Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wykorzystanie suchego lodu do czyszczenia urządzeń i instalacji elektrycznych pracujących pod napięciem
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 102588
10.15199/48.2016.12.05
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-10
The Effect of Heat Transfer Coefficient on Ice layer Thickness on Water Surface (Communication)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 122938
10.15199/9.2019.10.4
Ice layer on water surface
time of ice layer creation
warstwa lodu na powierzchni wody
czas tworzenia się warstwy lodu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
OPAKOWANIE 2007-2
Wystawa ICE nabiera "wiatru w żagle" w drodze do bezprecedensowego sukcesu
nr katalogowy: 24301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Justification of ice melting capacity on 6-10kV OPL distributing power networks based on fuzzy modeling
Oleksandr A. SAVCHENKO
Oleksandr O. MIROSHNYK
Stanislav V. DYUBKO
Taras SHCHUR
Paweł KOMADA
Kanat MUSSABEKOV
nr katalogowy: 119947
10.15199/48.2019.05.26
melting of ice
fuzzy sets
electric networks.
topienie lodu
zbiory rozmyte
sieci elektryczne
OPAKOWANIE 2005-10
Wystawa ICE na fali ciągłego wzrostu dzięki nowej powierzchni ekspozycyjnej
nr katalogowy: 11312
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
ICE - partner firm polskich
nr katalogowy: 19983
OPAKOWANIE 2015-3
Trzy dni z przetwórstwem opakowań
nr katalogowy: 90324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
PRO-ICE przykładem polskiego sukcesu
nr katalogowy: 19033
OPAKOWANIE 2005-5
Konferencja prasowa ICE
Monika Mularska
nr katalogowy: 11190
OPAKOWANIE 2006-1
Wielki sukces wystawy ICE w Monachium
M.F.
nr katalogowy: 18098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
ICE - partner firm polskich do konfaktów z Włochami
nr katalogowy: 7150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Konkurs Nestle Ice Cream. Hit sezonu - po raz drugi
Marta Stus
nr katalogowy: 12684
OPAKOWANIE 2013-2
ICE Europe: opakowania giętkie na pierwszym planie
nr katalogowy: 74754
OPAKOWANIE 2006-5
Wystawa ICE UK znowu na drodze do sukcesu
M. F.
nr katalogowy: 17987
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Lód od zaraz
nr katalogowy: 79806
OPAKOWANIE 2009-4
"Wytłaczanie folii opakowaniowej i techniki mieszania"
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 44159
OPAKOWANIE 2007-6
ICE 2007
nr katalogowy: 27389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Inter-Ice - kolejne interesujące spotkanie
Marta Stus
nr katalogowy: 24464
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Smurfit Kappa Doświadczenie nagrodzone
nr katalogowy: 100458
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
HIT SEZONU zakończony!
nr katalogowy: 28989
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Lód od zaraz
nr katalogowy: 80332
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Zawiesiny lodowe - proces produkcji i możliwości zastosowań
Wojciech Przedworski
nr katalogowy: 110092
10.15199/8.2017.9-10.2
zawiesiny lodowe
lód binarny
generator lodu
ice slurry
binary ice
ice generator
GOSPODARKA WODNA 2024-10
Engineering and research problems related to ice phenomena at the Gdańsk Water Node
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 151187
10.15199/22.2024.10.1
Gdańsk Water Node
lower Vistula
ice jam floods
Włocławek reservoir
research programs
Gdański Węzeł Wodny
dolna Wisła
powodzie zatorowe
zbiornik Włocławek
programy badawcze
OPAKOWANIE 2007-I
ICE Winds up for Action
nr katalogowy: 25072
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
OPAKOWANIE 2017-4
Wyspecjalizowane i międzynarodowe
nr katalogowy: 105166
OPAKOWANIE 2022-12
CCE International i ICE Europe powrócą w 2023 roku
nr katalogowy: 141130
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Brush-less Direct Current Machine Coupled with Internal Combustion Engine
Primož BAJEC
Peter URŠIČ
Gverino RATOŠA
Boštjan PEVEC
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 40199
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Badanie przepływu zawiesiny lodowej przez zawór kulowy
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 104209
10.15199/8.2017.1-2.4
OPAKOWANIE 2011-7
Prezentacje maszyn na żywo - atrakcją nowych hal
nr katalogowy: 60757
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Wykorzystanie BIM przy projekcie Centrum Kongresowego ICE w Krakowie
Tomasz Olszewski
nr katalogowy: 84067
OPAKOWANIE 2017-2
Technologiczne innowacje i najnowsze trendy
nr katalogowy: 104214
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Radarowe obrazy satelitarne Sentinel-1 – nowe źródło danych w badaniach procesów korytowych i zjawisk lodowych na dolnej Wiśle
KLAUDIA KRYNIECKA
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 137894
10.15199/22.2022.6.3
obrazy radarowe Sentinel-1
zjawiska lodowe
morfologia koryta rzeki
dolna Wisła
Sentinel-1 radar images
ice phenomena
riverbed morphology
lower Vistula River
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Radarowe obrazy satelitarne Sentinel-1 – nowe źródło danych w badaniach procesów korytowych i zjawisk lodowych na dolnej Wiśle
KLAUDIA KRYNIECKA
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 137894
10.15199/22.2022.6.3
obrazy radarowe Sentinel-1
zjawiska lodowe
morfologia koryta rzeki
dolna Wisła
Sentinel-1 radar images
ice phenomena
riverbed morphology
lower Vistula River
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Inter-Ice 2008
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Rzeźbiarze z ICE TEAM ponownie wicemistrzami świata!
Magdalena Durka
nr katalogowy: 59347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 102665
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-10
Badania numeryczne rozdziału powietrza wentylacyjnego w hali krytego lodowiska
BARBARA LIPSKA
PIOTR KOPER
KAMIL JOPERT
ZBIGNIEW TRZECIAKIEWICZ
nr katalogowy: 62864
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
High voltage converter design for a belt alternator starter
David STOJAN
Peter SEVER
Janko HORVAT
nr katalogowy: 58549
CHŁODNICTWO 2010-10
Wpływ częściowego zastąpienia sacharozy polidekstrozą na jakość lodów nisko zamrożonych
Małgorzata Jasińska
Karolina Gaczkowska
Krystian Wąsik
nr katalogowy: 54606
GOSPODARKA WODNA 2020-4
Zjawiska lodowe na Zbiorniku Włocławskim i ich wpływ na warunki hydrauliczne i bezpieczeństwo
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 126041
Wisła dolna
zagrożenia powodziowe
kaskada
zjawiska lodowe
Lower Vistula
flood threat
cascade
ice phenomena
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Inter-Ice 2004
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmrożona perfekcja
nr katalogowy: 18634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
INTER-ICE 2003
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Jubileusz Pro-Ice
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 4825
CHŁODNICTWO 2009-5
Ekonomiczna ocena wytwarzania wody lodowej w elektrociepłowni. Część 2
ANDRZEJ SCHROEDER
JAN ŁACH
SŁAWOMIR POSKROBKO
nr katalogowy: 44584
OPAKOWANIE 2022-2
Wiosenne wystawy w Monachium coraz bliżej
nr katalogowy: 136497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Lodowe hity
nr katalogowy: 11902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Finał Hitu Sezonu w Sopocie
nr katalogowy: 19041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Cukiernia i piekarnia przykładami polskiego sukcesu
nr katalogowy: 4968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Mistrzostwa Świata Cukierników - Rimini 2004
nr katalogowy: 4855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
OPAKOWANIE 2019-3
Rekordowe targi CCE International i ICE Europe 2019
nr katalogowy: 119310
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Modelling of dry-band arcs on ADSS cable sheath – signal acquisition, processing and analysis
Barbara FLORKOWSKA
Marek FLORKOWSKI
Paweł ZYDROŃ
nr katalogowy: 52144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Inter-Ice. Jakość, prozdrowotność, przepisy
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Unifme. Torcik Venecja
nr katalogowy: 12753
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
OPAKOWANIE 2022-12
CCE International i ICE Europe powrócą w 2023 roku
nr katalogowy: 141130
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Wpływ doboru ochrony od przepięć i doboru wymaganej wytrzymałości izolacyjnej na awaryjność transformatorów suchych SN/nn
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 143308
10.15199/74.2023.5.3
transformatory SN/nn
transformatory suche żywiczne
ochrona od przepięć
wytrzymałość izolacyjna
MV/LV transformers
dry-type resin transformers
overvoltage protection
insulation strength
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Wpływ doboru ochrony od przepięć i doboru wymaganej wytrzymałości izolacyjnej na awaryjność transformatorów suchych SN/nn
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 143308
10.15199/74.2023.5.3
transformatory SN/nn
transformatory suche żywiczne
ochrona od przepięć
wytrzymałość izolacyjna
MV/LV transformers
dry-type resin transformers
overvoltage protection
insulation strength
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-8
Columbia rozpoczęła współpracę z firmą Michelin
nr katalogowy: 108924
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Incremental energy die practices for the manufacture of steel products
THOMAS WILSON TYL
nr katalogowy: 57984
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Detekcja wyładowań niezupełnych w transformatorach suchych średniego napięcia
Andrzej Mrozik
nr katalogowy: 139767
10.15199/48.2022.10.47
wylądowania niezupełne
transformator
izolacja
partial discharge
transformer
insulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Detekcja wyładowań niezupełnych w transformatorach suchych średniego napięcia
Andrzej Mrozik
nr katalogowy: 139767
10.15199/48.2022.10.47
wylądowania niezupełne
transformator
izolacja
partial discharge
transformer
insulation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-12
BARDZIEJ KOMFORTOWA TELEFONIA: FRITZ!FON UCZY SIĘ MÓWIĆ
nr katalogowy: 141279
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
CHŁODNICTWO 2018-4
Problemy w badaniach przepływu zawiesiny lodowej
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 115884
10.15199/8.2018.4.2
zawiesina lodowa
zawór regulacyjny
przetwornik różnicy ciśnień
mieszanina dwufazowa
ice slurry
control valve
pressure difference converter
two-phase mixture
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Modelowanie matematyczne transportu lodu w rejonie projektowanego Stopnia Wodnego Siarzewo
TOMASZ KOLERSKI
KRZYSZTOF WRZOSEK
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
KRZYSZTOF POLAK
nr katalogowy: 128742
stopień Siarzewo
dynamika lodów
modelowanie matematyczne
symulacje numeryczne
Siarzewo dam
ice dynamics
mathematical modeling
numerical simulations
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Komfort cieplny na trybunach krytego lodowiska - analiza cieplno-przepływowa typu CFD
Joanna Ropicka
Sławomir Pietrowicz
nr katalogowy: 106011
10.15199/8.2017.4-5.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Spaghetti Ice
nr katalogowy: 34459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Intrygujące kształty
nr katalogowy: 24620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Moda na lody
nr katalogowy: 24631
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Najnowsze wymagania dla transformatorów suchych oraz nowoczesne metody monitoringu i projektowania transformatorów wpływające na niezawodność podczas eksploatacji
Piotr Wolnik
nr katalogowy: 144049
10.15199/74.2023.7.3
transformator suchy
monitoring transformatorów
certyfikacja
klasy środowiskowe
załączanie transformatora
rezonans w uzwojeniu
dry type transformer
transformer monitoring
certification
environmental classes
switching on the transformer
intra winding resonance
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Najnowsze wymagania dla transformatorów suchych oraz nowoczesne metody monitoringu i projektowania transformatorów wpływające na niezawodność podczas eksploatacji
Piotr Wolnik
nr katalogowy: 144049
10.15199/74.2023.7.3
transformator suchy
monitoring transformatorów
certyfikacja
klasy środowiskowe
załączanie transformatora
rezonans w uzwojeniu
dry type transformer
transformer monitoring
certification
environmental classes
switching on the transformer
intra winding resonance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hydrocolloids and their role in pharmaceutical dry emulsions Hydrokoloidy i ich rola w farmaceutycznych emulsjach suchych
Agnieszka Kulawik-Pióro
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 97892
10.15199/62.2016.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Od Apulii po Toskanię
nr katalogowy: 35796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Seminaria lodziarskie SAVPOL 2019
nr katalogowy: 119915
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
CCE International i ICE Europe
nr katalogowy: 90278
OPAKOWANIE 2023-2
Przyjazne dla użytkownika zarządzanie danymi w Produkcji 4.0
nr katalogowy: 142051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Power management in series hybrid drive
Lech M. GRZESIAK
Bartłomiej UFNALSKI
Arkadiusz KASZEWSKI
Grzegorz GĄBKA
Paweł ROSZCZYK
nr katalogowy: 67737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Application of the image analysis methods for the estimation of the ice and snow coverage of power transmission lines
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 55835
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Nowe czynniki wtórnych obiegów chłodniczych
Zbysław Pluta
nr katalogowy: 91386
10.15199/8.2015.4-5.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Pokazy w firmie GIKO
nr katalogowy: 114044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
ICE/TUIS - międzynarodowe systemy informacji o chemikaliach i ratownictwie chemicznym
Wacław Kozioł
nr katalogowy: 42726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Jubileusz firmy GIKO
nr katalogowy: 144836
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Rola suchego zbiornika przeciwpowodziowego Szalejów Górny na rzece Bystrzyca Dusznicka ze szczególnym uwzględnieniem jego zdolności do redukcji fali wezbraniowej
MAKSYMILIAN POŁOMSKI
nr katalogowy: 137895
10.15199/22.2022.6.4
suchy zbiornik
powódź
hydrologia
transformacja fali
dry reservoir
flood
hydrology
wave transformation
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Rola suchego zbiornika przeciwpowodziowego Szalejów Górny na rzece Bystrzyca Dusznicka ze szczególnym uwzględnieniem jego zdolności do redukcji fali wezbraniowej
MAKSYMILIAN POŁOMSKI
nr katalogowy: 137895
10.15199/22.2022.6.4
suchy zbiornik
powódź
hydrologia
transformacja fali
dry reservoir
flood
hydrology
wave transformation
CHŁODNICTWO 2018-3
Badanie zależności współczynników strat miejscowych w zaworach kulowych od liczby Reynoldsa z modelu Binghama
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 114899
10.15199/8.2018.3.2
zawiesina lodowa
opory przepływu
zakres laminarny
straty miejscowe
zawór kulowy
model Binghama
ice slurry
flow resistance
viscous flow
loss coefficients
ball valve
Bingham model
OPAKOWANIE 2012-5
CCE International: debiut już w przyszłym roku
nr katalogowy: 67890
OPAKOWANIE 2022-2
Wiosenne wystawy w Monachium coraz bliżej
nr katalogowy: 136497
OPAKOWANIE 2018-12
CCE International i ICE Europe 2019 znów razem
nr katalogowy: 117919
OPAKOWANIE 2019-2
CCE International oraz ICE Europe: podwójna dawka wiedzy
nr katalogowy: 118781
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Barwienie ciągle przy wykorzystaniu przegrzanej pary wodnej
nr katalogowy: 13946
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
OPAKOWANIE 2011-5
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 59452
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Kłopot czy dziedzictwo narodowe?
Józef Trzionka
nr katalogowy: 51753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Moc lodowych łakoci - inauguracja sezonu lodziarskiego
nr katalogowy: 97857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rekordowe ceny kakao
nr katalogowy: 151426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rekordowe ceny kakao
nr katalogowy: 151426
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2006 r.
nr katalogowy: 22398
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Systemy mineralnych posadzek przemysłowych...
Krzysztof Gielnik
nr katalogowy: 38160
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
technika na co dzień
nr katalogowy: 51831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Cztery miasta opanowane przez lodziarzy
nr katalogowy: 67490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Non solo gelato - nie tylko lody...
nr katalogowy: 76281
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Wysokonapięciowe linie napowietrzne a osad lodowy na przewodach
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 114240
10.15199/74.2018.6.1
wysokonapięciowe linie napowietrzne
osad lodowy
zimowe warunki atmosferyczne a linie napowietrzne
high voltage overhead lines
ice loading
winter conditions
overhead lines
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
ODZIEŻ 2007-1
Szwalnia 2007
B. Wziątek
nr katalogowy: 24431
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-6
Polartec na wiosnę i lato
nr katalogowy: 77877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Identification of operating conditions of transformer working in power electronics circuit
Tadeusz GLINKA
Waldemar OLECH
Barbara KULESZ
Andrzej SIKORA
nr katalogowy: 81905
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Parabens in sewage sludges in selected wastewater treatment plants in Poland Parabeny w osadach ściekowych w wybranych oczyszczalniach ścieków w Polsce
Marta Kijeńska
Lidia Tokarz
Andrzej Barański
Barbara Gworek
nr katalogowy: 97250
10.15199/62.2016.3.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Hydrogen production by dry reforming of kerosene using microwave plasma
Bartosz HRYCAK
Robert MIOTK
Dariusz CZYLKOWSKI
Mariusz JASINSKI
Jerzy MIZERACZYK
Mirosław DORS
nr katalogowy: 99971
10.15199/48.2016.08.11
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Porównanie odbitek elektrofotograficznych zadrukowanych tonerem suchym i ciekłym na papierach powlekanych i niepowlekanych
Katarzyna Piłczyńska
nr katalogowy: 131880
10.15199/54.2021.5.1
drukowanie cyfrowe
elektrofotografia
toner suchy
toner ciekły
papiery powlekane
papiery niepowlekane
electrophotography
digital printing
liquid toner
dry toner
coated and uncoated papers
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Porównanie odbitek elektrofotograficznych zadrukowanych tonerem suchym i ciekłym na papierach powlekanych i niepowlekanych
Katarzyna Piłczyńska
nr katalogowy: 131880
10.15199/54.2021.5.1
drukowanie cyfrowe
elektrofotografia
toner suchy
toner ciekły
papiery powlekane
papiery niepowlekane
electrophotography
digital printing
liquid toner
dry toner
coated and uncoated papers
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Chłodzenie wnętrzowych stacji transformatorowych SN/nn dla fotowoltaiki
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 142761
10.15199/74.2023.4.5
transformator olejowy
transformator suchy
stacja transformatorowa SN/nn
fotowoltaika
wentylacja
oil-immersed type transformer
dry-type transformer
MV/LV transformer substation
photovoltaics
ventilation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Chłodzenie wnętrzowych stacji transformatorowych SN/nn dla fotowoltaiki
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 142761
10.15199/74.2023.4.5
transformator olejowy
transformator suchy
stacja transformatorowa SN/nn
fotowoltaika
wentylacja
oil-immersed type transformer
dry-type transformer
MV/LV transformer substation
photovoltaics
ventilation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
CCE International 2019 i ICE Europe 2019
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 119370
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Electric Power System of Tu-154M Passenger Aircraft
Jacek F. GIERAS
nr katalogowy: 74458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
AURA 2020-11
Dżdżownice i rozmarzanie Arktyki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128913
10.15199/2.2020.11.3
Arktyka
zmiany klimatu
dżdżownice
gatunek zawleczony
albedo
Arctic
climate change
earthworms
introduced species
albedo
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Polartec na zimę
nr katalogowy: 81343
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Zwiększenie wydajności i efektywności energetycznej maszyny papier niczej dzięki zastosowaniu układów EV EasyOne i EV T rim Booster
nr katalogowy: 86877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Duża różnorodność, wysoka jakość
nr katalogowy: 49904
OPAKOWANIE 2022-3
Targowe trio ponownie na żywo
nr katalogowy: 136895
PACKAGING REVIEW 2022-1
Exhibition trio for the converting and corrugated packaging industry
Anna Naruszko
nr katalogowy: 137594
OPAKOWANIE 2023-2
Przyjazne dla użytkownika zarządzanie danymi w Produkcji 4.0
nr katalogowy: 142051
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-5
Zabezpieczanie przed korozją
nr katalogowy: 148653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Zalety suszarni daszkowej Eco Dry
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105095
GOSPODARKA WODNA 2019-1
Ocena stateczności zapory ziemnej suchego zbiornika przeciwpowodziowego Roztoki Bystrzyckie w trakcie przejścia fali powodziowej
ANDRZEJ BATOG
MICHAŁ PACHNICZ
ADRIAN RÓŻAŃSKI
MACIEJ SOBÓTKA
DAMIAN STEFANIUK
GRZEGORZ CHUDY
TOMASZ WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 118159
filtracja
grunt nienasycony
stateczność
przepływ nieustalony
filtration
unsaturated soil
stability
transient water flow
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Design of permanent magnet synchronous machine for micro-hybrid electric vehicle operation
Bojan ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 64315
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-2
Innowacyjne systemy mineralnych posadzek przemysłowych firmy CEMCOM
Izabela Poniży-Kozłowska
nr katalogowy: 66018
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości cieplne elementów murowych z ABK
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 137206
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH