Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-9
Kruchość wodorowa i opóźnione pękanie
Z. Szklarska-Śmiałowska
nr katalogowy: 10935
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
KRUCHOŚĆ WODOROWA Wyjątkowy problem inżynierii materiałowej
nr katalogowy: 146403
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
KRUCHOŚĆ WODOROWA Wyjątkowy problem inżynierii materiałowej
nr katalogowy: 146403
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Kruchość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31194
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-5
Techniczna kruchość bytu?
Marek W. Bielski
nr katalogowy: 50502
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola i znaczenie dźwięku w ocenie jakości żywności
Agata Marzec
nr katalogowy: 147270
10.15199/65.2024.2.4
Akustyka
kruchość
chrupkość
tekstura
Acoustics
crispness
crunchiness
texture
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-2
Model kruchych uszkodzeń betonu
G. Golewski
T. Sadowski
nr katalogowy: 17623
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-12
CYKL BEZ ZARZUTU - Spękania i utrata przyczepności powłok wskutek kruchości
nr katalogowy: 10976
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-3
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 112635
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część I)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 85729
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Rockfon - sufity podwieszone - trwałe i łatwe w eksploatacji
Michał Dylewski
nr katalogowy: 37514
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-9
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 29939
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 125807
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-4-5
Naprężenie a odkształcenie w kruchości wodorowej metali
URSZULA HADAM
TADEUSZ ZAKROCZYMSKI
nr katalogowy: 51230
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-1
Wykorzystanie modelu plastyczności Argona do prognozowania właściwości wytrzymałościowych tworzywa epoksydowego ePy
MAGDALENA URBANIAK
nr katalogowy: 23902
CHŁODNICTWO 2019-2
Czynniki kształtujące barwę i kruchość chłodzonego mięsa wołowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Julia Rutkowska
nr katalogowy: 120118
10.15199/8.2019.2.4
mięso wołowe
barwa
kruchość
beef
colour
tenderness
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Kruchość wodorowa złączy spawanych blach grubych ze stali XABO 960 do ulepszania cieplnego
MAREK OPIELA
WOJCIECH KRUKIEWICZ
nr katalogowy: 39168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 126604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 128978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Ibis. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 131195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 128978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Ibis. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 131195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 116900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 124729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 122156
OPAKOWANIE 2019-5
Plastik i kauczuk: małżeństwo doskonałe?
nr katalogowy: 120407
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Właściwości sensoryczne pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78272
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Analiza przyczyn uszkodzeń części złącznych cynkowanych galwanicznie
Ilona SZŁAPA
Dariusz JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 99433
10.15199/40.2016.7.2
OPAKOWANIE 2017-5
Dobór folii do rodzaju produktu i sposobu jego pakowania
nr katalogowy: 106026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Celowość stosowania zabiegu mechanicznej tenderyzacji do poprawy kruchości wieprzowiny kulinarnej
Fabian Magda
nr katalogowy: 46580
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Wieprzowina QAFP - najlepsza w kuchni!
nr katalogowy: 72547
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Pęknięcia śrub (cz. 2)
Krzysztof Chodnikiewicz
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 131111
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 129963
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Od zecera do komputera
Elżbieta Maszer
nr katalogowy: 59200
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wpływ głodówki przedubojowej na właściwości technologiczne i sensoryczne mięśnia najdłuższego grzbietu (M. longissimus dorsi) u świń
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53487
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Kurki, prawdziwki i trufle
nr katalogowy: 115763
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-9
Bezpieczeństwo i komfort pracy w zakładzie przetwórstwa szkła
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 133369
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wpływ wodoru na stale konstrukcyjne stosowane w sprzęcie i urządzeniach do jego transportu i magazynowania
Mateusz Masłowski
Marek Czupski
Piotr Kasza
Rafał Moska
nr katalogowy: 147832
10.15199/62.2024.3.11
wodór
korozja
kruchość wodorowa
transport wodoru
magazynowanie wodoru
hydrogen
corrosion
hydrogen embrittlement
hydrogen transport
hydrogen storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wpływ wodoru na stale konstrukcyjne stosowane w sprzęcie i urządzeniach do jego transportu i magazynowania
Mateusz Masłowski
Marek Czupski
Piotr Kasza
Rafał Moska
nr katalogowy: 147832
10.15199/62.2024.3.11
wodór
korozja
kruchość wodorowa
transport wodoru
magazynowanie wodoru
hydrogen
corrosion
hydrogen embrittlement
hydrogen transport
hydrogen storage
AURA 2012-10
Kadm - broń o opóźnionym działaniu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 71255
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Nowy system monitoringu korozji zastosowany w zakładzie produkcyjnym PKN Orlen SA
Radosław Gospoś
Anna Plis
Iwona Łuksa
Kazimierz Darowicki
Juliusz Orlikowski
nr katalogowy: 138114
10.15199/62.2022.6.5
korozja
kruchość wodorowa
korozja kwaśna typu wet H2S
dualny system monitoringu korozji
system monitoringu korozji w czasie rzeczywistym (online)
rafineria
corrosion
hydrogen embrittlement
wet H2S corrosion
dual corrosion monitoring system
corrosin monitoring system in real time (online)
refinery
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Nowy system monitoringu korozji zastosowany w zakładzie produkcyjnym PKN Orlen SA
Radosław Gospoś
Anna Plis
Iwona Łuksa
Kazimierz Darowicki
Juliusz Orlikowski
nr katalogowy: 138114
10.15199/62.2022.6.5
korozja
kruchość wodorowa
korozja kwaśna typu wet H2S
dualny system monitoringu korozji
system monitoringu korozji w czasie rzeczywistym (online)
rafineria
corrosion
hydrogen embrittlement
wet H2S corrosion
dual corrosion monitoring system
corrosin monitoring system in real time (online)
refinery
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Nowy system monitoringu korozji zastosowany w zakładzie produkcyjnym PKN Orlen SA
Radosław Gospoś
Anna Plis
Iwona Łuksa
Kazimierz Darowicki
Juliusz Orlikowski
nr katalogowy: 138114
10.15199/62.2022.6.5
korozja
kruchość wodorowa
korozja kwaśna typu wet H2S
dualny system monitoringu korozji
system monitoringu korozji w czasie rzeczywistym (online)
rafineria
corrosion
hydrogen embrittlement
wet H2S corrosion
dual corrosion monitoring system
corrosin monitoring system in real time (online)
refinery
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107759
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106905
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Techniki wizyjne do oceny jakości mięsa
Fabian Magda
nr katalogowy: 59757
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Wpływ środowiska eksploatacyjnego na właściwości dekoracyjno-ochronne powłok epoksydowych
DANUTA KOTNAROWSKA
nr katalogowy: 79345
SZKŁO I CERAMIKA 2011-1
Nowa konwencja zwiększenia wytrzymałości mechanicznej powierzchni szkła
MARCIN DRAJEWICZ
JAN WASYLAK
nr katalogowy: 57586
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 115926
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Woda technologiczna w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 105808
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju drobiu
Robert Palka
nr katalogowy: 71990
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Kształtowanie mikrostruktury warstwy wierzchniej stopów tytanu w procesie przetapiania laserowego
RYSZARD FILIP
Krzysztof Raga
nr katalogowy: 70308
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-6
Makroporowata bioceramika oparta na ortofosforanach wapnia do zastosowań medycznych
JOANNA Czechowska
ZOFIA Paszkiewicz
DOMINIKA Siek
ANNA Ślósarczyk
nr katalogowy: 64855
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
Ocena przydatności magnetycznych nanokrystalicznych rdzeni pakietowanych oraz nanokrystalicznych rdzeni proszkowych
Przemysław Pinkosz
Marcin Kwiecień
Tomasz Błaszczyk
nr katalogowy: 63587
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Puffingi wieprzowe dobór obróbki wstępnej surowca
Tomasz Pawlak
Michał Piątek
Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 95675
10.15199/65.2015.12.2
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Wpływ dodatku dikwasu zawierającego ugrupowania imidowe na wybrane właściwości żywicy epoksydowej
Maria Wilczek
Małgorzata Okulska-Bożek
Grzegorz Cieślak
nr katalogowy: 70920
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-1
Mikrostruktura, skład fazowy i mikrotwardość warstw boroniklowanych modyfikowanych wiązką laserową
ANETA BARTKOWSKA
ALEKSANDRA PERTEK
Marian Jankowiak
Karol Jóźwiak
Leszek Klimek
nr katalogowy: 68012
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-1
Wpływ temperatury i czasu borowania dyfuzyjnego na kinetykę i właściwości warstwy wierzchniej wytworzonej na stali C45 wstępnie niklowanej galwanicznie
ANETA BARTKOWSKA
ALEKSANDRA PERTEK
nr katalogowy: 68011
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Modyfikacja betonu polimerami
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 60852
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 78179
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Badanie za pomocą metody Barkhausena zmian własności warstw zahartowanych indukcyjnie
Tomasz GARSTKA
Kazimierz JAGIEŁA
Marek GAŁA
nr katalogowy: 51513
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Wpływ uziarnienia ścierniwa i prędkości posuwu strumienia na chropowatość powierzchni szkła po cięciu strumieniem wodno-ściernym
Manuela Reben
Mateusz Podraza
nr katalogowy: 56252
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Wpływ warunków przygotowania próbki na zawartość wodoru w stalach poddanych cynkowaniu galwanicznemu
Konrad Dybowski
Leszek Klimek
Sylwia Droździel
nr katalogowy: 94649
10.15199/28.2015.5.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Rigid polyurethane foams filled with a waste alumosilicate Sztywne pianki poliuretanowe napełniane odpadowym glinokrzemianem
Aleksander Prociak
Maria Kurańska
Małgorzata Osiewicz
Monika Auguścik
Joanna Ryszkowska
Sławomir Michałowski
Dariusz Bradło
Witold Żukowski
nr katalogowy: 101532
10.15199/62.2016.10.39
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 129560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Effect of the preliminary oil refinement on the nickel-catalyzed hydrogenation rate of rapeseed oil and fatty acids composition Wpływ oczyszczania oleju rzepakowego na szybkość jego uwodornienia na katalizatorze niklowym i na profil kwasów tłuszczowych
Marcin Konkol
Robert Bicki
nr katalogowy: 81325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Esterification of starch with fatty acids. New opportunities and challenges Estryfikacja skrobi kwasami tłuszczowymi. Nowe możliwości i wyzwania
Sylwia Ptak
Magdalena Roczkowska
Arkadiusz Żarski
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 83683
10.12916/przemchem.2014.472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Właściwości i budowa poliestroli wytworzonych z kwasu cytrynowego i butanodiolu oraz zsyntezowanych z ich udziałem sztywnych pianek PUR-PIR
Joanna Liszkowska
Bogusław Czupryński
Joanna Paciorek-Sadowska
nr katalogowy: 71710
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Wybrane problemy wizyjnej analizy parametrów geometrycznych oraz właściwości powierzchniowych próbki dla oceny typu koksu metodą Gray-Kinga
Jerzy Zając
Marcin Karliński
Wiesław Małkiński
nr katalogowy: 70171
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wysokotemperaturowe niskotarciowe powłoki na bazie MoO3 i Ag osadzane metodą magnetronową
Marcin Makówka
Wojciech Pawlak
Bogdan Wendler
Jan sielski
marcin kozanecki
nr katalogowy: 62477
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Problematyka kruchości wodorowej miedzi stosowanej na żyły przewodzące w kablach ognioodpornych
Tadeusz KNYCH
Beata SMYRAK
Monika WALKOWICZ
nr katalogowy: 60089
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Wpływ borowania dyfuzyjnego i laserowego na mikrostrukturę i wybrane właściwości stali Hardox 450
ALEKSANDRA PERTEK-OWSIANNA
DOROTA KAPCIŃSKA-POPOWSKA
ANETA BARTKOWSKA
KRZYSZTOF WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 80260
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Właściwości sztywnych pianek poliuretanowo-poliizocyjanurowych otrzymanych z dodatkiem produktów ich glikolizy
Bogusław Czupryńskia
Joanna Liszkowska
Joanna Paciorek-Sadowska
Rafał Lewandowski
nr katalogowy: 51792
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Warstwy borowane modyfikowane chromem, niklem oraz obróbką laserową
ALEKSANDRA PERTEK
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 57158
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Effect of the geometry of fillers on the cell structure and performance of rigid polyurethane foams Wpływ geometrii napełniacza na strukturę komórkową i wybrane właściwości użytkowe sztywnych pianek poliuretanowych
Maria Kurańska
Monika Ślizankiewicz
Aleksander Prociak
nr katalogowy: 101529
10.15199/62.2016.10.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of post-production waste in manufacturing rigid polyurethane foams Zastosowanie odpadów poprodukcyjnych do wytwarzania sztywnych pianek poliuretanowych
Maria Kurańska
Milena Zieleniewska
Monika Auguścik
Joanna Radwańska
Joanna Ryszkowska
Leonard Szczepkowski
Aleksander Prociak
nr katalogowy: 96630
10.15199/62.2016.2.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Petri nets as a tool for production streamlining in plastics processing Sieci Petriego jako narzędzie intensyfikacji produkcji w przetwórstwie tworzyw sztucznych
Peter Trebuna
Martin Straka
Andrea Rosova
Marcela Malindzakova
nr katalogowy: 93599
10.15199/62.2015.9.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Wpływ modyfikacji laserowej na mikrostrukturę i mikrotwardość warstw boroniklowanych i borochromowanych
ANETA BARTKOWSKA
ALEKSANDRA PERTEK
Mikołaj Popławski
nr katalogowy: 71611
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-9
Wpływ promieniowania UV na destrukcję powłok akrylowo-epoksydowych nadwozi samochodowych
Danuta Kotnarowska
Paulina Urban
nr katalogowy: 139499
10.15199/40.2022.9.2
korozja
badania kwalifikacyjne
powłoki malarskie
offshore
odwarstwienie katodowe
corrosion
classification tests
paint coatings
offshore
cathodic delamination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Wpływ powłoki nanokompozytowej na uwalnianie jonów fluoru z cementu szkłojonomerowego
Krzysztof Sokołowski
Kinga Bociong
Joanna Nowak
Agata Szczesio
Iwona M. Szynkowska
Elżbieta Bołtacz-Rzepkowska
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 111438
10.15199/62.2017.12.29
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Wpływ temperatury eksploatacyjnej na wytrzymałość przewodów instalacyjnych
Beata Ferek
Kamil Biema
nr katalogowy: 109942
10.15199/33.2017.10.15
przewody instalacyjne
tworzywa sztuczne
wpływ temperatury
wytrzymałość materiałów.
pipes
plastics sanitary system
the influence of temperature
the strength of the material
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ wybranych parametrów procesu wtryskiwania na wytrzymałość na rozciąganie detali z polilaktydu starzonych w środowisku płynu Sorensena
Marek Jałbrzykowski
Sławomir Obidziński
Łukasz Minarowski
nr katalogowy: 109315
10.15199/62.2017.9.9
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-8
Rola cynku w ochronie przeciwkorozyjnej stali – przegląd zastosowań
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 127442
cynk
ochrona przed korozją
ochrona katodowa
anody galwaniczne
zinc
corrosion protection
cathodic protection
galvanic anodes
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-1
WPŁYW MANGANU NA OGRANICZENIE NEGATYWNEGO ODDZIAŁYWANIA ŻELAZA W STOPACH Al-Si
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
MATEUSZ CZEREPAK
ROBERT WIESZAŁA
nr katalogowy: 118358
10.15199/67.2019.1.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ dodatku mikroproszków węglika krzemu (SiC) i węglika wolframu (WC) na termiczno-dynamiczne właściwości mechaniczne oraz temperaturę zeszklenia epoksydowych kompozytów ablacyjnych
Wojciech Kucharczyk
Marcin Bogucki
Sylwester Stawarz
Waldemar Samociuk
Anita Białkowska
Jiří Struž
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 149189
10.15199/62.2024.6.2
epoksydowe kompozyty ablacyjne
napełniacze proszkowe
węglik krzemu
węglik wolframu
termo-dynamiczna analiza mechaniczna
moduł lepkosprężysty
temperatura zeszklenia
epoxy ablative composites
powder fillers
silicon carbide
tungsten carbide
thermo-dynamic mechanical analysis
viscoelastic modulus
glass transition temperature
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Synteza i właściwości powłok na bazie wielofunkcyjnego poliolu
MARLENA ROGUSZEWSKA
PAWEŁ PARZUCHOWSKI
GABRIEL ROKICKI
DAMIAN TKACZ
nr katalogowy: 148539
10.15199/28.2024.2.1
antykorozyjne powłoki
powłoki poliuretanowe
materiały hybrydowe
izocyjaniany cykliczne
anti-corrosive coatings
polyurethane coatings
hybrid materials
cyclic isocyanates
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Modyfikacja właściwości powierzchniowych kompozytów polietylenowych przeznaczonych na materiały piezoelektryczne. Wpływ promieniowania UV, orientacji i wyładowań koronowych
Halina Kaczmarek
Bogusław Królikowski
*
Marta Chylińska
Jolanta Kowalonek
Zbigniew Frąszczak
nr katalogowy: 123960
10.15199/62.2019.12.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-3
Materials engineering of orthodontic brackets: Towards product and process innovations
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 114488
10.15199/28.2018.3.6
orthodontic brackets market
transparent brackets
functionalized materials
composite materials.
rynek zamków ortodontycznych
zamki przezroczyste
materiały funkcjonalizowane
materiały kompozytowe.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Borowanie dyfuzyjne stali z zastosowaniem powłoki stopowej Ni-B jako źródła boru
Sylwester Jończyk
Anna Mazurek
Grzegorz Cieślak
Jerzy Szawłowski
Maria Trzaska
nr katalogowy: 119574
10.15199/62.2019.4.18
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Influence of hydrogen blended gas transmission under transient flow on L485ME steel grade fracture toughness
Ferdinand Uilhoorn
Maciej Witek
nr katalogowy: 146489
10.15199/17.2023.12.1
hydrogen embrittlement
fracture toughness
hydrogen induced cracking
transient flow model
L485ME steel grade
kruchość wodorowa
odporność na pękanie
pękanie wywołane wodorem
model nieustalonego przepływu
gatunek stali L485ME
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Influence of hydrogen blended gas transmission under transient flow on L485ME steel grade fracture toughness
Ferdinand Uilhoorn
Maciej Witek
nr katalogowy: 146489
10.15199/17.2023.12.1
hydrogen embrittlement
fracture toughness
hydrogen induced cracking
transient flow model
L485ME steel grade
kruchość wodorowa
odporność na pękanie
pękanie wywołane wodorem
model nieustalonego przepływu
gatunek stali L485ME
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH