Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Szałwia jako cenne źródło naturalnych antyoksydantów do żywności
Agnieszka Hrebień-Filisińska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 91371
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Utrwalające działanie dymu wędzarniczego
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Kwas ferulowy. Właściwości, oznaczanie i zastosowanie w przemyśle kosmetycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Anna Przybylska
Danuta Kurasiak-Popowska
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 110066
10.15199/62.2017.10.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Janusz Czapski
nr katalogowy: 105832
10.15199/65.2017.5.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Działanie prozdrowotne pestek dyni
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Joanna Kobus-Cisowska
Dominik Kmiecik
nr katalogowy: 102272
10.15199/65.2016.11.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Naturalne dodatki i ich działanie przeciwdrobnoustrojowe
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 89081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
ZASTOSOWANIE ALTERNATYWNYCH DLA SOLI PEKLOWNICZEJ PREPARATÓW POCHODZENIA NATURALNEGO W TWORZENIU BARWY PEKLOWNICZEJ
Adam Kostecki
nr katalogowy: 147001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
CHŁODNICTWO 2007-11
Właściwości przeciwutleniające mrożonych owoców dzikiej róży Rosa canina L.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 31509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polifenole w żywności Właściwości przeciwutleniające
MARTA MITEK
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 29765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Lignany funkcjonalny składnik żywności
Katarzyna Waszkowiak
nr katalogowy: 77387
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Porównanie właściwości przeciwutleniających wybranych przetworów zbożowych
Joanna Czerech
Iwona Konopka
nr katalogowy: 124787
związki fenolowe
właściwości przeciwutleniające
ziarno zbóż
pseudozboża
phenolic compounds
antioxidative properties
cereal grain
pseudocereals
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 110531
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Proces wędzenia
Katarz yna Tkacz
Adam Więk
nr katalogowy: 71991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Możliwości wykorzystania L-(+)-a-tokoferolu i karboksyhemoglobiny jako inhibitorów procesów przemian barwników hemowych
Karolina Semeriak
Jagoda Ambrozik-Haba
Andrzej Jarmoluk
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
nr katalogowy: 68193
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Kwas cykoriowy i jego właściwości lecznicze
Renata Choińska
Małgorzata Zawadzka
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 127571
10.15199/62.2020.8.19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jesienne czekoladowe chwile
Maria Zaleska
nr katalogowy: 150837
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
An innovative technology of algal extracts Innowacyjna technologia ekstraktów glonowych
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 83710
10.12916/przemchem.2014.590
OPAKOWANIE 2017-7
Właściwości przeciwutleniające i optyczne folii BOPP i PET modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińska
nr katalogowy: 107524
10.15199/42.2017.7.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Picetanol – bioaktywny analog resweratrolu
Elżbieta Biller
nr katalogowy: 145708
10.15199/64.2023.5.1
piceatannol
scirpusin B
właściwości przeciwutleniające
oddziaływanie bioaktywne
piceatannol
scirpusin B
antioxidant activity
bioactive properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Ocena potencjału aplikacyjnego wytłoków, pochodzących z przetwórstwa truskawek i malin na soki
Monika Kosmala
Michał Sójka
Artur Miszczak
Piotr Sikorski
Katarzyna Zagibajło
Agnieszka Włodarek
Agnieszka Czajka
Józef Robak
Bogusław Król
nr katalogowy: 91477
10.15199/64.2015.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Wpływ sonikacji na stabilność i aktywność antyoksydacyjną kwasu kawowego
Zbigniew Kobus
Marek Szmigielski
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
Leszek Rydzak
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
nr katalogowy: 121031
10.15199/62.2019.6.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Walory prozdrowotne przypraw korzennych
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151921
10.15199/65.2024.12.7
Przyprawy korzenne
cynamon
goździki
kardamon
choroby metaboliczne
Spices
cinnamon
cloves
cardamom
metabolic diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Modyfikacja zawartości polifenoli w winach z wykorzystaniem impulsowego pola elektrycznego
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
Krzysztof POLITOWSKI
nr katalogowy: 117960
10.15199/48.2019.01.23
impulsowe pole elektryczne
PEF
polifenole
winogrona
Hibernal.
pulsed electric field
PEF
polyphenol
grapes
Hibernal
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ sposobu ekstrakcji liści herbaty na ogólną zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 125789
10.15199/62.2020.4.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja ekstrakcji polifenoli z Mentha spicata różnymi rozpuszczalnikami
Agnieszka Najda
Kamila Klimeka
Sebastian Balanta
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 121949
10.15199/62.2019.8.16
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
AURA 2017-7-8
Zastosowanie olejków eterycznych w foliach biopolimerowych
Monika JACKOWSKA
Elżbieta PISULEWSKA
Ewelina JAMRÓZ
nr katalogowy: 108376
10.15199/2.2017.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Rośliny źródłem naturalnych substancji przeciwutleniających
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 151920
10.15199/65.2024.12.6
przeciwutleniacze
polifenole
przyprawy
owoce
herbata
tarczyca bajkalska
antioxidants
polyphenols
spices
fruits
tea
Baikal skullcap
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Wpływ parametrów rdzenia na działanie indukcyjnego nadprzewodnikowego ogranicznika prądu
Janusz KOZAK
Tadeusz JANOWSKI
nr katalogowy: 3924
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Antyoksydacyjne działanie ekstraktów pochodzenia roślinnego
EDYTA KOSIŃSKA
JULIA SADLIK
KAROLINA KRZYSZTOŃ
nr katalogowy: 148541
10.15199/28.2024.2.3
ekstrakty roślinne
antyoksydant
różeniec górski
ekstrakcja
plant extracts
antioxidant
Rhodiola rosea
extraction
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
Ochrona elementów budowli przed związkami chemicznymi zawartymi w gruncie
E. Wyszyńska
K. Truchan
nr katalogowy: 21795
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-12
Numeryczna analiza wpływu pola elektromagnetycznego generowanego przez zgrzewarkę dielektryczną na działanie kardiostymulatora umieszczonego w modelu człowieka
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 22898
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Otrzymywanie farb odpornych na działanie mikroorganizmów
H. Kuczyńska
A. Ślusarczyk S. Kubica
W. Fediuk
E. Brzezicka
nr katalogowy: 10803
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Otrzymywanie farb odpornych na działanie mikroorganizmów
H. Kuczyńska
A. Ślusarczyk S. Kubica
W. Fediuk
E. Brzezicka
nr katalogowy: 10803
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-7
Rażąca niedbałość wykonawcy, to działanie w sposób zamierzony lub w warunkach rażącego niedbalstwa
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 106717
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Otrzymywanie fug budowlanych odpornych na działanie drobnoustrojów
S. Kubica
H. Kuczyńska
A. Ślusarczyk
W. Fediuk
A. Domańska-Pyśko
E.Brzezicka
nr katalogowy: 17843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-9
Miliardy na rozwój
nr katalogowy: 44420
AURA 2014-9
Monitoring efektów realizacji Projektu PL0100 "Wzrost efektywności działalności Inspekcji Ochrony Środowiska, na podstawie doświadczeń norweskich"
nr katalogowy: 86979
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Notatki ze świata
nr katalogowy: 39029
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-1
Płytki ceramiczne w warsztatach samochodowych
Urszula Wincel
nr katalogowy: 33800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Probiotyki i prebiotyki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 114055
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-2
Jak wybrać płytki do garażu?
Michał Nowakowski
nr katalogowy: 44719
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Zastosowanie procesu powlekania w monitorowaniu jakości pozbiorczej jabłek
Magdalena Mikus
Sabina Galus
nr katalogowy: 151917
10.15199/65.2024.12.4
powłoki jadalne
jabłka
jakość owoców
przechowywanie
edible coatings
apples
fruit quality
storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Środki wspomagające działanie pestycydów - światowe kierunki rozwoju a sytuacja w kraju
BRONISŁAW NARANIECKI
MAREK H. MARCIŃSKI
nr katalogowy: 42991
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Odporność MWK na działanie promieniowania ultrafioletowego
nr katalogowy: 143794
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-10
Włókninowe materiały filtracyjne do wysoko skutecznego oczyszczania powietrza
JOLANTA KAŁUŻKA
nr katalogowy: 30717
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Odporność termo-olejowo modyfi kowanego drewna na działanie grzybów pleśniowych
ANDRZEJ FOJUTOWSKI
ALEKSANDRA KROPACZ
ANDRZEJ NOSKOWIAK
nr katalogowy: 52914
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-11
Nowe procedury badawcze wprowadzone do zakresu badań laboratoriów Instytutu Włókiennictwa w Łodzi. Cz. II
Beata Witkowska
Małgorzata Szejna
Jerzy Piestrzeniewicz
Stanisława Wróbel
nr katalogowy: 56083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Rozwój badań nad nowymi potencjalnymi pestycydami w latach 1986÷1991
EDMUND BAKUNIAK
ZOFIA ZIMIŃSKA
nr katalogowy: 42672
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
PROW 2007-2013, Działanie 133 "Działanie informacyjne i promocyjne"
nr katalogowy: 60012
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Ceramiczna ochrona silnika
nr katalogowy: 135407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
XVII Szkoła Technologii Fermentacji Stabilność piwa wyzwaniem dla browarnictwa XXI wieku
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 85129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Świdośliwa - cenny surowiec dla przetwórstwa
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 99251
10.15199/64.2016.6.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Istotne nieprawidłowości w nowo wykonanej bezspoinowej posadzce przemysłowej
Justyna Sobczak-Piąstka
Adam Podhorecki
nr katalogowy: 151126
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ dodatku oregano na właściwości chemiczne oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Marta Krajewska
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 117229
10.15199/62.2018.11.29
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 58673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Znak "Jakość Tradycja" łatwy do uzyskania
Marta Stus
nr katalogowy: 61379
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Atpol - adiuwant wspomagający działanie biochemiczne środków ochrony roślin
MAREK MARCINSKI
BRONISŁAW NARANIECKI
GERARD BEKIERZ
JÓZEF MUCHA
WŁADYSŁAWA WASILEWSKA
nr katalogowy: 107624
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
APLIKACJA DEMONSTRUJĄCA DZIAŁANIE KODÓW FONTANNOWYCH
Kamila Haustein
Marek Blok
nr katalogowy: 138945
10.15199/59.2022.4.22
nadmiarowe kodowanie korekcyjne
kanał z wymazywaniem
kody fontannowe.
erasure channel
error correction coding
fountain codes.
CHŁODNICTWO 2012-10
Niezawodne i pewne działanie systemów chłodniczych.Rozwiązanie CoreSense™ firmy Emerson sprawia, że sprężarki tłokowe stają się inteligentne
nr katalogowy: 72007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Sekrety smaku Przyprawy i zioła - zastosowanie w gastronomii(III)
Ewa Czarniecka-Skubina
Renata Korzeniowska
nr katalogowy: 105508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Naturalne źródła flawonoidów i ich wpływ na zdrowie człowieka
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 98614
10.15199/65.2016.5.8
CHŁODNICTWO 2009-11
Profesjonalna obsługa serwisowa Bezpieczeństwo, jakość, wiarygodność, doświadczenie
ANDRZEJ RÓŻYCKI
nr katalogowy: 47913
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Substancje reprotoksyczne i zmiana dotycząca szkół
nr katalogowy: 149903
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Szczepienia ochronne dla wybranych grup zawodowych
Daniel Veltzé
nr katalogowy: 109726
DOZÓR TECHNICZNY 2012-6
Technika spawania TIG stali nierdzewnych
Ryszard Jastrzębski
nr katalogowy: 72495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Skład polifenolowy owoców pigwy
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 111088
10.15199/65.2017.12.2
pigwa
związki bioaktywne
aktywność przeciwutleniająca
procyjanidyny
quince
bioactive compounds
antioxidant activity
proanthocyanidins
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-13
Światowy Dzień Telekomunikacji
nr katalogowy: 19655
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
CO TWORZY HOMO INNOVATORA?
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 50325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Mrozoodporność elementów ceramicznych w Polsce
Patryk Rytel
nr katalogowy: 125937
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Starzenie materiałów włókienniczych przeznaczonych na odzież ochronną pod wpływem promieniowania słonecznego i czynników atmosferycznych. Część Ia: Omówienie zagadnienia i metodyka badań
Krzysztof Łężak
Grażyna Bartkowiak
Iwona Frydrych
nr katalogowy: 58677
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-10
Analityczna metoda opisująca działanie układów arbitrażu z rotacją priorytetów
Krzysztof Taborek
nr katalogowy: 71956
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-12
Technika testowania w latach 50. XX w. (cz. I)
nr katalogowy: 151989
10.15199/74.2024.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Procedury ochrony personelu narażonego w pracy na działanie czynników chemicznych w postaci leków cytostatycznych
Tomasz A. Karkowski
Halina Król
Małgorzata Czarny-Działak
Monika Szpringer
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Dziechciaże
Barbara Gworekf
Dorota Karkowskag
Jarosław Chmielewsk
nr katalogowy: 122846
10.15199/62.2019.10.19
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
Urządzenia wysokiego napięcia we Francji
Witold Bobrowski
nr katalogowy: 7649
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-12
Konferencja "Nowoczesne technologie galwaniczne
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 3023
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Aktywność przeciwutleniająca folii PE i PLA modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe Antioxidant activity of polyethylene and polylactide foils modified by coating containing fungal melanins
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińsk
nr katalogowy: 104799
10.15199/42.2017.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Use of enzymatic hydrolysis of whey proteins for the preparation of peptides with an antioxidant activity Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej DOI: dx.
Konrad Babij
Anna Dąbrowska
Marek Szołtysik
Marta Pokora
Aleksandra Zambrowicz
Robert Kupczyński
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 86097
10.12916/przemchem.2014.1333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Zastosowanie modyfikowanej krzemionki w procesie adsorpcji kwasu syryngowego
Małgorzata Geszke-Moritza
Michał Moritz
nr katalogowy: 119583
10.15199/62.2019.4.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Triterpene saponins of red beet (Beta vulgaris L.) as a source of compounds with antioxidant capacity Saponiny triterpenowe buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o działaniu antyoksydacyjnym
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Mariusz Czyżniejewski
nr katalogowy: 102389
10.15199/62.2016.11.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Wheat grain contaminated by microscopic fungi as a source of phenolic acids for potential application in the pharmaceutical industry Zanieczyszczone grzybami mikroskopowymi ziarno pszenicy jako źródło kwasów fenolowych o potencjalnym zastosowaniu w przemyśle farmaceutycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Danuta Kurasiak-Popowska
Jerzy Nawracała
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 98974
10.15199/62.2016.6.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
CHŁODNICTWO 2006-7
Optymalizacja zużycia energii
nr katalogowy: 16087
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Zapytania ofertowe w serwisach branżowych
nr katalogowy: 15344
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-26
Dodatek Specjalny Agencji Rozwoju Przemysłu
nr katalogowy: 13455
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Wsparcie gospodarstwa niskotowarowego
nr katalogowy: 13039
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Ewa Jasińska-Zubelewicz
nr katalogowy: 8181
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Heterostruktury AlGaN/AlN/GaN na podłożach 4H-SiC uzyskane metodą LP MOVPE do zastosowań w technologii tranzystorów HEMT
PIOTR CABAN
WŁODZIMIERZ STRUPIŃSKI
JAN SZMIDT
nr katalogowy: 50822
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Odporność MWK na działanie promieniowania ultrafioletowego
nr katalogowy: 143794
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-12
Badania wybranych właściwości chemicznych ubiorów ochronnych chroniących przed czynnikami termicznymi
Monika Margol
Jan Kołdej
nr katalogowy: 73530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-4
Przegląd zgłoszeń patentowych
Miroslawa Koperska
nr katalogowy: 6553
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Próby zastosowania systemu eksperckiego w automatycznej analizie pracy wyłącznika
HUBERT CHRZANIUK
PIOTR ZYBERT
nr katalogowy: 61155
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Czyste fasady - Caparol Clean Concept
nr katalogowy: 17566
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-4
Analiza impedancji obwodu zasilania płytki drukowanej
P. Ruszel
nr katalogowy: 9031
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Stanowisko Polskiego Stowarzyszenia Pracowników Służby bhp
nr katalogowy: 8104
CHŁODNICTWO 2004-9
Sorpcyjne chemiczne oziębiarki i pompy ciepła
Bartosz Zajączkowski
Zbigniew Królicki
nr katalogowy: 757
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-1
Płytki ceramiczne w obiektach sportowych
HENRYK PIECZAROWSKI
nr katalogowy: 21267
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Wspólne działanie z korzyścią dla przyszłości krajowego przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 6780
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-5
Postęp w zakresie rozwoju krosien. Cz. II
E.Wilk
nr katalogowy: 5930
AURA 2004-12
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 656
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Górnicy w XIX wieku
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 255
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Inspekcja Sanitarna popularyzuje zagrożenia bilogiczne
Teresa Knyziak
nr katalogowy: 8076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Lampy owadobójcze w zakładzie piekarskim i ciastkarskim
nr katalogowy: 99155
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-2
INFORMATOR GŁÓWNEGO URZĘDU NADZORU BUDOWLANEGO Działanie Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków
nr katalogowy: 147440
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-4
Rażenie człowieka prądem stałym
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 21132
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Chrom w wyprawie skór
J. Żarłok
nr katalogowy: 6198
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Ciesz się ciszą stosując rozwiązania ROCKWOOL
nr katalogowy: 2484
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Zrównoważony rozwój a fotowoltaika w architekturze
J. Marchwiński
Z. Szparkowski
nr katalogowy: 2358
OPAKOWANIE 2005-4
Produkty dla kotów z serii "Balanced Meals...
L. F.
nr katalogowy: 11163
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Powłokowa ochrona przed korozją i pożarem w przemyśle petrochemicznym
Aleksandra Baraniak
nr katalogowy: 10735
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Trwałość drobnowymiarowych elementów z betonu wibroprasowanego
Witold Brylicki
nr katalogowy: 10516
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-12
Propozycje wykorzystania procesu elektrolitycznie wspomaganej denitryfikacji
MIROSŁAW KRZEMIENIEWSKI
JOANNA RODZIEWICZ
nr katalogowy: 9353
OPAKOWANIE 2006-9
Wpływ promieniowania jonizującego na właściwości materiałów opakowaniowych
Wojciech Gruszewski
Przemysław P. Panta
Hieronim Kubera
nr katalogowy: 17900
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-2
Eliminacja jonów chlorkowych z roztworu siarczanu cynku
Malinowska K.
nr katalogowy: 7264
CHŁODNICTWO 2006-4
Instalacja czynnika pośredniczącego. Wpływ szczegółowych rozwiązań na działanie instalacji
ZBIGNIEW RUSAK
nr katalogowy: 16116
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
ABC marketingu. Zachowania nabywców i segmentacja
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12667
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-8
Analiza możliwości zwiększenia BCT pudeł z tektury falistej
Włodzimierz Szewczyk
nr katalogowy: 12471
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-2
Porównanie algorytmów wybielania sygnałów zawierających szum
Andrzej CICHOCKI
Stanisław OSOWSKI
Krzysztof SIWEK
nr katalogowy: 11637
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Wpływ asfaltówmodyfikowanych i wysokomodyfikowanych na odpornośćmieszanekmineralno-asfaltowych na działanie wody imrozu
Krzysztof Błażejowski
Marta Wójcik-Wiśniewska
Marta Wasilewska
Przemysław Pęcak
nr katalogowy: 99800
10.15199/33.2016.07.24
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Czujniki amperometryczne, wykonane metodą sitodruku, do oznaczania neuroleptyku chlorpromazyny
M. Maliszewska-Mazur
J. Kruk
W. Torbicz
nr katalogowy: 22676
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-11
Wykorzystanie odkształceń w przebiegach generowanych przez prądnicę synchroniczną
GRZEGORZ GRZECZKA
nr katalogowy: 21975
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Badanie odporności wybranych pigmentów na kompleksowe działanie składników powietrza w mieście przemysłowym
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Anna Wróbel
nr katalogowy: 20394
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-6
Badania dylatometryczne procesu spiekania konstrukcyjnych stali manganowych
Sulowski M.
nr katalogowy: 7323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
nr katalogowy: 7043
OPAKOWANIE 2004-7
Wytyczne do projektowania pudeł z tektury falistej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3303
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Analiza kosztów wykonania instalacji z rur miedzianych
A. Zyczyńska
nr katalogowy: 2597
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-11
Borowina w Uzdrowisku Ustroń - od wydobycia do regeneracji
ZYGMUNT BIAŁAS
nr katalogowy: 1383
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-7
Aplikacja środków zmiękczających i praktyczna ocena ich działania
W. Michałowski
nr katalogowy: 13758
AURA 2005-12
Opakowanie i co dalej (8)
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
RENATA MAZUR-GAWĘDA
nr katalogowy: 8606
AURA 2005-11
Opakowanie i co dalej
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
RENATA MAZUR-GAWĘDA
nr katalogowy: 8576
AURA 2005-10
Opakowanie i co dalej
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
RENATA MAZUR-GAWĘDA
nr katalogowy: 8549
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
ABC marketingu. Tworzenie i wdrażanie strategii rozwoju zakładów piekarskich
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 22994
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
Przykłady wykonywania hydroizolacji w budynkach
M. Rokiel
nr katalogowy: 21756
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Korozja stali wysokostopowych w produkcyjnym kwasie siarkowym(VI)
Piotr Grzesiak
Rafał Motała
nr katalogowy: 20329
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-6
Kinetyka utleniania bezniklowych stali chromowo-manganowych w atmosferze CO2-CO
R. Przeliorz
nr katalogowy: 17766
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-3
Okładziny ceramiczne na tarasach i balkonach - najczęściej popełniane błędy cz. II
Tomasz Stępień
nr katalogowy: 7815
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
Nowe technologie i koncepcje kompensacji mocy biernej
Przemysław Chojnowski
Andrzej Iwaniak
nr katalogowy: 7647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Kongres Polska ŻywnOŚĆ 24-26 marca 2004, Warszawa
nr katalogowy: 7034
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Odporność drzwi na działanie warunków klimarycznych
M. Żarnoch
J. Retajczyk
nr katalogowy: 2610
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Posadzki UCRETE® odporne na działanie wysokiej temperatury i substancji chemicznych
nr katalogowy: 17354
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-10
Korrosionsschutz durch Duplex-Systeme (Feuerverzinken + Beschichten) III okł.
Stanisław Hławiczka
nr katalogowy: 10951
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Wpływ deskowań selektywnie przepuszczalnych na wzrost trwałości fundamentów
Marta Pająk
Jacek Pieczyrak
nr katalogowy: 10719
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Skuteczność na zmywaku
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86992
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-8
Laser tranzystorowy - sygnały optyczne i elektryczne
nr katalogowy: 21205
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Rtęć od najdawniejszych czasów do wieku XIX
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 7869
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
Zwalczanie zakażeń mikrobiologicznych w procesie produkcji cukru
A. Baryga
A. Szczutkowska
J. Nowacki
nr katalogowy: 1449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Polepszacze jakości pieczywa - działanie i zakres stosowania
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14080
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Standardy jakości o szczególnym znaczeniu dla przemysłu motoryzacyjnego
Monika Szymula
nr katalogowy: 11528
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Rtęć od najdawniejszych czasów do wieku XIX
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 7869
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
ELEKTRONICZNA SZCZOTKA DO ZĘBÓW
nr katalogowy: 140221
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Zawodowe i środowiskowe narażenie narządu słuchu na toksyczne działanie metali ciężkich
Marta Boroń
Maciej Cyran
Bożena Wójtowicz
Małgorzata Dziechciaż
Ilona Żeber-Dzikowska
Barbara Gworek
Małgorzata Czarny-Działak
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 117910
10.15199/62.2018.12.34
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Włókninowe materiały filtracyjne do wysokoskutecznego oczyszczania powietrza
J. Kałużka
nr katalogowy: 19747
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-4
Kredyt a kapitał private equity
Arkadiusz Kamiński
nr katalogowy: 19506
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Czerwone pigmenty ceramiczne odporne na wysokie temperatury wypalania
E. Stobierska
J. Lis
nr katalogowy: 7426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Drobimex - działanie z europejską wyobraźnią
E. Smoliński
nr katalogowy: 7023
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Wpływ wad projekotwych i wykonawczych na warunki eksploatacyjne oraz zużcie ciepła
W. Sarosiek
A. Święcicki
nr katalogowy: 2337
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Wpływ wybranych parametrów na proces produkcji krajowych włóknin ściernych
E. Gelner
J. Pąprowicz
nr katalogowy: 13839
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Dużo mocy w niewielkiej przestrzeni – ewolucja systemów napędowych
nr katalogowy: 129655
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Czystsza produkcja - działanie (nie tylko) na trudne czasy
K. Galeja
nr katalogowy: 19862
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-8
Badania odporności na działanie łuku elektrycznego
M. Łoboda
nr katalogowy: 15546
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH