Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Novel Modified AC/AC Z-Source Converter for Starting Current Reduction for Three-phase Induction Motor
Phurich Ngamkong
Chonlatee Photong
nr katalogowy: 143213
10.15199/48.2023.05.24
starting current reduction
AC/AC converter
soft starter circuits
z-source converter
three-phase induction motor
redukcja prądu rozruchowego
obwody softstartu
Przetwornica z-source
trójfazowy silnik indukcyjny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Novel Modified AC/AC Z-Source Converter for Starting Current Reduction for Three-phase Induction Motor
Phurich Ngamkong
Chonlatee Photong
nr katalogowy: 143213
10.15199/48.2023.05.24
starting current reduction
AC/AC converter
soft starter circuits
z-source converter
three-phase induction motor
redukcja prądu rozruchowego
obwody softstartu
Przetwornica z-source
trójfazowy silnik indukcyjny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Stany dynamiczne w rozruszniku samochodowym z magnesami neodymowymi
Marek CIURYS
Ignacy DUDZIKOWSKI
nr katalogowy: 79533
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
High voltage converter design for a belt alternator starter
David STOJAN
Peter SEVER
Janko HORVAT
nr katalogowy: 58549
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Błędy ludzkie i just culture
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 123124
10.15199/46.2019.10.2
błąd
just culture
jakość
bezpieczeństwo
error
just culture
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Analiza pracy rozrusznika samochodowego z silnikiem bezszczotkowym
Ignacy DUDZIKOWSKI
Marek CIURYS
nr katalogowy: 51546
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Jakość kultury organizacyjnej przedsiębiorstw - refleksje z badań
Anna PIETRUSZKA-ORTYL
nr katalogowy: 112056
10.15199/48.2018.2.4
kultura organizacyjna
kultura jakości
kultura organizacji opartych na wiedzy
organizational culture
culture quality
culture of knowledge-based organizations
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Nagrody za kulturę bezpieczeństwa
nr katalogowy: 81194
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Centralne Muzeum Włókiennictwa w Łodzi częścią międzynarodowego projektu Textile Culture Net wspieranego przez program Creative Europe
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 143679
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Electrical machines in the military More Electric Aircraft and their impact on the environment
Sławomir WIAK
Agnieszka PYĆ
Marcin PYĆ
nr katalogowy: 69231
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Miniaturowy system analityczny do hodowli komórkowych
Elżbieta JĘDRYCH
Karina ZIÓŁKOWSKA
Michał CHUDY
Zbigniew BRZÓZKA
nr katalogowy: 55132
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
LAUREACI 35 EDYCJI KONKURSU NUMERUS PRIMUS INTER PARES
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 138391
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Centralne Muzeum Włókiennictwa w Łodzi częścią międzynarodowego projektu Textile Culture Net wspieranego przez program Creative Europe
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 143679
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Angielski dla behapowców Lekcja 82 Angażowanie młodych pracowników w działania z zakresu bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 101180
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-12
Rola przełożonego w modelowaniu kultury organizacyjnej i jakości instytucji non profit
Katarzyna OLEJNICZAK-SZUSTER
Bogna Ś. KONODYBA- RORAT
nr katalogowy: 111451
10.15199/48.2017.12.3
organizacja non profit
kultura organizacyjna
kultura jakości
non profit organization
organizational culture
quality culture
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of manufacture conditions on the properties of CMSX-4 single crystal castings
Krzysztof Kubiak
Arkadiusz Onyszko
Jan Sieniawski
Włodzimierz Bogdanowicz
Andrzej Nowotnik
nr katalogowy: 52754
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-1
Kongres EUROCOAT 2007
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 32703
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
THE 37TH COMPETITION "NUMERUS PRIMUS INTER PARES"
nr katalogowy: 149252
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Kształtowanie kultury zaufania w laboratoriach badawczych i wzorcujących
Agnieszka BIEŃKOWSKA
Paweł BIEŃKOWSKI
Anna ZABŁOCKA-KLUCZKA
nr katalogowy: 104343
10.15199/48.2017.03.57
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Ocena zanieczyszczenia grzybami słodu browarniczego
Beata Gutarowska
Anna Szymańska
nr katalogowy: 38915
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-1
Wystawy on-line dostępne na profilu Instagram Centralnego Muzeum Włókiennictwa w Łodzi
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 147458
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of the microelement fertilizer form and the way of its application on the stability of solution and the herbicide effectiveness in linked treatments in the sugar beet culture Wpływ formy nawozu mikroelementowego i sposobu jego stosowania na stabilność roztworu oraz skuteczność chwastobójczą herbicydu w zabiegach łączonych w buraku cukrowym
Krzysztof Domaradzki
Stanisław Wróbel
nr katalogowy: 87213
10.12916/przemchem.2014.1758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Kultura bezpieczeństwa w przemyśle chemicznym w Polsce
Katarzyna Piwowar-Sulej
nr katalogowy: 122851
10.15199/62.2019.10.24
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zastosowania wybranych metali w przyrządach do monitorowania kultur in vitro
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 136076
10.15199/48.2022.02.16
aplikacje biomedyczne
materiały przewodzące
bioimpedancja
biokompatybilność
biomedical applications
conductive materials
bioimpedance
biocompatibility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zastosowania wybranych metali w przyrządach do monitorowania kultur in vitro
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 136076
10.15199/48.2022.02.16
aplikacje biomedyczne
materiały przewodzące
bioimpedancja
biokompatybilność
biomedical applications
conductive materials
bioimpedance
biocompatibility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Zastosowania wybranych metali w przyrządach do monitorowania kultur in vitro
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 136076
10.15199/48.2022.02.16
aplikacje biomedyczne
materiały przewodzące
bioimpedancja
biokompatybilność
biomedical applications
conductive materials
bioimpedance
biocompatibility
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
EUROCOAT 2009
Pier Luigi Bonora
nr katalogowy: 49885
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Pracowity rok 2021 w Centralnym Muzeum Włókiennictwa w Łodzi
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 136464
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo-szkieletowego (5) Lekcja 137
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 131973
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Analiza studiów przypadku dotyczących pracy z przewlekłymi dolegliwościami układu mięśniowo-szkieletowego (5) Lekcja 137
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 131973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Wpływ warunków hodowli na wzrost komórek Bacillus subtilis 4/7 syntetyzujących celulazę
Agnieszka Wita
Wojciech Białas
Radosław Wilk
Katarzyna Szychowska
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 120222
10.15199/62.2019.5.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Action of The Static Magnetic Fields on The Antioxidant Activity in The Fibroblasts' Culture
Marek GLINKA
Stanisław Albert GAWRON
Aleksander SIEROŃ
Katarzyna PAWŁOWSKA-GÓRAL
Grzegorz CIEŚLAR
Karolina SIEROŃ-STOLTNY
nr katalogowy: 74141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Discussion on digitalization of Paper Fiber
Kaisheng ZHANG
Zhijian LI
Yongjian XU
Shuangshuang WANG
nr katalogowy: 67844
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Behawioralne skutki komunikatu wizualnego - konsekwencje dla techniki oświetlania
Paweł BARANOWSKI
nr katalogowy: 67661
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Start-up of large power electric motors with high load torque
Jan ZAWILAK
Maciej GWOŹDZIEWICZ
nr katalogowy: 120471
10.15199/48.2019.06.27
electric machines
synchronous motors
permanent magnets
moment of inertia
start-up
maszyny elektryczne
silniki synchroniczne
magnesy stałe
moment bezwładności
rozruchy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja źródła azotu w podłożu hodowlanym z odpadowym glicerolem do otrzymywania dihydroksyacetonu
Katarzyna Górska
Zbigniew Garncarek
nr katalogowy: 121953
10.15199/62.2019.8.20
OPAKOWANIE 2009-I
Turkish Packaging Industry
Aslihan Arikan
nr katalogowy: 42497
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Enantioselective reduction of selected α-aryloketones in Coryneum betulinum KCh 6534 and Chaetomium sp. KCh 6651 cultures Enancjoselektywna redukcja wybranych α-aryloketonów w kulturach szczepów Coryneum betulinum KCh 6534 i Chaetomium sp. KCh 6651
Tomasz Janeczko
Alina Świzdor
Dominika Chmolowska
Jadwiga Dmochowska-Gładysz
Ewa Kozłowska
Monika Dymarska
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 100404
10.15199/62.2016.8.41
AURA 2022-4
Ekohydrologia i kultura rzeczna
Maciej ZALEWSKI
Karl Matthias WANTZEN
nr katalogowy: 137091
AURA 2022-4
Ekohydrologia i kultura rzeczna
Maciej ZALEWSKI
Karl Matthias WANTZEN
nr katalogowy: 137091
AURA 2022-4
Ekohydrologia i kultura rzeczna
Maciej ZALEWSKI
Karl Matthias WANTZEN
nr katalogowy: 137091
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The Study of Electrical Properties of Components of a Winter Rape Seed Mixture
Stepan KOVALYSHYN
Viktor DADAK
Vadym PTASHNYK
Oleksiy SHVETS
Deta ŁUCZYCKA
Tomasz DRÓŻDŻ
Paweł KIEŁBASA
Marcin WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 124175
10.15199/48.2020.01.15
seed
dielectric permittivity
electric charge
electric separation.
in the case of foreign Authors in this line the Editor inserts Polish translation of keywords.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Mikrobiologiczna enancjoselektywna redukcja acetylowych pochodnych pirydyny
TOMASZ JANECZKO
JADWIGA DMOCHOWSKA-GŁADYSZ
EDYTA KOSTRZEWA-SUSŁOW
nr katalogowy: 49050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Festiwal najwyższych umiejętności
nr katalogowy: 53166
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Nickel comb capacitors for real-time monitoring of cancer cell cultures
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 127825
10.15199/48.2020.09.31
Bioimpedance
Biomedical devices
Nickel
Thin film.
Bioimpedancja
Urządzenie biomedyczne
Nikiel
Cienkie warstwy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Museum of Troy
Ömer Selçuk Baz
nr katalogowy: 122387
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE PROBLEMS OF SUSTAINABLE AGRICULTURE, PROTECTION OF RURAL AREAS, WATER RESOURCES AND ENVIRONMENT
nr katalogowy: 141327
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
System prototypowania aplikacji wykorzystujących logikę rozmytą AVR-FPGA-FIS
Bernard WYRWOŁ
nr katalogowy: 63358
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-1
Rozkład wartości temperatury w monokrystalicznym odlewie z nadstopu niklu CMSX-4 wytwarzanym metodą Bridgmana
Dariusz Szeliga
Krzysztof Kubiak
Józef Szczepan Suchy
Georg Jarczyk
Jan Sieniawski
nr katalogowy: 74921
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Preparaty zawierające tytan, krzem, bor, cynk i molibden w uprawie łubinu białego i grochu siewnego
Hanna Sulewska
Karolina Ratajczak
Alicja Niewiadomska
Wiesław Koziara
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114948
10.15199/62.2018.7.30
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
EWOLUCJA PROCESU WYTWARZANIA KRATEK AKUMULATOROWYCH DO ZASTOSOWANIA W ROZRUCHOWYCH AKUMULATORACH OŁOWIOWYCH
MACIEJ KOPCZYK
WŁODZIMIERZ MAJCHRZYCKI MAREK BARANIAK
nr katalogowy: 73383
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Młody Innowator w maseczce
nr katalogowy: 128642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Południowa Afryka – certyfikowane wina biodynamiczne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137874
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Design of permanent magnet synchronous machine for micro-hybrid electric vehicle operation
Bojan ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 64315
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 79603
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Restrukturyzacja przedsiębiorstwa a jakościowe paradygmaty zarządzania – wyniki badań
Piotr BIAŁOWĄS
nr katalogowy: 123579
10.15199/46.2019.11.2
procesy restrukturyzacji przedsiębiorstwa
zasady Total Quality Management
projakościowa kultura organizacyjna
enterprise restructuring processes
Total Quality Management principles
pro-quality organizational culture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Automated optimal design of wells for electromagnetic cell stimulation
Paolo DI BARBA
Lorenzo FASSINA
Giovanni MAGENES
Maria Evelina MOGNASCHI
nr katalogowy: 119922
10.15199/48.2019.05.01
cell stimulation
force distribution
shape synthesis
multi-objective optimization.
stymulacja komórek
rozkład sił
synteza kształtu
optymalizacja wielokryterialna
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Republika Austrii w FEANI - postrzeganie Polski
Barbara Szala
nr katalogowy: 96070
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
Corrosion tests of grids
EWA JANKOWSKA
MAREK BARANIAK
nr katalogowy: 75761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Działania segmentacyjne producentów żywności
Joanna Szwacka-Mokrzycka
nr katalogowy: 82182
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Asymmetric reduction of ketones in the culture of Alternaria alternata. Asymetryczna redukcja ketonów w kulturze Alternaria alternata
Rafał Ogórek
Bogdan Jarosz
nr katalogowy: 79447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Microbiological reduction of xanthohumol and 4-methoxychalcone. Mikrobiologiczna redukcja ksantohumolu i 4-metoksychalkonu
Monika Stompor
Bartłomiej Potaniec
Antoni Szumny
Paweł Zieliński
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 75939
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Młody Innowator w maseczce
nr katalogowy: 128642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
The electromagnetic field influence on the steroidogenesis process in the sexually immature lambs uterus
Anna Koziorowska
Weronika Wilczak
Katarzyna Kozioł
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141410
10.15199/48.2023.01.64
electromagnetic field
steroidogenesis
tissue culture
immunohistochemical reaction.
pole elektromagnetyczne
steroidogeneza
hodowle tkankowe
reakcja immunohistochemiczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
The electromagnetic field influence on the steroidogenesis process in the sexually immature lambs uterus
Anna Koziorowska
Weronika Wilczak
Katarzyna Kozioł
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141410
10.15199/48.2023.01.64
electromagnetic field
steroidogenesis
tissue culture
immunohistochemical reaction.
pole elektromagnetyczne
steroidogeneza
hodowle tkankowe
reakcja immunohistochemiczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
The electromagnetic field influence on the steroidogenesis process in the sexually immature lambs uterus
Anna Koziorowska
Weronika Wilczak
Katarzyna Kozioł
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141410
10.15199/48.2023.01.64
electromagnetic field
steroidogenesis
tissue culture
immunohistochemical reaction.
pole elektromagnetyczne
steroidogeneza
hodowle tkankowe
reakcja immunohistochemiczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Kondensatory grzebieniowe z miedzi do monitorowania funkcji życiowych komórek hodowlanych
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Dawid ZARZECZNY
Maciej SZYPULSKI
nr katalogowy: 115814
10.15199/48.2018.09.15
kondensator grzebieniowy
miedź
ECIS
pomiar impedancji komórek
MEMS
Comb capacitor
Copper
ECIS
Cell impedance measurement
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo podczas prac spawalniczo-konstrukcyjnych - studium przypadku
Krzysztof NOWACKI
nr katalogowy: 117600
10.15199/24.2018.12.11
bezpieczeństwo pracy
prace spawalnicze
modele bezpieczeństwa
statystyka
work safety
welding works
safety models
statistics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Dynamic research of foot pressure distribution - the four-points shoe insert with PVDF sensors
Ewa Klimiec
Wiesław Zaraska
Szymon Kuczyński
nr katalogowy: 65195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie penicyliny G przez Penicillium chrysogenum jako marker biodegradacji związków fosfonoorganicznych
Dorota Wieczorek
Lilianna Gołaszewska
Jacek Lipok
nr katalogowy: 59923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Evaluation of utilitarian properties of a new phosphorus biofertilizer. Ocena właściwości użytkowych nowego bionawozu fosforowego
Agnieszka Saeid
Małgorzata Labuda
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 77820
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
FEANI w Czechach, Słowacji i na Węgrzech
Barbara SZALA
nr katalogowy: 98229
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Development of a prototype Earthworm Waste Manure Sorting Machine Effective in 3 Steps
Assanee AMNUAY
Sonthaya GAWSOMBAT
Parinya TOOMMALA
Saktanong WONGCHAROEN
nr katalogowy: 145778
10.15199/48.2023.10.13
Earthworm Waste sorting machine
Earthworm manure fertilizer
Coarse manure with egg
draff and earthworms
Maszyna do sortowania odpadów z dżdżownic
Nawóz z obornika z dżdżownic
Gruby obornik z jajkiem
zanurzeniem i dżdżownicami
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie Bacillus megaterium w solubilizacji fosforu
Małgorzata Labuda
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 68168
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-25
Laureaci i ich dokonania
nr katalogowy: 56571
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
WYDARZENIA
nr katalogowy: 122106
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Biomedical inspired surface modification
KLAUDIA TREMBECKA-WÓJCIGA
ROMAN MAJOR
JUERGEN M. LACKNER
BOGUSLAW MAJOR
nr katalogowy: 88485
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Evaluation of biological activity of ethyl esters of acids from borage seeds (Borago officinalis L.) Ocena aktywności biologicznej estrów etylowych kwasów tłuszczowych z nasion ogórecznika lekarskiego (Borago officinalis L.)
Aleksandra Czyrek
Marzena Janczak
Monika Marędziak
Katarzyna Basinska
nr katalogowy: 87210
10.12916/przemchem.2014.1746
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 74206
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Research on High Quality Nanofiber Electrospinning Manufacturing System:Detecting Method of Taylor-cone and Fiber diameter Control Strategy
Yuanyuan Liu
Changjuan Jing
Dali Liu
Qingxi Hu
nr katalogowy: 70669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Technologia otrzymywania nawozów płynnych typu NS oraz ocena ich wpływu na plony nasion rzepaku ozimego
Janusz Igras
Ryszard Winiarski
Monika Karszniac
Piotr Rusek
Katarzyna Topolewska
Jolanta Wielicka
Andrzej Dancewicz
nr katalogowy: 65841
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Rola wełny mineralnej i osadu ściekowego w kształtowaniu zawartości azotu w rekultywowanym utworze bezglebowym
Stanisław Baran
Anna Wójcikowska-Kapusta
Grażyna Żukowska
Marta Bika
Czesław Szewczuk
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 68534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Separacja biosurfaktantów z zastosowaniem ultrafiltracji
Anna Witek-Krowiak
Joanna Witek
Tomasz Koźlecki
Roman Szafran
Szymon Modelski
nr katalogowy: 62288
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Wpływ stężenia anionowego związku powierzchniowo czynnego na skład mikroorganizmów osadu czynnego
Bogdan Wyrwas
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
nr katalogowy: 62284
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Modelowanie i wytwarzanie mikrosystemów dla zastosowań w chemii i diagnostyce biomedycznej
Krzysztof DOMAŃSKI
Anna BARANIECKA
Magdalena EKWIŃSKA
Paweł JANUS
Piotr PROKARYN
Andrzej SIERAKOWSKI
Dariusz SZMIGIEL
Michał ZABOROWSKI
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 55127
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Study the effectiveness of dimethoate in the leaf miners (Agromyzidae) control on winter wheat Badania skuteczności dimetoatu w zwalczaniu muchówek z rodziny miniarkowatych (Agromyzidae) na pszenicy ozimej
Kamila Roik
Anna Tratwal
nr katalogowy: 102387
10.15199/62.2016.11.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Effect of paramagnetic iron oxide nanoparticles on distribution of mesenchymal stem cells cultured in the presence of static magnetic field Ocena wpływu nanocząstek tlenku żelaza na rozmieszczenie mezenchymalnych komórek macierzystych hodowanych w obecności statycznego pola magnetycznego
Monika Marędziak
Agnieszka Śmieszek
Katarzyna Basińska
Katarzyna Kornicka
nr katalogowy: 93597
10.15199/62.2015.9.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Use of a two-component, mineral-bacterial biofertilizer in cultivation of ornamental plants Zastosowanie dwuskładnikowego bionawozu bakteryjno-mineralnego w uprawie roślin ozdobnych
Anna Krawczyk
Paulina Supel
Paweł Kaszycki
Agnieszka Lis-Krzyścin
nr katalogowy: 92501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-1
Zintegrowany system zarządzania a doskonalenie zarządzania w jednostce sektora finansów publicznych
Elwira GROSS-GOŁACKA
nr katalogowy: 111607
10.15199/48.2018.1.3
zintegrowany system zarządzania
zarządzanie jakością
zarządzanie w administracji
jednostka sektora finansów publicznych
integrated management system
quality management
management in administration
public finance sector unit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Assessment of weed control efficacy and solution stability during common application of the herbicides and microelements in the winter wheat Ocena skuteczności chwastobójczej oraz stabilności roztworu roboczego w przypadku aplikacji mieszaniny herbicydów i mikroelementów w pszenicy ozimej
Krzysztof Domaradzki
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
nr katalogowy: 87935
10.12916/przemchem.2014.1965
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of linseed oil and ethyl esters of the oil-derived fatty acids on the morphology and proliferation rate of human adipose-derived stromal cells Wpływ oleju oraz estrów etylowych kwasów tłuszczowych z oleju lnianego na morfologię i proliferację ludzkich komórek stromalnych izolowanych z tkanki tłuszczowej
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej Vogt
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
nr katalogowy: 87209
10.12916/przemchem.2014.1742
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Exploring the Visual Cognitive Features on the Design of Car Based on the Theory of Eye-Tracking Technology
Yu-Ming CHANG
Chiung-Pei CHU
Min-Yuan MA
nr katalogowy: 74346
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na wzrost drożdży Yarrowia lipolytica
Marek OSTAFIN
Karol BULSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 102614
10.15199/48.2016.12.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Impact of the form and timing of application of potassium fertilizers on the yield and selected quality traits of tobacco leaves Wpływ formy i terminu stosowania nawozów potasowych na plony i wybrane cechy jakościowe liści tytoniu
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Piotr Petlak
nr katalogowy: 98966
10.15199/62.2016.6.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-10
Development of the system of preemptive control over excitation of a synchronous generator to reduce voltage dips when starting-up asynchronous motors
Mahmoud M.S. ALSUOD
nr katalogowy: 116333
10.15199/48.2018.10.49
voltage dip
preemptive control
excitation boost
ship electric power station
power quality.
elektryczna sieć okrętowa
zapady napięcia
generator synchroniczny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Mathematical modeling of starting modes and static characteristics of a wound-rotor induction motor in phase coordinates
Vasyl MALYAR
Orest HAMOLA
Volodymyr MADAY
Ivanna VASYLCHYSHYN
nr katalogowy: 145787
10.15199/48.2023.10.22
mathematical modeling
induction motor
wound-rotor
phase coordinate system
transients
static characteristics
modelowanie matematyczne
silnik indukcyjny
wirnik fazowy
układ współrzędnych fazowych
stany przejściowe
charakterystyki statyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Technologia wytwarzania nawozów mikroelementowych na bazie lucerny i nawłoci
Grzegorz Izydorczyk
Katarzyna Chojnacka
Daria Kocek
Bartosz Ligas
Anna Witek-Krowiak
nr katalogowy: 116818
10.15199/62.2018.10.26
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-11
Krytyczne uwagi do SIWZów dotyczących bloków energetycznych w zakresie: nadzór stanu technicznego
Ryszard NOWICKI
nr katalogowy: 110362
10.15199/48.2017.11.07
SIWZ
nadzór stanu technicznego
maszyny wirnikowe
kooperacja inwestora z wykonawcą
Terms of Reference
technical condition management
rotating machinery
cooperation between the investor and the contractor
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Nowa generacja wieloskładnikowych adiuwantów doglebowych w ochronie roślin. Badania polowe i laboratoryjne
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 125782
10.15199/62.2020.4.12
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Trudny klient w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 149482
gastronomia
obsługa konsumenta
trudny klient
reklamacje
gastronomy
consumer service
difficult customers
complaints
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Street food w Afryce
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 116978
gastronomia uliczna
Afryka
street food
Africa
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Wartość agronomiczna pylistej i granulowanej formy struwitu
Magdalena Szymańska
Ewa Szara
Adam Wąs
Marian Korc
Mieczysław Borowik
Anna Zdunek
Piotr Rusek
Sebastian Schab
nr katalogowy: 112292
10.15199/62.2018.2.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The aesthetics of lighting
Wojciech ŻAGAN
Mariola KOWALSKA
nr katalogowy: 107485
10.15199/48.2017.07.32
lighting technology
aesthetic of lighting.
technika świetlna
estetyka oświetlenia.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Used textiles. Burdensome waste or valuable biotechnological raw material?
Justyna Z. Żuberek
Michał J. Binczarski
Anna Baranowska-Korczyc
Małgorzata Cieślak
Izabela A. Witońska
nr katalogowy: 147403
10.15199/62.2024.2.5
textile waste
waste management
cotton hydrolysis
cotton hydrolysates
fermentation
ethanol
microbial protein
odpady tekstylne
gospodarka odpadami
hydroliza bawełny
hydrolizaty
fermentacja
etanol
proteiny
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
System badawczy do modelowania biotechnologicznych metod usuwania składników biogennych z przemysłowych cieczy poużytkowych
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 148283
10.15199/62.2024.4.6
glony
bioreaktor
ścieki mleczarskie
oczyszczanie
algae
bioreactor
dairy wastewater
treatment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Load analysis of the electrical system of an agricultural tractor with EZ-Pilot parallel driving system and CFX-750 panel from TRIMBLE
Mirosław ZAGÓRDA
Paweł KIEŁBASA
Paweł PYSZ
Maroš KORENKO
Miroslav ŽITŇÁK
nr katalogowy: 148995
10.15199/48.2024.06.34
precision agriculture
telematics
tractor electrical installation
rolnictwo precyzyjne
telematyka
instalacja elektryczna ciągnika
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Dekompozycja modułu uczuciowego jakości życia – szósta i siódma składowa „zaufanie” i „ufność”
Tadeusz Borys
nr katalogowy: 139095
10.15199/46.2022.4.1
jakość życia
moduł
uczucia
emocje
zaufanie i ufność
quality of life
module
feelings
emotions
trust and confidence
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-1
Rola informacji strategicznej w tworzeniu wartości
Grażyna Paulina WÓJCIK
nr katalogowy: 124631
10.15199/46.2020.1.1
systemy wartości
System Informacji Strategicznej
efektywne zarządzanie organizacją
zarządzanie informacją strategiczną
value systems
Strategic Information System
effective organization management
strategic information management
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
The propagation of the electromagnetic field emitted by medical equipment
Anna KOZIOROWSKA1
Dorota ADYDAN-KIDACKA
Patrycja KOPACZ
Robert KRASOWSKI
nr katalogowy: 129301
10.15199/48.2020.12.44
electromagnetic field
medical equipment
magnetotherapy
pole elektromagnetyczne
urządzenia medyczne
magnetoterapia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Used textiles. Burdensome waste or valuable biotechnological raw material?
Justyna Z. Żuberek
Michał J. Binczarski
Anna Baranowska-Korczyc
Małgorzata Cieślak
Izabela A. Witońska
nr katalogowy: 147403
10.15199/62.2024.2.5
textile waste
waste management
cotton hydrolysis
cotton hydrolysates
fermentation
ethanol
microbial protein
odpady tekstylne
gospodarka odpadami
hydroliza bawełny
hydrolizaty
fermentacja
etanol
proteiny
AURA 2024-9
Naukowcy - nadszedł czas na zbudowanie nowej ery wzajemności z naturą
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 150526
10.15199/2.2024.9.3
kryzys klimatyczny i środowiskowy
działania naprawcze
etyka
związek z naturą
climate and environmental crisis
recovery actions
ethics
con nection with nature
AURA 2024-9
Naukowcy - nadszedł czas na zbudowanie nowej ery wzajemności z naturą
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 150526
10.15199/2.2024.9.3
kryzys klimatyczny i środowiskowy
działania naprawcze
etyka
związek z naturą
climate and environmental crisis
recovery actions
ethics
con nection with nature
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-7
Bezpieczeństwo pracy w aspekcie oceny właściwości użytkowych oraz septyki powierzchni materiałów przeznaczonych na pokrycia medyczne
KATARZYNA WITA
KRZYSZTOF CZAKON
nr katalogowy: 115001
10.15199/60.2018.07.2
bezpieczeństwo pracy
tapicerstwo medyczne
fotel stomatologiczny
wartość użytkowa
aseptyka powierzchni
mikrobiologia
work safety
medical upholstery
dental chair
use value
surface sepsis
microbiology
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Analiza dokumentów katastralnych jako metoda badania przekształceń własnościowych w Tatrach na przykładzie Hali Jaworzyna Rusinowa
Piotr Bąk
nr katalogowy: 143070
10.15199/50.2023.05.3
Tatry
Jaworzyna Rusinowa
majątek sołtysów
służebności
kataster austriacki.
Tatra Mountains
Jaworzyna Rusinowa
property of the sołtys
servitudes
Austrian cadastre.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Analiza dokumentów katastralnych jako metoda badania przekształceń własnościowych w Tatrach na przykładzie Hali Jaworzyna Rusinowa
Piotr Bąk
nr katalogowy: 143070
10.15199/50.2023.05.3
Tatry
Jaworzyna Rusinowa
majątek sołtysów
służebności
kataster austriacki.
Tatra Mountains
Jaworzyna Rusinowa
property of the sołtys
servitudes
Austrian cadastre.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Analiza dokumentów katastralnych jako metoda badania przekształceń własnościowych w Tatrach na przykładzie Hali Jaworzyna Rusinowa
Piotr Bąk
nr katalogowy: 143070
10.15199/50.2023.05.3
Tatry
Jaworzyna Rusinowa
majątek sołtysów
służebności
kataster austriacki.
Tatra Mountains
Jaworzyna Rusinowa
property of the sołtys
servitudes
Austrian cadastre.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Clay mortars in traditional mansonry buildings of soft limestone – research on composition and structure
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 149641
10.15199/33.2024.07.04
clay mortar
soft limestone
masonry buildings
building stone
zaprawy gliniane
opoka
budynki murowane
kamień budowlany
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Clay mortars in traditional mansonry buildings of soft limestone – research on composition and structure
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 149641
10.15199/33.2024.07.04
clay mortar
soft limestone
masonry buildings
building stone
zaprawy gliniane
opoka
budynki murowane
kamień budowlany
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wydzielanie wyższych kwasów tłuszczowych z ubocznego produktu rafinacji olejów roślinnych (soapstock)
Marek M. Ostafin
Ewelina Lenik
Karol Bulski
Paweł Kiełbasa
Tom asz Dróżdż
Karolina Trzyniec
Adam Tarniowy
nr katalogowy: 112756
10.15199/62.2018.3.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 108767
10.15199/64.2017.8.2
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-9
System "wietrzenia" Domu Wychowania Fizycznego i Przysposobienia Wojskowego im. Marszałka Józefa Piłsudskiego (obecnie Wojewódzki Dom Kultury im. J. Piłsudskiego w Kielcach)
DA GMARA KOTRYS-DZIAŁAK
JAROSŁAW MACHNICKI
TADEUSZ ORZECHOWSKI
KATARZNA STOKOWIEC
nr katalogowy: 122358
10.15199/9.2019.9.5
system wietrzenia z chłodzeniem
ekologia
energooszczędność
budynek historyczny
air-conditioning
ecological
energy-friendly
historic building
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
The research results of physico-mechanical properties of hiking shoes
MYKHAILO STEFANYK
IRYNA YEMCHENKO
NATALIIA POPOVYCH
nr katalogowy: 121786
10.15199/60.2019.07-08.2
hiking footwear
innovative technologies
commodity science
consumer properties of footwear
obuwie turystyczne
innowacyjne technologie
towaroznawstwo
właściwości użytkowe obuwia
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-6
Hierarchizacja zagadnień w procesach zarządzania wiedzą – w świetle opublikowanych artykułów w bazie SCOPUS
Grzegorz OSMÓLSKI
nr katalogowy: 132341
10.15199/46.2021.6.2
analiza słów kluczy
zarządzanie wiedzą
kultura organizacji
modelowanie procesów
optymalizacja procesów
keyword analysis
knowledge management
organizational culture
process modeling
process optimization
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-6
Hierarchizacja zagadnień w procesach zarządzania wiedzą – w świetle opublikowanych artykułów w bazie SCOPUS
Grzegorz OSMÓLSKI
nr katalogowy: 132342
10.15199/46.2021.6.2
analiza słów kluczy
zarządzanie wiedzą
kultura organizacji
modelowanie procesów
optymalizacja procesów
keyword analysis
knowledge management
organizational culture
process modeling
process optimization
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-1
Program innowacji pracowniczych na przykładzie Grupy AZOTY S.A.
Grzegorz Kądzielawski
Marek Bugdol
nr katalogowy: 142013
10.15199/46.2023.1.3
pracownicy
innowacje
grupa kapitałowa
employees
innovations
capital group
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-3
Reverse engineering technology in the process of automotive component innovation
ŠTEFAN KENDER
nr katalogowy: 145366
10.15199/24.2023.3.3
inżynieria odwrotna
cyfryzacja
chmura punktów
model CAD
element innowacji
reverse engineering
digitization
point cloud
CAD model
innovation component
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
The electromagnetic fields with an extremely low frequency as a factor affecting the aromatase synthesis in the uterine tissues of European roe-deer (Capreolus Capreolus L.)
Anna KOZIOROWSKA
Natalia GAŁKA
Ewelina BATOR
Robert KRASOWSKI
Marek KOZIOROWSKI
nr katalogowy: 147142
10.15199/48.2024.01.62
electromagnetic field of extremely low frequencies
aromatase enzyme
uterus
European roe-deer
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskiej częstotliwościach
enzym aromataza
macica
sarna europejska
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
An electromagnetic field with a frequency of 50 Hz and a magnetic induction of 2.5 mT affects spermatogonia mouse cells (GC-1spg line)
Anna KOZIOROWSKA
Katarzyna KOZIOŁ
Sebastian GNIADY
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 114176
10.15199/48.2018.06.25
electromagnetic field
proliferation
viability
biochemical profile
GC-1 spg cells
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
profil biochemiczny
komórki linii GC-1 spg
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Electromagnetic field as an environmental factor affecting MCF-7 cell line in vitro
Anna KOZIOROWSKA
Katarzyna KOZIOŁ
Ewelina HAJDUGA
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 119923
10.15199/48.2019.05.02
electromagnetic field
proliferation
viability
biochemical profile
MCF-7 cells
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
profil biochemiczny
komórki linii MCF-7
GOSPODARKA WODNA 2023-9
Zagospodarowanie wód opadowych na terenie centrum logistycznego z zastosowaniem nowoczesnych metod obliczeniowych
Paweł FALACIŃSKI
Anna SOSNOWSKA
nr katalogowy: 144869
10.15199/22.2023.9.9
wody opadowe
retencja
zrównoważone środowisko
zbiorniki retencyjne
zielona infrastruktura
precipitation waters
retention
sustainable environment
retention reservoirs
green infrastructure
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Zanieczyszczenia pyłowe jako nośnik mikroorganizmów w aspekcie bezpieczeństwa stosowania półmasek filtrujących
Katarzyna Majchrzycka
Małgorzata Okrasa
Anita Jachowicz
Justyna Szulc
Paweł Kozikowski
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 146066
10.15199/62.2023.11.10
pył organiczny/nieorganiczny
mikroorganizmy
półmaski filtrujące
bezpieczeństwo stosowania
kompostownia
cementowania
organic/inorganic dust
microorganisms
filtering facepiece respirators
cement plant
composting facility
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
QOE Measurement model in wi-fi networks: analysis of socioeconomics influences in Indonesia
RULIYANTA
Mohd Riduan AHMAD
Azmi Awang MD ISA
nr katalogowy: 148976
10.15199/48.2024.06.15
Wi-Fi Offloading
Artificial Neural Network
Quality of Experience
Quality of Service
Odciążanie Wi-Fi
sztuczna sieć neuronowa
jakość doświadczenia
jakość usług
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-12
Wybrane aspekty zwinności organizacyjnej
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 111449
10.15199/48.2017.12.2
zwinność
zwinne zarządzanie
zwinna organizacja
agility
agile manufacturing
agile organization
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH