Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
OPAKOWANIE 2017-1
PACKAGING SPECTRUM: Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
Maria Sielicka
Karolina Assman
nr katalogowy: 103741
10.15199/42.2017.1.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-7
Sensory na świecie
nr katalogowy: 9096
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
ELEKTROINSTALATOR 2020-3
CZUJNIKI W PROCESACH AUTOMATYZOWANEJ PRODUKCJI
DAMIAN ŻABICKI
nr katalogowy: 125586
CHŁODNICTWO 2013-3
Cena czy bezpieczeństwo?
nr katalogowy: 75518
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Sensory organs and sensing devices
TATSUO TOGAWA
nr katalogowy: 35599
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
System sensorów do wykrywania i predykcji uszkodzeń układu jezdnego wagonu towarowego taboru kolejowego
Szymon CZERWIŃSKI
Mariusz KUCHAREK
Łukasz WALAS
Karol MAKOWIECKI
Przemysław WISZNIEWSKI
nr katalogowy: 144178
10.15199/48.2023.07.32
Geolokalizacja
Kolej
Internet Rzeczy
Sensor
Geolocalisation
Railway
Internet of Things
Sensor
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
System do monitorowania ruchu i zachowań osób starszych
Jerzy Kołakowski
Magdalena Berezowska
Karol Radecki
Vitomir Djaja -Jośko
Ryszard Michnowski
Jacek Cichocki
Anna Badawika
Łukasz Malicki
nr katalogowy: 92007
10.15199/59.2015.6.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
OPAKOWANIE 2006-8-2
Sensory przyspieszeń w badaniach opakowań przeciwwstrząsowych
Jacek Majewski
nr katalogowy: 17884
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Metody poprawy jakości zobrazowania powierzchni Ziemi otrzymanego z wykorzystaniem radaru z syntetyczną aperturą radarów SAR
KRZYSZTOF KULPA
JACEK MISIUREWICZ
ANDRZEJ GADOŚ
MACIEJ SMOLARCZYK
nr katalogowy: 46332
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
TECHNIKA SENSOROWA- Nowoczesne sensory - moduły edukacyjne
Z. Niedbała
D. Węglarska
M. Węglarski
nr katalogowy: 996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Mobile system for diagnosis temperature and touch sensing disorders
Jakub Mruczkiewicz
Krzysztof Plec
Mateusz Majchrzycki
Andrzej Rybarczyk
nr katalogowy: 81422
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-11
Sorpcyjne sensory wilgotności z materiałem ceramicznym
Jacek Majewski
nr katalogowy: 15372
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Nowe książki - SENSORY W OBRABIARKACH CNC
nr katalogowy: 115398
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Magnetosprężyste sensory sił ściskających wykorzystujące rdzenie pierścieniowe
R. Szewczyk
A. Bieńkowski
nr katalogowy: 1152
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Wybrane problemy przetwarzania sygnałów wyjściowych detektora fazy w odbiorniku radaru dopplerowskiego w sensorze mikrofalowym do detekcji funkcji życiowych
Mariusz Łuszczyk
Łukasz Dąbrowski
nr katalogowy: 82073
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Odtwarzanie rozkładu odkształcenia przy pomocy światłowodowej siatki Bragga
Małgorzata DETKA
Zdzisław KACZMAREK
nr katalogowy: 76305
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Detekcja gazowego chloru przy użyciu ogniwa elektrochemicznego z elektrolitem stałym 8YSZ
Małgorzata DZIUBANIUK
Jan WYRWA
Paweł PASIERB
Mieczysław RĘKAS
nr katalogowy: 68587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Badania właściwości piezoelektrycznych folii z politereftalanu etylenu PET pod kątem jej zastosowania na sensory ściskania i rozciągania
Ewa KLIMIEC
Wiesław ZARASKA
Szymon KUCZYŃSKI
nr katalogowy: 63360
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ZASTOSOWANIA DRONÓW I SENSORÓW WIZYJNYCH I AKUSTYCZNYCH DO ZDALNEJ DETEKCJI I LOKALIZACJI OBIEKTÓW I ZDARZEŃ
Piotr Szczuko
Grzegorz Szwoch
Maciej Szczodrak
Józef Kotus
Andrzej Czyżewski
nr katalogowy: 101928
10.15199/59.2016.8-9.75
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 121759
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Comparison of Two Goal-Oriented Methods for the Evaluation of the Text-Line Segmentation Algorithms
Darko BRODIĆ
Zoran N. MILIVOJEVIĆ
Dragan R. MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 77546
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Radiolokacyjne źródła informacji dla systemów dowodzenia i kierowania
JERZY MIŁOSZ
ANDRZEJ KARWOWSKI
nr katalogowy: 35095
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Zastosowanie sensorów magnetosprężystych do monitorowania procesu spalania w silnikach Diesla lokomotyw serii SM
Adam BIEŃKOWSKI
Roman SZEWCZYK
Jacek SALACH
Jerzy CZERWIŃSKI
Aleksandra KOLANO-BURIAN
nr katalogowy: 51518
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Evaluation of a tubular light guide model
Jiří PLCH
Jitka MOHELNÍKOVÁ
nr katalogowy: 37105
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Imperialist Competitive Algorithm and Particle Swarm Optimization Comparison for Eddy Current Non-destructive Evaluation
Ammar HAMEL
Hassane MOHELLEBI
Mouloud FELIACHI
nr katalogowy: 70658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Comprehensive Evaluation on Design Scheme of Cartesian Robot
SHEN Huicun
LIANG Jifeng
LAN Shuailing
nr katalogowy: 75311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Określanie metoda magnetyczną przy wykorzystaniu modelu Preisacha wpływu obciążenia cyklicznego...
Lode VANDENBOSSCHE
Luc DUPRE
Jan MELKEBEEK
nr katalogowy: 11699
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Wpływ temperatury pracy sensora gazu na jego odpowiedź statyczną i dynamiczną
WOJCIECH MAZIARZ
JAN KOSZUR
JERZY JAŹWIŃSKI
nr katalogowy: 24675
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-1
Uniwersalny Kontroler Radiowy w systemie STRADAR
Sylwester Kaczmarek
Mariusz Miszewski
Marcin Wyczyński
nr katalogowy: 130333
10.15199/59.2021.1.1
UKR
system STRADAR
sensory
Straż Graniczna
monitorowanie akwenów morskich
URC
STRADAR system
sensors
Border Guard
maritime areas monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-1
Uniwersalny Kontroler Radiowy w systemie STRADAR
Sylwester Kaczmarek
Mariusz Miszewski
Marcin Wyczyński
nr katalogowy: 130333
10.15199/59.2021.1.1
UKR
system STRADAR
sensory
Straż Graniczna
monitorowanie akwenów morskich
URC
STRADAR system
sensors
Border Guard
maritime areas monitoring
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
A Framework to COTS Component Selection and Evaluation Processes
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 89356
10.15199/48.2015.02.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Platform posturographic system using polymer sensors
Bogdan DZIADAK
Valentyna DUDNYK
Marcin JURCZAK
Przemysław WISZNIEWSKI
Kamil WOJTAS
nr katalogowy: 132288
10.15199/48.2021.06.15
Posturograph
Center of Pressure
Stabilogram
FSR.
: Posturograf
Stabilogram
Sensory polimerowe
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Ocena efektywności energetycznej oświetlenia drogowego
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 78488
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analysis and evaluation of electric power system reliability
Józef PASKA
nr katalogowy: 36509
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Weight-Related Presentation of Hurst Correlation As a Basis For A Multiscale Distribution Inhomogeneity Evaluation
JERZY CHMIELA
DAMIAN SŁOTA
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 27527
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Influence of surface conditions of NiTi implants on corrosion resistance in body fluids
MARCIN KACZMAREK
nr katalogowy: 40549
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Influence of methodical factors on results of a quantitative evaluation of gamma' phase in MAR M247 superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
nr katalogowy: 37830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Iron loss evaluation in stator cores of rotating machines during manufacturing process
Osamu NAKAZAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 41130
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Interactions of partially conductive cracks with eddy currents in non-destructive evaluation
Ladislav JANOUŠEK
Milan SMETANA
Marcel ALMAN
nr katalogowy: 59951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Evaluation of the accuracy of hysteresis models by the use of relative residual analysis
Zdzisław WŁODARSKI
Andrzej BRYKALSKI
Jadwiga WŁODARSKA
nr katalogowy: 31310
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Testing device for the rolling friction coefficient evaluation
HOLGER HOŢA
ŞERBAN BOBANCU
AXENTE NEAGU
BOTOND GÁLFI
IOAN SZÁVA
nr katalogowy: 40548
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Performance evaluation of PM DC commutator motor using Finite Element Method as a tool
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 27768
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative evaluation of porosity and primary structure in directionally solidified blades made of CMSX-6 nickel alloy
ROSKOSZ STANISŁAW
ADAMIEC JANUSZ
nr katalogowy: 37831
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-11
INŻYNIERIA SYSTEMÓW INTERNETU RZECZY
nr katalogowy: 134719
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
SAMOORGANIZUJĄCA SIĘ, OKAZJONALNA SIEĆ BEZPRZEWODOWA Z TRANSMISJĄ WIELOETAPOWĄ W ZARZĄDZANIU KRYZYSOWYM
Krzysztof Łoziak
Janusz Gozdecki
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 93774
10.15199/59.2015.8-9.65
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-9
ANALIZA ŹRÓDEŁ CIEPŁA W BEZZAŁOGOWYCH STATKACH POWIETRZNYCH
Krzysztof GÓRSKI
Korneliusz SIERPOWSKI
Przemysław PTAK
Wojciech HORYŃ
nr katalogowy: 150850
10.15199/13.2024.9.5
bezzałogowe statki powietrzne
obraz ter miczny
wydzielanie ciepła
systemy wykrywania BSP
unmanned Aerial Vehicles
thermal imaging
heat release
uAV detection systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Statistical analysis of evaluation reproducibility of the area of MC phase's plane section in the MAR M509 cobalt superalloy
PIOTR SKUPIEŃ
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Development of simplified evaluation method of iron losses in actual stator cores of rotating machines
Norihisa IWASAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
Yoshiyuki ISHIHARA
nr katalogowy: 25130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Próba zastosowania oceny porównawczej produktów handlowych w celu uzyskania lepszej poprawności wyników analizy sensorycznej
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 121986
10.15199/65.2019.8.6
metoda sensoryczna
analiza porównawcza
wyniki fałszywie dodatnie i fałszywie ujemne
parametry czułości i selektywności
parametry poprawności
sensory method
comparative analysis
false-positive and false-negative results
parameters of sensitivity and selectivity
parameters of corectness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-8
Badanie błędów lokalizacji obiektów przy użyciu dronów
Michał Warda
Jan Matuszewski
nr katalogowy: 115618
10.15199/13.2018.8.9
monitoring
błędy lokalizacji
drony
environment monitoring
localization errors
drones
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of a quantitative materialography methods for an evaluation of a structure repeatability of turbine blades made of MAR M247 nickel-based superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
JAN CWAJNA
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37829
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative evaluation of the structure of EN-GJS-500-7 spheroidal cast iron in stepped casting
AGNIESZKA TOMASZEWSKA
JANUSZ SZALA
HENRYK WOŹNICA
nr katalogowy: 37812
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Safety Evaluation Tool
Wiesław Monkiewicz
nr katalogowy: 57765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Ocena ekonomiczna zastosowania silników energooszczędnych
Grzegorz BADOWSKI
Jerzy HICKIEWICZ
Piotr PLUTA
nr katalogowy: 57810
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
A method for evaluation of the size of a grain on non-planar surfaces
JERZY CHMIELA
DAMIA N SŁOTA
JAN CWAJNA
STANIS ŁAW ROSKOSZ
nr katalogowy: 52769
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Szybki skaner optyczny wykorzystujący sensory konfokalne
Dariusz LITWIN
Adam CZYŻEWSKI
Jacek GALAS
Maciej KOCHANOWSKI
Stefan SITAREK
Maciej SOCJUSZ
Piotr WIKLIŃSKI
nr katalogowy: 77945
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Sensory szklane - metoda wczesnego monitorowania mikroklimatu w muzeum
ELŻBIETA GREINER-WRONOWA
nr katalogowy: 53253
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Diagnozowanie procesu reaktywnego rozpylenia
ANDRZEJ BRUDNIK
nr katalogowy: 59601
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Analiza możliwości zastosowania sensorów inercjalnych MEMS w projekcie PROTEUS
MACIEJ KALARUS
PIOTR SITEK
KAROL BRZOSTOWSKI
ANNA FOKS-RYZNAR
RADOSLAV DARAKCHIEV
nr katalogowy: 56018
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-8-9
Sieci sensoryczne w układach monitorowania zagrożeń środowiskowych
Bogdan Miedziński
Kamil Staniec
Krzysztof Rutecki
Grzegorz Debita
Jacek Majewski
nr katalogowy: 53887
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Wybrane zastosowania spektroskopii absorpcyjnej
Jacek Wojtas
Zbigniew Bielecki
Tadeusz Stacewicz
Arkadiusz Tkacz
Artur Prokopiuk
Paweł Magryta
nr katalogowy: 101104
10.15199/13.2016.9.14
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Wykorzystanie przekładników niekonwencjonalnych i magistrali procesowej w systemach sterowania i zabezpieczeniach elektroenergetycznych
Steven A. Kunsman
Nicholas Powers
Bharadwaj Vasudevan
David G. Hart
nr katalogowy: 97784
10.15199/74.2016.4.8
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
Analysis of eccentricity hot rolled tubes
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK1
Martin RIDZOŇ
Roman ĎURČÍK
Pavol MAŤAŠ
Ľubomír PATIN
nr katalogowy: 100069
10.15199/24.2016.8.16
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SUBIEKTYWNY POMIAR JAKOŚCI PROGRAMÓW RADIOWYCH STRUMIENIOWANYCH W SIECI METODĄ CROWDSOURCINGU
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 139048
10.15199/59.2022.4.115
pomiary jakości
radiofonia
simulcast
streaming
transmisja multimediów.
broadcasting
multimedia transmission
quality evaluation
simulcast
streaming.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SUBIEKTYWNY POMIAR JAKOŚCI PROGRAMÓW RADIOWYCH STRUMIENIOWANYCH W SIECI METODĄ CROWDSOURCINGU
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 139048
10.15199/59.2022.4.115
pomiary jakości
radiofonia
simulcast
streaming
transmisja multimediów.
broadcasting
multimedia transmission
quality evaluation
simulcast
streaming.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
SYGNAŁY O TECHNICE - Nauka Innowacje
nr katalogowy: 50656
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
Bezprzewodowe sieci sensoryczne charakterystyka i bezpieczeństwo
Igor DUNAJEWSKI
nr katalogowy: 41889
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Dobór rozwiązań telemechaniki z myślą o przyszłości
Paweł Bielenica
nr katalogowy: 122232
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Skanowanie z drona
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 103763
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Polymer-based sensors for measurement of low humidity in air and industrial gases
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 99980
10.15199/48.2016.08.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Zastosowanie tanich czujników inercyjnych w układzie regulacji kąta pochylenia pojazdu balansującego
Stanisław CHUDZIK
nr katalogowy: 91619
10.15199/48.2015.06.35
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Optoelektroniczny system do wykrywania markerów chorobowych w wydychanym powietrzu
Zbigniew BIELECKI
Tadeusz STACEWICZ
Jacek WOJTAS
Janusz MIKOŁAJCZYK
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Mirosław NOWAKOWSKI
Robert MĘDRZYCKI
nr katalogowy: 93167
10.15199/13.2015.8.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
Kontrowersje związane z projektem REACH
nr katalogowy: 2847
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Evaluation of feature detectors for bladder fluorescence images
Bartosz P. NEUMAN
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 49760
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Efficient data generation for the testing of real-time multiprocessor scheduling algorithms
M. Naeem Shehzad
A.M. Déplanche
Yvon Trinquet
Umer Farooq
nr katalogowy: 86933
10.12915/pe.2014.09.36
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Emerging Trend and Hot topics Researches in Modeling and Management Science
Jinfeng Wang
nr katalogowy: 70718
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Modelling for sound annoyance evaluation of vehicle noise based on neural network
Yansong WANG
Gongqi SHEN
Hui GUO
nr katalogowy: 69347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Research tools for evaluation, development and optimisation of the QRS detection algorithm
Paweł IRZMAŃSKI
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 76349
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Basic experiments set for the evaluation of the text line segmentation
Darko BRODIC
nr katalogowy: 55761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96957
10.15199/48.2016.02.56
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96956
10.15199/48.2016.02.56
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
The testing of the pressuretightness of pressure castings
Małgorzata Łągiewka
Zbigniew Konopka
Andrzej Zyska
Maciej Nadolski
nr katalogowy: 51724
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
UNSUPERVISED CATEGORY LEARNING IN PERCEIVED VIDEO QUALITY
Andres Vejar
Tomasz Konazyński
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 144802
10.15199/59.2023.4.74
Category learning
Perceived video quality
Machine Learning Classification
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Z prędkością światła przez wyrób dziewiarski
Bernd Walz
nr katalogowy: 44481
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Aktuatory i sensory w technologii MEMS jako mikroelektromaszynowe elementy mechatroniki
Andrzej NAPIERALSKI
Michał SZERMER
Krzysztof SZANIAWSKI
Michał OLSZACKI
Cezary MAJ
nr katalogowy: 46053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Pięć za pięć
nr katalogowy: 59203
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Użycie klasyfikacji fasetowej do opisu zasobów w sieciach kooperujących obiektów
Jarosław Domaszewicz
nr katalogowy: 89724
10.15199/59.2015.2-3.7
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Synergy E-business-Based Control Mode of Perception Mechanism
Yuyan JIANG
Hao SUN
Ping LI
Zheng WANG
Zhuting ZHANG
nr katalogowy: 66634
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Sensory optoelektroniczne do detekcji markerów chorobowych z laserami przestrajalnymi w zakresie < 2,5 mikro m
Tadeusz Stacewicz
Jacek Wojtas
Paweł Magryta
Tomasz Ligor
Dariusz Szabra
Artur Prokopiuk
Zbigniew Bielecki
Bogusław Buszewski
Janusz Mikołajczyk
Mirosław Nowakowski
Robert Mędrzycki
nr katalogowy: 101106
10.15199/13.2016.9.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Ocena emisji cząstek na stanowiskach pracy operatorów stacjonarnych drukarek 3D
Elżbieta Dobrzyńska
Dorota Kondej
Grzegorz Szczepański
Adrian Okołowicz
nr katalogowy: 141540
10.15199/62.2023.1.9
emisja cząstek
druk 3D
technologia FDM
particle emissions
3D printers
FDM technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Performance Evaluation of Synchronous Reluctance Motor in BLDC Drive
Bojan ŠTUMBERGER
Viktor GORIČAN
Gorazd ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Tine MARČIČ
Mladen TRLEP
nr katalogowy: 48814
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
NOWE NORMY
nr katalogowy: 2898
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Ocena i próby zestalania szlamów z oczyszczania ścieków powstających na myjni kolejowych wagonów towarowych
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 140458
10.15199/62.2022.11.7
ścieki z myjni kolejowych wagonów towarowych
oczyszczanie ścieków
koagulacja w reaktorze typu acelator
TCLP
metodyka Tessiera
metale ciężkie
rail freight wagons wash wastewaters
pretreatment of wastewater
coagulation in acelator reactor type
TCLP
Tessier’s methodology
heavy metals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Ambiguity of Fuzzy Quantities and a New Proposal for their Ranking
Luca ANZILLI
Gisella FACCHINETTI
nr katalogowy: 71440
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-6
Szacunek gruntów na potrzeby prac scaleniowych
Jarosław TASZAKOWSKI
Gustaw KORTA
nr katalogowy: 120532
10.15199/50.2019.6.2
scalenia gruntów
szacunek gruntów
land consolidation
land evaluation
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ocena efektywności działania oczyszczaczy powietrza stosowanych w wybranym obiekcie edukacyjnym zlokalizowanym na terenie województwa śląskiego
Ewa Brągoszewska
nr katalogowy: 143239
10.15199/9.2023.5.1
bioaerozol
aerozol bakteryjny
jakość powietrza wewnętrznego
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
oczyszczacz powietrza
bioaerosol
bacterial aerosol
indoor air quality
microbiological pollution
air purifier
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Zmiany przewodnictwa elektrycznego materiałów polimerowych na skutek działania par substancji organicznych. Cz. I
Agnieszka Brochocka
nr katalogowy: 63511
AURA 2020-5
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 126247
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Innowacyjna armatura sanitarna
Mariusz Szychowski
nr katalogowy: 119224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Mathematical model for the evaluation of dielectric properties of inner layers of insulation in three-core belted cables
Ivan KOSTIUKOV
Svitlana LYTVYNENKO
Olga LAVRINENKO
nr katalogowy: 146730
10.15199/48.2023.12.31
partial capacitance
dielectric dissipation factor
diagnostics of power cables
częściowa pojemność elektryczna
współczynnik rozpraszania dielektrycznego
diagnostyka kabli elektroenergetycznych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Charakterystyka sensoryki opakowań
Halina Podsiadło
Anna Chud
nr katalogowy: 108784
10.15199/65.2017.8.6
opakowania
sensoryka
artykuły spożywcze
packaging
sensory
food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Fuzja Wielosensoryczna w Zagadnieniu Detekcji Bezzałogowych Statków Powietrznych
Janusz DUDCZYK
Roman CZYBA
Krzysztof SKRZYPCZYK
nr katalogowy: 146701
10.15199/48.2023.12.02
systemy antydronowe
fuzja danych
detekcja dronów
identyfikacja
rozpoznanie
algorytm śledzący
UAV
anti-drone system
data fusion
drone detection
identification
recognition
tracking algorithm
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Układ pomiarowy czujnika sił zgryzu do zobiektywizowanej oceny wydolności narządu żucia
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Mariusz DUK
Tomasz ZYSKA
Wojciech MICHALSKI
nr katalogowy: 55138
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
A hybrid tomography for assessing the moisture level of walls and building condition
Tomasz RYMARCZYK
Michał OLESZEK
Jakub SZUMOWSKI
Paweł TCHÓRZEWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 118390
10.15199/48.2019.02.23
Electrical Impedance Tomography
Inverse Problem
Sensors
elektryczna tomografia impedancyjna
zagadnienie odwrotne
sensory
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Analiza i ocena składu toksycznych grup związków emitowanych w spalinach pojazdów zgodnych z normą Euro 6
Aleksandra Kęska
nr katalogowy: 138877
10.15199/62.2022.8.12
gazy spalinowe
norma Euro 6
lotne związki organiczne
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
benzen
exhaust gases
Euro 6 emission standard
VOC
PAH
benzene
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
Digital signal processing in the diagnosis of brainstem auditory evoked potentials
Andrzej P. Dobrowolski
Michał Suchocki
Kazimierz Tomczykiewicz
nr katalogowy: 67418
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Experimental and Numerical Multi-defects Analysis in Ferromagnetic Medium
Hamid MEHADDENE
Hassane MOHELLEBI
Azouaou BERKACHE
Gérard BERTHIAU
nr katalogowy: 125666
10.15199/48.2020.04.11
Multi-defects
Ferromagnetic materials
Eddy current non-destructive evaluation
Finite elements
Crack recognition.
defektoskopia wiroprądowa
metoda elementów skończonych
próbka z wieloma defektami
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Badania topograficzne i mikrostrukturalne powierzchni szkliwa ludzkich zębów
T. Matthews-Brzozowska
M. Mikulewicz
J. Szymkowski
nr katalogowy: 1091
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Ochrona zdrowia i środowiska naturalnego priorytetem w zakładzie Mondi Świecie S.A.
Magdalena Chyl-Ojdowska
nr katalogowy: 55390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH