Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
OPAKOWANIE 2008-I
Post Consumer PET Recycling in Europe 2006
nr katalogowy: 34044
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Comparison of various high-frequency models of RF chip inductors
Peter CSURGAI
Miklos KUCZMANN
nr katalogowy: 58509
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
OPAKOWANIE 2009-2
Możliwości wykorzystania opakowań jednostkowych jako nośnika "sales promotions"
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel - Homa
nr katalogowy: 41627
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ocena świadomości konsumenckiej na temat wykorzystania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
Andrzej Cendrowski
nr katalogowy: 146658
10.15199/64.2023.6.5
promieniowanie mikrofalowe
kuchenki mikrofalowe
żywność
ankieta
microwave radiation
microwave ovens
food
questionairre
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-1
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 21181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
OPAKOWANIE 2017-1
PACKAGING SPECTRUM: Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
Maria Sielicka
Karolina Assman
nr katalogowy: 103741
10.15199/42.2017.1.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Comparison of Two Goal-Oriented Methods for the Evaluation of the Text-Line Segmentation Algorithms
Darko BRODIĆ
Zoran N. MILIVOJEVIĆ
Dragan R. MILIVOJEVIĆ
nr katalogowy: 77546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Standardowa wymiana danych z kontrahentami za pomocą EDI i Internetu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7233
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Evaluation of a tubular light guide model
Jiří PLCH
Jitka MOHELNÍKOVÁ
nr katalogowy: 37105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Mathematical model for assessment of voltage disturbing sources in networks with distributed power generation
Yuri SAYENKO
Dmitry KALYUZHNIY
Viktor BOLGOV
Lauri KÜTT
nr katalogowy: 118957
10.15199/48.2019.03.12
customer installation
distributed generation
equivalent circuit
point of evaluation
voltage disturbance
voltage unbalance.
customer installation
distributed generation
equivalent circuit
point of evaluation
voltage disturbance
voltage unbalance.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
EVALUATION FOREVER – EXAMPLES OF PUBLICATIONS IN ENGINEERING DISCIPLINES
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 141326
10.15199/48.2022.12.77
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
Witold Sygocki
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140876
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
OPAKOWANIE 2005-1
Obecnie dostępne są już także papierowe torebki typu wciśnij i zamknij (Click & Close Bags)
Marian Feldman
nr katalogowy: 11079
OPAKOWANIE 2005-1
Obecnie dostępne są już także papierowe torebki typu wciśnij i zamknij (Click & Close Bags)
Marian Feldman
nr katalogowy: 11079
OPAKOWANIE 2016-4
Pierwsza w Europie butelka z mieszanki biopolimerowej
nr katalogowy: 98061
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Imperialist Competitive Algorithm and Particle Swarm Optimization Comparison for Eddy Current Non-destructive Evaluation
Ammar HAMEL
Hassane MOHELLEBI
Mouloud FELIACHI
nr katalogowy: 70658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Comprehensive Evaluation on Design Scheme of Cartesian Robot
SHEN Huicun
LIANG Jifeng
LAN Shuailing
nr katalogowy: 75311
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Dżemy warzywno-owocowe jako nowa oferta dla konsumentów
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Stanisław Kalisz
Sabina Galus
nr katalogowy: 84844
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Performance Evaluation of Fabless CMOS Image Sensor Design Houses by Using an Multiple Objective Programming Based Data Envelopment Analysis
Hueiling CHEN
Chi-Yo HUANG
nr katalogowy: 69344
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Określanie metoda magnetyczną przy wykorzystaniu modelu Preisacha wpływu obciążenia cyklicznego...
Lode VANDENBOSSCHE
Luc DUPRE
Jan MELKEBEEK
nr katalogowy: 11699
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Ocena podatności materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z wodą do spożycia przez ludzi na tworzenie się biofilmu – aktualne problemy towarzyszące ocenie higienicznej
Maciej Szczotko
Renata Matuszewska
nr katalogowy: 123091
10.15199/17.2019.10.1
biofilm
woda
materiały kontaktujące się z wodą
ocena higieniczna
biofilm
drinking water
materials intended to contact with drinking water
plumbing materials
hygienic evaluation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Nowości techniki
nr katalogowy: 33198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
An analysis of power supply reliability indexes in the selected distribution company
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 125683
10.15199/48.2020.04.28
Spółka dystrybucyjna
System elektroenergetyczny
SAIDI
SAIFI.
Distribution company
Power system
SAIDI
SAIFI
OPAKOWANIE 2017-11
BADANIA I ROZWÓJ: Rozwój rynku oraz kierunki innowacji opakowań aerozolowych
ANNA FITRZYK
nr katalogowy: 110605
10.15199/42.2017.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Zarządzanie kategorią produktów
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 29252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Polskie akcenty w Las Vegas
Józef Trzionka/Erwin Halentz
nr katalogowy: 136805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
The Application of Kernel Density Estimation for Aided the Process of Locating Sources of Voltage Fluctuations
Piotr KUWAŁEK
nr katalogowy: 121588
10.15199/48.2019.08.18
kernel density estimation
voltage variation
voltage fluctuations indices
source of disturbance
power quality
estymator ja˛drowy ge˛stos´ci
wahania napie˛cia
wskaz´niki wahan´ napie˛cia
z´ródło zaburzen´
jakos´c´ energii elektrycznej
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
IFA POZOSTAJE W BERLINIE
nr katalogowy: 141636
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
A Framework to COTS Component Selection and Evaluation Processes
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 89356
10.15199/48.2015.02.21
OPAKOWANIE 2007-10
Zmiany organizacyjne w koncernie Stora Enso
nr katalogowy: 30694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Ocena efektywności energetycznej oświetlenia drogowego
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 78488
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analysis and evaluation of electric power system reliability
Józef PASKA
nr katalogowy: 36509
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
OPAKOWANIE 2008-7
Idea LITE4U
nr katalogowy: 36894
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Papier nia w Kluczach poza Kimberly-Clark Consumer Europe
nr katalogowy: 76064
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
OPAKOWANIE 2007-I
The Convenience Factor
Nicole Zampino
nr katalogowy: 25077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Forum Sprzedaży McLane Polska
Renata Gasparska
nr katalogowy: 23345
OPAKOWANIE 2022-8
„Nagle każdy stał się baristą”
nr katalogowy: 139121
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
Alternative Methodology to Evaluate the Performance of PQ monitors
Anibal SANUDO
Anésio L. F. FILHO
nr katalogowy: 98169
10.15199/48.2016.05.05
OPAKOWANIE 2020-2
Packaging spectrum: Opakowania w świetle założeń GOZ i SUP
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 125168
10.15199/42.2020.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Weight-Related Presentation of Hurst Correlation As a Basis For A Multiscale Distribution Inhomogeneity Evaluation
JERZY CHMIELA
DAMIAN SŁOTA
JANUSZ SZALA
nr katalogowy: 27527
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Influence of surface conditions of NiTi implants on corrosion resistance in body fluids
MARCIN KACZMAREK
nr katalogowy: 40549
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Influence of methodical factors on results of a quantitative evaluation of gamma' phase in MAR M247 superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
nr katalogowy: 37830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Iron loss evaluation in stator cores of rotating machines during manufacturing process
Osamu NAKAZAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 41130
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Interactions of partially conductive cracks with eddy currents in non-destructive evaluation
Ladislav JANOUŠEK
Milan SMETANA
Marcel ALMAN
nr katalogowy: 59951
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Exploring the Visual Cognitive Features on the Design of Car Based on the Theory of Eye-Tracking Technology
Yu-Ming CHANG
Chiung-Pei CHU
Min-Yuan MA
nr katalogowy: 74346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Evaluation of the accuracy of hysteresis models by the use of relative residual analysis
Zdzisław WŁODARSKI
Andrzej BRYKALSKI
Jadwiga WŁODARSKA
nr katalogowy: 31310
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Testing device for the rolling friction coefficient evaluation
HOLGER HOŢA
ŞERBAN BOBANCU
AXENTE NEAGU
BOTOND GÁLFI
IOAN SZÁVA
nr katalogowy: 40548
OPAKOWANIE 2008-I
Four Big Ideas in Packaging
Nicole Zampino
nr katalogowy: 34041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Performance evaluation of PM DC commutator motor using Finite Element Method as a tool
Goga CVETKOVSKI
nr katalogowy: 27768
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative evaluation of porosity and primary structure in directionally solidified blades made of CMSX-6 nickel alloy
ROSKOSZ STANISŁAW
ADAMIEC JANUSZ
nr katalogowy: 37831
OPAKOWANIE 2008-7
Wydział Opakowań Giętkich do Artykułów Konsumpcyjnych Grupy Mondi (Mondi Consumer Flexibles) ustanowił nowy standard wygody dla opakowań pożywienia dla zwierząt domowych
nr katalogowy: 36889
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
IFA POZOSTAJE W BERLINIE
nr katalogowy: 141636
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Statistical analysis of evaluation reproducibility of the area of MC phase's plane section in the MAR M509 cobalt superalloy
PIOTR SKUPIEŃ
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Development of simplified evaluation method of iron losses in actual stator cores of rotating machines
Norihisa IWASAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
Yoshiyuki ISHIHARA
nr katalogowy: 25130
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of a quantitative materialography methods for an evaluation of a structure repeatability of turbine blades made of MAR M247 nickel-based superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
JAN CWAJNA
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37829
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative evaluation of the structure of EN-GJS-500-7 spheroidal cast iron in stepped casting
AGNIESZKA TOMASZEWSKA
JANUSZ SZALA
HENRYK WOŹNICA
nr katalogowy: 37812
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Safety Evaluation Tool
Wiesław Monkiewicz
nr katalogowy: 57765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Domestic Consumption Profiler (DCP) with Distributed Pricing Model Framework to Optimize Load Management in Smart Grids
Rana Muneeb Hassan
nr katalogowy: 148973
10.15199/48.2024.06.12
Consumption profiling
load management
pricing framework
domestic profiling
load optimization
Profilowanie zużycia
zarządzanie obciążeniem
ramy cenowe
profilowanie krajowe
optymalizacja obciążenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Ocena ekonomiczna zastosowania silników energooszczędnych
Grzegorz BADOWSKI
Jerzy HICKIEWICZ
Piotr PLUTA
nr katalogowy: 57810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
The operation modes of a power-efficient system of control of a pumping plant variable-frequency electric drive
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 123714
10.15199/48.2019.12.32
power-efficient control
variable-frequency electric drive
pumping plant
parameters of the hydraulic system.
sterowanie energooszczędne
napęd elektryczny o zmiennej częstotliwości
pompownia
parametry układu hydraulicznego
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
A method for evaluation of the size of a grain on non-planar surfaces
JERZY CHMIELA
DAMIA N SŁOTA
JAN CWAJNA
STANIS ŁAW ROSKOSZ
nr katalogowy: 52769
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Ewaluacja bez końca – na przykładach publikacji w dyscyplinach inżynieryjnych
WITOLD SYGOCKI
EWA KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 141233
10.15199/48.2022.12.77
ewaluacja
ocena dorobku naukowego
komunikacja naukowa
POL-on
SEDN
PBN
dyscypliny inżynieryjne
aktywność publikacyjna
evaluation
evaluation of scientific achievements
science communication
POL-on
SEDN
PBN
engineering disciplines
publishing activity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
Analysis of eccentricity hot rolled tubes
Ján TURŇA
Ľudovít PARILÁK1
Martin RIDZOŇ
Roman ĎURČÍK
Pavol MAŤAŠ
Ľubomír PATIN
nr katalogowy: 100069
10.15199/24.2016.8.16
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
The research results of physico-mechanical properties of hiking shoes
MYKHAILO STEFANYK
IRYNA YEMCHENKO
NATALIIA POPOVYCH
nr katalogowy: 121786
10.15199/60.2019.07-08.2
hiking footwear
innovative technologies
commodity science
consumer properties of footwear
obuwie turystyczne
innowacyjne technologie
towaroznawstwo
właściwości użytkowe obuwia
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-2
LIFE IN A CLIMATE-IMPACTED FUTURE
nr katalogowy: 142117
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Aromaty w żywności - wymagania prawne, zmiany w przepisach
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120362
10.15199/65.2019.5.2
aromaty spożywcze
EFSA
przepisy prawne
food flavourings
EFSA
legislation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SUBIEKTYWNY POMIAR JAKOŚCI PROGRAMÓW RADIOWYCH STRUMIENIOWANYCH W SIECI METODĄ CROWDSOURCINGU
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 139048
10.15199/59.2022.4.115
pomiary jakości
radiofonia
simulcast
streaming
transmisja multimediów.
broadcasting
multimedia transmission
quality evaluation
simulcast
streaming.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SUBIEKTYWNY POMIAR JAKOŚCI PROGRAMÓW RADIOWYCH STRUMIENIOWANYCH W SIECI METODĄ CROWDSOURCINGU
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 139048
10.15199/59.2022.4.115
pomiary jakości
radiofonia
simulcast
streaming
transmisja multimediów.
broadcasting
multimedia transmission
quality evaluation
simulcast
streaming.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
Kontrowersje związane z projektem REACH
nr katalogowy: 2847
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Evaluation of feature detectors for bladder fluorescence images
Bartosz P. NEUMAN
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 49760
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Efficient data generation for the testing of real-time multiprocessor scheduling algorithms
M. Naeem Shehzad
A.M. Déplanche
Yvon Trinquet
Umer Farooq
nr katalogowy: 86933
10.12915/pe.2014.09.36
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Emerging Trend and Hot topics Researches in Modeling and Management Science
Jinfeng Wang
nr katalogowy: 70718
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Modelling for sound annoyance evaluation of vehicle noise based on neural network
Yansong WANG
Gongqi SHEN
Hui GUO
nr katalogowy: 69347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Research tools for evaluation, development and optimisation of the QRS detection algorithm
Paweł IRZMAŃSKI
Adam JÓŚKO
nr katalogowy: 76349
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Basic experiments set for the evaluation of the text line segmentation
Darko BRODIC
nr katalogowy: 55761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96957
10.15199/48.2016.02.56
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96956
10.15199/48.2016.02.56
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
The testing of the pressuretightness of pressure castings
Małgorzata Łągiewka
Zbigniew Konopka
Andrzej Zyska
Maciej Nadolski
nr katalogowy: 51724
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
UNSUPERVISED CATEGORY LEARNING IN PERCEIVED VIDEO QUALITY
Andres Vejar
Tomasz Konazyński
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 144802
10.15199/59.2023.4.74
Category learning
Perceived video quality
Machine Learning Classification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Ocena emisji cząstek na stanowiskach pracy operatorów stacjonarnych drukarek 3D
Elżbieta Dobrzyńska
Dorota Kondej
Grzegorz Szczepański
Adrian Okołowicz
nr katalogowy: 141540
10.15199/62.2023.1.9
emisja cząstek
druk 3D
technologia FDM
particle emissions
3D printers
FDM technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Performance Evaluation of Synchronous Reluctance Motor in BLDC Drive
Bojan ŠTUMBERGER
Viktor GORIČAN
Gorazd ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Tine MARČIČ
Mladen TRLEP
nr katalogowy: 48814
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
OPAKOWANIE 2014-9
Opticom ustala hierarchię producentów i marek tektury opakowaniowej
nr katalogowy: 86699
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-12
Prawa konsumenta - obowiązki sprzedawcy
nr katalogowy: 88632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Strategia zarządzania łańcuchem dostaw FMCG
Mateusz Boruta
nr katalogowy: 45694
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 48046
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-1
CES 2015
nr katalogowy: 89180
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 130282
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Bez części ani rusz
nr katalogowy: 136001
OPAKOWANIE 2010-12
Trendy innowacyjne w sektorze opakowań jednostkowych
Magdalena Ankiel-Homa
Natalia Czaja - Jagielska
nr katalogowy: 56147
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
NOWE NORMY
nr katalogowy: 2898
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Ocena i próby zestalania szlamów z oczyszczania ścieków powstających na myjni kolejowych wagonów towarowych
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 140458
10.15199/62.2022.11.7
ścieki z myjni kolejowych wagonów towarowych
oczyszczanie ścieków
koagulacja w reaktorze typu acelator
TCLP
metodyka Tessiera
metale ciężkie
rail freight wagons wash wastewaters
pretreatment of wastewater
coagulation in acelator reactor type
TCLP
Tessier’s methodology
heavy metals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Termiczny rozkład wielomateriałowych odpadowych opakowań po produktach farmaceutycznych
Katarzyna Klejnowska
Krzysztof Pikoń
Waldemar Ścierski
Andrzej Zajączkowski
nr katalogowy: 122261
10.15199/62.2019.9.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Trudny klient w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 149482
gastronomia
obsługa konsumenta
trudny klient
reklamacje
gastronomy
consumer service
difficult customers
complaints
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Ambiguity of Fuzzy Quantities and a New Proposal for their Ranking
Luca ANZILLI
Gisella FACCHINETTI
nr katalogowy: 71440
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-6
Szacunek gruntów na potrzeby prac scaleniowych
Jarosław TASZAKOWSKI
Gustaw KORTA
nr katalogowy: 120532
10.15199/50.2019.6.2
scalenia gruntów
szacunek gruntów
land consolidation
land evaluation
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ocena efektywności działania oczyszczaczy powietrza stosowanych w wybranym obiekcie edukacyjnym zlokalizowanym na terenie województwa śląskiego
Ewa Brągoszewska
nr katalogowy: 143239
10.15199/9.2023.5.1
bioaerozol
aerozol bakteryjny
jakość powietrza wewnętrznego
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
oczyszczacz powietrza
bioaerosol
bacterial aerosol
indoor air quality
microbiological pollution
air purifier
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Mathematical model for the evaluation of dielectric properties of inner layers of insulation in three-core belted cables
Ivan KOSTIUKOV
Svitlana LYTVYNENKO
Olga LAVRINENKO
nr katalogowy: 146730
10.15199/48.2023.12.31
partial capacitance
dielectric dissipation factor
diagnostics of power cables
częściowa pojemność elektryczna
współczynnik rozpraszania dielektrycznego
diagnostyka kabli elektroenergetycznych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
OPAKOWANIE 2010-2
Wykorzystanie opakowań jednostkowych w niezgodnych z etyką działaniach rynkowych
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 50115
OPAKOWANIE 2010-2
Znaczenie działań marketingowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-8
Działania wielkich odbiorców na rynku energii
Bogumiła WNUKOWSKA
Paweł PODOLSKI
nr katalogowy: 45644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Wielka czwórka
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 42282
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Distributed system for electrical power quality improvement
Ryszard KLEMPKA
nr katalogowy: 41150
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 130282
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Nieetyczne działania detalistów w opiniach nabywców
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 66286
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
rECC - rational Energy Consumer Control
Dalibor IGREC
Dejan ZILLI
Tomaž DOMAJNKO
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 100540
10.15199/48.2016.09.52
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Układ pomiarowy czujnika sił zgryzu do zobiektywizowanej oceny wydolności narządu żucia
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Mariusz DUK
Tomasz ZYSKA
Wojciech MICHALSKI
nr katalogowy: 55138
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Analiza i ocena składu toksycznych grup związków emitowanych w spalinach pojazdów zgodnych z normą Euro 6
Aleksandra Kęska
nr katalogowy: 138877
10.15199/62.2022.8.12
gazy spalinowe
norma Euro 6
lotne związki organiczne
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
benzen
exhaust gases
Euro 6 emission standard
VOC
PAH
benzene
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Experimental and Numerical Multi-defects Analysis in Ferromagnetic Medium
Hamid MEHADDENE
Hassane MOHELLEBI
Azouaou BERKACHE
Gérard BERTHIAU
nr katalogowy: 125666
10.15199/48.2020.04.11
Multi-defects
Ferromagnetic materials
Eddy current non-destructive evaluation
Finite elements
Crack recognition.
defektoskopia wiroprądowa
metoda elementów skończonych
próbka z wieloma defektami
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Badania topograficzne i mikrostrukturalne powierzchni szkliwa ludzkich zębów
T. Matthews-Brzozowska
M. Mikulewicz
J. Szymkowski
nr katalogowy: 1091
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Ochrona zdrowia i środowiska naturalnego priorytetem w zakładzie Mondi Świecie S.A.
Magdalena Chyl-Ojdowska
nr katalogowy: 55390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH