Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2004-4
Sposoby polepszenia sprawności energetycznej elementów układu chłodniczego
nr katalogowy: 710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zamrażanie i składowanie mięsa wieprzowego i wołowego w tuszach
Z. Błoński
nr katalogowy: 20733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
CHŁODNICTWO 2017-7-8
Specyficzne wymagania dla różnych procesów chłodzenia
nr katalogowy: 109038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Koncepcje stabilności żywności o małej i średniej zawartości wody
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 81361
CHŁODNICTWO 2022-2
Agregaty wody lodowej z czynnikiem HFO R-1234ze do zastosowań procesowych w przemyśle
nr katalogowy: 137288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Na chłodno. Chłodnictwo w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98392
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Specyficzne wymagania dla różnych procesów chłodzenia
nr katalogowy: 104714
CHŁODNICTWO 2022-3
Jak wykorzystać pompę ciepła do chłodzenia?
Iwona Bortniczuk
nr katalogowy: 138435
CHŁODNICTWO 2022-3
Jak wykorzystać pompę ciepła do chłodzenia?
Iwona Bortniczuk
nr katalogowy: 138435
CHŁODNICTWO 2009-12
Zmiany parametrów fizykochemicznych i histologicznych produktów rybnych w wyniku chłodzenia i mrożenia oraz przechowywania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 48671
CHŁODNICTWO 2022-2
Agregaty wody lodowej z czynnikiem HFO R-1234ze do zastosowań procesowych w przemyśle
nr katalogowy: 137288
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Wygoda w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94059
CHŁODNICTWO 2024-4
Chłodzenie pasywne i inne rozwiazania
Michał Wojciechowski
nr katalogowy: 150184
CHŁODNICTWO 2021-2
Pompy ciepła z funkcją chłodzenia
nr katalogowy: 131375
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Ekologiczne chłodzenie centrów danych
nr katalogowy: 143500
CHŁODNICTWO 2016-7-8
Chłodzenie wyparne jako alternatywna metoda chłodzenia powietrza w klimatyzacji - przykłady zastosowań
Paweł Dąbrowski
Dariusz Mikielewicz
nr katalogowy: 100483
10.15199/8.2016.7-8.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Techniki chłodzenia elementów elektronicznych
MACIEJ JAWORSKI
nr katalogowy: 33173
CHŁODNICTWO 2007-12
Możliwość wykorzystania natryskowo-wyparnych chłodnic cieczy do bezpośredniej klimatyzacji pomieszczeń
nr katalogowy: 32186
CHŁODNICTWO 2024-1
Chłodzenie pompą ciepła
Jan Owsianko
nr katalogowy: 147618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Zarządzanie ciepłem w zespołach na płytkach drukowanych - część 1
Halina Hackiewicz
Janusz Borecki
Grażyna Kozioł
nr katalogowy: 91934
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Wpływ szybkości chłodzenia po walcowaniu na strukturę i własności mechaniczne blach grubych ze stali niskostopowych
JADWIGA LIS
ANDRZEJ K. LIS
CEZARY KOLAN
PAWEŁ WIECZOREK
nr katalogowy: 45879
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Powłoki jadalne
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 126412
CHŁODNICTWO 2021-6
Wydajne chłodzenie infrastruktury IT dzięki rozwiązaniom Rittal
nr katalogowy: 135130
CHŁODNICTWO 2021-6
Wydajne chłodzenie infrastruktury IT dzięki rozwiązaniom Rittal
nr katalogowy: 135130
CHŁODNICTWO 2024-2
Komputery chłodzone cieczą
Tracy V. Wilson
Talon Homer
nr katalogowy: 148427
CHŁODNICTWO 2023-6
Wieże i inne instalacje chłodnicze
Stefan Malinowski
nr katalogowy: 146453
CHŁODNICTWO 2024-3
Chłodzenie nowej generacji
nr katalogowy: 149167
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
CHŁODNICTWO 2011-8
"Chłodzenie adiabatyczne" Trane zapewnia większą niezawodność i wydajność systemów pracujących w niesprzyjających warunkach
nr katalogowy: 61702
CHŁODNICTWO 2023-2
Przewaga chłodzenia cieczą w centrach danych
nr katalogowy: 142837
CHŁODNICTWO 2024-2
Chłodzenie immersyjne elementów elektronicznych
Małgorzata SIKORA
Mikołaj KOŁTONOWSKI
nr katalogowy: 148429
10.1599/8.2024.2.1
chłodzenie immersyjne
ciecze dielektryczne
chłodzenie procesorów
chłodzenie elektroniki
immersion cooling
dielectric liquids
processor cooling
electronics cooling
CHŁODNICTWO 2023-2
Innowacyjny system chłodzenia z Politechniki Wrocławskiej
nr katalogowy: 142838
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Ekologiczne chłodzenie centrów danych
nr katalogowy: 143500
CHŁODNICTWO 2016-7-8
Chłodzenie wyparne jako alternatywna metoda chłodzenia powietrza w klimatyzacji - podstawy termodynamiczne
Paweł Dąbrowski
Dariusz Mikielewicz
nr katalogowy: 100482
10.15199/8.2016.7-8.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
CHŁODNICTWO 2014-6
Wydajność energetyczna La Copmpagnie des Fromages stawia na innowacyjne technologie Emerson Group
nr katalogowy: 85147
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Efektywne chłodzenie cewek suchego transformatora elektrycznego za pomocą kanałów chłodzących o optymalnej konfiguracji
Jacek SMOŁKA
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 59992
CHŁODNICTWO 2017-6
Kriogeniczne metody chłodzenia elektroniki
Aleksander Kopczyński
Paweł Wojcieszak
Paweł Dorosz
nr katalogowy: 107174
10.15199/8.2017.6.2
chłodzenie elektroniki
chłodziarka Joule'a-Thomsona
skroplone gazy
cooling of electronic
Joule-Thomson cooler
liquefied gases
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-10-11
Inteligentne... chłodzenie
jaz
nr katalogowy: 13149
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Uwarunkowania wykorzystania ciepła odpadowego z kogeneracji do produkcji chłodu
Andrzej Wiszniewski
Liliana Mirosz
nr katalogowy: 58615
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Chłodzenie mąki coraz bardziej popularne
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6447
CHŁODNICTWO 2004-12
ELEKTRONIKA S.A. prezentuje ACC COMPRESSORS - chłodzenie z pasją
nr katalogowy: 780
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Wymienniki Alfa Laval w procesie produkcji papieru
nr katalogowy: 12440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-19
Chłodzenie na gaz
Henryk Piekut
nr katalogowy: 19322
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Na sucho taniej i czyściej
nr katalogowy: 17253
CHŁODNICTWO 2005-1-2
ACC Compressors-chłodzenie z pasją (część druga)
MAŁGORZATA MANIAWSKA
nr katalogowy: 8616
CHŁODNICTWO 2005-1-2
ACC Compressors-chłodzenie z pasją (część druga)
MAŁGORZATA MANIAWSKA
nr katalogowy: 8616
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Wpływ temperatury blachy na wartość współczynnika wnikania ciepła podczas chłodzenia blach grubych
Aneta KRZYŻAŃSKA
Marcin JANIK
Marcin KNAPIŃSKI
Tomasz GARSTKA
nr katalogowy: 84237
CHŁODNICTWO 2020-5
Ecodry 4.0. firmy Frigel – zintegrowane z procesem rozwiązanie chłodzące dla przemysłu tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 128690
CHŁODNICTWO 2023-4
Chłodzenie zbiorcze
nr katalogowy: 144657
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Urządzenia Alfa Laval w procesie produkcji papieru
Dariusz Dziedziul
nr katalogowy: 4679
CHŁODNICTWO 2021-4
Transport chłodniczy żywności w Polsce
Agnieszka Palka
nr katalogowy: 133114
transport
żywność
chłodzenie
środki transportu
transport
food
cooling
means of transport
CHŁODNICTWO 2023-3
Naturalne chłodzenie za pomocą sprężarek CO2 i węglowodorów
nr katalogowy: 143892
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-9
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 51489
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Technologie gazowe Linde dla przemysłu mięsnego. Chłodzenie i mrożenie z wykorzystaniem gazów ciekłych
nr katalogowy: 16143
CHŁODNICTWO 2024-5
Jakie są najnowsze trendy w rozwoju systemów chłodniczych?
nr katalogowy: 151273
CHŁODNICTWO 2022-2
Energooszczędne ogrzewanie i chłodzenie w klasie A++
nr katalogowy: 137287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Zasady eksploatacji lad i agregatów chłodniczych
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 130133
eksploatacja lad i agregatów chłodniczych
energochłonność pracy
operation of refrigerating units and counters
energy consumption of devices
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-4
Wybrane modele chłodzenia płyty stalowej w powietrzu i ich walidacja
Beata HADAŁA
Zbigniew MALINOWSKI
Artur SZAJDING
nr katalogowy: 105064
10.15199/24.2017.4.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Technologia chłodzenia półtusz wieprzowych i wołowych
Fabian Magda
nr katalogowy: 57879
CHŁODNICTWO 2023-3
Naturalne chłodzenie za pomocą sprężarek CO2 i węglowodorów
nr katalogowy: 143892
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
CHŁODNICTWO 2024-2
Chłodzenie pompą ciepła, czy to dobre rozwiązanie?
nr katalogowy: 148426
CHŁODNICTWO 2016-9
Balance - druga generacja systemów wielorurowych do wydajnego i równoczesnego chłodzenia i grzania
nr katalogowy: 101124
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
BUDOWA, WŁASNOŚCI, WYTWARZANIE I ZASTOSOWANIE NANOMATERIAŁÓW
JAKUB PALKA
nr katalogowy: 23501
CHŁODNICTWO 2022-2
Energooszczędne ogrzewanie i chłodzenie w klasie A++
nr katalogowy: 137287
CHŁODNICTWO 2007-11
Chłodnictwo magnetyczne w temperaturze pokojowej
nr katalogowy: 31508
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-5
Linia produkcyjna preparatów iniekcyjnych
Andrzej Rodze
nr katalogowy: 71897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
CHŁODNICTWO 2023-2
Przewaga chłodzenia cieczą w centrach danych
nr katalogowy: 142837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Efektowne schłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 77102
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Wysokoefektywny hybrydowy panel fotowoltaiczny z minikanałowym kolektorem cieczowym
Zbigniew Lisik
Katarzyna Znajdek
Ewa Raj
Łukasz Ruta
Przemysław Czarnecki
nr katalogowy: 142651
10.15199/48.2023.04.10
panel hybrydowy
pv/t
fotowoltaika
efektywność ogniw słonecznych.
hybrid module
pv/t
photovoltaics
solar cell efficiency.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Wysokoefektywny hybrydowy panel fotowoltaiczny z minikanałowym kolektorem cieczowym
Zbigniew Lisik
Katarzyna Znajdek
Ewa Raj
Łukasz Ruta
Przemysław Czarnecki
nr katalogowy: 142651
10.15199/48.2023.04.10
panel hybrydowy
pv/t
fotowoltaika
efektywność ogniw słonecznych.
hybrid module
pv/t
photovoltaics
solar cell efficiency.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Certyfikacja energetyczna mieszkania w budynku, zasilanego ze wspólnej instalacji grzewczej
Tomasz Steidl
nr katalogowy: 32509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Nowy sposób wydzielania produktu w niskociśnieniowej syntezie amoniaku
ZOFIA MORDECKA
WALERIAN ARABCZYK
WACŁAW HENNEL
SYLWESTER MORDECKI
nr katalogowy: 24487
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 63153
CHŁODNICTWO 2013-7
Małe wymiary, wielkie osiągi Zalety nowego agregatu Optyma Slim Pack
nr katalogowy: 78009
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Współczesne agregaty chłodnicze
nr katalogowy: 93061
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Modelowanie i analiza właściwości termicznych warstwowego materiału o budowie anizotropowej
Beata Grabowska
Jacek Kasperski
nr katalogowy: 110097
10.15199/8.2017.9-10.5
materiał opakowaniowy
przepływ ciepła
zamrażanie żywności
packaging material
heat transfer
freezing food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Prototyp hybrydowego panelu fotowoltaicznego z płytą chłodzącą
Przemysław Czarnecki
Łukasz Ruta
Katarzyna Znajdek
Ewa Raj
Zbigniew Lisik
nr katalogowy: 139780
10.15199/48.2022.10.60
panel hybrydowy
pv/t
fotowoltaika
sztuczne słońce
hybrid module
pv/t
photovoltaics
artificial sun.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Prototyp hybrydowego panelu fotowoltaicznego z płytą chłodzącą
Przemysław Czarnecki
Łukasz Ruta
Katarzyna Znajdek
Ewa Raj
Zbigniew Lisik
nr katalogowy: 139780
10.15199/48.2022.10.60
panel hybrydowy
pv/t
fotowoltaika
sztuczne słońce
hybrid module
pv/t
photovoltaics
artificial sun.
CHŁODNICTWO 2024-3
Nowa technologia klimatyzacji
Lauren Leffer
nr katalogowy: 149176
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Walcowanie z zastosowaniem obróbki cieplnoplastycznej i regulowane chłodzenie blach grubych ze stali o strukturze drobnoziarnistej
DARIUSZ WOŹNIAK
JAN KUCHARZEWSKI
JÓZEF GAWOR
nr katalogowy: 37249
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
SYGNAŁY O TECHNICE - INNOWACJE
nr katalogowy: 57375
CHŁODNICTWO 2023-3
CO2, które chłodzi
nr katalogowy: 143887
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wędzimy ze smakiem - zdrowo i bezpiecznie
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 69665
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Czy chciałbyś jeździć samochodem bez karoserii???
nr katalogowy: 86321
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Badania modelowe wpływu zimnego środowiska pracy na kształtowanie się mikroklimatu wewnątrz rękawic ochronnych zintegrowanych z pasywnym źródłem ciepła
EMILIA IRZMAŃSKA
PAULINA MAJCZAK
PAULINA KROPIDŁOWSKA
nr katalogowy: 112416
10.15199/60.2018.02.2
rękawice ochronne
zimne środowisko pracy
pasywne źródła ciepła
mikroklimat wewnątrz rękawic
protective gloves
cold working environment
passive heat sources
microclimate inside the glove
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
CHŁODNICTWO 2014-8
ROOFTOPY tecnoclima komfort HVAC w kompakcie
nr katalogowy: 86286
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Elektronika SA Technika Chłodnicza poleca: Agregaty chłodnicze XXI wieku
nr katalogowy: 77870
CHŁODNICTWO 2020-1
Jeszcze większa wydajność z najnowszą serią pomp ciepła Panasonic Aquarea generacji J
nr katalogowy: 125117
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Inteligentne chłodzenie
nr katalogowy: 100636
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Płyty warstwowe Kingspan QuadCore® – efektywność, trwałość, bezpieczeństwo
nr katalogowy: 132628
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
SYGNAŁY O TECHNICE - INNOWACJE
nr katalogowy: 79099
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-1
Zrównoważone chłodzenia potrzebne od zaraz
nr katalogowy: 124401
CHŁODNICTWO 2019-4
Zrównoważone chłodzenie potrzebne od zaraz
nr katalogowy: 122513
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-9
Pasywne chłodzenie z szansą na rozwój
nr katalogowy: 150581
CHŁODNICTWO 2014-1
Technologie przechowywania mięśni piersiowych (musculus pectoralis) gęsi w warunkach chłodniczych
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 82226
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
CHŁODNICTWO 2024-1
Przewodnik po usługach transportu chłodniczego
Aleksander Wasilewski
nr katalogowy: 147612
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodzenie w strefach niebezpiecznych
nr katalogowy: 115882
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowoczesne agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 89671
CHŁODNICTWO 2022-5
Lodowiska – chłodzenie na dużą skalę
nr katalogowy: 140328
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Obliczenia cieplne urządzeń elektronicznych
Grzegorz Maj
nr katalogowy: 69653
CHŁODNICTWO 2024-5
Usterki w chłodniach
nr katalogowy: 151282
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Chłodzenie materii poprzez fluorescencję antystokesowską
Jolanta FIEDUCIK
Jan GODLEWSKI
nr katalogowy: 111996
10.15199/48.2018.02.41
energia kwantu
luminescencja
światło laserowe
chłodzenie.
quantum energy
luminescence
laser light
cooling.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-6
WYBRANE KOMPONENTY UKŁADÓW CHŁODZENIA PRZYRZĄDÓW PÓŁPRZEWODNIKOWYCH
Krzysztof Posobkiewicz
Krzysztof Górecki
nr katalogowy: 126910
10.15199/13.2020.6.2
chłodzenie elementów półprzewodnikowych
ciepłowód
komora parowa
komora cieczowa
moduł Peltiera
chłodzenie wodne
semiconductor devices cooling
heat pipe
vapour chamber
liquid chamber
Peltier module
water cooling
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Ukierunkowany wzrost jakości produktów poprzez systemy chłodnicze
nr katalogowy: 115184
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
BUDYNKI ZUŻYWAJĄ AŻ 40% ENERGII W EUROPIE MOGĄ ODEGRAĆ KLUCZOWĄ ROLĘ W TRANSFORMACJI ENERGETYCZNEJ
Eaton Polska
nr katalogowy: 145955
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
BUDYNKI ZUŻYWAJĄ AŻ 40% ENERGII W EUROPIE MOGĄ ODEGRAĆ KLUCZOWĄ ROLĘ W TRANSFORMACJI ENERGETYCZNEJ
Eaton Polska
nr katalogowy: 145955
CHŁODNICTWO 2024-5
Niezastąpione w gospodarstwie domowym
nr katalogowy: 151280
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Wpływ niektórych czynników na wydajność krystalizacji kwasu askorbinowego z roztworów wodnych
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 108287
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Zastosowanie niskich temperatur do utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83742
CHŁODNICTWO 2014-4
Analiza przeciwprądowego wymiennika z obiegiem Maisotsenki Część 1
Demis Pandelidis
nr katalogowy: 83737
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Analiza kosztów eksploatacji chłodniczych systemów przechowywania połowów na jednostkach rybackich polskiej floty bałtyckiej
Ewelina Złoczowska
nr katalogowy: 88393
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Straty ciśnienia w przepływach dwufazowych czynników chłodniczych w mikrokanałach
Tomasz Mierzejewski
Adam Ruci ński
nr katalogowy: 88390
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-6
Współpraca bezprzeponowego gruntowego wymiennika ciepła i masy z powietrzną pompą ciepła
WOJCIECH CEPIŃSKI
MACIEJ BESLER
GERARD JAN BESLER
nr katalogowy: 68287
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Modyfikacja konfiguracji cewek suchego transformatora elektrycznego w celu obniżenia temperatury najgorętszego miejsca
Jacek SMOŁKA
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 60791
AUTO MOTO SERWIS 2024-1
Czego nie powie ci diagnoskop. Układy peryferyjne: obwód chłodzenia – cz. 1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 147285
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-1
Efektywność energetyczna budynku w postanowieniach Dyrektywy 2012/27/UE - wybrane aspekty
Kazimierz Dudziński
nr katalogowy: 82098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Targi Hert 8-10.04.2014, Warszawa, ul. Odlewnicza 4a, godz. 10:00-17:00
nr katalogowy: 83172
CHŁODNICTWO 2009-5
RoadShow przemyślane seminarium informacyjno-szkoleniowe
nr katalogowy: 44579
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-4
Ocena działania wentylacji indywidualnej przy zastosowaniu manekina termicznego
ANNA BOGDAN
MARTA CHLUDZIŃSKA
nr katalogowy: 42822
CHŁODNICTWO 2012-9
Linia Coadis - aktywne rozwiązania klimatyzacyjne grupy CIAT
nr katalogowy: 71020
CHŁODNICTWO 2022-6
Przegląd energooszczędnych rozwiązań grzewczych i chłodniczych dla budynków usług hotelarskich
nr katalogowy: 140791
CHŁODNICTWO 2023-5
Chłodziarki medyczne
nr katalogowy: 145904
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Ocena możliwości stosowania metody EBSD w badaniach mikrostruktury stopów tytanu
Maria Sozańska
Bartosz Chmiela
nr katalogowy: 70323
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
ZADANIE OPTYMALIZACYJNE DLA DOBORU PARAMETRÓW LAMINARNEGO CHŁODZENIA BLACH ZE STALI DP PO WALCOWANIU NA GORĄCO
ŁUKASZ SZTANGRET
DANUTA SZELIGA
JAN KUSIAK
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 64004
CHŁODNICTWO 2011-10
Adiabatyczne chłodzenie wymienników wentylatorowych System zraszania Alfa Laval
nr katalogowy: 63278
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
CHŁODNICTWO 2015-1-2
Badania nad zastosowaniem powietrznych mikrostrumieni do chłodzenia elektroniki
Artur Rusowicz
Maciej Leszczyński
Dariusz Sienkiel
nr katalogowy: 89635
10.15199/8.2015.1-2.3
CHŁODNICTWO 2023-6
Wieże chłodnicze
nr katalogowy: 146451
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Poubojowe chłodzenie mięsa
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 149625
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-4
Rury ożebrowane w instalacji chłodzenia podłogowego
KAROLINA WIŚNIK
HENRYK G. SABINIAK
nr katalogowy: 113245
10.15199/9.2018.4.2
chłodzenie podłogowe
ogrzewanie podłogowe
wymiana ciepła
żebro
komfort cieplny
rozkład temperatury
floor cooling
underfloor heating
heat transfer
temperature distribution
rip
thermal comfort
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-4
Program Audytor OZC Wspomagane komputerowo sporządzanie świadectw charakterystyki energetycznej budynków wyposażonych w instalację chłodzenia
MICHAŁ STRZESZEWSKI
PIOTR WERESZCZYŃSKI
nr katalogowy: 50980
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-1
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 49362
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Chłodzenie magnetyczne - wybrane rozwiązania
ADAM RUCIŃSKI
nr katalogowy: 87499
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-4
Ogrzewanie nadmuchowe i możliwość jego połączenia z odnawialnym źródłem ciepła
Katarzyna Dąbrowska
Tomasz Dąbrowski
nr katalogowy: 42824
CHŁODNICTWO 2009-11
Agregaty wody lodowej i pompy ciepła typoszeregu AQL/AQH 20-35
nr katalogowy: 47907
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
Czarnobyl 25 lat później
nr katalogowy: 62081
CHŁODNICTWO 2016-7-8
Nowoczesne chłodzenie
Małgorzata Maniawska
nr katalogowy: 100474
CHŁODNICTWO 2023-1
Klimatyzacja w biurze – ile kosztuje jej utrzymanie?
Erwin Majkowski
nr katalogowy: 141997
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-12
Z Lublina dla prosumentów
nr katalogowy: 146587
CHŁODNICTWO 2014-2
Poprawa efektywności chłodzenia mięsa wieprzowego
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
PIOTR A. BARANOWSKI
nr katalogowy: 82599
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
Zastosowanie dwu- i trójwymiarowego modelu opartego na metodzie elementów skończonych do wyznaczania współczynnika wymiany ciepła z wykorzystaniem rozwiązania odwrotnego
Beata Hadała
Zbigniew Malinowski
Tadeusz Telejko
nr katalogowy: 66512
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Modernizacja wirnika generatora GTHW-360
Jan ADAMEK
Jan KAPINOS
Damian KARDAS
Roman KROK
Rafał MANIARA
Stefan SIERADZKI
nr katalogowy: 93992
10.15199/48.2015.10.02
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-2
Mroźna obróbka
nr katalogowy: 66873
CHŁODNICTWO 2019-2
Nowości Mitsubishi Heavy Industries dostępne już w Polsce
nr katalogowy: 120119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 121653
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Cooling of minimized surface-mount packages in power electronics applications
MICHAL ŠÍR
IVAN FEŇO
nr katalogowy: 128845
10.15199/48.2020.11.31
power electronics
thermal vias
thermal management
surface mount package cooling
cooling of GaN.
układy elektroniczne
chłodzenie
rozkład temperatury.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
TECHNICAL COOLING SYSTEMS IN OFFICE PREMISES
Malwina PILARSKA
nr katalogowy: 134409
10.15199/180.2021.3.5
ventilation
air-conditioning
dew point
venting system
air
dry cooling
wet cooling
heat gains
wentylacja
klimatyzacja
punkt rosy
system wentylacji
powietrze
chłodzenie suche
chłodzenie mokre
zyski ciepłay
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Próżnioszczelne, ceramiczne okno mikrofalowe pasma 9,2-9,6 GHz do lamp mikrofalowych dużej mocy
MARIA ADYDAN
WALDEMAR WIEJAK
nr katalogowy: 40910
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Plastyczność i struktura odkształcanego stopu magnezu AZ31 w stanie po odlaniu oraz po przeróbce plastycznej
ANNA SZUŁA
DARIUSZ KUC
EUGENIUSZ HADASIK
nr katalogowy: 46258
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-2
Odzyskiwanie energii
nr katalogowy: 75441
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Jak obniżyć koszty, poprawić jakość procesu sterylizacji?
nr katalogowy: 122018
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
STULZ Serwerownie ? chłodzenie na miarę potrzeb
Zbigniew Downarowicz
nr katalogowy: 128091
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
STULZ Serwerownie ? chłodzenie na miarę potrzeb
Zbigniew Downarowicz
nr katalogowy: 128091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Polska Federacja Producentów Żywności uruchomiła stronę o dodatkach do żywności
nr katalogowy: 16696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wykorzystanie magazynu chłodu w kompaktowej komorze przechowalniczej
Rafał Andrzejczyk
Marta Gosz
nr katalogowy: 117680
10.15199/65.2018.12.7
pasywne systemy chłodzenia
materiały zmiennofazowe
cukrole
nośnik chłodu
passive cooling systems
phase change materials
sugar alcohols
cold storing materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 112856
10.15199/65.2018.3.4
woda technologiczna
system HACCP
ocena ryzyka
bakterie heterotroficzne
process water
HACCP system
risk assessment
heterotrophic bacteria
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH