Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
slow baking - klub na rzecz jakości pieczywa
nr katalogowy: 30219
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Show baking przyciąga klienta
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 38990
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Show baking w Piekarni Mielnik
Katarzyna Ziółkowska
nr katalogowy: 38991
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
OPAKOWANIE 2022-2
Z dbałością o szczegóły
nr katalogowy: 136517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
MIWE Live Baking Center
nr katalogowy: 119896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Nauczyciele technologii żywności na szkoleniu w firmie Lesaffre bio-corporation
Hepi
nr katalogowy: 4848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wydajność na medal!
nr katalogowy: 140149
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
IBIE Orlando 2007 (International Baking Industry Exposition)
Jan Bończyk
nr katalogowy: 32315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wydajność na medal!
nr katalogowy: 140149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
OPAKOWANIE 2022-2
Z dbałością o szczegóły
nr katalogowy: 136517
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Ocena wartości wypiekowej i zawartości wybranych składników prozdrowotnych w ziarnie żyta krzyca
Iwon a Konopka
Małgorzata Tańska
Marta Skrajda
nr katalogowy: 108631
pierwotne żyto
wartość wypiekowa
ocena organoleptyczna
ancient rye
baking value
organoleptic quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Wykorzystanie ozonu w przechowywaniu ziarna zbóż (cz. 2)
Tomas z Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 106432
The inclusion of the ozonization technology in storing seeds of grain allows to long then its applied value. Apart from efficient limitation of all disadvantageous biotransformations
growth and activity of microorganisms and insect pests
ozonization contributes to maintaining or even improving technological attributes of seed. Moreover
ozone can be used as an agent reducing the level of pesticides. In the continuation of the article
whose first part was published in PZM 2/17
the aspects related to the influence of ozone on particular quality discriminants of seed shaping its milling and baking value as well as an ability to reduce remnants of crop protection chemicals were discussed.
ozone
grain storage
baking value
pesticides
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Skrzydełko czy tuszka?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 118545
gęsina
piersi
uda
podudzia
tłuszcz
pieczenie
potrawy
gęsina
breast
thighs
drumsticks
fat
rosting
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-3
Hybrydowe metody DOA przetwarzania sygnałów odbieranych przez dwuwymiarowy szyk antenowy
Stanisław Rosłoniec
nr katalogowy: 143586
10.15199/59.2023.3.3
szyki antenowe
metody DOA
MUSIC
Root – MUSIC
antenna arrays
DOA methods
MUSIC
Root – MUSIC
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-3
Hybrydowe metody DOA przetwarzania sygnałów odbieranych przez dwuwymiarowy szyk antenowy
Stanisław Rosłoniec
nr katalogowy: 143586
10.15199/59.2023.3.3
szyki antenowe
metody DOA
MUSIC
Root – MUSIC
antenna arrays
DOA methods
MUSIC
Root – MUSIC
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
New control methods of a series-resonant inverter for purpose of corona surface treatment
Jan MUĆKO
nr katalogowy: 34347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Metody detekcji defektów strukturalnych warstw w organicznych ogniwach słonecznych
Wojciech Przybył
Ireneusz Plebankiewicz
Krzysztof A. Bogdanowicz
Agnieszka Iwan
nr katalogowy: 139301
10.15199/48.2022.09.41
ogniwa fotowoltaiczne
detekcja defektów
termogramy
przetwarzanie obrazów
metody optyczne.
photovoltaic cells
defect detection
thermograms
image processing
optical methods.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Metody detekcji defektów strukturalnych warstw w organicznych ogniwach słonecznych
Wojciech Przybył
Ireneusz Plebankiewicz
Krzysztof A. Bogdanowicz
Agnieszka Iwan
nr katalogowy: 139301
10.15199/48.2022.09.41
ogniwa fotowoltaiczne
detekcja defektów
termogramy
przetwarzanie obrazów
metody optyczne.
photovoltaic cells
defect detection
thermograms
image processing
optical methods.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Methods of calculation for induction-resistive pipeline heating systems
Mikhail STRUPINSKIY
Nikolay KHRENKOV
Alexandr KUVALDIN
nr katalogowy: 39603
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Grafika komputerowa - pomiędzy techniką świetlną a informatyką
Konrad DOMKE
nr katalogowy: 46022
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Defuzzification with Optimal Representation Method
Andrzej PIEGAT
Karina TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 103198
10.15199/48.2017.01.26
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Rozwój metod pomiarowych błędów przędzy
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
MAŁGORZATA JAROS
nr katalogowy: 96268
10.15199/60.2016.01.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Development of a multi frequency phase method for measuring ranges
Vitalii R. LYUBCHIK
Olexander K. YANOVITSKY
Sergii M. ZLEPKO
Yulia V. SENCHISHINA
Waldemar WÓJCIK
Olga USSATOVA
Aliya TERGEUSIZOVA
nr katalogowy: 119496
10.15199/48.2019.04.25
phase method of measurement
range
radar
complex amplitude
fazowa metoda pomiaru
zakres
złożona amplituda
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Effectiveness of optimization methods in heavy-current equipment designing
Karol BEDNAREK
Jarosław JAJCZYK
nr katalogowy: 48779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
New image registration method based on the physical forces
Amin SADRI
Ali Asghar BEHESHTI SHIRAZI
Masoomeh ZAMENI
nr katalogowy: 60097
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Performance analysis of positioning in wireless sensor networks
Peter BRIDA
Juraj MACHAJ
Frantisek GABORIK
Norbert MAJER
nr katalogowy: 60000
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Comparison of selected weld defects extraction methods
Ryszard SIKORA
Tomasz CHADY
Piotr BANIUKIEWICZ
Przemysław ŁOPATO
Marcin CARYK
Kamil ŚWIADEK
Wojciech RUCIŃSKI
nr katalogowy: 31306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
Comparative studies of dc and ac measurement methods used in dielectric spectroscopy
Zbigniew ZUBEL
nr katalogowy: 30305
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Digital control methods of LED and LED lamps
Grażyna GILEWSKA
Marian GILEWSKI
nr katalogowy: 37124
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Novel techniques applied to biometric human identification
MICHAŁ CHORAŚ
nr katalogowy: 41984
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Nonconventional methods of assessing fatigue – practical aspects
Oskar SZCZEPANIAK
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 133580
10.15199/48.2021.10.33
fatigue assessment
fatigue and reduced attention
work safety
PERCLOS
ocena zmęczenia
zmęczenie i obniżenie poziomu uwagi
bezpieczeństwo pracy
PERCLOS
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-6
O metodach wyznaczania kierunków, z których odbierane są fale elektromagnetyczne TEM
Stanisław Rosłoniec
Wojciech Rosłoniec
nr katalogowy: 141274
10.15199/59.2022.6.2.
szyki antenowe
metody DOA
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
Array antennas
DOA methods
Barlett’s algorithm
Capon’s algorithm
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-6
O metodach wyznaczania kierunków, z których odbierane są fale elektromagnetyczne TEM
Stanisław Rosłoniec
Wojciech Rosłoniec
nr katalogowy: 141274
10.15199/59.2022.6.2.
szyki antenowe
metody DOA
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
Array antennas
DOA methods
Barlett’s algorithm
Capon’s algorithm
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-6
O metodach wyznaczania kierunków, z których odbierane są fale elektromagnetyczne TEM
Stanisław Rosłoniec
Wojciech Rosłoniec
nr katalogowy: 141274
10.15199/59.2022.6.2.
szyki antenowe
metody DOA
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
Array antennas
DOA methods
Barlett’s algorithm
Capon’s algorithm
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Carbonated concrete blocks for CO2 captation
Luc Courard
Véronique Parmentier
Frédéric Michel
nr katalogowy: 94199
10.15199/33.2015.10.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Circuit synthesis using admittance network modification and GA in MATLAB
JOSEF SLEZAK
ROMAN SOTNER
nr katalogowy: 48895
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-6
O metodach wyznaczania kierunków, z których odbierane są fale elektromagnetyczne TEM
Stanisław Rosłoniec
Wojciech Rosłoniec
nr katalogowy: 141274
10.15199/59.2022.6.2.
szyki antenowe
metody DOA
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
Array antennas
DOA methods
Barlett’s algorithm
Capon’s algorithm
MUSIC
Root – MUSIC
TLS ESPRIT
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Otrzymywanie win agrestowych
E. Pogorzelski
M. Kobus
nr katalogowy: 20685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Bezczujnikowy silnik synchroniczny z magneasami trwałymi
Larnet HARNEFORS
nr katalogowy: 3764
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
ASSEMBLY AUTOMATION Volume 38, Issue 2 ABSTRACTS:
nr katalogowy: 114030
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Optical methods and artificial intelligence in diagnostics of industrial pulverized coal burner
Andrzej SMOLARZ
Konrad GROMASZEK
Waldemar WÓJCIK
Piotr POPIEL
nr katalogowy: 70727
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Two-way complex steganographic system for authentication and authorization in IEEE 802.11 wireless networks
Krzysztof Sawicki
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 103746
10.15199/13.2017.1.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Application of explosion treatment methods for production Items of powder materials
Volodymyr DRAGOBETSKII
Valentyna ZAGIRNYAK
Sergii SHLYK
Aleksandr SHAPOVAL
Olena NAUMOVA
nr katalogowy: 119931
10.15199/48.2019.05.10
sintering
explosion
compacting
powder parts.
spiekanie
eksplozja
zagęszczanie
części proszkowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Obliczanie wymiarów i liczby ziaren przy użyciu metod przetwarzania obrazu
Maja GRANISZEWSKA
Waldemar GRANISZEWSKI
nr katalogowy: 11668
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Realizacja nieliniowych metod przetwarzania sygnałów w systemach cyfrowych
Krzysztof KONOPKO
nr katalogowy: 88879
10.15199/48.2015.01.14
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Jak kłamać mapą? – kartogram, czyli metody podziału klasowego
Urszula Litwin
Szczepan Budkowski
nr katalogowy: 131930
10.15199/50.2021.6.1
kartogram
Tabular Accuracy Indeks
Boundary Accuracy Index
metody podziału klasowego
jednostka przestrzenna
przestrzeń
choropleth map
Tabular Accuracy Index
Boundary Accuracy Index
class division methods
spatial unit
space
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Jak kłamać mapą? – kartogram, czyli metody podziału klasowego
Urszula Litwin
Szczepan Budkowski
nr katalogowy: 131930
10.15199/50.2021.6.1
kartogram
Tabular Accuracy Indeks
Boundary Accuracy Index
metody podziału klasowego
jednostka przestrzenna
przestrzeń
choropleth map
Tabular Accuracy Index
Boundary Accuracy Index
class division methods
spatial unit
space
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Moisture analysis of building walls using tomographic measurements
Tomasz RYMARCZYK
Paweł TCHÓRZEWSKI
Konrad NIDERLA
Przemysław ADAMKIEWICZ
Konrad KANIA
Jan SIKORA
nr katalogowy: 125677
10.15199/48.2020.04.22
electrical tomography
sensors
inverse problem.
tomografia elektryczna
sensory
zagadnienie odwrtone.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYBRANE METODY CHARAKTERYZACJI MIKROFALOWEJ MATERIAŁÓW MAGNETYCZNIE ŻYROTROPOWYCH
Adam Pacewicz
nr katalogowy: 139013
10.15199/59.2022.4.81
rezonans ferromagnetyczny
kulka YIG
cienka warstwa YIG
metody rezonansowe
szerokość linii rezonansu ferromagnetycznego
ferromagnetic resonance
YIG sphere
thin YIG film
resonance methods
ferromagnetic linewidth
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYBRANE METODY CHARAKTERYZACJI MIKROFALOWEJ MATERIAŁÓW MAGNETYCZNIE ŻYROTROPOWYCH
Adam Pacewicz
nr katalogowy: 139013
10.15199/59.2022.4.81
rezonans ferromagnetyczny
kulka YIG
cienka warstwa YIG
metody rezonansowe
szerokość linii rezonansu ferromagnetycznego
ferromagnetic resonance
YIG sphere
thin YIG film
resonance methods
ferromagnetic linewidth
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYBRANE METODY CHARAKTERYZACJI MIKROFALOWEJ MATERIAŁÓW MAGNETYCZNIE ŻYROTROPOWYCH
Adam Pacewicz
nr katalogowy: 139013
10.15199/59.2022.4.81
rezonans ferromagnetyczny
kulka YIG
cienka warstwa YIG
metody rezonansowe
szerokość linii rezonansu ferromagnetycznego
ferromagnetic resonance
YIG sphere
thin YIG film
resonance methods
ferromagnetic linewidth
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Uszkodzenia i naprawy balkonów i galerii wspornikowych
Piotr Matysek
Krzysztof Koziński
nr katalogowy: 140565
10.15199/33.2022.11.02
balkony
galerie
uszkodzenia
naprawy balkonów i galerii.
balconies
galleries
damage
repair methods of balconies and galleries
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Uszkodzenia i naprawy balkonów i galerii wspornikowych
Piotr Matysek
Krzysztof Koziński
nr katalogowy: 140565
10.15199/33.2022.11.02
balkony
galerie
uszkodzenia
naprawy balkonów i galerii.
balconies
galleries
damage
repair methods of balconies and galleries
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Uszkodzenia i naprawy balkonów i galerii wspornikowych
Piotr Matysek
Krzysztof Koziński
nr katalogowy: 140565
10.15199/33.2022.11.02
balkony
galerie
uszkodzenia
naprawy balkonów i galerii.
balconies
galleries
damage
repair methods of balconies and galleries
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Uszkodzenia i naprawy balkonów i galerii wspornikowych
Piotr Matysek
Krzysztof Koziński
nr katalogowy: 140565
10.15199/33.2022.11.02
balkony
galerie
uszkodzenia
naprawy balkonów i galerii.
balconies
galleries
damage
repair methods of balconies and galleries
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Feature Words Selection for Knowledge-based Word Sense Disambiguation with Syntactic Parsing
Wenpeng LU
Heyan HUANG
Chaoyong ZHU
nr katalogowy: 65410
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Comparison of new DPC methods for two- and three-level AC/DC converters
Krzysztof KULIKOWSKI
Andrzej SIKORSKI
nr katalogowy: 58307
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Pomiary stanu izolacji baterii ogniw – teoria i praktyka
Piotr OLSZOWIEC
nr katalogowy: 50497
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Modeling of Dynamic Regimes of Electromechanical Devices Using Semi-Field Methods
Volodymyr MADAY
Nataliya MUSYKHINA
nr katalogowy: 49727
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Diagnostyka obiektów budowlanych
Jerzy Hoła
Krzysztof Schabowicz
nr katalogowy: 91406
10.15199/33.2015.05.01
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-7
Implementing deterministic methods to solve the inverse problem for the model with lungs and heart in the EIT
Tomasz RYMARCZYK
Barbara STEFANIAK
Konrad KANIA
Michał MAJ
Konrad NIDERLA
nr katalogowy: 126989
10.15199/48.2020.07.23
electrical tomography
image reconstruction
biomedical signal
tomografia elektryczna
rekonstrukcja obrazu
sygnał biomedyczny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Poprawa wykrywalności uszkodzeń izolacji transformatorów metodami DGA przy wykorzystaniu logiki rozmytej
Tomasz PIOTROWSKI
nr katalogowy: 30839
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Przegląd metod do testowania dokładności statycznej urządzeń pomiarowych
Piotr MRÓZ
nr katalogowy: 41231
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA METOD SYNCHRONIZACJI W SIECI NB-IOT
Olga Błaszkiewicz
Piotr Rajchowski
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139007
10.15199/59.2022.4.75
NB-IoT
NPSS
synchronizacja odbiornika
NB-IoT
NPSS
receiver synchronization
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA METOD SYNCHRONIZACJI W SIECI NB-IOT
Olga Błaszkiewicz
Piotr Rajchowski
Jarosław Sadowski
nr katalogowy: 139007
10.15199/59.2022.4.75
NB-IoT
NPSS
synchronizacja odbiornika
NB-IoT
NPSS
receiver synchronization
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-12
Electrochemistry, a tool for the corrosion engineer
PIERR L. BONORA
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 64201
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Review of Voltage Sag Source Identification Methods for Power Quality Diagnosis
Asadollah KAZEMI
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
Hadi ZAYANDEHROODI
nr katalogowy: 78462
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
A Review of Power Quality Monitor Placement Methods in Transmission and Distribution Systems
Asadollah KAZEMI
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
Hadi ZAYANDEHROODI
nr katalogowy: 75080
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
The use of aprosh and kerning in text steganography
Nadya SHUTKO
nr katalogowy: 101238
10.15199/48.2016.10.51
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-7
A fair distribution scheme for joint fingerprinting and decryption methods
Bartosz Czaplewski
nr katalogowy: 99676
10.15199/59.2016.7.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jakość ziarna pszenicy z magazynów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 144367
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Skuteczność metod fizykochemicznych w oczyszczaniu ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 142819
10.15199/62.2023.4.9
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
metody fizykochemiczne
wastewater treatment
poultry industry
physicochemical methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Metody szacowania wskaźnika nagromadzenia odpadów służącego do określenia lokalnego potencjału energetycznego z odpadów komunalnych na terenie gmin w Polsce
Krzysztof Nęcka
Tomasz Szul
nr katalogowy: 140858
10.15199/48.2022.12.59
potencjał energetyczny odpadów komunalnych
metoda szacowania wskaźnika masowego nagromadzenia odpadów
teoria zbiorów przybliżonych
sztuczne sieci neuronowe
model hybrydowy
municipal waste energy potential
method for estimating mass accumulation rate
rough set theory
artificial neural networks
hybrid model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Metody szacowania wskaźnika nagromadzenia odpadów służącego do określenia lokalnego potencjału energetycznego z odpadów komunalnych na terenie gmin w Polsce
Krzysztof Nęcka
Tomasz Szul
nr katalogowy: 140858
10.15199/48.2022.12.59
potencjał energetyczny odpadów komunalnych
metoda szacowania wskaźnika masowego nagromadzenia odpadów
teoria zbiorów przybliżonych
sztuczne sieci neuronowe
model hybrydowy
municipal waste energy potential
method for estimating mass accumulation rate
rough set theory
artificial neural networks
hybrid model
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Metody szacowania wskaźnika nagromadzenia odpadów służącego do określenia lokalnego potencjału energetycznego z odpadów komunalnych na terenie gmin w Polsce
Krzysztof Nęcka
Tomasz Szul
nr katalogowy: 140858
10.15199/48.2022.12.59
potencjał energetyczny odpadów komunalnych
metoda szacowania wskaźnika masowego nagromadzenia odpadów
teoria zbiorów przybliżonych
sztuczne sieci neuronowe
model hybrydowy
municipal waste energy potential
method for estimating mass accumulation rate
rough set theory
artificial neural networks
hybrid model
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanostructuring of metals by hydrostatic extrusion
MAŁGORZATA LEWANDOWSKA
nr katalogowy: 27507
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Macromodelling of Electromechanical Systems Components
Yuriy KOZAK
Bohdan MELNYK
Ivanna NADYCH
nr katalogowy: 49732
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-1
Zabezpieczenie przed korozją metalowych wyrobów budowlanych i metody badań powłok antykorozyjnych w świetle dokumentów Unii Europejskiej
MICHAŁ WÓJTOWICZ
HELENA BOBRYK
nr katalogowy: 49368
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Calculation of Forces Imposed on Particles in AC Dielectrophoresis
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 48800
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Practical aspects of application imaging elements in photometry
Wojciech MOĆKO
nr katalogowy: 37134
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Comparison of induction motor diagnostic methods based on spectra analysis of current and instantaneous power signals
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Dmytro MAMCHUR
Andrii KALINOV
nr katalogowy: 73191
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Methods for the implementation of automatic reclosing on combined overhead and underground cable power lines 110-500 kV
Aleksandr KULIKOV
Pavel PELEVIN
Anton LOSKUTOV
Evgeny KRYUKOV
Alexey LOSKUTOV
nr katalogowy: 138293
10.15199/48.2022.07.08
automatyczne SPZ
kombinowane linie napowietrzne i kablowe
lokalizacja zwarcia
przebiegi fali biegnącej.
automatic reclosing (AR)
combined overhead and cable power lines (OCPLs)
fault location (FL)
traveling wave patterns
.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
Methods for the implementation of automatic reclosing on combined overhead and underground cable power lines 110-500 kV
Aleksandr KULIKOV
Pavel PELEVIN
Anton LOSKUTOV
Evgeny KRYUKOV
Alexey LOSKUTOV
nr katalogowy: 138293
10.15199/48.2022.07.08
automatyczne SPZ
kombinowane linie napowietrzne i kablowe
lokalizacja zwarcia
przebiegi fali biegnącej.
automatic reclosing (AR)
combined overhead and cable power lines (OCPLs)
fault location (FL)
traveling wave patterns
.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Wykres stanu i jego znaczenie w technologii żywności
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 95649
10.15199/64.2015.11-12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of DC current to testing condition of the insulation of electrical machines
Artur POLAK
nr katalogowy: 80862
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Badania symulacyjne wybranych statystycznych metod estymacji czasu opóźnienia sygnałów losowych
Robert HANUS
nr katalogowy: 88154
10.12915/pe.2014.12.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Contraction and elimination methods for finding multiple DC solutions of bipolar circuits
Michał TADEUSIEWICZ
Stanisław HAŁGAS
nr katalogowy: 49699
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Modelling of thixoforming using CFD methods
PIOTR MACIOŁ
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 46241
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
DC measurements method of the thermal resistance of power MOSFETs (Stałoprądowa metoda pomiaru rezystancji termicznej tranzystorów mocy MOS)
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 73350
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
An analogue electronic circuits specification driven testing with the use of time domain response’s features
Piotr Jantos
Tomasz Golonek
Jerzy Rutkowski
nr katalogowy: 64780
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-2
Multilevel hierarchical always cancellation-free symbolic analysis method for large electric networks
Sławomir Lasota
nr katalogowy: 74686
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Application of minimization methods in modeling of converter drives
Ryszard BENIAK
Andrzej WAINDOK
Jan ZIMON
nr katalogowy: 31321
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Fresnel approximations in mathematical expressions Fresnel approximations in mathematical expressions
Roman KUBACKI
Marian WNUK
Jarosław KIELISZEK
nr katalogowy: 40216
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Estimation methods for the Jiles-Atherton model parameters- a review
Krzysztof CHWASTEK
Jan SZCZYGŁOWSKI
nr katalogowy: 40202
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH