Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Zanieczyszczenia w procesie tradycyjnego wędzenia
ANDRZEJ STARSKI
nr katalogowy: 149201
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-6
WYZNACZENIE EMISYJNOŚCI W ZALEŻNOŚCI OD WYBRANYCH PARAMETRÓW GAZÓW PROCESOWYCH
EWA KOLCZYK
ZDZISŁAW MICZKOWSKI
nr katalogowy: 114499
10.15199/67.2018.6.3
promieniowanie
emisyjność
spaliny
radiation
emissivity
combustion gases
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Cz. l. Metody otrzymywania i skład chemiczny
A. Borys
nr katalogowy: 14789
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Proces wędzenia
Katarz yna Tkacz
Adam Więk
nr katalogowy: 71991
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-5
Wpływ rozwiniętej powierzchni opromieniowanego wymiennika na przejmowanie ciepła The influence of developed surface of radiationed convector
Sławomir MOREL
nr katalogowy: 105763
10.15199/24.2017.5.10
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Komory wędzarnicze
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 128312
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie - zabieg technologiczny
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 95687
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie zgodne z prawem
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 95690
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Postęp w higienizacji komór wędzarniczych
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 74702
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Dobór surowca dymotwórczego a efektywność wędzenia
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 121373
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Tradycyjne wędzenie w nowoczesnych komorach
nr katalogowy: 83739
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ wędzenia na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99846
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-2
Elektromagnetyczna emisyjność urzadzeń
J. Bogucki
A. Chudziński
J. Potujan
nr katalogowy: 16433
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Doświadczalne wyznaczenie emisyjności stali S355J2G3 w zakresie temperatur 800 °C÷1200 °C
KONRAD LABER
MARCIN KNAPIŃSKI
HENRYK DYJA
DOROTA MUSIAŁ
nr katalogowy: 45880
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Zależność zawartości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) i związków fenolowych w kiełbasach typu frankfurterki od parametrów wędzenia owiewowego
nr katalogowy: 71993
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Postęp w metodach wędzenia
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Jan Cegiełka
nr katalogowy: 110530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Proces wędzenia, chemizm i regulacje prawne Unii Europejskiej
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83596
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 72001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Wpływ parametrów gazów procesowych i postaci konstrukcyjnej wymiennika na emisyjność oraz strumień ciepła wymienianego przez promieniowanie
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 144535
10.15199/62.2023.8.11
gaz procesowy
wymiennik ciepła
wymiennik cylindryczny
wymiennik prostopadłościenny
emisyjność
strumień ciepła
promieniowanie
process gas
heat exchanger
cylindrical exchanger
rectangular exchanger
emissivity
heat flux
radiation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Wpływ parametrów gazów procesowych i postaci konstrukcyjnej wymiennika na emisyjność oraz strumień ciepła wymienianego przez promieniowanie
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 144535
10.15199/62.2023.8.11
gaz procesowy
wymiennik ciepła
wymiennik cylindryczny
wymiennik prostopadłościenny
emisyjność
strumień ciepła
promieniowanie
process gas
heat exchanger
cylindrical exchanger
rectangular exchanger
emissivity
heat flux
radiation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-2-3
Emisyjność warstw tlenków lantanowo-strontowo-kobaltowych LSCO i lantanowo-strontowo-żelazowych LSFO przeznaczonych na bolometr
A. Łoziński
K. Górecki
nr katalogowy: 8992
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 87843
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu
Halina Makała
nr katalogowy: 99845
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Wędzenie produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 9499
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Radiated electromagnetic emission up to 1 GHz of the KNX fixed installation
Dorota TYPAŃSKA
Adam MAĆKOWIAK
Krzysztof SIECZKAREK
nr katalogowy: 92109
10.15199/48.2015.07.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ dymu wędzarniczego na kształtowanie barwy przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 104681
10.15199/65.2017.3.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Wędzenie tradycyjne czy preparatem dymu?
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 89083
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 136521
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Parametry dobrych jakościowo zrębków wędzarniczych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 114009
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w wędzonych produktach mięsnych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 37279
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Niezależne pomiary zużycia paliwa
nr katalogowy: 134486
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Niezależne pomiary zużycia paliwa
nr katalogowy: 134486
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wszystko o wędzeniu w jednej książce
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 76758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Ciężka, ogromna lokomotywa
nr katalogowy: 59494
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie tradycyjne i preparatem dymu wędzarniczego a zawartość WWA
Halina Makała
nr katalogowy: 95689
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Ekologia i nowoczesność, czyli nowy silnik zespołu z Politechniki Warszawskiej
nr katalogowy: 129651
CHŁODNICTWO 2016-4
Pomiar emisyjności w temperaturach kriogenicznych
Maciej Chorowski
Paweł Wojcieszak
nr katalogowy: 98037
10.15199/8.2016.4.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 85726
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Wędzenie produktów mięsnych
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 77430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wędzimy ze smakiem - zdrowo i bezpiecznie
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 69665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Czas na wędzonki
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 66909
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Analiza rozkładu temperatury w komorach wędzarniczo-parzelniczych
Włodzimierz Dolata
Michał Piątek
Mariusz Piasecki
nr katalogowy: 71992
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
"Nauka Praktyce i Praktyka Nauce" - innowacyjne podejście w rozwiązywaniu problemów
nr katalogowy: 62731
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Klipsik czy pętelka
Fabian Magda
nr katalogowy: 52217
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Nowe wymagania UE dotyczące zanieczyszczeń mięsa i wędlin WWA
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 77431
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Rozbudowa systemu gazowego przy wykorzystaniu środków UE wsparciem dla realizacji Strategii Europejskiego Zielonego Ładu
nr katalogowy: 126394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
W obronie wędzenia tradycyjnego
nr katalogowy: 82517
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Termografia w podczerwieni w budownictwie
TOMASZ ZDUNIEWICZ
PAWEŁ PICHNIARCZYK
nr katalogowy: 53254
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Jubileusz 75-lecia Profesora Tadeusza Burakowskiego
nr katalogowy: 57080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148475
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Bruksela zakazuje dymu?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 82789
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Utrwalające działanie dymu wędzarniczego
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53054
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Ekonomiczne i bezpieczne wędzenie surowej kiełbasy
nr katalogowy: 93162
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-8
Właściwości energetyczne i spektralne powłokowego szkła niskoemisyjnego poddanego działaniu czynników symulujących przyspieszone starzenie
Anna Balon-Wróbel
Agnieszka Marczewska
nr katalogowy: 127598
10.15199/33.2020.08.06
oszklenia
szkło niskoemisyjne
czynniki środowiskowe
emisyjność
współczynnik U
parametry spektralne
construction glazing
low-emissivity glass
environmental factors
emissivity
coefficient „U”
spectral parameters
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Wypadek a alkohol
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 113805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Szyneczka, kiełbaska i pasztet idą w odstawkę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 101620
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Technologia CCS szansą na zapewnienie konkurencyjności przemysłu cementowego w Polsce
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 148801
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Analiza porównawcza technologii wytwarzania wodoru
Kacper Pawłowski
nr katalogowy: 142873
10.15199/17.2023.4.1
Wodór
energetyka
transformacja wodorowa
wodór zielony
elektroliza
źródła odnawialne
zero emisyjność
power to gas.
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Analiza porównawcza technologii wytwarzania wodoru
Kacper Pawłowski
nr katalogowy: 142873
10.15199/17.2023.4.1
Wodór
energetyka
transformacja wodorowa
wodór zielony
elektroliza
źródła odnawialne
zero emisyjność
power to gas.
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Analiza porównawcza technologii wytwarzania wodoru
Kacper Pawłowski
nr katalogowy: 142873
10.15199/17.2023.4.1
Wodór
energetyka
transformacja wodorowa
wodór zielony
elektroliza
źródła odnawialne
zero emisyjność
power to gas.
Hydrogen
energetics
hydrogen transformation
green hydrogen
electrolysis
renewable sources
zero emission
power to gas.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Konwersja fotonów światła wygenerowanego poprzez wzbudzoną radiacyjnie fotoluminescencję na energię elektryczną w ogniwach izo-fotowoltaicznych (i-PV) nowym wyzwaniem dla bezpieczeństwa energetycznego
Witalis Pellowski
Agnieszka Iwan
Krzysztof A. Bogdanowicz
nr katalogowy: 139298
10.15199/48.2022.09.38
ogniwa fotowoltaiczne
bateria jądrowa
scyntylacja
promieniowanie
bezpieczeństwo energetyczne.
photovoltaic cells
nuclear battery
scintillation
radiation
energy security.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Konwersja fotonów światła wygenerowanego poprzez wzbudzoną radiacyjnie fotoluminescencję na energię elektryczną w ogniwach izo-fotowoltaicznych (i-PV) nowym wyzwaniem dla bezpieczeństwa energetycznego
Witalis Pellowski
Agnieszka Iwan
Krzysztof A. Bogdanowicz
nr katalogowy: 139298
10.15199/48.2022.09.38
ogniwa fotowoltaiczne
bateria jądrowa
scyntylacja
promieniowanie
bezpieczeństwo energetyczne.
photovoltaic cells
nuclear battery
scintillation
radiation
energy security.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Konwersja fotonów światła wygenerowanego poprzez wzbudzoną radiacyjnie fotoluminescencję na energię elektryczną w ogniwach izo-fotowoltaicznych (i-PV) nowym wyzwaniem dla bezpieczeństwa energetycznego
Witalis Pellowski
Agnieszka Iwan
Krzysztof A. Bogdanowicz
nr katalogowy: 139298
10.15199/48.2022.09.38
ogniwa fotowoltaiczne
bateria jądrowa
scyntylacja
promieniowanie
bezpieczeństwo energetyczne.
photovoltaic cells
nuclear battery
scintillation
radiation
energy security.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Zachowania odbiorców na rynku energii
Bogumiła Wnukowska
Paweł Podolski
nr katalogowy: 81809
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Correction of changing emissivity of induction heated rotating steel cylinder
Piotr URBANEK
nr katalogowy: 74409
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Wpływ otoczenia na pomiary emisyjności układów mikroelektronicznych
Grzegorz BŁĄD
Tadeusz WAŁACH
nr katalogowy: 53914
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Znaczenie preparatów dymu wędzarniczego
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 121375
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-11
Ciepłownictwo - przegląd uwarunkowań i problemów
KRZYSZTOF ŻMIJEWSKI
MACIEJ M. SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 55673
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-11
Ciepłownictwo - przegląd uwarunkowań i problemów
KRZYSZTOF ŻMIJEWSKI
MACIEJ M. SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 55673
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Elektryczne jednoślady dla każdego
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 138720
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Higienizacja komór wędzarniczych
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111092
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 110531
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dym wędzarniczy w płynie - jakość produkcji
nr katalogowy: 55869
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Pyrometry of hot metals with changing and nonuniform emissivity
Vladimir A. FIRAGO
Andrey G. SENKOV
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 53379
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Zastosowanie metod ter mowizyjnych do oceny procesu konsolidacji wstęgi w maszynie papier niczej
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
MARIUSZ RECZULSKI
MICHAŁ GŁĘBOWSKI
nr katalogowy: 102565
10.15199/54.2016.11.2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 136521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Aromaty dymu wędzarniczego
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 84431
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
KRONIKA
nr katalogowy: 83749
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
CHŁODNICTWO 2012-3
Wpływ metody peklowania na stabilność przechowalniczą przetworów mięsnych
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
nr katalogowy: 66790
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Technologia produkcji dymu w płynie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 54643
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Występowanie benzo[a]pirenu w mięsie i przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 93155
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 147900
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Analiza metody szczelinowania za pomocą ditlenku węgla wraz ze wskazaniem spektrum rozwiązań mających wpływ na możliwą mniejszą emisyjność modelu LCA procesu szczelinowania - w oparciu o patent Wojskowej Akademii Technicznej nr 222247
Danuta Miedzińska
Robert Bocianowski
nr katalogowy: 111814
10.15199/17.2018.1.1
zasoby niekonwencjonalne
gaz łupkowy
szacowanie cyklu życia LCA
bezpieczeństwo środowiskowe
efektywność ekologiczna
górnictwo otworowe
unconventional resources
shale gas
life cycle assessment LCA
natural environment safety
ecological effi ciency
borehole mining
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Skażenie WWA mięsa i wędlin nowe regulacje prawne
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 73466
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Europejskie specjały - tradycyjne szynki i kiełbasy
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 60579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Wybrane metody modelowania pracy ogniw elektrochemicznych
Damian BURZYŃSKI
Leszek KASPRZYK
nr katalogowy: 111029
10.15199/48.2017.12.19
ogniwa elektrochemiczne
modelowanie pracy akumulatorów
schemat zastępczy ogniwa.
electrochemical cells
modelling of the battery operation
equivalent circuit of the cell.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Energochłonność i emisyjność przemysłu nawozowego
Arkadiusz Piwowar
Maria Dzikuć
nr katalogowy: 125779
10.15199/62.2020.4.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Termowizyjny pomiar temperatury wstęgi w procesie produkcji papieru
Paweł Pełczyński
Włodzimierz Szewczyk
nr katalogowy: 117738
10.15199/54.2018.12.3
termowizja
temperatura papieru
emisyjność
transmisyjność
thermovision
paper temperature
emissivity
transmissivity
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-11
Numeryczne wyznaczanie emisyjności układu gaz-ściana-metal w procesie nagrzewania wsadu
Jarosław BORYCA
Tomasz WYLECIAŁ
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 117365
10.15199/24.2018.11.3
emisyjność
promieniowanie gazów
nagrzewanie wsadu
emissivity
gas radiation
charge heating
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Ocena emisyjności i środowiskowego bezpieczeństwa napędu rozdrabniaczy biomasy
Weronika Kruszelnicka
Patrycja Bałdowska-Witos
Robert Kasner
Józef Flizikowski
Andrzej Tomporowski
Jacek Rudnicki
nr katalogowy: 122284
10.15199/62.2019.9.34
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Wsparcie kogeneracji gazowej w nowej odsłonie
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 127213
10.15199/9.2020.7-8.1
kogeneracja
energia elektryczna
systemy wsparcia
systemy ciepłownicze
cogeneration
electricity
subsidy systems
district heating systems
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-9
Wpływ bariery termicznej na efektywność energetyczną zestawu szybowego
Anatoliy Pavlenko
Jerzy Zb. Piotrowski
Anna Stępień
Anita Ciosek
Karolina Sadko
nr katalogowy: 145128
10.15199/33.2023.09.13
bariera termiczna
zestawy szklane okienne
wspomaganie energetyczne
thermal barrier
double glazing
energy support
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Dobór domieszek upłynniających do cementów niskoklinkierowych
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 146110
10.15199/33.2023.11.06
beton
cement niskoemisyjny
domieszka upłynniająca
kompatybilność
compatibility
concrete
fluidizing admixture
lowemission cement
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
UPLASTYCZNIANIE MIĘSA jako zabieg kształtujący jakość wędzonek parzonych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 142886
wędzonki parzone
składniki solanek
nastrzykiwanie i uplastycznianie
masownice
tenderyzacja
smoked and cooked whole muscle meat products
injection brines ingredients
injection and plastification
tumblers
tenderization
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Analiza śladu węglowego produkcji owocowo-warzywnej w Polsce
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 151223
10.15199/64.2024.5.3
ślad węglowy
emisje gazów cieplarnianych
przechowalnictwo owoców i warzyw
warzywa mrożone
owoce mrożone
carbon footprint
GHG emissions
fruit and vegetable storage
frozen vegetables
frozen fruit
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-1
Evaluation of Thermal Radiance of Clear Sky Models
ILONA RZEŹNIK
WOJCIECH RZEŹNIK
CZESŁAW OLEŚKOWICZ-POPIEL
nr katalogowy: 111675
10.15199/9.2018.1.4
clear sky temperature
clear sky emissivity
radiation heat transfer coefficient
temperatura nieboskłonu
emisyjność nieboskłonu
współczynnik przejmowania ciepła na drodze promieniowania cieplnego
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
The influence of reduction on the surface temperature in the process of drawing tubes
Ján TURŇA
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Michal KÁN
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 121800
10.15199/24.2019.8.12
tube
temperature
drawing
reduction
measurement
rura
temperatura
ciągnienie
ubytek przekroju
pomiar
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-8
Wpływ redyspergowalnych proszków polimerowych na przyczepność zapraw klejących na bazie cementu wapniowo-siarczanoglinianowego
Mateusz Łukasik
Anna Masek
Bartosz Michałowski
Marcin Kulesza
nr katalogowy: 144599
10.15199/33.2023.08.02
zaprawy klejące do płytek ceramicznych (CTA)
cement CSA
przyczepność
redyspergowalne proszki polimerowe (RPP)
wytrzymałość na rozciąganie.
ceramic tile adhesive (CTA)
CSAcement
adhesion
redispersible polymer powders (RDPs)
tensile strength.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-8
Analiza wybranych proekologicznych rozwiązań możliwych do zastosowania w procesie wydobycia gazu z łupków
Robert Bocianowski
nr katalogowy: 108793
10.15199/17.2017.8.1
zasoby niekonwencjonalne
gaz łupkowy
szacowanie cyklu życia LCA
bezpieczeństwo środowiskowe
efektywność ekologiczna
górnictwo otworowe
unconventional resources shale gas
life cycle assessment LCA
natural environment safety
ecological effi ciency
borehole mining
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH