Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Przerwa na kawę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 80322
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Brewers Cup - mistrzostwa w zaparzaniu smacznej kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 61435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Prozdrowotne walory pieczywa produkowanego z naturalnie fermentowanych zakwasów
Magdalena Wlod
nr katalogowy: 12605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pełnia smaku
nr katalogowy: 85475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Prozdrowotna innowacyjność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100884
AURA 2016-11
Grzyby prozdrowotne. Przyrodolecznictwo z tradycją odkryte na nowo
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 102091
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Nadawanie barwy peklowniczej - Nowe trendy w produkcji
Barbara Szmyt
Marta Woźniak
Adam Kostecki
nr katalogowy: 105277
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Trendy w kuchni, czyli co jest modne w jedzeniu
nr katalogowy: 97856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Nowa era w parzeniu kawy
nr katalogowy: 70521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Nowa era w parzeniu kawy
nr katalogowy: 54051
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Nie tylko "mała czarna"
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 118542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Kawa ekspresowo
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 31170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Dlaczego The Italian Institute of Coffeeology?
Patrick Chabert
nr katalogowy: 73873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Kawa BOASI - kawa uniwersalna...
Patrick Chabert
nr katalogowy: 72210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Kawa - szkodzi czy pomaga?
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 56225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Kultura picia kawy
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 23299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Olimpijskie laury
nr katalogowy: 84680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Aromatyczny świat kawy
nr katalogowy: 78896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Czy cena kawy zawsze idzie w parze z jakością? Przypadek Kopi Luwak
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Nowe spojrzenie na węglowodany w ciastkarstwie
nr katalogowy: 76979
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
O kawie - ekspresowo
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 46091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mielenie i przechowywanie kawy. Między żarnami
nr katalogowy: 87675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Sprzedajemy kawę
nr katalogowy: 70290
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Ekspresy dla cukierni i kawiarni
nr katalogowy: 33753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kawowe igrzyska
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 39717
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Kawa rozgrzewa ciało i duszę
nr katalogowy: 39003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Irlandzki towarzysz kawy
Daria Majda
nr katalogowy: 73896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Perfekcyjny design
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 44858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Kawa na medal?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 66224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Przerwa na kawę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 100604
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Kofeina w produkcji żywności aspekty prawne i zdrowotne
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 78242
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Ekspres dla ekspertów
nr katalogowy: 18645
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Cenne reakcje
nr katalogowy: 75769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kolumbijski skarb
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 45451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Speciality coffee - czy warto zaufać bariście?
Łukasz Jura
nr katalogowy: 89606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Filiżanka dobrej kawy
nr katalogowy: 22016
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Barista - mistrz kawy
DARIUSZ WASIELEWSKI
nr katalogowy: 11862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Barista - mistrz kawy
DARIUSZ WASIELEWSKI
nr katalogowy: 11862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Ekspresowe zaparzanie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 57392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Co warto wiedzieć o kawie?
nr katalogowy: 58742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Espresso show
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 11863
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Espresso show
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 11863
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 121352
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Coffee biznes. Międzynarodowe spotkanie miłośników i koneserów kawy
MAREK ROBACHA
nr katalogowy: 4141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Sposób na małą czarną
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4276
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 124794
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-10
Wykorzystanie procesu sorpcji do podczyszczania poprodukcyjnych ścieków z przetwórstwa kawy
JACEK PIEKARSKI
TADEUSZ PIECUCH
nr katalogowy: 9318
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Parzymy kawę(I) Przeciętny smakosz kawy nie zadowala się już tylko małą czarną
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Kawa to dochodowy biznes
nr katalogowy: 122768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Ekwador - nowe źródło kaw speciality?
Łukasz Jura
nr katalogowy: 89114
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Rozmowy przy kawie Kawa alternatywnie
nr katalogowy: 83443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Kawa po polsku
Anna Owczarek
nr katalogowy: 66764
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Wyzwania pod znakiem kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 59495
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Aromatyczna kawa w piekarni
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 92630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
WMF 950 S – najmniejszy profesjonalny ekspres do kawy
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 139685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
20 lat kawy Segafredo w Polsce
nr katalogowy: 140248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Ekspres przyszłości wpływa na wielkiej fali
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 138272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Kawowe laboratorium
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 79484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Czy kawa może poprawiać jakość życia starszych osób?
nr katalogowy: 145682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Niepowtarzalny aromat kawy
Grażyna Budryn
nr katalogowy: 23773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
O Sowa Caffe
nr katalogowy: 122770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Z filiżanką na równiku
nr katalogowy: 36599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
FAEMINA – najmłodsze dziecko producenta profesjonalnych ciśnieniowych ekspresów do kawy FAEMA
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 137861
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
WMF 950 S – najmniejszy profesjonalny ekspres do kawy
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 139685
OPAKOWANIE 2017-7
System TLM firmy Schubert: przestrzeń znaczy pieniądz
nr katalogowy: 107518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Styczeń z Marcinem
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 49044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Kawowa Jesień
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 48590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Dobra kawa, czyli dobrze przyrządzona
Anna Owczarek
nr katalogowy: 69608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Kawowe Mistrzostwo
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 58082
AURA 2024-9
Fusy z kawy
Amelia TOMASIK
nr katalogowy: 150515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Tradycja przegrywa z elektroniką
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 29589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nie należy bać się sędziów
MAREK ROBACHA
nr katalogowy: 24630
OPAKOWANIE 2007-1
Mrożona kawa z doskonałych kubeczków
nr katalogowy: 23727
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Olimpiada Kawy
nr katalogowy: 51632
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Od Apeninów do... Sao Paulo
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 44999
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Bezkofeinowa stale atrakcyjna
RENATA ZAWADZKA- BEN DOR
nr katalogowy: 43762
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Uprawa i zbiór kawy
Patrick Chabert
nr katalogowy: 72875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Kawę proszę! Najlepszą!
nr katalogowy: 65774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Kawa niejedno ma imię - tworzymy kawowe menu
Anna Owczarek
nr katalogowy: 68245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
20 lat kawy Segafredo w Polsce
nr katalogowy: 140248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Mokka kontra espresso
nr katalogowy: 23780
OPAKOWANIE 2015-11
Sonoco CoffeeCan - świeża kawa w tekturze
nr katalogowy: 94920
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Nowa era w parzeniu kawy
nr katalogowy: 74947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 42280
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Co się kryje w filiżance?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 65000
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
A może kawę do ciastka?
Agnieszka Huszczyńska
Anna Owczarek
nr katalogowy: 67481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Alternatywa dla espresso
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78891
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Gdy liczy się kawa
nr katalogowy: 106249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Groźne anomalie pogodowe
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 28985
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Specjalnie dla miłośników kawy
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 122769
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Legendarny E61
nr katalogowy: 94680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Wpływ warunków przechowywania na jakość wina
Anna Flis
Paulina Karczmarczyk
dr inż. Przemysław Dmowski
nr katalogowy: 102831
10.15199/64.2016.12.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Bariści z fantazją
nr katalogowy: 87002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Przedświąteczne emocje
Anna Mirończuk
nr katalogowy: 97177
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Dobry produkt, w dobrej cenie. Rozmowa z Kamilem Spiechowiczem, właścicielem rodzinnej palarni kawy Harmonia
nr katalogowy: 138670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Konkursowe święta
nr katalogowy: 103534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
FAEMINA – najmłodsze dziecko producenta profesjonalnych ciśnieniowych ekspresów do kawy FAEMA
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 137861
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Skąd pochodzi smak i aromat kawy?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 83178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Nie tylko szafy na wino
nr katalogowy: 123624
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kawiarniane potyczki
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 63460
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Kawowe laboratorium
nr katalogowy: 124876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Duet kulinarno-kawowy
nr katalogowy: 112582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
A może chałka do porannej kawy?
nr katalogowy: 149846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Kawa przyciąga
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 105339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Ocena sensoryczna
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 88785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
OPAKOWANIE 2018-5
Ekologiczny polietylen do pakowania kawy
nr katalogowy: 113725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Kawowy bukiet
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 84374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Czysta, czarna przyjemność
nr katalogowy: 83919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Kawowo-mleczne niuanse
Marcin Rusnarczyk
nr katalogowy: 86451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
"Kawa nie rośnie we Włoszech"
nr katalogowy: 71382
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Kawa po wiedeńsku
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 69676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Ekspres przyszłości wpływa na wielkiej fali
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 138272
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
OD REDAKCJI
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 150872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Jak rozpoznać jakość kawy?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 76980
OPAKOWANIE 2022-1
Zaczęło się od kawy...
nr katalogowy: 136019
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Kawa może smakować inaczej
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 112500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Dylemat kawowej kwasowości
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 86258
OPAKOWANIE 2019-4
Przemysł i nauka pracują nad opakowaniami na kawę
nr katalogowy: 119864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Kawa dla zaawansowanych
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91216
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Kawa jako superfood
nr katalogowy: 149857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Vademecum cafe
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 86450
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Mleko kozie wybryk czy dar natury
Katarzyna Kycia
Paula Szymczak
nr katalogowy: 80052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
CHŁODNICTWO 2015-6
Właściwości bułek pszennych chłodzonych i głęboko mrożonych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 92142
10.15199/8.2015.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
ALEKSANDRA MARCINIAK
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Lavazza !Tierra!: historia zrównoważonego rozwoju skryta w każdym kubku
nr katalogowy: 128558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Lavazza !Tierra!: historia zrównoważonego rozwoju skryta w każdym kubku
nr katalogowy: 128558
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne
Anna Diowksz
nr katalogowy: 5143
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Zwycięstwo smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 50352
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 49024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Dlaczego robimy "ślepy" cupping?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87987
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 43862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 43722
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Akademia espresso
nr katalogowy: 42277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Pasja bez granic
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47239
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Strefa kawy
nr katalogowy: 46097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
EuroGastro 2012, czyli doskonałe miejsce dla branży cukierniczej
nr katalogowy: 64996
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Jak kawa wpływa na ciśnienie krwi?
nr katalogowy: 149856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Sobota przy kawie
nr katalogowy: 22943
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Czym kierować się przy wyborze ekspresu automatycznego? (Cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 132760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowa fascynacja
DOMA
nr katalogowy: 11864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Poradnik Baristy
nr katalogowy: 4345
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Twardzielka
nr katalogowy: 12046
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowa fascynacja
DOMA
nr katalogowy: 11864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Espresso dla zaawansowanych
nr katalogowy: 4309
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Spotkania z kawą
nr katalogowy: 12049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Kawa w kolorze blue
nr katalogowy: 12047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jak marzenie
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Przerwa na kawę
DOROTA SOBOLEWSKA
nr katalogowy: 4311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
W poszukiwaniu wyrafinowanego smaku
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Najlepsi z najlepszych
DARIUSZ WASIELEWSKI
nr katalogowy: 4244
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Kompozycja doskonała
nr katalogowy: 11951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Mała czarna, czy duża łaciata?
Magda Weiss
nr katalogowy: 46094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Mistrzostwo po raz trzeci
nr katalogowy: 59496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 118729
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH