Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 96259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Pektyny - polisacharydy pochodzenia naturalnego
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 6894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Pektyny - polisacharydy pochodzenia naturalnego
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 6872
CHŁODNICTWO 2004-8
Krioochronne właściwości pektyny i lecytyny w tkance mięśniowej drobiu w czasie zamrażalniczego przechowywania
Ludmiła Stodolnik
Piotr Rosiński
Anna Grzegrzółka
nr katalogowy: 750
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Physical properties of kaolin clay-containing pectin gels Właściwości fizyczne żeli pektynowych zawierających glinkę kaolinową
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Bartosz Sołowiej
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Mariusz Szymanek
Karolina Siedliska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 104024
10.15199/62.2017.2.29
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Pectins. A useful raw material of plant origin. Production and uses Pektyny. Użyteczny surowiec pochodzenia roślinnego. Otrzymywanie i kierunki zastosowania
Hanna Pińkowska
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 89491
10.15199/62.2015.2.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Pektyny w żywności
nr katalogowy: 64617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Nowa jakość polskiej pektyny
nr katalogowy: 20555
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 31708
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Sorpcja wybranych barwników bezpośrednich i reaktywnych przez włókna roślinne
Zdzisława Malinowska-Graboś
Andrzej Gawłowski
nr katalogowy: 58678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
PORADNIK Wino dla inżyniera (42)
winny maniak
nr katalogowy: 49549
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ warunków procesu hydrolizy modelowych pektyn cytrusowo-jabłkowych na wzrost bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum MILab393
Małgorzata Krzywonos
Hanna Pińkowska
Katarzyna Trzepak-Balicka
Paweł Wolak
nr katalogowy: 116816
10.15199/62.2018.10.24
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Zastosowanie preparatów pektynowych
Andrzej Gasik
Marta Mitek
nr katalogowy: 74635
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Pleśnie ciepłooporne w przetwórstwie owoców i warzyw
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 54913
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Nalewki aroniowe wzbogacane przyprawami
Anna Sokół-Łętowska
Alicja Z. Kucharska
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 62569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
A. Skrzypczyk
nr katalogowy: 135250
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Możliwości zagospodarowywania wytłoków i innych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Justyna Cybulska
Artur Zdunek
Iwona Sitkiewicz
Sabina Galus
Emilia Janiszewska
Sylwia Łaba
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 79270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Czarna porzeczka - źródło witaminy C
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 53831
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of extraction methods used for separation of active compounds from waste generated during the production of apple juice Porównanie metod ekstrakcyjnych w pozyskiwaniu związków aktywnych z odpadów powstałych podczas produkcji soku jabłkowego
Karolina Śliwa
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90072
10.15199/62.2015.3.19
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych
Adrianna PRZYBYSZEWSKA
Sabina GALUS
nr katalogowy: 148728
folie jadalne
powłoki ochronne
biopolimery
mięso
pakowanie aktywne
edible films
protective coatings
biopolymers
meat
active packaging
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wytwarzanie i właściwości fizyczno-chemiczne granulatu paszowego z dodatkiem odpadów selera
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Sebastian Majewski
nr katalogowy: 151027
10.15199/62.2024.10.10
odpady warzywne
granulacja
pasza
jakość granulatu
vegetable waste
granulation
fodder
granulate quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wykorzystanie polisacharydów jako materiałów powłokowych w procesach mikrokapsułkowania
Ewelina Drozińska
Aleksandra Kanclerz
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 119833
10.15199/65.2019.4.5
mikrokapsułkowanie
polisacharydy
błonnik pokarmowy
materiał powłokowy
microencapsulation
polysaccharides
dietary fiber
coating material
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Wpływ sposobów suszenia w produkcji i przechowywaniu żywności na wybrane właściwości fizykochemiczne truskawek
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
Emilia Janiszewska-Turak
nr katalogowy: 121989
10.15199/65.2019.8.8
truskawki
suszenie
zawartość wody
aktywność wody
właściwości mechaniczne
struktura
barwa
strawberries
drying
water content
water activity
mechanical properties
structure
colour
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH