Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 119748
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 59107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Tetley-Tata Tea walczy o prymat
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 56398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12653
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2010 r.
nr katalogowy: 51977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 12818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Coffee&tea, tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Coffee&tea, Tea&coffee Gorącego czaju łyk
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Coffee&tea, Tea&coffee Kawowa rewolucja Nie tylko bawarka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19304
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Wpływ trójetyloaminy (TEA) na wybrane właściwości fizykomechaniczne matrycy cementowej
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 88057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A Defect Tea Leaf Identification Using Image Processing
B. Karunamoorthy
D. Somasundereswari
nr katalogowy: 79600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Stanley oraz Black & Decker razem
nr katalogowy: 61285
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-9
Jak obronić sieć elektroenergetyczną zakładu przemysłowego przed black-outem?
Paweł Kazimierczuk
nr katalogowy: 37645
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Z prasy zagranicznej. Black Belt - role oraz umiejętności
nr katalogowy: 99405
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Investigation of electrochemically produced black silicon with silver nanoparticles
Renata JARIMAVIČ TE-ŽVALIONIEN
Žana KAMINSKIEN
Igoris PROSYČEVAS
Skirmantas LAPINSKAS
nr katalogowy: 71329
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Black-Box system identification by means of Support Vector Regression and Imperialist Competitive Algorithm
Robert SAŁAT
Michał AWTONIUK
Krzysztof KORPYSZ
nr katalogowy: 79578
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Dorlastan Black
nr katalogowy: 19781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Napoje funkcjonalne IV 2014
nr katalogowy: 84848
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Kolory projektowania
Krzysztof M. Brzeziński
nr katalogowy: 89731
10.15199/59.2015.2-3.14
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-9
Postęp w barwieniu barwnikami reaktywnymi na kolor czarny
STANISŁAW PRUŚ
BOGUMIŁ GAJDZICKI
KAZIMIERZ BLUS
nr katalogowy: 122410
10.15199/60.2019.09.1
barwienie bawełny
Reactive Black 5
odporność na utlenianie UV
pomiar K / S
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Tea&coffee
nr katalogowy: 12598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Tea&coffee. Yerba mate - herbata jezuitów
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Tea & coff ee. Herbata - afrykańskie bogactwo
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Odzysk związków przeciwutleniajacych z roślinnych surowców odpadowych
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Małgorzata Ignacok
nr katalogowy: 47540
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Tea&coff ee. Herbata niecodzienna
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Coff ee & tea. Amerykańska kawa śniadaniowa
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Coffee&tea. Darboven Idee Grant w Polsce
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22132
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Coff ee&tea. Espresso bez kofeiny
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18972
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-17-18
Krótka historia przenośnej wiertarki elektrycznej
nr katalogowy: 86028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Coff ee&tea. Kubki, czarki, fi liżanki
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Coffee&tea. Prosto z młynka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Coffee&tea. Frappe przez okrągły rok
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Coffee&tea. Cafe America
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 23017
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
Electrochemical characterization of C45 carbon black-H3PMo12O40-polyvinylidene fluoride system
Krystyna Giza
nr katalogowy: 140488
10.15199/40.2022.11.1
phosphomolybdic acid
composite electrode
electrochemical properties
energy storage materials
kwas fosforomolibdenowy
elektroda kompozytowa
właściwości elektrochemiczne
materiały do magazynowania energii
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
Electrochemical characterization of C45 carbon black-H3PMo12O40-polyvinylidene fluoride system
Krystyna Giza
nr katalogowy: 140488
10.15199/40.2022.11.1
phosphomolybdic acid
composite electrode
electrochemical properties
energy storage materials
kwas fosforomolibdenowy
elektroda kompozytowa
właściwości elektrochemiczne
materiały do magazynowania energii
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-11
Electrochemical characterization of C45 carbon black-H3PMo12O40-polyvinylidene fluoride system
Krystyna Giza
nr katalogowy: 140488
10.15199/40.2022.11.1
phosphomolybdic acid
composite electrode
electrochemical properties
energy storage materials
kwas fosforomolibdenowy
elektroda kompozytowa
właściwości elektrochemiczne
materiały do magazynowania energii
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tea&coffee. Herbata z gałązką mięty
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
A Hybrid Approach for Enhancing Grid Restoration
Minaxi
Sanju Saini
Garima Tiwari
nr katalogowy: 150352
10.15199/48.2024.09.13
Hybrid Algorithms
Grid Restoration
Black-Start Recovery
Resilience Strategy
Algorytmy hybrydowe
przywracanie sieci
odzyskiwanie po czarnym starcie
strategia odporności
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Wykrywanie i przyczyny powstawania defektu "black pad" w powłoce ochronnej ENIG
TOMASZ KLEJ
DARIUSZ OSTASZEWSKI
nr katalogowy: 117848
10.15199/13.2018.12.13
powłoki ochronne
niklowanie bezprądowe
black pad
surface finish
electroless nickel
black pad
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19072
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
Obrona przed black-outem
nr katalogowy: 52572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena jakości zielonej herbaty poprzez identyfikację chemicznych "odcisków palców"
Feng Ding
Shu Cheng
Qiongying Liang
Yuanyuan She
Taiming Zhang
Deshun Hou
Yizeng Lianga
Shihui Si
nr katalogowy: 116174
10.15199/62.2018.9.43
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
ThermaSmart® Marine 2.0 Black – unikalna koncepcja izolacji dla sektora morskiego
nr katalogowy: 144670
OPAKOWANIE 2008-10
Nagroda w Ogólnopolskim Konkursie Opakowań PakStar 2008
nr katalogowy: 38591
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Niepodległość w filiżance herbaty
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34911
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Z działalności FIG-u
Mariusz Karabin
nr katalogowy: 131942
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowy sprzętowy składnik symulatora RTDS
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowy sprzętowy składnik symulatora RTDS
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140486
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Z działalności FIG-u
Mariusz Karabin
nr katalogowy: 131942
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ oddziaływań na granicy kauczuk-napełniacz na właściwości mechaniczne elastomeru NBR
Tomasz Pingot
Martyna Pingot
Marian Zaborski
nr katalogowy: 59909
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
EL and ITG Characterization of Large Areas Black Silicon Solar Cells VIA Screen Printing
Yehua TANG
Chunlan ZHOU
Wenjing WANG
Su ZHOU
Yan ZHAO
Jianming FEI
Hongbin CAO
nr katalogowy: 75274
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-4
Konkurs PERŁY CERAMIKI UE 2010 - NOMINACJE
nr katalogowy: 56235
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Limitation of black carbon emissions from solid fuel combustion in small plants Ograniczanie emisji sadzy ze spalania paliw stałych w instalacjach małej mocy
Robert Kubica
Krystyna Kubica
Wanda Kacprzyk
nr katalogowy: 97254
10.15199/62.2016.3.27
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-7
Geniusz Einstein miał rację – Fenomen czarnych dziur istnieje
Henryk Bryś
nr katalogowy: 144017
10.15199/50.2023.07.1
Kosmos
czarne dziury
najnowsze obrazy
powstawanie
geometryczna interpretacja.
Space
black holes
recent images
formation
geometric interpretation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-7
Geniusz Einstein miał rację – Fenomen czarnych dziur istnieje
Henryk Bryś
nr katalogowy: 144017
10.15199/50.2023.07.1
Kosmos
czarne dziury
najnowsze obrazy
powstawanie
geometryczna interpretacja.
Space
black holes
recent images
formation
geometric interpretation
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
TEA & COFEE - Wietnamski herbaciany boom
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
COFFEE & TEA - Plantacje w cieniu drzew
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23350
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Konkursowa czarna skrzynka
nr katalogowy: 18647
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-22
kamienie milowe (4)
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 13364
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-2
Termodynamiczne ujęcie procesu starzenia się papieru.Część II. Badania zależności odporności na przedarcie papieru od parametrów jego sztucznego termicznego starzenia.
HENRYK GONERA
JÓZEF DĄBROWSKI
nr katalogowy: 33399
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Integrated microsensor array for the recognition of tea and herbal products
PATRYCJA CIOSEK
WOJCIECH WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 35619
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-7-8
Seminarium äBlack-out a krajowy system elektroenergetyczny
nr katalogowy: 7632
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Possibilities of black-coal tar and brown-coal tar utilization for production in blast funace
PAVLINA PUSTĚJOVSKA
SILVIE BROŽOVA
SIMONA JURSOVA
nr katalogowy: 54091
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Wróżenie z chmielin 2019 - najbliższa przyszłość polskiego piwowarstwa
Michał Kopik
nr katalogowy: 123996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6905
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
EL and ITG Characterization of Large Areas Black Silicon Solar Cells VIA Screen Printing
Yehua TANG
Chunlana ZHOU
Wenjing WANG
Su ZHOU
Yan ZHAO
Xiangxin LIU
Lei ZHAO
Hailing LI
Jingwei CHEN
Baojun YAN
Jianming FEI
Hongbin CAO
Xin WU
nr katalogowy: 74348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ sposobu ekstrakcji liści herbaty na ogólną zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 125789
10.15199/62.2020.4.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Efekt laserowy w powietrzu pod ciśnieniem atmosferycznym
Jerzy POMIANOWSKI
nr katalogowy: 55836
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ modyfikacji sadzy silanami i aminą na właściwości fizyczne wulkanizatów NBR
Krzysztof Potocki
Marian Zaborski
nr katalogowy: 70094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Zastosowanie olejku z drzewa herbacianego jako substancji przeciwdrobnoustrojowej w plazmowej modyfikacji folii poliamidowo-polietylenowej
Zenobia Rżanek-Borocha
Urszula Zagrajek
Danuta Czajkowska
nr katalogowy: 70926
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-9
Technologia wytwarzania tlenku miedziowego z odpadowej zgorzeliny miedzianej
Chamer R.
Orski J.
Kurek Z.
Bratek S.
Śnieżewski M.
Szydłowska E.
nr katalogowy: 7360
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2021 – NOMINACJE
nr katalogowy: 133624
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Konkurs „Smaki Podlasia"
nr katalogowy: 136216
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Konkurs „Smaki Podlasia"
nr katalogowy: 136216
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Turniej wielkanocny
nr katalogowy: 51630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Metody produkcji sadz technicznych
TOMASZ ZIELIŃSKI
TERESA OPALIŃSKA
nr katalogowy: 28506
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Applicability of a char from pyrolysis of rubber wastes in varnishing Weryfikacja przydatności karbonizatu z odpadów gumowych w lakiernictwie
Michał Musiał
Jerzy F. Janik
Wiesław A. Żmuda
nr katalogowy: 88658
10.12916/przemchem.2014.2055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (6) Lekcja 132
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 129952
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Wybrane zagadnienia z bezpieczeństwa energetycznego w miejskich systemach ciepłowniczych
STANISŁAW MAŃKOWSKI
nr katalogowy: 30153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Lubuskie Smaki
nr katalogowy: 85471
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Calibration of the spectral ratio pyrometers on VGA-matrices of photo detectors
V. A. FIRAGO
A. G. SENCOV
W. WÓJCIK
nr katalogowy: 33617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Z wizytą w Rogaliku, czyli black or white ?
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 79472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie analizy mineralnej włosów w identyfikacji biodostępności pierwiastków dla człowieka
Paulina Wołowiec
Agnieszka Saeid
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68218
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Owoce krajowe cennym surowcem winiarskim
Joanna Laskowska
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 32210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 3)
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 67231
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 123927
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Unikatowe rozwiązanie technologii oczyszczania gazu w Polskiej Spółce Gazownictwa
Ewa Pacześniak-Graczyk
Jacek Kawula
nr katalogowy: 143633
10.15199/17.2023.6.2
zanieczyszczenia sieci gazowej
dwuetapowa sekwencja oczyszczania gazu
układ filtracyjny gazu ziemnego
stacja gazowa
blac powder
czarny pył
gas network pollution
two-stage gas purification sequence
natural gas filtration system
gas station
blac powder
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Unikatowe rozwiązanie technologii oczyszczania gazu w Polskiej Spółce Gazownictwa
Ewa Pacześniak-Graczyk
Jacek Kawula
nr katalogowy: 143633
10.15199/17.2023.6.2
zanieczyszczenia sieci gazowej
dwuetapowa sekwencja oczyszczania gazu
układ filtracyjny gazu ziemnego
stacja gazowa
blac powder
czarny pył
gas network pollution
two-stage gas purification sequence
natural gas filtration system
gas station
blac powder
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-2
Czym zastąpić czarne skrzynki w samolotach?
nr katalogowy: 57330
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
KATAFOREZA LCX BLACK Elegancka i stylowa czerń dająca detalom wyższy poziom jakości
nr katalogowy: 145920
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
KATAFOREZA LCX BLACK Elegancka i stylowa czerń dająca detalom wyższy poziom jakości
nr katalogowy: 145920
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
KATAFOREZA LCX BLACK Elegancka i stylowa czerń dająca detalom wyższy poziom jakości
nr katalogowy: 145920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-11
Postęp w technologii powlekania wyrobów włókienniczych
Tomasz Cieślak
Andrzej Zawadzki
nr katalogowy: 48267
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-5
Zieleń to nowa czerń - napęd dekabronizacji w Azji
nr katalogowy: 120182
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Mistrzostwa młodych
nr katalogowy: 96456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Nieliniowe modele pomiarowe rozkładu egzytancji widmowej ciała czarnego
Dorota MOZYRSKA
Irena FRYC
Małgorzata WYRWAS
nr katalogowy: 59142
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Kalejdoskop ze świata napojów IV-V 2012
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 68887
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 103492
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Kompleksowy przerób oleju popirolitycznego do naftalenu i wysokowrzących aromatycznych frakcji węglowodorowych
WITOLD TĘCZA
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
nr katalogowy: 47844
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2021 – NOMINACJE
nr katalogowy: 133624
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-11
SYGNAŁY O TECHNICE
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 151621
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Gęstość usieciowania, właściwości termiczne oraz morfologia wulkanizatów SBR-dewulkanizat o różnej całkowitej zawartości sadzy
Krzysztof Formela
Józef T. Haponiuk
Przemysław Stankiewicz
Magdalena Cysewska
Marta Chojnacka
nr katalogowy: 73271
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Adsorpcja 4-chlorofenolu na nanomateriałach węglowych i ich zastosowanie w mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej
Krzysztof Kuśmierek
Monika Borucka
Ludwika Lipińska
Joanna Jagiełło
Andrzej Świątkowski
nr katalogowy: 117213
10.15199/62.2018.11.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Nonlinear system identification of a MIMO quadruple tanks system using NARX model
Ícaro ARAÚJO
Gabriel CAVALCANTE
Yan LÚCIO
Fábio ARAÚJO
nr katalogowy: 120456
10.15199/48.2019.06.12
Nonlinear system identification
MIMO systems
Model Structure Selection
Coupled Tanks
quadruple tanks.
nieliniowy system identyfikacji
system MIMO
model NATRX
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-26
Śmigłowiec już bez pilota
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 111211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zawód z pasją - życie ze smakiem
nr katalogowy: 82362
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 145048
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Use of supercritical CO2 extracts from black currant and strawberry seeds in mild detergents Zastosowanie ekstraktów z nasion czarnej porzeczki i truskawki, otrzymanych przez ekstrakcję nadkrytycznym CO2, w łagodnych kompozycjach myjących
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
Patrycja Lulek
nr katalogowy: 82927
10.12916/przemchem.2014.339
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
Zastosowanie czer ni amidowej oraz ninhydr yny do wykr ywania białek w fotografiach na podłożu papierowym
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 85855
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Wpływ warunków oddziaływania rozpuszczalników na barierowe właściwości ochronne wulkanizatów kauczuku butylowego
SYLWIA KRZEMIŃSKA
WŁADYSŁAW M. RZYMSKI
nr katalogowy: 61526
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Discrete mathematical macromodel of electric transmission line
Petro STAKHIV
Yuriy KOZAK
Oksana HOHOLYUK
nr katalogowy: 76353
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure of the surface layer of a Ti6Al4V alloy and X5CrNi18-10 steel after laser treatment
Magdalena Rozmus -Górnikowska
Jan Kusiński
Marek Blicharski
Roman Major
nr katalogowy: 52681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Epoxy composites with carbon fillers. Structure and properties Kompozyty żywicy epoksydowej z napełniaczami węglowymi. Struktura i właściwości
Ewelina Ciecierska
Anna Boczkowska
Michał Kubiś
Paulina Chabera
Tomasz Wiśniewski
nr katalogowy: 95026
10.15199/62.2015.11.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Usuwanie oleju z karbonizatu pochodzącego z pirolizy zużytych opon samochodowych
Damian Przerwa
Przemysław Grzywacz
Mateusz Krzak
Stanisław Porada
nr katalogowy: 129137
10.15199/62.2020.11.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Usuwanie oleju z karbonizatu pochodzącego z pirolizy zużytych opon samochodowych
Damian Przerwa
Przemysław Grzywacz
Mateusz Krzak
Stanisław Porada
nr katalogowy: 129137
10.15199/62.2020.11.10
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-2-3
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 132338
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Macromodelling of Electromechanical Systems Components
Yuriy KOZAK
Bohdan MELNYK
Ivanna NADYCH
nr katalogowy: 49732
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Experimental determination of the transformation level of available brown coals
PAVLINA PUSTĚJOVSKA
SILVIE BROŽOVA
nr katalogowy: 45889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zastosowanie sorbentu haloizytowego do usuwania syntetycznych barwników azowych Acid Red 27 i Reactive Black 5 z roztworów wodnych
Piotr Sakiewicz
Krzysztof Piotrowski
Dominika Boryń
Milena Kruk
Joanna Mścichecka
Irena Korus
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 127557
10.15199/62.2020.8.5
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-5
SURVEYORS
Ryszard RUS
nr katalogowy: 113655
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-1
Effect of metallurgical factors on steel pipe corrosion in water distribution systems
Pawłowski Bogdan
Tyrała Dorota
nr katalogowy: 112403
10.15199/28.2018.1.6
corrosion
Sandelin phenomenon
water distribution systems.
korozja
efekt Sandelina
systemy dystrybucji wody.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
FoodCare wspiera procesy magazynowe w oparciu o rozwiązanie QAD Warehousing
nr katalogowy: 68727
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-3
The effect of C45 carbon black -Ag nanocomposite on the electrochemical properties of the hydride electrode
Krystyna Giza
nr katalogowy: 119059
10.15199/40.2019.3.6
LaNi5 alloy
C45-Ag nanocomposite
electrochemical properties
hydride electrode
stop LaNi5
nanokompozyt C45-Ag
właściwości elektrochemiczne
elektroda wodorkowa
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH