Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Technologia czyszczenia suchym lodem Cold Jet
A. Witkowski
nr katalogowy: 20866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Technologia czyszczenia strumieniem cząstek suchego lodu
A. Witkowski
nr katalogowy: 14951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-3
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 41935
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suchy lód - wydajny i łatwy w stosowaniu środek chłodniczy
MARIUSZ STACHOWICZ
nr katalogowy: 25467
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Wpływ dezintegracji osadu nadmiernego suchym lodem na uwalnianie materii organicznej i nieorganicznej
Ewelina Nowicka
Alicja Machnicka
nr katalogowy: 86160
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wykorzystanie suchego lodu do czyszczenia urządzeń i instalacji elektrycznych pracujących pod napięciem
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 102588
10.15199/48.2016.12.05
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Tematyczny wykaz artykułów opublikowanych w miesięczniku "Chłodnictwo" w roku 2014
nr katalogowy: 88402
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
EcoQuip - rewolucyjna alternatywa dla piaskowania
nr katalogowy: 93878
OPAKOWANIE 2006-3
Nowe opakowanie do kostek lodu
Marian Feldman
nr katalogowy: 18041
CHŁODNICTWO 2007-9
Efekty zastosowania zamrażania dwustronnego w termoelektrycznych wytwornicach lodu. Część 1
MICHAŁ CHMIELOWSKI
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 29929
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-10
The Effect of Heat Transfer Coefficient on Ice layer Thickness on Water Surface (Communication)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 122938
10.15199/9.2019.10.4
Ice layer on water surface
time of ice layer creation
warstwa lodu na powierzchni wody
czas tworzenia się warstwy lodu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Współczesne wytwornice lodu dla przemysłu spożywczego
S. Filin
M. Chmielowski
nr katalogowy: 7169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Lato z kostkami lodu
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12036
CHŁODNICTWO 2021-2
Nowa solarna maszyna do produkcji lodu
nr katalogowy: 131367
CHŁODNICTWO 2024-3
Co to są systemy chłodnicze
Adriano Francisco Ronzoni
nr katalogowy: 149168
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Modelowanie matematyczne transportu lodu w rejonie projektowanego Stopnia Wodnego Siarzewo
TOMASZ KOLERSKI
KRZYSZTOF WRZOSEK
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
KRZYSZTOF POLAK
nr katalogowy: 128742
stopień Siarzewo
dynamika lodów
modelowanie matematyczne
symulacje numeryczne
Siarzewo dam
ice dynamics
mathematical modeling
numerical simulations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 70143
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Intrygujące kształty
nr katalogowy: 24620
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-7-8
Wykres Molliera narzędziem dla inżynierów.Część I
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 60901
CHŁODNICTWO 2007-6
Badania eksperymentalne wytwornicy lodu ZB-15
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 27347
AURA 2008-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 35394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
CHŁODNICTWO 2023-5
Lodówka
Alan Prints
nr katalogowy: 145898
AURA 2010-4
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 51032
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
CHŁODNICTWO 2007-12
Efekty zastosowania zamrażania dwustronnego w termoelektrycznych wytwornicach lodu
MICHAŁ CHMIELOWSKI
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 32184
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Zawiesiny lodowe - proces produkcji i możliwości zastosowań
Wojciech Przedworski
nr katalogowy: 110092
10.15199/8.2017.9-10.2
zawiesiny lodowe
lód binarny
generator lodu
ice slurry
binary ice
ice generator
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Dwusprzęgłowe skrzynie biegów w warsztacie (cz. 1)
nr katalogowy: 134477
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 82569
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Syngas production by dry reforming of methane over hydrotalcite-derived catalysts Produkcja gazu syntezowego w reakcji suchego reformingu metanu na katalizatorach hydrotalkitowych
Radosław Dębek
Anna Gramatyka
Monika Motak
Patric Da Costa
nr katalogowy: 88653
10.12916/przemchem.2014.2026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Drodzy Czytelnicy!
REDAKCJA
nr katalogowy: 70130
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Comptex REvolution – Technologia do suchego procesu wykończenia dzianin materacowych bez wytwarzania ścieków
nr katalogowy: 130736
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Dwusprzęgłowe skrzynie biegów w warsztacie (cz. 1)
nr katalogowy: 134477
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Comptex REvolution – Technologia do suchego procesu wykończenia dzianin materacowych bez wytwarzania ścieków
nr katalogowy: 130736
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Mniej podkładek w zestawie LuK RepSet 2 CT (pojazdy VAG)
nr katalogowy: 135492
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Lody a może lód?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 58733
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmrożona perfekcja
nr katalogowy: 18634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Przekąska miesiąca Focaccia
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 102528
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-11
Ocena przydatności dotychczasowych wzorów na natężenie opadów deszczowych do projektowania odwodnień terenów w Polsce
Andrzej Kotowski
Bartosz Kaźmierczak
nr katalogowy: 47738
AURA 2010-6
Niespokojna Ziemia
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 52188
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Trochę zimy latem
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18505
AURA 2004-5
UE - KROK W DOBRYM KIERUNKU
Edward Garścia
nr katalogowy: 521
CHŁODNICTWO 2005-3
Nota techniczna na temat technologii chłodniczych. Lód binarny obiecująca technologia
nr katalogowy: 8629
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Parametry akustyczne suchego jastrychu FERMACELL
A. Stańczak
nr katalogowy: 17379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Zastosowania nieżywnościowe produktów przemiału kukurydzy na sucho (część 5)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Wpływ dodatku suchego glutenu na jakość mąki i pieczywa
Roman Jurga
nr katalogowy: 14065
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
CHŁODNICTWO 2005-4
Analiza teoretyczna termodynamicznych uwarunkowań krystalizacji lodu w produktach o dużej zawartości wody
Krzysztof Banasiak
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 8644
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Dokładność rozliczania dostaw gazu w realnych warunkach opomiarowania
JÓZEF DOPKE
nr katalogowy: 16561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Kawa z lodem. Kawa jest dobra na każdą porę dnia i każdą porę roku.
ANNA SZELĄG
nr katalogowy: 18546
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Proces odsiarczania suchego w kotle BFB przy zastosowaniu addytywów i ich mieszanin
Rafał Rajczyk
Przemysław Szymanek
nr katalogowy: 130033
10.15199/62.2021.1.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Proces odsiarczania suchego w kotle BFB przy zastosowaniu addytywów i ich mieszanin
Rafał Rajczyk
Przemysław Szymanek
nr katalogowy: 130033
10.15199/62.2021.1.9
GOSPODARKA WODNA 2013-11
Przebieg zlodzenia dolnej Wisły zimą 2013 r. na odcinku powyżej zapory we Włocławku
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ STRZYŻEWSKI
nr katalogowy: 80417
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Lód od zaraz
nr katalogowy: 79806
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
GOSPODARKA WODNA 2015-1
Koszty środowiskowe różnych wariantów eksploatacji suchego zbiornika Racibórz Dolny
DAMIAN PANASIUK
RAFAŁ MIŁASZEWSKI
nr katalogowy: 88992
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-1
Tarasy i balkony z profilami firmy KREISEL
Bartosz Polaczyk
nr katalogowy: 90167
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
FIREFLY AB
nr katalogowy: 112966
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
Mniej podkładek w zestawie LuK RepSet 2 CT (pojazdy VAG)
nr katalogowy: 135492
CHŁODNICTWO 2007-9
Informacje
nr katalogowy: 29932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
CHŁODNICTWO 2023-5
Wpływ zamrażania na jakość żywności
Janusz Jakubowski
nr katalogowy: 145897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-8
Badanie dezaktywacji katalizatorów MoO3-Al2O3 i Re2O7-Al2O3 w reakcji metatezy propenu
Jarosław Handzlik
Jan Ogonowski
Radosław Kmieć
nr katalogowy: 14373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
GOSPODARKA WODNA 2017-4
Remont zapory suchego zbiornika Jarnołtówek
ZBIGNIEW KLEDYŃSKI
AGNIESZKA MACHOWSKA
PAWEŁ FALACIŃSKI
nr katalogowy: 105037
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-1
Przemiany powietrza wilgotnego w papierni
MICHAŁ GŁĘBOWSKI
MARIA BIEŃKOWSKA
nr katalogowy: 96395
10.15199/54.2016.1.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Badanie reakcji 1,2-epitiobutanu z dietanoloaminą
JAROSŁAW ZIEŃKO
nr katalogowy: 43101
CHŁODNICTWO 2007-11
Osuszacze powietrza dla chłodni i mroźni
nr katalogowy: 31510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Suszarki sublimacyjne do żywności
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 34572
CHŁODNICTWO 2008-12
Możliwości wykorzystania zimna - niskotemperaturowej energii odpadowej w chłodnictwie
BOGUSŁAW ZAKRZEWSKI
TOMASZ ŁOKIETEK
nr katalogowy: 40269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Metody ograniczania krystalizacji lodu w procesie zamrażania
ANNA KAMIŃSKA
PIOTR P. LEWICKI
nr katalogowy: 38041
CHŁODNICTWO 2007-4
Lód binarny- stan wiedzy
Paul Rivet
nr katalogowy: 25573
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Nowe podejście w normach serii DIN 18533 do zabezpieczeń wodochronnych części budynków zagłębionych w gruncie
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136278
OPAKOWANIE 2023-10
Innowacyjne opakowanie z butelką wewnątrz bloku lodu
nr katalogowy: 145602
OPAKOWANIE 2023-10
Innowacyjne opakowanie z butelką wewnątrz bloku lodu
nr katalogowy: 145602
AURA 2021-3
Obowiązek uprzątnięcia błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości
Daria DANECKA
nr katalogowy: 131061
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Badanie przepływu zawiesiny lodowej przez zawór kulowy
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 104209
10.15199/8.2017.1-2.4
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-7-8
Niepewność pomiaru entalpii powietrza wilgotnego metodą psychrometryczną
JÓZEF BEDNARSKI
JOANNA LIEBERSBACH
nr katalogowy: 27962
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
Utrwalenie barwy nubuków obuwiowych
Krzysztof Galczak
nr katalogowy: 23816
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Przetwarzanie biomasy do metanolu i paliw silnikowych
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
nr katalogowy: 28651
OPAKOWANIE 2006-4
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
Monika Mularska
nr katalogowy: 18012
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Dopłaty do prywatnego magazynowania mięsa w UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 1631
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
AURA 2007-2
Czystość na przystankach komunikacyjnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 24022
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Lód od zaraz
nr katalogowy: 80332
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Praca prototypowego urządzenia indukcyjnego ogrzewania rozjazdów kolejowych przy różnych częstotliwościach roboczych
Robert ŻELAZNY
Paweł JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 129861
10.15199/48.2021.01.40
elektryczne ogrzewanie rozjazdów kolejowych
indukcyjne ogrzewanie
bezpieczeństwo ruchu kolejowego
electric heating of rail crossover
induction heating
safety of rail traffic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Strategia zarządzania energią elektryczną w samochodach konwencjonalnych
F. ESPOSITO
V. ISASTIA
S. MEO
nr katalogowy: 18432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-5
Kieszonkowe twarde dyski
nr katalogowy: 13001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Technologia radiowej identyfikacji obiektów RFID
Henryk Jankowki
Łukasz Krzak
Marcin Szczurkowski
Michał Warzecha
Cezary Worek
nr katalogowy: 21034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przechowywanie, transport, systemy mieszania i dozowania oferta TECHNOSILOS s. n. c.
nr katalogowy: 6258
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Eksperymentalna weryfikacja obliczeń symulacyjnych nagrzewania naturalnie chłodzonego suchego transformatora średniej mocy
Jacek SMOŁKA
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 33444
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Nowoczesny system suszenia firmy PAVAN S.r.l. - nowatorskie rozwiązania
nr katalogowy: 29986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Prawie wszystko o surowcach z pszenicy durum do produkcji makaronu
nr katalogowy: 35245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Pszenica i semolina durum najlepszymi surowcami do produkcji makaronu
nr katalogowy: 25869
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
FIREFLY AB - prewencyjne systemy przeciwpożarowe w produkcji i przetwórstwie tissue
nr katalogowy: 118740
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
FIREFLY AB - prewencyjne systemy przeciwpożarowe w produkcji i przetwórstwie tissue
nr katalogowy: 99394
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Funkcjonowanie chłodnictwa wielobranżowego jako zaplecza przemysłu mięsnego
Janina Jędrzejewska
Zbigniew Błoński
nr katalogowy: 16141
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Dwustrumieniowy generator wilgotności sterowany komputerowo
Jerzy WEREMCZUK
Roman IWASZKO
Ryszard JACHOWCZ
nr katalogowy: 34961
CHŁODNICTWO 2007-10
MAT kurtyna powietrzna do mroźni firmy Biddle Twoja droga do otwartych drzwi
nr katalogowy: 30785
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Justification of ice melting capacity on 6-10kV OPL distributing power networks based on fuzzy modeling
Oleksandr A. SAVCHENKO
Oleksandr O. MIROSHNYK
Stanislav V. DYUBKO
Taras SHCHUR
Paweł KOMADA
Kanat MUSSABEKOV
nr katalogowy: 119947
10.15199/48.2019.05.26
melting of ice
fuzzy sets
electric networks.
topienie lodu
zbiory rozmyte
sieci elektryczne
AURA 2017-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 110388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Wpływ reaktywnego trawienia jonowego wspomaganego plazmą BCl3 na jakość powierzchni węglika krzemu 4H-SiC
Bartłomiej STONIO
Norbert KWIETNIEWSKI
Piotr FIREK
Mateusz SŁOWIKOWSKI
Krystian PAVŁOV
Piotr CABAN
Mariusz SOCHACKI
Jan SZMIDT
nr katalogowy: 122098
10.15199/48.2019.09.38
suche trawienie
4H-SiC
jakość powierzchni
techniki pazmowe.
silicon carbite
4H-SiC
plasma etching
surface quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Światowy rynek opakowań do żywności
nr katalogowy: 104250
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-3
Tarasy i balkony z profilamy balkonowymi KREISEL
Bartosz Polaczyk
nr katalogowy: 109380
CHŁODNICTWO 2023-3
CO2, które chłodzi
nr katalogowy: 143887
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Prowadzenie dokumentacji niezbędnej do realizacji zadań służby bhp
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 101171
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
FIREFLY AB
Michał Sobieszkoda
nr katalogowy: 96874
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Rola suchego zbiornika przeciwpowodziowego Szalejów Górny na rzece Bystrzyca Dusznicka ze szczególnym uwzględnieniem jego zdolności do redukcji fali wezbraniowej
MAKSYMILIAN POŁOMSKI
nr katalogowy: 137895
10.15199/22.2022.6.4
suchy zbiornik
powódź
hydrologia
transformacja fali
dry reservoir
flood
hydrology
wave transformation
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Rola suchego zbiornika przeciwpowodziowego Szalejów Górny na rzece Bystrzyca Dusznicka ze szczególnym uwzględnieniem jego zdolności do redukcji fali wezbraniowej
MAKSYMILIAN POŁOMSKI
nr katalogowy: 137895
10.15199/22.2022.6.4
suchy zbiornik
powódź
hydrologia
transformacja fali
dry reservoir
flood
hydrology
wave transformation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-6
Nowości techniki
nr katalogowy: 26918
CHŁODNICTWO 2010-4
Nowe rozwiązania i urządzenia Tecumseh
nr katalogowy: 51204
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Jasna łazienka
Marta Bednarska-Małek
nr katalogowy: 95472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 102039
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Nowości
nr katalogowy: 135403
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-1
Aktywna i neutralna rola frontu w procesie krystalizacji kompozytów
EDWARD FRAŚ
EWA OLEJNIK
nr katalogowy: 32690
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Kryształ
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 72811
CHŁODNICTWO 2010-11
GEA Refrigeration na targach Chillventa w Norymberdze
nr katalogowy: 55859
CHŁODNICTWO 2022-5
Lodowiska – chłodzenie na dużą skalę
nr katalogowy: 140328
ELEKTROINSTALATOR 2023-12
KONSEKWENCJE ATAKU ZIMY TO TEŻ SPORA ODPOWIEDZIALNOŚĆ PO STRONIE FIRM
W&W Consulting
nr katalogowy: 146488
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Metody doboru i analizy warunków eksploatacyjnych ogrzewania murawy boiska piłkarskiego
DOBROSŁAWA KACZOREK
HALINA KOCZYK
nr katalogowy: 54073
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Metody doboru i analizy warunków eksploatacyjnych ogrzewania murawy boiska piłkarskiego
DOBROSŁAWA KACZOREK
HALINA KOCZYK
nr katalogowy: 54073
CHŁODNICTWO 2014-3
Higiena wentylacji, czyli urządzenia do oczyszczania powietrza Lifa Air
nr katalogowy: 83149
GOSPODARKA WODNA 2013-9
Modernizacja Wrocławskiego Węzła Wodnego - duża inwestycja w bezpieczeństwo mieszkańców Wrocławia i okolic
nr katalogowy: 79147
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Czy wszystkie płyny eksploatacyjne można ze sobą mieszać?
nr katalogowy: 135410
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-5
Młodzi liderzy
nr katalogowy: 143338
OPAKOWANIE 2018-3
Zaawansowane kontenery na Anuga FoodTec 2018
nr katalogowy: 112796
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ niektórych czynników technologicznych na hydrolizę wiązania estrowego w produkcie sulfonowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANNA GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 42933
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Targi Packaging Innovation niebawem
nr katalogowy: 65551
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
CHŁODNICTWO 2009-4
Kinetyka suszenia sublimacyjnego piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44073
CHŁODNICTWO 2024-5
Niezastąpione w gospodarstwie domowym
nr katalogowy: 151280
CHŁODNICTWO 2010-4
Technologiczne aspekty procesu liofilizacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 51213
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Nowoczesne metody usuwania śniegu i lodu z powierzchni użytkowych
Rafał Andrzejczyk
Tomasz Muszyński
Przemysław Kozak
nr katalogowy: 88800
10.15199/33.2014.12.05
CHŁODNICTWO 2018-4
Kondensacja pary wodnej w instalacjach niskotemperaturowych. Jak uporać się z problemem?
nr katalogowy: 115888
OPAKOWANIE 2017-4
Premiera technologii Panther UV na Xeikon Café 2017
nr katalogowy: 105178
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-11
Technika na co dzień
nr katalogowy: 94880
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Ultradyfuzja – zalety alternatywnej metody dezynfekcji/dezynsekcji pomieszczeń
nr katalogowy: 132374
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Modyfikacja konfiguracji cewek suchego transformatora elektrycznego w celu obniżenia temperatury najgorętszego miejsca
Jacek SMOŁKA
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 60791
GOSPODARKA WODNA 2016-11
Ocena działania suchego zbiornika przeciwpowodziowego Kątki na Czarnej Wodzie
DOROTA OLEARCZYK
JERZY MACHAJSKI
nr katalogowy: 102157
GOSPODARKA WODNA 2015-8
Analityczna weryfikacja przepustowości przelewu stokowego suchego zbiornika przeciwpowodziowego Świerzawa
nr katalogowy: 92832
AURA 2020-11
Dżdżownice i rozmarzanie Arktyki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128913
10.15199/2.2020.11.3
Arktyka
zmiany klimatu
dżdżownice
gatunek zawleczony
albedo
Arctic
climate change
earthworms
introduced species
albedo
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-1
Katastrofa hali targowej w Chorzowie
JAN ZAMOROWSKI
nr katalogowy: 40728
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
KARAGENY - SUBSTANCJE KSZTAŁTUJĘCE TEKSTURĘ PRZETWORÓW MIĘSNYCH
Ryszard Kowalski
Jolanta Malczak-Solińska
nr katalogowy: 42885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Targi Alkoholi "Wine & Spirits 2009"
nr katalogowy: 46208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Akademia Espresso
nr katalogowy: 46092
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH