Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niektóre aspekty jakości i mikrobiologicznego zanieczyszczenia świeżych i mrożonych pieczarek
Janusz Czapski
nr katalogowy: 32220
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Colour Measurement as a Tool for Monitoring Oil Quality
nr katalogowy: 86880
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Summaries of selected atricles published in the "Problemy Jakości (Quality Issues)" monthly in 2010 year
nr katalogowy: 56977
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
System zarządzania jakością w przedsiębiorstwach sektora elektroenergetyki
Krzysztof ROHATYŃSKI
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 47441
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Jakość wody w punktach czerpalnych po ponownym rozruchu instalacji wodociągowych wyłączonych z eksploatacji w okresie pandemii
Kaja Niewitecka
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 136327
10.15199/17.2022.2.1
jakość wody pitnej
stagnacja
biofilm
pandemia
budynki użyteczności publicznej
water quality
stagnation
biofilm
pandemic
public buildings
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Jakość wody w punktach czerpalnych po ponownym rozruchu instalacji wodociągowych wyłączonych z eksploatacji w okresie pandemii
Kaja Niewitecka
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 136327
10.15199/17.2022.2.1
jakość wody pitnej
stagnacja
biofilm
pandemia
budynki użyteczności publicznej
water quality
stagnation
biofilm
pandemic
public buildings
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Jakość wody w instalacjach wewnętrznych w odniesieniu do procesów kształtujących tę jakość na przykładzie wybranego Systemu Zaopatrzenia w Wodę
Agnieszka Szuster-Janiaczyk
Jędrzej Bylka
Tomasz Schiller
Marta Skrzypczak
nr katalogowy: 112230
10.15199/17.2018.2.2
Jakość wody
instalacje wewnętrzne
zarządzanie jakością wody
water quality
plumbing
tap water
water quality management
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Analiza jakości wody w wybranym fragmencie miejskiej sieci wodociągowej
Magdalena Teper
Beata Kowalska
Elżbieta Kuzioła
nr katalogowy: 113730
10.15199/17.2018.5.2
jakość wody
sieć wodociągowa
kalibracja modelu
water quality
water supply system
calibration
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
OPAKOWANIE 2009-12
Modernizacja opakowań i kierunki poprawy ich jakości
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 48330
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Summaries of selected articles published in the "Problemy Jakości (Quality Issues)" monthly in 2014 year
nr katalogowy: 89030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Rola opakowania w przedłużaniu trwałości pieczywa
Agnieszka Makowska
Jakub Królak
nr katalogowy: 148667
10.15199/65.2024.5.8
pieczywo
zmiany mikrobiologiczne
opakowania aktywne
nanocząstki
bread
microbiological changes
active packaging
nanoparticles
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Znaczenie histogramu w ocenie jakości włókna alpak, przydatności tekstylnej i selekcji zwierząt
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 143671
10.15199/60.2023.3.3
alpaka włókno
runo
histogram
dystrybuanta
interpretacja wyników
alpaca fibre
fleece
histogram
distribution function
interpretation of results
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 112856
10.15199/65.2018.3.4
woda technologiczna
system HACCP
ocena ryzyka
bakterie heterotroficzne
process water
HACCP system
risk assessment
heterotrophic bacteria
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-5
Analiza zmian wybranych wskaźników jakości wody w systemie wodociągowym
Agnieszka Dobrowolska
Beata Kowalska
nr katalogowy: 131903
10.15199/17.2021.5.2
jakość wody
system wodociągowy
modele predykcji
water quality
water supply system
prediction model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Zastosowanie równa´n ró˙zniczkowo-algebraicznych do predykcji zmian parametrów powietrza wewn˛etrznego
Marlena KWIATKOWSKA
Andrzej SZCZUREK
Paweł DRĄG
nr katalogowy: 98198
10.15199/48.2016.05.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Influence of electricity quality on technological characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Nataliya Solomko
Volodymyr Kisten
Roman Zaloznyi
nr katalogowy: 132832
10.15199/48.2021.08.15
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
jakość napięcia
maszyny rolnicze
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Power quality analysis. Case study for induction motor and 110/35kV substation
Nuri Berisha
Bahri Prebreza
Petrit Emini
nr katalogowy: 144428
10.15199/48.2023.08.21
Power quality
Total harmonic distortion
voltage dips and swells
ETAP
Jakość energii
całkowite zniekształcenia harmoniczne
zapady i skoki napięcia
ETAP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
The Application of Kernel Density Estimation for Aided the Process of Locating Sources of Voltage Fluctuations
Piotr KUWAŁEK
nr katalogowy: 121588
10.15199/48.2019.08.18
kernel density estimation
voltage variation
voltage fluctuations indices
source of disturbance
power quality
estymator ja˛drowy ge˛stos´ci
wahania napie˛cia
wskaz´niki wahan´ napie˛cia
z´ródło zaburzen´
jakos´c´ energii elektrycznej
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Assessment of power quality terms on energy distribution systems: a case study of Istanbul
Bedri KEKEZOGLU
Altug BOZKURT
Oktay ARIKAN
Celal KOCATEPE
Recep YUMURTACI
Mustafa BAYSAL
nr katalogowy: 72106
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Calculation methods and programs for daylighting and comparison of their use
Martina ZAPLETALOVÁ
nr katalogowy: 59120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Analysis of measured data at the point of complaints to power quality
Petr ROZEHNAL
Jan UNGER
Petr KREJCI
nr katalogowy: 80840
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-12
Application of Image Analysis Methods for Assessing the Print Quality on Fabrics
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
KATARZYNA MADZIO
nr katalogowy: 146697
10.15199/54.2023.12.2
Printing on fabrics
Image analysis
Print quality
Automatiic quality assessment
Drukowanie na tkaninach
analiza obrazów
jakość druku
automatyczna ocena jakości
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-4
The influence of activated sludge wastewater treatment plant on the distribution of pores in mortars CEM I
Elżbieta Stanaszek-Tomal
Maria Fiertak
nr katalogowy: 105020
10.15199/40.2017.4.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Pracownicza świadomość jakościowa i jej pomiar
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 99402
10.15199/47.2016.6.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Praktyczne aspekty Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakości w laboratorium diagnostycznym
Agnieszka WOŹNIAK-KOSEK
nr katalogowy: 116042
10.15199/48.2018.9.2
jakość
kontrola jakości
zapewnienie jakości
system oceny
medyczne laboratorium diagnostyczne
system zarządzania
quality
quality control
quality assurance
evaluation system
medical diagnostic laboratory
management system
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Electronic system for analyzing the electrical resistance of biological tissue in forensics
ANELIYA MANUKOVA
IVAYLO IVANOV
nr katalogowy: 60619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Zmiany w składzie żywic i olejków chmielowych w odmianach chmielu i ich produktach w ostatnich latach i wynikające z nich konsekwencje
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 40136
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Influence of the electricity quality on the energy characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Andrii Nesvidomin
Vasyl Bunko
Vasyl Ramsh
Mykola Potapenko
nr katalogowy: 147342
10.15199/48.2024.02.24
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
odchylenie napięcia
asymetria napięcia
wydajność
charakterystyka technologiczna pracującej maszyny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The wavelet-aided methods for evaluating the output signal that is designated for uninterruptible power supply systems
Łukasz DYGA
Zbigniew RYMARSKI
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 128825
10.15199/48.2020.11.11
continuous wavelet transform
voltage source inverters
power electronics system
(uninterruptible power supply) UPS
ciągła transformata falkowa
falowniki napięcia
układy elektroniki mocy
(systemy bezprzerwowego zasilania
CHŁODNICTWO 2014-5
Przegląd technik analitycznych ON-LINE w kształtowaniu jakości chłodzonego mięsa i produktów mięsnych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Drożdżal
nr katalogowy: 84402
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Short and Long-term Data Prediction for Water Quality Estimation
Bogdan DZIADAK
nr katalogowy: 77595
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI SZYFROWANEJ KOMUNIKACJI VOIP W GRANICZNYCH WARUNKACH CZUŁOŚCI ODBIORNIKA RADIOWEGO
Rafał Polak
Jarosław Wojtuń
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 138948
10.15199/59.2022.4.25
testowanie jakości VoIP
szyfrowanie SCIP
szerokopasmowa transmisja radiowa.
voice quality testing
SCIP encryption
wide-band radio communication.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI SZYFROWANEJ KOMUNIKACJI VOIP W GRANICZNYCH WARUNKACH CZUŁOŚCI ODBIORNIKA RADIOWEGO
Rafał Polak
Jarosław Wojtuń
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 138948
10.15199/59.2022.4.25
testowanie jakości VoIP
szyfrowanie SCIP
szerokopasmowa transmisja radiowa.
voice quality testing
SCIP encryption
wide-band radio communication.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI SZYFROWANEJ KOMUNIKACJI VOIP W GRANICZNYCH WARUNKACH CZUŁOŚCI ODBIORNIKA RADIOWEGO
Rafał Polak
Jarosław Wojtuń
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 138948
10.15199/59.2022.4.25
testowanie jakości VoIP
szyfrowanie SCIP
szerokopasmowa transmisja radiowa.
voice quality testing
SCIP encryption
wide-band radio communication.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Pobieranie i przygotowanie próbek żywności
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 112321
10.15199/65.2018.2.3
próbka
plan pobierania próbek
pobieranie próbek
żywność
sample
sampling plan
sampling
food
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Drying Control Design - Case Study on the Near-Ambient Drying of Rapeseed
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Jolanta Gawałek Dariusz Horla
nr katalogowy: 105771
10.15199/65.2017.4.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-21
Transport lotniczy jako stymulator rozwoju cz. I
Tomasz Dziedzic
nr katalogowy: 101353
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Implementacja kompleksowego systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu włókienniczego
Robert Wilgocki
nr katalogowy: 138885
10.15199/60.2022.4.3
jakość
zarządzanie
TQM
kompleksowe zarządzanie jakością
ISO 9000.
quality
management
TQM
total quality management
ISO 9000.
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Wpływ parametrów przechowywania na dynamikę zmian liczby kwasowej i nadtlenkowej oleju rzepakowego i lnianego
Aneta Ocieczek
Katarzyna Kłopotek
nr katalogowy: 104208
10.15199/8.2017.1-2.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Stability robustness and accuracy improvement of double PI based DC drive system subjected to load torque changes
Yassine YAKHELEF
Messaoud BOULOUH
nr katalogowy: 146724
10.15199/48.2023.12.25
Stability robustness
double proportional-integral controller
load torque change
optimized feedforward function
Stabilność
podwójny sterownik proporcjonalnie-całkujący
zmiana momentu obciążenia
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Helical resonator for measurements of dielectrics
MATEUSZ ŻUKOCIŃSKI
ADAM ABRAMOWICZ
nr katalogowy: 46346
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Znaczenie właściwego pakowaniA płytek Petriego dla ich jakości i trwałości
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 122055
10.15199/42.2019.8.1
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
UNSUPERVISED CATEGORY LEARNING IN PERCEIVED VIDEO QUALITY
Andres Vejar
Tomasz Konazyński
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 144802
10.15199/59.2023.4.74
Category learning
Perceived video quality
Machine Learning Classification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The problem of determining the coefficient of flicker in accordance to normative regulations
Marta BĄTKIEWICZ-PANTUŁA
nr katalogowy: 124173
10.15199/48.2020.01.13
flicker
regulation of the minister
updating of the EN 50160 standard
industrial customer of electricity
renewable power plants
współczynnik migotania światła
rozporządzenie ministra
aktualizacja normy EN 50160
odbiorcy przemysłowi
energia odnawialna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
PQ Monitoring in Selected Networks of Czech Republic
Petr KREJCI
Pavel SANTARIUS
Radovan HAJOVSKY
Richard VELICKA
Radim CUMPELIK
nr katalogowy: 69313
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Effect of heat treatment on quality and properties of solid bonded 6061 aluminum alloy
Łukasz Wzorek
Mateusz Wędrychowicz*
Tomasz Skrzekut
Piotr Noga
Marcel Wiewióra
Jakub Wiewióra
Wojciech Sajdak
Maria Richert
nr katalogowy: 104143
10.15199/28.2017.1.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Selected aspects of electrical equipment operation with respect to power quality and EMC
Paweł A. MAZUREK
nr katalogowy: 103178
10.15199/48.2017.01.06
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZEWNĄTRZKOMÓRKOWE DEKSTRANOSACHARAZY LEUCONOSTOC MESENTEROIDES
Katarzyna Dybka
Anna Otlewska
Piotr Walczak
nr katalogowy: 70867
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Short-term thermal stress of high voltage coil
Iraida KOLCUNOVÁ
Marián HRINKO
Juraj KURIMSKÝ
nr katalogowy: 80833
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Zarządzanie zróżnicowaniem jakości gazu w systemach gazowniczych
Maciej Chaczykowski
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 141945
10.15199/17.2023.2.1
zarządzanie siecią gazową
jakość gazu
dywersyfikacja źródeł gazu
technologie power-to-gas
komputerowa symulacja sieci
Gas network operation
gas quality
diversification of gas sources
power-to-gas technologies
network simulation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Zarządzanie zróżnicowaniem jakości gazu w systemach gazowniczych
Maciej Chaczykowski
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 141945
10.15199/17.2023.2.1
zarządzanie siecią gazową
jakość gazu
dywersyfikacja źródeł gazu
technologie power-to-gas
komputerowa symulacja sieci
Gas network operation
gas quality
diversification of gas sources
power-to-gas technologies
network simulation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Zarządzanie zróżnicowaniem jakości gazu w systemach gazowniczych
Maciej Chaczykowski
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 141945
10.15199/17.2023.2.1
zarządzanie siecią gazową
jakość gazu
dywersyfikacja źródeł gazu
technologie power-to-gas
komputerowa symulacja sieci
Gas network operation
gas quality
diversification of gas sources
power-to-gas technologies
network simulation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
PIOTR ROGALA
nr katalogowy: 148458
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-5
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część IV: Charakterystyka urządzenia USTER® EVS FABRIQ SHADE firm USTER TECHNOLOGIES A.G. i EVS przeznaczonego do monitorowania i wykrywania zmian odcieni barw w płaskich wyrobach włókienniczych poddanych barwieniu
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 134390
10.15199/60.2021.5.1
urządzenie USTER® JOSSI VISION SHIELD
moduł USTER® JOSSI MAGIC EYE
oddział wstępny (trzepalnia)
zanieczyszczenia organiczne i nieorganiczne
kontrola zanieczyszczeń
ciała obce
biały
przeźroczysty i kolorowy polipropylen
spektroskopy obrazowe
funkcja „szybkiego uczenia”
color consistency
shades of colors
fabrics and knitted fabrics
system of spectrophotometers
detection of color shade changes
USTER® EVS FABRIQ SHADE apparatus set
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-5
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część IV: Charakterystyka urządzenia USTER® EVS FABRIQ SHADE firm USTER TECHNOLOGIES A.G. i EVS przeznaczonego do monitorowania i wykrywania zmian odcieni barw w płaskich wyrobach włókienniczych poddanych barwieniu
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 134390
10.15199/60.2021.5.1
urządzenie USTER® JOSSI VISION SHIELD
moduł USTER® JOSSI MAGIC EYE
oddział wstępny (trzepalnia)
zanieczyszczenia organiczne i nieorganiczne
kontrola zanieczyszczeń
ciała obce
biały
przeźroczysty i kolorowy polipropylen
spektroskopy obrazowe
funkcja „szybkiego uczenia”
color consistency
shades of colors
fabrics and knitted fabrics
system of spectrophotometers
detection of color shade changes
USTER® EVS FABRIQ SHADE apparatus set
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
AC Voltage Transforming Circuits in Power Systems
Jacek KANIEWSKI
Zbigniew FEDYCZAK
Paweł SZCZEŚNIAK
nr katalogowy: 91586
10.15199/48.2015.06.02
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Classification of Power Quality Disturbances at Power System Frequency and Out Of Power System Frequency Using Support Vector Machines
Cagn ARIKAN
Muammer ÖZDEMIR
nr katalogowy: 74199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-5
Lightweighting by rightweighting
nr katalogowy: 59638
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Analysis of cognitive changes based on EEG signals in third-trimester pregnant women – pilot study
Magda ŻOŁUBAK. Aleksandra KAWALA-STERNIUK
Mariusz PELC
nr katalogowy: 123737
10.15199/48.2019.12.55
EEG
trzeci trymestr ciąży
analiza sygnałów
zmiany poznawcze
EEG
third-trimester pregnant
signal analysis
cognitive changes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of p-q control in single-phase active power filter for dynamic reactive power compensation
Tomasz ADRIKOWSKI
Dawid BUŁA
Marian PASKO
nr katalogowy: 96934
10.15199/48.2016.02.34
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Perspektywy rozwoju rynku opakowań tekturowych w Polsce na tle prognozowanych przemian demograficznych
TOMASZ ŻEBROWSKI
nr katalogowy: 68451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Application of Pulse Doubling in Hexagon-Connected Transformer-Based 20-Pulse AC-DC Converter for Power Quality Improvement
Rohollah ABDOLLAHI
Alireza JALILIAN
nr katalogowy: 71296
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-4
Od klasyki do jakości 4.0 i 5.0 – uwarunkowania i konsekwencje
Elżbieta SKRZYPEK
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 144855
10.15199/46.2023.4.1
jakość 4.0
jakość 5.0
przemysł 4.0
społeczeństwo 4.0 i 5.0
Quality 4.0
Quality 5.0
Industry 4.0
Society 4.0 and 5.0
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Analytic Prediction of Transient Torque Response for Pilot Control of ISC-based Drive Applications
Moritz SPICHARTZ
Carsten HEISING
Volker STAUDT and Andreas STEIMEL
nr katalogowy: 47465
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-4
Intelligent equalizer solution employing music genre and the room characteristics analysis
Piotr Hoffmann
Bożena Kostek
nr katalogowy: 105319
10.15199/13.2017.4.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Reliability Improvement in Distribution Systems by Optimal Placement of DSTATCOM Using Binary Gravitational Search Algorithm
Nesrallh SALMAN
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 65988
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-3
Jak rozumieć jakość – w kierunku Jakości 4.0
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 131065
10.15199/46.2021.3.2
jakość
zarządzanie jakością
doskonalenie jakości
jakość 4.0
przemysł 4.0
quality
quality management
quality improvement
quality 4.0
industry 4.0
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
CHŁODNICTWO 2011-4
Mikroorganizmy z naszych lodówek - gorący temat w zimnym środowisku
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 59185
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Proposed Precision Analysis of Water Quality Monitoring Embedded IoT Network
Wasana BOONSONG
Tanakorn INTHASUTH
Che Zalina ZULKIFLI
nr katalogowy: 145255
10.15199/48.2023.09.33
IoT
pH
Calibration
water quality
sieć IoT
jakość wody
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Kompetencje cyfrowe i ich wpływ na jakość 4.0
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 140131
10.15199/46.2022.5.2
kompetencje cyfrowe
rewolucja cyfrowa
jakość 4.0
dyfuzja kompetencji I4.0 i Q4.0
digital competences
digital revolution
quality 4.0
diffusion competences I4.0 and Q4.0
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Kompetencje cyfrowe i ich wpływ na jakość 4.0
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 140131
10.15199/46.2022.5.2
kompetencje cyfrowe
rewolucja cyfrowa
jakość 4.0
dyfuzja kompetencji I4.0 i Q4.0
digital competences
digital revolution
quality 4.0
diffusion competences I4.0 and Q4.0
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Kompetencje cyfrowe i ich wpływ na jakość 4.0
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 140131
10.15199/46.2022.5.2
kompetencje cyfrowe
rewolucja cyfrowa
jakość 4.0
dyfuzja kompetencji I4.0 i Q4.0
digital competences
digital revolution
quality 4.0
diffusion competences I4.0 and Q4.0
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Kompetencje cyfrowe i ich wpływ na jakość 4.0
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 140131
10.15199/46.2022.5.2
kompetencje cyfrowe
rewolucja cyfrowa
jakość 4.0
dyfuzja kompetencji I4.0 i Q4.0
digital competences
digital revolution
quality 4.0
diffusion competences I4.0 and Q4.0
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH