Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-11
Górnictwo morskie gwarantem przyszłości hutnictwa
RICHARD SABELA
nr katalogowy: 39162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The impact of the raw material composition on fermentation kinetics and the yield of biogas and methane Wpływ składu surowców na kinetykę fermentacji stacjonarnej oraz uzysk biogazu i metanu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
Hubert Prask
nr katalogowy: 100785
10.15199/62.2016.9.30
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Materiał budowlany jako walor w kształtowaniu kompozycji miasta
Radomir Nowakowski
Barbara Sierecka-Nowakowska
nr katalogowy: 117077
10.15199/33.2018.11.16
materiał budowlany
kompozycja miasta
znaczenie elementów struktury miasta
tożsamość miejsca
przestrzeń publiczna.
building material
composition of the city
meaning of elements of the city structure
identity of the place
public space.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Thermodynamics of Cu-Sn-X (X=Bi, Nb, Sb, Zn) liquid alloys
Jolanta Romanowska
nr katalogowy: 52779
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Parametry dobrych jakościowo zrębków wędzarniczych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 114009
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Nawozy wieloskładnikowe – produkcja i rynek surowców
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Maciej Kaniewski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140044
10.15199/62.2022.10.17
nawozy wieloskładnikowe
przemysł nawozowy
rynek surowców
nawozy z odnawialnych źródeł fosforu
nawozy typu NPK
multicomponent fertilizers
fertilizer industry
raw material market
fertilizers from renewable P sources
NPK fertilizers
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Surowce dla przemysłu chemicznego.Zapotrzebowanie i logistyka
WOJCIECH LUBIEWA-WIELEŻYŃSKI
ANDRZEJ SIKORA
nr katalogowy: 44920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Przewaga konkurencyjna spirytusu brazylijskiego do produkcji bioetanolu nad spirytusem europejskim
Agnieszka Wójcik
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 44688
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
COBALT AS A CRITICAL RAW MATERIAL
Martyna POTEMPA
Łukasz MYĆKA
Łukasz KORTYKA
Piotr MADEJ
Tomasz SAK
nr katalogowy: 134405
10.15199/180.2021.3.1
cobalt
critical raw material
non-ferrous metals
recycling
kobalt
surowiec krytyczny
metale nieżelazne
recykling
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Badania laboratoryjne właściwości technologicznych kwarcytów jako surowca do procesu elektrotermicznego wytopu żelazokrzemu
Grzegorz Kopeć
Roman PrzeLIorz
Józef Ochman
Wojciech Bialik
nr katalogowy: 73805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Recykling wyrobów elektroenergetycznych
Ewa Zawadzka
Henryk Brzeziński
Krzysztof Kogut
Patrycja Siworska–Żurek
nr katalogowy: 139707
10.15199/48.2022.10.33
recykling
gospodarka obiegu zamkniętego
kompozyty epoksydowe
izolatory
recycling
circular economy
epoxy composites
insulators
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Recykling wyrobów elektroenergetycznych
Ewa Zawadzka
Henryk Brzeziński
Krzysztof Kogut
Patrycja Siworska–Żurek
nr katalogowy: 139707
10.15199/48.2022.10.33
recykling
gospodarka obiegu zamkniętego
kompozyty epoksydowe
izolatory
recycling
circular economy
epoxy composites
insulators
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Influence of microstructure on the properties of siliceous electrical porcelain
Przemysław RANACHOWSKI
Feliks REJMUND
Zbigniew RANACHOWSKI
Andrzej PAWEŁEK
Andrzej PIĄTKOWSKI
Stanislav KUDELA
nr katalogowy: 87444
10.12915/pe.2014.10.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Nawozy wieloskładnikowe – produkcja i rynek surowców
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Maciej Kaniewski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140044
10.15199/62.2022.10.17
nawozy wieloskładnikowe
przemysł nawozowy
rynek surowców
nawozy z odnawialnych źródeł fosforu
nawozy typu NPK
multicomponent fertilizers
fertilizer industry
raw material market
fertilizers from renewable P sources
NPK fertilizers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Nawozy wieloskładnikowe – produkcja i rynek surowców
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Maciej Kaniewski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140044
10.15199/62.2022.10.17
nawozy wieloskładnikowe
przemysł nawozowy
rynek surowców
nawozy z odnawialnych źródeł fosforu
nawozy typu NPK
multicomponent fertilizers
fertilizer industry
raw material market
fertilizers from renewable P sources
NPK fertilizers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Nawozy wieloskładnikowe – produkcja i rynek surowców
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Maciej Kaniewski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140044
10.15199/62.2022.10.17
nawozy wieloskładnikowe
przemysł nawozowy
rynek surowców
nawozy z odnawialnych źródeł fosforu
nawozy typu NPK
multicomponent fertilizers
fertilizer industry
raw material market
fertilizers from renewable P sources
NPK fertilizers
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Dobór surowca dymotwórczego a efektywność wędzenia
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 121373
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Some implications of the use of alternative fuels in the blast furnace
PAvlinA PustĚJovsKÁ
siMonA JursovÁ
nr katalogowy: 63438
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Antykorozyjne powłoki na bazie surowca odnawialnego z dodatkiem nanomagnetytu
Marlena Roguszewska
Paweł Parzuchowski
Gabriel Rokicki
Damian Tkacz
nr katalogowy: 139862
10.15199/28.2022.4.4
antykorozyjne powłoki
nanomagnetyt
powłoki poliuretanowe
materiały hybrydowe
anti-corrosive coatings
nanomagetite
polyurethane coatings
hybrid materials
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Antykorozyjne powłoki na bazie surowca odnawialnego z dodatkiem nanomagnetytu
Marlena Roguszewska
Paweł Parzuchowski
Gabriel Rokicki
Damian Tkacz
nr katalogowy: 139862
10.15199/28.2022.4.4
antykorozyjne powłoki
nanomagnetyt
powłoki poliuretanowe
materiały hybrydowe
anti-corrosive coatings
nanomagetite
polyurethane coatings
hybrid materials
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Antykorozyjne powłoki na bazie surowca odnawialnego z dodatkiem nanomagnetytu
Marlena Roguszewska
Paweł Parzuchowski
Gabriel Rokicki
Damian Tkacz
nr katalogowy: 139862
10.15199/28.2022.4.4
antykorozyjne powłoki
nanomagnetyt
powłoki poliuretanowe
materiały hybrydowe
anti-corrosive coatings
nanomagetite
polyurethane coatings
hybrid materials
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
SPEKTRALNE CERTYFIKOWANE MATERIAŁY ODNIESIENIA DLA BRĄZU ALUMINIOWO‐NIKLOWEGO
BEATA CWOLEK
BARBARA BOLIBRZUCH
EWA MULLER
ŁUKASZ J. WIERZBICKI
BARBARA JUSZCZYK
LUDWIK CIURA
nr katalogowy: 72441
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Changes of crystallite sizes in the layer determined on the basic of X-ray diffraction lines broadening
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 84288
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Applicability of a multilayer condensed multicomponent material in electrical contacts of LV vacuum interrupters
Bogdan MIEDZIŃSKI
Grzegorz WIŚNIEWSKI
Nickolay I. GRECHANYUK
Andrzej GRODZIŃSKI
Artur KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 56685
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-8
Analiza absorpcji promieniowania IR przez tkaniny w kontekście niektórych aspektów strukturalnych i surowcowych. Cz. II
MIROSŁAW POLIPOWSKI
ANNA PINAR
nr katalogowy: 100283
10.15199/60.2016.08.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-7
Analiza absorpcji promieniowania IR przez tkaniny w kontekście niektórych aspektów strukturalnych i surowcowych. Cz. I
MIROSŁAW POLIPOWSKI
ANNA PINAR
nr katalogowy: 99710
10.15199/60.2016.07.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
PROCESY PASTERYZACJI I STERYLIZACJI surowca mięsnego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142438
procesy pasteryzacji i sterylizacji
metody
uwarunkowania technologiczne procesu
pasteurization and sterilization processes
methods
technological conditions process
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Winogrona – surowiec do produkcji win
Muhamad A. Zubaidi
Marta Czaplicka
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 147569
10.15199/64.2024.1.5
związki bioaktywne
cukry
rodzaje win
bioactive compounds
sugars
types of wines
SZKŁO I CERAMIKA 2011-5
Właściwości sorpcyjne plioceńskich iłów z KWB "Bełchatów" do neutralizacji kationów metali ciężkich
Arkadiusz Gąsiński
Ryszard Sałaciński
nr katalogowy: 63095
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Quantitative evaluation of γʹ phase in CMSX-4 superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
TOMASZ RZYCHOŃ
JAN CWAJNA
nr katalogowy: 52770
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Copper/nanodiamond composite coatings obtained by electrochemical deposition
Zofia Buczko
Marianna Gniadek
Klaudia Olkowicz
Waldemar Okurowski
nr katalogowy: 103155
10.15199/28.2016.6.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
The influence of Stellite-6/WC powder mixture composition on selected properties and microstructure of surface layers produced by TIG method
Adam Piasecki
Mikołaj Popławski
Dariusz Bartkowski
IWONA BAUER
nr katalogowy: 81500
SZKŁO I CERAMIKA 2010-2
Wpływ warunków wypalania na wybrane właściwości ekologicznego pigmentu cyrkonowo-żelazowego
CECYLIA DZIUBAK
nr katalogowy: 51092
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Porous Fe-Al intermetallics fabricated by SHS reaction in volume control environmental reactor
KRZYSZT OF KARCZEWSKI
STA NIS ŁAW JÓŹWIAK
MICHA Ł CHOJNACKI
ZBIGNIEW BOJAR
nr katalogowy: 52759
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Laboratoryjne badania materiałów włókienniczych. Analiza zapotrzebowania rynku, przegląd najpopularniejszych metod badawczych
Katarzyna Chylewska
nr katalogowy: 103003
10.15199/60.2016.12.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-2
Structural analysis of composite powders obtained from recycled material
Magdalena Suśniak
Joanna Karwan -Baczewska
Jan Dutkiewicz
Marco Actis Grande
nr katalogowy: 68267
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
The characteristics of briquetting process with resistance sensors usage
Kamil ROMAN
Kinga BOREK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 121191
10.15199/48.2019.07.21
Briquetting proces
compaction
resistance sensors
resistance measurement.
Proces brykietowania
zagęszczanie
czujniki oporowe
pomiar rezystancji.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Study of Ti3SiC2 matrix composite reinforced with TiB2
GABRIELA GÓRNY
MARIAN RĄCZKA
LUDOSŁAW STOBIERSKI
KRZYSZTOF ROŻNIATOWSKI
PAWEŁ RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37799
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Application of semiconductor sensors for quality control of food products
VITALY ZARAPIN
VALERY LUHIN
PAWEŁ ŻUKOWSKI
TOMASZ KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 35629
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Corrugated Board Production and Consumption 2012 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 79150
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Efficiency of electric diagnosis systems applicable to hermetic DC contactors
Bogdan MIEDZIŃSKI
Wojciech Z. OKRASZEWSKI
Hassan NOURI
Stas N. KHARIN
nr katalogowy: 33629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Clay mortars in traditional mansonry buildings of soft limestone – research on composition and structure
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 149641
10.15199/33.2024.07.04
clay mortar
soft limestone
masonry buildings
building stone
zaprawy gliniane
opoka
budynki murowane
kamień budowlany
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Clay mortars in traditional mansonry buildings of soft limestone – research on composition and structure
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 149641
10.15199/33.2024.07.04
clay mortar
soft limestone
masonry buildings
building stone
zaprawy gliniane
opoka
budynki murowane
kamień budowlany
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-10
Znaczenie surówki stałej w procesie stalowniczym na tle innych alternatywnych żelazonośnych materiałów wsadowych
KRZYSZTOF ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 47315
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-1
The influence of mechanical alloying on the properties and fragmentation of aluminium powder obtained from recycled material
nr katalogowy: 57711
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Microstructure and phase composition characterization of a Ti–Al intermetallic alloy
Łukasz Frocisz
Janusz Krawczyk
Rafał Dziurka
Kamil Górecki
Grzegorz Cios
Łukasz Gondek
nr katalogowy: 103158
10.15199/28.2016.6.8
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of heat treatment on structure and mechanical properties of Ni3Al (Zr, B) intermetallic alloy
PAWEŁ JÓŻWIK
ZBIGNIEW BOJAR
DARIUSZ ZASADA
nr katalogowy: 27452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Helical resonator for measurements of dielectrics
MATEUSZ ŻUKOCIŃSKI
ADAM ABRAMOWICZ
nr katalogowy: 46346
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-2
Structural and Mössbauer spectroscopy studies of metallic powders Fe-Al-Cr-X (X = Ni, Mo) obtained by the self-decomposition method
ANETA HANC
JANUSZ FRĄCKOWIAK
FRANCISZEK BINCZYK
GRZEGORZ DERCZ
LUCJAN PAJĄK
nr katalogowy: 34340
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-8
Corrugated Board Consumption and Production 2013 in P oland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 86389
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
Corrugated Board Production and Consumption 2011 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 71784
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Sorghum grain as raw material for bioethanol production Ziarno sorgo jako surowiec do produkcji bioetanolu
Joanna Chmielewska
Ewelina Dziuba
Barbara Foszczyńska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86109
10.12916/przemchem.2014.1390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The Influence of Infrasonic Impacts on the Crude Oil Viscosity Reduction
Yelena V. BLINAYEVA
Waldemar WOJCIK
Kanagat K. TOLUBAYEVA
Saule S. SMAILOVA
nr katalogowy: 119945
10.15199/48.2019.05.24
crude oil
low frequency sound
kinematic viscosity
ropa naftowa
dźwięk o niskiej częstotliwości
lepkość kinematyczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Geopolimeryzacja odpadów glinokrzemianów wykorzystywanych w chemii budowlanej
Martin Sisol
Michal Marcin
Ivan Brezáni
Martin Straka
Andrea Rosová
Helena Makyšová
nr katalogowy: 119567
10.15199/62.2019.4.11
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Influence of heat treatment on the phase composition of Al-Si coat on X2CrTi12 high chromium steel
ANNA WRÓBEL
BARBARA KUCHARSKA
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 40526
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructure and properties of carburized surface layer in 21NiCrMnV4-3-2-2 steel after austempering
KRZYSZTOF WASIAK
BARTOSZ GOŁĘBIOWSKI
WIESŁAW A. ŚWIĄTNICKI
nr katalogowy: 79740
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Jakość wysłodków i melasu w aspekcie ich przydatności jako karmy dla zwierząt
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 68892
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Thermal stability of Ni3Al-based intermetallic alloys structure upon long-lasting annealing
Paweł Jóźwik
Wojciech Polkowski
Zbigniew Bojar
nr katalogowy: 52760
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-10
WŁAŚCIWOŚCI ELEKTROSTATYCZNE CIENKICH WARSTW TLENKÓW NA BAZIE KOBALTU I WOLFRAMU
Berenika Gawęda
Patrycja Pokora
Agata Obstarczyk
nr katalogowy: 128702
10.15199/13.2020.10.2
cienkie warstwy
tlenek kobaltu
tlenek wolframu
rozpylanie magnetronowe
właściwości elektrostatyczne
thin films
cobalt oxide
tungsten oxide
magnetron sputtering
electrostatic properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Corrugated Board Consumption and Production 2009 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 53863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Effect of 1,3-butylene citrate on the properties of the rigid polyurethane-polycyanurate foams. Wpływ estru 1,3-butanodiolu i kwasu cytrynowego na właściwości sztywnych pianek PUR-PIR
Joanna Liszkowska
Bogusław Czupryński
Joanna Paciorek-Sadowska
nr katalogowy: 77802
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-7-8
Obieg zamknięty w zagospodarowaniu komunalnych osadów ściekowych
Jolanta Latosińska
Jarosław Gawdzik
nr katalogowy: 138803
10.15199/17.2022.7.4
komunalne osady ściekowe
zagospodarowanie
obieg zamknięty
materiały budowlane
sewage sludge
management
circular economy
building materials
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-7-8
Obieg zamknięty w zagospodarowaniu komunalnych osadów ściekowych
Jolanta Latosińska
Jarosław Gawdzik
nr katalogowy: 138803
10.15199/17.2022.7.4
komunalne osady ściekowe
zagospodarowanie
obieg zamknięty
materiały budowlane
sewage sludge
management
circular economy
building materials
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Quality parameters of agglomerate produced using biofuel as a substitute forcoke breeze
mária BUTKOVSKÁ
joZef HUDÁK
jaroslav LEŠKO
nr katalogowy: 88023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
OPAKOWANIE 2018-10
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ technik pakowania na jakość mięsnych wyrobów garmażeryjnych w trakcie przechowywania
Patrycja Miszta
Iwona Michalska-Pożoga
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 116781
10.15199/42.2018.10.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructural characterization of Fe-Cu-Al-Al2O3 coatings prepared with cold gas spraying technique
SŁAWOMIR KĄC
JAROSŁAW SZELC
JAN KUSIŃSKI
PAOLO MATTEAZZI
ALBERTO COLELLA
SERGI DOSTA
JAVEIR FERNANDEZ
nr katalogowy: 79718
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-4
The effect of cobalt addition in La(Fe,Co,Si)13 alloys type on corrosion resistance in acidifi ed sulphate solution
KLAUDIA RADOMSKA
GRAŻYNA PAWŁOWSKA
DOROTA KLIMECKA-TATAR
PIOTR GĘBARA
nr katalogowy: 90511
10.15199/40.2015.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Z życia SPP
nr katalogowy: 142453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 122547
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-2
Wykorzystanie stabilizatu po mechaniczno-biologicznej przeróbce do produkcji nowego materiału zgodnie z koncepcją circular economy
KATARZYNA GRĄZ
ANNA GRONBA-CHYŁA
PAWEŁ KWAŚNICKI
nr katalogowy: 137899
10.15199/28.2022.2.2
stabilizat
mikroplastik
kruszywo lekkie
stabilizer
microplastic
lightweight aggregate
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-2
Wykorzystanie stabilizatu po mechaniczno-biologicznej przeróbce do produkcji nowego materiału zgodnie z koncepcją circular economy
KATARZYNA GRĄZ
ANNA GRONBA-CHYŁA
PAWEŁ KWAŚNICKI
nr katalogowy: 137899
10.15199/28.2022.2.2
stabilizat
mikroplastik
kruszywo lekkie
stabilizer
microplastic
lightweight aggregate
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-2
Wykorzystanie stabilizatu po mechaniczno-biologicznej przeróbce do produkcji nowego materiału zgodnie z koncepcją circular economy
KATARZYNA GRĄZ
ANNA GRONBA-CHYŁA
PAWEŁ KWAŚNICKI
nr katalogowy: 137899
10.15199/28.2022.2.2
stabilizat
mikroplastik
kruszywo lekkie
stabilizer
microplastic
lightweight aggregate
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Matematyczny model namiarowania tworzyw w spiekalni
Mikołaj BERNASOWSKI
Ryszard STACHURA
Arkadiusz KLIMCZYK
nr katalogowy: 102668
10.15199/24.2016.11.3
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-2
WPŁYW ZAWARTOŚCI GRAFITU NA WŁAŚCIWOŚCI MATERIAŁU STYKOWEGO AgWC WYTWORZONEGO METODĄ METALURGII PROSZKOWEJ
MAŁGORZATA OSADNIK
MARIAN CZEPELAK
MAŁGORZATA KAMIŃSKA
nr katalogowy: 89567
10.15199/67.2015.2.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-5
The analysis of LIBS spectra of graphene and C/Herex/C composite
Barbara Nasiłowska
Wojciech Skrzeczanowski
Zdzisław Bogdanowicz
Michał Woluntarski
Ludwika Lipińska
nr katalogowy: 116741
10.15199/28.2018.5.1
LIBS
graphene paper
chemical composition
carbon.
LIBS
papier grafenowy
skład chemiczny
węgiel.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Wykorzystanie odpadów hutniczych w Republice Czeskiej i Polsce
Pavlína PUSTĚJOVSKÁ
Edyta KARDAS
Simona JURSOVÁ
Manuela INGALDI
Silvie BROŽOVÁ
Anna KONSTANCIAK
nr katalogowy: 83116
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Use of NMR techniques in evaluation of the egg raw material for food industry Wykorzystanie technik NMR w ocenie surowca jajczarskiego dla przemysłu spożywczego
Ewa Jawień
Mariusz Korczyński
Sebastian Opaliński
Piotr Młynarz
nr katalogowy: 86576
10.12916/przemchem.2014.1616
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Ceramics with adjustable dielectric properties based on the system SrO - TiO2 - SiO2
Georgy LISACHUK
Ruslan KRYVOBOK
Yaroslav PITAK
Olena LAPUZINA
Irina GUSAROVA
Lidiya LISACHUK
Andrey GREBENYUK
nr katalogowy: 111570
10.15199/48.2018.01.40
radio-transparent materials
radio-absorbing materials
strontium titanate
synthesis and firing temperature dielectric permeability
water absorption.
radio-transparent materiały
radio-absorbing materiały
tytanian strontu
syntezy i temperatury wypalania przenikalność dielektryczna
absorpcja wody.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Formułowanie receptur farb i tynków silikonowych
Artur Pałasz
nr katalogowy: 88802
10.15199/33.2014.12.06
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Plasma surfacing of B4C and Fe on 18G2A steel
Adam Piasecki
Mikołaj Popławski
Andrzej Młynarczak
nr katalogowy: 64700
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Transformation of Ti/Al multilayers to the Ti3Al phase aimed at bonding of titanium alloys
Łukasz Maj
Jerzy Morgiel
Maciej Szlezynger
Małgorzata Pomorska
nr katalogowy: 101851
10.15199/28.2016.5.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Study of the surface layers of 18G2A steel after plasma surfacing with WC and Fe-Cr powders
ADAM PIASECKI
DARIUSZ BARTKOWSKI
ANDRZEJ MŁYNARCZAK
nr katalogowy: 84299
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Combustion hazards from building materials
Anna A. Stec
nr katalogowy: 87517
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
Influence of lead alloy composition on grid corrosion in lead-acid batteries
BOGDAN CZAJKA
EWA JANKOWSKA
MAREK BARANIAK
nr katalogowy: 75762
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The application of grain size evaluation method on non-planar surfaces in the studies of aircraft engine turbine blades
STANIS ŁAW ROSKOSZ
nr katalogowy: 52771
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-4
Wpływ parametrów mielenia wysokoenergetycznego na właściwości proszków kompozytowych aluminiowo-ceramicznych
Anna Witkowska
Tomasz Pawlik
Daniel Michalik
Małgorzata Sopicka-Lizer
nr katalogowy: 94596
10.15199/28.2015.4.3
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH