Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Downsizing w piekarstwie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 142140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Downsizing w piekarstwie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 142140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Półpłynne tłuszcze - optymalne rozwiązanie dla piekarzy
nr katalogowy: 19007
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 79275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Wentylacja w każdej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 56980
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Certyfikaty jakości
nr katalogowy: 9531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-11
Chemiczny przerób odpadowego tłuszczu norczego
HANNA TURLEWICZ
HANNA SZCZEPAŃSKA
ANNA SZULC
nr katalogowy: 107753
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Pomiar zawartości węgla błyszczącego w materiałach stosowanych jako zamienniki pyłu węglowego w masach formierskich
A. Witowski
nr katalogowy: 16363
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 93096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Olej palmowy - fakty i mity
nr katalogowy: 106825
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Dawne sposoby przechowywania i konserwowania tłuszczu
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47495
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 149195
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Analiza parametrów elektrycznych zamienników żarówek głównego szeregu przystosowanych do ściemniania
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 91063
10.15199/48.2015.05.25
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
ABC informatyki w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 27057
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Obróbka stali specjalnych
nr katalogowy: 32739
CHŁODNICTWO 2007-11
Wpływ ekspansji zastosowań CO2 w chłodnictwie na rozwój konstrukcji sprężarek
WIESŁAW WARCZAK
nr katalogowy: 31501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 79491
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 52861
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
50 lat temu pisasliśmy
nr katalogowy: 31769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Couva 850 NH - innowacja w produkcji cukierniczych polew tłuszczowych
nr katalogowy: 34907
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 119303
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
CHŁODNICTWO 2009-8
Wpływ zawartości tłuszczu na wybrane wskaźniki fizyko-chemiczne mleka zagęszczonego niesłodzonego podczas przechowywania Praca badawcza
IZABELA DMYTRÓW
MITUNIEWICZ-MAŁEK
ZBIGNIEW NOWAK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 46417
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Kontrowersje w interpretacji postanowień PN-EN 13126-8:2007
Jan Szubert
nr katalogowy: 37530
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Składniki funkcjonalne napojów energetycznych i energetyzujących
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 77515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Metody oceny jakości tłuszczów stosowanych do smażenia
Anna Wątroba
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 50153
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Znaczenie tłuszczu kakaowego dla jakości czekolady
Paweł Gaca
nr katalogowy: 4896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Recovery of fatty substances from post-frying waste materials by extraction with hexane Odzysk substancji tłuszczowej przez ekstrakcję heksanem z posmażalniczych produktów odpadowych w aspekcie produkcji substytutu oleju napędowego
Marek Szmigielski*
Wiesław Piekarski
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-grzywna
Andrzej Masłows ki
Grzegorz Zając
Agnieszka Sagan
Teresa Jaśkiewicz
Ireneusz Rachańczyk
nr katalogowy: 84168
10.12916/przemchem.2014.649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Innowacyjna analiza tłuszczu śródmięśniowego w mięsie
nr katalogowy: 134159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Innowacyjna analiza tłuszczu śródmięśniowego w mięsie
nr katalogowy: 134159
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Jak prawidłowo wybrać klocki hamulcowe?
nr katalogowy: 148083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kwas linolowy ze sprzężonymi wiązaniami podwójnymi w modyfikowanych olejach roślinnych i w tłuszczu mlekowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
ROBERT BODKOWSKI
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HANNA GWARDIAK
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
nr katalogowy: 49079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Masło i margaryna w świetle przepisów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 84357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Tłuszcze a zdrowie układu krążenia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104274
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Wytapianie stopu Ti-47Al-2W-0,5Si w tyglach grafitowych
Wojciech Szkliniarz
Agnieszka Szkliniarz
Tomasz Mikuszewski
nr katalogowy: 71589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość farszów i wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 84411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Zapobieganie autooksydacji olejów przy użyciu gazów
BARBARA SIONEK
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 29268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Flirt z filtrem
nr katalogowy: 47231
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Zbiornikowe schładzarki mleka
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 141738
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Aspekty produkcji wyrobów mięsnych typu light
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 75372
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Stabilność aromatu w żywności o zmniejszonej ilości tłuszczu
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 51870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jak obliczyć zawartość mięsa i tłuszczu wieprzowego w produktach objętych refundacją w Unii
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 56231
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. I)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 69610
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Jufeba - imperium pączkowe
nr katalogowy: 95788
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Bez tłuszczu ani rusz
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 51054
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRONIKA
nr katalogowy: 65240
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Zastosowanie spektroskopii odbiciowej w bliskiej podczerwieni (NIRS) w analizie papierów opakowaniowych
D. Garsz tka
K. Buhłak
R.I. Zalewski
nr katalogowy: 52806
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-11
STAN AKTUALNY W TECHNOLOGIACH PRODUKCJI I TRENDY ROZWOJOWE ARMATUROWYCH I KONDENSATOROWYCH RUR MOSIĘŻNYCH
STANISŁAW MATUSIAK
nr katalogowy: 55373
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
Stan normalizacji w październiku 2017 r
Janusz Strzyżewski
nr katalogowy: 110647
CHŁODNICTWO 2010-7
Znaczący niedobór regenerowanego R22 w całej Europie wskazuje na konieczność szybkiej konwersji systemów przy użyciu ekonomicznych zamienników
nr katalogowy: 53035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-8
Badania podatności do przeróbki plastycznej spoiw twardych z grupy Ag-Cu-Zn-In
ŁUKASZ J. Wierzbicki
WITOLD Malec
BEATA Cwolek
JERZY Stobrawa
BARBARA JUSZCZYK
nr katalogowy: 53524
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Badania porównawcze zamienników tradycyjnych żarówek
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 55549
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Cena zdrowia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 96444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Magia smażenia
nr katalogowy: 92444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Dziczyzna jako zdrowa żywność
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 93934
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Ocena zdolności biosyntezy tłuszczu przez wybrane drożdże
Karol Komorowski
Stanisław Błażejaka
nr katalogowy: 62571
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Automatyczne skrzynie biegów w warsztacie (cz. 4)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135717
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Automatyczne skrzynie biegów w warsztacie (cz. 3)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Słodkie perspektywy
nr katalogowy: 49820
CHŁODNICTWO 2009-5
RoadShow przemyślane seminarium informacyjno-szkoleniowe
nr katalogowy: 44579
OPAKOWANIE 2019-10
Spór z KE o dwutlenek tytanu rozpala branżę producentów farb
nr katalogowy: 122986
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-4
Identyfikacja włókien do celów konser watorskich Cz. 2. Wybrane włókna roślinne i zwier zęce pochodzące z dawniej wytwar zanych papierów i tektur
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 84231
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Analiza wybranych czynników wpływających na stabilizację strumienia świetlnego zamienników klasycznych żarówek
Przemysław TABAKA
nr katalogowy: 91033
10.15199/48.2015.04.42
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Producenci żywności stoją przed koniecznością obniżania zawartości soli, cukru i tłuszczu
nr katalogowy: 74643
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Aktualne problemy ze znakowaniem produktów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 56849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdrowo wysmażone
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70511
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
Wiadomości
nr katalogowy: 142434
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Komputerowa analiza obrazu (KAO) w przemyśle mięsnym Możliwości wykorzystania
Tomasz Żmijewski
Janusz Franciszek Pomianowski
nr katalogowy: 104679
10.15199/65.2017.3.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wpływ wybranych czynników na jakość makaronów instant
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Grzegorz Ciszek
nr katalogowy: 63781
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Uwaga gorący tłuszcz!
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 11885
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Seeds of Lupinus mutabilis Sweet as a potential source of raw material for oil and fat industry. Nasiona łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet) jako potencjalne źródło surowca dla przemysłu tłuszczowego
Marta Gas
Marcin Kozak
Władysław Malarz
Andrzej Kotecki
nr katalogowy: 79454
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Wpływ zawartości tytanu na mikrostrukturę i właściwości stopów układu Cu-Ti
LESZEK BLACHA
GRZEGORZ SIWIEC
AGNIESZKA KOŚCIELNA
ANNA DUDZIK-TRUŚ
nr katalogowy: 48720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Doskonałe desery wzbogacone dodatkiem kakao
nr katalogowy: 6995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Smażenie na czas
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Nie tylko do frytek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Niebezpieczne przemiany Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Łyk świeżego powietrza
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Dobry tłuszcz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Nowe przepisy dla branży mięsnej
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7158
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Gruba zguba
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Dobry tłuszcz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Tłuszcze - konieczne w diecie, czy niepotrzebna bomba kaloryczna?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115189
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
XLIV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 96236
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena zawartości tkanki tłuszczowej w półtuszach wieprzowych
Jan Szorc
nr katalogowy: 1588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Najwyższa jakość
nr katalogowy: 92457
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Wpływ dodatku bezwodnika maleinowego na zmianę właściwości olejów uzyskanych w procesie utleniania oleju rzepakowego
JOLANTA IŁOWSKA
MARIAN KOZUPA
JAN GNIADY
MARIA KLĘCZAR
JOLANTA DRABIK
nr katalogowy: 54880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
On Fast Optimization of Quasi-Periodic Slow-Wave Structures: Application to Broadband Microwave Coupler Miniaturization
Piotr KURGAN
Sławomir KOZIEŁ
nr katalogowy: 100506
10.15199/48.2016.09.18
OPAKOWANIE 2021-9
Opakowania przestrzenne z papieru antidotum na dyrektywę „plastikową”
nr katalogowy: 133438
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Smażyć, ale jak i w czym
Konrad Mikiel
nr katalogowy: 12593
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1980–1990 (cz. 4)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 130312
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Frytura pod kontrolą (IV) Czynniki wpływające na stabilność tłuszczów smażalniczych
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Na głębokim tłuszczu Frytownice - urządzenia do smażenia zanurzeniowego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Ważna rola błonnika i tłuszczu w ograniczaniu kaloryczności diety żywieniowej
nr katalogowy: 20026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Kluczowe parametry produktów kakaowych w różnych zastosowaniach
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 12566
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Zawartość tłuszczu śródmięśniowego w mięsie wieprzowym
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Mariusz Pierzchała
nr katalogowy: 16719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Kluczowe parametry produktów kakaowych w różnych zastosowaniach
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 12566
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Szacunkowe określanie normatywnej zawartości mięsa i tkanki łącznej w produktach mięsnych
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 9500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Czynniki decydujące o jakości masła. Część l
B. Staniewski
nr katalogowy: 14925
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
XLII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 89086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Analiza współczynnika wnikania ciepła panującego w czasie zamrażania produktów spożywczych w urządzeniu wykorzystującym metodę impingement
FRANCISZEK KLUZA
DARIUSZ GÓRAL
nr katalogowy: 41438
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Wpływ receptury oraz warunków ekstruzji na zdolność pochłaniania tłuszczu pelletów ziemniaczanych
Agnieszka TRELA
Leszek MOŚCICKI
nr katalogowy: 20035
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Porównanie właściwości przepływowych nowych czynników chłodniczych podczas wrzenia w przepływie za pomocą MAP wrzenia
Mariusz Dąbrowski
Adam Ruciński
nr katalogowy: 57666
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Mikrobiologiczne źródła DHA
Iwona Gientka
Przemysław Grela
Anna M. Kot
Lidia Stasiak-Różańska
nr katalogowy: 102269
10.15199/65.2016.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 91374
10.15199/65.2015.5.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
70 lat czasopisma "Gospodarka Mięsna"
nr katalogowy: 120746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Donut - słodka ikona Ameryki
nr katalogowy: 106816
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
XXXVII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 68849
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
54 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 143582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Feta na fetę Z powodu wysokiej zawartości tłuszczu, ser feta najlepiej jeść z owocami i warzywami
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4197
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 27123
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Lecytyna owsiana w wyrobach kakaowych
nr katalogowy: 139678
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
XXXIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 52219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 108419
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 57918
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH