Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Oliwa z oliwek znaczenie, technologia, klasyfikacja
MAŁGORZATA WRONIAK
nr katalogowy: 36002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mocne punkty
nr katalogowy: 29145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Rodzaje i przeznaczenie oliwy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 67376
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Kropelka oleju do kanapki?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Olio capitale czyli z oliwą za pan brat
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 44377
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Pokaż się światu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 106252
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Analiza możliwości identyfikacji parametrów jakościowych oliwy przy wykorzystaniu ultrasłabej luminescencji wtórnej
Piotr NAWARA
Karolina TRZYNIEC
Tomasz DRÓŻDŻ
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Mirosław ZAGÓRDA
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 124701
10.15199/48.2020.02.28
wtórna luminescencja
ultrasłaba emisja fotonowa
pole elektromagnetyczne
oliwa
secondary luminescence
ultra-low photon emission
electromagnetic field
olive
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Powrót do natury
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
PERSONALIA
nr katalogowy: 61505
OPAKOWANIE 2008-3
Opakowania z tworzyw sztucznych do oliwek i marynat
nr katalogowy: 34039
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Eliksir zdrowia i młodości
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 27092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Śródziemnomorski symbol długowieczności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 65465
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Grand Prix w Szczecinie
nr katalogowy: 140937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Grand Prix w Szczecinie
nr katalogowy: 140937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 50338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Chleby świata. Hiszpania Torta de Acelite
nr katalogowy: 19171
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Dary Sycylii
PEKU
nr katalogowy: 18658
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Konkursy
nr katalogowy: 140257
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Nie tylko z Polski
nr katalogowy: 143658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Sektor zbożowo-młynarski w Hiszpanii
nr katalogowy: 20115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Konkursy
nr katalogowy: 140257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Pizza
nr katalogowy: 37747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Nie tylko z Polski
nr katalogowy: 143658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Polskie firmy chemiczne w Internecie.Część XXI
nr katalogowy: 64575
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
Nie musisz być idiotą
nr katalogowy: 122329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
35,97 mln euro na promocję produktów rolnych
nr katalogowy: 76641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Sferyfikacja Kuchnia molekularna(V)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98400
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Nicea - miasto magiczne
Anna Wrona
nr katalogowy: 120666
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-3
Płytki w wielkim formacie
Jadwiga Oliwa
nr katalogowy: 54551
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Młyny w Europie Łamigłówki
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 141708
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Szlakiem gajów oliwnych
nr katalogowy: 49033
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Jakość w centrum zrównoważonego rynku produktów owocowo-warzywnych i preferencje konsumentów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 105158
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Granat - owoc życia
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 77104
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Konstrukcja i badania modułu fluorescencyjnego wieloparametrycznego klasyfikatora paliw ciekłych
Maksymilian Włodarski
Miron Kaliszewski
Aneta Bombalska
Monika Mularczyk-Oliwa
Jarosław Młyńczak
Krzysztof Kopczyński
nr katalogowy: 79305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Chleb ze Sieny (Pane sciapo)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Kropelka oleju do kanapki?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130782
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Szlakiem ze smakiem
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 96457
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Porównanie jakości oraz analiza bezpieczeństwa rynkowych olejów rzepakowych tłoczonych na zimno oraz rafinowanych
Karol Łysiak
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 144665
10.15199/65.2023.8.6
oleje rzepakowe
tłoczenie na zimno
rafinacja
jakość
bezpieczeństwo
porównanie
rapeseed oils
cold pressing
refining
quality
safety
comparison
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kawior na iberyjskim lądzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 63451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Ser, wino i koronki
nr katalogowy: 138835
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-1
GEOFELIETON - Uuu ha ha, zima zła!
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 56826
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89221
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
OCENA MOŻLIWOŚCI TWORZENIA BARWY PEKLOWNICZEJ Z WYKORZYSTANIEM SUSZY OWOCOWO-WARZYWNYCH
ADAM KOSTECKI
nr katalogowy: 145947
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-12
W końcu roku - trochę na luzie
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 81241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓW PRZEMYSŁOWYCH
nr katalogowy: 108232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Obliczanie temperatury optymalnej oraz energii aktywacji i dezaktywacji dla reakcji hydrolizy oleju z oliwek przez lipazę z trzustki wieprzowej
Justyna Miłek
nr katalogowy: 125784
10.15199/62.2020.4.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Identyfikacja stopnia rozwoju pleśni z rodzaju Aspergillus w substancji biologicznej przy wykorzystaniu emisji fotonowej
Anna MIERNIK
Aneta ŁOPATKA
nr katalogowy: 135349
10.15199/48.2022.01.18
emisja fotonowa
pleśnie
Aspergillus
photon emission
molds
Aspergillus
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
Oleum
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 65737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
O organizacji pizzerii słów kilka
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112572
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-9
Zastosowanie metod spektroskopowych do analizy paliw płynnych
MIRON KALISZEWSKI
MONIKA MULARCZYK-OLIWA
MAKSYMILIAN WŁODARSKI
ANETA BOMBALSKA
KRZYSZTOF KOPCZYŃSKI
nr katalogowy: 62668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Ser, wino i koronki
nr katalogowy: 138835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Supertoskany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 96699
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Oliwki i... jeszcze raz oliwki
nr katalogowy: 86454
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Zastosowanie metod fluorymetrycznych w analizie paliw płynnych
Aneta Bombalska
Miron Kaliszewski
Monika Mularczyk -Oliwa
Maksymilian Włodarski
Krzysztof Kopczyński
nr katalogowy: 70980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Jeszcze jeden "jeleń" Zachodnie Algarve
nr katalogowy: 109873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Bułgarskie smaki
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 120663
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE z dziedziny inżynierii materiałowej wg BIULETYNU URZĘDU PATENTOWEGO nr 3–5 z 2020 r.
nr katalogowy: 126559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Fałszowanie żywności w XXI wieku: zagrożenia, wyzwania i zapobieganie
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149392
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badanie kinetyki uwalniania deksametazonu z emulsji wielokrotnych
Małgorzata Miastkowska
Sylwia Wójtowicz
nr katalogowy: 124467
10.15199/62.2020.1.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Tłuszcze to nie dopust boży!
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 81266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Alentejo - portugalska Kalifornia
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 85539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Bakterie propionowe użyteczne w przemyśle spożywczym
Kamil Piwowarek
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 91370
10.15199/65.2015.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Biodegradation of fat wastes by selected bacteria strains Biodegradacja odpadów tłuszczowych przez wyselekcjonowane szczepy bakterii
Anna Ligocka
Natalia Królczyk
Zbigniew Paluszak
nr katalogowy: 87199
10.12916/przemchem.2014.1703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Studies on relative thermal effect of hydroconversion of mixtures of vegetable oils with petroleum-derived hydrocarbon fractions Badanie względnego termicznego efektu procesu hydrokonwersji mieszanin olejów roślinnych z frakcjami węglowodorowymi pochodzenia naftowego
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 92504
10.15199/62.2015.7.25
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Analiza stanów odkształceń podczas ścinania laminatów polimerowo-szklanych z wykorzystaniem metody Cyfrowej Korelacji Obrazu (DIC)
RAFAŁ OLIWA
nr katalogowy: 115414
10.15199/148.2018.7-8.8
kompozyty
ścinanie
cyfrowa korelacja obrazu
odkształcenia
composites
V-notched shear test
digital image correlation
strain
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Wpływ jakości surowca na właściwości odżywcze wybranych olejów jadalnych
Marta Kołodziej
Katarzyna Szczurko
Wojciech Golimowski
Ryszard Konieczny
nr katalogowy: 119077
10.15199/62.2019.3.3
AURA 2024-8
Skwalen – niezwykle cenny związek organiczny dla zdrowia i urody
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149940
10.15199/2.2024.8.1
skwalen
wątroba rekina
roślinne źródła skwalenu
wła ściwości prozdrowotne
poprawa kondycji skóry
squalene
shark liver
plant sources of squalene
health-promo ting properties
skin condition improvement
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ mikoryzacji na jakość technologiczną ciasta pszennego z dodatkiem liści rokitnika
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
nr katalogowy: 123784
mikoryza
rokitnik zwyczajny
pszenica
cechy farinograficzne
mycorrhiza
sea buckthorn
wheat
farinographic properties.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
GOSPODARKA WODNA 2021-12
ROCZNY SPIS TREŚCI – 2021
nr katalogowy: 134972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Efektywne rozwiązania konstrukcyjne w chłodni i mroźni
nr katalogowy: 127664
GOSPODARKA WODNA 2010-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 56460
GOSPODARKA WODNA 2012-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 72963
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Richterowie
E. Kałuda
nr katalogowy: 19737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Koła Gospodyń Wiejskich wyruszyły w teren, aby promować lokalne i tradycyjne produkty
nr katalogowy: 116117
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Kindermannowie i pałace
E. Kałuda
nr katalogowy: 19907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129976
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Spis treści rocznika 2009
nr katalogowy: 49497
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-3
Artykuły sanitarne w handlu zagranicznym - ile ceramiki, ile tworzyw sztucznych?
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 115901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Jak rozwijać pracownika - narzędzia Część 4- Różne spojrzenia, czyli role i praca z perspektywą
nr katalogowy: 92074
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Czy odsetki na rachunku firmowym są przychodem z działalności gospodarczej?
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 62030
GOSPODARKA WODNA 2015-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 95561
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-1
Spis treści rocznika 2012
nr katalogowy: 74218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129976
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Zatrudnianie cudzoziemców w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 119688
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-5
KONKURS MŁODYCH AUTORÓW PREZENTUJĄCYCH SWOJE PRACE W TRAKCIE KONFERENCJI RADIOKOMUNIKACJI I TELEINFORMATYKI 2023
nr katalogowy: 145697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Co z odpadami?
nr katalogowy: 90793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Co z odpadami?
nr katalogowy: 88775
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Odwołanie pracownika z urlopu
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 107432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje z cząstkami - nowe wyzwanie dla branży napojowej
Ireneusz Lichota
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105147
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Aspekty środowiskowe i jakości zdrowotnej butelek PET z udziałem surowców z recyklingu
Hanna Żakowska
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 60649
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Techtextil 2019
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 121045
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 33019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Co z odpadami?
nr katalogowy: 32308
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 38413
OPAKOWANIE 2008-6
Kryteria oceny jakości worków z tworzyw sztucznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 35874
GOSPODARKA WODNA 2018-12
Korzystanie z wód i usługi wodne w świetle przepisów ustawy Prawo wodne z dnia 20 lipca 2017 r. Część II
LUCYNA OSUCH-CHACIŃSKA
nr katalogowy: 117823
OPAKOWANIE 2020-12
Leksykon terminów z zakresu opakowań – część 5.
Bohdan Czerniawski
Hanna Żakowska
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 129481
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123894
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Wytyczne dotyczące artykułów i materiałów z papieru i tektury przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 126939
AURA 2016-3
20 lat Polskiej Zielonej Sieci
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 97050
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Spis treści rocznika 2013
nr katalogowy: 81353
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-5
O statystycznej analizie dysku z Fajstos. Część 2 - kwestie związane z ustaleniem języka inskrypcji
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 98440
10.15199/13.2016.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Agrana Juice Poland - trzy w jednej
nr katalogowy: 24999
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
Z jak Z-10
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 79065
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-12
Zamyślenia nad godnością Członka Honorowego SEP
Zbigniew Lubczyński
nr katalogowy: 88340
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 125643
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Wzmocnienie płyt warstwą betonu z włóknami stalowymi i polipropylenowymi
Barbara Sadowska-Buraczewska
Helena Pyszyńska
nr katalogowy: 102333
10.15199/33.2016.11.40
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Vapesol wprowadza na rynek podeszwy z rękawic nitrylowych z recyklingu
nr katalogowy: 141028
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Przy wielkanocnym stole
nr katalogowy: 104987
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
KOMPLET Polska zaprasza na Tłusty Czwartek
nr katalogowy: 103592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Nowa ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 23307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Badania nad odzyskiem fosforu z osadów z oczyszczania ścieków
ZBIGNIEW WZOREK
ZYGMUNT KOWALSKI
MAREK JODKO
KATARZYNA GORAZDA
ANITA ŚLĄSKA
nr katalogowy: 28798
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Wymagania i metody badań ogniowych płyt warstwowych z rdzeniem izolacyjnym w okładzinach metalowych z jedną okładziną perforowaną
Bogdan Wróblewski
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 87527
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Metodyka analizy danych pochodzacych z monitoringu systemów wodociągowych i kanalizacyjnych
Janusz Łomotowski
Zbigniew Siwoń
nr katalogowy: 50302
OPAKOWANIE 2014-9
Opakowania dla produktów z kategorii Premium
nr katalogowy: 86712
OPAKOWANIE 2009-6
Degradowalne opakowania z klasycznych tworzyw sztucznych a opakowania kompostowalne z polimerów biodegradowalnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 45079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Wydatki finansowane z dotacji jako koszt uzyskania przychodów
Krystian Bortlik
nr katalogowy: 51880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-3
Ekstrakcja kaprolaktamu w kolumnach z wypełnieniem
MAKSYMILIAN PAJĄK
JERZY PIOTROWICZ
WOJCIECH SKRZYPIŃSKI Instytut Inżynierii
nr katalogowy: 105893
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Some developments in polymer chemistry and technology Wybrane rozwiązania z chemii i technologii polimerów
Zygmunt Wirpsza
nr katalogowy: 100758
10.15199/62.2016.9.3
OPAKOWANIE 2019-10
Wyzwanie: Jak poprawić skalę odzysku plastiku
nr katalogowy: 122991
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Nadzieja dla pacjentów z zaburzeniami rytmu serca
nr katalogowy: 139181
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Tańsze wyroby z kompozytów
nr katalogowy: 17323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
FRITSCH. Serenada z ciastem. Już niemal od 100 lat
nr katalogowy: 137380
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Strop Teriva 4.0/1 z wypełnieniem elementami SKB
nr katalogowy: 113315
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-1
Silnik indukcyjny z pomocniczym uzwojeniem zwartym - implementacja modelu polowo-obwodowego w programie Femlab-Matlab
Tomasz TRAWIŃSKI
Andrzej CIOSKA
nr katalogowy: 23425
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Strop Teriva 4.0/1 z wypełnieniem elementami SKB
nr katalogowy: 75991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Ponadczasowe inspiracje z Wedlem
nr katalogowy: 56941
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Strop Teriva 4.0/1 z wypełnieniem elementami SKB
nr katalogowy: 90754
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-7
Technologia duszy
Dorota Bogucka
nr katalogowy: 51107
AURA 2014-12
Zastosowanie ziół w weterynarii ludowej
Czesława Trąba
nr katalogowy: 88230
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Normy dotyczące pojazdów do usuwania odpadów z pojemników
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 99543
OPAKOWANIE 2023-11
Maluch z silnikiem Porsche
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 146015
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42954
AURA 2012-2
Jazda na gapę
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 65642
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
Najgorszy dźwięk świata
nr katalogowy: 66422
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Wewnętrzne okładziny ścienne z tworzyw sztucznych
Agnieszka Gorycka
nr katalogowy: 88804
10.15199/33.2014.12.08
OPAKOWANIE 2006-7
Recykling opakowań z papieru i tektury
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 17930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
Synteza i właściwości poliuretanów otrzymanych z surowców odpadowych
JANUSZ DATTA
MAGDALENA JANICKA
nr katalogowy: 28086
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-2
Kolorowo i międzynarodowo
nr katalogowy: 35525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Zawsze na czasie
nr katalogowy: 78109
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Znamy laureatów
nr katalogowy: 128017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Znamy laureatów
nr katalogowy: 128017
GOSPODARKA WODNA 2009-12
ROCZNY SPIS TREŚCi
nr katalogowy: 48562
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-11
Atrakcyjne dzianiny materacowe
Michał Kacprzak
nr katalogowy: 48254
OPAKOWANIE 2009-9
Rozwój krajowego rynku opakowań termoformowanych
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 46555
OPAKOWANIE 2023-2
Menos: nowoczesność i zrównoważony rozwój
nr katalogowy: 142061
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-6
Nie tylko samoloty
nr katalogowy: 143698
OPAKOWANIE 2023-7
Branża szykuje się na opakowania z dodatkiem recyklatów
nr katalogowy: 144313
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Przegląd płyt i elementów okładzinowych z tworzyw sztucznych na elewacje budynków
Agnieszka Gorycka
nr katalogowy: 62577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 32–37 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141002
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-7
Przedsiębiorstwa chemiczne na "Liście 500" za 2007 r. wg Rzeczpospolita dodatek "Lista 500" 29 kwietnia 2008 r.
nr katalogowy: 36663
GOSPODARKA WODNA 2013-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 81078
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Identyfikacja pracownika z przedsiębiorstwem
Izabella Szudrowicz
nr katalogowy: 84663
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Właściwości akustycznych fal powierzchniowych w płaszczyźnie Z kryształu GaN
WALDEMAR SOLUCH
MAGDALENA ŁYSAKOWSKA
ERNEST BRZOZOWSKI
nr katalogowy: 56726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Revent - równomierny wypiek przy niskim zużyciu energii
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 96684
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 32–37 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141002
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 60272
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-16-17
PORADNIK Wino dla inżyniera (223) Bordoskie blendy spoza Bordeaux
winny maniak
nr katalogowy: 121723
AUTO MOTO SERWIS 2022-5
Opony łączą motocykl z drogą
nr katalogowy: 137906
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Zagospodarowanie popiołów ze spalania paliw stałych
Andrzej Białowiec
Wojciech Janczukowicz
nr katalogowy: 63668
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Metody badania migracji szkodliwych substancji z opakowań do żywności
KAROL BAL
ZBIGNIEW MIELNICZUK
nr katalogowy: 53873
GOSPODARKA WODNA 2016-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 102974
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-9
Monitorowanie dopuszczalnego obciążenia linii napowietrznych 110 kV wyprowadzających moc z farm wiatrowych
Adam Babś
Tomasz Samotyjak
Adrian Kutarba
nr katalogowy: 93401
10.15199/74.2015.9.4
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-4
Przekształcanie prawa użytkowania wieczystego w prawo własności, w świetle wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 10 marca 2015 r. i zastrzeżeń Komisji Europejskiej zgłoszonych 15 października 2013 r.
Henryk JĘDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 104843
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
Wznowienie postępowania po wyroku Trybunału Konstytucyjnego
nr katalogowy: 50014
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 74509
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 102562
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH