Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Czyste ręce to podstawa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Syntetyczne barwniki organiczne w technologii żywności
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 29253
CHŁODNICTWO 2010-3
Barwa opakowań jako element marketingu produktów spożywczych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julita Zapadka
nr katalogowy: 50601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Stabilność karotenoidów w żywności
Arkadiusz Szterk
Piotr P. Lewicki
nr katalogowy: 45313
OPAKOWANIE 2006-2
Barwa opakowań Fizyczny aspekt wrażeń barwnych
Zofia Kolek
nr katalogowy: 18055
AURA 2004-1
BARWA WODY MORSKIEJ
Anna Dorszewska
nr katalogowy: 421
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
BARWA MIĘSA JAKO JEDEN Z DETERMINANTÓW atrakcyjności i jakości produktu spożywczego
Dagmara Dróżdż
nr katalogowy: 135049
AURA 2014-1
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych. Zanieczyszczenia wody (6)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 81803
OPAKOWANIE 2004-3
Wysokiej jakości opakowania do wyrafinowanych potraw
nr katalogowy: 3162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Żywność barwiąca - najlepsza alternatywa dla sztucznych barwników
Jacek Meszka
nr katalogowy: 75473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ impulsowego pola elektrycznego na barwę wina
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
nr katalogowy: 117361
10.15199/48.2018.12.63
impulsowe pole elektryczne
PEF
kolor wina
winogrona
metoda CIELab.
pulsed electric field
PEF
wine colour
grapes
CIELab method.
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 33371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Inteligentna technologia
nr katalogowy: 31189
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Grzybobranie
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31731
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Barwienie papieru barwnikami reaktywnymi
Kazimierz Blus
Jacek Czechowski
nr katalogowy: 48935
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości kształtowania barwy produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 123019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Z sycylijskiej kuchni - na polskie stoły
nr katalogowy: 104994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Na zielono...
J. Perlińska- Szebesta
nr katalogowy: 5923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Barwniki do żywności trudności z ich doborem i stosowaniem
Elżbieta Dłużewska
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Od czego zależy jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Romantycznie w bieli
J. Perlińska-Szebesta
nr katalogowy: 19943
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Na ryby
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12031
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Wpływ barwy papieru na barwę odbitek offsetowych
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 12501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zmiany barwy drewna wenge po obróbce chemicznej i naświetlaniu
Agata Stachowiak-Wencek
Magdalena Zborowska
Bogusława Waliszewska
Włodzimierz Prądzyński
nr katalogowy: 111656
10.15199/62.2018.1.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Technologiczne wsparcie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66294
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (105)
winny maniak
nr katalogowy: 74614
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Doskonałe rozwiązania prosto z natury
nr katalogowy: 65286
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Catering z zasadami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Jazz w restauracjach
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 49035
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
PORADNIK Wino dla inżyniera (135) Wino i mięsa
winny maniak
nr katalogowy: 86826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Apetyt wizualny
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 41512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dawne sposoby konserwowania mięsa w słojach
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Wielcy przy stole
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 40676
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Przy bufecie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 42268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 41505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Na długich dystansach
nr katalogowy: 48015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Barwa mięsa surowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 101641
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Wpływ odmiany jabłek na barwę cydru
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Agnieszka Grzejszczak
Monika Latawiec
Jarosław Markowski
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 101018
10.15199/64.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Pokazowe gotowanie
nr katalogowy: 4166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Kresowe inspiracje
nr katalogowy: 4285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
W aromatycznym dymie
nr katalogowy: 4036
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Gotuj po mistrzowsku
nr katalogowy: 18667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Gotowanie pełną parą
nr katalogowy: 4081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Japońskie ucztowanie
TOMASZ ZIEJĄ
nr katalogowy: 12005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Advocaat na Święta
nr katalogowy: 66922
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XIII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11910
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Właściwości optyczne papierów barwionych wypełnianych
JACEK CZECHOWSKI
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26212
OPAKOWANIE 2012-11
Siła barwy
KAROL SUSKI
nr katalogowy: 72386
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Latarnie morskie
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 62171
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 23010
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Ciemna słodycz
WOJCIECH KOLAMOWSKI
nr katalogowy: 4303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Kresowe nastroje
M.K
nr katalogowy: 4047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Serwujemy sery
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4328
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Dania z rodowodem
nr katalogowy: 4185
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Wino w kuchni
winny maniak
nr katalogowy: 42096
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 46693
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Konfekty, czyli słów kilka o pierwszym dziele cukierniczym
nr katalogowy: 103597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Kuchnia wczoraj i dziś
URSZULA MACHAJ
WANDA MAZUREK
nr katalogowy: 18516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zaprosili nas
nr katalogowy: 4356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Królewskie przystawki
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Jak makiem zasiał
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Wszystko na pokaz
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Warzone i sycone
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12142
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
O piecach raz jeszcze Piece konwekcyjno-parowe
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
NUTRIMIX Polska - innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29257
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-5
Co z tą białością?
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 35564
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Barwa światła emitowanego przez światłowód o skokowym profilu refrakcyjnym
Adam NIKOŁAJEW
nr katalogowy: 25694
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-1
Oczyszczanie wody barwnej w procesach wymiany jonowej i koagulacji
Marek Mołczan
Andrzej Biłyk
nr katalogowy: 23512
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Alergeny w menu restauracji
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 117485
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Festiwal kuchni światowej
nr katalogowy: 51058
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Słodki kolor słońca
IZABELA KRAUS-ŻUR
nr katalogowy: 12143
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Zupa w winnym towarzystwie
MARIUSZ KAPCZYŃSKI
nr katalogowy: 11935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Magazynowanie surowców i potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 65461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Potrawy w dobrych rękach
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 61424
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
"Smaki dzieciństwa"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 89116
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XI) Wstępna obróbka surowców
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Naturalne barwy, które nigdy nie blakną GNT - daj się porwać kolorom!
nr katalogowy: 29446
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Forma i barwa
TERESA IBEK
nr katalogowy: 37372
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Prosto z patelni Patelni - wolnostojące i zblokowane w ciągu technologicznym
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 22931
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Walka na ryby i skorupiaki
nr katalogowy: 66311
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Wiadomości
nr katalogowy: 143996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Organizacja bufetu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 125363
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Mikrofale na fali. Wpływ mikrofalowego ogrzewania żywności na wartość odżywczą potraw
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bezpieczeństwo potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 54030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Świadome zakupy (część 3), tym razem świąteczne
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151734
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Technika na co dzień
nr katalogowy: 95569
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Pieprzno i szafranno
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Konferencje
nr katalogowy: 36852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Gotuj z pasją
nr katalogowy: 84686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Szwedzki blask Pierwsza krakowska restauracja, w której można spróbować dań kuchni fusion w szwedzkim wykonaniu
TZ
nr katalogowy: 4337
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Znakomite Bordeaux i „Sztuka Mięsa”
nr katalogowy: 132679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 39705
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Przepis na dobry lokal
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 64513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Menora
nr katalogowy: 34396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Szkoła trendów kulinarnych
nr katalogowy: 31178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
OPAKOWANIE 2011-12
Mięso bardziej chrupiące w opakowaniu Nordenii
nr katalogowy: 65052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE i trofea
nr katalogowy: 70412
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Farba
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123570
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Tam, gdzie pieprz rośnie
nr katalogowy: 23957
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Szlakiem żętycy i moskoli
nr katalogowy: 122296
AURA 2008-2
Czerwony śledź po europejsku
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 33069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Olbrzymia pełnia smaku
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 30187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Pora na sosy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
W gościnie u Wrochema
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 29155
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Dwa papierobrusy proszę! i Azyl
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 38469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Powiew wielkiego świata
nr katalogowy: 36861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kalorie Wielkiejnocy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Potrawy na winie i wino do potraw
ANNA W.
nr katalogowy: 24640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Ujawnione sekrety
nr katalogowy: 24627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Nowości
nr katalogowy: 72891
OPAKOWANIE 2016-7
Silgan i Pamapol nakarmią pielgrzymów
nr katalogowy: 99609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Królewskie ziele Bazylia i jej wszechstronne właściwości
nr katalogowy: 109866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Fachowe rozpoznanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 66906
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Poezja i proza... na talerzu
nr katalogowy: 124233
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Jakość dobrze wywarzona
nr katalogowy: 109362
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Nie tylko sajgonki
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 69668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
NATURALNA BARWA I AROMAT UZY SKANY DZ IĘKI ZASTOSOWANIU SCANGOLD
Paweł Pełka
nr katalogowy: 94528
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Nowe sensoryczne analizy porównawcze piwa
nr katalogowy: 93607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Z hurtownią Ziarnex w Rynie
nr katalogowy: 34444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Z hurtownią Ziarnex w Rynie
nr katalogowy: 34443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Jesteś tym, co jesz
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 34393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Przy wigilijnym stole
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31732
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Angielskim zwyczajem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Nie tylko "fish & chips"
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 38467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Á la carte
nr katalogowy: 37909
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Na styku wielu kultur
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
KLAUDIA POŁOWIŃSKA
nr katalogowy: 35140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Wojewódzki Lider Smaku
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 90801
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Świąteczne wyzwanie
nr katalogowy: 141263
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Właściwości technologiczne mąki pszennej i możliwości ich modyfikacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 82295
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH