Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego a gospodarka odpadami
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 97361
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Wysoka konkurencyjność polskich produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 83231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Konkurencyjność polskich produktów pochodzenia zwierzęcego
IWONA SZCZEPANIAK
MONIKA SZCZEGÓLSKA
nr katalogowy: 24737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
AURA 2024-10
Co zamiast mięsa i nabiału?
nr katalogowy: 150962
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 16744
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Biofiltration of sulfur compounds produced in the process for disposing animal waste. Biofiltracja związków siarki powstających w procesie utylizacji odpadów pochodzenia zwierzęcego
AnnA Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Marcin Banach
Bożena Nowakowicz-Dębek
Łukasz Krzosek
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 77342
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Mięsne regulacje Wybrane przepisy prawne dotyczące mięsa i produktów mięsnych
Joanna Obara
nr katalogowy: 97184
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. II. Napoje i żywność pochodzenia roślinnego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 98611
10.15199/65.2016.5.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Wędzenie produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 9499
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Wędzenie produktów mięsnych
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 16715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Analiza aktywności wody wybranych surowców oraz produktów piekarskich i ciastkarskich
Krzysz
nr katalogowy: 12727
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. I. Żywność pochodzenia zwierzęcego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 97380
10.15199/65.2016.3.7
CHŁODNICTWO 2008-7
Zastosowanie skroplonego dwutlenku węgla w przechowalnictwie produktów żywnościowych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 36344
CHŁODNICTWO 2006-5
Chłodnictwo dla zakładów przemysłu mleczarskiego
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI#
nr katalogowy: 16110
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Co dalej z nazwami zamienników mięsa?
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147899
AURA 2021-4
Wyrok Trybunału z 3 września 2020 r. w sprawie naruszenia procedur towarzyszących przemieszczaniu odpadów i produktów ubocznych między krajami Unii Europejskiej, C-21/19, C-22/19, C-23/19
Adam HABUDA
nr katalogowy: 131348
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Ogólne zasady wprowadzania do obrotu produktów mięsnych
Agata Szpunar
Kamil Stolarski
nr katalogowy: 102863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Regionalne zróżnicowanie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 31943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Zagrożenia biobezpieczeństwa produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
K. Anusz
nr katalogowy: 20833
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 9566
AURA 2008-7
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 36318
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Jeszcze o zmianach ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz o niektórych innych przepisach
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4193
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
XXIX Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 36088
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Ceny żywności pochodzenia zwierzęcego
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 39235
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Przewidywany postęp w produkcji mieszanek paszowych z perspektywy żywienia zwierząt
nr katalogowy: 36651
CHŁODNICTWO 2011-3
Efekty utrwalania produktów mięsnych przez doskonalenie metod technologii i techniki chłodzenia oraz zamrażania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 58373
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Technologia zagospodarowania odpadów organicznych pochodzenia zwierzęcego firmy EYS
Adam Olszewski
nr katalogowy: 55871
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Pakowanie próżniowe - bezpieczny sposób przechowywania mięsa i jego przetworów
Agnieszka Starek
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 122020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Niepożądane zanieczyszczenia w ziarnie zbóż i produktach ubocznych na cele paszowe
WALDEMAR KOROL
GRAŻYNA BIELECKA
JOLANTA RUBAJ
MARTA TWARDOWSKA
JAN MARKOWSKI
nr katalogowy: 54200
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Która frytura Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 65705
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wybrane systemy opakowań do mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 100638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Mięso w żywieniu człowieka aktualne kierunki w produkcji wyrobów mięsnych
Piotr Konieczny Danuta Górecka
nr katalogowy: 58462
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Światowy przemysł paszowy widziany okiem IFIF
Beata Marchand
nr katalogowy: 99952
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Problem ignorowany
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 74945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Żyta pełne dobrodziejstwo...
nr katalogowy: 82193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Wspomnienie Pana Profesora Jana Mroczka
nr katalogowy: 130992
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wykrywanie zafałszowań żywności
Izabela Przetaczek-Rożnowska
Monika Rosiak
nr katalogowy: 57743
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-4
Zrębki czystego drewna to produkt uboczny?!
nr katalogowy: 119753
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Dlaczego należy walczyć z szarą strefą w branży mięsnej?
Marian Winiarski
nr katalogowy: 63181
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Jak przygotować się do kontroli ze strony audytora
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 125180
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Jak produkować pieczywo specjalne wysokiej jakości
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 75347
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Bibliografia
nr katalogowy: 1698
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 9490
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 9490
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Co pisza inni
nr katalogowy: 1716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego
AG
nr katalogowy: 14902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Roczny spis treści. Wykaz artykułów "Przemysł Spożywczy" 2009 r.
nr katalogowy: 48959
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Energia zielona, emisje CO2
HENRYK DRECHNOWICZ
nr katalogowy: 63988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Polskie produkty pochodzenia zwierzęcego na rynku europejskim
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 20836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Perspektywy zastosowania olejków eterycznych w przetwórstwie mięsnym
Zygmunt Kazimierczuk
Mariola Kozłowska
nr katalogowy: 16748
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 132613
odpady poubojowe
zagospodarowanie
przetwarzanie i utylizacja
metody utylizacji
slaughterhouse waste
management
processing and utilization
disposal methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
BRC dotyczące łańcucha dostaw żywności
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 110172
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Przemysł utylizacyjny - udręka czy szansa gospodarki
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 16730
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Aktualności
nr katalogowy: 46073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Soja do zadań specjalnych
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 80325
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Gazele Biznesu małych i średnich firm spożywczych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 83232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Badania nad oczyszczaniem ścieków pokondensacyjnych powstających w procesie utylizacji materiału pochodzenia zwierzęcego
Sławomir Żak
nr katalogowy: 122278
10.15199/62.2019.9.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Suplementy diety pochodzenia roślinnego i zwierzęcego - limity zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych
D. Czajkowska
nr katalogowy: 20771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Rynek żywności pochodzenia zwierzęcego. Stan po integracji z UE
R. Urban
nr katalogowy: 14791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
CHŁODNICTWO 2010-8
Wpływ środowiska i stosowanych metod produkcji technologicznych na jakość produktów żywności pochodzenia zwierzęcego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Metody mycia stosowane w przemyśle mleczarskim
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 58955
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Obowiązki i odpowiedzialność
Joanna Obara
nr katalogowy: 95515
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
"Logistyka na rynku zbożowo-młynarskim"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 72186
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Znakowanie i etykietowanie - jak zarządzać bezpieczeństwem produktów i towarów w łańcuchu produkcyjno-logistycznym?
nr katalogowy: 116749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rozważania nad spożyciem mięsa przez człowieka
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 81264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Rozwiązania instytucjonalno-prawne w aspekcie rzeczywistych interesów branży mięsnej
Marian Winiarski
nr katalogowy: 109016
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Evaluation of agricultural and animal origin waste-to-energy technologies and the environmental impact of their co-firing with fossil fuels Ewaluacja energetycznego wykorzystania substancji odpadowych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego oraz wpływu na środowisko procesów ich współspalania z paliwami kopalnymi
Andrzej J. Wandrasz
Krzysztof Pikoń
Magdalena Bogacka
nr katalogowy: 93589
10.15199/62.2015.9.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
CHŁODNICTWO 2007-4
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania i technologii rozmrażania na jakość mięsa
IWONA CHWASTOWSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 25579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Wybrane technologie gazowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
MAREK JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 24741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
3 wskazówki, jak bezpiecznie mogą Państwo znakować artykuły spożywcze
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 120391
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Z żałobnej karty - Prof. Edmund Kazimierz Prost
nr katalogowy: 33860
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Oznaczanie hormonów steroidowych w próbkach środowiskowych z wykorzystaniem technik LC-MS
Jolanta Skotnicka-Pitak
nr katalogowy: 32945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Białka pochodzenia zwierzęcego jako alergeny pokarmowe
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 31936
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Rozmawiamy z ANDRZEJEM PAWELCZAKIEM dyrektorem d.s. PR Grupy Kapitałowej Animex
nr katalogowy: 30652
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Janusz Czapski
nr katalogowy: 105832
10.15199/65.2017.5.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52976
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-10
Jedwab naturalny jako surowiec włókienniczy Część I
ANDRZEJ SAPIEJA
BARBARA BINKOWSKA
ROMUALDA MARSZAŁEK
AGNIESZKA PATEJUK-DUDA
nr katalogowy: 38605
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Fundament bezpiecznej żywności(II) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 30 kwietnia 2015 r. poz. 594.)
Joanna Obara
nr katalogowy: 98409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
CHŁODNICTWO 2007-3
INFORMACJA NA TEMAT NOWYCH UREGULOWAŃ PRAWNYCH
nr katalogowy: 24976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jakościowe dylematy konsumenta w sprzedaży detalicznej mięsa i jego przetworów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 122551
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83429
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Mięso a religia
Grzegorz Tokarczyk
Tomasz Krzywiński
nr katalogowy: 73866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Przemysł makaronowy w Polsce: kilka uwag na temat możliwości wytwarzania produktów o poszukiwanych cechach smakowych i żywieniowych
Wik tor Obuchowski
nr katalogowy: 54863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Śledzenie pochodzenia i bezpieczeństwo produktów. Cz. I
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 29262
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Humanitaryzm i higiena w procesie uboju trzody chlewnej
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 91532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Śledzenie pochodzenia i bezpieczeństwo produktów. Cz. II
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 29760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z półki księgarskiej
Wojciech Czajkowski
nr katalogowy: 133304
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-4
Biomasa i biopaliwa - pelety drzewne
GRZEGORZ OJCZYK
WIESŁAW ZIMA
nr katalogowy: 113250
10.15199/9.2018.4.7
biomasa
bipopaliwa
pelet drzewny
biomass and biofuels - wood pellets
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
AURA 2018-1
Pojęcie biomasy i jej zgazowanie
Agata PRUSEK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 111789
10.15199/2.2018.1.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Postępowanie z odpadami poubojowymi – kierunki zagospodarowania i unieszkodliwiania
Marian PANASIEWICZ
Jacek MAZUR
nr katalogowy: 148324
poubojowe odpady mięsne
podział
sposoby i kierunki zagospodarowania
post-slaughterhouse meat waste
division
methods and directions of management
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego po integracji z Unią
J. Drożdż
nr katalogowy: 14849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Nowoczesne metody badań autentyczności produktów spożywczych i regionu pochodzenia
A. Kubiak
nr katalogowy: 14828
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Wykorzystanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 82179
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Bezpieczeństwo produktów mlecznych
Anna Sylwia Tarczyńska
nr katalogowy: 71977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 40669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Konkurencyjność polskich producentów żywności pochodzenia zwierzęcego
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 42530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Efektywność biofiltracji powietrza w zakładzie utylizującym odpady pochodzenia zwierzęcego po trzyletnim cyklu pracy biofiltra
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Magdalena Dobrowolska
Leszek Tymczyna
Bożena Nowakowicz-Dębek
Agata Drabik
nr katalogowy: 124841
10.15199/62.2020.2.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Śledzenie pochodzenia produktów w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 87975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Śledzenie pochodzenia produktów w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 95034
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Zastosowanie biotechnologii w przemyśle tłuszczowym
EWA MARCZAK
BOŻENNA BARANOWSKA
nr katalogowy: 107274
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Bakterie probiotyczne w produktach mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 50749
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Przyprawy korzenne - tradycja smaku
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 44256
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Smak ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 48014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu
nr katalogowy: 70397
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Czynniki biologiczne i rolnictwo
Robert Kozela
nr katalogowy: 79885
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Białka zwierzęce w produktach ekstrudowanych
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Antyutleniacze jako dodatki do karmy zwierząt mięsożernych
Hanna Bis-Wencel
Agnieszka Z. Rowicka
nr katalogowy: 59845
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Wykorzystanie pozaklasowego włókna alpak i wełny owczej do zastosowania w różnych sektorach gospodarki
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 141034
10.15199/60.2022.6.2
wełna owcza
włókno alpak
surowiec
możliwości wykorzystania
sektor gospodarki
sheep wool
alpaca fiber
raw material
possibilities of use
economy sector
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Znaczenie błonnika pokarmowego w diecie człowieka oraz w przetwórstwie mięsa
Joanna Miazek
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 80009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty wzbogacone kwasem foliowym (wit. z grupy B)
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 64641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności - kto nas chroni? co nam zagraża?
Anna Karwowska
nr katalogowy: 88494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Żałobna karta -Prof. zw. dr hab. Jacek Kijowski
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 79256
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Wspomnienie Pana Profesora Jana Mroczka
nr katalogowy: 130992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2014 r.
nr katalogowy: 88433
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Nowatorska koncepcja śledzenia pochodzenia surowca i produktu
A. Karwowska
nr katalogowy: 6986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Śledzenie pochodzenia w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 64109
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Finansowe wsparcie promocji żywności wysokiej jakości Środki z UE dla producentów wyrobów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych
nr katalogowy: 56210
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Nowatorska koncepcja śledzenia pochodzenia surowca i produktu
A. Krzywiński
H. Schalk
nr katalogowy: 6987
CHŁODNICTWO 2005-8
Zastosowanie dwutlenku węgla w celu przedłużenia trwałości płynnych produktów mlecznych
Jan Pikul
nr katalogowy: 8686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Produkty pełnoziarniste część II. Witaminy i mikroelementy obecne w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 43802
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Pozostałości antybiotyków w tkankach zwierzęcych na terenie monitorowanym przez ZHW w Olsztynie
Agnieszka Bała
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 116037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Mikotoksyny w ziarnie i co dalej?
Ludwik Czerwiecki
nr katalogowy: 106427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Emisja lotnych związków organicznych i związków siarki w procesie utylizacji padłych zwierząt
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyn
Agata Drabik
Łukasz Krzosek Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 68141
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 139142
zamykanie opakowań
systemy pakowania i zamykania
zamykanie klipsowe
zamykanie puszek i konserw
packaging closing
packaging and closing systems
clip closing
can and can closing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie substancji organicznych pochodzenia rolniczego i nieorganicznych do tworzenia mieszanek palnych i badanie ich emisji spalin
Andrzej J. Wandrasz
nr katalogowy: 133328
10.15199/62.2021.9.21
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH