Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej drobiu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 122017
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego
Robert Mroczek
nr katalogowy: 112852
10.15199/65.2018.3.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Assessment of an application of ashes produced by incineration of poultry industry waste as a rich phosphorus source.Ocena możliwości zastosowania popiołów po spopieleniu odpadów przemysłu drobiarskiego jako bogatego źródła fosforu
Paweł Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 77368
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Zaawansowane rozwiązania Marel Poultry w zakresie przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 123401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Wykrywacze X-RAY zapewniają bezpieczną jakość filetów drobiowych
nr katalogowy: 83806
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Treatment of wastewater from poultry processing industry Oczyszczanie ścieków z przemysłu drobiarskiego
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 101496
10.15199/62.2016.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Preparation and evaluation of the quality of granulated phosphate fertilizers based on microbiologically activated renewable sources of phosphorus Otrzymywanie oraz ocena jakości granulowanych nawozów fosforowych na bazie aktywowanych mikrobiologicznie odnawialnych źródeł fosforu
Maciej Rolewicz
Przemysław Malinowski
Małgorzata Wyciszkiewicz
Piotr Rusek
Michał Dawidowicz
nr katalogowy: 90071
10.15199/62.2015.3.18
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Stabilność przechowalnicza przetworów mięsnych o cechach prozdrowotnych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Ilona Gałązka-Czarnecka
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 57679
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Nowy rodzaj powłoki podłogowej w kurnikach, zaprojektowany w celu optymalizacji wskaźników fizykochemicznych podczas chowu drobiu
Joanna Adamska
Radosław Pankiewicz
nr katalogowy: 150569
10.15199/62.2024.9.13
powłoka
drób
warunki chowu
dobrostan
coating
poultry
breeding factors
well-being
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Physico-chemical properties of ash from thermal utilization of feathers, meat and bone meal and poultry litter Właściwości fizyczno-chemiczne popiołów po termicznej utylizacji pierza, mączki mięsno-kostnej i pomiotu kurzego
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
nr katalogowy: 83705
10.12916/przemchem.2014.568
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of halloysite and vermiculite for deodorization of poultry fertilizer. Zastosowanie haloizytu i wermikulitu do dezodoryzacji nawozu drobiowego
Mariusz Korczyński
Jan Jankowski
Dorota Wikowska
Sebastian Opaliński
Marek Szołtysika
Roman Kołacz
nr katalogowy: 77345
CHŁODNICTWO 2010-12
Analiza monitoringu temperatury w zakładzie drobiarskim
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
nr katalogowy: 56446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Skuteczność zeolitu naturalnego w usuwaniu wybranych zanieczyszczeń ze ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Karolina Łopata
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 151026
10.15199/62.2024.10.9
ścieki
zeolity naturalne
azot Kjeldahla
ChZT
wastewater
natural zeolites
Kjeldahl nitrogen
COD
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Współczesna technika i technologie uboju drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126893
ubój drobiu
maszyny i urządzenia
metody oszałamiania i usuwania opierzenia
slaughter of poultry
machinery and equipment methods of stunning and removal of plumage
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Modelowanie rozprzestrzeniania się amoniaku w powietrzu atmosferycznym wokół fermy drobiu
Łukasz Wlazło
Bożena Nowakowicz-Dębek
Marek Kułażyński
Wioletta Wnuk
Mateusz Ossowski
nr katalogowy: 113532
10.15199/62.2018.4.28
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zanieczyszczenia chemiczne powietrza w fermie drobiu
Dominika Kopiec
Karolina Kuzioła
Sebastian Jaguszewski
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 144980
10.15199/62.2023.9.13
ferma drobiu
zanieczyszczenia powietrza
zapylenie powietrza
NH3
CO2
LZO
poultry farm
air pollution
air dust
NH3
CO2
VOC
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Stosowanie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym i czystszych technologii na przykładzie polskiego koncernu rolno-spożywczego Farmutil
Henryk Stokłosa
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 120217
10.15199/62.2019.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
EFEKTYWNOŚĆ BIOLOGICZNEGO USUWANIA ODOROWYCH ZWIĄZKÓW LOTNYCH Z POMIOTU KURZEGO
Katarzyna Durka
Beata Gutarowska
Sebastian Borowski
Bogumił Brycki
Daria Rembisz1
Marta Kleczyk
nr katalogowy: 70866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Dezodoryzacja nawozu organicznego metodą biologiczną
SEBASTIAN BOROWSKI
BEATA GUTAROWSKAa
KATARZYNA DURKA
MARIUSZ KORCZYŃSKI
SEBASTIAN OPALIŃSKI
ROMAN KOŁACZ
nr katalogowy: 51329
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ kompozytu bakteryjnego na ograniczenie emisji odorów i dynamikę rozwoju mikroflory odpadów komunalnych
BARBARA BREZA-BORUTA
MIKOŁAJ TROCZYŃSKI
JANUSZ HERMANN
ZBIGNIEW PALUSZAK
KRZYSZTOF SKOWRON
nr katalogowy: 51331
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Assessment of a microelement compound fertilizer obtained in the processing of poultry feathers Ocena nawozu wieloskładnikowego z mikroelementami, uzyskanego w procesie przetwarzania piór drobiowych
Małgorzata Popko
Radosław Wilk
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85019
10.12916/przemchem.2014.987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Comparison of an effectiveness of aqueous and alcoholic silver nanoparticle suspensions in decreasing the ammonia emissions from poultry litter. Porównanie skuteczności wodnej i alkoholowej zawiesiny nanocząstek srebra w zmniejszaniu emisji amoniaku z odchodów drobiowych
Katarzyna Czyż
Zbigniew Dobrzański
Bożena Patkowska-Sokoła
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 77822
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Review of the Cross-strait Information Industry Cooperation Research
Yongzhong LI
nr katalogowy: 67833
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-10
Najbliższe wydarzenia
nr katalogowy: 133958
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fertilizers with microelements on the basis of the protein hydrolyzate from utilization of poultry feathers.Nawozy wieloskładnikowe z mikroelementami na bazie hydrolizatu białkowego z utylizacji pierza drobiowego
Małgorzata Popko
Henryk Górecki
nr katalogowy: 77370
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Poszukaj w internecie
nr katalogowy: 127716
OPAKOWANIE 2018-2
INDUSTRY 4.0 w opakowaniach
nr katalogowy: 112366
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Development of the Electrical Industry in Poland
Wiesław WILCZYŃSKI
Jerzy SŁOWIKOWSKI
nr katalogowy: 53027
OPAKOWANIE 2012-9e
Packages for chemical industry
nr katalogowy: 71171
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging in France
Aude François
nr katalogowy: 42495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Energy management in the industry
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 96935
10.15199/48.2016.02.35
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
DOZÓR TECHNICZNY 2021-2
Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE
nr katalogowy: 131530
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Poszukaj w internecie
nr katalogowy: 127716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
The SPP celebrates 8th Congress of Polish Papermakers and presents new authorites for the term of 2016 - 2020
nr katalogowy: 99391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-7
Analiza wpływu przemysłu stalowego na gospodarkę
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 121559
10.15199/24.2019.7.3
przemysł stalowy
produkcja sprzedana
wartość dodana przemysłu stalowego
zatrudnienie w przemyśle stalowym
steel industry
sold production
value added of the steel industry
employment in steel industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Polski przemysł kablowy
Janusz NOWASTOWSKI
Jan GROBICKI
nr katalogowy: 46056
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Polityka energetyczna
Jerzy Nowak
nr katalogowy: 133745
10.15199/74.2021.10.2
polityka energetyczna
redukcja emisji CO2
power Industry Politics
CO2 emission reduction
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE
nr katalogowy: 131238
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
JAK POLSKA SEKCJA IEEE ZOSTAŁA UZNANA ZA NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE W DZIEDZINIE WSPÓŁPRACY Z PRZEMYSŁEM?
Marcin Ziółek
nr katalogowy: 140736
10.15199/13.2022.11.11
PS IEEE
współpraca z przemysłem
nagroda za współpracę z przemysłem
PS IEEE
industry cooperation
industry award
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
JAK POLSKA SEKCJA IEEE ZOSTAŁA UZNANA ZA NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE W DZIEDZINIE WSPÓŁPRACY Z PRZEMYSŁEM?
Marcin Ziółek
nr katalogowy: 140736
10.15199/13.2022.11.11
PS IEEE
współpraca z przemysłem
nagroda za współpracę z przemysłem
PS IEEE
industry cooperation
industry award
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Nowe wyzwania, nieograniczone możliwości - International Paper stawia na edukację w przemyśle
Sława Szwajkowska
nr katalogowy: 116255
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Testing of LV switchgear for powering cellulose fiber breaking systems
Adam SMOLARCZYK
Tadeusz DASZCZYŃSKI
Sławomir FISZER
nr katalogowy: 128852
10.15199/48.2020.11.38
LV switchgear
switchgear testing
pulp and paper industry
rozdzielnica niskiego napięcia
testowanie rozdzielnic
przemysł celulozowo-papierniczy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
New Materials Developments, Product Innovations, and Problems in Paper Physics
TETSU UESAKA
nr katalogowy: 116251
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
DEVELOPMENT OF CHEMICAL INDUSTRY IN POLAND. ACHIEVEMENTS AND CONSTRAINTS
Jerzy POLACZEK
Tomasz ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 120201
10.15199/180.2019.1.2
chemical indystry
historical outlook
transformatoin
national economy
innovativeness
przemysł chemiczny
spojrzenie historyczne
transformacja
gospodarka narodowa
innowacje
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-12
Interakcja robot - człowiek w modelu biznesowym
nr katalogowy: 123845
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
Targi ITM INDUSTRY EUROPE − światowe trendy zgodne z ideą Przemysłu 4.0.
nr katalogowy: 148210
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-5
Inteligentny terminal dla Industry 4.0
nr katalogowy: 98625
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The 9th International Symposium on Linear Drives for Industry Applications LDIA2013
Jacek F. Gieras
nr katalogowy: 80905
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Co oznacza Industry 4.0 dla producentów tektury i opakowań?
nr katalogowy: 121543
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Targi na miarę ery cyfrowej
nr katalogowy: 132122
DOZÓR TECHNICZNY 2023-6
Kilka miesięcy przed targami zajęte 70% powierzchni!
nr katalogowy: 146466
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-12
Warsaw Industry Week 2017
nr katalogowy: 111159
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-2
Dwie funkcje pomiarowe w jednym urządzeniu Indukcyjny pomiar położenia - przygotowany do Industry 4.0
nr katalogowy: 112388
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wydarzenia zaplanowane na II i III kwartał 2022 roku
nr katalogowy: 137671
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-5
Przemysł 4.0 - trendy i wyzwania dla przedsiębiorstwa z branży metalurgicznej
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 120440
10.15199/24.2019.5.5
Przemysł 4.0
proces produkcyjny
innowacje
transformacja przemysłu
Industry 4.0
production process
innovation
industry transformation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Książki
nr katalogowy: 25478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Industry 4.0 - inteligentne procesy generują zyski
nr katalogowy: 94952
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Variable Speed Drive (VSD) - towards modern industry and electric power systems
Sylwester ROBAK
Jacek WASILEWSKI
Paweł DAWIDOWSKI
Marcin SZEWCZYK
nr katalogowy: 98817
10.15199/48.2016.06.41
OPAKOWANIE 2009-I
PACKAGING IN FINLAND
Auli Fagerström
nr katalogowy: 42496
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
ZIELONA STAL
JANUSZ SZPYTKO
nr katalogowy: 137000
10.15199/24.2022.1.1
dekarbonizacja
bezemisyjność
wykorzystanie wodoru w przemyśle stalowym
decarbonization
zero emissions
the use of hydrogen in the steel industry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
ZIELONA STAL
JANUSZ SZPYTKO
nr katalogowy: 137000
10.15199/24.2022.1.1
dekarbonizacja
bezemisyjność
wykorzystanie wodoru w przemyśle stalowym
decarbonization
zero emissions
the use of hydrogen in the steel industry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
ZIELONA STAL
JANUSZ SZPYTKO
nr katalogowy: 137000
10.15199/24.2022.1.1
dekarbonizacja
bezemisyjność
wykorzystanie wodoru w przemyśle stalowym
decarbonization
zero emissions
the use of hydrogen in the steel industry
OPAKOWANIE 2008-I
PET Remains the World's Favourite in the Beverage Industry
nr katalogowy: 34043
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Zagospodarowanie odpadów z przemysłu owocowo-warzywnego
Agnieszka Nawirska
nr katalogowy: 30759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Paper Industry in Poland in the 1 st Quarter 2016
KATARZYNA GODLEWSKA
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 99386
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wykorzystanie folii jadalnych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych
MARIAN PANASIEWICZ
JACEK MAZUR
nr katalogowy: 151151
folie jadalne
opakowania produktów mięsnych
właściwości folii
edible foils
packaging of meat products
foil properties
OPAKOWANIE 2009-I
Has the Crisis Affected the Flexible Packaging Industry?
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 42504
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Targi na miarę ery cyfrowej
nr katalogowy: 132122
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
OPAKOWANIE 2007-I
EmbaxPrint 2007
nr katalogowy: 25085
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
Obiecujący rok 2021. Czekamy na targi ITM INDUSTRY EUROPE
nr katalogowy: 131238
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 140133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-3
Europejski Kongres Przemysłu i Energetyki „Industry in Transition”
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 150673
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-7
ITM Industry Europe "Na drodze do Przemysłu 4.0" oraz Subcontracting Modernlog, 3D Solutions i Salon Bezpieczeństwo Pracy w Przemyśle 4-7.06.2019 - 91. Międzynarodowe Targi Poznańskie
Małgorzata Hordyńska
nr katalogowy: 121561
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
DEVELOPMENT OF CHEMICAL INDUSTRY IN POLAND. ACHIEVEMENTS AND CONSTRAINTS
Jerzy POLACZEK
Tomasz ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 120201
10.15199/180.2019.1.2
chemical indystry
historical outlook
transformatoin
national economy
innovativeness
przemysł chemiczny
spojrzenie historyczne
transformacja
gospodarka narodowa
innowacje
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-1
To był dobry rok...- z wizytą w Pöyry Forest Industry Sp. z o.o.
nr katalogowy: 32856
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Paper Industry in Poland key figures
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 23852
PACKAGING REVIEW 2022-4
K 2022 – Innovation Driver For The Global Plastics And Rubber Industry
Anna Naruszko
nr katalogowy: 141494
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Association of Polish Papermakers welcomes to International Papermaking Conference PROGRESS'17
MACIEJ KUNDA
nr katalogowy: 109577
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-2
Liderzy rewolucji przemysłowej na ITM Industry Europe
nr katalogowy: 125045
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Research on Management Policy and National Real Estate Climate Index in China
Haizhong An
Yinghui Ding
Jinling Li
Xiangxun Gao
nr katalogowy: 70671
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-1
Paper Industry in Poland after Three Quarters of 2007
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 32852
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-5
Wydarzenia zaplanowane na II i III kwartał 2022 roku
nr katalogowy: 137671
PACKAGING REVIEW 2023-4
IN-PACK PRESENTS THE FUTURE OF THE EUROPEAN PACKAGING INDUSTRY
nr katalogowy: 146804
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Paper Industry in Poland after Three Quarters of 2008
ZbIgnIew Fornalski
nr katalogowy: 41054
PACKAGING REVIEW 2022-4
K 2022 – Innovation Driver For The Global Plastics And Rubber Industry
Anna Naruszko
nr katalogowy: 141494
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
ERP Systems in Energy Industry - opportunities and challenges
Edyta Kucharska
Katarzyna Grobler-Dębska
Jerzy Baranowski
Waldemar Bauer
Nataliia Kashpruk
nr katalogowy: 140379
10.15199/48.2022.11.49
ERP systems
data analysis
energy industry.
Systemy klasy ERP
analiza danych
przemysł energetyczny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
ERP Systems in Energy Industry - opportunities and challenges
Edyta Kucharska
Katarzyna Grobler-Dębska
Jerzy Baranowski
Waldemar Bauer
Nataliia Kashpruk
nr katalogowy: 140379
10.15199/48.2022.11.49
ERP systems
data analysis
energy industry.
Systemy klasy ERP
analiza danych
przemysł energetyczny
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Fluorescencja w ocenie stopnia wymieszania sypkich pasz przemysłowych dla drobiu
Dominika Matuszek
Łukasz Biłos
nr katalogowy: 127577
10.15199/62.2020.8.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Modelling and Analysis of SA-SPV System with bi-directional inverter for lighting load
Mustafa Hussein Ibrahim
Muhammed A Ibrahim
Salam Ibrahim khather
nr katalogowy: 137353
10.15199/48.2022.05.23
odnawialne źródła energii
przekształtnik dwukierunkowy
.
Renewable
bi-directional converter
lighting load.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Modelling and Analysis of SA-SPV System with bi-directional inverter for lighting load
Mustafa Hussein Ibrahim
Muhammed A Ibrahim
Salam Ibrahim khather
nr katalogowy: 137353
10.15199/48.2022.05.23
odnawialne źródła energii
przekształtnik dwukierunkowy
.
Renewable
bi-directional converter
lighting load.
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Międzynarodowa Konferencja Naukowa Nowoczesność Przemysłu i Usług (MIS – Modernity of Industry and Services) 22-24 XI 2023 r., Wisła – Hotel Gołębiewski
nr katalogowy: 145859
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Toshiba GRH200
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131258
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-24
POLSKA I ŚWIAT Wydarzenia
nr katalogowy: 110480
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Mechaniczne korowarki rolkowe
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 124018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Toshiba GRH200
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131258
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Postkwantowa kryptografia
Konrad Woliński
nr katalogowy: 142771
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-11
Techniczne i ekonomiczne aspekty eliminacji CO2 w krajowej produkcji energii elektrycznej i transporcie
Jerzy Gryko
nr katalogowy: 134443
10.15199/74.2021.11.1
eliminacja CO2 z elektroenergetyki
eliminacja CO2 z transportu
koszty eliminacji emisji
elimination of CO2 from power industry
elimination of CO2 from transportation
costs of emission elimination
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-11
Techniczne i ekonomiczne aspekty eliminacji CO2 w krajowej produkcji energii elektrycznej i transporcie
Jerzy Gryko
nr katalogowy: 134443
10.15199/74.2021.11.1
eliminacja CO2 z elektroenergetyki
eliminacja CO2 z transportu
koszty eliminacji emisji
elimination of CO2 from power industry
elimination of CO2 from transportation
costs of emission elimination
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-11
Techniczne i ekonomiczne aspekty eliminacji CO2 w krajowej produkcji energii elektrycznej i transporcie
Jerzy Gryko
nr katalogowy: 134443
10.15199/74.2021.11.1
eliminacja CO2 z elektroenergetyki
eliminacja CO2 z transportu
koszty eliminacji emisji
elimination of CO2 from power industry
elimination of CO2 from transportation
costs of emission elimination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH