Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Konsumencka ocena jakości żywności i ogólna ocena jakości
Adam Olszewski
nr katalogowy: 123399
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Piwo regionalne na topie
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Identyfikacja i ocena wybranych produktów żywnościowych
Mariola Grzybowska-Brzezińska
nr katalogowy: 86667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Mała gastronomia
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 24618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Gastro-boom
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25733
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-12-13
Ekomoto
nr katalogowy: 36620
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Jak ogłosić upadłość?
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 140243
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Destigo Hotels – nowa polska marka hotelowa i sieć hotelowa
nr katalogowy: 150007
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
OPAKOWANIE 2018-6
Rynek opakowań - z naszej perspektywy
Tadeusz Napora
Magdalena Podolska-Meier
nr katalogowy: 114311
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Montaż warstwowy stolarki budowlanej z Aprobatą Techniczną
Michał Sawicki
nr katalogowy: 92957
10.15199/33.2015.08.08
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Bühler. Możliwości wykorzystania roślin strączkowych. Okazały się bardzo obiecującymi składnikami w odżywianiu nowych pokoleń
Alexandra Londoño Baderschneider
nr katalogowy: 133705
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-12
Elektronika Konsumencka na IFA 2017
nr katalogowy: 111327
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Metsä Tissue - jakość, zdrowie i wyjątkowy styl
nr katalogowy: 42450
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Instalacja chłodnicza spełniająca wymogi europejskie
nr katalogowy: 41429
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Podsumowanie 2014 r. i wyzwania na 2015 r. w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 89755
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Odpowiedzialność za jakość produktu
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 53605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Smakowe kandyzy z owoców dyni
Agnieszka Nawirska-Olszańska
Anita Biesiada
nr katalogowy: 95651
10.15199/64.2015.11-12.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
W zwolnionym rytmie
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110324
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Rękojmia i gwarancja konsumencka w świetle nowelizacji przepisów
Maciej Walacik
nr katalogowy: 138916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Salon Czekolady w Paryżu
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 49459
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Konferencja napojowa Krajowej Izby Gospodarczej "Przemysł Rozlewniczy"
nr katalogowy: 92032
AURA 2022-8
Świadomość konsumencka i ekologia, a greenwashing
Michał ROZMARYNOWSKI
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Znakowanie żywności nieopakowanej
nr katalogowy: 110279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
I co dalej, branżo?
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 77497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wypiek chleba formowego - właściwy wybór jest tylko jeden!
Piotr Kulik
nr katalogowy: 53354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Wykorzystanie drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae w reakcjach otrzymywania estrów - komponentów zapachowych
Jolanta Krzyczkowska
nr katalogowy: 81740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Bühler. Możliwości wykorzystania roślin strączkowych. Okazały się bardzo obiecującymi składnikami w odżywianiu nowych pokoleń
Alexandra Londoño Baderschneider
nr katalogowy: 133705
DOZÓR TECHNICZNY 2009-3
Analiza zużycia mechanicznego elementów podnoszenia wózków jezdniowych podnośnikowych
SłAWOMIR MIELCZAREK
nr katalogowy: 44234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Ocena poziomu wymycia azotanów do wód podziemnych na przykładzie małych zlewni rolniczych z pogranicza Karpat
ANNA ŻUREK
nr katalogowy: 21536
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 114693
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Technika grubowarstwowa i LTCC w realizacji elementów elektroniki wysokotemperaturowe
Andrzej Dziedzic
Damian Nowak
nr katalogowy: 66155
AURA 2022-8
Świadomość konsumencka i ekologia, a greenwashing
Michał ROZMARYNOWSKI
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138764
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Rękojmia i gwarancja konsumencka w świetle nowelizacji przepisów
Maciej Walacik
nr katalogowy: 138916
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jednorazowe opakowania papierowe mogą mieć lepszy wpływ na środowisko niż opakowania wielokrotnego użytku
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 130572
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jednorazowe opakowania papierowe mogą mieć lepszy wpływ na środowisko niż opakowania wielokrotnego użytku
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 130572
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jednorazowe opakowania papierowe mogą mieć lepszy wpływ na środowisko niż opakowania wielokrotnego użytku
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 130572
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Postęp w metodach wędzenia
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Jan Cegiełka
nr katalogowy: 110530
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wpływ wybranych czynników żywieniowych na jakość mięsa wołowego
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 68838
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
OCENA RYZYKA I INNE ZADANIA SŁUŻBY BHP 9. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 97741
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
OCENA RYZYKA I INNE ZADANIA SŁUŻBY BHP 9. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 97146
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-8
Konkretyzacja pojęcia ocena zgodności
Piotr Rogala
nr katalogowy: 3567
AURA 2004-2
OCENA EKOLOGICZNEGO STANU CIEKÓW (2)
Katarzyna Czoch
Krzysztof Kulesza
nr katalogowy: 450
OPAKOWANIE 2006-7
Ocena jakości dostaw papieru i tektury
Krystyna Szadowiak
nr katalogowy: 17926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-11
Właściwości akustyczne istniejących budynków wielkopłytowych
B. Szudrowicz
nr katalogowy: 2771
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena zawartości tkanki tłuszczowej w półtuszach wieprzowych
Jan Szorc
nr katalogowy: 1588
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
Ocena ryzyka zawodowego (ratownik)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15611
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-8
Ocena ryzyka zawodowego (elektromonter)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15568
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-12
Ocena ryzyka zawodowego (rybak stawowy)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 22814
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-4
Problemy związane z oceną przyczepności powłok ochronnych
J. Bordziłowski
nr katalogowy: 17797
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Ocena ryzyka zawodowego (operator elektrodrążarki)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 341
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Ocena ryzyka zawodowego (stolarz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 312
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Ocena ryzyka zawodowego (przedstawiciel handlowy)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 280
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Ocena ryzyka zawodowego (archiwista)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 245
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Ocena ryzyka zawodowego (sprzątaczka)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 208
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Ocena ryzyka zawaodowego (szwaczka)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 172
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-2
Ocena ryzyka zawodowego (dekarz blacharz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 63
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Słomka Ocena ryzyka zawodowego (położna)
I. Romanowska
nr katalogowy: 15773
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
Ocena ryzyka zawodowego (instruktor higieny
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15690
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-6
Ocena ryzyka zawodowego (kamieniarz)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15648
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 6: Czynniki fizyczne - karta oceny dla stolarza - cieśli
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 82044
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-6
Wyznaczanie immitancji i ocena odkształcającego charakteru dwójników pasywnych o okresowo zmiennych parametrach
Radosław KŁOSIŃSKI
nr katalogowy: 3791
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Ocena ryzyka zawodowego (operator belownicy)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 371
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Ocena ryzyka zawodowego (sprzątacz uliczny)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 137
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Ocena ryzyka zawodowego (nauczyciel wychowania fizycznego)
L Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 23
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Ocena ryzyka zawodowego inspektora bhp (na przykładzie leśnictwa
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15848
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-11
Ocena ryzyka zawodowego (telefonistka w centrali międzymiastowej)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 21348
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Ocena ryzyka zawodowego (mechanik urządzeń wodnych)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 403
OPAKOWANIE 2005-3
Folie opakowaniowe w Polsce. Ocena aktualnej sytuacji
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 11122
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Słomka Ocena ryzyka zawodowego pracownik administracyjno-biurowy-referent
I. Romanowska
nr katalogowy: 15732
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Ocena ryzyka zawodowego (pracownik wykonujący dezynsekcję i deratyzację)
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 8324
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Badania zawiesin występujących w wodach powierzchniowych z wykorzystaniem granulometru laserowego
JANUSZ ŁOMOTOWSKI
EWA BURSZTA-ADAMIAK
MAGDALENA KĘSZYCKA
nr katalogowy: 21516
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-10
Ocena ryzyka zawodowego (pracownik socjalny w domach opieki społecznej)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 21310
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Ocena ryzyka zawodowego (palacz w kotłowni opalanej gazem)
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 101
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Ocena ryzyka zawodowego placowy w skupie surowców wtórnych
I. Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 15810
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-3
Nowe kierunki ochrony konsumenta w Polsce
Jan Macias
nr katalogowy: 58055
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-2
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 7: Czynniki fizyczne - karta oceny dla dekarza - blacharza
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 82469
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Ekologiczna ocena cyklu życia wyrobów szklanych Porównanie oddziaływania na środowisko szkła płaskiego float i ręcznie formowanych wyrobów ze szkła kryształowego
RYSZARD ŚWIETLIK
STANISŁAWA MARCINISZYN
nr katalogowy: 70065
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
11. Ogólnopolska Konferencja miesięcznika ATEST: BHP 3.0 - Stosowanie procedur bezpiecznej pracy na podstawie oceny ryzyka.
nr katalogowy: 114554
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-10
Kategoria ryzyka i ocena poziomu ufności do zaplanowanych działań prewencyjnych
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 145439
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Ocena zagrożeń
nr katalogowy: 34092
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Ocena właściwości lepkosprężystych elastomeroasfaltów z dodatkiem upłynniacza pochodzenia roślinnego
Andrzej Plewa
nr katalogowy: 92577
10.15199/33.2015.07.28
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 16: Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 87874
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Ocena podatności WLAN na oddziaływanie środowiskowe
Marian WRAŻEŃ
Waldemar GRABIEC
nr katalogowy: 46288
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
BHP 3.0 - STOSOWANIE PROCEDUR BEZPIECZNEJ PRACY NA PODSTAWIE OCENY RYZYKA 11. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 115705
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
BHP 3.0 - STOSOWANIE PROCEDUR BEZPIECZNEJ PRACY NA PODSTAWIE OCENY RYZYKA 11. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 115275
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
BHP 3.0 - STOSOWANIE PROCEDUR BEZPIECZNEJ PRACY NA PODSTAWIE OCENY RYZYKA 11. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 114857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Sprawna ocena
JOANNA SADLOK-LONC
nr katalogowy: 31188
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Ocena kompozytów stosowanych do wytwarzania rur Ocena kompozytów stosowanych do wytwarzania rur
Andrzej Bełzowski
nr katalogowy: 32944
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-11
Ekobilansowa ocena procesów eksploatacyjnych obiektów technicznych
Zbigniew Kłos
Jędrzej Kasprzak
nr katalogowy: 31572
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-4
Co nowego w polskim klubie forum iso 9000
Henryk Piekut
nr katalogowy: 25307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Walne Zebranie Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP - ocena 2008 roku, zmiana Statutu
Stefan Bartnik
nr katalogowy: 44973
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Ocena bezpieczeństwa pożarowego elewacji
Michał Wieczorek
Krzysztof Nosal
nr katalogowy: 122908
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-2
Diagnostyka obiektów budowlanych
Lesław Brunarski
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 57502
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Ocena praktyk wyboru firm składujących mięso
nr katalogowy: 33854
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Grupa programów behapowskich
Robert Kozela
nr katalogowy: 32009
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Uproszczona ocena ryzyka przy narażeniu na czynniki chemiczne (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 34722
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Wpływ wybranych elementów wyposażenia na stan techniczny mostów
Adam Kaszyński
nr katalogowy: 25894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Atmosfery wybuchowe ocena ryzyka
nr katalogowy: 84955
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Wydarzenia
nr katalogowy: 52345
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Dyrektywy medyczne
Agnieszka Wiktorowska-Jezierska
nr katalogowy: 79111
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analiza natężenia pola elektrycznego w wielkoprądowych układach stykowych na przykładzie uziemnika szybkiego
Stanisław KULAS
Łukasz KOLIMAS
nr katalogowy: 36548
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Ocena zespolenia warstw betonowych w przedsionku mroźni
Łukasz Sadowski
nr katalogowy: 102345
10.15199/33.2016.11.52
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-7-8
XIX Międzynarodowe Targi Maszyn i Urządzeń dla Wodociągów i Kanalizacji WOD-KAN 2011
nr katalogowy: 61120
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Europejska Ocena Techniczna dla gontów bitumicznych firmy IZOHAN
nr katalogowy: 97479
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Ocena działania otworów montażowych w paroizolacjach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 137645
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Ocena działania otworów montażowych w paroizolacjach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 137645
OPAKOWANIE 2014-11
Ocena cyklu życia produktu korzystna dla środowiska
VESA PUOSKARI
nr katalogowy: 87893
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 17- Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich - ciąg dalszy
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 88547
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 2: Karta oceny ryzyka (cd.), ocena ryzyka dla czynników biologicznych
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102509
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-7
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 77689
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 33)
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 136122
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 108954
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 109722
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Środowiskowa analiza cyklu życia w przemyśle garbarskim
RYSZARD ŚWIETLIK
ARTUR MOLIK
nr katalogowy: 64844
SZKŁO I CERAMIKA 2011-6
Ocena cyklu życia przemysłu szklarskiego w Polsce
Anna Henclik
Joanna Kulczycka
nr katalogowy: 64346
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-9
"Ocena ryzyka i inne zadania służby bhp" 9. Ogólnopolska konferencja miesięcznika ATEST
nr katalogowy: 100807
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Pracownik myjni Część 2- Karta oceny ryzyka
nr katalogowy: 95596
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-11
Nie ma jednej oceny ryzyka
Robert Kozela
nr katalogowy: 72592
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Prognozowanie zawilgocenia izolacji celulozowej transformatorów na postawie wyników analizy statystycznej danych pomiarowych. Program "Ocena zawilgocenia transformatorów"
Hubert MORAŃDA
nr katalogowy: 55808
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
16-18 listopada 2016 r. Jastrzębia Góra Hotel ASTOR Zapraszamy!
nr katalogowy: 100094
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Ocena konwertera katalitycznego przez system OBDII/EOBD (cz. 6)
Stefan Myszkowski
nr katalogowy: 135837
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 104894
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Pilot śmigłowca
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 54744
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
OCENA RYZYKA - NARZĘDZIE POPRAWY WARUNKÓW PRACY 10. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 104443
CHŁODNICTWO 2008-8
Skrócona ocena procesu blanszowania, zamrażania, przechowywania i rozmrażania borowika szlachetnego i opieńki miodowej na podstawie zmiany ich wybranych cech fizycznych
ŁUKASZ STADNIK
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 37310
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 5: Czynniki fizyczne - karta oceny dla prac malarsko- -szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 81206
OPAKOWANIE 2013-5
Ocena cyklu życia (LCA) toreb handlowych wielokrotnego i jednorazowego użytku
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
KONRAD NOWAKOWSKI
MAŁGORZATA GROCHOCKA
nr katalogowy: 76628
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-2
Wybrane problemy dotyczące oceny technicznej obiektów budowlanych
Justyna Sobczak-Piąstka
Magdalena Lachowicz
Adam Podhorecki
nr katalogowy: 130515
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-1
Praktyczna metoda oceny jakości styropianu na rynku budowlanym
Andrzej Kaputa
Jan Mamczur
nr katalogowy: 65254
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Analiza intensywności uszkodzeń budynków typu halowego
Karol Firek
nr katalogowy: 98302
10.15199/33.2016.05.32
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Mechanik samochodowy, konserwator Część 3- Karta oceny ryzyka (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 90607
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Monitorowanie i ocena stanu transformatorów
nr katalogowy: 40878
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Ocena nasycenia skał zbiornikowych
Jadwiga Zalewska
nr katalogowy: 72793
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Wydarzenia
nr katalogowy: 71641
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Listy do redakcji - "Oceniać czy nie oceniać?" - odpowiedź autorki
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 59002
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Przy doborze środków ochrony indywidualnej najważniejsza jest ocena ryzyka
nr katalogowy: 134300
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 33)
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 136122
SZKŁO I CERAMIKA 2014-5
Ocena środowiskowa technologii wytwarzania proppantu na podstawie analizy LCA - analiza porównawcza
STANISŁAW SERKOWSKI
JERZY KOROL
nr katalogowy: 87107
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Koncepcja i metody środowiskowej oceny technologii
Beata MICHALISZYN
Janusz KRUPANEK
nr katalogowy: 94692
10.15199/46.2015.11.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Ocena jakości zbiorów w Brazylii
nr katalogowy: 129578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Ocena jakości zbiorów w Brazylii
nr katalogowy: 129578
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-12
Ocena podatności sufitów napinanych na wzrost mikroorganizmów
Anna Wiejak
Alicja Abram
nr katalogowy: 111230
10.15199/33.2017.12.04
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Czy ocena ryzyka jest zbędna?
Robert Kozela
nr katalogowy: 113781
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-2
Ocena przepływu powietrza z nawiewnika wentylacji indywidualnej za pomocą termowizji
MARTA CHLUDZIŃSKA
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 49632
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2008 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-6
Inspekcja i ocena systemu klimatyzacji budynków w aspekcie wymagań normy PN-EN 15240
MARIAN Rubik
nr katalogowy: 44793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 44464
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2009 roku
Jadw iga Rothkaehl
nr katalogowy: 49095
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Błędy przy ocenie ryzyka (cz. 1)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 46734
OPAKOWANIE 2009-9
Ocena opakowań gotowych na półkę (SRP - Shelf Ready Packaging) stosowanych do prezentacji czekolad
Małgorzata Szyszka
nr katalogowy: 46563
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Głos do artykułu z numeru 4/2010 "Ocena organizacji konferencji naukowych"
Mirosław M. Michalski
nr katalogowy: 52220
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Ocena zanieczyszczenia terenów pod budownictwo - etap V
Anna Urbanek-Szopa
Krzysztof Traczyński
nr katalogowy: 122919
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-2
Ocena przepływu powietrza z nawiewnika wentylacji indywidualnej za pomocą termowizji
MARTA CHLUDZIŃSKA
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 49632
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Planowanie wydatków na utrzymanie wielorodzinnych budynków mieszkalnych
Robert Bucoń
nr katalogowy: 99305
10.15199/33.2016.06.49
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
15-17 listopada 2017 r. Zawiercie Hotel Villa Verde Zapraszamy!
nr katalogowy: 109404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Possibility for decreasing the risks related to the use of plant protection agents Możliwość ograniczania zagrożeń związanych ze stosowaniem środków ochrony roślin
Dorota Sobczak
Igor Kondzielski
Katarzyna Klimczak
Marta Kijeńska
Lidia Tokarz
nr katalogowy: 97269
10.15199/62.2016.3.42
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Badania powłok
nr katalogowy: 17720
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Przegląd norm
nr katalogowy: 377
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Ocena odporności na poślizg zabytkowych nawierzchni chodników
Konrad J. Waluś
Piotr Gryszpanowicz
Barbara Rymsza
nr katalogowy: 142916
10.15199/33.2023.04.03
odporność na poślizg
nawierzchnie zabytkowe
wahadło brytyjskie.
slip resistance
historic pavement surfraces
British pendulum.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-10-11
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 7376
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-7
Ocena negatywna
nr katalogowy: 6016
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-5
Izba coraz skuteczniejsza
nr katalogowy: 5941
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 60573
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-12
Lepiej niż w rachunkach
jaz
nr katalogowy: 13170
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH