Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Zastosowanie napawania mokro na mokro w procesie apreturowania tkanin
J. Sójka-Ledakowicz
W. Machnowski
nr katalogowy: 6193
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-3
Przegląd ścierniw stosowanych w obróbce strumieniowo-ściernej na sucho i mokro i ich zastosowanie
M. Marcinkowski
nr katalogowy: 17804
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-6
Czyszczenie na mokro jeszcze nigdy nie było tak proste - BÜFA Care 4.0 nareszcie w Polsce
nr katalogowy: 106835
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-12
Obniżenie kosztów o ponad 90% i zmniejszenie wpływu na środowisko naturalne
nr katalogowy: 129422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Dojrzewanie bazy lodowej – jak czas podkręca smak lodów?
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 147195
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Przegląd domieszek przyspieszających dojrzewanie betonu, dostępnych na polskim rynku
Jan Pizoń
nr katalogowy: 88056
OPAKOWANIE 2022-9
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 12.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 139582
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Proces produkcji ABK na przykładzie technologii SW
Anna Skawińska
Zdzisława Owsiak
nr katalogowy: 122383
OPAKOWANIE 2021-5
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 4.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 131773
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Suche jastrychy fermacell
nr katalogowy: 2709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
OPAKOWANIE 2022-1
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 8.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 136022
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-6
Nowe jiggery firmy Mezzera EFI/Reggiani
Marino Bazzoni
nr katalogowy: 106836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Dojrzewanie mąki pszennej a jakość pieczywa
Alicja CEGLIŃSKA
Tadeusz HABER
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Agnieszka ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 20094
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-11
Wpływ obróbki termicznej w różnych mediach na wybarwialność włókien poliakrylonitrylowych barwnikami zawiesinowymi
Ewa Marczak
Piotr Marczak
nr katalogowy: 56085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Próba izolatorów pod sztucznym deszczem
Krystian Leonard CHRZAN
Zbigniew ŚWIERZYNA
nr katalogowy: 72315
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-5
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 26068
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 38435
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-2
Stabilizacja masowa jako nowoczesna metoda wzmacniania podłoża
Małgorzata Jończyk
Klaudia Jendrysik
Piotr Kanty
nr katalogowy: 124974
10.15199/33.2020.02.03
geotechnika
wzmocnienie podłoża
solidyfikacja.
geotechnics
soil strengthening
mass mixing
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Szanowni Czytelnicy!
REDAKCJA
nr katalogowy: 39089
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-12
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 39773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Na sucho i na mokro
nr katalogowy: 33758
SZKŁO I CERAMIKA 2007-2
Energooszczędne technologie przygotowania ceramicznych mas granulowanych
STANISŁAW SERKOWSKI
PIOTR IZAK
nr katalogowy: 25170
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Badania wpływu stopnia rozdrobnienia kamienia wapiennego na jego reaktywność w procesie mokrego odsiarczania spalin
JAN HEHLMANN
MACIEJ JODKOWSKI
nr katalogowy: 32994
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-4
Kanon
nr katalogowy: 89753
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Incremental energy die practices for the manufacture of steel products
THOMAS WILSON TYL
nr katalogowy: 57984
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-26
Dojrzewanie dronów
nr katalogowy: 88743
OPAKOWANIE 2015-4
Etykieta pomaga kreować markę
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 90868
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Możliwość wykorzystania cementu portlandzkiego żużlowego do produkcji elementów prefabrykowanych
Jan Pizoń
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 95132
10.15199/33.2015.11.65
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Nowości
nr katalogowy: 89296
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Efektywne, ekonomiczne i ekologiczne nawierzchnie z asfaltu modyfikowanego gumą w technologii na mokro
Aleksander Zborowski
Paweł Klimaszewski
nr katalogowy: 98100
10.15199/33.2016.04.03
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Charakterystyka zbiorów żyta i pszenicy w Niemczech w 2011 r.
nr katalogowy: 64152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Kawowy terroir
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 83778
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-2
Premix Sp. z o.o – producent innowacyjnych materiałów dla budownictwa inżynieryjnego, komunikacyjnego i hydrotechnicznego
nr katalogowy: 136316
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Innowacyjne rozwiązania CHRYSO
nr katalogowy: 49599
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Kondycjonowanie całych ziaren przeznaczonych na słód
nr katalogowy: 45896
OPAKOWANIE 2012-9
Zmywalne etykiety od Avery Dennison
nr katalogowy: 71151
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Przecinarki do podłoży
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 50937
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. I
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 48882
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Odzyskiwanie chromu z odpadów
LUCJAN PAWŁOWSKI
BRIAN A. BOLTO
MAREK KOTOWSKI
ROBERT McNEILL
nr katalogowy: 108084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Diglycerol as an environmentally friendly performance additive for water-based flexographic printing inks Diglicerol jako przyjazny środowisku środek uszlachetniający do wodnych farb fleksograficznych
Zuzanna Żołek-Tryznowska
Mariusz Tryznowski
Joanna Izdebska
nr katalogowy: 87936
10.12916/przemchem.2014.1970
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 79360
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARCZE,
nr katalogowy: 41868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Wino - istota żywa
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 41664
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-9
Gaz w soli
Kazimierz Gąska
nr katalogowy: 44418
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 86543
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Sposoby realizacji oparcia stropów na ścianach
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 90753
10.15199/33.2015.04.07
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Dojrzewanie do atomu
Marek Bielski
nr katalogowy: 129878
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Chleb Graham
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 88772
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 37–39 z 2021 r. oraz 1 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 137680
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Kalibrowanie modelu współdziałania fundamentu chłodni z podłożem
Mariusz Biały
nr katalogowy: 84018
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
PACKAGING REVIEW 2022-1
The study of the mechanism of image formation during thermal transfer printing on fabric packaging
Oleh Nazar
Svitlana Havenko
Iryna Nazar
Victoria Koczubej
nr katalogowy: 137591
10.15199/42.2022.1.2
tkaninowe torby opakowaniowe
drukowanie termotransferowe
fabric packaging
thermal transfer printing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 8 i 9 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 127552
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Połączony, zautomatyzowany system czyszczenia strumieniowo-ściernego
nr katalogowy: 135039
OPAKOWANIE 2011-11
Lakiery dyspersyjne CZĘŚĆ II
nr katalogowy: 63974
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Model oceny jakości papierów higienicznych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
MARTA ONOPA
nr katalogowy: 112970
10.15199/54.2018.3.1
papier higieniczny
rozciąganie na sucho i na mokro
wodotrwałość
chłonność
szorstkość powierzchni
tissue paper
dry and wet stretching
wet-strength
absorbency
surface roughness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Wpływ wytłaczania papierów higienicznych na ich właściwości fizyczne
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
nr katalogowy: 95830
10.15199/54.2015.12.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Chleb w obrzędach rodzinnych Narodziny - Chrzest
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 97851
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Kukurydza w diecie człowieka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 123577
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Koncepcja dwustumetrowej wieży z fibrobetonu sprężonego pod turbinę wiatrową
Rafał Szydłowski
Małgorzata Mieszczak
nr katalogowy: 93697
10.15199/33.2015.09.37
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
EcoQuip - rewolucyjna alternatywa dla piaskowania
nr katalogowy: 93878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Święte wino z Toskanii
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 97859
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
Zasady montażu pogrubionych płytek ceramicznych metodą "na sucho"
Mariusz Stańczyk
nr katalogowy: 102937
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Nowy środek dyspergująco-zwilżający o charakterze hydrofobowym
Łukasz Toma
Monika Słowikowska
nr katalogowy: 141013
10.15199/62.2022.12.12
środki dyspergująco-zwilżające
środki hydrofobowe
optymalizacja składu farby
wetting and dispersing agents
hydrophobic agents
optimizing of paint composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Nowy środek dyspergująco-zwilżający o charakterze hydrofobowym
Łukasz Toma
Monika Słowikowska
nr katalogowy: 141013
10.15199/62.2022.12.12
środki dyspergująco-zwilżające
środki hydrofobowe
optymalizacja składu farby
wetting and dispersing agents
hydrophobic agents
optimizing of paint composition
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-4
Połączony, zautomatyzowany system czyszczenia strumieniowo-ściernego poprawia jakość i obniża koszty
nr katalogowy: 137149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Wyznaczanie wytrzymałości betonu na podstawie funkcji dojrzałości wg amerykańskiej normy ASTM C1074-11
Aleksandra Mariak
Krzysztof Wilde
nr katalogowy: 90770
10.15199/33.2015.04.19
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Nowe procedury badawcze wprowadzone do zakresu badań laboratoriów Instytutu Włókiennictwa w Łodzi. Cz. I
Beata Witkowska
Małgorzata Szejna
Jerzy Piestrzeniewicz
Stanisława Wróbel
nr katalogowy: 54856
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Korozja siarczanowa cementów portlandzkich zawierających popioły denne
ZDZISŁAW PYTEL
nr katalogowy: 60362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-3
Wynalazki i Udoskonalenia Hutnicze
Marcin Knapiński
nr katalogowy: 139856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-4
Prefabrykowane konstrukcje stalowe w budownictwie inżynieryjnym
Jerzy Bąk
nr katalogowy: 59243
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Wpływ sposobu przygotowania powierzchni ceramik krzemionkowych na wytrzymałość połączenia z materiałem kompozytowym
Barbara Łapińska
Małgorzata I. SZYNKOWSKA
Krzysztof Sokołowski
Dorota Rylska
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 57138
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Dojrzałość organizacyjna i jej wpływ na doskonalenie zarządzania przedsiębiorstwem
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 88613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107662
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Wytrzymałość a trwałość betonów wysokowartościowych po ekspozycji na wysoką temperaturę
Artur Kuś
Mariusz Tomaszewski
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Drzymała
nr katalogowy: 87522
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Możliwości przetwórcze dzikiego ptactwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66663
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-11
Kompostowanie osadów ściekowych - charakterystyka procesu oraz analiza jakości kompostu
Dorota Kulikowska
Magdalena Moszczyńska
nr katalogowy: 55672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Tokajske veber - słowackie złoto znad granicy z Węgrami
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 122776
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Wet grinding effect on the release of phosphate grains and gangue mineral grains of phosphate ores from the Djebel Onk deposit
Assia Boutemdjet
Tourkia Tahri
Ibtissem Zeriri
Zohir Mekti
Wahida Kherfane
Elfahem Sakher
Mehmet Sabri Celik
Nacer Bezzi
Abdellali Bouzenzana
Aissa Benselhoub
nr katalogowy: 150876
10.15199/28.2024.4.3
phosphate
grinder
screening
release
physical treatment
fosforan
mielenie
przesiewanie
uwalnianie
obróbka fizyczna
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Wet grinding effect on the release of phosphate grains and gangue mineral grains of phosphate ores from the Djebel Onk deposit
Assia Boutemdjet
Tourkia Tahri
Ibtissem Zeriri
Zohir Mekti
Wahida Kherfane
Elfahem Sakher
Mehmet Sabri Celik
Nacer Bezzi
Abdellali Bouzenzana
Aissa Benselhoub
nr katalogowy: 150876
10.15199/28.2024.4.3
phosphate
grinder
screening
release
physical treatment
fosforan
mielenie
przesiewanie
uwalnianie
obróbka fizyczna
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Robimy cydr – przygotowanie jabłek do tłoczenia
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-5
Postęp w budowie i eksploatacji tekturnic Cz. 3. Płyty grzewcze, pasy transportowe, wentylatory
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 120355
OPAKOWANIE 2019-3
Opakowania inteligentne: przykłady z życia wzięte
nr katalogowy: 119319
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Składniki nawozowe w strumieniu osadów ściekowych po fermentacji metanowej
Joanna Gluzińska
Jacek Kwiecień
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
nr katalogowy: 59858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Rioja - skarbnica hiszpańskich win
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 88790
SZKŁO I CERAMIKA 2014-5
Ocena środowiskowa technologii wytwarzania proppantu na podstawie analizy LCA - analiza porównawcza
STANISŁAW SERKOWSKI
JERZY KOROL
nr katalogowy: 87107
SZKŁO I CERAMIKA 2013-2
Technologie nadruku wzorów na płytkach ceramicznych
Bogumił Predoń
nr katalogowy: 76251
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Nowe wymagania Unii Europejskiej dotyczące stosowania wybranych dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 86268
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Modelowanie numeryczne złoża warzyw w chłodniach metodą bezpośrednią z uwzględnieniem przewodzenia ciepła wewnątrz warzyw
Aneta Bohojło-Wiśniewska
Adam Łapiński
nr katalogowy: 93067
10.15199/8.2015.7-8.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XIX Szkoła Technologii Fermentacji
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 116199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-3
Problemy zapewnienia jakości hydroizolacji budynków
Robert Wójcik
nr katalogowy: 66675
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Żurawina dla smaku i zdrowia
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 51269
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Sztuczne skóry meblowe. Nowe wymagania jakościowe. Cz. II
Joanna Alvarez
Izabela Wierzbicka
Bogusława Jamrozik
nr katalogowy: 60642
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Granulacja 2018
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 114916
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Odporność włókienniczych wyrobów medycznych na przenikanie bakterii na mokro
Magdalena Kiwała
nr katalogowy: 54535
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Badania nad zastosowaniem w farbach dla budownictwa wodnych dyspersji poliuretanowych opartych na biosurowcach
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ANNA ŚLUSARCZYK
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 93872
10.15199/40.2015.9.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
CHŁODNICTWO 2012-3
Wpływ metody peklowania na stabilność przechowalniczą przetworów mięsnych
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
nr katalogowy: 66790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Badanie możliwości odpopielania papierów higienicznych na drodze frakcjonowanego odkr ylania wybranych mas makulaturowych
HONORATA GRUSZKA
PAWEŁ WANDELT
nr katalogowy: 74998
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Proces peklowania i masowania mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
nr katalogowy: 112886
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-1
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 74019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Postęp w ulepszaniu jakości teksturowanej bibułki higienicznej metodą NTT
KRZYSZTOF Głowacki
nr katalogowy: 83422
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Advances in Coatings Technology ACT'18
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 118581
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-6
Wpływ parametrów mielenia na rozmiar cząstek proszku wanadu oraz właściwości kompozytów Al2O3-V
Kamil Broniszewski
Jarosław Woźniak
Aneta Zawada
Andrzej Olszyna
nr katalogowy: 73477
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
A toxic effect of wastewater from the production of printed circuit boards on activated sludge from municipal wastewater treatment plant Analiza toksycznego wpływu ścieków pochodzących z produkcji obwodów drukowanych na osad czynny z komunalnej oczyszczalni ścieków
Marcin Głodniok
Dariusz Zdebik
Maciej Thomas
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 99637
10.15199/62.2016.7.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 37–39 z 2021 r. oraz 1 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 137680
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 8 i 9 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 127552
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-8
Eliminowanie zakłóceń pochodzących od środków powierzchniowo czynnych w ekstraktach matrycy włókienniczej w oznaczaniu rtęci metodą CVAAS
Agnieszka Dałek
Rafał Milala
nr katalogowy: 71201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
The concept of production of sodium tripolyphosphate with high bulk density as an example of cleaner production Koncepcja wytwarzania tripolifosforanu sodu o podwyższonej gęstości nasypowej jako przykład czystszej produkcji
Katarzyna Gorazda
Zbigniew Wzorek
Regina Kijkowska
Agnieszka Makara
Marcin Banach
nr katalogowy: 101494
10.15199/62.2016.10.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
PATENTY
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 148820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Chemical reactions in the phosphorite-sulfuric acid-urea-water system in relation to process security and product quality. Part 1. System CO(NH2)2-H2SO4-H2O Reakcje chemiczne w układzie fosforyt-kwas siarkowy-mocznik-woda a bezpieczeństwo procesowe i jakość produktu. Cz. I. Układ CO(NH2)2-H2SO4-H2O
Andrzej Biskupski
Sebastian Schab
Mieczysław Borowik
Piotr Rusek
Przemysław Malinowski
nr katalogowy: 92494
10.15199/62.2015.7.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
EL and ITG Characterization of Large Areas Black Silicon Solar Cells VIA Screen Printing
Yehua TANG
Chunlana ZHOU
Wenjing WANG
Su ZHOU
Yan ZHAO
Xiangxin LIU
Lei ZHAO
Hailing LI
Jingwei CHEN
Baojun YAN
Jianming FEI
Hongbin CAO
Xin WU
nr katalogowy: 74348
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-11
Proces destylacji a możliwość przedostania się niebezpiecznych substancji do powietrza oraz metody ich detekcji i pomiaru
PATRYCJA WIERCIŃSKA
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 145992
10.15199/9.2023.11.5
niebezpieczne substancje
gorzelnie
etanol
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
ekspozycja na środowisko
metody pomiarowe
hazardous substances
distillery
ethanol
air pollution
particulate matter
air quality
environmental exposure
measurement methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Oznaczanie zanieczyszczeń śladowych w kwasie ortofosforowym(V) jakości EG metodą ICP-MS
Anna Milde
Mariusz Stypka
nr katalogowy: 148288
10.15199/62.2024.4.11
kwas ortofosforowy(V)
ICP-MS
zanieczyszczenia śladowe
jakość elektroniczna
orthophosphoric acid
ICP-MS
trace impurities
electronic grade (EG)
PACKAGING REVIEW 2022-1
The study of the mechanism of image formation during thermal transfer printing on fabric packaging
Oleh Nazar
Svitlana Havenko
Iryna Nazar
Victoria Koczubej
nr katalogowy: 137591
10.15199/42.2022.1.2
tkaninowe torby opakowaniowe
drukowanie termotransferowe
fabric packaging
thermal transfer printing
PACKAGING REVIEW 2022-1
The study of the mechanism of image formation during thermal transfer printing on fabric packaging
Oleh Nazar
Svitlana Havenko
Iryna Nazar
Victoria Koczubej
nr katalogowy: 137591
10.15199/42.2022.1.2
tkaninowe torby opakowaniowe
drukowanie termotransferowe
fabric packaging
thermal transfer printing
PACKAGING REVIEW 2022-1
The study of the mechanism of image formation during thermal transfer printing on fabric packaging
Oleh Nazar
Svitlana Havenko
Iryna Nazar
Victoria Koczubej
nr katalogowy: 137591
10.15199/42.2022.1.2
tkaninowe torby opakowaniowe
drukowanie termotransferowe
fabric packaging
thermal transfer printing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Kompaktowany ("ciężki") tripolifosforan sodu
Zygmunt Kowalski
Marzena Smol
Joanna Kulczycka
nr katalogowy: 113515
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Zależność pomiędzy przyrostem wytrzymałości na ściskanie i granicznymi naprężeniami przyczepności w okresie dojrzewania betonu – weryfikacja założeń EC2
Andrzej Śliwka
Barbara Wieczorek
Mirosław Wieczorek
nr katalogowy: 147842
10.15199/33.2024.03.02
beton
dojrzewanie
przyczepność
stal
wytrzymałość
concrete
curing
adhesion
steel
strength
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 130542
technika kontrolno-pomiarowa temperatury
dobór i użytkowanie
przetwórstwo mięsa
temperature control and measurement technique
selection and use
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
Wpływ sposobu mineralizacji odcieków składowiskowych zawartość wybranych pierwiastków oznaczanych metodą ICP-OES
Joanna Muszyńska
Jarosław Gawdzik
nr katalogowy: 147952
10.15199/17.2024.3.3
odcieki składowiskowe
proces Fentona
metody mineralizacji
landfill leachate
Fenton process
mineralisation methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-3
Wpływ sposobu usuwania defektów powłok cynkowych wytworzonych metodą zanurzeniową na ich odporność korozyjną
NATALIA DRÓŻDŻ
MACIEJ HAJDUGA
SARA SMOSZNA
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
MICHALINA OLAK
nr katalogowy: 125380
cynkowanie zanurzeniowe (ogniowe)
defekty po cynkowaniu
powłoka cynkowa
odporność korozyjna
hot-dip galvanizing
post-galvanizing defects
zinc coating
corrosion resistance
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-4
PULL-OFF TEST OF ADHESIVE JOINTS BASED ON POLYESTER-GLASS LAMINATE AND ALUMINUM ALLOY
Piotr RYDZOWSKI
Marek ROŚKOWICZ
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 124129
10.15199/160.2019.4.1
Adhesive joints
polyester-glass laminate
aluminum alloy
pull-off strength
Połączenia adhezyjne
laminat poliestrowo-szklany
stop aluminium
wytrzymałość na odrywanie
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Czynniki wpływające na wytrzymałość muru na ściskanie
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 98134
10.15199/33.2016.04.20
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Wpływ wielkości i kształtu próbki na wytrzymałość na ściskanie ABK
Łukasz Drobiec
Radosław Jasiński
nr katalogowy: 101585
10.15199/33.2016.10.18
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Pieczenie chleba w terenie
Bogdan Jaśkiewicz
nr katalogowy: 27782
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Geodeta na wyspach nowego roku
Mariusz Meus
nr katalogowy: 135447
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Praca na cysternie to praca na wysokości
Jacek Sosnowski
nr katalogowy: 112614
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Metody pracy na wysokości
Mariusz Gołkowski
nr katalogowy: 41601
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Notowania pszenicy znalazły się na najniższych poziomach od wybuchu wojny
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 141692
AURA 2015-12
Montaż kolektorów słonecznych
Izabela GÓRALCZYK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 95327
10.15199/2.2015.12.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Odporność farb i tynków elewacyjnych na zabrudzenia miejskie
Dominika Grotowska-Żach
nr katalogowy: 79375
GOSPODARKA WODNA 2007-5
Wpływ budowanego zbiornika Wielowieś Klasztorna na środowisko
ZDZISŁAW MAŁECKI
nr katalogowy: 25773
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Elektrykiem na wakacje – raport
nr katalogowy: 144465
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Życie to nie cyrk
nr katalogowy: 45179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 32296
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-2
Posadowienie estakad Trasy Łazienkowskiej na gruntach słabonośnych
Maciej Maślakowski
Rafał Kuszyk
Artur Zbiciak
Kazimierz Józefiak
nr katalogowy: 82829
AURA 2017-9
Oko za oko...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 109077
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Wypadki
nr katalogowy: 138610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Stawki podatku akcyzowego na wina w krajach unijnych
nr katalogowy: 25008
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Wypadki
nr katalogowy: 138610
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Geodeta na wyspach nowego roku
Mariusz Meus
nr katalogowy: 135447
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-7
Nawierzchnie z SMA na obiektach mostowych
Krzysztof Błażejowski
Krystyna Szymaniak
nr katalogowy: 85606
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-20-21
Tam idzie młodość
nr katalogowy: 71494
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-8
Zakładnicy Czerwonej Pieczątki
Michał PELLOWSKI
nr katalogowy: 121692
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Na bieżąco...
nr katalogowy: 75130
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Wypadki
nr katalogowy: 131966
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
PRODUKTY
nr katalogowy: 140670
OPAKOWANIE 2020-10
Nowa strategia zrównoważonego rozwoju DS Smith
nr katalogowy: 128477
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Rynek amerykański. Dalszy spadek popytu na papiery graficzne spowodowany pandemią
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 128747
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH