Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Ślad węglowy (CF) w łańcuchu chłodniczym produkcji żywności
URSZULA STĘPLEWSKA
MAGDALENA WRÓBEL-JĘDRZEJEWSKA
nr katalogowy: 87492
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Jubileusz 25-lecia firmy GEA w Polsce
nr katalogowy: 102464
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Technologie chłodzenia i mrożenia w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 86655
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Uwarunkowania rozwoju procesów dystrybucyjnych żywności z uwzględnieniem roli chłodnictwa
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 41435
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
CHŁODNICTWO 2013-5
Grupa GEA na targach China Refrigeration 2013
nr katalogowy: 76703
CHŁODNICTWO 2021-2
Efektywność energetyczna systemów chłodniczych pracujących z dwutlenkiem węgla jako czynnikiem roboczym
Paulina Boroń
Blanka Jakubowska
nr katalogowy: 131371
efektywność energetyczna
dwutlenek węgla
układ transkrytyczny
układ kaskadowy
układ typu booster
system chłodniczy
energy efficiency
carbon dioxide
transcritical system
cascade system
booster system
refrigeration system
CHŁODNICTWO 2010-9
Charakterystyka wykorzystania fluidyzacji procesów pokrewnych w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem obróbki chłodniczej
Łukasz Stadnik
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 54231
CHŁODNICTWO 2013-3
Dynamika odzysku ciepła w obiegu chłodniczym
Robert Matysko
nr katalogowy: 75515
CHŁODNICTWO 2014-5
Wpływ na atmosferę urządzeń ziębniczych stosowanych w przemyśle spożywczym
Bogusław Zakrzewski
Włodzimierz Rosochacki
Katarzyna Kędzierska
nr katalogowy: 84391
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Chłodzenie magnetyczne - wybrane rozwiązania
ADAM RUCIŃSKI
nr katalogowy: 87499
CHŁODNICTWO 2013-10
Postawy i opinie użytkowników dotyczące naprawy oraz serwisu sprzętu chłodniczego, a także sposoby pozbywania się zużytego sprzętu w gospodarstwach domowych w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michał
nr katalogowy: 80068
CHŁODNICTWO 2021-2
Efektywność energetyczna systemów chłodniczych pracujących z dwutlenkiem węgla jako czynnikiem roboczym
Paulina Boroń
Blanka Jakubowska
nr katalogowy: 131371
efektywność energetyczna
dwutlenek węgla
układ transkrytyczny
układ kaskadowy
układ typu booster
system chłodniczy
energy efficiency
carbon dioxide
transcritical system
cascade system
booster system
refrigeration system
CHŁODNICTWO 2008-11
GEA Refrigeration na targach Chillventa w Norymberdze
nr katalogowy: 39372
CHŁODNICTWO 2016-10
Adsorpcyjne urządzenia chłodnicze zastosowanie
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 101680
10.15199/8.2016.10.2
CHŁODNICTWO 2016-10
Adsorpcyjne urządzenia chłodnicze zastosowanie
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 101680
10.15199/8.2016.10.2
CHŁODNICTWO 2018-2
The mathematical modelling of the absorption refrigeration machines used in energy systems
Artur Rusowicz
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 113746
10.15199/8.2018.2.4
absorption
energy systems
air conditioning
trigeneration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
CHŁODNICTWO 2014-7
Zużycie tribologiczne węzłów tarcia sprężarek chłodniczych smarowanych olejami poliestrowymi
KASPER GÓRNY
ARKADIUSZ STACHOWIAK
PRZEMYSŁAW TYCZEWSKI
WIESŁAW ZWIERZYCKI
nr katalogowy: 85752
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki chłodnicze
nr katalogowy: 59727
CHŁODNICTWO 2010-11
GEA Refrigeration na targach Chillventa w Norymberdze
nr katalogowy: 55859
CHŁODNICTWO 2021-3
Wpływ właściwości czynnika roboczego na eksploatację wybranych systemów chłodniczych
Dawid Lubocki
Blanka Jakubowska
nr katalogowy: 132319
10.15199/8.2021.3.1
wydajność chłodnicza
czynnik roboczy
czynnik naturalny
czynnik syntetyczny
system chłodniczy
energy efficiency
working fluid
natural refrigerant
synthetic refrigerant
refrigeration system
CHŁODNICTWO 2013-9
Modelowanie inteligentnego systemu sterowania uniwersalną instalacją chłodniczą
ALLA SELIVANOVA
LUDMIŁA FILINA-DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 79208
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
CHŁODNICTWO 2013-6
Spotkanie szkoleniowe Berling Refrigeration Group
nr katalogowy: 77414
CHŁODNICTWO 2016-4
Analiza pracy absorpcyjnego, amoniakalnego urządzenia chłodniczego
Adam Szelągowski
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 98039
10.15199/8.2016.4.4
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Historia i trendy rozwojowe strumienicowych systemów chłodniczych
Bartosz Gil
nr katalogowy: 57668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Analiza współpracy strumienicowego układu chłodniczego z obiegiem ORC w warunkach trigeneracji
KAMIL ŚMIERCIEW
DARIUSZ BUTRYMOWICZ
JAROSŁAW KARWACKI
TOMASZ PRZYBYLIŃSKI
nr katalogowy: 87508
CHŁODNICTWO 2021-3
Badania i etykietowanie energetyczne mebli chłodniczych
Dorota Niedojadło
Bogdan Szczepański
nr katalogowy: 132320
10.15199/8.2021.3.2
refrigerated display cabinets
energy labeling
food sales
meble chłodnicze
etykietowanie energetyczne
sprzedaż żywności
CHŁODNICTWO 2004-10
COMPRESSORS 2004
Artur Rusowicz
nr katalogowy: 761
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Stan chłodnictwa krajowego. Chłodnicze urządzenia dla handlu
nr katalogowy: 683
CHŁODNICTWO 2013-4
Poprawa efektywności energetycznej sprężarkowych układów chłodniczych
Adam Dudar
nr katalogowy: 76109
CHŁODNICTWO 2012-11
Energetyczne charakterystyki transportowej chłodziarki termoelekrycznej w trybie dwupołożeniowej regulacji temperatury Cześć 1
BARBARA JASIŃSKA
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 72827
CHŁODNICTWO 2013-8
Detekcja węglowodorów w krytycznych warunkach chłodniczych Badania reakcji czujników na propan
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78734
CHŁODNICTWO 2010-7
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 1. Model matematyczny
JOACHIM KOZIOŁ
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53033
CHŁODNICTWO 2016-3
Chłodnicze układy absorpcyjne LiBr-H2O i NH3-H2O The LiBr-H2O and NH3-H2O absorption refrigeration cycle
Dariusz Mikielewicz
Robert Matysko
nr katalogowy: 96991
10.15199/8.2016.3.3
CHŁODNICTWO 2008-6
Analiza wykorzystania dwustopniowych absorpcyjnych urządzeń chłodniczych
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 36060
CHŁODNICTWO 2008-11
Międzynarodowa Konferencja Chłodnicza XL Dni Chłodnictwa - Poznań 2008
Monika Biskup
nr katalogowy: 39365
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Energy savings of refrigerators in shopping centers with adaptive control and real-time energy management systems
Mark UMBERGER
Iztok HUMAR
nr katalogowy: 68825
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Parametry pracy urządzenia chłodniczego po wymianie R404A na R448A
Tomasz Łokietek
inż. Paweł Wiśnik
nr katalogowy: 104210
10.15199/8.2017.1-2.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Instalacje chłodnicze i klimatyzacyjne w kontekście ochrony środowiska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126506
10.15199/64.2020.4-5.3
f-gazy
substancje kontrolowane
obowiązki
operator
serwisant
f-gases
controlled substances
obligations
operator
service technician
CHŁODNICTWO 2008-11
Mieszaniny ziębników w jednostopniowym obiegu ziębniczym z wewnętrzną kaskadą
WIESŁAW WARCZAK
GABRIELA KONOPKA-CUPIAŁ
GRAŻYNA BEDNARCZYK
nr katalogowy: 39369
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Ślad węglowy jako ekologiczny wskaźnik dla przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 91388
10.15199/8.2015.4-5.3
CHŁODNICTWO 2019-3
Analiza pracy systemu chłodzenia adiabatycznego skraplaczy urządzeń chłodniczych
Andrzej Grzebielec
Adam Ruciński
Radosław Sosnowski
nr katalogowy: 121270
10.15199/8.2019.3.1
chłodzenie adiabatyczne
efektywność energetyczna
skraplacze
oszczędność energii
adiabatic cooling
energy efficiency
condensers
energy saving
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Największa sprawność w niskiej temperaturze
nr katalogowy: 80272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Analiza wybranych konstrukcji wielozłożowego adsorpcyjnego układu chłodniczego
Mirosław Neska
Tadeusz Opara
Andrzej Majcher
nr katalogowy: 146982
10.15199/62.2024.1.3
adsorpcja
desorpcja
silikażel
woda
układ chłodniczy
adsorption
desorption
silica gel
water
refrigeration system
CHŁODNICTWO 2018-2
Zagadnienia modelowania zasobnika zimna w układzie chłodniczym obsługującym chłodnię składową warzyw
Kamil Śmierciew
nr katalogowy: 113744
10.15199/8.2018.2.2
zasobnik zimna
pośredni system chłodzenia
chłodnie warzyw
modelowanie CFD
cold storage vessel
indirect cooling system
vegetables cold storage chamber
CFD modelling
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 125450
10.15199/9.2020.3.3
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część II
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 125450
10.15199/9.2020.3.3
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
CHŁODNICTWO 2014-11-12
GEA prezentuje Nowy chiller GEA Grasso BluGenium: doskonała efektywność energetyczna przy częściowej wydajności i niewielkie gabaryty
nr katalogowy: 88394
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-2
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część I
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 124924
10.15199/9.2020.2.2
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-2
Niezawodność oraz trwałość instalacji chłodniczych i pomp ciepła. Część I
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 124924
10.15199/9.2020.2.2
instalacje chłodnicze
sprężarka
systemy ogrzewania
obiekty handlowe
refrigeration installations
compressor
heating systems
commercial facilities
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Tradycyjna lodownia ekoenergetyczny magazyn żywności
Marta Gosz
Rafał Andrzejczyk
nr katalogowy: 110166
lód
konwekcja swobodna
wentylacja grawitacyjna
topnienie
ice
free convection
natural ventilation
melting
CHŁODNICTWO 2015-12
Ślad węglowy modelowej instalacji chłodniczej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 95598
10.15199/8.2015.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
CHŁODNICTWO 2019-3
Zastosowanie rozprężarek w układach chłodniczych
Konrad Kuryło
Adam Ruciński
nr katalogowy: 121271
20.15199/8.2019.3.2
rozprężarki
układy chłodnicze
oszczędność energii
expanders
refrigeration systems
energy savings
CHŁODNICTWO 2021-2
Chłodnictwo a regulacje prawne dotyczące f-gazów
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 131372
syntetyczne czynniki chłodnicze
f-gazy
obowiązki operatorów
obowiązki serwisantów
synthetic refrigerants
f-gases
operators duties
service technicians duties
CHŁODNICTWO 2010-11
Nowe możliwości i oferta produktowa firmy Arkton
nr katalogowy: 55850
CHŁODNICTWO 2014-6
Przegląd dużych instalacji chłodzenia słonecznego
Artur Rusowicz
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 85146
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Ewaluacja eksperymentalna pracy układów chłodniczych obsługujących komory składowe kapusty pekińskiej
Grzegorz Mizera
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 88395
CHŁODNICTWO 2011-9
Identyfikacja zagrożeń jako istotny element procesu oceny ryzyka eksploatacji instalacji ziębniczych oraz pomp ciepła
Włodzimierz Rosochacki
Bogusław Zakrzewski
nr katalogowy: 62651
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Komora temperaturowa na bazie modułów Peltiera
Adam CZAPLICKI
Ryszard NIEDBAŁA
Marcin WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 60779
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zastosowanie turbiny rozprężnej w ziębiarkowym obiegu sprężarkowym z CO2 jako czynnikiem chłodniczym
Joachim Kozioł
Remigiusz Pach
nr katalogowy: 96535
10.15199/8.2016.1-2.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Electrohydrodynamic technique of condensation enhancement
Marcin LACKOWSKI
Tomasz PRZYBYLIŃSKI and Jarosław KARWACKI
nr katalogowy: 99985
10.15199/48.2016.08.25
CHŁODNICTWO 2022-3
Mapy struktur przepływu dwufazowego w procesie skraplania, cz.1 – przegląd literatury
Małgorzata Sikora
Tadeusz Bohdal
Karolina Formela
nr katalogowy: 138441
przepływy dwufazowe
struktury przepływu
mapy struktur przepływu
skraplanie
two-phase flows
flow structures
flow structure maps
condensation
CHŁODNICTWO 2022-3
Mapy struktur przepływu dwufazowego w procesie skraplania, cz.1 – przegląd literatury
Małgorzata Sikora
Tadeusz Bohdal
Karolina Formela
nr katalogowy: 138441
przepływy dwufazowe
struktury przepływu
mapy struktur przepływu
skraplanie
two-phase flows
flow structures
flow structure maps
condensation
CHŁODNICTWO 2022-3
Mapy struktur przepływu dwufazowego w procesie skraplania, cz.1 – przegląd literatury
Małgorzata Sikora
Tadeusz Bohdal
Karolina Formela
nr katalogowy: 138441
przepływy dwufazowe
struktury przepływu
mapy struktur przepływu
skraplanie
two-phase flows
flow structures
flow structure maps
condensation
CHŁODNICTWO 2022-3
Mapy struktur przepływu dwufazowego w procesie skraplania, cz.1 – przegląd literatury
Małgorzata Sikora
Tadeusz Bohdal
Karolina Formela
nr katalogowy: 138441
przepływy dwufazowe
struktury przepływu
mapy struktur przepływu
skraplanie
two-phase flows
flow structures
flow structure maps
condensation
CHŁODNICTWO 2022-3
Mapy struktur przepływu dwufazowego w procesie skraplania, cz.1 – przegląd literatury
Małgorzata Sikora
Tadeusz Bohdal
Karolina Formela
nr katalogowy: 138441
przepływy dwufazowe
struktury przepływu
mapy struktur przepływu
skraplanie
two-phase flows
flow structures
flow structure maps
condensation
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
CHŁODNICTWO 2017-12
Rozwiązania instalacji chłodniczych zwiększające efektywność energetyczną w mleczarniach
Stefan Reszewski
nr katalogowy: 111392
10.15199/8.2017.12.2
audyt energetyczny
oszczędności energii pierwotnej
uniknięta emisja CO2
odzysk ciepła
system free-cooling
energy audit
original energy savings
avoided emission of CO2
heat recovery
free-cooling
CHŁODNICTWO 2018-1
Instalacje chłodnicze do celów klimatyzacji z wykorzystaniem akumulacyjnej chłodni wody
Stefan Reszewski
Sebastian Rowiński
nr katalogowy: 112355
10.15199/8.2018.1.4
kluczowe: klimatyzacja
redukcja kosztów inwestycyjnych i eksploatacyjnych
zmniejszenie obciążenia sieci elektrycznej
odzysk ciepła
akumulacyjna chłodnia wody
air conditioning
investment and operation cost reduction
reduction of the load on the electricity grid
heat recovery
ice bank
CHŁODNICTWO 2017-7-8
Numeryczna analiza pracy strumienicy chłodniczej z zastosowaniem technik CFD
Kamil Śmierciew
Sławomir Pietrowicz
Jerzy Gagan
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 109039
10.15199/8.2017.7-8.1
strumienica
strumienicowe urządzenie chłodnicze
CFD ejector
ejection refrigeration systems
CFD
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-2
Zastosowanie układu odzyskiwania ciepła w instalacji chłodniczej na przykładzie tuneli chłodniczych
BERNADETTA RYBA
MAREK BOROWSKI
nr katalogowy: 130407
10.15199/9.2021.2.4
instalacja chłodnicza
tunel chłodniczy
odzyskiwanie ciepła
heat recovery from the cooling installation
cooling tunnel
characteristics of the heat recovery installation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
CHŁODNICTWO 2009-9
Nowe przedsięwzięcia Międzynarodowego Instytutu Chłodnictwa IIR dla całego środowiska chłodniczego
Didier Coulomb
nr katalogowy: 46812
CHŁODNICTWO 2013-11
Czynniki wpływające na zachowania konsumentów w zakresie wyboru sprzętu chłodniczego w świetle przeprowadzonych badań w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 80666
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Instalacje chłodnicze, klimatyzacyjne i pompy ciepła Certyfikacja kompetencji osób w świetle wymagań aktualnych norm PN-EN 13313 i PN-EN ISO/IEC 17024 oraz rozporządzeń UE
LESZEK KURCZ
WIESŁAW WARCZAK
nr katalogowy: 87491
CHŁODNICTWO 2010-5
Teoretyczna analiza porównawcza współczynników przejmowania ciepła przy wrzeniu czynników chłodniczych
Mariusz Rosiak
Adam Ruciński
nr katalogowy: 51916
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
CHŁODNICTWO 2009-10
Grasso - chłodnicza firma o 150 letniej historii
nr katalogowy: 47472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Analiza wybranych konstrukcji wielozłożowego adsorpcyjnego układu chłodniczego
Mirosław Neska
Tadeusz Opara
Andrzej Majcher
nr katalogowy: 146982
10.15199/62.2024.1.3
adsorpcja
desorpcja
silikażel
woda
układ chłodniczy
adsorption
desorption
silica gel
water
refrigeration system
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
CHŁODNICTWO 2013-11
Informacje
nr katalogowy: 80661
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-4
The effect of cobalt addition in La(Fe,Co,Si)13 alloys type on corrosion resistance in acidifi ed sulphate solution
KLAUDIA RADOMSKA
GRAŻYNA PAWŁOWSKA
DOROTA KLIMECKA-TATAR
PIOTR GĘBARA
nr katalogowy: 90511
10.15199/40.2015.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Efficient Off Grid Solar Powered DC Air Conditioning System
Mohamed Arbi KHLIFI
Marwa Ben Slimene
nr katalogowy: 132295
10.15199/48.2021.06.2
Brushless DC Off Grid Air Conditioners
Solar System
Modeling BLDCM.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
POLAGRA-FOOD 2004
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1751
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Polagra-food 2005 - najważniejsze informacje
nr katalogowy: 12767
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Ocalić od zapomnienia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 58736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14934
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Food Tech Expo
nr katalogowy: 141081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Polagra Food 2004
nr katalogowy: 5114
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
POLAGRA-FOOD 2004
nr katalogowy: 1696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Innowacyjne rozwiązania w Prime Food
nr katalogowy: 14793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Polagra-Food 2005.
nr katalogowy: 12738
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
POLAGRA-FOOD 2005
nr katalogowy: 9585
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH