoffmann
Bartosz Moszowski
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Konrad Żak
Piotr Matyja
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 123313
10.15199/62.2019.11.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Rules for the selection of working fluids for workover works on oil wells
Jan Ziaja
Aleksandra Jamrozik
Rafał Wiśniowski
nr katalogowy: 121042
10.15199/62.2019.6.28
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
Pisz na adres: Inż. Ignacy Sobie szczański-Syberia
Zofia Lech
nr katalogowy: 107391
Instytut Inżynierów Komunikacji w Petersburgu
Syberia
kopalnie
antracyt
zesłańcy syberyjscy
Institute of Communication Engineers in St. Petersburg
Siberia
mines
anthracite
Siberian exiles.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Właściwości spektralne i dozymetryczne polikrystalicznego chlorku sodu – naturalnego detektora promieniowania jonizującego
Ewa MANDOWSKA
Magdalena BIERNACKA
Arkadiusz MANDOWSKI
nr katalogowy: 122096
10.15199/48.2019.09.36
chlorek sodu (NaCl)
optycznie stymulowana luminescencja (OSL)
spektralnie rozdzielcza termoluminescencja (SR-TL)
pułapki nośników ładunku
centra rekombinacji
sodium chloride (NaCl)
optically stimulated luminescence (OSL)
spectrally resolved thermoluminescence (SR-TL)
charge carrier traps
recombination centers.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Wpływ zakwaszania gnojowicy kwasem siarkowym na wybrane właściwości fizykochemiczne gleb w przykładowych uprawach
Jan Barwicki
Kamila E. Mazur
Marek Kierończyk
Kinga Borek
Witold J. Wardal
Kamil K. Roman
nr katalogowy: 129129
10.15199/62.2020.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Wpływ zakwaszania gnojowicy kwasem siarkowym na wybrane właściwości fizykochemiczne gleb w przykładowych uprawach
Jan Barwicki
Kamila E. Mazur
Marek Kierończyk
Kinga Borek
Witold J. Wardal
Kamil K. Roman
nr katalogowy: 129129
10.15199/62.2020.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
About an electric pulse method of grinding gold ore
Igor Piotr KURYTNIK
Bekbolat Rakishevich
NUSSUPBEKOV
Ayanbergen Kairbekovich KHASSENOV
Dana Zhilkibaevna KARABEKOVA
Nazgul Kdyraliyevna TANASHEVA
nr katalogowy: 128265
10.15199/48.2020.10.27
ore crushing
electrical pulses
rozdrabnianie rudy
impulsy elektryczne.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Właściwości surowców do produkcji mąk niekonwencjonalnych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Anna Żbikowska
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 123066
10.15199/65.2019.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagospodarowanie serwatki kwasowej
Justyna Tarapata
Krzysztof Tomalik
Adriana Łobacz
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 119413
10.15199/65.2019.3.4
serwatka kwasowa
zagospodarowanie serwatki
serwatka w proszku
procesy membranowe
acid whey
whey management
whey powder
membrane processes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-7
Promieniowanie słoneczne – istotny element w procesie projektowania domu pasywnego w Polsce
Joanna Gil-Mastalerczyk
Kinga Kraska
nr katalogowy: 144127
10.15199/33.2023.07.03
energia słoneczna
budownictwo pasywne
dom słoneczny
energooszczędność
orientacja budynku energooszczędnego.
solar energy
passive buildings
solar house
energy efficiency
energy-efficient building orientation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Zastosowanie impregnacji próżniowej w przemyśle spożywczym
Magdalena Trusińska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149068
10.15199/65.2024.6.5
impregnacja próżniowa
wzbogacanie
wymiana masy
żywność funkcjonalna
vacuum impregnation
enrichment
mass exchange
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Assessment of possibility of decreasing alkali reactivity of aggregates by using pozzolanic materials
Filip Chyliński
Piotr Kupisz
Agnieszka Michalik
Jacek Zychowicz
nr katalogowy: 151115
10.15199/33.2024.10.06
reaktywność alkaliczna kruszyw
kruszywo kwarcytowe
dodatki pucolanowe
popiół lotny krzemionkowy
odpadowy szlam ilmenitowy
alkaline reactivity of aggregates
quartzite aggregate
pozzolanic additives
siliceous fly ash
waste ilmenite mud
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ zanieczyszczeń komunikacyjnych na zawartość wybranych substancji w drewnie i korze morwy białej (Morus alba L.)
Donata Krutul
Tomasz Zielenkiewicz
Jakub Gawron
Andrzej Radomski
Andrzej Antczak*
Michał Drożdżek
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 114931
10.15199/62.2018.7.13
AURA 2019-8
Bóbr - nietypowe źródło mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 121731
10.15199/2.2019.8.2
bóbr
wydajność rzeźna
skład tkankowy tuszy
skład chemiczny mięsa
beaver
slaughter value
tissue composition
chemical composition
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH