Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Historia mrożonej herbaty
nr katalogowy: 145010
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 52491
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Szmaragdowe oolongi z Formozy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 45000
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ sposobu ekstrakcji liści herbaty na ogólną zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 125789
10.15199/62.2020.4.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Zioła jako składniki funkcjonalne napojów
nr katalogowy: 68883
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Herbata - rodzaje i właściwości.Pora na herbatę
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87667
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Czarna Mamba Papa Super Elastic
nr katalogowy: 10669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 123891
AURA 2006-6
PHYTOPHTHORA ALNI ATAKUJE RODZIME OLSZE
Tomasz Oszako
Weronika Zakrzewska
nr katalogowy: 15927
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Tea&coff ee. Herbata niecodzienna
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 32376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Z kraju nowości rynkowe
nr katalogowy: 67224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 33380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Herbata w menu
nr katalogowy: 39716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Herbata w menu
nr katalogowy: 33557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 29651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Herbata poprawia urodę
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 29590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
W barwach proroka Mahometa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 40348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Herbata spod znaku lwa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 45452
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Dobra kawa zaczyna się od czystego ekspresu
nr katalogowy: 36847
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Jedwabisty napar
nr katalogowy: 89400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110193
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Czas na herbatę
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 42269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Czaj mnisi piją...
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 41663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Konkursowa czarna skrzynka
nr katalogowy: 18647
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-10
Gra w kolory
Ewa Górska
nr katalogowy: 11569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 128340
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Czarna Mamba - nowa oferta firmy Swisspor
nr katalogowy: 10636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Wakacje z herbatą
nr katalogowy: 18508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Oblicza herbaty
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 3968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Usiądź i napij się herbaty
nr katalogowy: 43763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Torebki na drodze do nobilitacji
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 42483
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-2
Czarna księga
Wiesław Wiktor Jędrzejczak
nr katalogowy: 12924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Fusy, musy i... krewetki
Renata ZAWADZKA
nr katalogowy: 19148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Tea&coffee
nr katalogowy: 12598
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
wybitny działacz SEP i ZEP
Alfons Hoffmann
nr katalogowy: 21094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Tea&coffee. Yerba mate - herbata jezuitów
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22133
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Tylko dla sytych
nr katalogowy: 11931
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-4
Modele typu "czarna skrzynka" elektrycznych elementów napędu hybrydowego
Marian CICHY
Sławomir MAKOWSKI
nr katalogowy: 18385
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Tea & coff ee. Herbata - afrykańskie bogactwo
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Japońska herbata ma kolor zielony
Renata ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 19193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Unifine. Torcik Czarna Porzeczka
nr katalogowy: 19190
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
AURA 2020-1
Olsza czarna - przyjazny układ symbiozy z bakteriami
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 124437
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Five o’clock Tradycyjna godzina herbaty, to również świetna pora na podwieczorek
DG
nr katalogowy: 18618
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 117625
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Rozmaryn i zielona herbata Skuteczne połączenie
nr katalogowy: 54642
AURA 2004-6
RECENZJE - PIERWSZA POMOC - PORADNIK DLA KAŻDEGO - CHORY NA ALZHEIMERA - HERBATA - (kb)
nr katalogowy: 544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Dla amatorów klasyki i dla koneserów. Rozmowa z Bożeną Sikoń
Renata Zawadzka-Ben Dar
nr katalogowy: 12677
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tea&coffee. Herbata z gałązką mięty
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19036
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Vending sposobem na biznes w branży mięsnej?
nr katalogowy: 123013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111770
SZKŁO I CERAMIKA 2014-6
Ceramika siwa i czarna pogranicza polsko-litewskiego
JAROSŁAW WOWAK
nr katalogowy: 88594
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 39500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Polski akcent kulinarnych zmagań
nr katalogowy: 61438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 119748
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
„Pan od scaleń”, fotograf po godzinach
Adam Panfiluk
nr katalogowy: 143625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Zielona herbata - najstarszy (po wodzie) napój świata
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 64619
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Czarna skrzynka wynalazcy.
nr katalogowy: 38451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Herbata w menu
nr katalogowy: 31739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 31187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Herbata w menu
nr katalogowy: 36845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Herbata w menu
nr katalogowy: 35793
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Herbata w menu
nr katalogowy: 34404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 30198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 37919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Herbata w menu
nr katalogowy: 35149
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Liście jednego drzewa
nr katalogowy: 25227
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Nowe prawo konsumenckie
Marta Stus
nr katalogowy: 33749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-12-13
Celowa czarna dziura
Józef S. Suchy
nr katalogowy: 36616
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 38475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Indyjskie imperium
nr katalogowy: 23781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Czarna porzeczka - źródło witaminy C
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 53831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 105848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Szlakiem cejlońskich plantacji Imperium herbaciane
Daria Majda
nr katalogowy: 90564
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
XIV Konferencja Techniczna "Nowoczesne zabezpieczenia i systemy sterowania w elektroenergetyce"
nr katalogowy: 29372
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Optymalizacja grubości nadruków farb procesowych w technologii offsetowej
TOMASZ DĄBROWA
MARTA GAJADHUR
nr katalogowy: 24993
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Herbatka na karnawał
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 32329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Powrót gruzińskiej Kolchidy?
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 27796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Imbirowe grzanie
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34454
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Podatek akcyzowy i jego znaczenie dla polskiego budżetu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 34180
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Smakowanie wzrokiem, nosem i językiem
nr katalogowy: 27076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Niepowtarzalny smak Yunnanu
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 24456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Mała czarna
Marcin Moczydłowski
Katarzyna Zyzało
nr katalogowy: 54048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Triumfalny pochód herbatki na smyczy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 28986
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
„Pan od scaleń”, fotograf po godzinach
Adam Panfiluk
nr katalogowy: 143625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Herbaciane czary-mary
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 33759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Homogenizacja

Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 115140
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 66427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Poproszę kawę (BOASI oczywiście...)
Patrick Chabert
nr katalogowy: 71210
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Założenia do projektu scalenia gruntów obiektu Niedźwiedzice, gmina Chojnów, powiat legnicki
Krzysztof Goleniowski
nr katalogowy: 130254
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Założenia do projektu scalenia gruntów obiektu Niedźwiedzice, gmina Chojnów, powiat legnicki
Krzysztof Goleniowski
nr katalogowy: 130254
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-3
Wynalazki
nr katalogowy: 147722
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
TAŚMY ELEKTROTECHNICZNE DO PRAC ELEKTROINSTALACYJNYCH
nr katalogowy: 130396
GOSPODARKA WODNA 2017-8
Zbiornik Wisła Czarne bez tajemnic !
nr katalogowy: 108760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Czysta, czarna przyjemność
nr katalogowy: 83919
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
SIMATIC Water Library
nr katalogowy: 54959
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Wstępna Koncepcja Przestrzenno-Techniczna dla Odry swobodnie płynącej
nr katalogowy: 130879
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Technika akceleratorowa i eksperymenty fizyki wysokich energii, Wilga 2012
Ryszard S.Romaniuk
nr katalogowy: 71010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Superowoce
Marek Druri
nr katalogowy: 51869
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-10
III spływ kajakowy bydgoskich geodetów
Henryk Siuda
nr katalogowy: 54801
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 40680
OPAKOWANIE 2009-2
Ekspresowa herbata Twinings pakowana w kompostowalną folię NatureFlex
nr katalogowy: 41629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Tak smakują święta,czyli najlepsze bożonarodzeniowe ciasta i desery
nr katalogowy: 123762
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Smaki jesieni w KOMPLET Polska
nr katalogowy: 122773
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Herbata w menu
nr katalogowy: 42270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 41517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Co lepsze? Siemię lniane czy nasiona chia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 118886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Kofeina w produkcji żywności aspekty prawne i zdrowotne
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 78242
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Technika na co dzień
nr katalogowy: 48208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 47122
CHŁODNICTWO 2009-9
Wspomnienie pośmiertne - Wiesław Pronobis (1931-2009)
nr katalogowy: 46824
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Mała czarna, czy duża łaciata?
Magda Weiss
nr katalogowy: 46094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Smak wina rodzi się w winnicy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 40787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Herbata to w 99 proc. woda
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 44543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Misja herbaciana
nr katalogowy: 64527
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Czarnego krążka czar
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 64481
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Rolowana Dachówka Icopal 3D
nr katalogowy: 60410
AURA 2019-12
Czarna jak diabeł
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 123872
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-4
Póki nie ma limitów
nr katalogowy: 48446
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
"Czarna sztuka"
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 80551
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Mała czarna znad Atlantyku
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 95508
AURA 2015-12
RECENZJE Dolina Kościeliska. Śladami badaczy, artystów i wędrowców
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 95343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111185
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-4
Impregnacja, czy i kiedy?
Romuald Skrzypczyński
nr katalogowy: 81108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
XI KONFERENCJA NAUKOWA 'WYBRANE ZAGADNIENIA Z ELEKTROTECHNIKI I ELEKTRONIKI' RZESZÓW - CZARNA 27-30 WRZEŚNIA 2013
Włodzimierz Kałat
nr katalogowy: 81633
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
BIAŁA WANNA - konstrukcja z betonu nieprzepuszczającegowody Systemuszczelnień Pentaflex
Dawid Rusek
nr katalogowy: 90213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 116214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Innowacje ze smakiem i historią
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 82373
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 100339
GOSPODARKA WODNA 2019-5
Pierwsze polskie stopnie wodne w II RP - Gródek i Żur
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 120259
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Czarna skrzynka maszyny elektrycznej
Marcin Barański
Adam Decner
Artur Polak
nr katalogowy: 81806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Brudas w opałach
nr katalogowy: 84687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Dla mniejszych i średnich firm kreatywność i innowacja to wielka szansa w rywalizacji z koncernami
nr katalogowy: 68866
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Borówka czernica (czarna jagoda) - polski superowoc?
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 52628
AURA 2020-2
Topola to mistrzyni szybkości wzrostu
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 124896
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Śląskie Targi Książki - udany debiut
nr katalogowy: 95828
AURA 2023-8
Jak sztuczna inteligencja wspiera ochronę polskich rzek?
Ewa Paluszkiewicz
nr katalogowy: 144496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 89771
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89768
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Tektura falista - najnowsze technologie
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 115093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Młyn na diecie (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 114145
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Jak to było w okolicy Pisza
Henryk Piekut
nr katalogowy: 110265
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-9
OSTATNIE POŻEGNANIE - Dr. inż. Aleksander Dariusz Panek 11 czerwca 1955 r. - 17 sierpnia 2014 r.
Andrzej Wiszniewski
nr katalogowy: 86484
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Morfologia powierzchni zgorzeliny na stopach TiAl pokrytych żywicą zawierającą fl uor
ALEKSANDER GIL
ZBIGNIEW ŻUREK
ADAM STAWIARSKI
JAROSŁAW DĄBEK
nr katalogowy: 60372
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 76839
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Podsumowanie 2016 r. i wyzwania na 2017 r. w ocenie organizacji branżowych
Julian Pawlak
nr katalogowy: 103476
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
Co z tym systemem?
Władysław BAKA
nr katalogowy: 112527
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
W Luksemburgu o bezpieczeństwie bez względu na wiek
nr katalogowy: 115283
OPAKOWANIE 2010-4
Puszka napojowa święci 75-lecie swoich urodzin
nr katalogowy: 52881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Coś na rozgrzewkę
nr katalogowy: 56993
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-12
GEOFELIETON - Nauki przyrodnicze - rozmyślania w noc listopadową
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 73235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Rynek draży w USA
Magdalena Mroczkowska
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 61397
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Podział a aktualizacja użytków gruntowych. Czy użytek wędruje z działką?
nr katalogowy: 130247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Nowości lodziarskie 2014
nr katalogowy: 82620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-1
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 112181
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Technologie płaskiego punktu w procesie wykonania form fleksograficznych
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 111896
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Czarna kreska
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Kawa - sposób na sukces
nr katalogowy: 73958
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
AURA 2018-10
Porzeczka czarna - uprawa ekologiczna i właściwości prozdrowotne
Roman PRAŻAK
Anna Krzepiłko
nr katalogowy: 116424
10.15199/2.2018.10.1
Ribes nigrum L.
uprawa ekologiczna
biologiczne i lecznicze właściwości
Ribes nigrum L.
organic cultivation
biology and healing
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH