Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Produkcja zrównoważona - nowe hasło czy realna perspektywa rozwoju?
nr katalogowy: 44502
AURA 2017-6
Zrównoważona konsumpcja
Anna MICHNIEWSKA
nr katalogowy: 106273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
CHŁODNICTWO 2010-11
Ku Zrównoważonemu Łańcuchowi Chłodniczemu
Don J. Cleland
nr katalogowy: 55862
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek produktów rolnictwa zrównoważonego będzie wart 64,6 mld zł
nr katalogowy: 132705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek produktów rolnictwa zrównoważonego będzie wart 64,6 mld zł
nr katalogowy: 132705
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 134352
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
AURA 2005-11
GLOBALNY SYSTEM ENERGII
Wiesław Ciechanowicz
nr katalogowy: 8555
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-3
Zielona chemia - zrównoważona chemia- perspektywy rozwoju
Bogdan Burczyk
nr katalogowy: 14252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
Wpływ nowoczesnych technologii wykorzystywanych w Przemyśle 4.0 na zrównoważoną produkcję
Anna Stefania Grzebita
Michał Cichowicz
nr katalogowy: 145511
Przemysł 4.0
zrównoważona produkcja
inteligentna produkcja
zrównoważony rozwój
gospodarka cyrkularna
Industry 4.0
sustainable production
smart manufacturing
sustainable development
circular economy
OPAKOWANIE 2021-7
Nowa inwestycja Grupy Jass w Polsce
nr katalogowy: 132587
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Światowy bilans pszenicy - wzrost produkcji i rekordowe zapasy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 109903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Zioła mrożone - lepsze od suszonych?
PAULINA JAKOWIENKO
BARBARA WÓJCIK-STOPCZYŃSKA
nr katalogowy: 38047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Nowa zrównoważona koncepcja opakowań
nr katalogowy: 133596
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Liczy się człowiek, pieniądze też
nr katalogowy: 124510
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Liczy się człowiek, pieniądze też
nr katalogowy: 124509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. I. Informacje ogólne
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5112
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Żywność dla najmłodszych
S. Kalisz
M. Mitek
nr katalogowy: 23154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Jakość żywności, produkcja i obrót w definicjach projektu ustawy. Projekt ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia
M. Taczanowski
nr katalogowy: 20778
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Roczny spis treści. Wykaz artykułów "Przemysł Spożywczy" 2009 r.
nr katalogowy: 48959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. II.
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Konferencje
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130021
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Konferencje
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130021
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Konferencje
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Rynek żywności wygodnej w Polsce
MICHAŁ KOCISZEWSKI
nr katalogowy: 30670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-4
Krajowy rynek tektury falistej i opakowań z tektury falistej
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 119752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Reforma Wspólnej Polityki Rolnej i jej skutki dla producentów żywności
J. Seremak-Bulge
R. Urban
nr katalogowy: 14743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Reforma Wspólnej Polityki Rolnej i jej skutki dla producentów żywności
J. Seremak-Bulge
R. Urban
nr katalogowy: 14743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Stan i prognoza rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 79005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ekologiczne metody zwalczania szkodników w magazynach zbóż i w młynach
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 119592
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 101044
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 97358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Treść rocznika PFiOW 2009
nr katalogowy: 49513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Pełna kontrola
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 30185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 81082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Postęp w produkcji żywności a zalecenia żywieniowe
JAN GAWĘCKI
nr katalogowy: 23587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Zwodnicze kubki smakowe
nr katalogowy: 22429
CHŁODNICTWO 2008-10
Jakość i bezpieczeństwo żywności mrożonej i chłodzonej w świetle przepisów unijnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
nr katalogowy: 38820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
BRC dotyczące łańcucha dostaw żywności
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 110172
OPAKOWANIE 2021-1
Lepsze właściwości barierowe w opakowaniach do żywności
nr katalogowy: 130156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Produkcja pelletów
Anna NIŻNIOWSKA
Leszek MOŚ- CICKI
nr katalogowy: 6220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Żywność funkcjonalna - dyskusyjnie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32764
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Tribio – najnowsza zrównoważona marka na rynku
nr katalogowy: 137416
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Porażenie biologiczne spoin - realne zagrożenia
MARIUSZ GARECKI
TOMASZ HERTMAN
nr katalogowy: 21245
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Jak optyczny czujnik odległości O1D zmienia procesy produkcji żywności?
nr katalogowy: 137264
AURA 2005-4
TRENDY W ŚWIATOWYM ROLNICTWIE I ŻYWIENIU LUDNOŚCI
Gustaw Michna
nr katalogowy: 8417
OPAKOWANIE 2009-4
Więcej opakowań i właściwy rodzaj opakowań mogą pomóc w zmniejszeniu głodu na świecie!
Carl Olsmats
nr katalogowy: 44163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Światowe targi żywności ekologicznej BioFach 2008 w Norymberdze
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 35352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 81368
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
CHŁODNICTWO 2006-4
Regulacje z zakresu prawa żywnościowego dla owoców i warzyw
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 16119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Biofach 2014 - czeka na polskich wystawców i gości
nr katalogowy: 81756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Producenci aktywnie uczestniczą w szkoleniach poświęconych bezpieczeństwu żywności
nr katalogowy: 113032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Produkcja żywności i napojów w XXI wieku
Jadwiga Drożdż
Bożena Nosecka
Grażyna Morkis
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 41070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Środki smarne a bezpieczeństwo żywności. Cz. 1
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 50155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Międzynarodowe Sympozjum KUPS – część merytoryczna
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
KONFERENCJE
nr katalogowy: 28606
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Nowa zrównoważona koncepcja opakowań
nr katalogowy: 133596
OPAKOWANIE 2020-12
Zrównoważony rozwój a wybór maszyny do hot-stampingu
nr katalogowy: 129466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Niekontrolowane emisje metanu do atmosfery
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 106753
10.15199/65.2017.6.4
emisja metanu
gazy cieplarniane
rolnictwo
methane emission
greenhouse gases
agriculture
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
IDEALNE PRZYGOTOWANIE DO WYZWAŃ JUTRA: kompletne rozwiązania od firmy WEBER
nr katalogowy: 137144
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Tribio – najnowsza zrównoważona marka na rynku
nr katalogowy: 137416
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
The balanced scorecard as an adaptive control system
Gulmira BAZIL
Bakhyt MUKHANOV
Kagazbek YERENCHINOV
Laulassyn ABZHANOVA
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 97611
10.15199/48.2016.04.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Od producenta do konsumenta kontrola temperatury artykułów spożywczych
nr katalogowy: 46505
AURA 2022-9
Rolnictwo komórkowe rozwiąże problemy produkcji żywności
nr katalogowy: 139429
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Wpływ współczesnych systernów zarządzania jakością a szczególnie HACCR BRC, IFS na proces doskonalenia organizacji zajmującej się produkcja i obrotem żywności
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 11545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83353
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
Elektromobilność a zrównoważona gospodarka surowcami – wyzwania i perspektywy
Weronika Urbańska
nr katalogowy: 142426
10.15199/17.2023.3.3
elektromobilność
surowce krytyczne
zużyte baterie litowo-jonowe
odzysk metali
gospodarka o obiegu zamkniętym
electromobility
critical raw materials
waste lithium-ion batteries
recovery of metals
circular economy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
W zwolnionym rytmie
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110324
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-9
Branża ochrony środowiska spotyka się w Poznaniu
nr katalogowy: 122619
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 74715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowe możliwości zastosowania automatyzacji i technik cyfrowych w przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 123787
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Substancje dezynfekcyjne - co wybrać?
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 74700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Bezpieczne i ergonomiczne mycie przy użyciu węży
Stanisław Nieświec
nr katalogowy: 34575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Pest control - walka ze szkodnikami
JOLANTA KOWALSKA
EWA MAJEWSKA
NORBERT WSZOŁA
nr katalogowy: 36749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Produkcja, kontrola i znakowanie pieczywa wytwarzanego metodami ekologicznymi
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 25202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Sprawdzony partner w automatyce dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 24997
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Pochodne ryżu jako substancje dodatkowe do żywności
ANTONI RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37391
OPAKOWANIE 2019-7
Eksport i inwestycje na plus, przyszłość niepewna
nr katalogowy: 121461
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
IDEALNE PRZYGOTOWANIE DO WYZWAŃ JUTRA: kompletne rozwiązania od firmy WEBER
nr katalogowy: 137144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Warto wiedzieć...Jak się przygotować do ekoprodukcji
Marta Stus
nr katalogowy: 41647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-10
Nie ma więcej plastiku w oceanie?
nr katalogowy: 122879
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-22-23
Zrównoważona gospodarka Lasów Państwowych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 122952
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Zalety funkcjonowania systemów zarządzania... część 2
Piotr Kozak
nr katalogowy: 96556
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bezpieczeństwo żywności w Polsce w okresie członkostwa w Unii Europejskiej
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 89570
10.15199/65.2015.2.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
OPAKOWANIE 2022-8
Promienne piękno z jednego źródła!
nr katalogowy: 139135
AURA 2022-12
Czy Polacy wiedzą do czego służy las?
nr katalogowy: 140881
OPAKOWANIE 2020-3
Idea zrównoważonego rozwoju w strategii Eurocast Sp. z o.o.
nr katalogowy: 125545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Polski sektor żywnościowy a światowy kryzys finansowy
Roman Urban
nr katalogowy: 65283
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Systemy bezpieczeństwa żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 74536
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wiadomości
nr katalogowy: 114570
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
AURA 2024-8
Czy turystyka może być zrównoważona?
Gloria PALLARES
nr katalogowy: 149929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110194
OPAKOWANIE 2019-5
Niemowlęta pod szczególną ochroną
nr katalogowy: 120416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 64894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-12
Zrównoważona gospodarka materiałami kompozytowymi a jakość życia
Mariola JASTRZĘBSKA
nr katalogowy: 102797
10.15199/47.2016.12.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Umiarkowany optymizm u przetwórców owoców i warzyw
Zbigniew Kacprzyk
nr katalogowy: 89756
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Production and environmental aspects of the use of nitrogen fertilizers in Poland. Produkcyjne i środowiskowe aspekty stosowania nawozów azotowych w Polsce
Janusz Igras
Tamara Jadczyszyn
Monika Karsznia
nr katalogowy: 81274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 49285
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Znamy laureatów konkursu ECO-MIASTO 2018
nr katalogowy: 116640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo żywności a środki smarne w przemyśle mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 65233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Zrównoważona konsumpcja i produkcja z perspektywy Europejczyków – badania Eurobarometru
Joanna TKACZYK
nr katalogowy: 56784
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Znakowanie lodów wartością odżywczą
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 87251
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
System HACCP w produkcji żywności
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77149
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności. IV-V 2012
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 68886
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
"Danfoss Hygienic Drive" - rozproszone systemy sterowania silnikami
Tadeusz Minksztym
nr katalogowy: 63600
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Zapotrzebowanie na pudła z tektury falistej w USA ma rosnąć
nr katalogowy: 71802
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Pektyny w żywności
nr katalogowy: 64617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Podręcznik o skrobi i jej Przetworach
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 53368
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Wydajna, zrównoważona i elastyczna obróbka powierzchniowa spełniająca określone wymagania
nr katalogowy: 139911
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Da się zmniejszyć pozostałości!
nr katalogowy: 116710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Transport zewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 69908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 67237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 79271
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Branża cukrownicza w obliczu nowych regulacji unijnego rynku cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 72016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 95692
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-5
Zrównoważona przyszłość papieru
nr katalogowy: 120344
AURA 2015-12
KONKURS ECO-MIASTO 2015 mieszkańców otrzymał Wrocław, który
nr katalogowy: 95331
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VIII . Produkcja chleba chrupkiego, kaszek błyskawicznych i panierek
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 78276
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 78772
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Uniwersyteckie badania z myślą o zdrowej żywności
nr katalogowy: 134008
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-6
Wyzwanie dla producentów opakowań farmaceutyków
nr katalogowy: 114614
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Lubelski "Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 43752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Światowy rynek opakowań i maszyn do pakowania
nr katalogowy: 57750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
CHŁODNICTWO 2022-2
Agregaty wody lodowej z czynnikiem HFO R-1234ze do zastosowań procesowych w przemyśle
nr katalogowy: 137288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-6
Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki
nr katalogowy: 151842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Platforma INNOPENA dla wzrostu innowacyjności przetwórstwa żywności w Wielkopolsce
Romuald I. Zalewski
nr katalogowy: 66169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2013 r.
nr katalogowy: 81369
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH